Chester

Dit is mooie en stoere Chester van ruim twee jaar oud. Chester heeft al veel meegemaakt en dat heeft helaas zijn sporen nagelaten… Bijna twee jaar geleden kwam hij bij ons in de opvang terecht, samen met tientallen andere katten die met elkaar in en om een bedrijfsloods woonden. Het enige menselijke contact dat deze katten hadden, was met de eigenaar van de loods die hen eten gaf, maar door de hoeveelheid katten was er geen tijd om ze allemaal (goed) te socialiseren. Ook waren veel kittens ziek, de situatie was letterlijk en figuurlijk niet gezond voor de dieren.
Gedurende een aantal maanden in de zomer van 2019 werden (bijna) alle katten uit deze situatie gered en kwam ook Chester als jong katertje bij ons binnen. Hij vond gelukkig redelijk snel een thuis, maar Chester is weer terug en dat heeft een duidelijke reden. Chester is namelijk een schuwe en schrikachtige kater die erg onvoorspelbaar en fel is. Hij vindt het fijn om met je te kroelen, maar kan uit het niets omslaan en zelfs bijten. Ook als er geen contact plaatsvindt tussen jou en Chester, kan hij naar je toekomen en uitvallen. Bij ons is Chester rustig, maar hem aanhalen is nog lastig. Geaaid worden met een speelstokje laat hij toe en Chester kan geaaid worden als hij druk is met een snoepje. Als we niet in zijn kamer zijn, loopt Chester op zijn gemak rond, maar zodra we de deur opendoen zoekt hij meestal een veilige plek op.
Doordat Chester zich terugtrekt, hebben we zijn felle gedag nog niet vaak gezien, maar het is duidelijk dat hij geen makkelijke kat is. Naar de reden van het uitvallen en zelfs bijten, kunnen we alleen maar raden, maar Chester heeft natuurlijk een hele slechte start gehad. Hij is nauwelijks gesocialiseerd en heeft dus ook niet geleerd wat zijn grenzen zijn (lichamelijk heeft hij er wellicht zijn chronisch tranende ogen aan overgehouden). De gedragstherapeut die werd ingeschakeld door Chesters vorige eigenaar, gaf aan dat Chester een trauma heeft en zich dominant voelde over zijn bazin en haar opeiste. Negeerde zij Chester, dan betekende dat voor hem: de aanval inzetten. Vreemd genoeg verliep het contact met de mannelijke baas van Chester een stuk beter.
Wat we voor Chester zoeken is in de eerste plaats natuurlijk een baas die overweg kan met het felle gedrag van deze mooie vent. Een rustige plek, bij voorkeur zonder andere katten, kan Chester goeddoen, maar het zal zijn gedrag niet verminderen. Een optie is een plek waar Chester buiten zijn gang mag gaan, bijvoorbeeld op een boerderij of soortgelijke plek, maar waar hij wel een warme slaapplek heeft en aandacht krijgt, want daar heeft Chester toch behoefte aan. We zoeken dus een bijzondere plek voor een bijzondere kater!

 

Naam: Chester Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Kater Gecastreerd: Ja
Ras: Europese Korthaar Wordt graag aangehaald: Wisselend
Leeftijd: 2,5 jaar Moet naar buiten: Ja
Kan bij katten: Wisselend Speciale zorg: Pittig karakter
Kan bij honden: Nee Meet Your Match: –

Terug naar het overzicht