Nieuws

Nieuwe kattenhuisjes dankzij donaties

Via DierenDonatie zamelden we in mei geld in voor nieuwe kattenhuisjes. Na een hardnekkig virus begin dit jaar moesten we helaas veel spullen uit de kattenkamers weggooien en ontstond de wens voor makkelijk(er) te reinigen slaap- en schuilplekjes voor onze katten. Ook wilden we graag kartonnen krabmeubeltjes hebben.
Om alle kamers in te richten hadden we 985 euro nodig en dat bedrag was binnen 24 uur ingezameld, echt fantastisch. Dank aan iedereen die heeft gedoneerd!

 

Fantastische prijs voor de katten

Tijdens de laatste Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening die Stichting DierenLot twee keer per jaar organiseert, kon er bij de stand van Purina Nederland geraden worden hoeveel brokjes de pot op de foto telde. Wij gokten 11297 brokjes en dat bleek van alle deelnemers het dichtste bij het juiste aantal van 11376 te liggen. Dat betekent dat we maar liefst 100 kilo Purina ProPlan kattenbrokjes hebben gewonnen en daar zijn we heel blij mee!

 

100 geweldige kerstsokken!

Hoe leuk is het om je huisdier met Kerstmis te verwennen met een eigen kerstsok mét inhoud? Veel mensen vonden dat ook een geweldig idee en bestelden voor hun hond, kat of konijn een sok bij ons! In totaal kwamen er in een paar dagen 100 bestellingen binnen en daarmee bleek de kerstsokkenactie een groot succes! Elke sok was gevuld met wat lekkers en wat speelgoed en was ook nog eens voorzien van de naam van het dier. Adoline van Personado deed dit geheel kosteloos voor ons en daardoor zijn de sokken nóg leuker geworden.
De sokken kostten per stuk 10 euro en de opbrengst van deze actie wordt verdubbeld door Stichting DierenLot. Daar zijn we enorm blij mee, want minus de gemaakte kosten blijft er daardoor een hele mooie opbrengst van ruim 1000 euro over!

 

Verdubbeling Digicollect van Dierenlot

Al enige tijd is onze digitale collectebus op de website van stichting Dierenlot ‘geopend’. Met de donaties die in deze collectebus worden achtergelaten financieren we de (toenemende) medische kosten voor onze dieren. De collectebus wordt regelmatig ‘geleegd’ en de inhoud ervan wordt volledig aan ons uitgekeerd.
Van 27 september tot 8 oktober verdubbelde Dierenlot alle donaties tot 2500 euro en dat resulteerde in een opbrengst van ruim 5500 euro voor onze opvang! Een geweldig bedrag waar we veel dieren mee kunnen helpen.
De digitale collectebus bij Dierenlot blijft gewoon open, dus doneren kan nog steeds! Je vindt onze collectebus op www.dierenlot.digicollect.nl/vrienden-van-de-dierenstee.

 

Geslaagde Rabobank Clubsupport!

De Rabobank investeert elk jaar een deel van de winst in verenigingen en clubs met Rabobank ClubSupport. En als je lid bent van deze bank kun je zelf bepalen welke club, vereniging of stichting in jouw regio financiële ondersteuning ontvangt. De Dierenstee deed dit jaar weer mee met deze actie en dat leverde maar liefst 1700 euro op! Een geweldige opbrengst die we besteden aan het creëren van een aparte (binnen-)ruimte voor de honden die gevoeliger zijn voor prikkels. Dank aan iedereen die op ons gestemd heeft!

 

Sleutelhangers voor De Dierenstee

Sinds geruime tijd staat er een collectebus bij jachthaven Herkingen Marina. Wie 2 euro of meer in het busje achterlaat, kan een leuke, door havenmeester Wouter zelfgeknoopte, sleutelhanger meenemen. Onlangs is de collectebus geleegd en er zat maar liefst € 156,98 in! Bedankt lieve gevers!
Wil je ook een collectebus voor De Dierenstee in jouw bedrijf plaatsen? Dat kan! Stuur dan een mail naar willem@vriendenvandedierenstee.nl en wij zorgen dat er een bus jouw kant op komt!

 

Wens uit de wensboom komt uit!

In het depot van PostNL in Dordrecht staat tijdens de feestdagen altijd een wensboom, waarin medewerkers een wens kunnen hangen voor een goed doel. De wens van een van de PostNL-medewerkers was een donatie voor De Dierenstee en die is in vervulling gegaan!
We mochten zelf bepalen waar we de donatie van 250 euro aan wilden besteden en we kozen voor verrijkingsmaterialen voor onze dieren: een paar stevige ballen voor de honden, voermolens voor de konijnen en speelgoed voor de katten. Een hele mooie gift die direct heel enthousiast door de dieren is ontvangen!

 

Gezellige voorjaarsmarkt

Op zaterdag 21 mei organiseerden we voor het eerst een voorjaarsmarkt die in het teken stond van dier en natuur. Op het terrein rondom de opvang presenteerden diverse organsaties zich en waren er veel leuke (zelfgemaakte) dierenbenodigdheden te koop.
Daarnaast was het deze dag voor inwoners van de Hoeksche Waard mogelijk om hun kat geheel kosteloos te laten chippen. We organiseerden deze actie samen met Stichting Zwerfkatten Nederland. In totaal werden tijdens de markt 41 katten voorzien van een chip, waarna ter plekke de juiste gegevens werden geregistreerd. Iets om trots op te zijn! Tel daarbij het mooie weer, veel bezoekers en een opbrengst van meer dan 1000 euro op en we kunnen spreken van een hele geslaagde eerste voorjaarsmarkt!

