Nieuws

Opening Dog Wash!

De Dierenstee opende op 6 maart jongstleden een zogeheten Dog Wash: een ‘wasstraat’ waar hondenbezitters hun viervoeter snel, hygiënisch en veilig kunnen wassen en drogen! Eén wasbeurt in de Dog Wash duurt vijftien minuten en kost tien euro. Tot 15 april is er een kortingsactie en betalen bezoekers slechts acht euro. De opbrengsten van de Dog Wash komen direct ten goede aan de dieren in het opvangcentrum.
Op dit moment is de betaalautomaat bij de Dog Wash nog niet operationeel en daarom is het tijdelijk alleen mogelijk om gebruik te maken van een token. Deze kan van maandag tot en met zaterdag tussen 08.00 uur en 17.00 uur aangeschaft worden bij de balie van De Dierenstee. De Dog Wash is zeven dagen per week en 24 uur per dag geopend. – I

 

Geslaagde decemberacties!

December stond in het teken van onze sint- en kerstacties. Eerst vulde Sinterklaas de voerbakjes die mensen brachten van hun huisdier en tijdens de kerstactie kon je een gepersonaliseerde kerstmuts voor je huisdier bestellen. Beide acties waren een succes, want samen met alle blikjes die werden ingeleverd voor statiegeld én losse donaties, leverden ze meer dan 2500 euro op! Hiervoor willen we iedereen die heeft meegedaan natuurlijk heel hartelijk bedanken!

Ook willen we onderstaande bedrijven bedanken voor het sponsoren van voeding en spulletjes voor beide acties. Mede dankzij jullie sponsoring hebben wij veel dieren een gevuld voerbakje en kerstmuts kunnen bezorgen. We zijn dankbaar voor jullie hulp!

– Intratuin Numansdorp
– Dierenspeciaalzaak Koko
– Greenheart-Premiums
– Vitakraft
– BF Petfood
– Stichting DierenLot
– Science selective
– Pedigree Nederland
– Hill’s Pet Nutrition

 

Uitslag loterij

Op vrijdag 15 december heeft de trekking van de (najaars-)loterij plaatsgevonden, onderstaand kun je zien of er een prijs is gevallen op jouw lot(en). Prijswinnaars krijgen telefonisch bericht.
Iedereen die loten heeft ge- en verkocht willen we hierbij heel hartelijk bedanken!.

VVV cadeaubon t.w.v. € 300,00: Lotnummer 5128
VVV cadeaubon t.w.v. € 150,00: Lotnummer 348
VVV cadeaubon t.w.v. € 75,00: Lotnummer 6569
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 3601
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 7729
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 8253
VVV cadeaubon t.w.v. € 25,00: Lotnummer 23
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 1061
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 8469
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 8754
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 8983
VVV cadeaubon t.w.v. € 15,00: Lotnummer 6969

 

Geslaagde benefietavond

Op zaterdag 24 november organiseerden we een benefietavond om geld in te zamelen voor onze ver- en nieuwbouwplannen. Ons huidige onderkomen voldoet op veel punten niet meer aan de hedendaagse eisen en leent zich niet voor interne aanpassingen. We willen daarom graag een nieuw opvangcentrum realiseren, maar dat kost veel geld. De benefietavond was een van de manieren om geld in te zamelen!

Het was gezellig druk en met een opbrengst van ruim 4700 euro én een cheque van stichting Dierenlot van 5000 euro mogen we het een geslaagde avond noemen!

 

Verdubbeling Digicollect van Dierenlot

Al enige tijd is onze digitale collectebus op de website van stichting Dierenlot ‘geopend’. Met de donaties die in deze collectebus worden achtergelaten financieren we de (toenemende) medische kosten voor onze dieren. De collectebus wordt regelmatig ‘geleegd’ en de inhoud ervan wordt volledig aan ons uitgekeerd.

Van 22 september tot en met 8 oktober jl. verdubbelde Dierenlot alle donaties tot 2500 euro en dat resulteerde in een opbrengst van ruim 5500 euro voor onze opvang! Een geweldig bedrag waar we veel dieren mee kunnen helpen. De digitale collectebus bij Dierenlot blijft gewoon open, dus doneren kan nog steeds! Je vindt onze collectebus op www.dierenlot.digicollect.nl/vrienden-van-de-dierenstee.

 

Geslaagde Rabo ClubSupport!

De Rabobank investeert elk jaar een deel van de winst in verenigingen en clubs met Rabobank ClubSupport. En als je lid bent van deze bank kun je zelf bepalen welke club, vereniging of stichting in jouw regio financiële ondersteuning ontvangt. De Dierenstee deed dit jaar weer mee en dat leverde een cheque op van maar liefst € 2.495,35! Een geweldige opbrengst, dank aan iedereen die zijn stem op ons heeft uitgebracht!

 

Gezellige open dag!

We kunnen terugkijken op een hele gezellige open dag op zaterdag 7 oktober! Het weer was heerlijk, de (zelfgemaakte) dierbenodigdheden vonden gretig aftrek en ook verkochten we veel loten en andere artikelen waarmee je de dieren steunt, zoals ons jubileumboek en de leuke Dierenstee-mokken met inhoud. Alles bij elkaar leverde dit een bedrag op van ruim 1500 euro!

Nogmaals onze dank aan alle organisaties die tijdens de open dag aanwezig waren, te weten Klaziens Katsalon, Timba’s Kattenkapster, Doe Maar Honds, Lieke petcare, IJSmo, Indy Fotografie, Kirsten Meijer Kattencoach, Dierenambulance Hoeksche Waard en Hondenschool Pawsome. Ook konden we met medewerking van Dierenkliniek De Hitsert uit Zuid-Beijerland 30 katten voorzien van een chip, een geweldig resultaat!

 

Nieuwe kattenhuisjes dankzij donaties

Via DierenDonatie zamelden we in mei geld in voor nieuwe kattenhuisjes. Na een hardnekkig virus begin dit jaar moesten we helaas veel spullen uit de kattenkamers weggooien en ontstond de wens voor makkelijk(er) te reinigen slaap- en schuilplekjes voor onze katten. Ook wilden we graag kartonnen krabmeubeltjes hebben.

Om alle kamers in te richten hadden we 985 euro nodig en dat bedrag was binnen 24 uur ingezameld, echt fantastisch. Dank aan iedereen die heeft gedoneerd!

 

Bach Bloesem voor dieren

Sinds het najaar van 2021 werken we in De Dierenstee met de Bach Bloesems. Dit zijn extracten van de bloesems van planten, struiken en bomen die werken op je emoties en gevoelens. Ze zijn niet alleen te gebruiken door mensen, maar ook op dieren toepasbaar.

Een van onze medewerkers heeft een erkende opleiding Bach Bloesemtherapie afgerond en sindsdien passen we de Bach Bloesems, indien nodig, ook toe op onze dieren. Uiteraard moet er eerst een medische oorzaak, zoals een ontsteking of pijn, worden uitgesloten, maar als dat het geval is, zijn er mooie resultaten te zien. De bloesems zijn natuurlijk geen wondermiddel, maar dienen slechts ter ondersteuning. Ze zijn inzetbaar bij bijvoorbeeld onzindelijkheid of angst, maar ook als ondersteuning tijdens het herstel na een operatie. Er zijn standaard mixen te koop, maar het beste is om een samenstelling op maat te maken voor een dier.

Benieuwd of de Bach Bloesems iets voor jouw dier zouden kunnen betekenen? Dan kun je bij ons terecht! Een eerste (eenmalige) intake (inclusief anamnese, het verwerken van de informatie en het samenstellen van de juiste mix) kost 25 euro. Het flesje met de op maat gemaakte Bach Bloesem druppels kost 15 euro. Wil je dat we het flesje opsturen, dan kost dat 8 euro extra.

Meer informatie? Stuur dan een mail naar Suzanne van der Hout: suzannevanderhout@dierenstee.nl. Zij kan alle vragen beantwoorden en de juiste mix voor jouw dier samenstellen!

 

Nu bij ons te koop: Darf en Greenheart Catfood

Sinds enige tijd voeren we onze katten de biologische, graan- en/of glutenvrije brokjes van Greenheart Catfood en de honden krijgen een geperste brok van het merk Darf. Beide merken leveren hoogwaardig voer en onze dieren zijn er dol op!
De brokken die we in de opvang te eten geven, verkopen we ook. Van Greenheart verkopen we zakken van 4 kilogram in de smaken vis, kip of lam. De geperste brok van Darf is bij ons verkrijgbaar in zakken van 5 kilo en 20 kilo. Ook hebben we snacks in de smaken kip en rund. Daarnaast kun je bij ons terecht voor de kattenbakvulling van BreederCelect.

 

Leuk boek te koop!

Van Stichting Konijnenbelangen kregen wij een aantal boeken cadeau, bestemd voor de verkoop en de opbrengst komt geheel ten goede aan onze opvang. Het gaat om het leuke boek ‘Kleintje Konijntje, Memoires van een Konijnengek’ en het beschrijft de ervaringen van een konijneneigenaresse die met vallen en opstaan haar huisdier steeds beter gaat begrijpen. Het zijn korte verhalen met aan het einde van elk hoofdstuk een verduidelijking van het daarvoor beschreven konijnengedrag. Het boek kost € 7,50 en is af te halen in de opvang. De opbrengst is bestemd voor onze dieren! Uiteraard kan het boekje (met bijbetaling van de verzendkosten) ook worden opgestuurd. Meer informatie over het boek: http://www.konijnenbelangen.nl/nieuws.php?menu=kleintje-konijntje

 

Help De Dierenstee met Sponsorkliks!

Bestel je regelmatig kleding bij een webshop? Boek je wel eens je vakantie online? Alles kun je tegenwoordig vanuit je luie stoel bestellen en het leuke is; je kunt daarmee ook De Dierenstee helpen, we zijn namelijk aangesloten bij Sponsorkliks!

Hoe werkt het? Ga naar www.sponsorkliks.nl en zoek ‘Vrienden van De Dierenstee’. Vervolgens kies je één van de aangesloten webshops en plaats je je bestelling op de vertrouwde manier. Daarna keer je weer terug naar de pagina van Sponsorkliks. Van elke bestelling wordt een percentage (dit is per webshop verschillend) gedoneerd aan onze opvang!

Het werkt heel gemakkelijk en er zijn heel veel webshops bij Sponsorkliks aangesloten, zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando, Coolblue, Hema, Fonq, Greetz, D-Reizen en Thuisbezorgd.nl. Dus bestel je veel online? Denk dan eens aan ons! Alvast heel erg bedankt namens de dieren!