Nieuws

Couveuses dankzij Dierenlot

Van stichting Dierenlot mochten we twee prachtige couveuses in ontvangst nemen! Ideaal voor bijvoorbeeld de opvang van verzwakte kittens of een aangereden kat of kleine hond. Dank aan de donateurs van Dierenlot die dit soort giften mogelijk maken!

 

Succesvolle eerste garageverkoop

De eerste garageverkoop op zaterdag 26 februari was met een opbrengst van 650 euro een groot succes! Daarom zal er voortaan iedere laatste zaterdag van de maand een garageverkoop plaatsvinden. Op deze dagen kun je bij ons terecht voor een ruim assortiment tweedehands, maar ook nieuwe dierenbenodigdheden, waaronder kattenbakken, reismandjes, benches, maar ook speelgoed en riemen. De opbrengst van de verkoop is natuurlijk bestemd voor onze dieren!

 

Onze snuffeltuin is klaar!

Een van onze hondenweides is sinds kort ingericht als snuffeltuin! De honden kunnen zich er heerlijk in uitleven, want er valt veel te ontdekken, te doen én natuurlijk te snuffelen. De tuin is dan ook een groot succes! We konden de tuin aanleggen met de steun van stichting Dierenlot en een deel van de opbrengst van de loterij van vorig jaar. Daarnaast moeten we ook een groep enthousiaste vrijwilligers van innocent Nederland bedanken, want door hun harde werken was de snuffeltuin binnen een paar dagen gerealiseerd!

 

Bach Bloesem voor dieren

Sinds het najaar van 2021 werken we in De Dierenstee met de Bach Bloesems. Dit zijn extracten van de bloesems van planten, struiken en bomen die werken op je emoties en gevoelens. Ze zijn niet alleen te gebruiken door mensen, maar ook op dieren toepasbaar. Een van onze medewerkers heeft een erkende opleiding Bach Bloesemtherapie afgerond en sindsdien passen we de Bach Bloesems, indien nodig, ook toe op onze dieren.
Uiteraard moet er eerst een medische oorzaak, zoals een ontsteking of pijn, worden uitgesloten, maar als dat het geval is, zijn er mooie resultaten te zien. De bloesems zijn natuurlijk geen wondermiddel, maar dienen slechts ter ondersteuning. Ze zijn inzetbaar bij bijvoorbeeld onzindelijkheid of angst, maar ook als ondersteuning tijdens het herstel na een operatie. Er zijn standaard mixen te koop, maar het beste is om een samenstelling op maat te maken voor een dier.

Benieuwd of de Bach Bloesems iets voor jouw dier zouden kunnen betekenen? Dan kun je bij ons terecht! Een eerste (eenmalige) intake (inclusief anamnese, het verwerken van de informatie en het samenstellen van de juiste mix) kost 25 euro. Het flesje met de op maat gemaakte Bach Bloesem druppels kost 15 euro. Wil je dat we het flesje opsturen, dan kost dat 8 euro extra.

Meer informatie? Stuur dan een mail naar Suzanne van der Hout: suzannevanderhout@dierenstee.nl. Zij kan alle vragen beantwoorden en de juiste mix voor jouw dier samenstellen!

 

Lieve donatie!

Caithlyn en Sanne uit Willemstad hebben hun kerstvakantie besteed aan een goed doel: De Dierenstee!
In de plaatselijke supermarkt zamelden de meiden geld in, waar ze vervolgens heel veel voer en speelgoed van konden kopen.
Caithlynn en Sanne kwamen onlangs de ‘buit’ brengen: zeven volle kratten vol met allerlei lekkers voor de dieren en andere spullen die we goed kunnen gebruiken. Bedankt meiden!

 

Uitslag loterij

Er zijn dit jaar 7391 loten verkocht, een geweldig resultaat! Hiermee financieren we de aanleg van een snuffeltuin voor onze honden en de uitbreiding van het buitenverblijf van de konijnen en knaagdieren. De trekking van de loterij heeft op 2 oktober plaatsgevonden en dit zijn de winnende lotnummers:

VVV cadeaubon t.w.v. € 300,00: Lotnummer 7372
VVV cadeaubon t.w.v. € 150,00: Lotnummer 7982
VVV cadeaubon t.w.v. € 75,00: Lotnummer 4418
Welkoop bon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 4642
Welkoop bon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1104
Welkoop bon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 7879
Welkoop bon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 292
Welkoop bon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 6903
Welkoop bon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 3876
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 6579
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 123
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3024
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3145
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3295

Behoor je tot een van de gelukkige winnaars? Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Iedereen die een lot heeft ge- en verkocht willen we heel hartelijk bedanken!

 

Nu bij ons te koop: Darf en Greenheart Catfood

Sinds enige tijd voeren we onze katten de biologische, graan- en/of glutenvrije brokjes van Greenheart Catfood en de honden krijgen een geperste brok van het merk Darf. Beide merken leveren hoogwaardig voer en onze dieren zijn er dol op!

De brokken die we in de opvang te eten geven, verkopen we ook. Van Greenheart verkopen we zakken van 4 kilogram in de smaken vis, kip of lam. De geperste brok van Darf is bij ons verkrijgbaar in zakken van 5 kilo en 20 kilo. Ook hebben we snacks in de smaken kip en rund.
Daarnaast kun je bij ons terecht voor de kattenbakvulling van BreederCelect.

 

Een nieuw dak dankzij gulle gevers

De opbrengst van onze jaarlijkse loterij was vorig jaar bestemd voor het vernieuwen van het dak van onze hondenkennels. Na bijna dertig jaar was dit hard nodig!

Daarnaast deden we een steunaanvraag bij stichting Dierenlot en konden we 8000 euro aan de opbrengst van de loterij toevoegen! Met beide bedragen konden we in februari eindelijk starten met het vervangen van het dak. Dat was later dan gepland, maar vanwege corona was de productie van de benodigde materialen verlaagd. Gelukkig zijn de werkzaamheden inmiddels afgerond en is het resultaat erg mooi geworden!

Hierbij willen we iedereen die vorig jaar een lot kocht én natuurlijk Dierenlot heel hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze vervanging!

 

Leuk boek te koop!

Van Stichting Konijnenbelangen kregen wij een aantal boeken cadeau, bestemd voor de verkoop en de opbrengst komt geheel ten goede aan onze opvang. Het gaat om het leuke boek ‘Kleintje Konijntje, Memoires van een Konijnengek’ en het beschrijft de ervaringen van een konijneneigenaresse die met vallen en opstaan haar huisdier steeds beter gaat begrijpen. Het zijn korte verhalen met aan het einde van elk hoofdstuk een verduidelijking van het daarvoor beschreven konijnengedrag. Het boek kost € 7,50 en is af te halen in de opvang. De opbrengst is bestemd voor onze dieren! Uiteraard kan het boekje (met bijbetaling van de verzendkosten) ook worden opgestuurd. Meer informatie over het boek: http://www.konijnenbelangen.nl/nieuws.php?menu=kleintje-konijntje

 

Help De Dierenstee met Sponsorkliks!

Bestel je regelmatig kleding bij een webshop? Boek je wel eens je vakantie online? Alles kun je tegenwoordig vanuit je luie stoel bestellen en het leuke is; je kunt daarmee ook De Dierenstee helpen, we zijn namelijk aangesloten bij Sponsorkliks!

Hoe werkt het? Ga naar www.sponsorkliks.nl en zoek ‘Vrienden van De Dierenstee’. Vervolgens kies je één van de aangesloten webshops en plaats je je bestelling op de vertrouwde manier. Daarna keer je weer terug naar de pagina van Sponsorkliks. Van elke bestelling wordt een percentage (dit is per webshop verschillend) gedoneerd aan onze opvang!

Het werkt heel gemakkelijk en er zijn heel veel webshops bij Sponsorkliks aangesloten, zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando, Coolblue, Hema, Fonq, Greetz, D-Reizen en Thuisbezorgd.nl. Dus bestel je veel online? Denk dan eens aan ons! Alvast heel erg bedankt namens de dieren!