Post geplaatste dieren

Jussie

Hoi Annelinn en anderen,

Hierbij eindelijk een berichtje van onze kant. Het gaat hartstikke goed met Jussi! Vanaf de tweede nacht slapen Dapper en Jussi bij elkaar en volgens mij sinds enkele dagen nu ook samen op hetzelfde vetkussen! Ze kunnen het goed met elkaar vinden en spelen dan ook de hele dag met elkaar.

Hartelijke groeten en een poot van Jussi !

 

 

Bliss (nu Blinkie)

Goedemiddag,

Hier een laatste update van Blinkie (Bliss).
Alles gaat hier goed en ze gaat ondertussen ook al naar buiten. Zij en de andere kat gaan nu goed met elkaar om. We zijn er vier maanden mee zoet geweest, maar met resultaat. Blinkie is een hele vrolijke, blije kat.

Groeten, Martin en Sam.

 

Twix (nu Rosse)

Hoi Annelinn,

Hierbij een foto van Rosse (Twix) en Maurice. Zijn ze niet lief samen?

Groetjes, Els en Peter.

 

Nick (nu Katchi)

Hello there,

This is Alican and Gesine, the new owners of Nick.

Well, Katchi (aka Nick) is doing very well. I am keeping him in my bedroom and at the end of the 3rd day, he already got used to me and to the room. He is not scared anymore. He is eating, drinking a lot. He is still a bit scared when some sounds come outside, but it is ok, he is slowly getting there. My boy is pretty active in the nights. He is sleeping with me and in the nights he is jumping down for food and toilet. I am so proud. In the end we are so happy with him and want to thank you again for everything.

Cheers, Alican & Gesine.

 

Muis

Lieve Mensen van De Dierenstee

Op 1 november van 2017 heb ik Muis opgehaald en ik wil graag laten weten dat het heel goed met haar gaat.

Ze was gelijk al thuis bij mij, ze kroop vanaf het begin niet weg en direct ging ze goed eten. Ik heb zelf twee weken in het ziekenhuis gelegen en de buurvrouw heeft goed voor haar gezorgd en gespeeld met haar. Sinds ik weer thuis ben uit het ziekenhuis ging het ook weer goed en nu twee weken terug heb ik ze voor het eerst buiten gelaten. Dat vindt ze heel fijn! Ze blijft niet lang buiten en als ik haar roep of ik rammel met het bakje kattensnoepjes komt ze meteen! ‘s Nachts houd ik haar binnen, wat ze ook niet erg vindt. Ik wil even laten weten dat ik heel blij met haar ben en Muis heeft het erg naar haar zin. 

Vriendelijke groeten van Gonnie.

 

Ludo (nu Moss)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Wij wilden jullie even een update sturen over onze Moss, volle naam Maurice Moss. Jullie hadden hem de naam Ludo gegeven maar daar hadden we niet zo’n klik mee, dus hebben we hem vernoemd naar iemand van onze favoriete serie 🙂 .

Hij had even bij mijn ouders gezeten waar hij het erg gezellig had met de dames en later is hij naar Utrecht gekomen. Hij maakte zich gelijk thuis en stak overal zijn neus in om vervolgens over de bank (en over ons) heen en weer te lopen omdat hij zo graag gekroeld wordt. Hij is ook helemaal verliefd op mijn vader en moeder en toen zij weggingen was hij even van streek (ik denk dat hij dacht dat hij bij hen hoorde) maar later op de avond ging dat beter. Het is ook zoveel om aan te wennen.

Hij loopt goed mee met uitlaten, geeft netjes aan wanneer hij moet en wil overal lekker speuren.
‘s Nachts had hij het wat moeilijker, dus hebben we hem maar bij ons in de slaapkamer gelegd waar hij ook in bed heeft geslapen, lekker tussenin. We zijn helemaal gek op hem en doen niets liever dan knuffelen en spelen met hem. Hij ligt nu lekker met zijn kop op mijn schoot te slapen.

Hartstikke bedankt voor alle goede zorgen, we hebben er een fantastisch maatje uit gekregen.

Vriendelijke groet, Suus & Max.

 

Weiss (Update)

Hallo,

Hier weer een kleine update over Weiss die wij juli 2017 hebben geadopteerd.

Het gaat bijzonder goed met Weiss, hij is aardig veranderd (positief) sinds wij hem enkele maanden geleden kregen. In het begin had hij veel behoefte aan rust en was meer een einzelganger, maar nu is hij erg sociaal geworden en zoekt graag de gezelligheid van het gezin op. Zo komt hij graag bij ons op de bank als we tv kijken en achtervolgt hij ons als we in de tuin aan het werk zijn.

In het begin hield hij niet van aaien of aandacht….maar nu is hij gek op aaien en kammen! Hij blijft natuurlijk een echte kat (zelfstandig) en het gezin is er voor hem en niet andersom…. Heerlijk vinden we dat. Het is zo’n lieve kater en we houden van zijn zelfstandige karakter, we zouden hem niet meer kunnen missen.

We zouden graag een extra kat bij jullie komen ophalen (we kijken vaak op jullie website) maar dat willen we Weiss niet aandoen, want met andere katten omgaan vindt hij nog moeilijk (de buurkatten proberen het van tijd tot tijd, maar dat wordt niet dooor Weiss gewaardeerd).

Groet, familie Wijbenga & Weiss.

 

Smokey Joe (Update)

Beste mensen van de Dierenstee,

Na een jaar in Delft, hierbij een foto van (Smokey) Joe. Deze foto is alweer van een paar maanden terug, maar laat goed zien hoe het met Joe gaat denk ik. Hij zit lekker buiten op de tafel, maar houdt wel alles in de gaten, want het is zijn tuin.

Bedankt voor jullie werk voor de dieren!

Groeten uit Delft, Lenno.

 

Avi en Finn

Hoi,

Avi en Finn maken het goed! Ze komen al wat meer los en zijn erg ondernemend. Alle speeltjes in de voliere zijn al volop getest. Morgen komt er nog een slaaphuisje zodat ze lekker kunnen wegkruipen. Het vertrouwen wordt langzaam gewonnen. Veel aandacht geven en tegen ze praten. Ze kwetteren vaak luidkeels terug. Ze krijgen de volle aandacht en kunnen hopelijk snel los in de kamer gaan vliegen (en samen bank hangen)!

Groet, Nicole en alle beesten.

 

Krijn (Update)

Beste,

Hierbij een update van onze lieve kat Krijn. Alles gaat super goed en hij voelt zich al erg thuis! Hij gaat nog steeds graag naar buiten, maar op dit moment wel minder ivm vuurwerk etc. We hebben al voor Oud en Nieuw pilletjes meegekregen van de dierenarts zodat hij wat rustiger is, want hij vindt het allemaal maar eng. Hij is nog steeds een lieve lobbes! Eerder wilde hij nooit op schoot maar af en toe komt hij ook op je schoot slapen! Hij vindt het heerlijk om bij het gezin te zijn, maar wanneer het allemaal druk wordt, bijvoorbeeld als er kleine kinderen op bezoek komen of met verjaardagen, zoekt hij graag een plekje voor zichzelf en loopt hij verstandig weg. Hij zou namelijk nooit uithalen of iets in die richting! Dan gaat hij meestal even boven liggen. Hij vindt het heerlijk om te kroelen en gaat er ook helemaal voor liggen! Wij zijn nog steeds heel erg blij met hem en hij hoort er helemaal bij!

Met vriendelijke groet, Gail en een kopje van Krijn.

 

Quint

Hallo lieve medewerkers van de Dierenstee,

Hierbij even een update over Quint. De autorit naar huis verliep goed. Bij thuiskomst werd er natuurlijk grondig gesnuffeld in alle hoeken en gaten. Dat heeft een uurtje geduurd en toen viel hij in slaap op de grond. In de woonkamer staat er voor Quint een bench en een mandje. Zijn voorkeur gaat duidelijk uit naar de bench waar hij uit eigen beweging graag in ligt.
Het uitlaten gaat heel goed, hij heeft het dan erg naar zijn zin en huppelt vrolijk mee. Gisteren en vandaag zijn we even de polder in geweest, daar heeft hij los kunnen lopen. Jeetje, wat een snuffelkont is Quint; alles willen zien, overal op of onder, echt super leuk. En roepen is gelijk komen, helemaal top hoor. De nacht is muisstil verlopen, Quint sliep natuurlijk in zijn bench (het deurtje blijft open). Al met al gaat het met Quint goed, het is een vrolijk baasje.

Groetjes, Jan en Jeanet.

 

Diesel

Hallo allemaal,

Het is alweer even geleden dat we Diesel hebben geadopteerd en we dachten dat jullie het leuk zouden vinden om te horen en zien hoe het met hem gaat.

Het gaat prima met Diesel. Hij heeft behoorlijk wat medische klachten gehad: gebitsproblemen en een hardnekkige huidinfectie. Na een operatie, de nodige antibioticum kuren en medische shampoos hebben we volgens mij het ergste wel achter de rug. Hij is wel wat aangekomen, maar krijgt al vanaf het begin dat hij bij ons is voer voor een hond van 70 kilo, maar weegt nog steeds maar 43 kilo. Hij kwam op 39 bij jullie binnen, dus erg veel krijgen we er niet aan! We denken dat het misschien nog lukt om hem wat zwaarder te krijgen, maar voor zijn botten structuur is het natuurlijk ook helemaal niet zo erg als hij niet te zwaar is. We weten natuurlijk niet hoe hij eruit zag voordat hij verwaarloosd bij jullie kwam, misschien is het altijd al een slanke den geweest.

Zijn conditie is wel enorm verbeterd. Er stond volgens mij in jullie beschrijving dat hij liever een knuffel krijgt dan dat hij wandelt, maar we hebben hem langzaam aan steeds fitter gekregen en hij rent nu als een dolle achter zijn balletje aan. Ook echt heel hard! Het is bijna moeilijk te geloven dat hij al 7 is, want hij kan ook door voor een hond van een paar jaar. Wij vinden het heel leuk om te zien dat hij eigenlijk steeds fitter wordt.

Hij kan nog wel wat bazig zijn naar andere grote reuen. Dat was in het begin voor ons echt wel wennen, want onze Boston Terriër heeft helemaal niets dominants. Nu hebben we geleerd (na een hondentrainer te hebben ingeschakeld) hoe we de signalen kunnen oppikken als hij door ons wat bijgestuurd moet worden en gaat het eigenlijk wel goed. Maar een grote reu, die moet hij eigenlijk altijd wel even uittesten.

Al met al zijn wij ontzettend blij met hem. En we denken ook dat hij blij is met ons 🙂  Hij is ontzettend lief naar de kinderen toe, die zijn ook dol op hem.

Met vriendelijke groet,
Aniel, Wendy, Isabel, Zoe, Sophia, Spike en een dikke knuffel van Diesel.

 

Dior (Update)

Hallo,

Dior is alweer zo’n 3 maanden bij ons en graag stuur ik jullie nog een foto! Wat ben ik blij dat ze bij ons is, super lief en een echte knuffelaar! Ze is aangekomen en haar vacht begint te glanzen. Ondanks ik geen ‘kattenliefhebber’ was, ben ik helemaal om! Ze huppelt lekker achter je aan, luistert zelfs naar haar naam en wil verder alleen maar kroelen. Kan niet meer zonder haar!

Groetjes, Mariska.

 

Mars (nu Samba)

Hallo mensen van de Dierenstee,

Op maandag 20 november hebben wij een bezoek gebracht aan jullie dierenasiel en ton hebben wij Mars meegenomen. Inmiddels zijn we 4 eken verder en ik wil jullie laten weten hoe het gaat.

Ten eerste heet Mars tegenwoordig Samba (omdat wij al onze huisdieren ‘muzieknamen’ geven). In eerste instantie was Samba schuw (zoals verwacht) en bleef ze onder de tafel zitten, ‘s avonds ging ze al voorzichtig op verkenning uit. Ze at meteen goed en de kattenbak kon ze meteen ook goed vinden. Ze was al gauw met eten te lokken en dat hebben we – uiteraard – ook gedaan. De eerste 3 weken is ze alleen beneden in de huiskamer geweest, daarna hebben we af en toe de deur open gezet. Nu komt ze ook af en toe boven. Met de hond (Jazz) gaat het ook ontzettend goed. Sinds anderhalve week geeft ze Jazz kopjes en ‘stalkt’ ze haar (ze lijkt soms wel een pilootijsje, zoals ze af en toe aan Jazz geplakt lijkt te zitten) en sinds een paar dagen slapen ze samen op de bank. Sinds gisteravond zelfs lepeltje-lepeltje. Wij kunnen haar nog niet zomaar aaien, maar dat is een kwestie van tijd. Ze komt wel veel naar ons toe (in eerste instantie voor eten natuurlijk) en reageert ook als ik tegen haar praat. Kortom, we zijn allemaal hartstikke blij met Samba (en met Jazz gaat het ook beter sinds zij er is).

Hartelijke groeten, Desiree.

 

Bram

Hoi allemaal,

Inmiddels is Bram nu 2 daagjes bij ons! Hij is erg nieuwsgierig en ondernemend, komt steeds vaker bij ons om te snuffelen en voorzichtig een aai te ontvangen Vanuit de woonkamer gaat hij zelfs terug naar zijn kamer om te keutelen en te plassen op zijn toiletbak! Top 🙂

De knaagdierenopvang in Ridderkerk kon ons voor nu niet verder helpen, alleen maar buitenkonijnen. We staan nu op de wachtlijst bij het Knaaghof te Rijswijk, duimen voor snel bericht! Al te veel leuke foto’s maar hier één, zodat jullie kunnen zien waar Bram verblijft en hoe relaxed hij erbij ligt! Wij zijn erg blij!!

Groetjes, Shirly, Dennis, Nora & Bram.

 

Donnie

Goedenavond,

Hierbij een mailtje over Donnie. Het gaat heel goed met hem! Heeft elke dag zijn gekke momenten, rent dan door het huis, trap op/af en speelt met zijn speeltjes. Maar ook heeft hij z’n slaapmomenten, de meeste tijd van de dag haha!

We zijn heel blij met hem!

Groetjes Carmen.

 

Rambo

Beste mensen van de Dierenstee,

Rambo is inmiddels al tweeënhalve week bij ons en we zijn allemaal dol op hem. Hij is super lief, heel gezellig en loopt ‘als een hondje’ achter ons aan (vooral als we richting de keuken gaan hahaha). Hij scharrelt lekker het hele huis door, eet en drinkt goed en doet het netjes op de bak. Als we binnenkomen, komt hij ons ook gezellig begroeten en kopjes geven. En ‘s avonds ligt hij lekker op de bank of op de vensterbank.

Hartelijke groet, Marc, Ellen, Noah, Jimmy, Maren en Wende.

 

Buster

Hallo allemaal,

Hier een update over Buster en zijn nieuwe vriendin Ko. De eerste week hebben ze apart gezeten en daarna steeds een iets langere tijd bij elkaar onder toezicht. Sinds vrijdag ging het steeds beter en Ko rende niet steeds weg, maar bleef met haar hoofd plat liggen. En vaak billen naar elkaar en wel gewoon eten en wassen. En toen was daar het moment dat Buster Ko ging likken op haar hoofd!

Zaterdag ze voor het eerst bij elkaar laten slapen en wel nog een keer wezen kijken, maar de ene lag boven en de andere was beneden. Dus alles was rustig. De volgende dag liggen ze met een kleine afstand van elkaar languit en ook het eten is gezellig (wel allebei een eigen bak of  groentesalade), maar best dicht bij elkaar. Graven wordt ook al gedaan en ondertussen is bijna het hele hek van de scheiding weg. Nu wilde ik tikken dat ze nog niet naast elkaar liggen, maar ik kijk net naar buiten en ze liggen naast elkaar 🙂  Zo lief! Dus ja, het kost even, maar ik zeg: koppeling geslaagd en wij zijn heel blij met onze nieuwe, lieve en ondernemende vriend.

Namens ons en Buster nog bedankt voor alle goede zorgen, want wat is het een lieverd. Geven jullie het ook door aan de vrijwilligster die ons die zaterdag heeft geholpen?

Groetjes van Buster, Ko, Renata, Rangie en Landy.

 

Tazz

Beste mensen van de Dierenstee,

Op 30 oktober heb ik Tazz bij jullie opgehaald, zij heeft zeven maanden bij jullie gewoond, ik denk dat jullie haar nog wel herinneren. Ik had beloofd dat ik een keer zou laten weten hoe het met haar gaat.

Nou, het gaat erg goed met haar, ze is nu drie weken bij me en laat zich steeds vaker zien. Op dit moment komt zij even de huiskamer in met een speeltje. Dit is de eerste keer dat zij dit in gezelschap doet! Ze heeft een veilig plekje in de keuken achter en naast de koelkast, dat heeft zij zelf gevonden in de eerste nacht dat zij bij mij was. En daar gaat ze nog steeds naar toe als ik ga staan en lopen. Ze komt ook niet dicht bij mij, ze houdt er zeker 1,5 meter afstand tussen.

Tazz eet en drinkt goed, en maakt goed gebruik van de kattenbak. ‘s Nachts komt ze wel mijn slaapkamer in en gaat aan het voeteneind van mijn bed zitten en met mijn voeten spelen, maar pas geleden beet zij in mijn teen, dat vond ik wat minder leuk. Ik heb haar niet gestraft, maar duidelijk en toch vriendelijk ‘nee’ gezegd. Dat moest een keer herhaald worden en nu maar afwachten of zij het niet meer doet.

Dit wou ik met jullie delen. Veel succes met jullie werk en bedankt dat jullie goed voor Tazz hebben gezorgd.

Hartelijke groet, Jeanette.

 

Axe

Hoi,

Zoals jullie waarschijnlijk al van Karin weten, gaat alles goed met Axe. Hij is best wel gelukkig met zijn grote tuin en is heeeel ondeugend. Als ik me omdraai, ligt hij op de bank maar dat mag niet van het vrouwtje.
Uitlaten is wel een dingetje 🙂  Axe is ook al een paar keer ongeveer 45 minuten alleen geweest buiten de bench en heeft niks gesloopt, maar hij lag wel op de bank 😉

Grt, Sonja, René en een dikke slobber van Axe.

 

Claus

Goedemorgen,

Graag wil ik jullie laten weten dat Claus het goed naar zijn zin heeft bij ons. Het is een heel lief mannetje en is erg aanhankelijk.

Sinds vorige week durft hij ineens niet meer naar beneden. Hij is op een avond ergens van geschrokken. Wij denken dat hij zichzelf in de ruit zag en toen dacht dat er nog een andere kat was. Hij ging in sluiphouding door de woonkamer op zoek naar het gevaar. Nu wil hij alleen nog maar op de 1e en de 2e verdieping verblijven. Mij maakt het niet uit. Ik wacht het moment af dat hij zelf weer naar beneden komt. Ik voeg een foto toe zodat jullie hem zelf kunnen zien.

Groet, Thea.

 

Duko

Hallo,

Hier foto’s van Duko, misschien leuk voor bij jullie aan het prikbord!

Groetjes, Ester & Fernando.


 

Piet (nu Tweety)

Hoi allemaal,

Het gaat heel goed met Tweety, hij is de gehele dag uit zijn kooi. Dit is zijn favoriete plek in de huiskamer. Hij is al tam maar praat nog niet.

Groetjes van Tweety en Laura.

 

Boomer en Benji

Boomer & Benji.

Zo heten wij. Twee broers van 9 jaar en al die tijd zijn we bij elkaar gebleven. Wij wonen sinds vrijdag 13 oktober niet meer in de Dierenstee maar zijn verhuisd naar Oud-Beijerland. En voor ons is vrijdag de 13e echt geen ongeluksdag geworden.

Ons nieuwe personeel Rob & Marianne doen hun stinkende best om ons te laten wennen aan ons nieuwe huis, nou dat lukt ze aardig. Ik, Benji, (die witte) ben wel wat te zwaar maar daar werken ze al aan. Als ik amper een uurtje lig, word ik opgepakt en moet ik gaan lopen. En weet je, na 2 weken voel ik me eigenlijk wel lekker want dat heeft heus geholpen.

En ik, Boomer, hahaha, ik heb de grootste lol soms. Ik huppel wat af en ben nogal ondeugend. Maar ik ben ook wel blij dat mijn broer en ik samen zijn gebleven. We zijn vanmiddag voor het eerst naar buiten geweest in de tuin. Ik kreeg een riempje om en Benji liep helemaal los. Nou, dat gaat wel veranderen, want hij mag dan wel te zwaar zijn, vlug is ‘ie nog wel hoor. Ik ben ook wel ietsiepietsie te zwaar, maar dat ren ik er wel af met zoveel ruimte.

Wij zijn met zijn allen naar dierenarts Brasker geweest en daar bleek dat Benji al ruim 1,5 kilo minder te zwaar was en Boomer al ruim een pondje er had afgerend. Van voedingsdeskundige Chantal hebben we aparte voeding voorgeschreven gekregen, dat gaat met ons helemaal goed komen. Op de foto zie je ons lekker saampies op de bank liggen. We kijken ook graag naar buiten. Hier hangen veel vogelkastjes en zien we ook veel vogels, dus dat wordt nog wat.

Maar al met al, wij zijn goed terechtgekomen en met ons vieren gaan we het heel gezellig maken.

Groetjes, Boomer, Benji, Rob & Marianne.

 

Jagger

Hallo,

Met Jagger gaat alles prima, hij is lief en kan ook nog heerlijk spelen! Zoals beloofd nog een paar foto’s!

Groetjes, Caroline.

 

Bandit (nu Boris)

Vandaag is Bandit (nu Boris) twee weken bij ons.
Ondanks het feit dat hij nog niet naar buiten kan heeft hij het goed naar zijn zin! En wij ook 🙂


Met vriendelijke groet, Fam. Lambregtse

 

 

Rooie (nu Sam)

Goedemiddag Annelinn,

Ik zou nog een berichtje sturen hoe het Rooie vergaat. Rooie is inmiddels omgedoopt tot Sam en het is voor ons wonderlijk om een ‘kitten’ van 11 jaar in huis te hebben. Hoe bedoel ik dat? Alles is nieuw voor hem. Sam komt, denken wij, van een bovenhuis of flat, want hij weet niet wat een trap is. Die gaat hij dan ook niet op. Ook een kattenluikje is abacadabra. Hij krijgt les. De eerste voetstapjes buiten waren ook een hele belevenis; 3 tegels en dan gauw weer naar binnen. Inmiddels heeft Sam wel de hele tuin verkend, maar hij denkt dat kippen bejaagd moeten worden evenals eenden. En nee, hij kan niet over water lopen, daar is hij ook achter. Een krabplank vindt Sam niks, hij geeft hem kopjes en krabt daarna de plukken uit het tapijt. Hij drinkt uit de kraan en dat is zo ongeveer de grootste bevrediging die je hem kan geven, wat moet hij afgezien hebben al die tijd in het asiel! Borstelen vindt Sam heerlijk en hij gaat heel goed met kinderen, blijft heel rustig liggen. Sam heeft nog een bizarre gewoonte; likken aan cellofaan en plastic! Nog nooit meegemaakt met een kat. Het territorium verdedigen doet hij nog niet, hij weet amper dat dat hoort, dus voorlopig wandelen hier de nodige buurkatten rustig door de tuin. Het ziet er al met al naar uit, dat Sam het hier prima naar zijn zin heeft en wij zijn ook zeer op hem gesteld. Het zal dus wel een blijvertje zijn.

Met vriendelijke groet, Petra en Wim.

 

Dior

Lieve Dior is niet meer bij ons weg te slaan!
Zelfde avond komt ze al bij ons liggen en kroelt alleen maar 🙂

Groetjes Mariska.

 

 

Woezel, Pip en Droppie

Hallo Dierenstee,

Hierbij een paar foto’s van Droppie, Woezel en Pip. Ze hebben het prima naar hun zin. Hadden na 2 dagen al een ontsnappingsplek gevonden en waren op onderzoek in onze tuin! Verder zetten ze geregeld de hele ren op de kop en zijn heel ondernemend. Leuk om te zien, we genieten heel erg van ze en onze kleindochter ook!

 Hartelijke groetjes, Terry en Jan.

 

Jason

Hallo,

Vorige maand hebben m’n vriend en ik Jason geadopteerd bij jullie uit het asiel. We willen laten weten dat het heel goed met hem gaat!! Hij was heel schuw maar we zien hem elke dag wat meer uit z’n schulp kruipen. Hij loopt inmiddels al door heel het huis heen en wij kunnen hem aaien, wat hij eigenlijk heel fijn vindt! Daarnaast merken we ook dat hij steeds speelser wordt, heel leuk om te zien :).

Met vriendelijke groet, Zoey.

 

Konijn Liv (nu Libby) en parkiet Jay

Goedemorgen Dierenstee,

Een aantal weken geleden hebben wij Vlaamse Reus Liv en grasparkiet Jay opgehaald en ik wil vertellen dat het heel goed met ze gaat.

Liv hebben we omgedoopt tot Libby. Het roept makkelijker en het komt van het Engelse liberation, wat goed bij haar past na alles wat ze heeft meegemaakt. Na een week begon ze zich thuis te voelen. Ze begon steeds meer rond te rennen en te springen, zo leuk om te zien. In het begin at ze alleen maar haar brokken en hooi, maar langzaam wende ze ook aan de groente en fruit die m’n man van zijn moestuin meeneemt. Ze loopt nu al rond te stuiteren als hij komt, want wie weet zit er wat lekkers bij. De wondjes bij haar ogen en op haar rug zijn genezen en daar zie je niets meer van. Koppelen met konijn Harry is nog niet gelukt. Zolang het hek ertussen zit snuffelen ze aan elkaar en is het prima. De cavia’s kunnen wel over het hele veld en dat vindt ze prima. Ik zie een blij konijn en dat is het belangrijkst.

Parkiet Jay was meteen op zijn gemak bij de andere parkieten. Met de eerste kennismaking begroette hij iedereen zo enthousiast , die ze zoiets hadden van: ‘rustig aan druktemaker’. Hij is nu helemaal opgenomen in de groep. Mochten jullie grasparkieten binnen krijgen, dan zijn deze altijd van harte welkom, want we hebben ruimte zat.

Groetjes, Adriana.

 

Claus

Goedemorgen beste mensen,

7 september heb ik Claus bij jullie opgehaald. Claus heeft zich 1 avond verstopt in huis. Daarna was dit over en ontpopte hij zich tot een sociale, ondeugende en zeer aanhankelijke kat. Waarbij de bank, vensterbank en de schoot van de eigenaar zeer favoriet zijn.
Ook binnen mijn omgeving wordt hij ervaren als allemansvriend. Bij bezoek wordt er meteen kennisgemaakt. En als hij dan ook nog aangehaald wordt zijn het de grootste vrienden. Claus is niet de baas in mijn huis (hoewel)…….. maar al snel is mijn huis veranderd in een kattenhuis!

Groetjes, Annika.

 

Misty

Goedemorgen allemaal,

Graag geven wij jullie een update over Misty.
Zij is nu ruim een week bij ons en wat hebben we al een hoop bereikt met haar. Ook nog een heleboel te leren hoor; andere honden, overstekende rivierkreeften en visite blijven een trigger. Maar het gaat eigenlijk elke dag wel een stukje beter. Met dank aan jullie eerlijke betoog over Misty wisten wij goed wat ons te wachten stond; een pittige meid die nog e.e.a. te leren heeft, maar ook een enorme knuffelkont die tevreden snurkt en leergierig is. Ik heb gisterenavond twee keer geprobeerd om een review te plaatsen, echter lukte dit niet via Facebook.
Wat wij waarderen is dat jullie echt jullie best doen om ervoor te zorgen dat de dieren een thuis krijgen waar zij passen, maken het niet mooier dan het is en geven bruikbare tips en trucs. Vooral Karin en Jeroen hebben ons geholpen om Misty beter te begrijpen. Wij zijn erg blij met haar, zullen met haar blijven oefenen, trainen en uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Van ons krijgen jullie een dikke 5 sterren.

Vriendelijke groet, Olaf, Sabrina, Scott en Misty.

 

Bumper

Hi,

Een update over Bumper

Bumper doet het ontzettend goed! Hij heeft zijn plekjes in huis al gevonden. De eerste avond durfde hij al op onderzoek uit te gaan en is zich daarna steeds meer op zijn gemak gaan voelen. Het is een echte smikkelkont want hij zou de hele dag door kunnen eten! Dat kwam gisteravond goed uit toen hij stiekem door de achterdeur naar buiten glipte. Wij vonden dat erg spannend maar gelukkig gaat de liefde van een man door de maag We zijn superblij met Bumper!

Groetjes, Robin, Daniek en Sonja.

 

Elizabeth

Goedenavond,

Elisabeth is inmiddels 2 weken bij ons. Ze was in het begin heel bang voor ons en onze andere kat en heeft de eerste week boven op de overloop gezeten. We hebben daar alles voor haar neergezet zodat ze rustig kon wennen. Na een week (veel sneller dan we hadden verwacht) kwam ze voor het eerst uit zichzelf beneden kijken. Inmiddels komt ze helemaal niet meer boven. Ze komt zelfs al uit zichzelf bij ons op schoot. Met de andere kat gaat het inmiddels ook goed. Ze zullen niet elkaars beste vrienden worden, maar zolang ze niet te dicht in elkaar buurt komen gaat alles goed.

Germar.

 

Nijntje (nu Prinses)

Hallo alle lieve mensen bij de Dierenstee,

Ik heb een enerverende week achter de rug. Zaterdag was mijn speed date met Witsie, wat een leuke, gekke jongen (met hangoren, hoe dan!)! Nu woon ik in Made, samen met Witsie. Eerst kreeg ik mijn eigen hok en kon ik over het grasveld bij Witsie op bezoek. We liepen regelmatig bij elkaar binnen, Brabantse gezelligheid, noemen ze dat hier. Verder is het hier best rustig, er zijn twee poezen (die vind ik lief) en kwartels! Die zingen heel hard!
Gisteravond was het pyjama party bij Witsie en toen ben ik voor het eerst blijven logeren. Vandaag kregen we ontbijt op bed in het huis van Witsie. Zolang hier ook eten is, wil ik best bij Witsie blijven!

Lieve groetjes van Prinses.

 

Joep (Update)

Hallo allemaal,

Zoals je ziet op de foto is Joep zijn v,acht nu mooi volgroeid en heeft hij het prima naar zijn zin. Hij is graag buiten en blijft af en toe een nachtje weg. We zijn dikke maatjes en jullie krijgen hem niet meer terug hoor (en dat ‘snurken’ doet-ie nog steeds)!
Dit was de laatste groet van Joep. Bedankt voor jullie goede zorgen.

Sylvia.

 

Swiffer

Hallo,

Graag willen wij jullie even laten weten dat het heel goed gaat met Swiffer. Inmiddels eet hij goed en is hij vandaag voor het eerst naar de kapper geweest.
Volgens ons is hij hier al goed gewend, hij heeft vanaf het begin een knuffeltje gekregen waar hij graag mee speelt. We hebben een rollijn aangeschaft om hem wat meer bewegingsvrijheid te geven tijdens het wandelen, we merken dat hij hier veel plezier aan heeft. Ook komen we bij ons in het park regelmatig andere honden tegen, waarmee hij al vriendjes is geworden.

Zijn gedrag in huis is prima (goed opgevoed); heeft zijn vaste plekjes waar hij graag ligt en slaapt (hij kan flink snurken), gaat niet de trap op naar boven, springt niet uit zichzelf op de bank en schooit niet om eten. We hebben veel gezelligheid van hem, hij is een echte knuffelbeer!

Met vriendelijke groeten, Raja, Lisa en Iris.

 

Jim

Beste,

Hierbij wat foto’s van de witte Vlaamse reus die ik enige tijd geleden heb geadopteerd. Hij heeft het prima naar zijn zin en is ook goede vriendjes geworden met mijn voedster 🙂

Groetjes, Selina.

 

Sammy

Hoi allemaal,

Hierbij dan eindelijk de beloofde foto’s van Sammy van de afgelopen 2 weken, in z’n nieuwe huis!

In de eerste week heeft hij apart gezeten van m’n andere kat (Garfield) en heeft hij genoten van de slaapplekjes binnen en buiten, kwam op schoot liggen en kroop zelfs een keer in mijn nek om daar vervolgens 10 minuten te blijven hangen… wat een gekkerd! Afgelopen vrijdagavond heb ik ze rustig aan bij elkaar in dezelfde ruimte gelaten (om dit het hele weekend aan te kunnen kijken) en dat verliep best voorspoedig; Sammy blies af en toe een beetje als Garfield te dichtbij kwam, maar verder gebeurde er weinig! Ze tolereren elkaar, denk ik, best aardig en zijn beide confrontatie vermijdend, dat scheelt! 🙂

Groetjes, Lonneke. 

 

Weiss

Hallo,

Hier even een bericht van de nieuwe ouders van Weiss. Wij hebben hem afgelopen maandag opgehaald.
Het gaat heel goed met Weiss, hij heeft het erg naar zijn zin en dat laat hij ook merken! Hij is super lief!

Groet, familie Wijbenga & Weiss.

 

Freekie (nu Misha) en Spicy (nu Icheb)

Hoi Lucinda en de rest van Dierenstee,

Zoals beloofd een update over de katten. Zoals jullie kunnen zien hebben de heren hun plekjes gevonden.

Freekie (nu Misha) houdt van rondrennen en de bal brengen om te spelen. Is verzot op het kattengras zoals je kan zien, waarom er naast zitten en eten als je erop kan liggen. Hij zit graag op schoot, vogelfilmpjes kijken, maar ook op zijn stoel of in het raam. We zijn er ook achter gekomen dat Misha deuren kan openen die niet goed dicht zijn getrokken. Zo stond hij plots buiten in het donker tot zijn schrik. Hij rende meteen naar binnen. Dus nu doen we beide tussendeuren goed dicht wanneer we naar buiten gaan.

Spicy (nu Icheb) hebben we vanaf dag 1 al gewoon gezien. Hij ligt graag in het raam (ieder heeft een eigen tafel) of op de grote stoel. We mogen hem al aaien tijdens het eten, dan komt hij zelfs kopjes geven. Buiten de keuken vind hij het nog eng om geaaid te worden, dus daar geven we hem nog ruimte in. Hij ligt graag in de buurt van ons. Voor onze voeten, of in het raam. En volgt ons naar de diverse kamers. Vandaag ging hij zelfs de badkamer in voor de eerste keer. En hij speelt nu zelfs met balletjes, knuffels en touwtjes sinds 3 dagen. Hij komt echt uit zijn schulp.

De mannen samen is soms wat botsen, zoals altijd met katten. Ze moeten hun rang vinden. En Icheb snapt nog niet dat je ook met andere katten kan spelen. Maar hij begint nu zelf al wat te spelen, dus we denken dat ze over een jaar wel speels achter elkaar aan zullen rennen.

We zien enorme stappen vooruit in deze korte tijd. Ze ruiken aan elkaar zonder ruzie, ze slapen dicht bij elkaar overdag en ze eten samen. Het langs elkaar heen moeten lopen is wat eng soms en zorgde voor klappen. Of wanneer Icheb van mening was dat Misha meer eten kreeg. Dat weten we nu, dus we laten hem duidelijk beide bakken zien en dat vindt hij goed. Ook dat ze nu ieder een eigen poepbak hebben, heeft enorm veel rust gegeven. Dat bleek al vrij snel niet te werken, één kattenbak. En ‘s avonds zorgen we voor rust voor vooral Icheb door ze te scheiden. We hopen ze binnenkort gewoon samen te kunnen laten slapen. Maar we willen eerst dat beide mannen hun plek hebben voor rust ‘s nachts.

Het was een enorme opluchting om weer thuis te zijn voor de mannen na een dierenartsavontuur. Vooral Icheb dacht dat hij weer weg gedaan werd en was dus enorm blij om terug te zijn. Hij kwam na afloop ons helemaal kopjes geven en ging meteen in zijn raam slapen. Vooral na dit bezoek weten we zeker dat de mannen zich thuis voelen hier met ons. We zijn ook enorm blij met de beide heren! Zoals je zult begrijpen houden we ze 🙂 Ze hebben hun forever home gevonden ^_^

Met vriendelijke groet en bedankt, Kalynda en Anneke.

 

Mel

Hoi hoi,

Het is een tijdje geleden alweer dat ik Mel bij jullie ophaalde.

Ik wilde jullie al eerder een berichtje sturen, maar door drukte met school en andere dingen is het er een beetje bij ingeschoten. Hierbij toch nog een berichtje over Mel!

Mel heeft het prima naar haar zin. Ze slaapt vooral heel veel haha. Een heel huis voor haarzelf dus, wat wil je met zo veel slaapplekjes. Eigenlijk direct toen ik haar reismandje open deed begon ze rond te lopen alsof het haar huisje was, wat nu ook stiekem wel zo is.

Mel is redelijk wat afgevallen door het vele traplopen wat ze nu doet. En wat ze stiekem best fanatiek doet hahaha. Wie weet wilde ze zelf wel afvallen! Eten en drinken gaat gewoon goed en de gezondheid verder ook naar mijn idee! Laatst heb ik zelf de hond van mijn ouders op visite gehad. Vond ze een beetje eng maar na een u,urtje lag Mel gewoon op haar eigen plekjes en de hond paste zich gelukkig aan.

Lieve groetjes, Verena. En een miauw van Mel! Want praten; daar stopt ze echt niet mee hoor!

 

Sunny

Goedemiddag,

Sunny en Siebe zijn inmiddels getrouwd en het gaat super goed. Samen eten, samen relaxen en elkaar regelmatig even wassen. Sunny heeft een lief en ondernemend karakter. Ook vindt ze het heerlijk om kusjes op haar koppie te krijgen van haar mensen baasje. Ze is al aardig gewend hoor en weet precies wanneer ze verse groente krijgt.

Hartelijke groeten, Nicole en beestenbende.

 

Joep (Update)

Hallo,

Het gaat prima met Joep. Hij geniet erg van het buiten zijn. Hij was erg snel gewend; dat is een voordeel van een wat oudere kat. Ik ben heel blij met hem, hij houdt van een knuffel, maar gaat ook lekker zijn eigen gang. Hij eet goed en zijn vacht groeit langzaam maar zeker weer aan. Hij houdt erg van een beetje lui zonnebaden, maar kan razendsnel reageren als de buurkat door zijn tuin wil lopen.

Groeten van Joep. 

 

Beer

Hallo mensen van De Dierenstee,

Beer is inmiddels 2 maanden bij mij en hij heeft zich in de tussentijd ontwikkeld tot een vrolijk en ondeugend maatje. Een heel verschil met toen hij in april hier kwam, de eerste weken heeft hij veel in zijn huisje gezeten en was hij erg bang en schuw met veel blazen. Alleen voor zijn eten en op de bak gaan kwam hij eruit. Heel langzaam heb ik zijn vertrouwen kunnen winnen met veel geduld, spelen en kattensnoep. Als je hem nu 2 maanden later zou terugzien, is het een totaal ander dier wat veel speelt, erg lief is en nu pas is gaan leven, lijkt het. Kortom; een lot uit de loterij en een prijsdier!

Mvg, Guido.

 

Djen

Goedemiddag,

Hier nog even een verhaaltje over Djen zoals beloofd.

De eerste dag na binnenkomst was het uiteraard even wennen, ze heeft wat rond gekeken en is toen boven gebleven. Later in de avond kwam ze naar beneden terwijl er visite was en die groette ze. ‘s Avonds heeft ze wat gegeten en netjes de eerste keer in de bak de behoefte gedaan. s’ Ochtends heeft ze normaal gegeten en buiten op het balkon gekeken en alles onderzocht, wat ze zeker wel spannend vond. Tevens heb ik een krabpaal gehaald en daar maakt ze mooi gebruik van. Af en toe daagt ze nog wel uit en dan krijgt ze haar speelse bui. Ze weet ook wat ze wel en niet mag en dat is wel mooi om te zien, dat ze toch probeert uit te dagen. Hierbij nog wat foto’s. In ieder geval super bedankt.

Groetjes, Mike.

 

Wolfje

Lieve mensen van De Dierenstee,

Bijna een maand geleden hebben wij poes Wolfje bij jullie opgehaald, om haar een nieuw thuis te geven. We hadden beloofd om even te laten weten hoe het gaat, bij dezen!

Wolfje maakt het heel goed. De eerste dag moest ze erg wennen: ze heeft toen angstig in de kattenbak gezeten. In de avond kwam ze er heel voorzichtig uit. Daarna vond ze een slaapplekje onder de bank, waar ze de eerste dagen alleen even vandaag kwam om naar de kattenbak te gaan en wat te eten. Inmiddels voelt ze zich helemaal thuis. Haar favoriete plekje is de vensterbank waarvandaan ze alles goed in de gaten kan houden. Ze scharrelt nu gezellig door het huis en komt regelmatig om een aaitje vragen. Ze lijkt in niets meer op het bangerikje van de dag van de verhuizing!

We zijn erg blij met Wolfje en we hebben de indruk dat Wolfje ook blij is met ons en haar nieuwe thuis.

Hartelijke groet, Anna en Gerben

 

Pip

Hallo,

Sinds een maand heeft Pip een vriendinnetje: Pep!
Het gaat goed samen en ze zijn lief voor elkaar!

Groetjes, familie Rademaker.

 

Joep

Hallo Lucinda en Annelinn,

De eerste 5 dagen met Joep zijn erg goed gegaan. Hij is erg snel gewend en ik zie een tevreden kat lekker in het zonnetje liggen. Hij is zelfs al alleen de omgeving gaan verkennen, hij wilde dolgraag naar buiten. 2x met hem meegelopen, vandaag weet hij de weg alleen terug. Hij is lief en aanhankelijk en kennelijk best slim. Ik wil hem niet meer kwijt.

Sylvia.

 

Coco en Dropje (nu Pixar en Paniek)

Goedemorgen,

Zoals beloofd nog een berichtje over hoe het gaat met de katers. We hebben ze inmiddels andere namen gegeven, ik hoop niet dat dat erg is; Pixar en Paniek. De laatste naam lijkt niet zo aardig, maar was zo toepasselijk de eerste tijd, dat we nu helemaal gewend zijn aan Paniek of Piekie. Het gaat erg goed met ze, ze zijn veel buiten en ze hebben het volgens ons helemaal naar hun zin. Pixar (grijswit) blijkt een echt knuffeldier, Paniek houdt de boot nog wat af, maar ‘s ochtends komt hij ook vaak een aai halen. Ze zijn ook nog hartstikke lief voor elkaar, ze stoeien wat af.  We zijn erg blij met ze!

Trix en Sander.

 

Jip

Hallo,

Alvast een update van Jip. Ik heb Jip nu 9 daagjes in mijn huis, maar het gaat echt super goed met hem. Af en toe is het even blazen tegen Alysia (mijn andere katje) maar ze kunnen voor de rest goed opschieten met elkaar. Jip wil het liefst heel de dag kroelen en geaaid worden en vindt het ook heerlijk om op mijn bed te slapen, ondanks de drie mandjes die ik in huis heb. Ook de krabpalen vindt hij niet erg interessant, maar de deurmat en de bank hebben het aardig te verduren. Verder vindt hij het, naast het slapen, heerlijk om in de tuin te lopen en is gek op de kattensnoepjes en kattenmelk. Het is echt een schat.

Groetjes, Jermaine, Jip en Alysia.

 

Winnie

Beste Dierenstee,

Hier even een korte 1e update van hoe het met Winnie gaat;

Lieve Winnie is nu al bijna 2 weken bij ons en volgens mij vindt ze het steeds gezelliger. Iedere dag ga ik eventjes bij haar zitten in de kamer waar ze nu nog zit om te wennen. En dan na verloop van tijd komt ze tevoorschijn en gaat ze me eens even van een afstand bekijken. s’Nachts komt ze pas echt tot leven, iedere ochtend als we de huiskamer inlopen vinden we wel iets nieuws wat op de grond ligt, dan glimlachen we. Want Winnie is een echte avonturier als ze ‘s nachts de kamer onderzoekt. Overdag slaapt ze nog veel in een hoekje achter de bank, en natuurlijk vindt ze ons nog wel spannend en eng. Maar, het begin is er al. Ze eet en drinkt en gaat op de kattenbak als we in de huiskamer zitten, en ze speelt ook met een prop papier als we die gooien. Ze kijkt ook al nieuwsgierig naar de dichte deur als ze de andere kat erachter hoort mauwen 🙂 Maar ik ga ze pas aan elkaar voorstellen als Winnie iets meer zelfvertrouwen heeft.

Groetjes, Paul en Annemarie.

 

Hulk Hogan (Update)

Hoi hoi,

Hier weer een kort verslagje van Siba.
Het gaat heel goed met hem, hij heeft het naar zijn zin hier bij ons.
Hoewel hij vaak liever lui dan moe is, hij is zo lief. Ja, we zijn echt super blij met de kleine Siba (Hulkie Hogan )

Groetjes van Jolanda.

 

Poes (Update)

Lieve medewerkers van de Dierenstee,

Het liefst had ik op 21 maart al een berichtje gestuurd, maar ik kom er pas nu aan toe: Corrie (voorheen: Poes) is alweer een jaar bij ons! Ze doet het fantastisch en heeft het ontzettend naar haar zin.

In september zijn wij verhuisd naar een huis met een tuin(tje), waarin ze, nu het weer wat lekkerder wordt, voorzichtig rondscharrelt. Ze heeft in de tuin meteen een lekker plekje in de zon uitgezocht (zie foto). Ze ontdekt steeds weer nieuwe dingen, maar vindt de andere katten uit de buurt nog wel erg eng (als ze die gespot heeft, sprint ze terug naar binnen – bewegen doet ze dus genoeg!). Tot onze verrassing loopt ze eigenlijk steeds beter; het feit dat ze trappen moet lopen in huis lijkt haar goed te doen. Waar ze in het begin bij ons nog veel van kwaaltjes last had, lijkt ze nu goed in haar vel te zitten! Zelfs het knippen van haar nagels gedoogt ze steeds beter

Succes met het mooie werk dat jullie voor beestjes als Corrie doen en lieve groet van ons!

Maarten, Meike en Corrie.

 

Nelson en Pablo

De eerste keer dat we Pablo en Nelson (die inmiddels beter luistert naar ‘Nelsie’) zagen, werden we meteen verliefd. De hondjes zaten samen in de kantine, Pablo onthaalde ons met al zijn enthousiasme bij de deur en Nelson zat kwispelend op de tuinbank.

We zijn nu een maand verder. Pablo en Nelson wonen bij ons in Oud-Beijerland, we lopen elke dag over het Boezempad. Als wij thuis zijn, dan mogen ze op de bank, dan kroelen ze het liefst. Daarnaast liggen er genoeg kleedjes en kussens in huis, die mogen absoluut niet ontbreken. Nelson heeft er inmiddels een maatje bij gekregen: een teckel-knuffel, wel zo toepasselijk, die gaat overal mee naar toe (zie foto). Pablo is meer van de speeltjes, binnen 1 dag zijn alle speeltjes piep(er)-vrij gebeten, maar ook dan blijven ze leuk en interessant.

Het is super om de baasjes te mogen zijn van Pablo en Nelson, ze zijn hartstikke lief en het is geweldig om thuis te komen met zo’n leuk welkomstcomité. Wij hebben het idee dat Pablo en Nelson hun thuis hebben gevonden.

Lieve groetjes, Arend-Jan, Hanna, Pablo en Nelson.

 

DJ en MC (Update)

foto - kopie

Dag medewerkers van Dierenstee,

In mei 2015 hebben we DJ en MC, nu Diede en Charlie, bij jullie opgehaald. Broer en zus, 10 jaar oud en voor de 3e keer terug in het asiel. Ze waren schuw, enorm zwaar, doffe vacht, Charlie was erg op zichzelf en Diede was onbetrouwbaar. Hij blies en haalde uit. Een mooie uitdaging!!
Wat een geweldig stel is dit!! In de eerste maanden hebben we Charlie bijna niet gezien. Ze verbleef veelal op zolder en wilde niet aangehaald worden. Diede zocht wel contact, maar hij is nogal onhandig. Hij kan plotseling
bijten of krabben en schrikt hier zelf van. In de afgelopen twee jaar is hun vertrouwen gegroeid en hebben ze hun draai gevonden. Ze zijn altijd bij ons in de buurt, rennen rond achter speelgoed muizen aan of liggen op de bank te slapen. Ze zijn afgevallen, glimmen prachtig en ze kruipen tegenwoordig bij ons op schoot. Wie had dat gedacht?!! Diede blijft onbetrouwbaar maar het is hem vergeven. We genieten enorm van elkaar.

Succes met jullie zorg en liefde voor de dieren die het zo hard nodig hebben!!

Groet, Simone uit Delft.

 

Thomas (nu Freek)

Hoi!

Hier een update over Thomas! We hebben Thomas’ roepnaam veranderd in Freek, wat hij gelukkig helemaal oké vindt. Ik noem hem af en toe ook nog opeens Thootje, maar dat vindt hij helemaal prima. Freek vindt naar buiten kijken heeeeel interessant, de auto’s, mensen, voorbij vliegende vogels en zelfs muggen, maar we hebben nog niet het idee dat Thomas ook echt naar buiten wil. Hij is, ondanks af en toe wat schrikkerig voor onverwachte geluiden en bewegingen, heel erg tevreden met de situatie. Ligt het liefst bij ons in plaats van zijn mandje, speelt ‘s nachts het liefst op ons bed in plaats van ons te laten slapen, haha! Freek lijkt hier en daar nog een beetje onzeker, maar ik hoop dat hij snel wat brutaler durft te worden, vinden we juist wel leuk als een kat dat heeft. En als dat niet bij hem past, dan is dat ook helemaal goed!

 Groetjes, Alwin, Saske en Freek.

 

Mister (nu Romeo)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Mister wil weer even van zich laten horen. Hij heet nu Romeo en heeft zijn Julia gevonden. Na de eerste voorzichtige kennismaking met haar zijn de twee nu onafscheidelijk. Waar de een is, is de ander. En als ze niet tegen elkaar aan liggen te slapen, zijn ze elkaar aan het likken en verzorgen. Zelfs drinken aan hetzelfde flesje gaat meestal tegelijk.

Nu het buiten weer een beetje warmer wordt, mag hij samen met Julia af en toe wat langer naar binnen. Daar krijgt hij soms een standje als hij aan de planten wil eten en glijdt hij uit op de gladde vloer, maar verder kan hij lekker uit de voeten eh … pootjes in de kamer, waar vooral veel valt te ontdekken. Kortom, Mister heeft het erg naar zijn zin in Barendrecht en doet jullie de hartelijke groeten.

Groeten van Jan en Jolanda.

 

Swiebert (Update)

Hallo daar,

Hier weer eens een berichtje van mij, Swiebert.
Ik ben maar kort in het asiel geweest, maar toch wordt er nog wel eens aan terug gedacht. Wat heb ik mijzelf verkocht aan de mensen bij wie ik nu woon. Ik sloofde me echt een beetje uit en met succes! Ze zijn nu nog steeds dol op mij, daar krijg je wel een beetje kapsones van hoor. Hoewel…een beetje…haha! Bijna elke week hoor ik de jongste hier in huis zeggen: “wat ben je toch een leuke kat!” Terwijl hij toch echt de enige hier in huis is, die ik af en toe een mep verkoop. Maar ik zit toch ook heel graag bij hem op schoot, dus we zijn aan elkaar gewaagd.

Verder wordt er goed voor mij gezorgd. Ik krijg eten dat ik lekker vind… ik ben nogal kieskeurig. En ja, er is wel iets veranderd moet je weten. Voor ik in het asiel kwam, was ik een ‘binnenkat’. Maar nu ben ik liever buiten dan binnen. Ja, ik ga af en toe even mijn neus laten zien ( dat vinden ze thuis fijn ) en dan neem ik een hapje en dan ga ik weer op pad. Ik struin wat af hier om het huis. Hier een foto van mij op een favoriet plekje. Ik heb er meerdere! Nou, ik ga nog even op pad, over een half uurtje komen de kinderen uit school, en ik wil graag op tijd terug zijn voor een aaisessie…

De groetjes van een tevreden kater.

