Dierenvriend als Maatje

De Dierenstee is initiatiefnemer van het project ‘Dierenvriend als Maatje’. Met dit project willen wij heel graag mensen ondersteunen die de zorg voor hun huisdier niet meer geheel zelf aankunnen.

Stel, iemand heeft een huisdier en kan er door ziekte of beperkingen niet meer geheel zelf voor zorgen. De lange wandeling met de hond vergt teveel inspanning of het verschonen van de kattenbak lukt niet meer. In die gevallen kan men zich bij ons aanmelden. Vervolgens neemt de coördinator van dit project, Suzanne van der Hout, contact op met de aanvrager. Zij gaat ook langs bij de aanvrager om te bespreken welke ondersteuning nodig is en hoe de inzet van vrijwilligers geregeld kan worden. Gezamenlijk wordt een plan van aanpak gemaakt en Suzanne gaat op zoek naar vrijwilligers om de zorg in gang te zetten. Wij vragen aan de mensen een vrijwillige bijdrage per bezoek.

 

Maatje gezocht in Oud-Beijerland

Voor Foulka, een lief markiesje, zoeken we vrijwilligers die een wandeling met haar willen maken op zondagavond, maandagochtend, dinsdagavond, woensdagavond en/of donderdagavond. Foulka en haar baasje wonen in de wijk Croonenburgh in Oud-Beijerland.
Ben je op de genoemde dagen een paar uur beschikbaar om een gezellige wandeling met Foulka te maken? Meld je dan aan bij de coördinator van het project, Suzanne van der Hout, via suzannevanderhout@dierenstee.nl. Reageer ook gerust als je bijvoorbeeld alleen maandagochtend beschikbaar bent