Nieuws

Nog een kattenkamer met een Catswall!

Het asiel beschikt over drie kattenkamers en daarvan moest nog één kamer worden opgeknapt. Kattenkamer 1 is daarom onlangs geschilderd, voorzien van een nieuwe vloer en ook in deze kamer hangt nu, aan twee zijden, een Catswall! De wand is nu voorzien van allerlei fijne plekjes waar de katten zich kunnen terugtrekken, maar waar ze ook op kunnen klimmen en spelen. Er wordt volop gebruik van gemaakt door de dieren! Meer informatie over de Catswall vind je op www.catswall.com

 

Leuk boek te koop!

Van Stichting Konijnenbelangen kregen wij een aantal boeken cadeau, bestemd voor de verkoop en de opbrengst komt geheel ten goede aan het asiel. Het gaat om het leuke boek ‘Kleintje Konijntje, Memoires van een Konijnengek’ en het beschrijft de ervaringen van een konijneneigenaresse die met vallen en opstaan haar huisdier steeds beter gaat begrijpen. Het zijn korte verhalen met aan het einde van elk hoofdstuk een verduidelijking van het daarvoor beschreven konijnengedrag. Het boek kost € 7,50 en is af te halen in het asiel. De opbrengst is bestemd voor onze dieren! Uiteraard kan het boekje (met bijbetaling van de verzendkosten) ook worden opgestuurd. Meer informatie over het boek: http://www.konijnenbelangen.nl/nieuws.php?menu=kleintje-konijntje

 

Specsavers steunt De Dierenstee!

Stichting Dierenbelang Hoeksche Waard is door het team van Specsavers Oud-Beijerland uitgeroepen als winnaar van de jaarlijkse actie van Stichting Specsavers Steunt!

Van 23 t/m 30 november kon er via de website van bovengenoemde stichting per filiaal gestemd worden op een aantal lokale goede doelen. Uit de drie goede doelen met de meeste stemmen werd door het winkelteam een winnaar gekozen. Dat werd Stichting Dierenbelang en dat betekent dat Specsavers Oud-Beijerland het gehele komende jaar (2018) gaat sparen voor het asiel. Voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, doneert de winkel een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. De opbrengst van de spaaractie is in 2019 bekend. We hopen op een mooi bedrag voor onze dieren!

 

Sponsoractie Plus Hans Bogaerts!

De Dierenstee doet mee aan de sponsoractie van Plus Hans Bogaerts in Mijnsheerenland!

Van 18 september t/m 31 december organiseert deze Plus supermarkt een geweldige sponsoractie. In die periode krijg je bij elke 10 euro aan boodschappen een voucher. Die voucher vertegenwoordigt 1 sponsorpunt en kun je bij de actiekast (achter de kassa) inscannen. Tegelijkertijd kies je de vereniging aan wie jij je sponsorpunten wilt schenken. Aan het einde van de actie wordt op basis van de toegekende sponsorpunten een bedrag van maar liefst 10.000 euro verdeeld over de deelnemende verenigingen!

Op zaterdag 18 november zijn wij van 09.00 uur tot 15.00 uur zelf aanwezig bij Plus Hans Boogaerts voor deze sponsoractie. Op die dag proberen wij zoveel mogelijk bonnetjes te verzamelen voor het asiel. Er is ook een schminkster aanwezig om te kinderen om te toveren tot hun lievelingsdier!

Daarnaast zijn er met ingang van 6 november kleurplaten verkrijgbaar bij deze Plus supermarkt. Wie deze kleurplaat mooi inkleurt en deze zaterdag 18 november inlevert, maakt kans op hele leuke prijzen! De eerste 100 ingeleverde kleurplaten krijgen sowieso een klein presentje. Daarnaast winnen de 3 mooiste kleurplaten een geheel verzorgde VIP middag in het dierenasiel!

 

Open dag 7 oktober!

Phi_PosterA2_DierenSteeOPENDAG_midden_03Op zaterdag 7 oktober organiseert De Dierenstee weer de jaarlijkse open dag. Van 10.30 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen van het asiel. Bezoekers kunnen worden rondgeleid en uiteraard staan de medewerkers klaar om vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan er ook uitgebreid worden kennisgemaakt met alle dieren die een nieuw thuis zoeken.

Daarnaast is er op het terrein rondom het asiel veel te doen. Er staan kramen waarin je kunt kennismaken met diverse leuke organisaties, zoals MoirArt Photo Creation en Design (een portret van je huisdier op canvas), Timeless Presents (leuke cadeautjes voor een klein prijsje) en Trimsalon Amanda. Kynologisch instructeur Karin Ras (ook een vaste vrijwilligster) is aanwezig om alles te vertellen over het gedrag van honden en ook de Dierenambulance Hoeksche Waard is op onze open dag te vinden. Uiteraard is er ook weer een (kleine) rommelmarkt en de opbrengst hiervan is wederom bestemd voor de dieren, evenals de verkoop van leuke dierenspeeltjes en mooie halsbanden en riemen.

