Nieuws

Mooie opbrengst Sponsorweken!

Gedurende de laatste maanden van 2018 vonden weer de Sponsorweken plaats bij Plus supermarkt Hans Bogaerts in Mijnsheerenland. Bij elke 10 euro aan boodschappen kregen klanten een voucher die ze aan een van de deelnemende verenigingen en stichtingen konden doneren. Dat leverde voor De Dierenstee een cheque op ter waarde van € 569,79 én we ontvingen nog een bonus van € 100,00! Een heel mooi bedrag dat goed besteed zal worden.

 

Lieve donatie!

Onlangs kregen we bezoek van Senna en Marte, twee lieve jonge meiden die langs de deuren waren gegaan om geld in te zamelen voor onze dieren. Ze hadden hiervoor een mooie doos gemaakt die ze aan ons kwamen overhandigen. Senna en Marte haalden in totaal het mooie bedrag van 112 euro op! De meiden kregen een rondleiding en er werd zelfs een wandeling gemaakt met hond Bandit (ook op de foto). Het enthousiasme van de meiden was erg leuk en we willen ze hierbij nogmaals heel hartelijk bedanken voor de mooie gift!

 

Mooie cheque van Dierenlot!

Op zaterdag 10 november waren wij weer aanwezig bij het Landelijk Congres Dierenhulpverlening van Stichting Dierenlot. De medewerkers en vrijwilligers van De Dierenstee gingen niet alleen naar huis met een paar mooie paraplu’s (onze Hans is er heel blij mee!), maar ook met een cheque ter waarde van 1250 euro! Een heel mooi bedrag waar we veel dieren mee kunnen helpen en waarvoor we Dierenlot heel hartelijk willen bedanken!

 

Mooie opbrengst collecte 2018!

In de week van maandag 27 augustus vond de jaarlijkse collecte van De Dierenstee plaats. In die week gingen vrijwilligers in de gehele Hoeksche Waard weer langs de deuren om geld op te halen voor onze dieren. Dat leverde uiteindelijk het mooie bedrag op van ruim 8800 euro! Alle collectanten én iedereen die iets in de collectebus heeft achtergelaten willen we heel erg bedanken!

 

Sponsoractie Plus Hans Bogaerts!

De Dierenstee doet weer mee met de jaarlijkse sponsoractie van Plus supermarkt Hans Bogaerts in Mijnsheerenland! Tussen 17 september en 31 december 2018 krijgen klanten bij elke 10 euro aan boodschappen een sponsorpunt. Via de speciale actiekast achter de kassa kun je als klant bepalen aan welk goed doel jij je sponsorpunt(en) schenkt. Wij zijn een van de goede doelen! Hoe meer sponsorpunten, hoe hoger de opbrengst voor De Dierenstee. We hopen uiteraard op een mooi eindbedrag!

 

Open dag 6 oktober 2018!

Op zaterdag 6 oktober organiseert De Dierenstee weer de jaarlijkse open dag! Niet alleen kan er worden kennisgemaakt met al onze leuke bewoners en kan er een kijkje achter de schermen worden genomen, ook kun je bij verschillende stands terecht! Aanwezig zijn: Dierenambulance Hoeksche Waard, Dierenkliniek De Hitsert, Klazien’s Katsalon, Timeless Presents en HondsBeste! Daarnaast zet PiaffeMedia je op de foto met je huisdier (de eerste digitale foto is gratis!) en houdt kattencoach Kirsten Meijer een lezing met als onderwerp ‘Hoe houd ik een kat tevreden?’ De entree voor deze lezing bedraagt € 2,50, de opbrengst komt ten goede aan de dieren! Voor de kinderen staat er weer een springkussen op het terrein en ze kunnen zich mooi laten schminken. Uiteraard zorgen we voor een hapje en een drankje! Vanaf 10.30 uur is iedereen van harte welkom!

 

Een hut als dierenopvang en… een lieve donatie!

In de laatste week van de zomervakantie kunnen de schoolkinderen in Numansdorp elk jaar deelnemen aan de Huttenbouw. Een van de hutten werd door de jongens van groep 5 van CBS De Bron omgetoverd tot… De Dierenstee! Compleet met knuffellkonijnen, knuffelhonden in een echte bench en knuffelvogels in een zelfgetimmerde kooi was de hut net een echte dierenopvang en het zag er prachtig uit. En daarbij werd ook nog eens de opbrengst van de snoepverkoop op vrijdagavond gedoneerd aan De Dierenstee! De jongens kwamen onlangs bij ons langs om een mooie cheque ter waarde van 55 euro te overhandigen. Een lief gebaar waar we heel blij mee zijn!

 

Uitslag voorjaarsloterij 2018!

De uitslag van de voorjaarsloterij 2018 is bekend. Onderstaand de winnende lotnummers:

VVV cadeaubon t.w.v. € 300,00: Lotnummer 4053
VVV cadeaubon t.w.v. € 150,00: Lotnummer 1939
VVV cadeaubon t.w.v. € 75,00: Lotnummer 4865
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 2775
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 0877
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 3504
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1756
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1658
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 0901
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3428
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3727
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1130
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 2496

 

De winnaars krijgen telefonisch bericht. Iedereen die heeft meegespeeld met de loterij en/of loten heeft verkocht willen we hartelijk danken voor hun bijdrage!

 

Geslaagde rommelmarkt 2018!

We mogen terugkijken op een hele geslaagde en vooral gezellige rommelmarkt! Het weer zat mee en er was veel aanloop (ondanks de vele activiteiten in de regio). De verkoop van tweedehands spullen én de zelfgemaakte snuffelmatten en honden- en kattenspeeltjes bracht in totaal ruim 2400 euro op, een bedrag waar we heel blij mee zijn! De opbrengst zal volledig ten goede komen aan de dieren in de opvang.

 

Rommelmarkt op zaterdag 9 juni!

Zaterdag 9 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse rommelmarkt op het terrein van De Dierenstee! Het aanbod aan tweedehands spullen is weer heel breed; van boeken tot kleding en van speelgoed tot woonaccessoires! Zo kun je dus je bijdrage leveren aan onze dieren, maar…. je kunt dat die dag ook op een andere manier doen! We verkopen namelijk ook onze zelfgemaakte snuffelmatten en hondenriemen. Altijd leuk voor je eigen huisdier of om cadeau te geven!

We hopen op mooi weer, want dan kan men plaatsnemen op het terras met een kopje koffie of wat fris en wat lekkers. IJsmo is ook weer aanwezig met de ijsfiets! De jongste bezoekers kunnen zich laten schminken, hun nagels laten lakken, knutselen of zich uitleven op het springkussen van stichting Dierenlot.

De markt start om 09.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Onze opvang is die dag (zoals gewoonlijk) geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Graag tot zaterdag 9 juni!

 

Mooie opbrengst Rabobank Clubkascampagne!

Van 27 maart tot 10 april jl. konden leden van Rabobank Het Haringvliet hun stem uitbrengen op de club/stichting, die naar hun mening een extraatje verdient. Elk lid mocht drie stemmen uitbrengen met een maximum van twee stemmen op dezelfde club/stichting. Er kon ook worden gestemd op De Dierenstee en dit heeft voor ons in totaal het mooie bedrag van € 527,00 opgeleverd! Iedereen die op De Dierenstee heeft gestemd, willen we hierbij heel erg bedanken!

 

Gift van De Beijerse Worp!

Onlangs kreeg penningmeester Bertine van jeu-de-boules-vereniging De Beijerse Worp uit Oud-Beijerland een cheque ter waarde van 200 euro uitgereikt! In de fooienpot van deze vereniging had men inmiddels een bedrag verzameld van 100 euro. Het bestuur van De Beijerse Worp besloot dat bedrag te verdubbelen en het aan De Dierenstee te doneren, waarvoor onze hartelijke dank!

 

Wederom een geslaagde NLdoet!

Ook dit jaar konden we tijdens NLdoet weer rekenen op een ploeg enthousiaste vrijwilligers! Medewerkers van Aannemingsbedrijf P. Schrier uit Numansdorp waren op zaterdag 10 maart al vroeg aanwezig om ons te helpen. Zij plaatsten een nieuwe keuken en er werden schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Er is ontzettend hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Nogmaals onze dank aan de medewerkers van P. Schrier die zich zo geweldig hebben ingezet!

 

Geweldige donatie voor Hans!

