Ixie

Wauw, wat een knapperd is onze Ixie! Ze is ruim drie jaar oud en heeft een heel rustig en gevoelig karakter. Ixie kan wat schichtig zijn en ze geeft de voorkeur aan een rustige benadering als je haar wilt aaien, maar eenmaal op haar gemak is Ixie een lieve en aanhankelijke poes die graag bij je komt zitten. Dat klinkt als de perfecte huisgenoot als je een rustige en lieve poes zoekt en dat is Ixie zeker, maar er is wel iets belangrijks waar je als toekomstige baas rekening mee moet houden; Ixie is namelijk niet zindelijk.
In eerste instantie werd gedacht dat de onzindelijkheid te maken moest hebben met de aanwezigheid van een andere kat in huis en wellicht was het bij haar eerste baas ook te druk voor Ixie. Ze werd herplaatst in een hele rustige omgeving, maar ook daar begon Ixie na enkele weken naast haar kattenbak te plassen. Een medische oorzaak kunnen we (gelukkig) uitsluiten, maar wat dan wel de reden voor haar onzindelijkheid is, weten we niet. Bij ons gebruikt Ixie de kattenbak soms wel, maar soms ook niet.
Een rustig thuis, zonder andere huisdieren, blijft een must voor Ixie, maar we verwachten dat de onzindelijkheid blijft. Uiteraard kunnen er maatregelen worden genomen, zoals het goed schoon houden van de kattenbak en het is aan te raden om meerdere bakken neer te zetten voor Ixie. Daarnaast kan er na de adoptie een beroep worden gedaan op een kattengedragstherapeut die haar hulp heeft aangeboden. Desondanks zal het verhaal van Ixie niet veel mensen aanspreken, maar we hopen toch iemand te vinden die de extra zorg voor Ixie geen probleem vindt. Wie geeft deze lieve en mooie dame een kans?

 

Naam: Ixie Kan bij kinderen: Vanaf 12 jaar
Geslacht: Poes Gesteriliseerd: Ja
Ras: Britse Korthaar Wordt graag aangehaald: Ja
Leeftijd: 3,5 jaar Moet naar buiten: Ja
Kan bij katten: Nee Speciale zorg: Onzindelijk
Kan bij honden: Nee Meet Your Match: Spion

Terug naar het overzicht