Ixie (wie geeft haar een kans?)

Wauw, wat een knapperd is onze Ixie! Ze is ruim drie jaar oud en heeft een heel rustig en gevoelig karakter. Ixie kan wat schichtig zijn en ze geeft de voorkeur aan een rustige benadering als je haar wilt aaien, maar eenmaal op haar gemak is Ixie een lieve en aanhankelijke poes die graag bij je komt zitten. Dat klinkt als de perfecte huisgenoot als je een rustige en lieve poes zoekt en dat is Ixie zeker, maar er is wel iets belangrijks waar je als toekomstige baas rekening mee moet houden; Ixie is namelijk niet zindelijk.
In eerste instantie werd gedacht dat de onzindelijkheid te maken moest hebben met de aanwezigheid van een andere kat in huis en wellicht was het bij haar eerste baas ook te druk voor Ixie. Ze werd herplaatst in een hele rustige omgeving, maar ook daar begon Ixie na enkele weken naast haar kattenbak te plassen. Een medische oorzaak kunnen we (gelukkig) uitsluiten, maar wat dan wel de reden voor haar onzindelijkheid is, weten we niet. Bij ons gebruikt Ixie de kattenbak soms wel, maar soms ook niet. We hebben al veel uitgeprobeerd en hebben ook een holistisch dierenarts geraadpleegd, maar tot nu toe blijft Ixie (meestal) onzindelijk.
Een rustig thuis, zonder andere huisdieren, blijft een must voor Ixie, maar we verwachten dat de onzindelijkheid blijft. Uiteraard kunnen er maatregelen worden genomen, zoals het goed schoon houden van de kattenbak en het is aan te raden om meerdere bakken neer te zetten voor Ixie. Daarnaast kan er na de adoptie een beroep worden gedaan op een kattengedragstherapeut die haar hulp heeft aangeboden. Desondanks zal het verhaal van Ixie niet veel mensen aanspreken en daarom woont dit lieve meisje inmiddels al een half jaar bij ons. Dat is ontzettend sneu voor haar, maar we blijven hopen dat we op een dag toch een telefoontje krijgen van iemand die Ixie een kans wil geven en de extra zorg met liefde op zich wil nemen….

 

Naam: Ixie Kan bij kinderen: Vanaf 12 jaar
Geslacht: Poes Gesteriliseerd: Ja
Ras: Britse Korthaar Wordt graag aangehaald: Ja
Leeftijd: 3,5 jaar Moet naar buiten: Ja
Kan bij katten: Nee Speciale zorg: Onzindelijk
Kan bij honden: Nee Meet Your Match: Spion

Terug naar het overzicht