 

Moby

Goedemorgen,

Moby doet het goed. Hij is nog niet helemaal op zijn gemak, maar het geprrrr is niet van de lucht.
Hij gaat netjes op de bak, durft nog niet in de serre (zoef naar binnen, toen we hem lekker daar in het zonnetje wilden zetten) en verkent de hele boel. Springt overal op en heeft vannacht op een dekbed op de bank geslapen. Bij ons of bij Zewar heeft hij wel gekeken, maar durfde nog niet op bed.
Na het eten stijgt zijn trek en hebben we het even zwaar. Mijn vorige kat was een halve wilde. Die zag er prachtig uit en at idd haast niks en bedelde niet, terwijl de andere kat dat wel deed. Dus ik weet dat Moby zat krijgt, maar het is wel even moeilijk. De vensterbanken voor de ramen zijn wel erg interessant.

Hij komt niet meer terug hoor. Hij is erg lief. Geef Red een kroel.

Groetjes Elvira.

 

Minnie en Jimmy

Hallo allemaal,

Minnie en Jimmy doen het goed in hun nieuwe verblijf.
Ze zijn super lief en we zijn er erg blij mee.

Gr. Sandrina.

 

Skittle

Beste asielmedewerkers en vrijwilligers,

Bijna twee weken geleden hebben we Skittle bij jullie opgehaald. En we hebben de indruk dat we zijn goedgekeurd als huis en personeel!

De eerste uren heeft ze besteed aan het van boven tot onder besnuffelen en bekijken van alle hoekjes en gaatjes van het huis. Ze snapte meteen waar haar voerbakje en de kattenbak staan en de bank ligt heerlijk (en een schoot nog beter!). Ze wordt steeds aanhankelijker en komt nu naar de deur en rolt op haar rug om ons te begroeten. We denken dat ze straks heel graag ook naar buiten zal gaan, maar dat moet helaas nog heel even wachten…

Het is grappig te merken hoe iedere kat weer eigen dingen meebrengt. Zo is Skittle b.v. helemaal niet bang voor de stofzuiger, dat waren we niet gewend. Ze is heel goed in klimmen en springen! Spinnen lijkt ze niet echt te kunnen, maar als ze geniet kun je soms met je hand een hele lichte vibratie in haar lijfje voelen. En ze heeft duidelijk cat-nip genen!

Het is erg gezellig om ’s avonds weer met een kat op schoot te kunnen zitten, en we hopen dat we nog lang van elkaar mogen genieten!

Met vriendelijke groet, Rob en Jetty.

 

Boudewijn (nu Siërra)

Hallo,

Hier een berichtje over Boudewijn, die nu bij zijn baasjes eigenlijk Siërra heet. In het begin is alles nog een beetje eng. Hij verdween gelijk achter de bank, maar is er toch na een tijdje achter gekomen dat zijn baasjes toch wel een klein beetje lief zijn 🙂 Nu is ie niet meer van de bank weg te slaan, zoveel mogelijk kroelen en zoveel mogelijk plek in beslag nemen en lekker schaamteloos languit liggen! Spelen vindt ‘ie inmiddels ook best leuk, daar moest ‘ie aan het begin weinig van hebben. Siërra voelt zich al helemaal thuis hier, maar niet teveel andere mensen hoor, want dat is nog een beetje eng 😉 Uit paniek bijt of sla ik dan nog wel eens mensen per ongeluk 🙁 maar mijn baasjes vinden dat niet zo erg hoor!

Groetjes, Marco en Mariëlle en een knuffel van Siërra (Boudewijn).

 

Krijn

Beste Annelinn,

Toen we Krijn net uit zijn reisbox lieten ging hij meteen op onderzoek uit! En kwam meteen even knuffelen! Wat een schat!
Hij vond het wel spannend met grote oogjes, dat heeft hij nu nauwelijks meer, maar wel wat trekjes met zijn huid van stress. Dat is natuurlijk wel logisch als je ineens in een nieuw huisje komt. Toen ik hem ging aaien ging hij lekker rollen en ging ook al languit op de grond liggen en lekker wassen. Ook ging hij op de bank (daar mag hij wel komen, maar niet op de tafel) en ging hij liggen op de leuning en naar buiten kijken, de tuin in (naar de konijntjes en vogels die af en toe langskwamen). Even later kreeg hij eten en at het meteen lekker op 🙂 Hij heeft alleen nog niet gedronken of op de kattenbak gezeten, maar hij weet wel waar het is, dat hebben we hem even laten zien. Daarnet lag ik lekker op de bank, komt die lieverd ineens languit naast mij liggen om even lekker te kroelen!

Met vriendelijke groet, Gail.

 

Maus (nu Dickie)

Goedendag,

Maus heeft een andere naam gekregen en heet Dickie haha.
Het gaat heel goed met Dickie. Dickie is een hele lieve, rustige kroelkat geworden en komt miauwend bij me kroelen als ik weer thuis ben.. Spelen met de muis en touwtjes vindt ze
helemaal geweldig! Hier nog een paar foto’s, ze is inmiddels wat kilootjes aangekomen en laat zich graag borstelen!

Groetjes, Wendy.

 

Dusty (nu Ben)

Goedenavond,

Zoals afgesproken stuur ik hierbij een berichtje en foto’s van Dusty. Het gaat heel goed met Dusty (wij noemen hem Ben). Na een paar dagen was hij al helemaal gewend, of het nooit anders was geweest. In het begin waren de nachten wel een probleem. Hij wilde niet alleen beneden blijven en heeft ons vele slapeloze nachten bezorgd. Maar de aanhouder wint en hij slaapt meestal door.

Dusty is een makkelijk hondje in omgang en heel intelligent. Een beetje dominant naar ons andere hondje, Liese, maar die accepteert dat zonder problemen. Het zijn inmiddels dikke kameraden. Ben is ook verzot op onze kater Storm.

Ben is een stevige stapper, hij wandelt graag en is niet moe te krijgen. Buiten doet hij wel stoer naar andere grote honden. Jammer, want dat betekent dat hij voorlopig aan de riem moet blijven in het bos. Het enige echte probleem is dat hij niet goed alleen kan zijn. In het begin raakte hij al in paniek als we heel even uit zicht waren. Laat staan een uurtje of dagdeel. Hij heeft in het begin de buitendeur flink toegetakeld. We hebben ons er wel zorgen om gemaakt, maar het lijkt inmiddels beter te gaan. Op woensdag en donderdag komt de hondenuitlaatservice ze ophalen en gaan ze een uur flink aan de wandel. Dinsdags zijn wij een lange dag van huis zijn en gaan ze naar een gastgezin. Zo hoeven Ben en Liese nooit een hele dag alleen te zijn.

Wij zijn erg gek met Ben en vinden het een heel plezierig en bijzonder hondje. We hebben in hem een echt maatje gevonden en hij in ons!

Groet, Erik en Nina, Ben, Liese & Storm.

 

Rakker en Barney

Beste medewerkers van het dierenasiel,

Ik had beloofd jullie te laten weten hoe het met de heren gaat en wat fotootjes te sturen. Bij dezen. Ze hebben hun plek bij ons gevonden en wij zijn heel blij met ze.
Rakker is inmiddels wat afgevallen. Nadeel is dat ik een tweetal bulten bij hem heb ontdekt, bij zijn schouder en op zijn achterpoot. Daar maak ik me wat zorgen over, maar op zijn leeftijd een operatie zie ik niet zitten. Ik heb daar mijn vorige hond doorheen laten gaan en daar heb ik achteraf spijt van. Hij oogt echter gezond, goede vacht en is duidelijk beweeglijker nu hij niet meer zo zwaar is. En hij houdt lange wandelingen prima vol. We hopen er maar het beste van en misschien zijn het vetbulten. Hij is over het algemeen lief, maar wat meer op zichzelf.
Barney is levendig en heeft zich heel snel aangepast. Ligt het liefst op mijn schoot of anders onder een dekentje. Hij is heel aanhankelijk. Over hem maak ik me geen zorgen. Waar Rakker bij het wandelen gewoon meeloopt, loopt Barney 3x die afstand omdat alles onderzocht moet worden.
Beide heren moesten wel even weten wie de baas was, met name als er gegeten moet worden, maar dat hebben ze snel geleerd.

Wij zijn, zoals gezegd, heel blij met ze en ik heb het idee zij ook met ons. Na een maand is dit huis ook van hen, want zo lang duurde het voordat zij aansloegen bij onbekende geluiden. Ze zijn waaks.

Groet, Saskia.

 

Trudy (nu Floortje)

Beste verzorgers,

Hier een berichtje van Floortje (alhoewel ik bij jullie nog Trudy heette).

Ik ben nu ruim een week bij de familie Spaans, maar het lijken wel weken. Ik heb ontzettend naar m’n zin en ik heb me ondertussen echt ontwikkeld als een meer dan gezellig knuffelbeestje. Ik vind hier iedereen even aardig (maar da’s ook niet zo raar, want ik word ontzettend in de watten gelegd en aangehaald. Dus over aandacht heb ik niets te klagen).

Wat eten betreft is het ook top geregeld hier. Ik krijg in de ochtend brokjes, die zijn best oké. En om de avond krijg ik een blikje Whiskas (goed, ik eet het op omdat ik niks anders krijg) en de volgende dag krijg ik een stukje vis (en dat vind ik me toch lekker! Dan lik ik het schoteltje helemaal schoon). Kortom, ik had het niet beter kunnen treffen dan hier.

Nog bedankt nog voor de goede zorgen die jullie mij hebben gegeven toen ik in de Dierenstee logeerde. Ik hoop dat mijn kennissen daar ook allemaal net zo’n goed huis vinden zoals ik dat heb gedaan 😉

Groetjes, Floortje Spaans.

 

Smokey Joe (nu Joe)

Beste mensen van Dierenstee,

Begin deze maand heb ik Smokey Joe opgehaald. Ik noem hem voortaan Joe. Bijgaand een paar foto’s. Echt poseren wilde hij niet, maar op de foto’s komt hij wel tot zijn recht: altijd onderzoeken.

Het gaat erg goed met hem en ik ben heel blij met hem. Hij laat zich aaien, alleen als je te lang met je hand boven zijn kop blijft, ziet hij het als een speeltje en probeert te bijten of te krabben.
‘s Avonds komt hij soms op schoot zitten en dan heeft hij die neiging van bijten of krabben helemaal niet. Ik kan hem ook gewoon overal oppakken en dan blijft hij heel rustig en kijkt benieuwd naar waar ik hem weer ga neerzetten.

Ik laat hem nog niet naar buiten, maar via een kattenluik kan hij wel in de schuur komen. Een foto is helaas nog niet gelukt, maar dat doet hij erg grappig door het luik met zijn poot naar binnen te openen. Een onhandige manier, maar het lukt hem wel.

Hartelijk dank voor Joe, maar ook voor alles wat jullie voor de dieren doen!

Met vriendelijke groet, Lenno.

 

Nero (nu Phil)

Goedenavond!

15 oktober 2016 hebben Randolf en ik Nero geadopteerd.

Het gaat super goed met hem en ik dacht dat jullie het misschien wel leuk vonden om dat te weten en wat foto’s te zien.

We hebben hem zelf Phil genoemd, omdat we dit goed bij hem vonden passen en hij bij ons niet echt luisterde naar de naam Nero. Hij heeft nog steeds wat opvoeding nodig uiteraard, maar we zijn hartstikke blij dat hij bij ons is!

Hij is heel lief en soms een beetje stout, maar totaal niet agressief. Hij kan inderdaad niet met iedere hond overweg maar hij is wel beste vrienden geworden met een Duitse Herder reu 🙂 Wie had dat gedacht… Veel succes verder en bedankt!

Groetjes Randolf, Sandra & Phil.

 

Daya

Hallo allemaal,

Bij deze laat ik even weten en zien hoe het met Daya gaat.

Het is een vrolijke ondeugende dame wat al duidelijk werd tijdens de autorit. Daya moest achterin, maar vond dat niet gezellig genoeg en heeft net zo lang zitten friemelen totdat ze op de achterbank zat. Eenmaal daar was haar volgende doel om helemaal voorin de auto te gaan zitten, helaas voor haar ging dat echt niet door. Toen ze dat eenmaal doorhad zat ze netjes op de achterbank naar buiten te kijken.

In huis kan ze nog niet haar rust vinden, wat logisch is. Ze volgt ons overal en als we gaan zitten wil ze op schoot en anders toch zeker met haar kop op schoot om te knuffelen. Is iemand er even klaar mee, dan gaat ze naar de volgende 🙂 Uiteindelijk zoekt ze een paar keer de bench op.
Buiten loopt ze goed mee aan de lijn, trekt bijna niet. Andere honden zijn we nog niet veel tegen gekomen, maar dat gaat vast ook goed. Ze heeft heerlijk geslapen in de bench zonder te piepen of blaffen. Het enige minpuntje is dat onze katten er nog niets van willen weten en die ontlopen Daya volledig. Gelukkig is er in huis voldoende ruimte voor beide diersoorten. Commando’s kent ze niet veel, dus daar wordt aan gewerkt. Al met al zijn wij erg blij met deze dame.

Vriendelijke groeten, Astrid.

 

Kornuitje (Update)

Dag beste mensen,

Ik, Kornuitje, heb een geweldig jaar achter de rug. Eerst kwam ik bij jullie en werd daar liefdevol verzorgd en in april verhuisde ik naar Oud-Beijerland en daar ga en hoef ik nooit meer weg !

Zoals jullie op bijgaande foto zien vind ik alles goed, want ik houd zoveel van deze mensen en zij houden heeeeeel veel van mij.
Ik wens jullie, ook namens het vrouwtje, het baasje en die grote lobbes van een hond, hele fijne Kerstdagen en een geweldig 2017 namens Kornuitje.

Loes en Piet.

 

Bowie en Dave (nu Saar en Teun)

Goedenavond,

Ik dacht, ik zal een fotootje sturen van Teun en Saar (voorheen de kittens Dave en Bowie). Het gaat prima met beiden en het gaat prima met onze oude kater 😉

Groeten, Cindy.

 

Peet (nu Tobie)

Beste medewerkers van De Dierenstee,

Graag wilde ik laten weten (ook voor de vrijwillige konijnenverzorgster) dat het heel goed gaat met Peet! We hebben hem intussen omgedoopt in Tobie (van Tobias, wij vonden hem zo lijken op het hondje van Suske en Wiske).
Het was voor ons konijn Haza heel intens tijdens de koppeling, dus het was toch wel ontzettend spannend hoe zij ‘thuis’ zou reageren, maar de twijfels waren absoluut niet nodig, want Tobie gooide al zijn charmes erin en het was direct koek en ei en dikke mik! Buiten rent ‘ie soms wel 5 rondjes als een kanonskogel rond en de hele dag is hij in de directe buurt van Haza die heel gek op ‘m is en hem van top tot teen verzorgt. Wij zijn dus enorm blij met zo’n leuk koppel in de tuin!!

Met vriendelijke groeten, Maraesja.

 

Joy

Goedemiddag,

Het gaat super met Joy. Ze speelt, rolt en ze doet regelmatig een helikopter na met haar staart!

Met vriendelijke groet, Arman en Joy.

 

 

Thai (nu Nova)

De eerste dag en nacht zitten erop en wij kunnen niet anders zeggen dan: top. Vannacht niets gehoord, ze heeft prima geslapen en overdag is ze vooral dicht bij ons. Ze luistert voor geen meter naar haar naam, maar als we roepen dan komt ze terug en als we ‘uhhh’ zeggen, dan stopt ze met wat ze wil gaan doen. Eten gaat goed en ze is echt heel lief. We mogen alles met haar doen, het maakt haar allemaal niks uit. Kortom; een schot in de roos.

Groetjes van ons.

 

Nala

Hallo mensen van de Dierenstee,

Omdat het morgen precies 2 weken geleden is dat poes Nala bij mij in huis is gekomen, wil ik jullie graag even laten weten hoe het nu gaat.

Het gaat beter en beter met haar. In eerste instantie was ze nog bang voor echt alles en iedereen, maar ik merk iedere dag weer opnieuw dat de nieuwsgierigheid het steeds meer wint van de angst. Iedere dag gaan we een stapje verder en merk ik dat ze lekkerder in haar vel zit. Ze houdt er nog steeds van om overdag een donker plekje te zoeken zoals onder mijn bed of achter de bank, al laat ze nu steeds vaker haar kopje zien. Zelfs toen ik van de week visite had kwam ze de kamer in! Erg voorzichtig en na lang aarzelen, dat wel, maar als ze eenmaal om is laat ze zich gelijk van haar meest aaibare kant zien. Ik kan aan alles merken dat dit een kat is die mensen gewend is en dat ze precies weet hoe het eraan toegaat in huis. Ik maak me dan ook geen enkele zorgen als ik bijvoorbeeld naar mijn werk ga.

Verder maakt ze een gezonde indruk. Eten en drinken gaat prima en het gebruik van de kattenbak is regelmatig. Ook haar gedrag (minus de schrikmomentjes natuurlijk) en de glans van haar vacht laat zien dat ze zich helemaal goed voelt. Ik kan wel stellen dat we inmiddels nogal op elkaar gesteld zijn geraakt. Dit is echt mijn kat en ik wil haar voor geen goud meer kwijt!

Bedankt nog voor de informatie over het nat voer. De zakjes Felix zijn erg in trek en de blikjes Gourmet worden echt verslonden . Ik heb een paar foto’s aan deze mail toegevoegd, maar jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom om langs te komen als je haar wil zien!

Met vriendelijke groet, Paul.

 

Lola

Goedemiddag,

Wilde jullie laten weten dat het heel goed met Lola gaat.

Na de eerste zeer woelige maanden, met heel veel sproeien in en om het huis, lijkt de rust sinds een paar maanden weer gekeerd te zijn. We hadden van alles geprobeerd om het sproeien tegen te gaan, van Feliways, tot zilverpapier, tot ballonnen, en die stank… en het schoonmaken… We zagen het bijna niet meer zitten, maar zagen ook de lieve kant naar boven komen drijven, en hebben ’t daarom net lang genoeg kunnen volhouden totdat ze ermee is gestopt. Het is een lief en erg aanhankelijk poesje. Ze heeft haar draai gevonden & is een gezelligerd.

Groeten, Marjan.

 

Scooby

Goedemiddag medewerkers van de Dierenstee,

Zoals beloofd stuur ik jullie een aantal kiekjes van Scooby. De 1e dag was het voor hem erg wennen en hij verstopte zich meerdere malen. Eenmaal de kat uit de boom te hebben gekeken en kennis te hebben gemaakt met alle gezinsleden, is hij helemaal in zijn element. En dit was na 2 dagen! Wat ons erg verraste en wat natuurlijk een goed teken is. De oudere poes moet wel even aan hem wennen en tolereert het wel en af toe geeft zij een rake klap, maar dat is ook een kwestie van wennen voor haar, want Scooby heeft iets meer energie dan dat zij heeft. 🙂 Wat een heerlijk beestje is het. De naam puber en ondeugd schuilt zeker in Scooby!

Groetjes Froukje & Remco.

 

Blair

Blair – een aanhankelijke, lieve kater.

De vakantie is voorbij en bij thuiskomst misten we de kopjes en het gespin van onze rode kater Gijs, die ons 17 jaar veel plezier gegeven heeft. De tijd is nu rijp voor een andere kater. In Het Kompas lazen wij het artikel over Blair met daarbij zijn foto en de omschrijving ‘een aanhankelijke, lieve kater van 7 jaar’. Dat willen we, geen jonkie, niet te oud en lief natuurlijk!

In het asiel zagen we Blair en waren verkocht. Voor de vorm wilden we er nog over nadenken maar ’s middags zijn we teruggegaan en hebben de papieren ingevuld. Blair had een nieuw baasje.

Blair voelde zich eigenlijk direct thuis bij ons. De eerste nacht kwam hij zich regelmatig luid miauwend melden, het was voor hem en ons een onrustige nacht. De derde dag zijn we gezwicht voor zijn smekende blikken en hebben we de deur opengezet. Voorzichtig verkende hij de achtertuin, zocht ruzie met de buurpoes om zijn territorium te verdedigen en kwam zenuwachtig weer binnen. We zijn nu vier weken verder en kunnen met een gerust hart zeggen dat Blair een lieve, aanhankelijke kater is. We hopen nog lang van hem te mogen genieten.

Anna.

 

Ko

Hierbij wil ik jullie laten weten dat het goed gaat met Ko en Goofy.
Ze zitten van begin af aan bij elkaar en slapen tegen elkaar
Ook het los lopen in de kamer gaat goed.

 

Monica.

 

Vonk

Hallo beste mensen van de Dierenstee,

Het is al weer ruim een maand geleden dat we Vonk bij jullie opgehaald hebben. De eerste 2 nachten was ze wat onrustig maar daarna ging het steeds beter. Door overlapping van onze werkuren zit ze 3 x per week zo’n 3 uur alleen, tegen de verwachtingen in gaat dat heel goed. Ze sloopt niets en blaft alleen als er iemand langs loopt of aan de deur komt, normaal waaks gedrag dus. Ze gaat dan wel compleet uit haar dak als je thuis komt, net een puppy.

Autorijden vindt ze te gek en ze is dol op uitstapjes. Ze wil buiten haar ‘powernapjes’ dan ook het liefst naar buiten op avontuur. Ze mag op bepaalde plaatsen ook al regelmatig los lopen, zeker als ze met andere honden wil spelen, de meeste kan ze wel mee opschieten. Grote honden die haar onstuimig benaderen zijn een probleem. Eigenlijk de ‘baasjes’ natuurlijk,  want die hebben totaal geen overwicht of controle. Wat wel een probleem is; katten. Dan geraakt ze echt in een ‘moordmodus’, dus daar hebben we nog wel wat werk aan om dat onder controle te krijgen. Ze is gelukkig redelijk slim en kan goed belangrijke basiscommando’s opvolgen, dus ook dat moet goedkomen. En wat we vooral niet moeten vergeten te vertellen, ze kan vreselijk lief zijn.

Met vriendelijke groet, Jan en Ria.

 

Nelis

Even een berichtje over Nelis.

Zoals je ziet voelt hij zich al prima thuis!! Zodra de krant op tafel komt, gaat hij er bovenop liggen en wil dan niet graag er vanaf!
Hij eet als een beer en gedraagt zich al aardig als de baas in huis.
Hij is reuze makkelijk en gezellig en loopt de hele dag achter mij aan. Ik geloof dat hij het wel naar zijn zin heeft! Ik hoop dat we nog lang samen plezier mogen hebben.

Vr. Groet, Irma en Nelis.

 

Jack

Beste mensen,

Vandaag is het net 1 week geleden dat wij Jack bij jullie zijn komen ophalen! Spannende week achter de rug. Terugblikkend op onze ervaringen met Jack, deze waren meer positief dan negatief. Natuurlijk heeft Jack mijn zoon en mij zelf 1 keer gehapt! Maar het was gewoon een kwestie van onzekerheid. Wat wij heel speciaal aan Jack vinden, is dat hij (bijna) goed luistert naar ons! Vooral naar mijn zoon.

Ik moet nog net als Jack wennen aan een nieuwe benadering, omdat ik gewend was om heel lief met Casper (mijn overleden hond) om te gaan. Dit gedrag kan ik absoluut niet met Jack doen. Maar met geduld en liefde komt het goed. Jack heeft heel veel leuke dingen waarvan wij allemaal genieten. De hele buurt heeft Jack verwelkomd. Inderdaad kan Jack niet met kinderen goed omgaan en je kan niet aan komen lopen en Jack proberen te aaien of lief tegen hem zijn. Nee, dat gaat niet. Wij geven iedereen de nieuwe handleiding om met Jack om te gaan.

Jack kon in het begin niet wennen aan de rust bij ons in huis. Maar nu gaat het goed en hij is heel relaxt. Jack kende volgens mij geen mandje en wil de hele tijd op de bank, maar bij ons leren wij hem dat af, omdat mijn gehandicapte en blinde zus op de bank zit en het moet schoon zijn. Ook dat is Jack nu aan het afleren. De eerste gelegenheid die hij heeft likt hij mij en mijn zoon of mijn zus in het gezicht, dit is iets dat wij niet gewend zijn bij onze Casper.

Jack eet goed, drinkt goed, is speels en luistert goed. Wat ik het leukst vind is, hoe lenig hij is en kan sprinten buiten en ook de trap oplopen. Jack is super zindelijk! Heel apart! Iedereen die voor het eerst op bezoek komt, moet afstand nemen omdat hij ons zo goed wil beschermen. Hij slaapt ook goed. Hij slaapt bij mij in bed. Ik moet hem wel leren dat ik de baas ben op mijn kamer en ook het bed is van mij en niet van hem. Hij wandelt goed aan de lijn buiten en weet waar zijn plekje is, maar laat het niet om te blijven proberen om de leiding te nemen. Langzaam aan verdwijnt zijn agressieve gedrag en is hij meer op zijn gemak.

Ik wil jullie bedanken dat Jack in ons leven en zeker in die van mij is gekomen, hij helpt mij uitstekend om de dood van mijn overleden Casper na 16 jaar een plekje te geven en door te gaan met mijn leven.

Met vriendelijke groet, Elvia.

 

Charro

Beste allemaal,

Ik zou jullie nog op de hoogte houden hoe het nu met Charro gaat.
Charro is geweldig, hij is super lief en luistert goed, het lopen aan de riem gaat al aardig goed, alleen af en toe als hij heeeeel graag ergens heen wilt kan hij nog wel eens trekken.
Verder lijkt Charro het ook ontzettend naar zijn zin te hebben hier en reageert eigenlijk op alles en iedereen die hij ontmoet perfect!
De plekjes in zijn nek zijn wel hardnekkig en gaan maar lastig weg, vrijdag weer even terug naar de dierenarts om te horen wat hij er verder nog van zegt!
Zoals te zien op de foto kan hij soms ook erg ondeugend zijn, wat soms grappige plaatjes oplevert.
Ik hoop dat ik jullie zo een beetje goed heb geïnformeerd en wens jullie en de dieren al het beste toe!

Met vriendelijke groet en een dikke poot, Kaylie en Charro.

 

Polly (nu Sammie)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Wij willen graag laten weten hoe het is met Polly, de 10-jarige kat die we in december 2015 bij jullie hebben opgehaald. Polly is inmiddels 11 jaar oud en het gaat heel erg goed met haar. In het begin haalde ze nogal snel uit en we zijn voorzichtig geweest met haar te aaien. Op een gegeven moment liet ze dat steeds meer toe en ook op steeds meer plaatsen (eerst alleen op haar hoofdje en later ook over haar rug en onder haar kinnetje). Polly heet overigens nu Sammie. Dat vonden we een mooiere naam.

Sammie speelt soms wel, maar ze is vooral erg lui en geniet erg van de rust, die ze bij ons krijgt. Ze krijgt graag een kattensnoepje en gaat daar zelfs klaar voor zitten als ze vindt dat ze dat verdiend heeft. Ze drinkt graag uit de kraan of uit een apart kopje. De waterbak laat ze links liggen. Haar gezichtsuitdrukking is erg veranderd sinds ze hier is. Ze ziet er tevreden uit, geeft al veel vertrouwen aan ons en geniet steeds meer van de aandacht en liefde, die wij haar geven. Ik hoor jullie nog zeggen dat Sammie geen gezellige poes is. Dan zullen jullie nu wel verrast zijn als jullie haar zien. Ze communiceert veel met ons en ligt ook graag op schoot, waarbij ze de aandacht goed tussen ons verdeelt. Kortom: we zijn erg blij dat het zo goed met haar gaat en we genieten erg van haar.

Vriendelijke groeten, Mirjam en Jannie.

 

Katoo

Hallo,

Via deze mail willen we even laten weten dat het goed gaat met Katoo. De eerste dagen heeft ze zich vaak verstopt onder de keuken en schrok ze van alle nieuwe geluiden. Maar na twee dagen kwam ze steeds vaker tevoorschijn  en komt sindsdien zelfs regelmatig even op schoot als ze daar zin in heeft.
Ze heeft inmiddels een lekkere stoel uitgezocht waar ze de meeste tijd doorbrengt en ook heeft ze af en toe een dol uurtje waarbij ze lekker door de kamer rent en achter een lintje of iets aan sprint.

Elleke.

 

Dazzle (nu Luca)

Aan de medewerkers van De Dierenstee.

Hier is een foto van Snuffie en Luca, bij jullie beter bekend als Dazzle. Vanaf dat we bij jullie zijn wezen daten zijn ze onafscheidelijk. Samen eten, slapen spelen; jullie hebben twee konijnen erg gelukkig gemaakt, onze dank hiervoor.

Lidia.

 

Muis

Berichtje over MUIS,

Ze voelt zich volgens ons helemaal ‘thuis’. Eerste haarbal gevonden, door haar vachtverzorging. Schilfers van haar huid zijn ook bijna verdwenen. Ze eet wel erg weinig droogvoer. Is inderdaad heel erg lief en aanhankelijk.

Groetjes uit Leerdam van Dirk, Ceasilia en Muis.

 

Rex

Beste medewerkers van de Dierenstee/Hoi Wendy,

We zijn inmiddels 10 maanden verder sinds wij op 10 oktober 2015 Rex bij jullie hebben mogen ophalen, een mooi moment om even wat foto’s van Rex te sturen. De foto’s zijn genomen in onze achtertuin en in het openluchtmuseum in Arnhem.

Rex is inmiddels niet meer weg te denken in ons gezin, hij hoort er helemaal bij. Het is een enorme lieverd, zowel binnen als buiten, naar mensen, kinderen en de meeste andere honden. Ik zeg daarbij bewust de meeste. (Over-) enthousiaste, grote honden, daar is hij nog wat terughoudend mee, maar na wat ruimte en rust gaat dat eigenlijk ook altijd perfect. De meeste basis commando’s hebben wij hem inmiddels aan kunnen leren. Zitten doet hij op zijn eigen manier, meestal goed, soms een beetje onderuit gezakt. Een balletje apporteren zal hij echter nog altijd niet doen, maar dat had Wendy al gezegd.

Langs deze weg willen we nogmaals laten weten ontzettend blij te zijn met Rex.

Met vriendelijke groet (en een pootje Rex), Wouter en Yvonne Oude Veldhuis.

 

Charley

Hier een bericht over Charley. Hij is overigens door mijn zoon hernoemd tot Charlie, dat vindt hij mooier aldus mijn zoon.

Nadat we hem afgelopen zondag opgehaald hebben ging hij jankend in de auto mee naar huis. Thuis meteen in de kattenbak gezet, hij wist niet hoe gauw hij er weer uit moest en heeft een rondje in sluipgang door de kamer gemaakt. Daarna is hij boven onder het logeerbed gaan zitten. Daar hebben we Charlie enkele uren met rust gelaten. Daarna is mijn zoon ernaartoe gegaan en heeft Charlie geroepen. Charlie kwam meteen kopjes geven en onder het bed uit. Hij heeft Charlie meegenomen naar beneden en hem weer op de kattenbak gezet. Daar vandaan heeft hij een rondje door de kamer geslopen, heeft z’n eten en drinken geprobeerd en is onder een stoel gekropen. Na een poosje kwam Charlie er zelf onder vandaan en ging naast ons op de bank liggen. Hij gebruikt de kattenbak ook meteen. ’s Nachts mauwt hij wel en krabt aan mijn slaapkamerdeur. Nu laat ik hem maar binnen.

Vanaf maandag staat hij steeds bij de deur om naar buiten te glippen als hij de kans krijgt. “Let op Charlie, hij mag niet naar buiten!” hoor je ons steeds roepen. Het is ook zulk lekker weer, ik snap wel dat hij naar buiten wil. Ik heb een tuigje gekocht. Dat hebben we woensdag uitgeprobeerd. Een ochtend met Charlie: Hij staat steeds bij de deur zodra hij denkt dat iemand naar buiten gaat of naar binnen komt. Dat is best lastig, wij kunnen ook amper naar buiten of binnen. Tuigje gekocht en omgedaan. Ging meteen goed, geen rare sprongen of eng doen. Mss is hij het wel gewend? Stuk waslijn eraan geknoopt zodat hij wat meer bewegingsvrijheid heeft en in de tuin aan de droogmolen gebonden….kat uit de boom gehaald. Lijn korter gemaakt. Toen even niet opgelet….kat uit tuigje gestapt en los in tuin. Charlie weer gevangen. Claudia mijn vriendin, bijgebracht, die lag slap van de lach. Tuig veel strakker gezet en weer in de tuin. Charlie sprong via tuinstoel op de schutting, kat van de schutting geplukt, lijn weer ingekort, was dus toch nog te lang en toen ging hij liggen slapen in de tuin tussen de planten. Maar….het is heel gezellig.

We moesten nog wel wennen dat hij onverwacht kan bijten als we Charlie aaien. Niet hard, maar we schrokken er soms van en trok je je hand terug, dan bleef hij bijten. We stoppen nu direct met aaien en aandacht geven als hij bijt en trekken onze hand niet meer terug. Hij komt zelf wel weer aandacht vragen en kopjes geven. Het bijten is gelukkig al wel minder geworden.

Volgen ons raakt Charlie al aardig gewend. Het is een echte lieverd die aandacht wil en gekroeld wil worden, precies wat we wilden.

Groeten van Diana en Laurens.

 

Gio

Zaterdag hebben wij Gio bij jullie opgehaald en hij voelt zich al helemaal thuis, zoals blijkt uit bijgevoegde foto.

 

Groetjes, Marieke en Nelleke.

 

Prinses (nu Poekie)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Enkele maanden geleden heb ik Prinses geadopteerd. Ze heet nu Poekie. Het klikt helaas niet zo goed met de andere kat (3-jarige Burmees Donna). Donna is wat agressief naar Poekie. Poekie is daarom wat meer buiten en komt enkele keren per dag langs om wat te eten, te knuffelen of in Donna-vrije) ruimte te slapen. De hond (Vlinderhond van 4 jaar oud, Pepijn) vindt ze wel leuk. Ze geven elkaar ook neusjes. Ze vindt Pepijn zelfs zo leuk dat ze meeloopt als ik hem uitlaat. Onderweg verjaagt ze soms ook grotere honden.
In jullie beschrijving stond dat ze was weggedaan, omdat ze de vorige  eigenaar aanviel. Dat heeft ze bij mij nooit gedaan. Alleen het eerste weekend heeft ze (uit angst) wat geklauwd naar mij.

Groet, Gabriëlla.

 

Zoey

Goedemorgen,

Hier een foto van Zoey. We hebben haar vorig jaar bij jullie wezen halen. Ze was toen 14 weken. We hebben heel veel plezier van haar en zijn blij dat we haar in huis mogen hebben.

 Met vriendelijke groet, Elly.

 

Borre

Hallo,

Morgen is het 2 weken geleden dat we Borre opgehaald hebben. Borre doet ‘t heel goed en wij zijn heel blij met ‘m.
Hij is lief voor de kinderen die wij in huis krijgen; wij zijn pleeggezin, dus dat is wel belangrijk. Zelfs met onze poes gaat ‘t boven verwachting goed. Omdat Borre zo rustig is hoeft onze poes zich ook niet druk te maken. Grappig hoe dat werkt.

Met vriendelijke groeten, Jamilla.

 

Sheila (nu Tante Too)

Goede Middag,

Hier een berichtje van Tante Too, alias Sheila. Ze is nu vier weken bij ons, het gaat heel goed met haar.
De hele weg naar huis heeft ze gegild. Thuis aangekomen is ze het hele huis door gerend en op de bovenste traptree gaan zitten klagen. Om 10 uur kwam ze even naar beneden om te drinken. Dit heeft ze twee dagen volgehouden. Maarja, als je honger krijgt en toch wil kroelen moet je bakzeil halen. Het ijs was toen gebroken. Het is nu een lieve poes en slim, ze weet hoe ze ons moet paaien. Waar wij weer veel plezier om hebben. Eet nu goed en is zelfs aangekomen, maar dat kan ze hebben. We zijn heel blij met elkaar. Wij met de poes, zij met haar personeel.

Maarja die man he, hij doet mij elke dag borstelen, vind ik niet nodig en dat laat ik dan ook wel weten, maar hij gaat gewoon door. Voor het vrouwtje is het lachen;  wie heeft de langste adem….

Vriendelijke groeten van Tante Too, Bas en Pieta.

 

Kornuitje (Update)

Beste Anita en verdere medewerksters,

Wat ik nu meegemaakt heb… Ik ben op vakantie geweest. Ik wist niet wat vakantie was natuurlijk, maar dat is RELAXEN! (zie foto). De rit in de auto vond ik niet leuk, maar eenmaal in het huisje had ik het heel goed naar mijn zin. Naar buiten mocht ik niet, want mijn mensjes waren bang dat ik zou verdwalen. Nou, echt niet hoor. Ik ga nooit meer bij hun vandaan. IK BEN TOCH NIET GEK!

Liefs van Kornuitje.

 

Goofy

Hoi,

Tijdens ons laatste bezoek bij de dierenarts is vastgesteld dat Goofy last heeft van artrose. Hiervoor gebruiken we nu speciale brokken om de gewrichten soepel te houden.
Verder gaat alles goed met Goofy en is ze inmiddels goed aan het wennen. Het leek ons wel leuk om dan ook een paar foto’s van haar te sturen 🙂

Mvg, Jordy en Karlijn

 

Bubbel (Update)

Hoi,

Even een bericht van Bubbel.
Hij is nu 3 maanden in huis en wat een heerlijke kat is het. Hij gaat steeds meer kroelen, vindt het heerlijk om lekker buiten te zijn en op schoot vindt hij ook heerlijk!

 

Hartelijke groeten van Michel en Henriëtte en natuurlijk van Bubbel!

 

Ruben (nu Dexter)

Beste Dierenvrienden,

Graag wil ik jullie een update geven over onze nieuwe huisgenoot, nu genaamd Dexter (voorheen Ruben). Het gaat echt prima met hem, zelf de lange rit naar huis is erg goed verlopen. Na de eerste minuutjes weggekropen te zijn onder de bank, kwam hij alweer tevoorschijn om te kroelen en om de omgeving te verkennen. Onze kat Luna was meteen gevlucht en in geen velden of wegen meer te bekennen, dus Dexter had het rijk alleen.

Er werd gezegd dat Dexter verlegen en erg op de achtergrond was….. nou, dat is bij ons hier in huis wel anders! Hij is juist erg op de voorgrond, heel erg brutaal en alles behalve verlegen. Wat wij fantastisch vinden hoor! Probeert je eten van het bord te pakken, rent door het huis achter alles aan wat maar een beetje beweegt en gaat midden op je schoot liggen miauwen om een aai. Alle beste plekjes in het huis heeft hij al ingepikt en geen speeltje is veilig voor hem. Wat wel klopte in de beschrijving is, dat hij ontzettend zachtaardig en lief is en heel erg van kroelen houdt.

Luna en Dexter hebben nooit ruzie gehad, maar ze moeten nog wel wennen aan elkaar. Dexter wil graag elke minuut spelen, maar Luna (11 jaar) is iets meer op zichzelf en lekker lui. Hopelijk worden ze beste vrienden,  want wij hebben Dexter al helemaal in ons hart gesloten.

Vriendelijke groeten van Leon, Daphne, Luna en Dexter.

 

Diesel

Goedenavond,

Graag wil ik een leuke foto met jullie delen.
Verleden jaar augustus hebben wij ons gezin uit mogen breiden met kater Diesel. Diesel heeft een poosje moeten wennen, maar nu voelt hij zich helemaal thuis. Hij is ook heel graag buiten.

Bijna dagelijks loopt Diesel mee naar school. Vandaag heb ik daar foto’s van genomen.

Met vriendelijke groet, Familie Brans.

 

Puck (nu Yuna)

Hallo,

Op 25 april hebben wij konijn Puck bij jullie vandaan gehaald. We waren bij jullie met ons eigen konijn, mannetje Gibson.
Puck heet nu Yuna en het gaat erg goed met haar. Ze rent samen met Gibson door de tuin en Gibson is blij met zijn nieuwe vrouw! Het is leuk ze samen te zien!

Groetjes van Summer en Diana.

 

Pino

Goedenavond,

Met Pino en Roze Konijn ( zo heet ze :-))  gaat het goed en ze zijn hartstikke verliefd op elkaar. Ik wilde al eerder reageren, maar ja, vergeten, druk, je kent het wel 🙂
Jullie kunnen gerust nog een keer langskomen om bij Pino te kijken hoor.

Gr. Saskia.

 

Pepper

Goedemorgen,

Pepper woont vandaag 1 jaar in Baarn en is 8 februari 19 jaar geworden.

 

Groetjes, Marcel en Pepper.

 

Kornuitje

Beste mensen van de Dierenstee,

Laat nog eens wat horen, vroegen jullie toen wij afgelopen dinsdag Kornuitje meenamen naar zijn nieuwe thuis. Nu, daar gaat tie dan.

Even voorstellen: Jaffa is onze Berner sennenhond en het gaat al veel beter tussen hem en Kornuitje; ze snuffelen aan elkaar, dus dat zit goed. Verder; de eerste nacht… aan één stuk miauwen dus van slapen kwam niet veel… vrouwtje naar beneden en op de bank slapen… en toen kwam Kornuitje naast mij liggen en sliepen we allemaal lekker verder. Nu dag twee en alles gaat prima. Kornuitje ligt op schoot en snort de sterren van de hemel! Met andere woorden; hij is geweldig!!!!!

Hartelijke groeten van Loes, Piet, Jaffa en Kornuitje.

 

Pluis

Lieve mensen,

Even een berichtje over Pluis.
Het gaat prima met haar, de reis naar Dronten is ook heel goed verlopen, ze heeft geen kik gegeven. De eerste paar dagen verstopte ze zich, met wat aandacht kwam ze wel te voorschijn. Het gaat met de dag beter, ze komt s’ avonds als ze ziet dat we gaan zitten onder de bank vandaan. Dan loopt ze de kamer rond en zoekt ze ons gezellig op, komt bij ons in de buurt liggen of zitten.
Maandagavond was ik alleen, Pluis kwam bij me op de leuning zitten, zat me aan te kijken, toen ging haar linker pootje omhoog en aaide ze mij heel voorzichtig over mijn wang. Dat deed ze daarna nog een paar keer en ze keek me aan alsof ze wilde zeggen: ik vind het fijn bij jullie, het is goed.

Wij zijn reuze blij met Pluis, ik heb er een goed gevoel bij en het was de lange reis waard. Ze eet goed, we hebben het getroffen met zo’n lieve aardige poes, ze wil erg graag geaaid worden. Overdag zijn we veel thuis en blijft ze nog graag onder de bank liggen. Ach, dat is voor haar een veilig plekje, die rust geven we haar.

Het is ook wennen voor Pluis, beestje heeft toch stress momenten door de vele veranderingen. We doen ons best en gunnen haar nog een mooie tijd bij ons.

Ik stuur nog wel eens een mooie foto van Pluis, deze is wat minder maar het gaat erom dat jullie zien dat het goed gaat.

 Vriendelijke groet, Paula

 

Poes (nu Corrie)

Lieve medewerkers van de Dierenstee,

Bij deze stuur ik jullie even een update over Poes, die mijn vriend en ik twee weken geleden geadopteerd hebben.
Na twee dagen heb ik al even gebeld, mede omdat ze ‘s nachts de hele buurt bij elkaar schreeuwde! Ik was natuurlijk erg geschrokken; had me op veel voorbereid, maar niet op zulke gebroken nachten! Toevallig hebben we vannacht voor het eerst helemaal door kunnen slapen. Het ‘s nachts miauwen is gelukkig al snel iets minder geworden, maar we werden vaak nog zo’n 3 à 4 keer per nacht wakker van Poes.

Het eten ging steeds beter; het speciale nierenvoedsel hapte ze ook lekker weg. Helaas heeft ze een aantal keer overgegeven (ook bloederig slijm, maar dat schijnt niet zo heel veel kwaad te kunnen…).

Afgelopen zaterdag zijn we met Poes naar de dierenarts gewees,t omdat ze veel pijn leek te hebben en minutenlang op de kattenbak bleef zitten zonder resultaat. Ze blijkt een blaasontsteking te hebben, waar we ook weer medicatie voor gekregen hebben. Op het moment heeft Poes weer iets minder eetlust, dus het toedienen van medicatie (benakor en novacam) gaat niet heel makkelijk. Gelukkig bereiken we veel met kaas 😉

De dierenarts heeft zaterdag ook met het nodige geweld de nageltjes van Poes geknipt.

Zelf kregen wij dit niet voor elkaar en ook de dierenarts moest versterking oproepen. De assistente heeft haar (gewapend met twee dikke, lange handschoenen) even in de houdgreep gehouden omdat Poes een hels kabaal maakte en enorm spartelde. Tot nu toe wisten we niet dat ze zoveel pit in zich had! Toen we de spreekkamer uit kwamen lopen zaten er drie mensen met grote ogen te kijken; het klonk waarschijnlijk alsof er demonen uitgedreven werden ;-). Gelukkig was Poes thuis al snel weer op haar gemak. We hebben haar maar liefkozend Corrie genoemd (schorrie-corrie, hihi). Vanochtend wilde ze zelfs voor het eerst spelen!

Op de bank springen gaat gelukkig nog prima (wel met de nodige vocale ondersteuning, haha) en Poes Corrie houdt ontzettend van kroelen. We zijn ondanks de valse start ontzettend blij met haar en hopen haar nog een hele fijne tijd te kunnen geven. Gelukkig breekt steeds vaker de zon door, dan kan ze heerlijk in haar mandje in de vensterbank liggen zonnebaden.

Dat was even de update tot nu toe. Bedankt voor al jullie harde werk (wij waarderen het zeer!!!), geweldig dat dieren als Poes nog een tweede/derde/vierde kans krijgen!

Hartelijke groet, Meike, Maarten en Poes Corrie

 

Chicka

Hallo allemaal,

Chicka’s eerste weekend bij ‘ons’ is heel goed gegaan. Ze is er natuurlijk nog lang niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ik ontdek een hoop trekjes bij haar, die Khloe ook had of nog steeds heeft, zoals bv het pikken van sokken, het bespringen van pantoffels en er dan enthousiast mee weglopen alsof het een trofee is en het slopen van speeltjes en dozen :-).
Ik corrigeer haar natuurlijk, maar moet soms stiekem wel erg lachen. Gelukkig kent ze naast ‘pakken’ ook heel goed ‘loslaten’.

Het samen spelen gaat ook heel goed, ze zijn goed aan elkaar gewaagd. Dat Chicka iets kleiner en minder sterk is, maakt ze goed met haar snelheid en springerigheid. Ze komt gewoon aanrennen en springt bovenop Khloe, die haar aanval aan het opwachten is op de bank. Moet ze beiden af en toe wel een beetje temperen wanneer ze teveel aan elkaar zitten te trekken :-). Gelukkig ontzien ze Dayko in hun spel, ze springen gewoon over hem heen zodat hij lekker verder kan slapen.

Het wandelen gaat ook goed. Ben nu twee keer met haar, Khloe en Dayko naar het park gegaan waar de honden los mogen (uiteraard loopt Chicka aan de lijn) en loop dan stukjes met andere hondenbaasjes mee of blijf staan om een praatje te maken. Hier gaat ze heel goed mee om. In eerste instantie blijft ze verder weg staan, maar uiteindelijk komt ze toch dicht bij mij staan of loopt ze vlak langs ons heen. Geef wel iedereen de instructie dat ze haar compleet moeten negeren, ook als ze dichtbij is. Het scheelt natuurlijk dat er andere honden bij zijn, want die vindt ze wel interessant.

Verder gaat het slapen ook goed. Vrijdag- en zaterdagnacht heeft ze nog wel even lopen spoken. Toen bleef ze heen en weer lopen. Heb haar toen gewoon aan de riem gedaan en deze vastgehouden en binnen een paar minuten ging ze toen weer rustig liggen en slapen en heb ik de riem weer losgemaakt. Vannacht is ze wel wakker geworden en heeft ze even heen en weer gelopen, maar ze ging al snel weer liggen en verder slapen tegen Khloe aan 🙂

Kortom, wij zijn erg blij dat Chicka bij ons is komen wonen en ik denk dat zij het ook fijn vindt. Ze kan inmiddels heel goed luieren op de bank (net als ik) en ligt er dan heel ontspannen bij.

Groetjes, Irene

 

Senna

Hallo allemaal,

Senna heeft zich bijzonder snel aangepast aan haar nieuwe huis en luistert goed naar ons. Wij zijn heel blij met haar.

Tot nu toe nog geen enkel probleem met andere honden gehad. Ze heeft al laten zien dat ze heel hard kan rennen, we hebben aan aantal windhonden hier in de buurt en daar rent en speelt ze mee, ze kan ze net niet bijhouden maar het scheelt niet veel. Ook is ze dol op achter de (tennis)bal aan rennen vooral als je hem met een ‘werparm’ weggooit. Deze week wordt ze getrimd en volgende week wordt ze ‘geholpen’.

Vriendelijke groet, Marcel en Jos

 

Laura (Update)

Goede morgen,

Zoals beloofd hierbij een update en foto’s van Laura.
Het soort van agressieve dat ze een keer of twee, drie heeft gehad, is gelukkig niet meer voorgekomen. Ze is erg alert en op mensen ingesteld. Vrolijk en speels, maar wel een beetje ADHD kat, haha.
Ze is het liefst de hele dag bij je in de buurt zonder echt op schoot te kruipen. Erg nieuwsgierig en vriendelijk. Maar ze kan ook de hele nacht netjes aan het voeteneinde op bed slapen hoor.

We zijn nu het naar buiten gaan aan het opbouwen. Eerst een paar keer een paar minuten met tuigje, dat vond ze erg spannend en dat zag je de dag erna meteen aan het kaal gekrabde plekje in haar nek. Gisteren is ze een kwartiertje zonder tuigje los geweest op een stukje dat ik heb afgezet. Ze is erg onbezonnen en ik vind het wel erg spannend om haar los te laten, omdat ik bang ben dat ze de weg op spurt of na ruzie met één van de fel dominante buurkatten de weg kwijt raakt. Maar ze wil zo graag naar buiten en ik hoop ook dat het haar afleiding geeft (en dus minder gekrabbel). Dus we zetten door.

Met vriendelijke groeten, Yvonne

 

Bonny en Bessy

Helemaal happy met z’n tweeën!

 

Smeagol en Gimli

Goedendag,

U had gevraagd om nog eens wat te laten horen hoe het met Smeagol en Gimli gaat. GOED! Ze beginnen hun draai goed te vinden. Af en toe nog wat schrikkerig bij onverwachte geluiden maar ze verkennen het huis al. En vandaag had Smeagol in een onbewaakt ogenblik het kattenluikje naar buiten ontdekt! Dat was leuk. Ze ogen erg tevreden.

Greetz, Lisette.

 

Mini (nu Angel)

Goedemorgen,

Hierbij een foto van Angel, voorheen Mini. Zij woont nu bijna 1,5 jaar bij mij en wij zijn heel gelukkig samen. Ik wilde dit even met jullie delen.

Hartelijke groet, Francisca.

 

The Boss (nu Bas)

Beste medewerkers van Dierenstee,

Hier een berichtje over Bas (The Boss).
Na thuiskomst waren de eerste twee uurtjes wat spannend voor hem, maar rond etenstijd had hij het huis verkend en lag hij languit in de vensterbank alles in de gaten te houden. Dat naar buiten kijken vond hij wel wat en na twee dagen was hij niet meer te houden binnen… Bas miauwde wat af (bijna gillen!) en had totaal geen rust meer. Met wikken, wegen en wat afleiding lukte het me telkens maar net hem binnen te houden als ik naar buiten ging. Het advies om hem minimaal twee weken, of nog liever vier weken, binnen te houden werd een erg grote uitdaging, voor zowel mij als voor Bas. Na 4 dagen zag hij zijn kans schoon; hij glipte snel naar buiten en weg was ‘ie. Met grote paniek zat ik op hem te wachten; zou hij nu de weg al terug weten te vinden? Maar na drie uurtjes kwam hij op z’n dooie akkertje aanwandelen. Diezelfde nacht is hij mijn slaapkamer in geslopen en heeft de volle nacht geslapen naast m’n kussen. Het leek wel of hij eindelijk rust had gevonden!

