Weiss

Weiss1

Een wijze oude kater. Een heel bijzonder dier. Een mopperkont. Een excentrieke kat. Kater Weiss kunnen we op heel veel manieren typeren. Hij is ook met recht de meest bijzondere bewoner van het asiel. En helaas woont Weiss niet voor de eerste keer bij ons. Eigenlijk heeft hij best veel pech gehad in zijn leven. Misschien kan hij daarom zo mopperen. Op andere katten, op ons, maar ook op een speeltje. Weiss is een kat die je de tijd moet geven. Veel tijd. Zijn vertrouwen moet heel rustig gewonnen worden. Iets lekkers kan daar goed bij helpen, want Weiss is een echte snoeperd! Met veel geduld zal Weiss steeds aanhankelijker en vriendelijker worden. Rust en regelmaat helpen daarbij zeker. Verwacht echter niet dat Weiss een enorme ‘kroelkat’ zal worden. Hij is een vrij zelfstandige kater die niet zit te wachten op veel ‘poespas’, zeker niet als het gaat om zijn lijf. Maar omdat Weiss een vrij vette vacht heeft, zal hij toch regelmatig geborsteld moeten worden. Ook deze activiteit zou met wat lekkers voor hem wat aangenamer kunnen worden gemaakt. Na zijn binnenkomst in het asiel is Weiss door ons geschoren. Hij ziet er daardoor nu een beetje sjofel uit, maar als zijn vacht weer aangegroeid is, is pas echt goed te zien wat voor een prachtbeest deze wijze kater met zijn doordringende ogen is! Weiss vraagt niet veel van zijn nieuwe baas. Alleen veel rust, lekker eten en een tuin waar hij van de zon kan genieten. Iemand die hem in zijn waarde laat en zijn ‘nukken’ accepteert. Na zoveel pech verdient Weiss een gelukkige oude dag!

 

Naam: Weiss Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Kater Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Ras: Europese Korthaar Wordt graag aangehaald: Ja
Leeftijd: 12 jaar Moet naar buiten: Ja
Kan bij katten: Matig Speciale zorg: Wispelturig karakter
Kan bij honden: Nee
Weiss2 Weiss3 Weiss4

Terug naar het overzicht