Frost

Word je blij als je deze lieve en vrolijke snoet ziet? Heel begrijpelijk! Maar lees toch even goed het verhaal van onze Frost, want hij past helaas niet bij elke (onervaren) persoon en zeker niet in elke thuis- of woonsituatie.
Even voorstellen: Frost is vier jaar oud en woont inmiddels al ruim een jaar bij ons. Dat vinden we enorm sneu voor Frost, maar hij is nu eenmaal niet de meest makkelijk plaatsbare bewoner. In de eerste plaats is Frost een kruising met een berghond en daarmee een flinke kerel. Een stérke kerel ook en dat vraagt om een eigenaar die stevig in zijn of haar schoenen staat. Daarnaast heeft Frost ook een baas nodig die figuurlijk sterk in de schoenen staat, want Frost is een gevoelige hond die snel overprikkeld is en in dergelijke situaties niet altijd (de juiste) signalen afgeeft.
Toen Frost bij ons binnenkwam was hij bang voor de meest normale dingen zoals een balletje of een bureaustoel. We hebben hem direct laten wennen aan al die dingen die voor andere honden heel gewoon zijn en Frost geleerd niet meer zo bang te zijn. Dat heeft resultaat gehad, want hoewel Frost nog steeds wat schrikachtig kan zijn, is dat lang niet meer zo erg als in het begin. Daarnaast blijft het netjes meelopen aan de lijn een aandachtspunt, want Frost kan flink trekken, zéker als hij een soortgenoot tegenkomt. Ook op dit punt is vooruitgang geboekt, maar de toekomstige baas van Frost moet zich wel realiseren dat er alsnog veel tijd gaat zitten in het trainen van Frost én het winnen van zijn vertrouwen. Richting vreemden reageert Frost namelijk vrij wantrouwend en soms doet hij gewoon heel lelijk tegen je bij een eerste ontmoeting. Frost is een vrij zelfstandige hond en het opbouwen van een band met hem kost dan ook veel tijd. Heb je een klik met Frost en ontstaat die band op een gegeven moment wél, dan heb je aan Frost zeker een heel fijn en lief maatje. Dit alles maakt echter wel dat dat Frost al geruime tijd op die ene persoon, die speld in de hooiberg, wacht die het wel met hem ‘aandurft’.
Wat zoeken we voor Frost? In de eerste plaats is dat een zeer ervaren baas. Daarnaast een plek zonder andere huisdieren en/of kinderen. Ook is het belangrijk dat Frost zo min mogelijk prikkels kan ervaren, dus we zien hem liever niet naar een doorsnee woonwijk verhuizen. Ideaal voor Frost is een plek waar hij overdag lekker buiten rond kan scharrelen, bijvoorbeeld op een erf. Frost houdt dan vakkundig alles en iedereen op afstand, want waaks is hij zeker!

Denk jij dat je een geschikte plek voor Frost hebt? Neem dan via e-mail contact met ons op. Wij sturen je dan een vragenlijst toe, die we graag ingevuld retour ontvangen. Aan de hand van de toegestuurde informatie gaan we na of er een match zou kunnen zijn en nodigen we je vervolgens graag uit voor een eerste kennismaking!

 

Naam: Frost Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Reu Gecastreerd: Ja
Ras: Kruising berghond Kan alleen thuis zijn: Ja
Leeftijd: 4 jaar Kan in de auto: Matig
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Kan trekken
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht