Quint

Quint1

Jack Russell Quint is een echte senior met zijn twaalf jaar! Na het overlijden van zijn bazin is deze oude kerel helaas in het asiel terechtgekomen. Dat is natuurlijk heel erg wennen voor Quint, zeker omdat hij niet veel ‘manieren’ heeft geleerd en wij hem die nu bijbrengen. Quint komt uit een heel rustig thuis en kan niet goed met drukte omgaan. Hij wordt dan chagrijnig en kan lelijk tegen je doen. Quint wil graag in zijn waarde gelaten worden en heeft geen zin in veel poespas. Toch waardeert hij een aai over zijn bol en een knuffel absoluut! Quint toont zeker zijn genegenheid op sommige momenten; als je hem tijdens een wandeling roept en je knielt, dan zet Quint zijn voorpootjes op je benen en toont hij zijn liefde met een klein likje op je kin! Komt Quint tijdens een wandeling een andere hond tegen, dan kan hij fel reageren. Met enkele honden in het asiel kan Quint het wel redelijk vinden, maar bovenal lijkt hij de aanwezigheid van soortgenoten te druk te vinden. Quint lijkt sowieso niet veel gewend te zijn en waarschijnlijk is hij ook niet altijd gecorrigeerd als hij ongewenst gedrag vertoonde. Als Quint bijvoorbeeld ergens zijn zinnen op heeft gezet en je aangeeft dat dit niet de bedoeling is, dan toont Quint even zijn felle kant! Dit is dus zeker iets waar een nieuwe baas rekening mee moet houden, evenals het overgewicht van Quint. Hij is duidelijk te dik en heeft een baas nodig die kleine stukjes met hem wil wandelen en die dit langzaam wil opbouwen om zijn conditie te vergroten. Gelukkig is Quint nog best actief ondanks zijn overgewicht en huppelt hij graag met je mee tijdens de wandeling. Daarnaast is een strikt dieet noodzakelijk voor Quint om de overtollige pondjes kwijt te raken. Welke ervaren baas kan Quint een rustige oude dag bieden?

 

Naam: Quint Kan bij kinderen: Vanaf 16 jaar
Geslacht: Reu Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Ras: Jack Russell Terriër Kan alleen thuis zijn: Ja
Leeftijd: 12 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Wisselend Gedrag aan de lijn: Goed, valt soms uit naar andere honden
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Redelijk
Quint2 Quint3 Quint4

 

Terug naar het overzicht