Ixie

Wauw, wat een knapperd is onze Ixie! Ze is drie jaar oud en heeft een heel rustig en gevoelig karakter. Ixie kan wat schichtig zijn en ze geeft de voorkeur aan een rustige benadering als je haar wilt aaien, maar eenmaal op haar gemak is Ixie een lieve en aanhankelijke poes die graag bij je komt zitten. Dat klinkt als de perfecte huisgenoot als je een rustige en lieve poes zoekt en dat is Ixie zeker, maar er is wel iets belangrijks waar je als toekomstige baas rekening mee moet houden. Ixie is namelijk niet (helemaal) zindelijk.
Toen er afstand van haar werd gedaan, dachten we zeker te weten dat de onzindelijkheid te maken moest hebben met de aanwezigheid van een andere kat in huis en wellicht was het bij haar eerste baas ook te druk voor Ixie. Ze werd herplaatst in een heel rustige omgeving, maar ook daar begon Ixie na enkele weken naast haar kattenbak te plassen. Een medische oorzaak kunnen we (gelukkig) uitsluiten, maar wat dan wel de reden voor haar onzindelijkheid is weten we niet. Bij ons gebruikt Ixie de kattenbak gewoon en dat terwijl ze een kamer deelt met soortgenoten. Toch plaatsen we haar voor de zekerheid niet bij een andere kat en ook niet bij jonge kinderen, om die prikkels in ieder geval te vermijden. Daarnaast leek een tuin in eerste instantie niet nodig voor Ixie, want bij haar eerste baas kon ze wel naar buiten, maar had ze er geen behoefte aan. Niet naar buiten kunnen lijkt ook geen reden te zijn voor de onzindelijkheid, maar het is wel zo fijn, voor zowel Ixie als haar baas, als de mogelijkheid er is om buiten een plas te doen. De onzindelijkheid zal namelijk blijven, niet alleen als Ixie stress ervaart, maar ook als ze zich op haar gemak lijkt te voelen.
Dat zal weinig mensen aanspreken, dat realiseren we ons maar al te goed. Toch hopen we iemand te vinden die accepteert dat Ixie op verschillende plekken plast en die extra zorg op de koop toe neemt. Wie geeft Ixie een kans?

 

Naam: Ixie Kan bij kinderen: Vanaf 12 jaar
Geslacht: Poes Gesteriliseerd: Ja
Ras: Britse Korthaar Wordt graag aangehaald: Ja
Leeftijd: 3 jaar Moet naar buiten: Ja
Kan bij katten: Nee Speciale zorg: Onzindelijk
Kan bij honden: Nee Meet Your Match: Spion

Terug naar het overzicht