Max (Gereserveerd)

Hij is klein, maar niemand kan om de één jaar oude Max heen! Met zijn vrolijke en drukke, maar ook pittige en redelijk dominante karakter is Max een hond die duidelijk aanwezig is en die echt een consequente baas nodig heeft. Het liefst iemand die ervaring heeft met Jack Russell terriërs, want daar heeft deze leuke kruising veel karaktertrekken van.
In de eerste plaats is Max gewoon een hele lieve en aanhankelijke knul, die graag bij je in de buurt is. Maar Max is ook een gevoelige hond die bij overprikkeling of uit frustratie of angst kan bijten. We zien dat Max voornamelijk stress ervaart door de aanwezigheid van andere honden, daar kan hij ook flink naar uitvallen. Dit gedrag vraagt om een duidelijke leider als baas en een rustige omgeving, waar zo min mogelijk prikkels aanwezig zijn. Daarnaast is Max een druk ventje dat zijn energie kwijt moet kunnen en die het waarschijnlijk heel leuk vindt om een hondensport, bijvoorbeeld agility, te beoefenen. Zijn baas moet dus veel tijd en aandacht aan Max kunnen besteden, niet alleen als het gaat om het trainen van onwenselijk gedrag, maar er moeten natuurlijk ook leuke activiteiten met elkaar worden ondernomen. Kun je Max dat bieden en weet je om te gaan met zijn bijzondere karakter, dan heb je aan Max absoluut een leuk huisgenootje. Hij kan mee in de auto en beheerst de commando’s redelijk. Als Max bij zijn vorige eigenaar alleen thuis moest blijven, verbleef hij in een ren. Wat hij doet als hij los in huis achterblijft, is niet bekend. We zien wel dat Max in zijn kennel vrij onrustig is, hij piept en blaft vaak, en daarom wordt aangeraden om het alleen thuis zijn rustig op te bouwen.
Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat Max last heeft van gevoelige ogen. Op dit moment zalven we zijn rechteroog vanwege een beschadiging en de verwachting is dat Max in de toekomst vaker last zal hebben van zijn ogen.
Voor deze kleine man met zijn grootse karakter wordt een rustige plek gezocht, zonder andere huisdieren en kinderen. Een plek waar hij zo min mogelijk prikkels kan ervaren is het beste voor Max, dat zal hem goeddoen. Wie heeft de perfecte plek voor Max?

 

Naam: Max Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Reu Gecastreerd: Ja
Ras: Kruising Jack Russell terriër Kan alleen thuis zijn: Ja
Leeftijd: 1 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Trekt
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht