Buddy

Onstuimigheidsalarm! Dit is onze vrolijke Buddy, een Labrador kruising van anderhalf jaar oud die door zijn onstuimigheid en enthousiasme niet te missen in onze opvang! Nu zijn Labradors sowieso ‘gezellig drukke’ honden, maar Buddy doet daar nog een schepje bovenop. Want ja, hij is een hele lieve en vrolijke hond die dol is op aandacht, maar Buddy kan in zijn enthousiasme wel doorslaan. Zo kan hij flink tegen je opspringen en een rustige wandeling, zonder dat er aan de lijn getrokken wordt, zit er met Buddy ook nog niet in. Daarnaast is Buddy vrij dominant en kan hij je erg claimen.
Omdat Buddy vaak veel te druk is om naar de commando’s te luisteren, is rust is op dit moment het belangrijkste voor hem. Want is Buddy rustig, dan kan hij ook veel beter de commando’s in zich opnemen en naleven. Gelukkig wil Buddy graag iets voor je doen en is hij goed te trainen, iets waar wij uiteraard mee zijn gestart en wat door de toekomstige eigenaar moet worden voortgezet. Ook zal die persoon aan de slag moeten met het alleen thuis kunnen zijn, want Buddy is gewend om in een bench te verblijven als zijn baas weg was en heeft nauwelijks ervaring met het ‘los’ in huis blijven als hij alleen is. Werk aan de winkel dus, maar je krijgt er een vrolijke en gezellige huisgenoot voor terug.
Richting andere honden kan Buddy fel reageren. In dit gedrag kan en moet hij uiteraard getraind worden, maar wat betreft zijn nieuwe thuis zoeken we voor Buddy een plek waar hij het rijk alleen heeft. Dat heeft enerzijds met de benodigde rust te maken, maar daarnaast is Buddy ook een hond die alle aandacht graag voor zichzelf heeft.
Buddy is met zijn dominantie en zijn onstuimige aard dus geen ‘instapklare’ hond die in een gezinssituatie geplaatst kan worden, maar bij de juiste baas, die met Buddy aan de slag gaat en hem dingen wil leren, gaat hij zeker uitgroeien tot een geweldige huisgenoot. Die juiste baas biedt Buddy enerzijds rust en de juiste training, maar laat hem ook zijn vrolijke en uitgelaten zelf zijn.

Heb je interesse in deze spring-in-‘t-veld? Neem dan via e-mail contact met ons op. Wij sturen je dan een vragenlijst toe, die we graag ingevuld retour ontvangen. Aan de hand van de toegestuurde informatie gaan we na of er een match zou kunnen zijn en nodigen we je vervolgens graag uit voor een eerste kennismaking!

 

Naam: Buddy Kan bij kinderen: Vanaf 16 jaar
Geslacht: Reu Gecastreerd: Ja
Ras: Kruising Labrador Retriever Kan alleen thuis zijn: Opbouwen
Leeftijd: 1,5 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Trekt
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Matig

 

Terug naar het overzicht