Post geadopteerde dieren

Kyra

Lieve medewerkers van De Dierenstee,

Een week geleden hebben wij de lieve poes Kyra geadopteerd uit jullie asiel. Hierbij een update over hoe het nu gaat met Kyra:

Uiteraard vond ze het aan het begin een beetje spannend maar als snel won de nieuwsgierigheid. Ze vindt het maar al te leuk om de hele dag in de vensterbank uit het raam te kijken naar de vogeltjes en alle hoekjes van het huis te ontdekken. Ook komt ze maar al wat graag bij ons om lekker te kroelen waar ze met volle tuigen van geniet!

Aan het begin bevielen haar nieuwe brokken haar niet goed, die spuugde ze dan al snel daarna weer uit. Na de overstap op andere brokken gaat het al veel beter, wel vroegen wij ons af of ze in het asiel ook al wat vaker spuugde. Ze eet namelijk veel (katten)gras waarna ze dan schuimig slijm spuugt (geen voedsel).
Wij hebben het idee dat Kyra hartstikke gelukkig zal zijn bij ons, en dat zijn wij ook met haar.

Met vriendelijke groet, Elise.

 

Icey en Stitch

Goedemorgen allen,

Hierbij een update over Icey en Stitch die inmiddels al bijna 3 weken bij ons rondhuppelen.

De eerste 2 dagen heeft Icey (hoop dat ik de namen nog juist zeg – de haasachtige) boven in het schuilhok gezeten en liet zich niet zien. We maakte ons zorgen om hem en hebben een extra water- en voerbak bij hem neergezet. Stitch is de nieuwsgierigheid zelve en vanaf het begin snuffelt ze aan alles en komt ook gewoon naar je toe (vooral omdat ze hoopt dat je eten hebt).

Met Icey gaat het sindsdien in kleine stapjes vooruit. Na 2 dagen zagen we hem voor het eerst beneden. Een aantal dagen later kwam hij ook overdag in de buitenren en nu zitten Icey en Stitch zelfs overdag heel veel samen beneden in de kooi of buitenren. Helaas nog veel regenachtige dagen waarop ze beiden veel in het slaaphok zitten.

Iedere ochtend krijgt Icey een klein stukje van een knabbelstick en sinds een paar dagen komt hij uit zichzelf naar mij toe in het hok om aan mijn hand te snuffelen voor het snoepje (zie bijgevoegd een foto van vanochtend waar hij lekker het snoepje aan het eten is). Momenteel hopen we te bereiken dat hij beneden in de kooi of ren blijft zitten als wij door huis lopen. Sommige dagen lukt dat, andere wat minder. Het is mooi om te zien dat hij in kleine stapjes iedere dag groeit en we hopen dat hij uiteindelijk aan ons en onze aanwezigheid in huis en tuin zal wennen. Dat geeft hemzelf ook meer rust.

Groetjes, Ellen. 

 

Figaro (nu Figo)

Hoi hoi,

Hier een berichtje over Figo. Want zo heet Figaro bij ons….
Na een beetje moeilijke start waarin wij Figo niet begrepen en hij ons niet, gaat het nu na een week supergoed! Alles veranderde toen hij na 5 dagen wist te ontsnappen. Wat waren wij in paniek!!! Maar meneer kwam na 1,5 uur vrolijk terug en hij was gelijk zoveel relaxter! Hij heeft nu standaard een GPS tracker en hij gaat veel naar buiten en wij zien dat hij gewoon in de buurt blijft. Het kattenluikje vindt hij nog bijzonder maar gaat zo graag naar buiten dat dat ook went.

Binnen is hij heel aanhankelijk en een echte knuffel. Ook vindt hij het geweldig om met een simpel touwtje te spelen. Een fortuin uitgegeven aan speeltjes maar een touwtje wint het 🙂

De eerste dagen ging hij erg veel op de bak en wij vermoedden iets met zijn blaas. Hij krijgt nu speciale brokjes voor de urinewegen en zagen gelijk verbetering. Dit blijven wij dus geven.

Kortom: wat zijn wij enorm blij met Figo!!!! Na een week al zo’n geweldige band! Wij kunnen hem niet meer missen ♡ Dank jullie wel voor deze geweldige match en voor de goede zorgen.

Groetjes, Jessica en Paul.

 

Monkey (nu Augustus)

Goedenavond, 

Even een klein berichtje van Augustus om te laten weten hoe het gaat. Na 5 dagen vertoefd te hebben in de trapkast begin ik nu langzaam mijn nieuwe huis te verkennen. Ik kom graag een knuffel halen en gezellig kletsen, maar schrik nog wel vaak van onverwachte bewegingen en geluiden. Waar ik dan eerst gelijk weer terug rende naar de trapkast, bedenk ik me meestal na een paar meter weer en ga ik toch liever weer op de bank liggen.

Kortom, het gaat goed met me!

 

Smiegel (nu Smeagol)

Goedemorgen,

Ik wilde even laten weten hoe het met Smeagol gaat.

Smeagol is al heel snel prima met onze andere katten, Siepie, Macho en Truffel. We hebben ze langzaam geïntroduceerd en Siepie die het meest gemakkelijk is van onze katten, heeft als eerste fysiek contact gehad met Smeagol. De enige die wat moeite had was onze andere zwarte kat maar omdat Smeagol zich meteen heeft onderworpen was dat al snel onder controle. Dus hij is het snelste geïntroduceerd ooit, binnen 5 dagen ging het al goed. 🙂

We zijn erachter gekomen dat Smeagol heeeeel graag buiten is en er heel slecht tegen kon om opgesloten te zitten. Hij is zoals jullie weten een keer ontsnapt en was meteen 4 uur weg waarna hij gewoon weer binnen is komen lopen. Hierna werden de deuren nog extra gecontroleerd maar toch is hij de volgende dag weer uitgebroken. Hij is gewoon door het op slot gezette luikje heen gebroken. Ook toen weer teruggekeerd. Vervolgens hebben we een zware bak voor het luikje geplaatst en de deuren extra goed gecontroleerd. Toch weer ontsnapt. 🙂 Daarna hebben we max security opgesteld in huis maar eergisteren was hij zo gefrustreerd dat hij de hele nacht liep te spoken dat ik toen toch maar heb opgegeven en nu kan hij gewoon naar buiten wanneer hij wil en hij komt ook steeds weer terug om te eten en te slapen.

We merken dat hij nu al veel rustiger is. Hij is heel lief en lijkt aardig op zijn gemak. Hij komt nog niet veel in de woonkamer kijken, maar het is ook lekker warm boven en de andere katten zitten op dit moment ook daar. Ze liggen meestal met z’n viertjes op een bed te slapen.

Wij hebben vaste etenstijden vanwege Siepie die anders teveel eet en Smeagol komt nog niet altijd maar wel steeds meer. Als hij buiten is dan zetten we zijn bakje buiten bij het luikje.
Smeagol is echt superlief, hij gedraagt zich als een echte heer.

Vriendelijke groet van Judith. 

 

Gingy (nu Georgie)

Beste Dierenstee,

Ongeveer 4 weken geleden heb ik jullie Gingy geadopteerd! Het leek me leuk om een update te geven. Ze is inmiddels al een paar weken van haar speciaal voer af, en dit gaat ontzettend goed! Ze heeft sinds ze hier is geen enkele keer last van diarree gehad. Ik geef haar inmiddels ook wel eens een halve Gourmet Gold bij haar avondeten, en daar kan ze zéér van genieten. :’)

Zoals eigenlijk al verwacht werd, voelde Gingy (nu Georgie) zich eigenlijk meteen thuis in haar nieuwe huisje. Ik had van tevoren allerlei maatregelen genomen om haar op eigen tempo te laten wennen aan haar nieuwe huis, zoals een speciale ruimte waar ze rustig kon aarden. Nou, uiteindelijk duurde het niet meer dan een paar minuten voordat ze meteen het hele huis ging onderzoeken… die ‘veilige ruimte’ vond ze blijkbaar totaal niet nodig! Ze lag nog geen uur later al lekker naast mij op de bank.

Het duurde een paar weken voordat ze zich ook zonder mij meer thuis begon te voelen (ik merkte dat ze in eerste instantie eigenlijk altijd achter mij aan liep, en dat doet ze nog steeds wel een beetje, maar toch al een stuk minder!). Helaas betekende dat ook dat ik al steeds vaker thuiskwam van werk en er een kleine ravage was aangericht (omgegooide plantjes, en zelfs mijn schilderij heeft ze een keer omver gekregen). 😊 Het is een echte ondernemende – en zeer speelse – dame, die erg goed weet hoe ze aandacht kan opeisen!

Heel erg bedankt voor alles, en wat ben ik blij dat ik deze geweldige poes van jullie heb mogen overnemen!

Met vriendelijke groet, Lotte.

 

Tiko

Hallo allemaal,

Na een dagje onder de bank alles bekeken te hebben, voelt Tiko zich vanavond al aardig thuis. Na lekker geknuffeld en gegeten te hebben, zie je op de foto dat hij aan het uitbuiken is op de bank😄.Hij heeft onze harten gestolen, wat een lieverd!

