Chewie

Het is zonde dat Chewie liever in zijn huisje blijft zitten, want zo kunnen we jullie niet goed laten zien hoe knap deze kater is! Toch is bij Chewie vooral zijn verhaal belangrijk, want dit is geen kater die in iedere thuissituatie en bij iedere baas past.
Laten we bij het begin beginnen: Chewie heeft onlangs zijn zesde verjaardag gevoerd en is, hoewel de foto’s misschien anders doen vermoeden, een gezellige en ‘aanwezige’ kater. Chewie is lief, aanhankelijk en lekker speels. Dat klinkt als de perfecte huisgenoot, maar Chewie heeft ook een andere kant. Een hele felle kant en dat is ook de reden dat er afstand is gedaan van Chewie. Zijn vorige baasjes zijn, sinds het gedrag van Chewie een aantal jaar geleden veranderde, niet over een nacht ijs gegaan en hebben veel geprobeerd. Helaas zonder resultaat en daarom zoeken we nu een nieuw thuis voor Chewie, maar niet met de gedachte dat zijn gedrag in een andere omgeving heel veel zal veranderen. Want waarschijnlijk hebben de felle ‘uitspattingen’ van Chewie veel te maken met het feit dat hij te vroeg bij zijn moeder is weggehaald. Chewie kent zijn grenzen nu niet en kan echt flink uithalen én bijten. Vooraf geeft hij wel wat signalen af, hij gromt dan bijvoorbeeld en heeft een dikke staart, maar dan nog is het geen pretje als Chewie uithaalt.
De onvoorspelbaarheid en eigenzinnigheid van Chewie zullen niet iedereen aanspreken en hem herplaatsen is dan ook geen gemakkelijke opgave. Zonde, want naast zijn felheid heeft Chewie ook zijn rustige en lieve momenten. Sterker nog: als het naar zijn idee te druk is om hem heen, zoekt Chewie liever de rust op. We zoeken voor hem dus sowieso een plek zonder kinderen en andere huisdieren. Een tuin is een must, want Chewie moet buiten zijn energie kwijt kunnen. Maar het allerbelangrijkste is een baas die om kan gaan met het gedrag van Chewie, hem goed kan ‘lezen’ en zijn gedrag accepteert. Die gaan we vast vinden!

 

Naam: Chewie Kan bij kinderen: Vanaf 16 jaar
Geslacht: Kater Gecastreerd: Ja
Ras: Europese Korthaar Wordt graag aangehaald: Ja
Leeftijd: 6 jaar Moet naar buiten: Ja
Kan bij katten: Nee Speciale zorg: Pittig karakter
Kan bij honden: Onbekend Meet Your Match: –

Terug naar het overzicht