Indy

De naam doet misschien anders vermoeden, maar onze Indy is een hele leuke knul! Hij is een jaar oud en zoekt een nieuw thuis omdat het absoluut niet klikte met de andere honden des huizes. Indy liet in zijn vorige thuis duidelijk blijken geen behoefte te hebben aan soortgenoten en daarom zoeken we voor hem nu een plek waar hij het rijk alleen heeft. Een rustige plek ook, want Indy is best een gevoelige jongen die snel overprikkeld is en dan even geen raad weet met zichzelf. Dat vraagt niet alleen om een baas die ervaren is en die weet hoe om te gaan met de onzekerheid en gevoeligheid van Indy, ook is het belangrijk dat je als baas duidelijk en consequent bent. Dat geldt natuurlijk voor elke hondeneigenaar maar voor honden als Indy, bij wie het emmertje snel vol is, is het extra belangrijk.
Je hebt als baas aan Indy trouwens een geweldige huisgenoot! Hij is heel lief en vindt het heerlijk om bij je in de buurt te zijn. Iedereen, bekend of niet, wordt enthousiast door deze knapperd begroet. Indy is een hond die graag voor je wil werken en waar je activiteiten mee onderneemt waar hij niet te overprikkeld van raakt. Hersenwerk is bijvoorbeeld perfect voor Indy!
Tijdens een wandeling loopt Indy over het algemeen netjes met je mee en trekt hij toch aan de riem, dan is hij goed te corrigeren. Dat aan de riem trekken gebeurt vooral als Indy onderweg een soortgenoot tegenkomt, daar kan hij heel fel op reageren en dat gedrag is, ondanks dat we veel met Indy trainen, waarschijnlijk blijvend. Indy kan daarom ook absoluut niet los lopen.
Een ritje met de auto vindt Indy prima en als hij bij zijn vorige baas even alleen thuis moest blijven, verbleef hij in een bench. Het ‘los’ alleen thuis blijven zal dus langzaamaan opgebouwd moeten worden.

Ben je die stabiele en rustige baas die we zoeken voor Indy? Neem dan via e-mail contact met ons op. Wij sturen je dan een vragenlijst toe, die we graag ingevuld retour ontvangen. Aan de hand van de toegestuurde informatie gaan we na of er een match zou kunnen zijn en nodigen we je vervolgens graag uit voor een eerste kennismaking!

 

Naam: Indy Kan bij kinderen: Vanaf 16 jaar
Geslacht: Reu Gecastreerd: Ja
Ras: Australian Shepherd X Herder Kan alleen thuis zijn: Opbouwen
Leeftijd: 1 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Goed, kan trekken
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht