Roxy

Van Roxy word je vrolijk! Deze kruising Stafford is een heerlijke meid, altijd in een goed humeur en blij je te zien. Toen ze als vondeling het asiel binnenkwam was Roxy wat afwachtend, maar nu toont Roxy iedereen direct haar lieve karakter. Zeker als ze niet teveel wordt afgeleid, is Roxy een hele aanhankelijke hond die graag tegen je aan komt staan om te knuffelen of die op haar rug gaat liggen om heerlijk geaaid te worden. Buiten is ze soms nog wel afgeleid en gevoelig voor prikkels. Met een leuk speeltje in de hand of een lekker brokje kun je haar aandacht goed vasthouden. Helaas weten we niets van haar achtergrond. Roxy is zwervend aangetroffen op straat en er heeft zich geen eigenaar meer voor haar gemeld. We schatten haar leeftijd op twee jaar. In het asiel leren we Roxy nu goed kennen en merken we dat ze heel snel en graag leert. Zo heeft ze nu alle basiscommando’s (en meer) al onder de knie en demonstreert ze graag haar kunsten aan iedereen die het wil zien. Roxy heeft waarschijnlijk nog nooit aan een korte riem gelopen. Wandelen met haar kan een uitdaging zijn, want Roxy is een onstuimige dame en kan flink trekken. Aan een flexlijn of met een trektuig kun je echter relaxed met Roxy lopen. Daarnaast wordt Roxy geleerd om haar aandacht op haar baas gericht te houden in plaats van op alles om haar heen. Dat lukt dus steeds beter en Roxy geniet van de complimentjes die ze krijgt als ze het goed doet. Richting andere honden reageert Roxy wisselend. Met de ene hond heeft ze geen klik, met de ander wel en dan heeft ze daar een leuk speelmaatje aan. Vaak negeert ze andere honden, zeker als ze zelf lekker aan het spelen is met een bal. Toch plaatsen we Roxy het liefst ergens alleen, want dan krijgt ze de aandacht die ze zo verdiend. Wegens haar onstuimigheid tijdens het spelen plaatsen we Roxy liever ook niet bij jonge kinderen, die loopt Roxy zo omver! Ze heeft veel energie en vindt het geweldig om met een bal te spelen. Ze kan zich ook prima alleen vermaken, maar liefst wel als er iemand bij staat te kijken. Dan laat ze je graag al haar voetbalkunsten zien! Naast de fiets rennen vindt Roxy ook leuk en dan loopt ze keurig naast de fiets mee zonder te trekken. Haar toekomstige baas moet dus niet alleen consequent en ervaren zijn, maar ook actief! Wie graag een vrolijke enthousiaste hond om zich heen wil, moet zeker komen kennismaken met Roxy. Geen hond zo dankbaar en blij met alle aandacht als deze dame!

 

Naam: Roxy Kan bij kinderen: Vanaf 16 jaar
Geslacht: Teef Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Ras: Kruising Amerikaanse Staffordshireterriër Kan alleen thuis zijn: Onbekend
Leeftijd: 2 jaar Kan in de auto: Onbekend
Kan bij honden: Wisselend Gedrag aan de lijn: Goed
Kan bij katten: Onbekend Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht