Vacatures

Vacature: Penningmeester m/v (vrijwillige functie)

Het bestuur van dierenasiel De Dierenstee te Numansdorp is op zoek naar een goede, enthousiaste vrijwilliger die binnen het bestuur de functie van penningmeester wil overnemen van onze huidige penningmeester, die het na 30 jaar wel eens aan iemand anders wil overdragen. Deze vrijwillige (dus onbetaalde) functie vraagt niet alleen om vakkennis maar ook inzicht, enthousiasme en ervaring bij het leiden van een non-profit organisatie. Het vergt naast de nodige vrije tijd ook flexibiliteit om samen met de andere bestuursleden, een drietal medewerk(st)ers en zo’n 40 vrijwilligers een dierenasiel als De Dierenstee te runnen.
Naast dierenliefde verlangen wij natuurlijk ook dat je een goede afweging weet te maken tussen wat wel en niet kan, want het asiel moet nog wel een tijdje blijven bestaan. Nee zeggen is vaak moeilijker dan ja, zal je ervaren. Zonder ook maar iemand te kort te doen, maar de functie van penningmeester is erg belangrijk!

Interesse / meer informatie
Voor aanmelding en/of meer informatie kun je contact opnemen met het asiel via info@dierenstee.nl

 

Vacature: Nazorgvrijwilligers m/v (vrijwillige functie)

Lijkt het je leuk om met name katten, maar ook honden en knaagdieren, die geplaatst zijn vanuit dierenasiel De Dierenstee, een nazorgbezoek te brengen? En wil je de dag/het tijdstip van zo’n bezoek zelf kunnen bepalen, net als de regio? En wil je over dit bezoek wat vragen beantwoorden c.q. een kort verslag maken? Kun je tot slot een luisterend oor bieden, maar ook assertief zijn op z’n tijd? Dan is nazorg misschien wel wat voor jou!

Wat is nazorg?
Alle katten en honden die vanuit De Dierenstee worden geplaatst krijgen een nazorgbezoek. Dit houdt in, dat een vrijwilliger een aantal maanden na plaatsing gaat kijken hoe het met het dier gaat in de nieuwe omgeving. Het is geen controle, maar natuurlijk wordt er wel gelet op het welzijn van het dier. Het asiel wil hiermee belangstelling tonen en gelegenheid bieden om over en weer vragen te stellen. Een bezoek duurt maximaal een half uur.

Naar wie zijn wij op zoek?
Uiteraard houd je van dieren. Je bent bereid deze bezoeken vrijwillig te doen en je bent representatief en sociaal. De minimum leeftijd is 18 jaar.

Procedure
Je krijgt een uitgebreide telefonische uitleg en tevens per mail de ‘Richtlijnen voor nazorgmedewerkers’. Bij definitieve deelname volgt een kennismaking en word je gevraagd wat persoonlijke gegevens in te vullen en een legitimatiebewijs toe te sturen. Ongeveer één maal per maand ontvang je één of meerdere nazorgformulieren, met daarop het adres en telefoonnummer van de nieuwe eigenaar en de benodigde gegevens van het dier. Op het formulier kun je antwoorden op enkele vragen noteren en verdere informatie over het dier vermelden. Vervolgens retourneer je het formulier d.m.v. een retourenvelop naar de coördinator nazorg.

Interesse / meer informatie
Voor aanmelding en/of meer informatie kun je contact opnemen met Sylvia Van Nikkelen Kuijper, ter bereiken via svnk@live.nl

    Dierenstee
    ×
    Menu