Hartelijke groet, Melanie, Sanne en Robin.

 

Josi (nu Freija)

Hallo,

Hierbij een berichtje met foto’s over Josi alias Freija. De 18e wordt ze 1 jaar en ik wilde jullie graag laten weten dat het goed met haar gaat en hoe mooi ze is!

 

Sjoerd

Beste Myrthe,

Ik stuurde je net al een bericht maar volgens mij ging er iets mis. Bij deze. Een maand geleden hebben wij Sjoerd geadopteerd. Het gaat hartstikke goed!

Al na een week bij ons was Sjoerd een knuffelkater geworden. Hij is nog erg voorzichtig met de kinderen, maar gedreven om ook met hen kennis te maken. Sjoerd wil ook heel graag met kater Willem knuffelen en spelen, maar Willem is daar nog niet zo gecharmeerd van. Hij begint Sjoerd wel te tolereren. Zo hebben ze afgelopen nacht voor het eerst op een afstand van een halve meter naast elkaar geslapen. Sjoerd is ook een heel grappig katertje. Hij maakt de hele dag (en nacht) door vriendelijke geluidjes, ook tegen Willem, zo lijkt het. ‘s Nachts, als we rustig liggen, komt hij stiekem op ons zitten om daarna het huis te verkennen.

Kortom, het gaat goed! Sjoerd heeft ook helemaal geen darmklachten of andere gezondheidsproblemen gehad.

Met vriendelijke groet, Ina.

 

Sara

Hoi,

Vrijdag heb ik Sara opgehaald, het gaat goed met haar ( wel 1 keer buiten de bak gedaan) en voelt zich helemaal thuis. Zij gaat ook lekker naar buiten en komt weer terug.

Groetjes Hilda. 

 

Huppy (nu Hupples)

Hoihoiii,

Ik had beloofd nog wat foto’s te sturen van Huppy (nu Hupples). Hij doet het zo goed. Wat een leuk konijn. Hij is helemaal uit z’n schulp gekropen. Iedere dag is genieten met hem.
Hopelijk vinden we binnenkort een leuk vriendinnetje voor hem, want dat gun ik hem wel echt. Nogmaals bedankt voor het vertrouwen en tot een volgende keer! 

Groetjes Denise en Hupples.

 

Karel

Hallo allemaal!

Hierbij een foto van Karel! Zoals jullie kunnen zien heeft hij het goed! Bedankt voor alles. 

Met vriendelijke groet, Babette, Jim en Charlie Mae (en Karel en Elvis natuurlijk).

 

Smokey

Goedemiddag De Dierenstee,

Vandaag is het precies een jaar geleden dat wij Smokey hebben opgehaald bij jullie. Wat zijn wij blij dat we dat gedaan hebben!

Nogmaals dank dat wij Smokey een nieuw huisje hebben mogen geven!

Met vriendelijke groet, Yvo en Elina. 

 

Smokey

Goedendag!

Bij deze een update over Smokey en Roxxy. Toen we eenmaal thuis was Roxxy denk ik erg blij dat ze weer thuis was 🙂
In de avond heb ik ze enorm veel flops zien maken. Echt superlief. Smokey is ook een enorme schat! Nu op dit moment zitten ze samen in de tv gepropt.

Met vriendelijke groeten, Laura.

 

Coco

Goedemorgen Dierenstee,

Even een berichtje van konijn Coco, die nu al een paar weken bij ons is. Het gaat goed met hem, alhoewel hij nog niet helemaal vriendjes is met Inki. De eerste week liepen ze los met een hek ertussen, waarbij ze regelmatig ruzie maakten. Maar toen het alleen bij snuffelen was, heb ik steeds vaker het hek weggehaald en nu lopen ze samen. Door het grote buitenverblijf hebben ze de ruimte om elkaar te ontlopen en ook om elkaar op te zoeken. Soms zitten ze naast elkaar te eten en ook heb ik al een paar keer gezien dat ze elkaar even zaten te wassen, maar Inki is het snel zat en laat ze met een grom weten, dat hij weg moet wezen. Ik denk dat het wel goedkomt tussen hun, het duurt alleen wat langer. Bijgaand een foto, waarop ze samen met de cavia’s Dobby, Tiana en Bella te zien zijn.

Groetjes, Adriana.

 

Moos (update)

Ook dit jaar eventjes de groetjes van onze blije hond Moses. Wij zijn net terug van ons rondje met zijn vrienden Balou en Miljoushka. Bedankt voor deze prachtige hond, wij houden veel van hem. Niet alleen wij: vele senioren in de buurt hebben altijd een koekje voor hem😀

Beste groeten, Ruth en Milad