Dierenvriend als Maatje

De Dierenstee is initiatiefnemer van het project ‘Dierenvriend als Maatje’. Met dit project willen wij heel graag mensen ondersteunen die de zorg voor hun huisdier niet meer geheel zelf aankunnen.

Stel, iemand heeft een huisdier en kan er door ziekte of beperkingen niet meer geheel zelf voor zorgen. De lange wandeling met de hond vergt teveel inspanning of het verschonen van de kattenbak lukt niet meer. In die gevallen kan men zich bij ons aanmelden. Vervolgens neemt de coördinator van dit project, Suzanne van der Hout, contact op met de aanvrager. Zij gaat ook langs bij de aanvrager om te bespreken welke ondersteuning nodig is en hoe de inzet van vrijwilligers geregeld kan worden. Gezamenlijk wordt een plan van aanpak gemaakt en Suzanne gaat op zoek naar vrijwilligers om de zorg in gang te zetten. Wij vragen aan de mensen een vrijwillige bijdrage per bezoek.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Suzanne van der Hout via 0186 – 655 150 of suzannevanderhout@dierenstee.nl

 

Gezocht: Maatje in Piershil

Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers die Shih Tzu Jaimy en zijn baasje kunnen helpen, ze wonen in Piershil. De ogen van Jaimy moeten twee keer per dag gedruppeld worden en daar heeft het baasje ondersteuning bij nodig. Kun je slechts een paar dagen per week langskomen bij Jaimy? Reageer dan ook gerust, alle hulp is welkom!

Gezocht: Maatje in Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland (in de wijk Croonenburgh) zoeken we vrijwilligers die Foulka, een Markiesje, willen uitlaten. Het gaat om de ochtend en avond op vrijdag en zaterdag. Uiteraard is het ook mogelijk om je bijvoorbeeld alleen aan te melden voor een vrijdagochtend of zaterdagavond. Ook hier geldt: alle hulp is welkom!