Dex

Deze prachtige kerel met zijn bijzondere ogen is de twee jaar oude Dex! Deze Australian Shepherd is een hele leuke hond, maar hij past niet bij elke baas en zeker niet in elke (thuis)situatie. Dex is een gevoelige jongen die nieuwe situaties spannend vindt. Hij durft te bijten als hij zich niet op zijn gemak voelt, als het te druk om hem heen is of als hij simpelweg gewoon iets niet wil. Na verloop van tijd wordt Dex rustiger, zo hebben we opvang ervaren. Wij zien nu een hele leergierige en enorm energieke hond die graag dingen voor zijn baas wil doen. We zien Dex groeien en elke dag weer iets leren, maar tegelijkertijd is het in de opvang te druk voor hem en daarom kunnen wij niet het beste uit Dex halen. Drukte doet hem geen goed, Dex is echt gebaat bij een rustig en stabiel thuis in een (zoveel mogelijk) prikkelarme omgeving, zonder andere huisdieren. Daarbij is een baas die veel tijd in Dex gaat (en blijft) investeren heel belangrijk. Zo heeft Dex nooit goed geleerd om alleen thuis te blijven, dus dit moet worden opgebouwd. Tijdens een wandeling kan Dex aan de lijn trekken, bijvoorbeeld als hij een andere hond ziet (waar hij naar kan uitvallen), maar gelukkig is Dex goed te corrigeren.
We plaatsen Dex het liefst bij iemand die ervaring heeft met dit ras en met veel enthousiasme met Dex aan de slag gaat. Dex wil namelijk ook heel graag met zijn baas aan de slag! Trainen, een hondensport beoefenen, zwemmen, spelen: Dex moet zijn energie kwijt kunnen, dus veel tijd en aandacht aan hem kunnen besteden is enorm belangrijk.
Dex is geen gemakkelijke knul en zeker geen hond voor een onervaren baas, maar voor iemand die bekend is met Australian Shepherds en weet wat dit ras nodig heeft, kan hij een geweldig maatje zijn!

 

Naam: Dex Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Reu Gecastreerd: Nee
Ras: Australian Shepherd Kan alleen thuis zijn: Opbouwen
Leeftijd: 2 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Goed, kan trekken
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht