Basil

Deze knappe jongeman heet Basil en zijn verhaal is heel bijzonder… Basil, zijn broertjes, zusje en moeder kwamen zeven maanden geleden bij ons binnen als vondelingetjes. Alle kittens waren op dat moment nog maar een paar weken oud. Om hen goed te kunnen socialiseren, verhuisde Basil en zijn familie al snel naar een gastgezin. Bij Basil was direct zichtbaar dat hij anders was dan zijn broers en zusje, hij mankeerde duidelijk iets aan zijn achterpootjes. Uit neurologisch onderzoek en vervolgens een scan, bleek dat er bij Basil sprake is van een vergroeiing van de ruggenwervels. Hierdoor loopt Basil wat vreemd, hij neemt bewust grote stappen.
Er is vervolgens flink met Basil geoefend en het lopen gaat inmiddels een stuk beter, maar zijn achterlijfje blijft nog vrij zwak en instabiel. Daarnaast krijgen de hersens van Basil, vanwege de vergroeiing van de ruggenwervels, niet altijd een seintje als het tijd is om op de kattenbak te gaan. Hij heeft het vaak wel in de gaten en loopt dan ook naar zijn bak, maar als Basil kracht zet op zijn achterpootjes valt hij om. Basil heeft geen controle over zijn achterlijf en hierdoor valt of ligt zijn ontlasting regelmatig naast de kattenbak. Met plassen moet Basil zo’n drie keer per dag worden geholpen.
Het is onbekend of de neurologische klachten van Basil nog zullen veranderen, maar het betekent hoe dan ook best veel voor zijn toekomstige baas. Niet alleen moet er regelmatig met Basil geoefend worden om zijn achterlijfje steeds een stukje sterker te maken, ook moet hij meerdere keren per dag worden geholpen met plassen. Wie Basil adopteert, moet zich dus realiseren dat de verzorging intensief is en er bijvoorbeeld rekening mee houden dat Basil geen trappen mag lopen. Ook mag Basil alleen naar buiten als de tuin afgeschermd is. Daarnaast kan Basil door de intensieve zorg niet lang alleen zijn, dus als zijn baas op vakantie gaat moet er opvang voor hem geregeld zijn.|
Gelukkig lijdt Basil helemaal niet onder zijn handicap. Sterker nog: Basil is een ontzettend lieve en vrolijke kater. Hij is enorm sociaal, heel ondeugend en doet niets liever dan knuffelen, echt een heerlijk ventje! Basil kan het ook heel goed vinden met soortgenoten. We willen hem daarom graag plaatsen bij minimaal een andere kat, want Basil heeft echt behoefte aan een maatje. Een maatje waarmee hij gezellig kan spelen, want dat kan Basil ondanks zijn handicap prima! Ben je geïnteresseerd in Basil, maar wil je eerst meer weten over zijn verzorging? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer over leuke Basil.

 

Naam: Basil Kan bij kinderen: Vanaf 8 jaar
Geslacht: Kater Geneutraliseerd: Nee
Ras: Europese Korthaar Wordt graag aangehaald: Ja
Leeftijd: 7 maanden Moet naar buiten: Nee
Kan bij katten: Ja Speciale zorg: Zie tekst
Kan bij honden: Onbekend Meet Your Match: –

Terug naar het overzicht