Nieuws

Nu bij ons te koop: Darf en Greenheart Catfood

Sinds enige tijd voeren we onze katten de biologische, graan- en/of glutenvrije brokjes van Greenheart Catfood en de honden krijgen een geperste brok van het merk Darf. Beide merken leveren hoogwaardig voer en onze dieren zijn er dol op!

De brokken die we in de opvang te eten geven, verkopen we ook. Van Greenheart verkopen we zakken van 4 kilogram in de smaken vis, kip of lam voor € 24,25. De geperste brok van Darf is bij ons verkrijgbaar in zakken van 5 kilo (€ 19,90) en 20 kilo (€ 60,00). Ook hebben we snacks in de smaken kip en rund, een zakje kost € 2,26.
Daarnaast kun je bij ons terecht voor de kattenbakvulling van BreederCelect. Een zak korrels van 30 liter kost € 14,95.

 

Een nieuw dak dankzij gulle gevers

De opbrengst van onze jaarlijkse loterij was vorig jaar bestemd voor het vernieuwen van het dak van onze hondenkennels. Na bijna dertig jaar was dit hard nodig!

Daarnaast deden we een steunaanvraag bij stichting Dierenlot en konden we 8000 euro aan de opbrengst van de loterij toevoegen! Met beide bedragen konden we in februari eindelijk starten met het vervangen van het dak. Dat was later dan gepland, maar vanwege corona was de productie van de benodigde materialen verlaagd. Gelukkig zijn de werkzaamheden inmiddels afgerond en is het resultaat erg mooi geworden!

Hierbij willen we iedereen die vorig jaar een lot kocht én natuurlijk Dierenlot heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze vervanging!

 

Een gift van onze buren

Vanwege de sluiting van hun filiaal, kon Intratuin Numansdorp veel van hun voorraad dierenvoer en – snacks niet meer verkopen. Daarom doneerden onze ‘buren’ veel van het voer aan ons!
Daar zijn we heel blij mee, al is de aanleiding van deze gift natuurlijk heel vervelend. We willen hen daarom hierbij laten weten dit gebaar heel erg te waarderen!

 

Auto’s wassen voor de dieren

Deze twee kanjers, Thijs en Jochem, haalden met het wassen van auto’s maar liefst 50 euro op en dat mooie bedrag doneerden zij aan De Dierenstee. Een lief gebaar, waar we heel blij mee zijn!

 

Verdubbeling opbrengst online kerstmarkt!

Omdat een fysieke markt dit jaar niet mogelijk was, organiseerden we in december voor het eerst een online kerstmarkt! In een speciale webshop werden gedurende drie weken een heleboel leuke artikelen verkocht, variërend van vogeltaarten en cupcakes voor honden tot kerststukjes en cadeaupakketjes voor je huisdier. Het bleek een succes, want de verkoop bracht maar liefst € 1057,00 op!
Daarnaast deden we dit jaar weer mee aan
The Christmas Challenge van Stichting DierenLot. Medio december gingen we met een kleine delegatie naar Arkel waar Dierenlot het treinstation elk jaar omtovert tot ‘The Christmas Station’. Hier overhandigden we de cheque en we namen een van de ‘toppers’ uit de webshop mee: de vogeltaart ?

Dierenlot gaat de ingeleverde cheque verdubbelen en dat betekent dat de online kerstmarkt uiteindelijk ruim € 2100,00 heeft opgeleverd! Een geweldig bedrag en daarvoor willen we niet alleen Dierenlot bedanken, maar natuurlijk ook iedereen die een bestelling heeft geplaatst in onze webshop!

 

Mooie cheque dankzij Rabo ClubSupport

In oktober organiseerde de Rabobank weer de Rabo Clubsupport actie. Gedurende drie weken konden leden van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden hun stem uitbrengen op diverse lokale verenigingen en stichtingen, waaronder De Dierenstee. Er werd 216 keer op ons gestemd en dat leverde maar liefst € 918,21 op! Dit mooie bedrag gaan we besteden aan het opknappen van de buitenverblijven voor onze konijnen, zodat ze (letterlijk) een dak boven hun hoofd hebben.

Iedereen die op ons heeft gestemd, willen we hierbij heel hartelijk bedanken!

 

Mooie donatie voor de kittens

Onze vrijwilliger Willemieke zamelde in haar omgeving geld in voor onze kittens. Op dit moment wonen er namelijk nog een aantal nestjes kittens in gastgezinnen en daar zijn veel brokjes voor nodig. Het geweldige resultaat van de inzameling is te zien op de foto! Bedankt, Willemieke!

 

Cheque van Het Anker

Op maandag 5 oktober mochten we een hele mooie cheque in ontvangst nemen uit handen van de leerlingenraad van obs Het Anker in Heinenoord. Een jaar lang zamelden de leerlingen geld in voor De Dierenstee. Zij deden dit door middel van het organiseren van een kerstmarkt, ze hielden een oliebollenactie en er werden lege statiegeldflessen ingezameld. Al die activiteiten leverden een bedrag op van € 715,43! Dit geld zullen we besteden aan verrijkingsmateriaal voor onze katten, waaronder een loopwiel.

Leerlingen, leerkrachten en ouders van Het Anker: bedankt voor deze mooie cheque!

 

Uitslag loterij

De loterij duurde dit jaar langer dan anders en dat had een positief effect, want we verkochten alle 6000 loten! Een geweldig resultaat, want met de opbrengst van de loterij financieren we de vervanging van het dak van ons hondenverblijf.

De trekking van de loterij heeft inmiddels plaatsgevonden en dit zijn de winnende lotnummers:

VVV cadeaubon t.w.v. € 300,00: Lotnummer 4638
VVV cadeaubon t.w.v. € 150,00: Lotnummer 4702
VVV cadeaubon t.w.v. € 75,00: Lotnummer 5686
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 879
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 545
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 5625
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 3732
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 612
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3848
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1947
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1741
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 2183
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 4627

Behoor je tot een van de gelukkige winnaars? Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Iedereen die een lot heeft ge- en verkocht willen we heel hartelijk bedanken!

 

Mooie opbrengst bij Welkoop

Op zaterdag 26 september en zaterdag 3 oktober waren we met een stand aanwezig in het Welkoop filiaal in Numansdorp. Gedurende die dagen, én de hele week ertussenin, kon men voer en/of snacks kopen in de winkel en deze direct aan ons doneren. Dat leverde heel veel lekkers op voor onze dieren, variërend van kruidenhooi voor de konijnen tot kauwstaafjes voor de honden. Iedereen die gedoneerd heeft, willen we heel hartelijk danken!

 

Surro-Kitty dankzij gulle gevers

In mei zamelden we via de website van DierenDonatie (www.dierendonatie.nl) geld in voor een Surro-Kitty. Dit is een apparaat waarmee meerdere (moederloze) kittens tegelijkertijd gevoerd kunnen worden. De Surro-Kitty bevat een hartslagmodule en een verwarmingselement waardoor het comfort en de warmte van een echte moederpoes zoveel mogelijk worden nagebootst. Ideaal voor onze opvanggezinnen die regelmatig moederloze kittens voor ons opvangen. Er werd enthousiast gereageerd op ons verzoek om te doneren en daardoor was het benodigde bedrag binnen een halve dag al binnen! Iedereen die heeft gedoneerd: heel hartelijk dank, ook namens de gastgezinnen!

 

Leuk boek te koop!

Van Stichting Konijnenbelangen kregen wij een aantal boeken cadeau, bestemd voor de verkoop en de opbrengst komt geheel ten goede aan onze opvang. Het gaat om het leuke boek ‘Kleintje Konijntje, Memoires van een Konijnengek’ en het beschrijft de ervaringen van een konijneneigenaresse die met vallen en opstaan haar huisdier steeds beter gaat begrijpen. Het zijn korte verhalen met aan het einde van elk hoofdstuk een verduidelijking van het daarvoor beschreven konijnengedrag. Het boek kost € 7,50 en is af te halen in de opvang. De opbrengst is bestemd voor onze dieren! Uiteraard kan het boekje (met bijbetaling van de verzendkosten) ook worden opgestuurd. Meer informatie over het boek: http://www.konijnenbelangen.nl/nieuws.php?menu=kleintje-konijntje

 

Help De Dierenstee met Sponsorkliks!

Bestel je regelmatig kleding bij een webshop? Boek je wel eens je vakantie online? Alles kun je tegenwoordig vanuit je luie stoel bestellen en het leuke is; je kunt daarmee ook De Dierenstee helpen, we zijn namelijk aangesloten bij Sponsorkliks!

Hoe werkt het? Ga naar www.sponsorkliks.nl en zoek ‘Vrienden van De Dierenstee’. Vervolgens kies je één van de aangesloten webshops en plaats je je bestelling op de vertrouwde manier. Daarna keer je weer terug naar de pagina van Sponsorkliks. Van elke bestelling wordt een percentage (dit is per webshop verschillend) gedoneerd aan onze opvang!

Het werkt heel gemakkelijk en er zijn heel veel webshops bij Sponsorkliks aangesloten, zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando, Coolblue, Hema, Fonq, Greetz, D-Reizen en Thuisbezorgd.nl. Dus bestel je veel online? Denk dan eens aan ons! Alvast heel erg bedankt namens de dieren!