Nieuws

Surro-Kitty dankzij gulle gevers

In mei zamelden we via de website van DierenDonatie (www.dierendonatie.nl) geld in voor een Surro-Kitty. Dit is een apparaat waarmee meerdere (moederloze) kittens tegelijkertijd gevoerd kunnen worden. De Surro-Kitty bevat een hartslagmodule en een verwarmingselement waardoor het comfort en de warmte van een echte moederpoes zoveel mogelijk worden nagebootst. Ideaal voor onze opvanggezinnen die regelmatig moederloze kittens voor ons opvangen. Er werd enthousiast gereageerd op ons verzoek om te doneren en daardoor was het benodigde bedrag binnen een halve dag al binnen! Iedereen die heeft gedoneerd: heel hartelijk dank, ook namens de gastgezinnen!

 

Geen rommelmarkt in 2020

In tegenstelling tot voorgaande jaren organiseert De Dierenstee dit jaar geen rommelmarkt. Het is daarom helaas niet mogelijk om tweedehands spullen (met uitzondering van dierenbenodigdheden, zoals manden en speelgoed) bij ons af te geven. Wegens een gebrek aan opslagruimte kunnen we deze spullen momenteel niet aannemen, onze excuses hiervoor! Tweedehands kleding wordt nog wel ingezameld; dat kan worden achtergelaten in de daarvoor bestemde kledingcontainer van stichting Dierenlot op ons terrein.

 

Hart voor Dieren op bezoek

Dinsdag 21 januari kwam redacteur Mariska van het magazine Hart voor Dieren bij ons langs. Er werden foto’s gemaakt van een aantal van onze bewoners, zij zullen in het eerstvolgende nummer van Hart voor Dieren in het zonnetje worden gezet. Houd de editie van maart daarom goed in de gaten!

 

De kerstmarkt was een succes!

Op zaterdag 14 december was het zover: de eerste kerstmarkt van en bij De Dierenstee! Om 16.00 uur stroomde de opvang meteen vol met bezoekers. Er werden kerststukjes gemaakt, er werd warme chocolademelk gedronken en stamppot gegeten en er werd vooral heel veel gekocht! De verkoop van alle zelfgemaakte cadeaupakketjes, het speelgoed, de kaarten en nog veel meer leuks leverde ruim 1400 euro op! De verkoop van spullen gaat nog gewoon door, dus iedereen die nog een leuk cadeautje voor zijn of haar huisdier wil kopen is van harte welkom.

 

Kerstmarkt op 14 december

Op zaterdag 14 december organiseert De Dierenstee vanaf 16.00 uur een kerstmarkt! Zowel de opvang zelf als het terrein eromheen zijn sfeervol versierd en er zijn heel veel leuke, zelfgemaakte, kerstspullen te koop! Denk aan allerlei cadeautjes voor je huisdier (cadeaupakketjes voor onder de boom, gevulde kerstsokken, botjeskransen, strikjes, bandana’s), maar ook aan mooi versierde vogeltaarten, pindaharten en vogelhuisjes.

Daarnaast verkopen we leuke tweedehands kerstdecoratie én wacht nog even met het kopen van kerstkaarten, want op de markt verkopen we mooie zelfgemaakte exemplaren! Ook is er veel kerstgroen te koop, denk aan kransen, stukjes en toeven. 

Tijdens de markt zijn er winterse lekkernijen te koop, zoals Oud-Hollandse stamppot met een heerlijke jus, rookworst en spekjes. Ook verkopen we lekkere kerstkoeken en cupcakes en er wordt natuurlijk warme chocolademelk geserveerd. We gaan ook marshmallows roosteren!

De kinderen kunnen een mooi kerststukje maken op een bijzondere plek en de grabbelton is gevuld met kleine cadeautjes… Kortom, het belooft een hele gezellige avond te worden!

 

Gezellige open dag!

De open dag van De Dierenstee vond dit jaar plaats op zaterdag 5 oktober. Het was vrij fris, maar gelukkig bleef het de hele dag droog! Er was veel aanloop en veel interesse in onze dieren, dus we kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Hierbij willen we alle bezoekers en standhouders (HondsBeste, MoirArt Photo Creation, Timeless Presents, Bubamara’s Schmink, EH Fotografie, Dierenambulance Hoeksche Waard, IJSmo en Dierenkliniek De Hitsert) bedanken voor hun aanwezigheid en alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp!

 

Geslaagde vrijwilligersbijeenkomst

Woensdagavond 25 september organiseerden we een bijeenkomst voor vrijwilligers én dierenvrienden die nog niet bekend waren met De Dierenstee. Het doel van de avond was het bedenken van nieuwe ideeën en activiteiten waarmee De Dierenstee van (nog) meer waarde kan zijn voor (de opvang van) onze dieren. Plannen die bijdragen aan de toekomst van ons opvangcentrum. Denk aan nieuwe manieren voor het werven van sponsors en activiteiten om de naamsbekendheid te vergroten. Er werd volop gebrainstormd en dat leverde veel leuke ideeën op! We gaan nu hard aan de slag om alle haalbare ideeën tot uitvoer te brengen. Dank aan iedereen die deze avond aanwezig was!

 

Veel gedoneerde Zooplus bonuspunten

Klanten van Zooplus kunnen de door hen gespaarde bonuspunten inwisselen voor een gratis artikel, maar de punten kunnen ook worden gedoneerd aan een goed doel. Dit doel wijzigt elke drie maanden. In maart, april en mei kwamen alle gedoneerde bonuspunten ten goede aan De Dierenstee. Zooplus keert vervolgens de waarde van de punten uit in spullen. En dat hebben we geweten! We ontvingen voer, speelgoed, krabpalen, zwembaden voor de honden, schuilhuisjes voor de konijnen, mandjes voor de katten; teveel om op te noemen! Lang niet alles staat op de foto, zoveel spullen hebben we gekregen. Iedereen die zijn bonuspunten aan ons heeft gedoneerd willen we hierbij heel hartelijk bedanken!

 

Leuk boek te koop!

Van Stichting Konijnenbelangen kregen wij een aantal boeken cadeau, bestemd voor de verkoop en de opbrengst komt geheel ten goede aan het asiel. Het gaat om het leuke boek ‘Kleintje Konijntje, Memoires van een Konijnengek’ en het beschrijft de ervaringen van een konijneneigenaresse die met vallen en opstaan haar huisdier steeds beter gaat begrijpen. Het zijn korte verhalen met aan het einde van elk hoofdstuk een verduidelijking van het daarvoor beschreven konijnengedrag. Het boek kost € 7,50 en is af te halen in het asiel. De opbrengst is bestemd voor onze dieren! Uiteraard kan het boekje (met bijbetaling van de verzendkosten) ook worden opgestuurd. Meer informatie over het boek: http://www.konijnenbelangen.nl/nieuws.php?menu=kleintje-konijntje

 

Help het asiel met Sponsorkliks!

Bestel je regelmatig kleding bij een webshop? Boek je wel eens je vakantie online? Alles kun je tegenwoordig vanuit je luie stoel bestellen en het leuke is; je kunt daarmee nu ook het asiel helpen!
We zijn namelijk aangesloten bij Sponsorkliks!

Ga naar www.sponsorkliks.nl en zoek ‘Vrienden van De Dierenstee’. Vervolgens kies je één van de aangesloten webshops en plaats je je bestelling op de vertrouwde manier. Daarna keer je weer terug naar de pagina van Sponsorkliks. Van elke bestelling wordt een percentage (dit is per webshop verschillend) gedoneerd aan het asiel!

Het werkt heel gemakkelijk en er zijn heel veel webshops bij Sponsorkliks aangesloten, zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando, Coolblue, Hema, Fonq, Greetz, D-Reizen en Thuisbezorgd.nl.

Dus bestel je veel online? Denk dan eens aan ons! Alvast heel erg bedankt namens de dieren!