De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen of, iets rustiger, in de knutselhoek en er is een schminkster aanwezig.

Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd, zo is bijvoorbeeld de ijsfiets van IJsmo aanwezig! Met goed weer kan men op het terras zitten, bij slecht weer zal er een overdekt zitje worden gecreëerd.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 7 oktober van 10.30 uur tot 16.00 uur. Voor de eerste 150 bezoekers staat er een leuke goodiebag klaar!

 

Uitslag Voorjaarsloterij 2017!

De uitslag van de voorjaarsloterij 2017 is bekend. Onderstaand de winnende lotnummers:

VVV cadeaubon t.w.v. € 300,00: Lotnummer 0519
VVV cadeaubon t.w.v. € 150,00: Lotnummer 1518
VVV cadeaubon t.w.v. € 75,00: Lotnummer 0463
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 3018
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 0771
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1476
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1072
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 0770
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 0914
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3428
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3167
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3650
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1634

 

De winnaars krijgen telefonisch bericht. Iedereen die heeft meegespeeld met de loterij en/of loten heeft verkocht willen we hartelijk danken voor hun bijdrage!

 

Geslaagde rommelmarkt!

Zaterdag 10 juni vond weer de jaarlijkse rommelmarkt van het asiel plaats. Het was een zonnige, drukke en gezellige dag! In totaal werd ruim 2500 euro opgehaald voor de dieren. Daarnaast zamelden we geld in voor de inrichting van onze nieuwe hondenweides. Er werd in totaal 700 euro tijdens de rommelmarkt gedoneerd. Een fantastisch bedrag, dat door Stichting Dierenlot zal worden verdubbeld. We mogen dus terugkijken op een geslaagde dag!

 

Nieuwe grasmaaier!

Op vrijdag 28 april mochten we de sleutels in ontvangst nemen van een gloednieuwe Husqvarna grasmaaier. Door een prettige samenwerking met Steenbergen Mechanisatie uit Numansdorp konden we deze grasmaaier voor een goede prijs aanschaffen, het oude exemplaar was namelijk hard aan vervanging toe. Hierbij willen we Steenbergen Mechanisatie nog eens hartelijk danken voor de medewerking!

 

Pasen in De Dierenstee!

Zaterdag 15 april vieren we Pasen in het asiel. Iedereen is welkom vanaf 12.00 uur om gezellig iets te komen drinken en uiteraard staat er wat lekkers klaar!  Kinderen kunnen paaseieren zoeken en deze inruilen voor een cadeautje. Er kan ook geknutseld worden en er kunnen eieren worden geverfd. We zamelen deze dag ook geld in voor drie kattenhuisjes. We hebben drie kattenkamers met elk een buitenren en willen in elke ren een huisje plaatsen. Help je mee?

 

Geslaagde NLdoet 2017!

NLDoet3Vrijdag 10 maart vond NLdoet weer plaats, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje fonds. Ook De Dierenstee kon weer rekenen op een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij gingen aan de slag in de quarantaineverblijven en hondenkennels. Deze werden allemaal fris wit geschilderd. We zijn heel blij met het eindresultaat en willen de vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

 

Bezoek van de wethouder!

Op woensdag 1 februari bracht Paul Boogaard, wethouder en locoburgemeester van de gemeente 16406649_1550738638287344_3624904540053591870_nKorendijk, een bezoek aan De Dierenstee. Hij liet zich informeren over het reilen en zeilen in het asiel en sprak zijn waardering uit voor het werk dat de mensen in ons asiel verzetten! In diverse media werd aandacht besteed aan het bezoek van de wethouder, kijk maar eens op:

https://www.hoekschnieuws.nl/2017/02/02/korendijk-wethouder-paul-boogaard-bezoekt-dierenstee-numansdorp/ of op:

http://www.hetkompasonline.nl/pagina/dekrant

 

Help het asiel met Sponsorkliks!

Bestel je regelmatig kleding bij een webshop? Boek je wel eens je vakantie online? Alles kun je tegenwoordig vanuit je luie stoel bestellen en het leuke is; je kunt daarmee nu ook het asiel helpen!
We zijn namelijk aangesloten bij Sponsorkliks!

Ga naar www.sponsorkliks.nl en zoek ‘Vrienden van De Dierenstee’. Vervolgens kies je één van de aangesloten webshops en plaats je je bestelling op de vertrouwde manier. Daarna keer je weer terug naar de pagina van Sponsorkliks. Van elke bestelling wordt een percentage (dit is per webshop verschillend) gedoneerd aan het asiel!

Het werkt heel gemakkelijk en er zijn heel veel webshops bij Sponsorkliks aangesloten, zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando, Coolblue, Hema, Fonq, Greetz, D-Reizen en Thuisbezorgd.nl.

Dus bestel je veel online? Denk dan eens aan ons! Alvast heel erg bedankt namens de dieren!