De volgende dag hebben we een kattenluikje geplaatst. Bas kan nu in en uit wanneer hij zelf wil en maakt daar goed gebruik van. Hij banjert overdag graag rond tussen de paarden en schapen van de buren en komt ‘s avonds en ‘s nachts heerlijk bij mij kroelen. Hij gilt niet meer, eet en drinkt als een echte vent en is vooral heel lief en aanhankelijk. Ik ben erg blij dat hij bij mij is komen wonen!

Bedankt voor alle goeie zorgen voor The Boss!

Vriendelijke groet, Claudia.

 

Jumper

Na een perfecte reis naar Cornwerd was de binnenkomst er één van alles onderzoeken, besnuffelen en aftasten. Jumper loopt gewoon los in huis wat geen enkel probleem geeft.

De eerste nachten in de grote bak aan de lijn slapen, maar dat (aan de lijn) hoort ook al tot de verleden tijd.

Uitlaten is iets waarbij het de ene keer gewoon soepel gaat en de andere keer is het even aftasten maar volstrekt niet vervelend of ondoenlijk. De reactie op alles wat er in zijn omgeving plaatsvindt, is er één waar we heel trots op mogen zijn. Eén van ‘het gaat allemaal wel voorbij zonder mijn bemoeienis’.

Reactie op andere honden is sterk wisselend, maar is goed te temperen of in banen te leiden en zal zeker in de toekomst, met hulp, leiden tot een sterkere optimale verbetering.

Eten en drinken en het aannemen van iets uit de hand mag gewoonweg als ideaal worden gezien.

Per dag drie tot vier keer op pad, variërend van een half tot een heel uur, mag als prettig worden ervaren. Tevens is de lange lijn ook al soms gehanteerd.

En als we dan na het avondmaal relaxed met de baas, in de stoel, in slaap mogen vallen heeft eenieder weer een perfecte dag gehad waar we met trots op terug mogen kijken en dat na pas een week!!

Groetjes, Corry, Jan, Jumper.

 

Swiebert (Update)

Goedemiddag aan de mensen van de Dierenstee,

Hier even een update van Swiebert. Inmiddels ga ik al vanaf begin januari naar buiten en ik vind het heerlijk! En wat een service!
Jawel, 4 paar handen die de deur open en dicht doen wanneer ik besluit om te gaan buurten. En natuurlijk ook weer naar binnen, als ik besluit dat het weer even genoeg is…Top geregeld! De hele dag kan ik doen en laten wat ik wil.

Mijn personeel vind het nog te spannend, dus mag ik na het avondeten niet meer naar buiten. Maar ja, ik wacht mijn tijd wel even af hoor, want als het straks beter weer wordt, blijft de deur altijd op een haakje. Nou, dan weet je wel wat ik ga doen! Ik heb de buurt al aardig verkend en weet al goed de weg. Ik heb nog wel eens een aanvaring met ‘de kater’ van het dorp. Maar kom op zeg, wie denkt hij wel dat hij is, ik heb ook rechten! Dus af en toe beetje kracht meten in de vorm van miauwen en dat kan hij echt hard. Ik niet zo…. Nouja, dan haal ik mijn schouders en neus even op en dan is het klaar hoor. Ik ga echt niet al mijn energie daar aan besteden!

Over energie gesproken, ik bulk van de energie! En door al dat buiten zijn, ben ik een beetje veranderd. Mijn buikje is iets minder geworden. Ik ben nog steeds een flinke kater hoor, maar dat
balanceren over schuttingen en bomen doet wel wat met je uiterlijk. Mijn baasje heeft geprobeerd er een foto van te maken, maarja ik sta niet stil he, dus alle foto’s zijn bewogen. Hierbij dan een foto die gemaakt is toen ik even niet oplette…want ja, zodra ik één van de baasjes zie staan, kom ik hard aanlopen en dan is de foto weer mislukt! Vinden ze leuk, als ik er snel aan kom. Worden ze blij van!  En ik stiekem ook hoor, maarja, je bent een kat he, dus dat moet je eigenlijk niet zo laten merken…

Groeten van een tevreden kater. 

 

Marble

19 december hebben we Marble vanuit het dierenasiel meegenomen naar huis. Ze zat al 10 maanden daar. De eerste week bij ons in huis heeft ze heel veel geslapen. Ze moest echt wennen en at ook niet zo veel, maar dat is wel te begrijpen in zo’n nieuwe situatie voor haar. In het begin kon ze nog wel eens fel reageren door in je benen te gaan hangen en dan ook nog te bijten, maar dat is allemaal verleden tijd.
Ze komt heerlijk bij iedereen kroelen, maar is ook lekker speels. Slapen doet ze overal: in haar mandje, op de bank of de stoel, op tafel, noem maar op. Ook komt ze af en toe buiten, maar dat vindt ze nog wel eng. Vooral auto’s schrikt ze van en je merkt dat ze dat niet gewend is. Gelukkig wordt er bij ons niet hard gereden. Ze wil namelijk wel erg graag naar buiten. Eten is ze ook makkelijk in, ze lust alles. Borstelen vindt ze ook geweldig, daar gaat ze helemaal voor liggen. Ze is gewoon hartstikke lief en we zijn blij dat we haar meegenomen hebben. Haar naam hebben we zo gehouden. Marble past wel bij zo’n mooie statige dame!

Leo en Mary

 

Bubbel

Gedeelte uit het bericht over Bubbel:

“Toen ik hier aankwam vond ik het allemaal nogal spannend. Toen ik mijn kans schoon zag, ging ik snel de trap op naar boven en heb een lekker plekje uitgezocht waar ze mij niet konden zien. Ineens zag ik een boekenplank en dacht dat ik daar wel op kon springen, nou dat ging niet helemaal goed. Er viel van alles naar beneden en het was een verschrikkelijke herrie, waar ik zelf erg van schrok. Het baasje kwam naar boven en ging alles opruimen, maar gelukkig was ze niet boos. Dat andere baasje is ook wel lief. Hij kwam elke keer bij me zitten en ging van alles aan me vertellen. Ik ben zelfs al even op schoot geweest bij hem en ik mocht mijn nagels lekker in zijn knie zetten. Uiteindelijk moest ik toch naar beneden en ze brachten me naar een veilige plek in het huis. Ik had daar een kleed, een mand met 2 ligplaatsen (lijkt wel een stapelbed), voerbakjes, water en een kattenbak. Nou, dat is wel prima hier.

Elke keer kwamen ze allebei bij me kijken en hebben lekker met me gekroeld, nou daar hou ik wel van. Samen met het baasje lekker op het kleed gelegen.

Die witte poes die hier woont vindt het ook wel spannend, maar we doen niet lelijk tegen elkaar en kijken naar elkaar van een afstand.”

Groeten van Bubbel

 

Zoey

Hallo dames,

Hier even een foto van Zoey. Heb haar in augustus bij jullie wezen halen. Zoals jullie zien gaat het prima met haar. Het is een dametje met veel temperament maar verschrikkelijk lief.
We zijn blij dat we haar in huis hebben genomen.

Groetjes, Elly

 

Lilly en Fay

Beste mensen,

Herkennen jullie ze nog, de zusjes die niet gesocialiseerd waren?
Onafscheidelijk en volledig op hun gemak. We mogen ze nog steeds niet aaien, maar als we iets lekkers hebben, eten ze
wel uit de hand.

Hartelijke groet, Gonda

 

Fifi (nu Beauty)

Beste medewerkers,

Even berichtje over de gang van zaken betreffende onze lieve, lieve Fifi (inmiddels heet ze Black Beauty maar wij noemen haar Beauty).

Wij hebben Beauty afgelopen donderdag gehaald en ze was natuurlijk aftastend en schuw, wat begrijpelijk is. Wij dachten er goed aan te doen om haar heel het huis te laten ontdekken, alleen was dit geen goed idee achteraf. Want ik (Bea) wilde haar vrijdagmorgen op zolder oppakken maar daar dacht ze even anders over, dus begon ze te blazen, waar ik wel even van schrok, maar heb haar gewoon laten zitten en ben even bij jullie langs geweest om te vragen wat ik hiermee aan moest. Kreeg het advies “laat ze maar zitten, ze komt op een gegeven moment vanzelf naar beneden” en ja hoor, in de loop van de middag kwam ze weer om het hoekje kijken en we hebben haar vanaf die tijd alleen maar beneden in de woonkamer gehouden en dat gaat prima!!

Wat is ze lief! Wij hebben al zo’n schik met haar. Ze vindt het heerlijk om koppies te geven en aangehaald te worden, ze gaat op haar rug liggen om over haar buikje geaaid te kunnen worden. Als wij aan de eetkamertafel zitten achter de laptop (zoals nu) kun je bijna niet typen. want ze moet er bij zijn….zo schattig. Onze zoon, schoondochter en Oma hebben ook kennis met haar gemaakt en ze vond het prima. Dus het gaat hartstikke goed met Beauty.

Wij vonden het fijn en belangrijk om dit even bij jullie te melden.

Met vriendelijke groet, Bea en Jack

 

Showko (nu Rolf)

Beste medewerkers van De Dierenstee,

Bij deze zoals beloofd een berichtje over Showko vanuit zijn nieuwe thuis. Showko heet inmiddels Rolf, waar hij prima aan lijkt te kunnen wennen gelukkig 😉

Hij doet het geweldig! We zijn erg trots op hem, vanaf het moment dat hij bij ons binnenkwam leek hij zich helemaal thuis te voelen en te ontspannen. Hij eet goed, slaapt goed, is een vrolijke noot en gek op wandelen. Hij is heel erg lief voor onze jonge kinderen en zij op hun beurt natuurlijk ook voor hem. Visite vindt hij erg gezellig en hij laat zich dan ook goed knuffelen. In niets zou je zeggen dat hij al negen is, hij is hartstikke levendig en hij ziet er kerngezond uit (met zijn oren en de medicatie gaat het ook prima). Tijdens het wandelen oefenen we extra goed met de commando’s en nu merken we al dat hij veel minder trekt, hij leert hartstikke snel. We hebben Rolf verzekerd dat hij lekker bij ons mag blijven en ondanks dat we het best spannend vonden, voor het eerst een hond in ons gezin, en geen kleintje, zijn we blij dat we deze knoop doorgehakt hebben. Hij hoort er helemaal bij en wij leren ook van hem.

Met dank aan de Dierenstee voor de flexibiliteit qua ophalen, de goede uitleg en het feit dat er een plek is waar deze dieren tijdelijk terecht kunnen. Al hoop je natuurlijk dat de meeste beestjes er net als Rolf niet al te lang gebruik van hoeven te maken!

Hartelijke groet, Bianca

 

Thelma en Ramon

Goedemorgen!

Zoals beloofd even een update over Ramon en Thelma.

Ramon is al redelijk op z’n gemak hier. Hij is binnenshuis over het algemeen heel lief, maar wel erg dominant. Buitenshuis gaat het niet zo goed: bij het uitlaten valt hij uit naar 9 van de 10 honden die we tegenkomen. Niet alleen een beetje stoer doen, maar echt grommend en blaffend tekeergaan. Ik zet hem dan duidelijk op z’n plek, maar bij de volgende hond begint het gewoon weer opnieuw. Gisteravond ben ik met de hondjes naar hondentraining geweest, zeker omdat Ramon zo lelijk doet naar andere honden, wilde ik dat graag zo snel mogelijk. Op de hondentraining vertoonde hij hetzelfde extreem dominante gedrag, hij heeft daar binnen een uurtje wel erg veel geleerd. Het advies van de hondentrainer is om voorlopig met het uitlaten een flinke afstand tot andere honden in acht te nemen, totdat hij zich wat socialer weet te gedragen. Daar ga ik dus veel tijd en energie in steken, we gaan onder andere zaterdag weer naar de hondentraining. Ik moet zeggen dat ik dit gedrag niet had verwacht, zoals ik hem in het asiel heb gezien en met de info dat hij in principe goed is met andere honden. Ik wist natuurlijk wel dat hij trekt aan de riem en dat hij fel kan zijn naar andere honden met het uitlaten, maar wat hij nu laat zien is helaas wel veel meer dan dat. Ik hoop dat veel oefenen en de hondentraining  daar verandering in gaan brengen.

Thelma is ook al aardig op haar gemak, al duurde dat wel ietsje langer. Binnenshuis is ze heel lief, alleen luisteren zit er nog niet in. Alles op z’n tijd 😉 Bij het uitlaten loopt ze aardig mee en ze blaft (een beetje angstig) naar ongeveer de helft van de honden die we tegenkomen.

Visite vinden ze allebei fantastisch; zo gauw ze kennis hebben gemaakt zijn ze allebei ontzettend knuffelig naar de mensen die ze ontmoeten, dat is dus erg gezellig. Ik houd jullie op de hoogte!

Hartelijke groet, Imke

 

Lake (Update)

Even een update over Lake. Sinds 1 week heeft Lake vriendschap gesloten met Pumba, de kat die wij al hadden. Zij ravotten door het huis, mits wij ons niet laten zien. Met name s’nachts dus. Hoewel Lake rustig blijft zitten als wij in de buurt zijn en redelijk ontspannen is, blijft zij naar ons nog wel blazen. Maar goed, de vriendschap met Pumba is wel weer een stap in de goede richting.

Met vriendelijke groet, Inge 

 

Sophie

Hallo Dierenstee,

Hier foto’s van Sophie samen met haar maatje Mickey. We zijn erg blij met de konijnen.

 

 

Hulk Hogan (nu Siba)

Goedemorgen allemaal,

Even een kort verslagje van Siba.
Het gaat heel goed met hem. Hij is zo lief, kan ook heerlijk miauwen. Hij komt altijd naast je liggen, maar durft nog niet op schoot. Hij is helemaal gek van mijn dochter, gaat iedere dag op haar bed liggen. We zijn heel super blij met hem.

Groetjes van Jolanda en kopje van Siba

 

Poes (nu Zoë)

Lieve verzorgers,

Ik ben Zoë, voorheen Poes, en ik wil even laten weten dat het goed met mij gaat.
Ik ben 24 oktober 2015 door mijn nieuwe baasjes opgehaald bij jullie. Ze hadden al snel beslist dat ik mee ging en voor ik het wist zat ik in de auto. Ik vond het eigenlijk wel best en ben lekker gaan pitten. Eenmaal in mijn nieuwe thuis was het wel even spannend. Er liepen nog 4 andere soortgenootjes rond en een grote hond. Maar ik liet mij niet kennen. Voor de hond probeerde ik mij heel groot en eng te maken, maar die was zo dom dat hij niet snapte waarom ik dat deed. Gelukkig had ik vrij snel door dat hij wel oké is. Hij doet helemaal niets, alleen als hij even druk doet vind ik het nog een beetje eng, maar ik blijf wel in de buurt.
Tussen mijn soortgenootjes en mij gaat het nu ook wel redelijk goed. Er is er 1, Lacey, die is net als ik spierwit en met haar heb ik geen problemen gehad. Ze probeert af en toe met mij te spelen, maar ik doe net of ik dat niet snap 🙂 Dan is Silly er, we deden in het begin lelijk tegen elkaar en blazen, maar nu gaat het goed. Daisy, die vind iedereen leuk, dus mij ook, maar ik heb niets met plakkertjes, dus ik ga gewoon grommen als ze te dicht bij mij komt. Dan is ze zo weg hoor! En dan hebben we nog haar zusje, die heet Lottie en daar heb ik nog steeds af en toe ruzie mee. Jeetje, wat een vervelende is dat! Vanuit het niets komt ze op mij af, maar ik laat mij niet uit het veld slaan. Ik maak heel veel herrie, blaas en grom en gil. Het volgende moment liggen we samen op hetzelfde bed hoor, wel lig ik dan in de ene hoek en zij in een andere hoek.
Ik ben echt in een walhalla terechtgekomen, een joekel van een huis waar ik overal op en in mag komen. ‘s Nachts lig ik het liefst lekker op bed tegen mijn vrouwtje aan. Af en toe probeer ik te spelen, maar al snel stop ik daar mee omdat de anderen dan komen kijken en dat vind ik toch nog wel eng. Maar dat komt nog wel. Mijn nieuwe baasjes hebben mij wel op een dieet gezet. want ze vonden toch dat ik wel aardig aan het gewicht ben. Nou ja, prima hoor, ik eet alle soorten brokjes, als ik maar kan eten.
Kortom, ik heb het enorm naar mijn zin hier en mijn baasjes zeggen heel vaak tegen mij dat ik echt niet meer terug hoef naar het asiel, dat ik het hartstikke goed doe en dat ik enorm lief ben.
Nog bedankt voor alle goede zorgen toen ik nog in het asiel zat en een dikke knuffel van mij!

 

Kaya (nu Saya)

Hoera, ik heb in de krant gestaan!!!

My own 15 minutes of fame, maar ik was allang vertrokken, haha! En onder mijn ouwe naam, Kaya. Nu hebben ze er om een mij duistere reden Saya van gemaakt, maar het zal me wat. Ik luister toch niet, al noemen ze me Beppie of Garfield.

Man-o-man, wat een feestmaand heb ik achter de rug! Ik wens hem niemand toe en wat er precies gebeurd is, weet ik niet. Het is als een slechte droom aan me voorbij gegaan. En toen ik ontwaakte in 2016 was mijn goeie leventje 180 graden gedraaid. Ik mis mijn baasje nog erg, en heb geen idee wat er allemaal gebeurd is maar ik heb er geen goed gevoel over. Ik hoorde ze hier praten over ‘rouw’ en dat is inderdaad wat ik de afgelopen weken gedaan heb. Naast de stress van lawaai, honden, kinderen, en ga zo maar door. Uiteindelijk kwam er nog een kerel in een witte jas aan te pas, en toen verloor ik het bewustzijn.

Toen ik bij kwam lag ik in een plastic mandje dat rook naar bejaarde kip (!!!) en keek ik uit over een keukenvloer in de richting van een halletje, waar een halve gare van het mannelijk geslacht (waar ik niks van moet hebben) op rare sloffen een kattenbak stond te vullen. Het leek me verstandig een schuilplek te zoeken. Ik kroop eerst onder het fornuis, en wist diezelfde middag, groggy als ik was van die spuit, een hoek van een mij vreemde huiskamer te bereiken. Er stond iets dat op een bank leek, een ‘sjesse lonke’ of zoiets, en er was een verscholen hoekje tussen twee muren en een dressoir. Ik besloot dat ik daar maar zou blijven zitten gedurende de komende dagen. Er kwam ‘s avonds nog iemand anders bij, een vrouw, en toen voelde ik me ietsjes prettiger. Toch besloot ik me twee nachten en dagdelen gedeisd te houden, ondanks de zakjes Felix die ik rook en de ‘catsticks’.

De derde dag hield ik het niet meer vol. Vooral toen ik de mevrouw binnen hoorde komen met allerlei zakken en tassen. Ik hoorde het woord ‘Sligro’, en als ik ergens gevoelig voor ben is het de ‘groothandel’. Ik hoorde hoe er van alles werd uitgepakt op het aanrecht en ontplofte zowat. Zalm, heilbot, kabeljauw, alles kwam me tegemoet. En ik moest me gewonnen geven. En ze ontdekten dat ik waarschijnlijk in Scheveningen geboren ben. Een viskat dus. Ze gaven me opnieuw te eten, ik stierf bijkans van de honger, en draaide daarna een flinke bout in het frisse grit.

Vervolgens kroop ik weer onder mijn ‘bank’. En of ze het er nou om deden of niet, de volgende dag was er opeens een hoop gedoe en gerommel. Ik hoorde iets over ‘kringloop’ en plotseling stond er een foeilelijk leren ding naast, en werd mijn chaise longue afgevoerd. Potverdrie, ik pás niet eens onder dat nieuwe lelijke leren geval!

Tsja, en toen had ik niet zoveel keus meer. Maar er was ook niet zo heel veel urgentie meer om me te blijven verbergen. Ik ontdekte dat de leren bank prima sliep, en ontdekte verder een ENORME klimpaal, eentje met wel twintig etages, met daarboven een plateautje dat uitkwam op een deur! Met onderin een raar gat erin.

Op dit moment durf ik nog niet te onderzoeken of ik daar ook doorheen kan. Ik hoor er ‘s nachts hele vreemde geluiden achter, gekreun en gesteun en gesnurk en gerochel, maar wie weet is het er wel héél gezellig. Ik zal wel zien, de komende dagen…

Met een poezegroet uit Barendrecht, S(K)aya

 

Laura

Laura, wat een prachtige kattendame. Ze kwam binnen en ik verwachtte dat ze onder de bank zou kruipen, maar niets is minder waar. Ze ging meteen op onderzoekingstocht en kwam na elk rondje een koppie geven. Binnen 2 uur na aankomst was er al gegeten, gespeeld en op schoot gelegen 😉

 Groetjes, Yvonne

 

Rosalie

Lieve mensen van De Dierenstee,

Hier een berichtje over Rosalie. Het gaat heel goed met haar. Ze is super lief en voelde zich gelijk al thuis. Wil het liefst de hele dag op schoot en is steeds bij ons in de buurt. Ik denk toch dat ze in haar vorige huis niet de aandacht kreeg die ze verdiende. Het is echt een super lief dier. Heel aanhankelijk. Natuurlijk is ze ook wel ondeugend en doet ze dingen die eigenlijk niet mogen, maar daar hebben we de plantenspuit voor. Als ze die ziet weet ze al dat ze iets doet wat niet mag. We zijn heel blij dat we haar meegenomen hebben. Hierbij een lieve foto van onze ‘Roos’.

Groetjes van Lida en Lisette en een kopje van Roos

 

Elmo (nu Garfield)

Hallo beste medewerkers uit het asiel!

Hier een berichtje van Elmo die we op 18 november hebben opgehaald uit het asiel. Tegenwoordig heet hij Garfield. Luisteren doet hij toch niet, althans niet naar zijn naam, wel naar krakende kattensnoepverpakkingen 🙂 dus dat gaat goed.

Verder gaat het prima!! Binnen een paar dagen is hij een deel van ons gezin geworden. Een heel makkelijk karakter! Hij is heel lief voor mijn dochter en haar vriendinnen die allemaal dol op hem zijn. Stond in zijn adoptiepapieren dat hij een beetje terug getrokken is… daar merken we steeds minder van. Beetje bij beetje wordt hij wat brutaler en laat merken dat hij er is. Hij is speels, aanhankelijk, grappig en super lief! Drinkt pertinent niet uit zijn drinkbak, maar uit de vissenkom en gaat schoorvoetend naar buiten om de konijnen uit te dagen. We zijn heel blij dat hij bij ons woont. Hij geeft ons veel liefde en plezier.

Met vriendelijke groet, Petra

 

Beppie en Guus

Hoi,

We willen jullie graag laten weten dat het inmiddels erg goed gaat met Beppie en Guus. In het begin waren ze erg gestrest, maar inmiddels is daar niets meer van te merken. De verlatingsangst is inmiddels verdwenen. Beppie is de meest eigenwijze van het stel. Guus is blij als we in de buurt zijn. Kroelt heel erg graag. Beppie is wat rustiger binnen, maar buiten met een bal is ze mega fanatiek. Alle drie zijn we ontzettend blij met ze, we hebben enorm geboft met ze. We zouden niet meer zonder ze kunnen/willen.

Groetjes, Fam, de Graaf

 

Lake

Goedendag,

Even een berichtje van Lake.
Zij bivakkeert nu al vanaf zaterdag op mijn vensterbank in mijn
kantoorruimte. De kennismaking met onze huisdieren, kater Pumba en Hond Mellow verliep rustig, maar wel wat onderkoeld. Nu komen ze met regelmaat mijn kantoor in om polshoogte te nemen en vervolgens gaat iedereen weer zijn eigen gang. Lake had de eerste dag ogen als schoteltjes, maar al vanaf zondag werd dat iets minder. Zondag heeft ze tonijn (!) gegeten omdat ik mij zorgen maakte dat ze nog niets gegeten had. De tonijn ging er vlot in.  Ze at gewoon uit mijn hand. Hoewel ze soms blaast als je op haar af loopt, laat ze zich wel aaien en maakt ze de indruk te kunnen genieten van aaien onder haar
kin. Op dit moment ligt ze voor het eerst ontspannen te soezen en te slapen op haar vensterbank terwijl ik ongeveer 1 meter van haar af zit te werken. Echt super!

Groetjes, Inge

 

Miss Mau

Miss Mau doet het ontzettend goed! Erg nieuwsgierig, vindt het allemaal gezellig en leuk. Eet lekker, gelijk op de bak de behoeften doen. Vannacht al gezellig aan het voeteneind gelegen. We zijn al lekker aan het plukken hoor, wat een vacht zeg, allemensen!
We gaan er voor zorgen dat Mau een fijn leven krijgt en laten nog wat van ons horen als we een paar weekjes verder zijn oké?

Groetjes van ons allemaal!

 

Pluizebol

Goedemiddag,

Hier het beloofde berichtje hoe het met Pluizebol gaat.
Pluizenbol is niks anders dan in het dierenasiel. Ze houdt erg van kroelen en lekker luieren. Ze is totaal niet verlegen en komt bij iedereen op schoot. Eerste dag was alleen een beetje wennen voor haar en heeft ze wat gespuugd, maar nu is ze echt op haar plekje.

Groetjes, Jan en Merle.

 

Swiebert

Goedemorgen allemaal bij De Dierenstee,

Hier een berichtje van Swiebert.
Ik ben vandaag al 3 weken in Heijningen en heb het prima naar mijn zin. De eerste paar dagen moest ik even bijslapen onder de dekens… Maar dat was snel over! Het hele huis heb ik inmiddels verkend, de baasjes moesten even wennen dat ik ook heel hoog kan klimmen, maar ik heb inmiddels een eigen uitkijkpost
gekregen. Van daaruit kan ik het hele huis overzien, met jawel, een prima uitkijk op de tuin. En ik heb vernomen dat ik in het nieuwe jaar naar buiten mag!

Groetjes van een kater met karakter! Dat kan je op mijn foto wel zien!

 

Vlinder en Muis

Goede morgen,

Het gaat goed met Vlinder en Muis. Ze hebben het beiden erg naar hun zin, komen ook al in de (afgeschermde) tuin en vinden dat heerlijk. Ze zijn allebei bijzonder speels en dat is erg leuk om te zien, ze hebben inmiddels heel veel speelgoed en daar vermaken ze zich dus goed mee.

Muis heeft langere tijd nodig gehad om te wennen dan Vlinder. Hij heeft de eerste week onder het logeerbed gebivakkeerd, maar komt nu ook gewoon beneden en rent ook niet meer zo veel weg voor mij. Dat deed hij in het begin namelijk wel. Hij heeft wel een paar keer overgegeven, maar ik denk dat dit door de stress kwam. Hij at heel erg snel en dan gaat het wel vaker fout. Hij eet nu wat rustiger, dus ik hoop dat het overgeven achterwege blijft.

Ik ben erg blij met het tweetal, het is een stuk gezelliger en levendiger dankzij hun aanwezigheid.

Met vriendelijke groet, Trudy Engel

 

Ranger

Ik wil u mededelen dat Ranger zich voorbeeldig gedraagt!

Mvg, Kim

 

Ratel (Update)

Beste mensen van de Dierenstee,

Even een update over Ratel, omdat het met haar verleden toch even spannend was of het allemaal goed zou gaan. Ratel heeft haar plekje in huis zeker gevonden. De eerste paar dagen lag ze het liefst op de bovenverdieping op een stoel te slapen. Maar inmiddels heeft mevrouw ontdekt dat het bedje van de bazin in de slaapkamer beneden toch het lekkerst slaapt. Dat de bazin er
‘s avonds ook nog bij moet …….. nou ja, vooruit dan maar. Ze laat het eten zich heerlijk smaken en de kattenbak wordt keurig netjes gebruikt. Ik heb nog geen ‘ongelukjes’ meegemaakt. Ook enige stressmomenten, zoals kennismaken met twee buurtkatten die hier wel eens een snoepje komen halen, verliep goed. Ze blaast wel van zich af, maar de andere twee zoeken niet de confrontatie, dus kan mevrouw op een waardige manier haar weg vervolgen.

Ze is ook al een paar keer buiten geweest. De schutting is te hoog voor haar, waardoor ze de tuin toch niet uit kan. Even een frisse neus halen is voldoende en dan snel weer naar binnen rennen. Zeer koddig gezicht voor deze dame op leeftijd, die niet helemaal meer strak in haar velletje zit. Af en toe schiet ze door het huis. Voor mij een teken dat ze het hier naar haar zin heeft. Ze past zich prima aan, aan het ritme in huis en ik hoop dat dat zo door mag blijven gaan.

Hartelijke groet en een dikke miauw van Ratel!!

 

Max en Jacky

Beste Dierenstee,

Max en Jacky zijn nu ruim een maand in hun nieuwe huis. En het zijn de liefste en leukste honden die je je maar kunt wensen. Natuurlijk zijn ze op leeftijd, maar het is heerlijk te zien hoe ze nog kunnen genieten. Wie had ooit gedacht dat Max ruim een uur in het bos kan wandelen en zelfs hele stukken rent? Vooral als er water is waar hij in kan zwemmen is hij als een kind zo blij. Samen rennen ze achter balletjes aan en Jack is gek op alle speeltjes. Thuis liggen ze het liefst bij elkaar in een mandje om bij te komen van al het spelen. Jack luistert erg goed en omdat Max zo goed als doof is zie je dat hij steeds oplet wat Jack doet, zodat hij weet wat de bedoeling is. Het is een heerlijk stel en ik hoop ik nog heel lang van ze mag genieten.

Groetjes van het baasje van Max en Jack

 

Nika

Beste Dierenstee,

Zo’n twee en een halve maand geleden heb ik Nika van jullie overgenomen. De bange en gestreste poes die door haar vorige eigenaar na een jaar is teruggebracht omdat ze geen band met haar hadden. Wat mist die vorige eigenaar een hoop! Nika is namelijk echt een schitterend beestje. Het heeft even geduurd, maar dan heb je wat.

Hoewel Nika overdag nog steeds afstandelijk is komt ze ‘s avonds bij me in bed om te kroelen. Als ik ‘s nachts wakker word en Nika is niet in de buurt, dan hoef ik d’r naam maar te fluisteren of ze komt aangerend! Meestal hoeft dat niet want ze slaapt lekker naast me in bed. Of op de bank.

Overdag gaat het trouwens ook steeds beter. Ze komt dan nog niet bij me zitten, maar ze is wel graag in de buurt. Ze loopt ook niet meer meteen weg als ik naar d’r toe loop. Meestal kan ik haar zelfs aaien als ze bijvoorbeeld op de bank ligt. Binnenkort zie ik het nog wel gebeuren dat ik op de bank film lig te kijken en dat ze dan bij me komt zitten…. En kijk nou zelf hoe lief ze is!

Met vriendelijke groet, Sander

 

Ratel

Beste mensen van de Dierenstee,

Gistermiddag heb ik Ratel opgehaald. De reis naar Middelharnis verliep goed. Thuisgekomen vluchtte mevrouw achter de wasmachine en diepvries. Gelukkig kwam ze er ‘s avonds al (onder de spinrag) achter vandaan en ging nieuwsgierig op onderzoek uit. Alles werd besnuffeld en voorzien van duizenden kopjes. Eten doet ze goed en tot nu toe alles keurig netjes op de kattenbak. Het is een voorbeeldige poezendame. Ze moet nog een plekje vinden, waar ze het lekkerst kan slapen, maar als het zo doorgaat zal dat vast goed komen.

Hartelijke groet, Anne Marijke en een kopje van Ratel

 

Felix en Simba

Hallo,

Naar aanleiding van het telefoongesprek afgelopen dinsdag stuur ik jullie een paar foto’s. Ze voelen zich hier helemaal thuis.

Met vr.gr, Paul

 

Face

Goede morgen,

Drie weken geleden heb ik Face meegenomen. Zij heeft het goed naar haar zin. Ook geen probleem met de andere kat.

Met vriendelijke groet, Sjaak

 

Pino

 

Gaat hier prima!!!

 

Vera

Hai,

Hier even een snelle update over Caja, a.k.a. Vera.
De autorit was enigszins spannend, maar eigenlijk prima te doen.
Geen piepje, kreuntje, grommetje of wat dan ook. Alleen een klein beetje kots 🙂 Naja, zit meteen d’r luchtje in de bus…
Eenmaal thuis met een tuigje lijkt ze zich snel te herstellen (het tuigje is een wereld van verschil qua handelen, stuk beter)
De bench is na 10 minuten al een safe place geworden en daar ligt ze heerlijk zonder morren. Wandelen is nog spannend en leren voor alle partijen, maar daar komen wij vast uit. Vooralsnog lijkt het dus, zelfs met nu nog twee blazende katten, prima te werken.

Groetjes, Vincent

 

Virgin en Kiki

Even een fotootje om te laten zien dat het heel goed gaat met de rode poesjes.

Groetjes, Nelie

 

 

Gino

Goedemorgen,

Gino, de rode kater, is nu 2 weken bij mij. En ik wil jullie vertellen dat het heel erg goed gaat. Ik kan werkelijk niets nadeligs over hem verzinnen. Hij is vrij snel gewend hier, geniet duidelijk van de aandacht die hij krijgt en wil hij rust, dan zoekt hij een plekje in huis en zorgt hij zodoende zelf voor de rust die hij op dat moment nodig heeft. Ik ben reuze blij met hem.

Mvg, Tosca

 

Kenzo en Blinkie

Hallo Wendy,

Zoals beloofd hier wat nieuws van Kenzo en Blinkie.
Zij zijn nu een goede week bij ons en je ziet goed de karakterverschillen tussen die twee. Kenzo was na één dag al erg nieuwsgierig naar wat zich achter de volgende deur (naar de keuken) bevond, terwijl Blinkie maar de hele dag verstopt is gebleven achter de wasmachine, omdat die deur open was. Toen ik die deur weer dicht deed en bij de katten in de bijkeuken ging zitten. kwam ze na een halfuurtje weer te voorschijn om bij me kroelen want nu was het blijkbaar ineens niet meer zo eng.

Bij ieder nieuw stuk huis wat Kenzo wil ontdekken, blijft Blinkie figuurlijk en letterlijk twee stappen (lees één deur) terug. Maar beetje bij beetje komt ook zij zelf kopjes geven. Ook Kenzo loopt regelmatig achter mij aan om geaaid te worden. Het wordt dus zeker wat tussen ons allemaal 🙂
Ze leren de verschillende geluiden in huis herkennen en miauwen nu al zodra ik de voordeur weer binnen kom. Ik houd ze voorlopig nog wel binnen, want ik zou niet willen dat ze weglopen en/of verdwalen.

Ik heb getracht wat foto’s te maken, maar ook daar waar Kenzo er helemaal voor gaat liggen als een echte star, loopt Blinkie net weer de andere kant op, op het moment dat ik klik. Dus voordat ik een beetje foto van haar had, had ik heel wat kat zonder hoofd, alleen de pootjes of staart en zo voort. Het was een hele uitdaging!

Ik had wel deze stap veel eerder moeten zetten, het is zo gezellig om weer poezenbeesten in huis te hebben.

Met vriendelijke groet, Joëlle