Paul en Rixt

Op de foto gaan vindt Paul (rechts) maar niets… Want dan kom je als mens veel te dichtbij en dat kan Paul nog niet echt waarderen. Gelukkig heeft zijn vriendin Rixt (links) daar nét iets minder moeite mee!
Paul is samen met twee zusjes gevonden in een schuur, zonder moeder. Op dat moment was het nestje al een paar maanden oud en had het nog geen contact met mensen gehad. De gevolgen daarvan zijn bij Paul, die inmiddels ruim een half jaar oud is, goed te merken, want hij vindt mensen nog steeds vrij enge wezens. Paul heeft ruim een maand in een gastgezin gewoond en daar kwam hij op een gegeven moment wel wat los. Paultje werd nieuwsgieriger en kwam regelmatig uit zijn veilige krabpaal tevoorschijn, om te kijken wat er allemaal gebeurde. Toch bleef hij ook in het gastgezin op afstand van zijn verzorgers en dat is bij ons niet veel anders. Paul vindt het heel spannend als je hem benadert en blaast dan flink. Hij heeft gelukkig wel steun aan poesje Rixt, waar hij een verblijf mee deelt. Rixt kwam ook als vondelingetje bij ons binnen, samen met een broertje. Omdat het duo nog vrij schuw was, verhuisden zij naar hetzelfde gastgezin waar Paul en zijn zusjes al woonden. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is Rixt weer terug bij ons, ook zij moet nu ongeveer een half jaar oud zijn. In het gastgezin ontpopte Rixt zich tot een vrolijk en gezellig poesje, maar geaaid worden vond én vindt ze nog steeds heel erg spannend. Wel heeft Rixt de afgelopen maanden al flinke stappen gemaakt, dus ze kan zeker uitgroeien tot een aanhankelijk huisgenootje.
Paul en Rixt kunnen elkaar natuurlijk in hun bange gedrag versterken, maar omdat ze het ook goed met elkaar kunnen vinden, willen we hen toch graag samen plaatsen. Voor Paul en zijn vriendin zou het wel fijn zijn als er al een sociale kat aanwezig is in hun nieuwe thuis, want daar kunnen ze het gewenste gedrag van afkijken. Daarnaast denken we dat Rixt en Paul op den duur weer naar buiten willen, maar dat kan alleen als ze goed gewend en op hun gemak zijn.
Heb jij een maatje voor Paul en Rixt, een rustig thuis met tuin en veel tijd en geduld om het duo verder te socialiseren? Dan ben je een goede match met dit knappe stel!

 

Naam: Paul en Rixt Kan bij kinderen: Vanaf 12 jaar
Geslacht: Kater en poes Geneutraliseerd: Ja
Ras: Europese Korthaar Wordt graag aangehaald: Nog niet
Leeftijd: 6 maanden Moet naar buiten: Onbekend
Kan bij katten: Ja Speciale zorg: Verder socialiseren
Kan bij honden: Onbekend Meet Your Match: –

Terug naar het overzicht