Bennie (Gereserveerd)

Hij mag dan klein zijn, het karakter van Bennie is groots! Zijn schattige uiterlijk is dan ook nogal misleidend, want Bennie is niet het gezellige schoothondje waar mensen misschien aan denken als ze hem zien. Lief is de negen maanden oude Bennie overigens wel. Hij kan goed knuffelen en als je zijn vertrouwen hebt gewonnen, is Bennie heel graag bij je in de buurt. Maar daarnaast is Bennie ook een behoorlijk dominante knul die er niet voor terugdienst om te bijten als hij ergens geen zin in heeft, iets dat we in de opvang al diverse keren hebben ervaren. Bennie heeft vanwege zijn gedrag dan ook een duidelijke leider als baas nodig, iemand die Bennie veel sturing geeft en die er niet voor terugschrikt om hem te corrigeren als dat nodig is, bijvoorbeeld als hij zijn voer- en prooinijd toont. Bennie is met iets lekkers goed af te leiden, maar dit gedrag vraagt nog wel veel training.
Zijn uitgesproken gedrag laat Bennie ook zien als hij bijvoorbeeld naar de dierenarts moet, dan is hij zenuwachtig en durft hij te bijten. Ook is een bezoek aan de hondentrimmer af en toe nodig, iets dat over het algemeen goed gaat, al kan Bennie ook dan zijn pit laten zien.
Richting andere honden reageert Ben niet altijd even leuk, ook dan komt zijn dominante gedrag naar boven. Wij corrigeren Bennie duidelijk als hij dit gedrag richting soortgenoten vertoont en zien daardoor gelukkig langzaamaan al enige verbetering optreden. Het blijft echter aandacht vragen, dus de toekomstige baas van Bennie moet ook hier veel aandacht voor hebben. Dat geldt ook voor het alleen thuis zijn, iets dat rustig moet worden opgebouwd.
Voor Bennie wordt in de eerste plaats een rustig thuis gezocht, hij is van zichzelf al druk en (vocaal) aanwezig genoeg. Daarnaast is het niet verstandig om Bennie vanwege zijn gedrag bij kinderen en andere huisdieren te plaatsen. Bennie zal eerst even moeten wennen aan zijn nieuwe thuis, hij kan dan wat angstig zijn. Eenmaal gewend zal Ben al snel zijn dominante trekjes tonen en het is aan zijn nieuwe baas om daar op de juiste manier mee om te gaan. Een duidelijke leider die met Bennie aan de slag gaat, dat is wat we voor hem zoeken!

 

Naam: Bennie Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Reu Gecastreerd: Ja
Ras: Kruising Shih Tzu Kan alleen thuis zijn: Opbouwen
Leeftijd: 9 maanden Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Goed, kan trekken
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Redelijk

 

Terug naar het overzicht