Nieuws

Mooie cheque dankzij Rabo ClubSupport

In oktober organiseerde de Rabobank weer de Rabo Clubsupport actie. Gedurende drie weken konden leden van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden hun stem uitbrengen op diverse lokale verenigingen en stichtingen, waaronder De Dierenstee. Er werd 216 keer op ons gestemd en dat leverde maar liefst € 918,21 op! Dit mooie bedrag gaan we besteden aan het opknappen van de buitenverblijven voor onze konijnen, zodat ze (letterlijk) een dak boven hun hoofd hebben.

Iedereen die op ons heeft gestemd, willen we hierbij heel hartelijk bedanken!

 

Mooie donatie voor de kittens

Onze vrijwilliger Willemieke zamelde in haar omgeving geld in voor onze kittens. Op dit moment wonen er namelijk nog een aantal nestjes kittens in gastgezinnen en daar zijn veel brokjes voor nodig. Het geweldige resultaat van de inzameling is te zien op de foto! Bedankt, Willemieke!

 

Cheque van Het Anker

Op maandag 5 oktober mochten we een hele mooie cheque in ontvangst nemen uit handen van de leerlingenraad van obs Het Anker in Heinenoord. Een jaar lang zamelden de leerlingen geld in voor De Dierenstee. Zij deden dit door middel van het organiseren van een kerstmarkt, ze hielden een oliebollenactie en er werden lege statiegeldflessen ingezameld. Al die activiteiten leverden een bedrag op van € 715,43! Dit geld zullen we besteden aan verrijkingsmateriaal voor onze katten, waaronder een loopwiel.

Leerlingen, leerkrachten en ouders van Het Anker: bedankt voor deze mooie cheque!

 

Uitslag loterij

De loterij duurde dit jaar langer dan anders en dat had een positief effect, want we verkochten alle 6000 loten! Een geweldig resultaat, want met de opbrengst van de loterij financieren we de vervanging van het dak van ons hondenverblijf.

De trekking van de loterij heeft inmiddels plaatsgevonden en dit zijn de winnende lotnummers:

VVV cadeaubon t.w.v. € 300,00: Lotnummer 4638
VVV cadeaubon t.w.v. € 150,00: Lotnummer 4702
VVV cadeaubon t.w.v. € 75,00: Lotnummer 5686
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 879
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 545
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 5625
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 3732
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 612
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3848
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1947
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1741
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 2183
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 4627

Behoor je tot een van de gelukkige winnaars? Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Iedereen die een lot heeft ge- en verkocht willen we heel hartelijk bedanken!

 

Mooie opbrengst bij Welkoop

Op zaterdag 26 september en zaterdag 3 oktober waren we met een stand aanwezig in het Welkoop filiaal in Numansdorp. Gedurende die dagen, én de hele week ertussenin, kon men voer en/of snacks kopen in de winkel en deze direct aan ons doneren. Dat leverde heel veel lekkers op voor onze dieren, variërend van kruidenhooi voor de konijnen tot kauwstaafjes voor de honden. Iedereen die gedoneerd heeft, willen we heel hartelijk danken!

 

Surro-Kitty dankzij gulle gevers

In mei zamelden we via de website van DierenDonatie (www.dierendonatie.nl) geld in voor een Surro-Kitty. Dit is een apparaat waarmee meerdere (moederloze) kittens tegelijkertijd gevoerd kunnen worden. De Surro-Kitty bevat een hartslagmodule en een verwarmingselement waardoor het comfort en de warmte van een echte moederpoes zoveel mogelijk worden nagebootst. Ideaal voor onze opvanggezinnen die regelmatig moederloze kittens voor ons opvangen. Er werd enthousiast gereageerd op ons verzoek om te doneren en daardoor was het benodigde bedrag binnen een halve dag al binnen! Iedereen die heeft gedoneerd: heel hartelijk dank, ook namens de gastgezinnen!

 

Geen rommelmarkt in 2020

In tegenstelling tot voorgaande jaren organiseert De Dierenstee dit jaar geen rommelmarkt. Het is daarom helaas niet mogelijk om tweedehands spullen (met uitzondering van dierenbenodigdheden, zoals manden en speelgoed) bij ons af te geven. Wegens een gebrek aan opslagruimte kunnen we deze spullen momenteel niet aannemen, onze excuses hiervoor! Tweedehands kleding wordt nog wel ingezameld; dat kan worden achtergelaten in de daarvoor bestemde kledingcontainer van stichting Dierenlot op ons terrein.

 

Hart voor Dieren op bezoek

Dinsdag 21 januari kwam redacteur Mariska van het magazine Hart voor Dieren bij ons langs. Er werden foto’s gemaakt van een aantal van onze bewoners, zij zullen in het eerstvolgende nummer van Hart voor Dieren in het zonnetje worden gezet. Houd de editie van maart daarom goed in de gaten!

 

Leuk boek te koop!

Van Stichting Konijnenbelangen kregen wij een aantal boeken cadeau, bestemd voor de verkoop en de opbrengst komt geheel ten goede aan onze opvang. Het gaat om het leuke boek ‘Kleintje Konijntje, Memoires van een Konijnengek’ en het beschrijft de ervaringen van een konijneneigenaresse die met vallen en opstaan haar huisdier steeds beter gaat begrijpen. Het zijn korte verhalen met aan het einde van elk hoofdstuk een verduidelijking van het daarvoor beschreven konijnengedrag. Het boek kost € 7,50 en is af te halen in de opvang. De opbrengst is bestemd voor onze dieren! Uiteraard kan het boekje (met bijbetaling van de verzendkosten) ook worden opgestuurd. Meer informatie over het boek: http://www.konijnenbelangen.nl/nieuws.php?menu=kleintje-konijntje

 

Help De Dierenstee met Sponsorkliks!

Bestel je regelmatig kleding bij een webshop? Boek je wel eens je vakantie online? Alles kun je tegenwoordig vanuit je luie stoel bestellen en het leuke is; je kunt daarmee ook De Dierenstee helpen, we zijn namelijk aangesloten bij Sponsorkliks!

Hoe werkt het? Ga naar www.sponsorkliks.nl en zoek ‘Vrienden van De Dierenstee’. Vervolgens kies je één van de aangesloten webshops en plaats je je bestelling op de vertrouwde manier. Daarna keer je weer terug naar de pagina van Sponsorkliks. Van elke bestelling wordt een percentage (dit is per webshop verschillend) gedoneerd aan onze opvang!

Het werkt heel gemakkelijk en er zijn heel veel webshops bij Sponsorkliks aangesloten, zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando, Coolblue, Hema, Fonq, Greetz, D-Reizen en Thuisbezorgd.nl. Dus bestel je veel online? Denk dan eens aan ons! Alvast heel erg bedankt namens de dieren!