Jordi

Maak kennis met Jordi, een leuke jongen van nog maar net een jaar oud. Helaas heeft Jordi in dat jaar al veel meegemaakt. Toen hij 16 weken oud was, is hij vanuit Italië naar Nederland gekomen. Gedurende die 16 weken heeft Jordi veel stress ervaren, onder meer omdat hij en zijn broertjes en zusjes flink ziek zijn geweest. Uiteindelijk hebben slechts twee pups uit het nest, waaronder Jordi, dit overleefd. Daarnaast was er in de opvang in Italië nauwelijks tijd voor de socialisatie van de pups en was Jordi dus eigenlijk wereldvreemd toen hij in Nederland aankwam. Het kan bijna niet anders dan dat dit zijn sporen nalaat bij een hond en dat is ook bij Jordi het geval.
Jordi is een hele onzekere en gevoelige knul die het lastig vindt om opgebouwde spanning weer af te laten vloeien. Zit zijn emmer vol, dan ziet hij al snel geen andere optie meer dan te snappen. Zijn vorige baas is direct met dit gedrag aan de slag gegaan en heeft hierbij ook hulp ingeroepen. Helaas werd het gedrag van Jordi steeds heftiger en is gekozen om voor hem een betere, maar vooral rustigere, plek te zoeken.
We merken dat Jordi onbekenden heel erg spannend vindt. Bij vrouwen voelt hij zich redelijk op zijn gemak, maar van mannen (jong en oud) moet Jordi niet veel hebben en als hij de kans krijgt, zal hij dat duidelijk laten merken. Bouw je een goede band met Jordi op, dan bestaat de kans dat hij je heel erg gaat beschermen en claimen. Dat gedrag kan door training wel minder worden, maar zit ook wel een beetje in de aard van Jordi. Zijn toekomstige baas moet hier dus zeker rekening mee houden, bijvoorbeeld als er visite langskomt. In de opvang wordt uiteraard met Jordi getraind en we zijn zover dat hij nu kan worden aan- en afgelijnd door twee mannelijke medewerkers. Groot voordeel daarbij is dat Jordi dol is op snoepjes. Daarmee is hij, met veel geduld, wel om te kopen….
Voor Jordi is het heel belangrijk dat hij goed zijn rust kan pakken, een bench is hierbij essentieel. Daar kan Jordi ook in als hij even alleen thuis moet blijven. Wat hem ook kan helpen, is de aanwezigheid van een andere, stabiele, hond. Jordi is weg van zijn soortgenoten en speelt er graag mee. In zijn opwinding wil hij wel eens gaan rijden op een andere hond, maar als deze zijn grens aangeeft, luistert Jordi daar goed naar.
Naast zijn gevoeligheid is Jordi ook heel erg bezitterig over eten en speeltjes, iets dat de nodige oplettendheid en training vraagt. Maar Jordi is naast dit alles ook een hele lieve hond. Hij is dol op aandacht en knuffelen! Jordi vindt het ook leuk om met zijn baas bezig te zijn, hij houdt bijvoorbeeld van zwemmen. Hij kan absoluut een fijne huisgenoot zijn, maar alleen in de juiste omgeving en bij de juiste baas. Die moet veel ervaring hebben en beseffen dat hij of zij aan de slag moet met Jordi. Want hoewel Jordi nog jong is, heeft hij al een flink rugzakje. De inhoud daarvan kan zeker minder worden, maar dat vraagt veel tijd en aandacht van de toekomstige eigenaar van Jordi. Die moet ook openstaan voor het gebruik van een muilkorf, dit om incidenten te voorkomen.
Schrikt het verhaal van Jordi jou niet af, heb je veel ervaring met honden en kun je Jordi een hele rustige thuissituatie bieden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over deze bijzondere jongen en een eventuele afspraak.

 

Naam: Jordi Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Reu Gecastreerd: Ja
Ras: Kruising Engelse Springer Spaniël Kan alleen thuis zijn: Ja
Leeftijd: 1 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Ja Gedrag aan de lijn: Goed, kan trekken
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht