Genie

Genie (vernoemd naar het personage uit het sprookje van Aladdin) is een lief, maar ook heel knap rammetje van bijna twee maanden oud. Hij is in de opvang geboren, de moeder van Genie bleek bij binnenkomst zwanger te zijn. De konijntjes uit dit nestje, maar ook uit de vele andere nestjes die we de afgelopen tijd hadden, zijn aan elkaar gekoppeld. Daarnaast zijn er een paar rammetjes overgebleven, waaronder Genie, voor wie we op zoek gaan naar een leuke voedster.
Genie is een Angora kruising, dus zijn vacht heeft veel verzorging nodig! Minimaal eens per week moet Genie geborsteld worden en een keer in de maximaal twee maanden moet zijn vacht worden getrimd. Uiteraard kunnen we je hier uitgebreid over informeren en we verkopen ook geschikte borstels.
De mooie vacht van Genie kan ook beter niet nat worden, dan gaan zijn haren veel sneller klitten. Let daar dus op als je Genie buiten laat wonen, zijn verblijf moet dan overdekt zijn. Uiteraard kunnen Genie en zijn toekomstige vriendinnetje ook binnenshuis leven.

Alle jonge rammen kosten € 30,00 per stuk en worden bij voorkeur bij een jonge voedster geplaatst. Na plaatsing zullen de konijnen eerst naast elkaar moeten wonen in plaats van bij elkaar, want Genie is natuurlijk bijna vruchtbaar. Vanaf vier tot vijf maanden oud kan Genie gecastreerd worden. Dit kan voor een gereduceerd tarief bij onze dierenarts, De Hitsert in Zuid-Beijerland. Je kunt hiervoor bij ons (vooraf) een doorverwijzing halen.

 

Naam: Genie Moet bij soortgenoten: Ja
Geslacht: Ram Geschikt voor kinderen: Redelijk
Rasgroep: Kruising Angora Geneutraliseerd: Nee
Leeftijd: 2 maanden Speciale zorg: Konijnen hebben veel ruimte nodig

Terug naar het overzicht