Dierenvriend als Maatje

De Dierenstee is gestart met het project ‘Dierenvriend als Maatje’. Met dit project willen wij heel graag mensen ondersteunen die de zorg voor hun huisdier niet meer geheel zelf aankunnen.

Stel, iemand heeft een huisdier en kan er door ziekte of beperkingen niet meer geheel zelf voor zorgen. De lange wandeling met de hond vergt teveel inspanning, het verschonen van de kattenbak lukt niet meer et cetera. In die gevallen kan men zich bij ons aanmelden. Vervolgens neemt de coördinator van dit project, Suzanne van der Hout, contact op met de aanvrager. Zij gaat ook langs bij de aanvrager om te bespreken welke ondersteuning nodig is en hoe de inzet van vrijwilligers geregeld kan worden. Gezamenlijk wordt een plan van aanpak gemaakt en Suzanne gaat op zoek naar vrijwilligers om de zorg in gang te zetten. Wij vragen aan de mensen een vrijwillige bijdrage per bezoek.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Suzanne van der Hout via 0186 – 655 150 of suzannevanderhout@dierenstee.nl

Op dit moment zoeken we voor Dierenvriend als Maatje vrijwilligers die twee hondeneigenaren kunnen ondersteunen bij het uitlaten van hun dier:

In Puttershoek zoeken we iemand die één keer per dag, aan het einde van de middag, Kanjer wil uitlaten. Kanjer is een grote en sterke kruising Herder-Sharpei van ruim drie jaar oud. Hij is erg lief voor mensen, maar aangelijnd valt Kanjer uit naar andere honden. Omdat hij erg sterk is, moet je dus wel stevig in je schoenen staan! Kun je Kanjer niet dagelijks uitlaten, maar bijvoorbeeld wel één dag in de week? Reageer dan vooral ook, de baas van Kanjer is daar al erg mee geholpen.

Daarnaast zoeken we een vrijwilliger die in Oud-Beijerland op zaterdag drie keer per dag (rond 09.30, 14.30 en 19.30 uur) Foulka wil uitlaten, een Markiesje. Ook voor dit verzoek geldt: kun je niet helpen met drie keer per dag uitlaten, maar bijvoorbeeld alleen in de avond? Neem dam gewoon contact op met Suzanne van der Hout.