Dino

Klein van stuk, maar groots van karakter: dat is onze Dino ten voeten uit! Deze leuke kruising is ruim zes jaar oud en mensen zijn Dinos beste vrienden. Hij is een enthousiast, vrolijk en speels ventje. Heel aanhankelijk en dol op kroelen met zijn baas, maar ook een gezellige wandeling slaat Dino zeker niet over! Hij vindt het wel spannend als hij in een nieuwe omgeving terechtkomt, zoals nu bij ons, dus Dino zal wel wat tijd nodig hebben om te wennen aan zijn nieuwe thuis.
We zoeken voor Dino een plek waar hij zijn baas niet meer hoeft te delen met een andere hond. Voorheen woonde Dino samen met een soortgenoot, maar de honden leefden eigenlijk langs elkaar heen. We denken dat Dino beter tot zijn recht komt als hij ergens alleen woont. Buiten valt Dino flink uit naar de honden die hij tijdens een wandeling tegenkomt. Dit is gedrag waar de toekomstige eigenaar van Dino mee aan de slag moet gaan, want Dino kan op zulke momenten flink aan de riem trekken.
Verder moet zijn nieuwe baas rekening houden met de bezitterigheid van Dino als het om eten gaat. Dat komt niet zozeer tot uiting richting volwassenen, maar tot nu toe wel richting andere honden en (jonge) kinderen. We plaatsen Dino daarom alleen bij iets oudere kinderen.
Tot slot kan Dino even alleen thuis zijn, kent hij de commando’s en kan hij mee in de auto, al vindt Dino dat in het begin een beetje spannend. Kortom, een hele leuke en lieve huisgenoot, die een rustig en gezellig thuis verdient!

 

Naam: Dino Kan bij kinderen: Vanaf 12 jaar
Geslacht: Reu Geneutraliseerd: Ja
Ras: Kruising klein Kan alleen thuis zijn: Ja
Leeftijd: 6,5 jaar Kan in de auto: Goed
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Goed, kan trekken
Kan bij katten: Ja Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht