Nieuws

De kerstmarkt was een succes!

Op zaterdag 14 december was het zover: de eerste kerstmarkt van en bij De Dierenstee! Om 16.00 uur stroomde de opvang meteen vol met bezoekers. Er werden kerststukjes gemaakt, er werd warme chocolademelk gedronken en stamppot gegeten en er werd vooral heel veel gekocht! De verkoop van alle zelfgemaakte cadeaupakketjes, het speelgoed, de kaarten en nog veel meer leuks leverde ruim 1400 euro op! De verkoop van spullen gaat nog gewoon door, dus iedereen die nog een leuk cadeautje voor zijn of haar huisdier wil kopen is van harte welkom. Ook zijn er nog een paar leuke kerststukjes te koop, nu met 20% korting!

 

Kerstmarkt op 14 december!

Op zaterdag 14 december organiseert De Dierenstee vanaf 16.00 uur een kerstmarkt! Zowel de opvang zelf als het terrein eromheen zijn sfeervol versierd en er zijn heel veel leuke, zelfgemaakte, kerstspullen te koop! Denk aan allerlei cadeautjes voor je huisdier (cadeaupakketjes voor onder de boom, gevulde kerstsokken, botjeskransen, strikjes, bandana’s), maar ook aan mooi versierde vogeltaarten, pindaharten en vogelhuisjes.

Daarnaast verkopen we leuke tweedehands kerstdecoratie én wacht nog even met het kopen van kerstkaarten, want op de markt verkopen we mooie zelfgemaakte exemplaren! Ook is er veel kerstgroen te koop, denk aan kransen, stukjes en toeven. 

Tijdens de markt zijn er winterse lekkernijen te koop, zoals Oud-Hollandse stamppot met een heerlijke jus, rookworst en spekjes. Ook verkopen we lekkere kerstkoeken en cupcakes en er wordt natuurlijk warme chocolademelk geserveerd. We gaan ook marshmallows roosteren!

De kinderen kunnen een mooi kerststukje maken op een bijzondere plek en de grabbelton is gevuld met kleine cadeautjes… Kortom, het belooft een hele gezellige avond te worden!

 

Gezellige open dag!

De open dag van De Dierenstee vond dit jaar plaats op zaterdag 5 oktober. Het was vrij fris, maar gelukkig bleef het de hele dag droog! Er was veel aanloop en veel interesse in onze dieren, dus we kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Hierbij willen we alle bezoekers en standhouders (HondsBeste, MoirArt Photo Creation, Timeless Presents, Bubamara’s Schmink, EH Fotografie, Dierenambulance Hoeksche Waard, IJSmo en Dierenkliniek De Hitsert) bedanken voor hun aanwezigheid en alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp!

 

Geslaagde vrijwilligersbijeenkomst!

Woensdagavond 25 september organiseerden we een bijeenkomst voor vrijwilligers én dierenvrienden die nog niet bekend waren met De Dierenstee. Het doel van de avond was het bedenken van nieuwe ideeën en activiteiten waarmee De Dierenstee van (nog) meer waarde kan zijn voor (de opvang van) onze dieren. Plannen die bijdragen aan de toekomst van ons opvangcentrum. Denk aan nieuwe manieren voor het werven van sponsors en activiteiten om de naamsbekendheid te vergroten. Er werd volop gebrainstormd en dat leverde veel leuke ideeën op! We gaan nu hard aan de slag om alle haalbare ideeën tot uitvoer te brengen. Dank aan iedereen die deze avond aanwezig was!

 

Veel gedoneerde Zooplus bonuspunten!

Klanten van Zooplus kunnen de door hen gespaarde bonuspunten inwisselen voor een gratis artikel, maar de punten kunnen ook worden gedoneerd aan een goed doel. Dit doel wijzigt elke drie maanden. In maart, april en mei kwamen alle gedoneerde bonuspunten ten goede aan De Dierenstee. Zooplus keert vervolgens de waarde van de punten uit in spullen. En dat hebben we geweten! We ontvingen voer, speelgoed, krabpalen, zwembaden voor de honden, schuilhuisjes voor de konijnen, mandjes voor de katten; teveel om op te noemen! Lang niet alles staat op de foto, zoveel spullen hebben we gekregen. Iedereen die zijn bonuspunten aan ons heeft gedoneerd willen we hierbij heel hartelijk bedanken!

 

Uitslag voorjaarsloterij 2019!

De uitslag van de voorjaarsloterij 2019 is bekend. Onderstaand de winnende lotnummers:

1e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 300,00: Lotnummer 5274
2e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 150,00: Lotnummer 0537
3e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 75,00: Lotnummer 5137
4e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 5556
5e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 4037
6e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 4817
7e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 5989
8e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1534
9e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 5095
10e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3684
11e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1381
12e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 0538
13e prijs VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 5205

 

De winnaars krijgen telefonisch bericht. Iedereen die heeft meegespeeld met de loterij en/of loten heeft verkocht willen we hartelijk danken voor hun bijdrage!

 

Geslaagde rommelmarkt!

Nadat we op 8 juni de geplande rommelmarkt onverwacht moesten annuleren vanwege de slechte weersomstandigheden, vond de markt een week later, op zaterdag 15 juni, alsnog plaats. Ook die dag werkte het weer niet altijd mee, maar desondanks wisten veel mensen ons weer te vinden. Niet alleen werden er veel tweedehands spullen verkocht, ook verkoop van de door GroenRijk geschonken planten ging geweldig! We eindigden de rommelmarkt daardoor met een mooi resultaat!

 

Opbrengst Rabobank Clubkas Campagne!

Tussen 22 februari en 11 maart jl. kregen leden van Rabobank Het Haringvliet een code toegestuurd, waarmee ze hun stem konden uitbrengen op een van de vele verenigingen en stichtingen die meededen aan de jaarlijkse Rabobank Clubkas Campagne. Ook De Dierenstee was weer een van de deelnemers en er is heel veel op ons gestemd! Uiteindelijk leverden alle stemmen het mooie bedrag op van maar liefst € 729,35! Iedereen die op ons heeft gestemd willen we hierbij dan ook ontzettend bedanken!

 

Lieve donatie van Eva!

Tijdens het paasfeest in De Dierenstee op 20 april kwam de negen jaar oude Eva bij ons langs. Eva is niet alleen een grote dierenvriend, ook wil ze later in De Dierenstee komen werken!

Binnenkort houdt Eva haar spreekbeurt over De Dierenstee en daarvoor kwam ze nog wat vragen stellen, maar de grote verrassing was de cheque die ze bij zich had; Eva heeft zelf maar liefst 100 euro ingezameld! Een prachtig bedrag waar we heel blij mee zijn!

 

Weer een geslaagde NLdoet!

Op vrijdag 15 maart mochten we weer een groep enthousiaste vrijwilligers verwelkomen in het kader van NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Zij gingen aan de slag in ons verblijf voor de konijnen en knaagdieren, waar een tussenwand werd geplaatst. Daarnaast plaatsten de vrijwilligers een bijzondere hondenkennel; op een rustige locatie op het terrein staat nu een kennel voor de honden die sneller prikkels ervaren. In deze aparte ruimte kunnen zij tot rust komen, een dergelijke plek stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Dank aan de mensen die dit tijdens NLdoet mogelijk hebben gemaakt!

 

Sparen voor De Dierenstee bij Zooplus!

Bij elke bestelling die je plaatst bij Zooplus spaar je automatisch bonuspunten. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor een gratis cadeau, maar ze kunnen ook worden gedoneerd aan een goed doel. Dit doel wisselt elk kwartaal en in de maanden maart, april en mei komen alle gedoneerde bonuspunten ten goede aan De Dierenstee! Heb je nog bonuspunten waar je niets mee doet? Denk dan de komende maanden eens aan ons!

 

Cheque van Specsavers Oud-Beijerland!

Stichting Specsavers Steunt is enige jaren geleden in het leven geroepen om lokale goede doelen te ondersteunen. Elk jaar kiest een filiaal van Specsavers voor een lokale vereniging of stichting, waar zij een jaar lang geld voor gaan inzamelen. Die keuze is gebaseerd op het aantal stemmen dat wordt uitgebracht op een specifiek goed doel. Eind 2017 kreeg De Dierenstee de ruime meerderheid van de stemmen!  Vervolgens is door Specsavers Oud-Beijerland gedurende geheel 2018 voor elk verkocht montuur en hoortoestel een bedrag gedoneerd aan Stichting Specsavers Steunt. Dat heeft geresulteerd in het geweldige bedrag van € 711,21! Een mooie opbrengst die geheel ten goede komt aan onze dieren en waarvoor we het filiaal van Specsavers in Oud-Beijerland heel hartelijk willen bedanken!

 

Donatie van HoekscheWaardpas!

De HoekscheWaardpas is een heel leuk initiatief waarmee men na aanschaf een jaar lang korting krijgt op activiteiten, aankopen en uitjes bij meer dan 100 aangesloten ondernemers in de Hoeksche Waard. Per verkochte pas wordt 5 euro gedoneerd aan een goed doel in de Hoeksche Waard en de pashouder kan zelf bepalen naar wélk doel dit bedrag gaat. Tot nu toe is er al 300 euro gedoneerd aan De Dierenstee en dit bedrag mochten we onlangs in ontvangst nemen! Een geweldig bedrag waar we heel blij mee zijn en dat zal worden besteed aan nieuw te realiseren verblijven voor onze konijnen en knaagdieren. Heb je zelf een HoekscheWaardpas en zoek je vakantieopvang voor je huisdier? Met je pas krijg je bij ons 5% korting op de pensionkosten!

 

Mooie opbrengst Sponsorweken!

Gedurende de laatste maanden van 2018 vonden weer de Sponsorweken plaats bij Plus supermarkt Hans Bogaerts in Mijnsheerenland. Bij elke 10 euro aan boodschappen kregen klanten een voucher die ze aan een van de deelnemende verenigingen en stichtingen konden doneren. Dat leverde voor De Dierenstee een cheque op ter waarde van € 569,79 én we ontvingen nog een bonus van € 100,00! Een heel mooi bedrag dat goed besteed zal worden.

 

Lieve donatie!

Onlangs kregen we bezoek van Senna en Marte, twee lieve jonge meiden die langs de deuren waren gegaan om geld in te zamelen voor onze dieren. Ze hadden hiervoor een mooie doos gemaakt die ze aan ons kwamen overhandigen. Senna en Marte haalden in totaal het mooie bedrag van 112 euro op! De meiden kregen een rondleiding en er werd zelfs een wandeling gemaakt met hond Bandit (ook op de foto). Het enthousiasme van de meiden was erg leuk en we willen ze hierbij nogmaals heel hartelijk bedanken voor de mooie gift!

 

Mooie cheque van Dierenlot!

Op zaterdag 10 november waren wij weer aanwezig bij het Landelijk Congres Dierenhulpverlening van Stichting Dierenlot. De medewerkers en vrijwilligers van De Dierenstee gingen niet alleen naar huis met een paar mooie paraplu’s (onze Hans is er heel blij mee!), maar ook met een cheque ter waarde van 1250 euro! Een heel mooi bedrag waar we veel dieren mee kunnen helpen en waarvoor we Dierenlot heel hartelijk willen bedanken!

 

Mooie opbrengst collecte 2018!

In de week van maandag 27 augustus vond de jaarlijkse collecte van De Dierenstee plaats. In die week gingen vrijwilligers in de gehele Hoeksche Waard weer langs de deuren om geld op te halen voor onze dieren. Dat leverde uiteindelijk het mooie bedrag op van ruim 8800 euro! Alle collectanten én iedereen die iets in de collectebus heeft achtergelaten willen we heel erg bedanken!

 

Sponsoractie Plus Hans Bogaerts!

De Dierenstee doet weer mee met de jaarlijkse sponsoractie van Plus supermarkt Hans Bogaerts in Mijnsheerenland! Tussen 17 september en 31 december 2018 krijgen klanten bij elke 10 euro aan boodschappen een sponsorpunt. Via de speciale actiekast achter de kassa kun je als klant bepalen aan welk goed doel jij je sponsorpunt(en) schenkt. Wij zijn een van de goede doelen! Hoe meer sponsorpunten, hoe hoger de opbrengst voor De Dierenstee. We hopen uiteraard op een mooi eindbedrag!

 

Open dag 6 oktober 2018!

Op zaterdag 6 oktober organiseert De Dierenstee weer de jaarlijkse open dag! Niet alleen kan er worden kennisgemaakt met al onze leuke bewoners en kan er een kijkje achter de schermen worden genomen, ook kun je bij verschillende stands terecht! Aanwezig zijn: Dierenambulance Hoeksche Waard, Dierenkliniek De Hitsert, Klazien’s Katsalon, Timeless Presents en HondsBeste! Daarnaast zet PiaffeMedia je op de foto met je huisdier (de eerste digitale foto is gratis!) en houdt kattencoach Kirsten Meijer een lezing met als onderwerp ‘Hoe houd ik een kat tevreden?’ De entree voor deze lezing bedraagt € 2,50, de opbrengst komt ten goede aan de dieren! Voor de kinderen staat er weer een springkussen op het terrein en ze kunnen zich mooi laten schminken. Uiteraard zorgen we voor een hapje en een drankje! Vanaf 10.30 uur is iedereen van harte welkom!

 

Een hut als dierenopvang en… een lieve donatie!

In de laatste week van de zomervakantie kunnen de schoolkinderen in Numansdorp elk jaar deelnemen aan de Huttenbouw. Een van de hutten werd door de jongens van groep 5 van CBS De Bron omgetoverd tot… De Dierenstee! Compleet met knuffellkonijnen, knuffelhonden in een echte bench en knuffelvogels in een zelfgetimmerde kooi was de hut net een echte dierenopvang en het zag er prachtig uit. En daarbij werd ook nog eens de opbrengst van de snoepverkoop op vrijdagavond gedoneerd aan De Dierenstee! De jongens kwamen onlangs bij ons langs om een mooie cheque ter waarde van 55 euro te overhandigen. Een lief gebaar waar we heel blij mee zijn!

 

Uitslag voorjaarsloterij 2018!

De uitslag van de voorjaarsloterij 2018 is bekend. Onderstaand de winnende lotnummers:

VVV cadeaubon t.w.v. € 300,00: Lotnummer 4053
VVV cadeaubon t.w.v. € 150,00: Lotnummer 1939
VVV cadeaubon t.w.v. € 75,00: Lotnummer 4865
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 2775
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 0877
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 3504
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1756
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 1658
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 0901
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3428
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 3727
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1130
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 2496

 

De winnaars krijgen telefonisch bericht. Iedereen die heeft meegespeeld met de loterij en/of loten heeft verkocht willen we hartelijk danken voor hun bijdrage!

 

Geslaagde rommelmarkt 2018!

We mogen terugkijken op een hele geslaagde en vooral gezellige rommelmarkt! Het weer zat mee en er was veel aanloop (ondanks de vele activiteiten in de regio). De verkoop van tweedehands spullen én de zelfgemaakte snuffelmatten en honden- en kattenspeeltjes bracht in totaal ruim 2400 euro op, een bedrag waar we heel blij mee zijn! De opbrengst zal volledig ten goede komen aan de dieren in de opvang.

 

Rommelmarkt op zaterdag 9 juni!

Zaterdag 9 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse rommelmarkt op het terrein van De Dierenstee! Het aanbod aan tweedehands spullen is weer heel breed; van boeken tot kleding en van speelgoed tot woonaccessoires! Zo kun je dus je bijdrage leveren aan onze dieren, maar…. je kunt dat die dag ook op een andere manier doen! We verkopen namelijk ook onze zelfgemaakte snuffelmatten en hondenriemen. Altijd leuk voor je eigen huisdier of om cadeau te geven!

We hopen op mooi weer, want dan kan men plaatsnemen op het terras met een kopje koffie of wat fris en wat lekkers. IJsmo is ook weer aanwezig met de ijsfiets! De jongste bezoekers kunnen zich laten schminken, hun nagels laten lakken, knutselen of zich uitleven op het springkussen van stichting Dierenlot.

De markt start om 09.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Onze opvang is die dag (zoals gewoonlijk) geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Graag tot zaterdag 9 juni!

 

Mooie opbrengst Rabobank Clubkascampagne!

Van 27 maart tot 10 april jl. konden leden van Rabobank Het Haringvliet hun stem uitbrengen op de club/stichting, die naar hun mening een extraatje verdient. Elk lid mocht drie stemmen uitbrengen met een maximum van twee stemmen op dezelfde club/stichting. Er kon ook worden gestemd op De Dierenstee en dit heeft voor ons in totaal het mooie bedrag van € 527,00 opgeleverd! Iedereen die op De Dierenstee heeft gestemd, willen we hierbij heel erg bedanken!

 

Gift van De Beijerse Worp!

Onlangs kreeg penningmeester Bertine van jeu-de-boules-vereniging De Beijerse Worp uit Oud-Beijerland een cheque ter waarde van 200 euro uitgereikt! In de fooienpot van deze vereniging had men inmiddels een bedrag verzameld van 100 euro. Het bestuur van De Beijerse Worp besloot dat bedrag te verdubbelen en het aan De Dierenstee te doneren, waarvoor onze hartelijke dank!

 

Wederom een geslaagde NLdoet!

Ook dit jaar konden we tijdens NLdoet weer rekenen op een ploeg enthousiaste vrijwilligers! Medewerkers van Aannemingsbedrijf P. Schrier uit Numansdorp waren op zaterdag 10 maart al vroeg aanwezig om ons te helpen. Zij plaatsten een nieuwe keuken en er werden schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Er is ontzettend hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Nogmaals onze dank aan de medewerkers van P. Schrier die zich zo geweldig hebben ingezet!

 

Geweldige donatie voor Hans!

Vrijwilliger Hans is zes dagen per week in het asiel te vinden en dat al meer dan twintig jaar lang. Door weer en wind maakt hij dagelijks flinke wandelingen met de honden. Een dame die onlangs lekkers voor de honden kwam afleveren, merkte Hans op terwijl hij doorweekt terugkwam van een wandelronde. Ze wilde graag iets voor hem doen en besloot geld in te zamelen om nieuwe kleding voor Hans aan te kunnen schaffen. Toen Marian, want zo heet deze geweldige dame, naar Outdoorshop Henk van Os in Ridderkerk toog om iets voor Hans uit te zoeken, besloot de winkel alles te doneren! Zo kon Hans verblijd worden met een nieuwe (waterbestendige) jas, sokken, truien, laarzen en nog veel meer! Hierbij willen we zowel Outdoorshop Henk van Os bedanken voor hun gulle gift en natuurlijk Marian, die het initiatief heeft genomen. Hans is erg blij met zijn nieuwe spullen!

 

Nog een kattenkamer met een Catswall!

Het asiel beschikt over drie kattenkamers en daarvan moest nog één kamer worden opgeknapt. Kattenkamer 1 is daarom onlangs geschilderd, voorzien van een nieuwe vloer en ook in deze kamer hangt nu, aan twee zijden, een Catswall! De wand is nu voorzien van allerlei fijne plekjes waar de katten zich kunnen terugtrekken, maar waar ze ook op kunnen klimmen en spelen. Er wordt volop gebruik van gemaakt door de dieren! Meer informatie over de Catswall vind je op www.catswall.com

 

Leuk boek te koop!

Van Stichting Konijnenbelangen kregen wij een aantal boeken cadeau, bestemd voor de verkoop en de opbrengst komt geheel ten goede aan het asiel. Het gaat om het leuke boek ‘Kleintje Konijntje, Memoires van een Konijnengek’ en het beschrijft de ervaringen van een konijneneigenaresse die met vallen en opstaan haar huisdier steeds beter gaat begrijpen. Het zijn korte verhalen met aan het einde van elk hoofdstuk een verduidelijking van het daarvoor beschreven konijnengedrag. Het boek kost € 7,50 en is af te halen in het asiel. De opbrengst is bestemd voor onze dieren! Uiteraard kan het boekje (met bijbetaling van de verzendkosten) ook worden opgestuurd. Meer informatie over het boek: http://www.konijnenbelangen.nl/nieuws.php?menu=kleintje-konijntje

 

Help het asiel met Sponsorkliks!

Bestel je regelmatig kleding bij een webshop? Boek je wel eens je vakantie online? Alles kun je tegenwoordig vanuit je luie stoel bestellen en het leuke is; je kunt daarmee nu ook het asiel helpen!
We zijn namelijk aangesloten bij Sponsorkliks!

Ga naar www.sponsorkliks.nl en zoek ‘Vrienden van De Dierenstee’. Vervolgens kies je één van de aangesloten webshops en plaats je je bestelling op de vertrouwde manier. Daarna keer je weer terug naar de pagina van Sponsorkliks. Van elke bestelling wordt een percentage (dit is per webshop verschillend) gedoneerd aan het asiel!

Het werkt heel gemakkelijk en er zijn heel veel webshops bij Sponsorkliks aangesloten, zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando, Coolblue, Hema, Fonq, Greetz, D-Reizen en Thuisbezorgd.nl.

Dus bestel je veel online? Denk dan eens aan ons! Alvast heel erg bedankt namens de dieren!