Iris en Brandnetel (Gereserveerd)

Iris en Brandnetel zijn twee lieve, maar ook hele knappe konijntjes van twee maanden oud. Het duo is in de opvang geboren, hun moeder Pioen bleek bij binnenkomst zwanger te zijn. De konijntjes uit dit nestje, maar ook uit de vele andere nestjes die we de afgelopen tijd hadden, zijn aan elkaar gekoppeld. Op dit moment hebben we dan ook een aantal leuke setjes die een fijn thuis zoeken en voedster Iris en rammetje Brandnetel zijn een van hen.
Ze zijn beiden Angora kruisingen, dus hun vacht heeft veel verzorging nodig! Minimaal eens per week moeten Iris en Brandnetel geborsteld worden en een keer in de maximaal twee maanden moet hun vacht worden getrimd. Uiteraard kunnen we je hier uitgebreid over informeren en we verkopen ook geschikte borstels.
De mooie vacht van Iris en Brandnetel kan ook beter niet nat worden, dan gaan de haren veel sneller klitten. Let daar dus op als je het duo buiten laat wonen, hun verblijf moet dan overdekt zijn. Uiteraard kunnen Iris en Brandnetel ook binnenshuis leven.

Alle jonge koppeltjes worden (uiteraard) per twee geplaatst en kosten € 30,00 per stuk. Na plaatsing zullen de konijnen eerst naast elkaar moeten wonen in plaats van bij elkaar, want Iris en Brandnetel zijn bijna vruchtbaar. Vanaf vier tot vijf maanden oud moeten de rammen gecastreerd worden. Dit kan voor een gereduceerd tarief bij onze dierenarts, De Hitsert in Zuid-Beijerland. Je kunt hiervoor bij ons (vooraf) een doorverwijzing halen.

 

Naam: Iris en Brandnetel Moet bij soortgenoten: N.v.t.
Geslacht: Voedster en ram Geschikt voor kinderen: Redelijk
Rasgroep: Kruising Angora Geneutraliseerd: Nee
Leeftijd: 2 maanden Speciale zorg: De vacht heeft veel verzorging nodig

Terug naar het overzicht