 

Couveuses dankzij Dierenlot

Van stichting Dierenlot mochten we twee prachtige couveuses in ontvangst nemen! Ideaal voor bijvoorbeeld de opvang van verzwakte kittens of een aangereden kat of kleine hond. Dank aan de donateurs van Dierenlot die dit soort giften mogelijk maken!

 

Succesvolle eerste garageverkoop

De eerste garageverkoop op zaterdag 26 februari was met een opbrengst van 650 euro een groot succes! Daarom zal er voortaan iedere laatste zaterdag van de maand een garageverkoop plaatsvinden. Op deze dagen kun je bij ons terecht voor een ruim assortiment tweedehands, maar ook nieuwe dierenbenodigdheden, waaronder kattenbakken, reismandjes, benches, maar ook speelgoed en riemen. De opbrengst van de verkoop is natuurlijk bestemd voor onze dieren!

 

Onze snuffeltuin is klaar!

Een van onze hondenweides is sinds kort ingericht als snuffeltuin! De honden kunnen zich er heerlijk in uitleven, want er valt veel te ontdekken, te doen én natuurlijk te snuffelen. De tuin is dan ook een groot succes! We konden de tuin aanleggen met de steun van stichting Dierenlot en een deel van de opbrengst van de loterij van vorig jaar. Daarnaast moeten we ook een groep enthousiaste vrijwilligers van innocent Nederland bedanken, want door hun harde werken was de snuffeltuin binnen een paar dagen gerealiseerd!

 

Bach Bloesem voor dieren

Sinds het najaar van 2021 werken we in De Dierenstee met de Bach Bloesems. Dit zijn extracten van de bloesems van planten, struiken en bomen die werken op je emoties en gevoelens. Ze zijn niet alleen te gebruiken door mensen, maar ook op dieren toepasbaar. Een van onze medewerkers heeft een erkende opleiding Bach Bloesemtherapie afgerond en sindsdien passen we de Bach Bloesems, indien nodig, ook toe op onze dieren.
Uiteraard moet er eerst een medische oorzaak, zoals een ontsteking of pijn, worden uitgesloten, maar als dat het geval is, zijn er mooie resultaten te zien. De bloesems zijn natuurlijk geen wondermiddel, maar dienen slechts ter ondersteuning. Ze zijn inzetbaar bij bijvoorbeeld onzindelijkheid of angst, maar ook als ondersteuning tijdens het herstel na een operatie. Er zijn standaard mixen te koop, maar het beste is om een samenstelling op maat te maken voor een dier.

Benieuwd of de Bach Bloesems iets voor jouw dier zouden kunnen betekenen? Dan kun je bij ons terecht! Een eerste (eenmalige) intake (inclusief anamnese, het verwerken van de informatie en het samenstellen van de juiste mix) kost 25 euro. Het flesje met de op maat gemaakte Bach Bloesem druppels kost 15 euro. Wil je dat we het flesje opsturen, dan kost dat 8 euro extra.

Meer informatie? Stuur dan een mail naar Suzanne van der Hout: suzannevanderhout@dierenstee.nl. Zij kan alle vragen beantwoorden en de juiste mix voor jouw dier samenstellen!

 

Nu bij ons te koop: Darf en Greenheart Catfood

Sinds enige tijd voeren we onze katten de biologische, graan- en/of glutenvrije brokjes van Greenheart Catfood en de honden krijgen een geperste brok van het merk Darf. Beide merken leveren hoogwaardig voer en onze dieren zijn er dol op!
De brokken die we in de opvang te eten geven, verkopen we ook. Van Greenheart verkopen we zakken van 4 kilogram in de smaken vis, kip of lam. De geperste brok van Darf is bij ons verkrijgbaar in zakken van 5 kilo en 20 kilo. Ook hebben we snacks in de smaken kip en rund. Daarnaast kun je bij ons terecht voor de kattenbakvulling van BreederCelect.

 

Leuk boek te koop!

Van Stichting Konijnenbelangen kregen wij een aantal boeken cadeau, bestemd voor de verkoop en de opbrengst komt geheel ten goede aan onze opvang. Het gaat om het leuke boek ‘Kleintje Konijntje, Memoires van een Konijnengek’ en het beschrijft de ervaringen van een konijneneigenaresse die met vallen en opstaan haar huisdier steeds beter gaat begrijpen. Het zijn korte verhalen met aan het einde van elk hoofdstuk een verduidelijking van het daarvoor beschreven konijnengedrag. Het boek kost € 7,50 en is af te halen in de opvang. De opbrengst is bestemd voor onze dieren! Uiteraard kan het boekje (met bijbetaling van de verzendkosten) ook worden opgestuurd. Meer informatie over het boek: http://www.konijnenbelangen.nl/nieuws.php?menu=kleintje-konijntje

 

Help De Dierenstee met Sponsorkliks!

Bestel je regelmatig kleding bij een webshop? Boek je wel eens je vakantie online? Alles kun je tegenwoordig vanuit je luie stoel bestellen en het leuke is; je kunt daarmee ook De Dierenstee helpen, we zijn namelijk aangesloten bij Sponsorkliks!

Hoe werkt het? Ga naar www.sponsorkliks.nl en zoek ‘Vrienden van De Dierenstee’. Vervolgens kies je één van de aangesloten webshops en plaats je je bestelling op de vertrouwde manier. Daarna keer je weer terug naar de pagina van Sponsorkliks. Van elke bestelling wordt een percentage (dit is per webshop verschillend) gedoneerd aan onze opvang!

Het werkt heel gemakkelijk en er zijn heel veel webshops bij Sponsorkliks aangesloten, zoals Wehkamp, Bol.com, Zalando, Coolblue, Hema, Fonq, Greetz, D-Reizen en Thuisbezorgd.nl. Dus bestel je veel online? Denk dan eens aan ons! Alvast heel erg bedankt namens de dieren!