Post van oud-bewoners!

Archy

Goedenavond,

Het is alweer even geleden dat wij Archy (de Schotse herder pup) bij jullie hebben opgehaald maar ik zou graag nog even een update willen geven.

Het gaat goed met Archy en hij is inmiddels uitgegroeid tot een knappe 8 maanden oude puber. Wij zijn samen met gehoorzaamheidscursus bezig en hier zit ook een stukje behendigheid in. (Wij doen de cursus bij het HOC in Heinenoord). Als Archy 1 jaar is wil ik graag met hem gaan sporten. Het is aan hem om te kiezen wat hij het leukst vindt om te doenūüėĀ.

Thuis was hij al snel losgekomen en heeft hij zijn draai helemaal gevonden. Hij speelt ook graag met ons, de kinderen en andere honden. Hij vindt het vooral nog erg leuk om te graven, takjes te eten en zich vies te maken in de modder. Hij gaat nu richting de 30 kg en krijgt dagelijks een lekker kluifje buiten zijn normale voeding om. Wij zijn super blij met Archy en doen er alles aan om hem gelukkig en gezond te houden.

Groetjes Tessa en Gino.

 

Minoes (nu Nala)

Hallo,

Inmiddels hebben wij Minoes (al hebben onze kinderen haar nu Nala genoemd) nu bijna zeven weken in huis. Het gaat heel goed met haar en ze past heel goed bij ons gezin. Het is alles wat we zochten in een poes. Ze is speels, houdt van aandacht en zoekt soms ook haar eigen plekje om lekker in de zon te liggen. Vooral in de avond komt ze lekker op schoot en wil ze aangehaald worden.

Onze dochter die aanvankelijk een beetje gereserveerd was, is helemaal om en verknocht aan Nala. Vanaf deze week laten we Nala voorzichtig naar buiten om de tuin te verkennen. Als dat goed gaat mag ze daarna vrij naar buiten via het kattenluikje.

In ieder geval bedankt voor de mogelijkheid om Nala een plaats bij ons thuis te geven. Ze maakt nu echt deel uit van ons gezin en we zijn blij dat ze zich helemaal thuis voelt.

Met vriendelijke groet, Jan, Charlotte, Martijn en Lisanne.

 

Stripe (nu Spoekie, update)

Beste verzorgers van de Dierenstee,

Het is vandaag precies 3 jaar geleden dat ik Spoekie, voorheen Stripe, bij jullie uit het asiel heb gehaald. Zij was een zeer angstige, getraumatiseerde poes die het eerste jaar vrijwel alleen onder de kast heeft gelegen. Maar beetje bij beetje is zij ontdooit en sinds een klein jaartje komt zij op schoot, sterker nog zij is er niet meer af te krijgen.

‘s Ochtends ontvangt zij mij met een miauw en loopt zij me net zo lang voor de voeten totdat zij de aandacht krijgt waarvan zij vindt dat zij recht op heeft.¬†Ook laat zij zich de laatste maanden heel voorzichtig aan halen door mijn dochter.¬†Al met al een succes, zeker als ik zie hoe zij hier is gekomen.¬†Het heeft even geduurd maar voor mijn gevoel heb ik de liefste poes ter wereld.

Met vriendelijke groet, Remco. 

 

Bennie

Goedemorgen!

Hierbij een update over Bennie. Ze moest eerst echt even wennen aan haar nieuwe omgeving (en aan de nieuwe geluiden), maar dat gaat nu eigenlijk heel goed! We zijn er ook achter dat ze het fijn vindt om ergens onder te liggen.

Verder vroegen we ons af welk voer jullie haar gaven (harde brokjes in hartjes vorm)? Die vindt ze tot nu toe toch het lekkerst. Als laatste willen we jullie bedanken voor alle goede zorgen voor Bennie!

Hartelijke groet, Dymph. 

