Diva (Gereserveerd)

Een hondje dat haar naam eer aandoet! Dit is onze Diva, een leuke Lhasa Apso van ruim vijf jaar oud. Klein van stuk, maar met een groots karakter! Bij dat karakter past een consequente en duidelijke baas, maar die gaan we vast voor Diva vinden, want wat is ze leuk!
Diva is een lief en aanhankelijk hondje dat dol is op aandacht en dat bij haar vorige baasjes ook volop kreeg. Ze had daar eigenlijk altijd gezelschap, was nooit alleen thuis en dat heeft ertoe geleid dat Diva nu last heeft van verlatingsangst. Het liefst zien we Diva daarom terechtkomen bij mensen die veel thuis zijn, maar ook dan zal ze af en toe een paar uur alleen thuis moeten blijven en dat moet heel langzaam worden opgebouwd. Het alleen zijn vindt Diva dus lastig, maar ze heeft wel geleerd om netjes mee te lopen aan de lijn en beheerst de basiscommando’s. Diva kan ook mee in de auto, al kan ze dan wel wat nerveus zijn.
Waar de toekomstige baas van Diva wel rekening mee moet houden, is dat deze ‘diva’ weet wat ze wil en duidelijke grenzen nodig heeft. Mis je de signalen die Diva je geeft als ze het ergens niet mee eens is en reageer je niet adequaat, dan kan Diva snappen. Ben je consequent en duidelijk richting Diva, dan vertoont ze dit gedrag niet en is ze een fijn hondje. Diva kan dan eventueel ook bij een soortgenoot worden geplaatst, want met de juiste begeleiding kan ze prima met andere honden door een deur.
Tot slot is het goed om te vermelden dat Diva onlangs is geopereerd vanwege een cherry eye. De operatie is prima gegaan, maar het linkeroog van Diva moet wel de rest van haar leven dagelijks gedruppeld worden met kunsttranen. Geen probleem voor jou en ben jij die consequente en zelfverzekerde baas die Diva nodig heeft? Je krijgt er een geweldig huisgenootje voor terug!

 

Naam: Diva Kan bij kinderen: Vanaf 8 jaar
Geslacht: Teef Gesteriliseerd: Ja
Ras: Lhasa Apso Kan alleen thuis zijn: Nee
Leeftijd: 5,5 jaar Kan in de auto: Ja (wel nerveus)
Kan bij honden: Ja Gedrag aan de lijn: Goed
Kan bij katten: Onbekend Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht