Post van oud-bewoners!

Evy

Beste Myrthe,

Het gaat heel goed met Evy! Na een paar dagen wennen heeft ze vriendschap gesloten met kater Tonny en die twee sjezen de hele dag achter elkaar aan. Evy staat haar mannetje uitstekend, is vliegensvlug en houdt ook erg van speeltjes. Ze laat zich graag aaien maar wel op haar moment. Ze eet goed en ook met de poep gaat het goed. Aanstaande woensdag wordt ze gesteriliseerd.
Groetjes van Evy en bedankt voor jullie goede zorgen.

Ad en Ivonne.

 

Fay

Fay is lief, makkelijk, sociaal en aanhankelijk, ze volgt mij overal. Fay is een echte kroelerd, net als in de Dierenstee. Ik ben heel blij met haar en wil haar niet kwijt. Fay is mijn eerste asielkat en ik had niet gedacht zo een gemakkelijke kat te krijgen!

Hennie.

 

Sjefke en Thebbie

Het gaat heel goed met Sjefke en Thebbie. Het gaat prima samen, ze ogen gelukkig. Er zijn geen incontinentieproblemen, het duo was snel gewend en is lief en aanhankelijk.

Ellen.

 

Bink

Het gaat super!! Bink is vocaal, lief, sociaal en aanhankelijk en was eigenlijk gelijk gewend. Hij gaat sinds kort naar buiten en komt netjes terug wanneer hij wordt geroepen.
Wij zijn super blij met hem en het voelt alsof hij er altijd al was.

Angeliek

 

Leeds

Hey,

Het is inmiddels bijna een week. En wilde jullie laten weten dat het zeker nog dik aan is tussen Harm en Leeds. Een gezonde relatie, zoals jullie al zeiden, doordat ze afwisselend bij elkaar zitten.

Met het slechte weer zit Harm vooral in het binnenhok, desondanks zien wij Leeds de laatste tijd steeds meer rennend door de tuin en daar heeft ze al favoriete plekjes gevonden. Ze eet ook het voer en hooi wat wij geven van het bedrijf Welkoop. In ieder geval wij zijn erg blij met haar komst ;).

Groetjes, Ruud, Cincianne, Joy, Zoë, Amy, Harm en Leeds.

 

Otje en Ola

Dag medewerkers van de Dierenstee,

Zoals beloofd een bericht over Ola een Otje! Bijna zes weken geleden hebben we hen opgehaald en sinds vijf weken en zes dagen wonen we nu bij hen in huis 🙂

Het gaat heel goed met ze. Beide katten zijn heel gezellig en speels. ‘s Ochtends staan ze boven om ons te begroeten, heel lief. Ze spelen door het hele huis en gaan sinds kort ook naar buiten in de tuin. Ze rennen en rollen wat af, maar komen ook lekker kroelen. Wij zijn blij met onze nieuwe huisgenoten, maar belangrijker: zij ook met ons.

Groetjes Willem, Midas, Isabel en Anne.

 

Cody

Goedemorgen allemaal

Zoals beloofd laat ik jullie weten hoe het tot nu toe met Cody gaat. We zijn nu een week verder en het gaat elke dag een stuk beter. De eerste 2 dagen heeft hij achter de bank gewoond omdat alles spannend was. Mijn andere kat Jamie vond het ook erg spannend allemaal. Maar vanaf dag 3 liep hij de woonkamer te verkennen en het verkennen ging elke dag een stukje verder. Inmiddels spelen ze elke dag en rennen samen heel het huis door. Ook ligt hij graag op de krabpaal of in een mandje. Hij is ontzettend lief, speels en nieuwsgierig. En eten daar is hij gek op.

Cody heeft wel nog wat meer tijd nodig om mij te leren kennen. Maar ook dat gaat al iets vooruit want hij durft inmiddels wel op 2 stappen van me af te zitten als hij eet.

Met vriendelijke groet, Marleen.

 

Sterretje (nu Pien)

Beste medewerkers,

Fijne dagen & een gezond 2024! Dat jullie het mooie werk in het asiel van opvangen/verzorgen van de dieren nog lang mogen voortzetten.

Poes Pien (Sterretje) is nu 6 weken bij ons en heeft het helemaal naar haar zin hier. De start was voor Pien wat moeilijk maar nu is zij helemaal gelukkig & wij met haar!!

Met vriendelijke groeten, Marion. 

 

Lizzy (nu Nubi)

Hoi Dierenstee,Zoals belooft een update over Nubi (Lizzy).Bij aankomst moest ze even wennen, dus de eerste twee dagen kwam ze niet onder de bank vandaan. Al gauw begon ze wennen. Ze is wel even ziek geweest en moest naar de dierenarts maar na enkele dagen ‘katten paracetamol’ was ze helemaal opgeknapt.Ze doet het heel goed, ze is nu na vier weken helemaal gewend. Het blijkt een hele aanhankelijke kat. Ze vindt het heel fijn om geaaid te worden. Ze komt standaard kroelen als ik op de bank zit. We zijn nu zover dat ze zelfs op mijn schoot zit. Bedankt voor alle hulp en informatie in de afgelopen tijd. Nubi wenst jullie fijne dagen ( zie foto in de bijlage).

Groetjes, Artemisia. 

 

Wolf

Hallo Dierenstee medewerkers,

Wij hebben gisteren Wolf geadopteerd, en het gaat heel goed! Na een paar uurtjes de kat uit de boom gekeken te hebben, heeft-ie ‘s avonds het hele huis geïnspecteerd. Hij komt ook zelf aandacht vragen; vandaag zat Wolf al een paar keer op schoot. Dat hadden we niet zo snel verwacht. Kortom, we zijn heel blij met Wolf.

Groetjes, Joke en Karel.

 

Kent

Hallo Esmee,

Bunny en Kent hebben het heel gezellig samen. De eerste dagen verkende Kent alle nieuwe plekjes. Bunny was nog een beetje in shock van de reis. Inmiddels huppelen ze vrolijk rond. En zitten ze samen op de lievelingsplekjes van Bunny.

 

Groetjes, Like.

 

Red

Goedenavond,

Red doet het fantastisch. Hij is nu 5 kg, dus een ferme jeweetwelkater. Het is een tevreden en blij ei, eigenlijk gewoon perfect. Gaat graag naar buiten, maar niet te ver en niet als het regent. Vindt iedereen aardig, maar niet te 🙂 Is absoluut geen vechtersbaas en heeft hier een paar vriendjes onder de buurkatten. Kortom, we zijn erg blij met hem.

Groetjes, Ingrid.

 

James

Beste allemaal van de Dierenstee,

Gisteren hebben wij met veel plezier James de kater geadopteerd als nieuw vriendje voor onze huidige kat Lio. We willen jullie met veel plezier laten weten dat het ontzettend goed gaat tussen de twee. James en Lio zijn al dikke vriendjes. Hun kennismaking verliep erg soepel en na een paar kleine klapjes van Lio zat het al snel goed haha. Ze hebben vannacht samen geslapen en zijn nu alweer druk aan het spelen. James eet erg goed en durft zelfs al het eten van Lio in te pikken.

Ons vond hij gisteren nog een beetje spannend, maar hij komt al steeds meer naar ons toe en dan mogen we hem ook aaien. Dat zal vanzelf helemaal goedkomen. Wij willen jullie heel erg bedanken voor het fijne ontvangst gisteren en voor de geweldige match die jullie hebben uitgekozen.

Liefs, Denise en Joey.

 

Shiva

Goedemiddag,

Hierbij foto’s van poes Shiva. Zij woont nu een tijdje bij mij, het gaat heel goed met haar. De eerste twee dagen bleef ze onder een kast liggen, ZOOOOO eng vond ze het. Daarna heb ik haar er onderuit gehaald, sinds die dag is ze mij steeds vaker komen opzoeken, nu is Shiva bijna altijd dicht bij me in de buurt. Dicht tegen me aan. Ze spint, speelt, slaapt en heeft net als de meeste katten een ‘gek’ half uurtje waarbij ze racet door het huis. We wensen jullie fijne feestdagen en een liefdevol nieuw jaar.

Paula en Shiva😻

 

Winston en Wessie (nu Milo en Maya)

Goedemiddag!

We hebben nu ongeveer een maandje onze lieve kittens in huis. We hebben ze Milo en Maya genoemd en ze zijn super blij met hun nieuwe thuis! Toen we net thuiskwam was het natuurlijk allemaal even eng, maar ze gingen al snel graag samen op onderzoek uit. Ze hebben die middag al goed kunnen wennen en die eerste nacht wilden ze zelfs al lekker bij ons op bed komen liggen. We hebben al gelijk een band op kunnen bouwen met ze. Zo staan ze nu elke ochtend te wachten tot we naar beneden gaan. Ze zijn al goed gegroeid en eten en drinken heel goed. Ze zijn helemaal gek op het Greenheart voer wat jullie ze gaven en hier zijn we dus ook gewoon mee doorgegaan. Ook hebben ze een super leuke krabpaal waar ze heerlijk samen op kunnen klimmen, spelen en slapen. Dit doen ze eigenlijk allemaal altijd samen, waar de een is, vind je de ander ook.

We gaan door met super goed voor ze zorgen en we vinden het super mooi om te zien dat zij heel veel liefde terug willen geven aan ons.

Met vriendelijke groet, Sanne & Thomas. 

 

Pien

Goedemiddag,

Hierbij een update over Pien. Het is nu ongeveer drie maanden geleden dat ik haar heb geadopteerd, maar het voelt alsof ze al jaren bij me woont. Ze moest even wennen aan de nieuwe omgeving. Ze gaat overal dapper op af, maar is toch wat banger dan ze wil doen voorkomen. Daardoor kan ze soms even uithalen naar nieuwe mensen of spullen die ze nog niet eerder gezien heeft. Gelukkig doet ze dat nooit hard en gebeurt het steeds minder vaak.

Ze is erg ondernemend en houdt alles in de gaten. Ze speelt graag met speeltjes en ligt in de tussentijd het liefst hele dagen op schoot. Daarnaast helpt ze me graag met werken door op m’n bureau te slapen en op m’n toetsenbord te zitten. Kortom, Pien is een heel gezellige, lieve en aanhankelijke huisgenoot!

Met vriendelijke groet, Eva. 

 

Ashley

Goedemiddag,

Wij hebben Ashley eind maart geadopteerd uit het asiel en ze heeft sinds die tijd veel goede stappen gezet. Wij lopen al blokjes met onze andere kat sinds die een kitten is en sinds een paar weken loopt Ashley ook met ons mee. Ze heeft haar eigen plekjes gevonden in ons huis en onze tuin en ze speelt met haar speeltjes en gaat achter beestjes aan, je merkt dat ze zich thuis voelt.

Sinds een paar dagen mogen we haar ook echt aaien, ze geeft kopjes aan mijn hand en komt naast me liggen, zie ook dit filmpje.

MVG, Iva.

 

Cooper

Hallo allemaal,

Cooper is nu ruim 3 maanden bij mij. Het is een heerlijk hondje. Vrolijk en lief. Hij is nergens bang voor! Super dapper. Luisteren……? Ja dat vindt hij niet echt nodig. Maar daar valt goed mee te leven.

Zijn gezondheid gaat redelijk. Hoesten doet hij als hij zich te druk maakt. We zijn 2x bij de dierenarts geweest. Eerste keer was hij misselijk, at niet, spuugde alles uit. Dus ook zijn medicijnen. Tweede keer om een wondje aan zijn poot en jeuk. Gaat nu goed en de arts kon hem gelijk goed nakijken.

Nu nog een leuk nieuwtje: we hebben er een hondje bij. Ook een oudje, en ook baasje overleden. Ze heet Nieves en is 11 jaar. Gaat prima met Cooper, hij vindt haar prachtig. Ze is heel anders, bang en rustig. Slaapt ook beneden. Nou dat doet Cooper echt niet. Die slaapt nu zelfs in bed. Nieves vindt Cooper ook lief. Ik hoop dat zij wat zekerder wordt door Cooper.

Groetjes van Cooper, Nieves en Loes.

 

Ixie

Hoi Myrthe,

Het gaat heel goed met Ixie! Ze is een eigenzinnige kat maar al helemaal thuis hier. Ze is niet bang voor de andere dieren zoals de honden, paarden en kippen. Ze is er geen vrienden mee maar ook zeker niet bang. Met de andere katten samen gaat ook heel goed. S’ avond zitten ze op een rijtje en krijgen dan allemaal een zakje voer. Overdag is er altijd brokje beschikbaar.

Ze komt niet snel naar ons toe maar gaat dan wel op afstand liggen rollen, zie ook dit filmpje. Aaien vindt ze de ene keer wel fijn en andere keer niet. Zij mag het zelf weten van ons 😊. Het is grappig om te zien dat de Britse kortharen overeenkomstig gedrag hebben: ze slapen veel overdag en zijn behoorlijk op zichzelf. De ander Britse korthaar is hier trouwens ook gekomen omdat ie niet zindelijk was. Ook is Ixie is inmiddels zindelijk. Tenminste … ze plast en poept buiten. Alleen als het heel hard regent kan het zijn dat we toch een plasje binnen vinden. Dan is het ook geen weer om naar buiten te gaan en eerlijk gezegd verdenk ik de grijze britse korthaar nog eerder dan Ixie 😊.

Wij zijn in elk geval heel blij met Ix. En ook blij dat het met de andere katten samen ook goed gaat. Met het zakje voer dan blijven we er bij, de andere 2 zijn grotere schrokhalzen dan de Britse kortharen en brutaler. Maar dat was ook al voordat Ix kwam. Dus samengevat: wij zijn reuze blij met Ix!!

En Ix heeft nog wel een airtag om, die houden we voorlopig nog om. In het nieuwe jaar mag die er wel een keer af maar voor alle zekerheid laten we die nog even om. Ook al komt ze echt niet ver nog, maar je weet toch niet of ze ineens toch ergens van schrikt, dan kan ik altijd nog tracen waar ze is. Maar tot nu toe alleen maar thuis!

Ik hoop dat jullie een beeld hebben gekregen van het leven van Ix hier op de boerderij. Waarschijnlijk is ze over een jaar nog meer vertrouwd hier en wordt ze nog wat losser in de omgang. Maar dat hoeft niet, ze mag zijn wie ze is. Maar tot nu toe gaat het dus super! We zijn echt blij met haar en ik denk dat zij het hier ook wel prima vindt hier.

Hartelijke groeten, Roswitha & Patrick, Mytthe en Elise.