 

Pablo (update)

Beste medewerker Dierenstee,

Het is vandaag precies 2 jaar geleden dat we dwergpinscher Pablo bij jullie ophaalden. Dat mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Pablo heeft zijn eigen facebook groep en het berichtje van vandaag wil ik even met jullie delen:

Hebbesdag

==========

Pablo vertelt:

Goedemorgen lieve pinschervriendjes en baasjes, volgens mijn baasjes is het een bijzondere dag vandaag, want het is mijn tweede “hebbesdag”. Het is toch wat h√®, die twee verzinnen steeds weer wat geks.

Ik heb geen idee wat ze bedoelen, maar als die twee feest willen vieren, nou dan doe ik wel mee hoor. Je weet maar nooit of ik nog wat extra’s, iets lekkers, weet te scoren. Nou, dat leek inderdaad het geval. Ik rook dat er vanuit de keuken een lekker luchtje kwam, het rook naar worst!

Even later kwamen de baasjes binnen met de worst! “Kijk eens Pablo, verrassing!”, riepen ze. Hoezo verrassing?… ik had die worst al lang geroken!…

En toen, toen sloeg mijn hart een keer over. Weet je wat die twee gekken nu weer hadden gedaan?….. Je gelooft het nooit… ze hadden twee vuurtjes gestookt bovenop mijn worst. Vreselijk!… straks is mijn worst helemaal verbrand, dat is toch zonde!

“Eigenlijk moet je nu de kaarsjes uitblazen Pablo….”; zeiden ze. Omdat ik geen idee had wat ze bedoelden, deden ze het voor. Pfffft….. de brandjes waren uit… het gevaar was geweken!…

Ik had zelf ook wel een manier geweten om her vuur te doven,… gewoon even pootje tillen h√®…. Mijn baasjes vonden dat geen fris idee, omdat de worst dan een raar smaakje krijgt. Ach die twee hebben altijd wat te miepen.

Maar goed, ik ben dus vandaag precies twee jaar in dit gekkenhuis. En ik moet zeggen, ik heb mijn draai hier wel gevonden. Dat gekkenhuis is echt wel mijn thuis geworden. Nu heb ik wel weer genoeg gekletst, ik ga lekker worst eten…

Groetjes en pootje van Pablo ūüźĺ‚̧ԳŹ

 

Moortje (nu Raaf)

Beste medewerkers van De Dierenstee,

Wij dachten dat het misschien leuk is om te vertellen hoe het gaat met Raaf (Moortje) die inmiddels een maand of vijf bij ons woont. Het gaat ontzettend goed met Raaf. Het is een ontzettend lieve en grappige kat, die altijd graag bij ons in de buurt is. Hij is een enorme knuffelkont en blijkt enorm speels te zijn. Soms is het net een kitten, ondanks zijn senioren leeftijd.

Groetjes, Anne en Rivka.

 

Bas (update)

Hallo, hier nog een berichtje over kater Bas.

Gisteren heeft een heuglijke actie plaatsgevonden: Basje kwam bij mij op schoot zitten. Helemaal uit zichzelf! Basje optillen en knuffelen laat hij inmiddels ook toe zonder te spartelen, hij gooit dan zijn kopje omhoog zodat ik daar kan kriebelen en van genot spreidt hij zijn tenen open en dicht, tenminste ik denk dat hij het lekker vindt.

Verder heeft hij een vriendje die elke ochtend hem buiten opwacht en dan gaan ze samen de hort op. Ik denk dat ze klikken, want Basje lijkt niet bang en blaast ook niet.

Groetjes Petra en Basje.

 

Cody

Goedemorgen.

Cody heeft inmiddels zijn plek helemaal gevonden en ik wilde deze foto’s nog met jullie delen. Hij vindt het erg leuk om te zitten in de stoel en ook met Jamie kan hij het erg goed vinden.¬†Nogmaals bedankt.

Met vriendelijke groet, Marleen.

 

Poppy (nu Piet)

Beste allemaal van De Dierenstee,

Hopelijk gaat het jullie goed! Inmiddels is het ruim vier weken geleden dat Piet (a.k.a. Poppy) naar Naarden is verhuisd, en we sturen jullie graag een update over hoe het met haar gaat.

Piet was nog niet bij ons binnen of ze ging al meteen op onderzoek uit, en na tien minuten zat ze op schoot. In kleine beetjes ging ze het huis steeds verder ontdekken en na een paar dagen liep ze vrolijk overal rond, zelfs op de plekken die ze eerst wat eng vond, de werkkamer op zolder bijvoorbeeld. De eerste twee nachten was ze nog wat bang om alleen te zijn (we wilden haar niet aanleren bij ons in bed te slapen), dus ging ze op het kussentje voor de slaapkamerdeur liggen. Om daar, zo leek het, de hele nacht ook te blijven. De eerste twee weken week ze niet van onze zij: liepen wij even naar een kastje om iets te pakken, zij liep met ons mee. Liepen we de trap op, zij ging erachteraan. Zaten we op de bank, dan zat zij erbij. Inmiddels doet ze steeds meer haar eigen ding, ook ‘s nachts, al ligt ze ‘s avonds nog steeds graag bij een van ons op schoot.

Na twee weken zijn we even met haar bij de dierenarts geweest. Niet omdat er wat met haar aan de hand was, maar om even kennis te maken met de dierenarts en even te checken of ze op gewicht zat e.d. Dat bleek het geval. Ook bleek dat we haar misschien iets te veel voer gaven, dus daar gingen we goed op letten. Piet vond dat wat minder, en sindsdien is ze behoorlijk aan het bedelen om eten. ‘s Ochtends is ze dolblij om ons weer te zien, ze geeft tientallen kopjes en likjes, en dan is ze klaar voor de dag. Of beter gezegd: klaar voor de brokjes. We geven haar de brokjes inmiddels in een voerbal, en dat vindt ze heel erg leuk.

Sinds een week gaan we af en toe met haar naar buiten; ze leek daar echt behoefte aan te hebben. Ze heeft dan een tuigje om en ze vindt het heerlijk om de tuin te ontdekken. We denken dat ze het heel erg leuk gaat vinden om zelf op avontuur te gaan straks. Wij vinden het ook nog wel spannend, want straks gaat ze weer de hort op en zijn we haar kwijt. Dat zouden we heel erg vinden, want we zijn inmiddels al echt van haar gaan houden! ūüôā

We willen jullie nogmaals heel erg bedanken voor alles, we zijn heel erg blij met Piet! Jullie krijgen de hartelijke groeten van haar en ze vroeg ons of we wat foto’s mee wilden sturen. Bij dezen! ūüôā

Lieve groeten uit Naarden, Suzanne en Ilona (en Piet).

 

Cooper

Hallo allemaal, vandaag is Cooper jarig, 15 jaar!! Ik had echt niet verwacht dat hij dat zou halen.
Ik heb hem bijna 8 maanden en ben nog steeds heel blij met hem. Maar hij gaat nu wel achteruit. Is eerder moe, hoest meer, en vooral als hij slaapt ademt hij zwaar. Even aankijken, en dan toch maar weer naar de dierenarts. Kijken wat hij zegt. Ik wil Cooper niet kwijt, maar ik wil ook niet dat hij moet lijden.

Hij is nog steeds blij als zijn vriendin Nova hier is, en met Nieves, die ook hier woont is hij ook heel blij. Zij eet haar eten namelijk niet gelijk op, nou Cooper wel hoor! Hij maakt haar bakje ook leeg. Mag natuurlijk niet, maar ja…¬†Hopelijk blijft hij nog een tijdje bij ons.

Groetjes Cooper en Nieves en Loes.

 

Knorretje (nu Smokey)

Hoi dames/heren,

Even een update over Smokey alias Knorretje. En wil een paar foto’s opsturen om jullie te laten zien dat ze heel tevreden is. Ze volgt me als een hondje achterna en zelfs na het douchen zit ze op me te wachten. Jullie hebben niets teveel gezegd over liefde geven. Het is een echte kroelkont. Ik ben dus heel blij met haar en hoop haar nog veel fijne jaren bij mij te hebben.

Lieve groet van Ineke.

 

Evy

Beste Myrthe,

Het gaat heel goed met Evy! Na een paar dagen wennen heeft ze vriendschap gesloten met kater Tonny en die twee sjezen de hele dag achter elkaar aan. Evy staat haar mannetje uitstekend, is vliegensvlug en houdt ook erg van speeltjes. Ze laat zich graag aaien maar wel op haar moment. Ze eet goed en ook met de poep gaat het goed. Aanstaande woensdag wordt ze gesteriliseerd.
Groetjes van Evy en bedankt voor jullie goede zorgen.

Ad en Ivonne.

 

Fay

Fay is lief, makkelijk, sociaal en aanhankelijk, ze volgt mij overal. Fay is een echte kroelerd, net als in de Dierenstee. Ik ben heel blij met haar en wil haar niet kwijt. Fay is mijn eerste asielkat en ik had niet gedacht zo een gemakkelijke kat te krijgen!

Hennie.

 

Sjefke en Thebbie

Het gaat heel goed met Sjefke en Thebbie. Het gaat prima samen, ze ogen gelukkig. Er zijn geen incontinentieproblemen, het duo was snel gewend en is lief en aanhankelijk.

Ellen.

 

Bink

Het gaat super!! Bink is vocaal, lief, sociaal en aanhankelijk en was eigenlijk gelijk gewend. Hij gaat sinds kort naar buiten en komt netjes terug wanneer hij wordt geroepen.
Wij zijn super blij met hem en het voelt alsof hij er altijd al was.

Angeliek

 

Leeds

Hey,

Het is inmiddels bijna een week. En wilde jullie laten weten dat het zeker nog dik aan is tussen Harm en Leeds. Een gezonde relatie, zoals jullie al zeiden, doordat ze afwisselend bij elkaar zitten.

Met het slechte weer zit Harm vooral in het binnenhok, desondanks zien wij Leeds de laatste tijd steeds meer rennend door de tuin en daar heeft ze al favoriete plekjes gevonden. Ze eet ook het voer en hooi wat wij geven van het bedrijf Welkoop. In ieder geval wij zijn erg blij met haar komst ;).

Groetjes,¬†Ruud, Cincianne,¬†Joy, Zo√ę, Amy,¬†Harm en Leeds.

 

Otje en Ola

Dag medewerkers van de Dierenstee,

Zoals beloofd een bericht over Ola een Otje! Bijna zes weken geleden hebben we hen opgehaald en sinds vijf weken en zes dagen wonen we nu bij hen in huis ūüôā

Het gaat heel goed met ze. Beide katten zijn heel gezellig en speels. ‘s Ochtends staan ze boven om ons te begroeten, heel lief. Ze spelen door het hele huis en gaan sinds kort ook naar buiten in de tuin. Ze rennen en rollen wat af, maar komen ook lekker kroelen. Wij zijn blij met onze nieuwe huisgenoten, maar belangrijker: zij ook met ons.

Groetjes Willem, Midas, Isabel en Anne.

 

Cody

Goedemorgen allemaal

Zoals beloofd laat ik jullie weten hoe het tot nu toe met Cody gaat. We zijn nu een week verder en het gaat elke dag een stuk beter. De eerste 2 dagen heeft hij achter de bank gewoond omdat alles spannend was. Mijn andere kat Jamie vond het ook erg spannend allemaal. Maar vanaf dag 3 liep hij de woonkamer te verkennen en het verkennen ging elke dag een stukje verder. Inmiddels spelen ze elke dag en rennen samen heel het huis door. Ook ligt hij graag op de krabpaal of in een mandje. Hij is ontzettend lief, speels en nieuwsgierig. En eten daar is hij gek op.

Cody heeft wel nog wat meer tijd nodig om mij te leren kennen. Maar ook dat gaat al iets vooruit want hij durft inmiddels wel op 2 stappen van me af te zitten als hij eet.

Met vriendelijke groet, Marleen.

 

Sterretje (nu Pien)

Beste medewerkers,

Fijne dagen & een gezond 2024! Dat jullie het mooie werk in het asiel van opvangen/verzorgen van de dieren nog lang mogen voortzetten.

