Vrijwilligerswerk

Onze opvang is voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. Zonder de hulp van vrijwilligers zouden we De Dierenstee nauwelijks draaiende kunnen houden. Er is altijd veel werk te verzetten en dat zeven dagen per week. Vrijwilligers zijn dus altijd welkom. Het werken in onze opvang is leuk en afwisselend. Bovendien is het dankbaar werk. Je krijgt er veel liefde van de dieren voor terug. Maar niet alleen in de opvang zelf, ook op tal van andere gebieden kunnen we de steun van vrijwilligers gebruiken.

 

In het Asiel

De dieren
De werkzaamheden zijn divers en bestaan onder andere uit het voeren van de dieren, de kattenbakken schoonmaken, de dierenverblijven schoonmaken, de honden uitlaten en de dieren kammen en borstelen. Kortom, er is van alles te doen. Natuurlijk is er altijd wel tijd om met de dieren te knuffelen en te spelen. Die aandacht hebben de dieren ook nodig. Wil je een deel van je vrije tijd besteden aan de dieren? Kom dan een vaste ochtend of middag per week helpen. 16 jaar of ouder is wel een vereiste. Kom vrijblijvend langs en informeer naar de mogelijkheden.

Onderhoud
Wil je wel iets voor De Dierenstee doen, maar liever niet direct met dieren bezig zijn, dan zijn er nog tal van andere werkzaamheden in en rondom het gebouw waarbij we je steun kunnen gebruiken. Denk hierbij aan onderhouds- en reparatiewerkzaamheden binnen en buiten. Lijkt het je leuk om ons op deze wijze te steunen? Kom dan eens langs voor een informatiegesprek.

 

Jaarmarkten

Op veel jaarmarkten en braderieën in de Hoeksche Waard is ook Stichting Dierenbelang met een kraam vertegenwoordigd. We geven informatie aan de bezoekers, brengen onze dieren onder de aandacht en verkopen leuke dierenbenodigdheden en cadeau pakketten. Wij hebben echter een tekort aan vrijwilligers voor deze markten en daarom zijn we op zoek naar mensen die ons tijdens deze dagen willen helpen. De jaarmarkten worden meestal op een zaterdag gehouden. Wil je ons steunen onze kraam te bemannen om je op deze wijze in te zetten voor onze opvang? Neem dan contact op met Jeroen Verhoek via jeroenverhoek@dierenstee.nl