Vrijwilliger Hans is zes dagen per week in het asiel te vinden en dat al meer dan twintig jaar lang. Door weer en wind maakt hij dagelijks flinke wandelingen met de honden. Een dame die onlangs lekkers voor de honden kwam afleveren, merkte Hans op terwijl hij doorweekt terugkwam van een wandelronde. Ze wilde graag iets voor hem doen en besloot geld in te zamelen om nieuwe kleding voor Hans aan te kunnen schaffen. Toen Marian, want zo heet deze geweldige dame, naar Outdoorshop Henk van Os in Ridderkerk toog om iets voor Hans uit te zoeken, besloot de winkel alles te doneren! Zo kon Hans verblijd worden met een nieuwe (waterbestendige) jas, sokken, truien, laarzen en nog veel meer! Hierbij willen we zowel Outdoorshop Henk van Os bedanken voor hun gulle gift en natuurlijk Marian, die het initiatief heeft genomen. Hans is erg blij met zijn nieuwe spullen!

 

Nog een kattenkamer met een Catswall!

Het asiel beschikt over drie kattenkamers en daarvan moest nog één kamer worden opgeknapt. Kattenkamer 1 is daarom onlangs geschilderd, voorzien van een nieuwe vloer en ook in deze kamer hangt nu, aan twee zijden, een Catswall! De wand is nu voorzien van allerlei fijne plekjes waar de katten zich kunnen terugtrekken, maar waar ze ook op kunnen klimmen en spelen. Er wordt volop gebruik van gemaakt door de dieren! Meer informatie over de Catswall vind je op www.catswall.com

 

Leuk boek te koop!

Van Stichting Konijnenbelangen kregen wij een aantal boeken cadeau, bestemd voor de verkoop en de opbrengst komt geheel ten goede aan het asiel. Het gaat om het leuke boek ‘Kleintje Konijntje, Memoires van een Konijnengek’ en het beschrijft de ervaringen van een konijneneigenaresse die met vallen en opstaan haar huisdier steeds beter gaat begrijpen. Het zijn korte verhalen met aan het einde van elk hoofdstuk een verduidelijking van het daarvoor beschreven konijnengedrag. Het boek kost € 7,50 en is af te halen in het asiel. De opbrengst is bestemd voor onze dieren! Uiteraard kan het boekje (met bijbetaling van de verzendkosten) ook worden opgestuurd. Meer informatie over het boek: http://www.konijnenbelangen.nl/nieuws.php?menu=kleintje-konijntje

 

Specsavers steunt De Dierenstee!

Stichting Dierenbelang Hoeksche Waard is door het team van Specsavers Oud-Beijerland uitgeroepen als winnaar van de jaarlijkse actie van Stichting Specsavers Steunt!

Van 23 t/m 30 november kon er via de website van bovengenoemde stichting per filiaal gestemd worden op een aantal lokale goede doelen. Uit de drie goede doelen met de meeste stemmen werd door het winkelteam een winnaar gekozen. Dat werd Stichting Dierenbelang en dat betekent dat Specsavers Oud-Beijerland het gehele komende jaar (2018) gaat sparen voor het asiel. Voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, doneert de winkel een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. De opbrengst van de spaaractie is in 2019 bekend. We hopen op een mooi bedrag voor onze dieren!

 

Sponsoractie Plus Hans Bogaerts!

De Dierenstee doet mee aan de sponsoractie van Plus Hans Bogaerts in Mijnsheerenland!

Van 18 september t/m 31 december organiseert deze Plus supermarkt een geweldige sponsoractie. In die periode krijg je bij elke 10 euro aan boodschappen een voucher. Die voucher vertegenwoordigt 1 sponsorpunt en kun je bij de actiekast (achter de kassa) inscannen. Tegelijkertijd kies je de vereniging aan wie jij je sponsorpunten wilt schenken. Aan het einde van de actie wordt op basis van de toegekende sponsorpunten een bedrag van maar liefst 10.000 euro verdeeld over de deelnemende verenigingen!

Op zaterdag 18 november zijn wij van 09.00 uur tot 15.00 uur zelf aanwezig bij Plus Hans Boogaerts voor deze sponsoractie. Op die dag proberen wij zoveel mogelijk bonnetjes te verzamelen voor het asiel. Er is ook een schminkster aanwezig om te kinderen om te toveren tot hun lievelingsdier!

Daarnaast zijn er met ingang van 6 november kleurplaten verkrijgbaar bij deze Plus supermarkt. Wie deze kleurplaat mooi inkleurt en deze zaterdag 18 november inlevert, maakt kans op hele leuke prijzen! De eerste 100 ingeleverde kleurplaten krijgen sowieso een klein presentje. Daarnaast winnen de 3 mooiste kleurplaten een geheel verzorgde VIP middag in het dierenasiel!