Poes Pien (Sterretje) is nu 6 weken bij ons en heeft het helemaal naar haar zin hier. De start was voor Pien wat moeilijk maar nu is zij helemaal gelukkig & wij met haar!!

Met vriendelijke groeten, Marion. 

 

Lizzy (nu Nubi)

Hoi Dierenstee,Zoals belooft een update over Nubi (Lizzy).Bij aankomst moest ze even wennen, dus de eerste twee dagen kwam ze niet onder de bank vandaan. Al gauw begon ze wennen. Ze is wel even ziek geweest en moest naar de dierenarts maar na enkele dagen ‘katten paracetamol’ was ze helemaal opgeknapt.Ze doet het heel goed, ze is nu na vier weken helemaal gewend. Het blijkt een hele aanhankelijke kat. Ze vindt het heel fijn om geaaid te worden. Ze komt standaard kroelen als ik op de bank zit. We zijn nu zover dat ze zelfs op mijn schoot zit. Bedankt voor alle hulp en informatie in de afgelopen tijd. Nubi wenst jullie fijne dagen ( zie foto in de bijlage).

Groetjes, Artemisia. 

 

Wolf

Hallo Dierenstee medewerkers,

Wij hebben gisteren Wolf geadopteerd, en het gaat heel goed! Na een paar uurtjes de kat uit de boom gekeken te hebben, heeft-ie ‘s avonds het hele huis ge√Įnspecteerd. Hij komt ook zelf aandacht vragen; vandaag zat Wolf al een paar keer op schoot. Dat hadden we niet zo snel verwacht. Kortom, we zijn heel blij met Wolf.

Groetjes, Joke en Karel.

 

Kent

Hallo Esmee,

Bunny en Kent hebben het heel gezellig samen. De eerste dagen verkende Kent alle nieuwe plekjes. Bunny was nog een beetje in shock van de reis. Inmiddels huppelen ze vrolijk rond. En zitten ze samen op de lievelingsplekjes van Bunny.

 

Groetjes, Like.

 

Red

Goedenavond,

Red doet het fantastisch.¬†Hij is nu 5 kg, dus een ferme jeweetwelkater. Het is een tevreden en blij ei, eigenlijk gewoon perfect. Gaat graag naar buiten, maar niet te ver en niet als het regent. Vindt iedereen aardig, maar niet te ūüôā¬†Is absoluut geen vechtersbaas en heeft hier een paar vriendjes onder de buurkatten.¬†Kortom, we zijn erg blij met hem.

Groetjes, Ingrid.

 

James

Beste allemaal van de Dierenstee,

Gisteren hebben wij met veel plezier James de kater geadopteerd als nieuw vriendje voor onze huidige kat Lio. We willen jullie met veel plezier laten weten dat het ontzettend goed gaat tussen de twee. James en Lio zijn al dikke vriendjes. Hun kennismaking verliep erg soepel en na een paar kleine klapjes van Lio zat het al snel goed haha. Ze hebben vannacht samen geslapen en zijn nu alweer druk aan het spelen. James eet erg goed en durft zelfs al het eten van Lio in te pikken.

Ons vond hij gisteren nog een beetje spannend, maar hij komt al steeds meer naar ons toe en dan mogen we hem ook aaien. Dat zal vanzelf helemaal goedkomen. Wij willen jullie heel erg bedanken voor het fijne ontvangst gisteren en voor de geweldige match die jullie hebben uitgekozen.

Liefs, Denise en Joey.

 

Shiva

Goedemiddag,

Hierbij foto‚Äôs van poes Shiva. Zij woont nu een tijdje bij mij, het gaat heel goed met haar. De eerste twee dagen bleef ze onder een kast liggen, ZOOOOO eng vond ze het. Daarna heb ik haar er onderuit gehaald, sinds die dag is ze mij steeds vaker komen opzoeken, nu is Shiva bijna altijd dicht bij me in de buurt. Dicht tegen me aan. Ze spint, speelt, slaapt en heeft net als de meeste katten een ‘gek’ half uurtje waarbij ze racet door het huis.¬†We wensen jullie fijne feestdagen en een liefdevol nieuw jaar.

Paula en ShivaūüėĽ