Bobbie

Dit is Bobbie, een vrolijke kerel van ruim acht jaar oud! Wie een ouder gezelschapshondje zoekt, heeft aan Bobbie zeker een leuke huisgenoot, maar er zijn toch wel een aantal dingen om rekening mee te houden.
Volgens zijn vorige eigenaar zou Bobbie onvoorspelbaar zijn en vanuit het niets kunnen bijten. Wij hebben Bobbie tot nu toe leren kennen als een hele leuke en vrolijke hond die inderdaad kan omslaan, maar dat hebben we nog maar enkele keren gezien. Sowieso vindt Bobbie het niet zo fijn als je hem optilt of bijvoorbeeld over zijn kop aait. Hij lijkt vooral een gevoelig hondje dat vanuit schrik of stress kan snappen en het is belangrijk om daar als eigenaar rekening mee te houden en de signalen die Bobbie geeft, bijvoorbeeld grommen, te respecteren. Naast zijn kop kunnen ook zijn flanken wat gevoelig zijn. Bobbie heeft vetbulten, waarvan de grootste een paar weken geleden is verwijderd.
Een ander aandachtspunt zijn de commando’s, want die beheerst Bobbie niet echt. Hij heeft ze nooit goed geleerd van zijn vorige baas, dus dit vraagt zeker nog veel tijd en aandacht.
Verder is Bobbie een vrij makkelijk hondje, hij loopt netjes mee aan de lijn, vindt een autorit prima en kan even alleen thuis blijven. Houd er als toekomstige baas wel rekening mee dat het alleen blijven in een nieuwe omgeving weer rustig opgebouwd moet worden.
Voor Bobbie zoeken we een rustig thuis, zonder kinderen. De aanwezigheid van een soortgenoot moet geen probleem zijn, want Bobbie heeft eerder met andere honden, zowel groot als klein, samengewoond. Wel denken we dat voor Bobbie de voorkeur nu uitgaat naar een hond die net als hij wat ouder (en dus rustiger) is. Heb jij een rustige plek voor Bobbie, genoeg tijd om hem nog wat te leren en kun je omgaan met zijn soms onvoorspelbare gedrag? Dan zou hij graag zijn oude dag bij je door willen brengen!

 

Naam: Bobbie Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Reu Gecastreerd: Ja
Ras: Kruising Shih Tzu Kan alleen thuis zijn: Opbouwen
Leeftijd: 8,5 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Ja Gedrag aan de lijn: Goed
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Matig

 

Terug naar het overzicht