 

Open dag 7 oktober!

Phi_PosterA2_DierenSteeOPENDAG_midden_03Op zaterdag 7 oktober organiseert De Dierenstee weer de jaarlijkse open dag. Van 10.30 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen van het asiel. Bezoekers kunnen worden rondgeleid en uiteraard staan de medewerkers klaar om vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan er ook uitgebreid worden kennisgemaakt met alle dieren die een nieuw thuis zoeken.

Daarnaast is er op het terrein rondom het asiel veel te doen. Er staan kramen waarin je kunt kennismaken met diverse leuke organisaties, zoals MoirArt Photo Creation en Design (een portret van je huisdier op canvas), Timeless Presents (leuke cadeautjes voor een klein prijsje) en Trimsalon Amanda. Kynologisch instructeur Karin Ras (ook een vaste vrijwilligster) is aanwezig om alles te vertellen over het gedrag van honden en ook de Dierenambulance Hoeksche Waard is op onze open dag te vinden. Uiteraard is er ook weer een (kleine) rommelmarkt en de opbrengst hiervan is wederom bestemd voor de dieren, evenals de verkoop van leuke dierenspeeltjes en mooie halsbanden en riemen.

De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen of, iets rustiger, in de knutselhoek en er is een schminkster aanwezig.

Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd, zo is bijvoorbeeld de ijsfiets van IJsmo aanwezig! Met goed weer kan men op het terras zitten, bij slecht weer zal er een overdekt zitje worden gecreëerd.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 7 oktober van 10.30 uur tot 16.00 uur. Voor de eerste 150 bezoekers staat er een leuke goodiebag klaar!

 

Uitslag Voorjaarsloterij 2017!

De uitslag van de voorjaarsloterij 2017 is bekend. Onderstaand de winnende lotnummers:

VVV cadeaubon t.w.v. € 300,00: Lotnummer 0519
VVV cadeaubon t.w.v. € 150,00: Lotnummer 1518
VVV cadeaubon t.w.v. € 75,00: Lotnummer 0463
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 3018
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 0771
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1476
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1072
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 0770
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 0914
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3428
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3167
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3650
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1634

 

De winnaars krijgen telefonisch bericht. Iedereen die heeft meegespeeld met de loterij en/of loten heeft verkocht willen we hartelijk danken voor hun bijdrage!

 

Geslaagde rommelmarkt!

Zaterdag 10 juni vond weer de jaarlijkse rommelmarkt van het asiel plaats. Het was een zonnige, drukke en gezellige dag! In totaal werd ruim 2500 euro opgehaald voor de dieren. Daarnaast zamelden we geld in voor de inrichting van onze nieuwe hondenweides. Er werd in totaal 700 euro tijdens de rommelmarkt gedoneerd. Een fantastisch bedrag, dat door Stichting Dierenlot zal worden verdubbeld. We mogen dus terugkijken op een geslaagde dag!

 

Nieuwe grasmaaier!

Op vrijdag 28 april mochten we de sleutels in ontvangst nemen van een gloednieuwe Husqvarna grasmaaier. Door een prettige samenwerking met Steenbergen Mechanisatie uit Numansdorp konden we deze grasmaaier voor een goede prijs aanschaffen, het oude exemplaar was namelijk hard aan vervanging toe. Hierbij willen we Steenbergen Mechanisatie nog eens hartelijk danken voor de medewerking!

 

Help het asiel met Sponsorkliks!

Bestel je regelmatig kleding bij een webshop? Boek je wel eens je vakantie online? Alles kun je tegenwoordig vanuit je luie stoel bestellen en het leuke is; je kunt daarmee nu ook het asiel helpen!
We zijn namelijk aangesloten bij Sponsorkliks!

Ga naar www.sponsorkliks.nl en zoek ‘Vrienden van De Dierenstee’. Vervolgens kies je één van de aangesloten webshops en plaats je je bestelling op de vertrouwde manier. Daarna keer je weer terug naar de pagina van Sponsorkliks. Van elke bestelling wordt een percentage (dit is per webshop verschillend) gedoneerd aan het asiel!

Het werkt heel gemakkelijk en er zijn heel veel webshops bij Sponsorkliks aangesloten, zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando, Coolblue, Hema, Fonq, Greetz, D-Reizen en Thuisbezorgd.nl.

Dus bestel je veel online? Denk dan eens aan ons! Alvast heel erg bedankt namens de dieren!