Post geadopteerde dieren

Nero

Hallo, even een berichtje over Nero. Hij woont nu 2 weken bij ons en heeft het geweldig naar zijn zin. We hebben hem na 1 week naar buiten gelaten en dat gaat heel goed. Hij loopt overal heen en “klopt” weer aan. Het kattenluik snapt hij nog niet….hij is ontzettend aanhankelijk en loopt de hele dag achter ons aan en wil bij ons in de buurt zijn. Slaapt iedere nacht op bed bij ons. Nero is heel intelligent en onderzoekt alles. Alleen het plastic eten is wel een dingetje…

Groetjes, Nero, Emy, Arwin en Sanderina.

 

Bandit

Hi there,

Just wanted to send a follow up on Bandit, he’s fitting in really well 😊 He and Sophie seemed to have bonded really quickly and we all couldn’t be happier!  He is taken to his new diet well and were settling into our daily routine. 

He’s licking my hands as I type this email 😄 I think it’s safe to say he makes an amazing addition to our family and we love him very much. Thanks again for everything. 

Nick.

 

Woezel

Goedemorgen,

Woezel is nu bijna een jaar bij ons en heeft al aardig haar plekjes gevonden, zoals jullie kunnen zien op de foto’s. Sinds twee weken komt ze ook af en toe eventjes bij mij op schoot………

Het is echt een superlief poesje! Contact met mijn man blijft nog steeds wel lastig, soms lukt dat wel een beetje, soms niet. Ze blijft ook erg schrikkerig, maar herstelt ook altijd wel weer snel.

Verleden week was ik met haar bij de dierenarts voor de jaarlijkse controle, ze was ontzettend angstig, bleef helemaal in elkaar gedoken en beven. Eenmaal thuis leek het gelukkig al weer snel vergeten! Ze heeft soms zelfs even “de gekke 5 minuten” dan rent ze heel hard heen en weer door de kamer en speelt met een propje papier. In de tuin scharrelen vindt ze ook heerlijk, zelfs in het donker. Het is echt zo leuk en dankbaar om te zien dat ze nog steeds wat meer “poes” wordt, we zijn dan ook nog steeds erg blij met haar.

Hartelijke groet, Marja.

 

Ugo (nu Joey)

Kennen jullie Ugo nog? Bij mij gekomen ongeveer half juli. Het gaat goed met hem, vrolijk en dol op eten. Ik ben heel blij met Ugo die nu Joey heet, het is een waaghals….

Groet, Mary.

 

Dribbel

Beste Dierenstee,

Drie maanden geleden hebben wij Dribbel opgehaald uit het asiel. De terugweg vond hij toch best spannend en liet daarom ook flink van zich horen. Eenmaal thuis ging hij gelijk op ontdekkingstocht door de kamer. Als we hem even alleen lieten, miauwde hij gelijk om te vragen waar we gebleven waren. Gelijk in de avond vond hij het dus ook gezellig om bij ons op schoot te komen. De kennismaking met Wolvie vond hij hartstikke leuk, alleen Wolvie moest er iets langer aan wennen. Af en toe snauwt en gromt Wolvie wat, maar Dribbel vindt dat helemaal niet erg. Hij loopt even weg en komt daarna gezellig weer terug om nog een grom om z’n oren te krijgen. Maar toch liggen ze soms met wat geluk samen bij mij in bed.
Dribbel is na oud en nieuw naar buiten gegaan en kan zijn energie daar goed kwijt. Ook al vind hij het thuis toch iets gezelliger en blijft hij nooit lang weg. Al met al zijn wij super blij met Dribbel en volgens mij voelt hij zich hier wel thuis! Bedankt dat wij Dribbel een nieuw huis mochten geven.

Met vriendelijke groeten, Lars en Celine.

 

Babs en Hugo

Hi,

Babs en Hugo zijn samen al lekker op onderzoek uit en eigenlijk al gelijk heel relaxt. Nu maar hopen dat de modder snel weer minder is ✌️

Groetjes, Brenda.

 

Preston (nu Mien, update)

Beste Dierenstee medewerker,

Groetjes van Koos en Mien (voorheen Preston), wij zijn nog steeds erg gelukkig met elkaar, bedankt lieve Dierenstee medewerkers!

Mvg Miranda.

 

Pablo (update)

Beste Dierenstee medewerker,

Pablo heeft het prima naar zijn zin. Vanmorgen heeft hij genoten van gebakken kippenlevertjes, en daarna heerlijk kroelen bij zijn baasje. Pablo is heel erg aan ons gehecht, zo erg dat hij ons tegen iedereen wil verdedigen, ook al is dat niet nodig. Als iemand ons op minder dan een meter nadert, dan zet Pablo zijn sirene aan. Mijn vrouw zegt dan: Pablo is beter dan een Verisure alarm. We zijn heel blij met Pablo.

Vriendelijke groeten, René, Henny, … en Pablo.

 

Goose (update)

Goedemorgen,

Hier weer even op update van Goose. Sinds 20 december hebben we Goose bij ons thuis. En wat gaat het goed. Het is een super lief dier en hij geniet met volle teugen bij ons. En wat is hij mooi.
Hij heeft zijn plekje bij ons gevonden. Wij genieten iedere dag van hem. 

Groetjes Carla en Dirk.

 

Rose

Goedemiddag allemaal,

Vorige week woensdag hebben wij met onze Dior een speeddate gehad met Rose bij jullie. Dit verliep boven verwachting goed dat wij Rose direct hebben geadopteerd bij jullie. Wij zijn nu een week verder en willen graag een update geven aan jullie.Bij aankomst thuis hebben wij gelijk nog een oude ren uit de berging gehaald. Deze helemaal opgezet en de ren van Dior tijdelijk moeten inkrimpen. Dezelfde avond hebben wij Dior en Rose nog hier thuis op neutraal terrein gezet. Dit ging prima en er gebeurde geen gekke dingen. Wel zagen wij dat Rose nog erg bang was en heel erg moest wennen aan de nieuwe omgeving. Dat is uiteraard ook niet zo gek.De volgende dag was Rose ook nog erg bang maar zagen wij wel dat ze had gekeuteld en hooi had gegeten. Alleen het drinken bleef nog een beetje achter. Ook al met een fles water en een bakje water had ze nog niet gedronken. Dat baarde ons toch wel een beetje zorgen. Wel at ze in de ochtend alle biks op. Een halve dag later zagen wij wel dat Rose uit haar fles had gedronken. Tevens dezelfde avond nogmaals op neutraal terrein bij elkaar gezet. Dit ging ook erg goed.De vrijdag had Rose weer water gedronken en al het hooi weer opgegeten. In de ochtend kwam ze zelf aandacht vragen om biks te vragen. Dit was voor ons al een goed teken.De zaterdag (oudejaarsdag) hebben wij Rose en Dior bij elkaar gezet in de grote ren die wij hebben. Dit ging, eigenlijk zoals verwacht, niet direct goed en ging men achter elkaar aan rennen maar geen verwondingen of wat dan ook. Dit toch gezien Dior de grote ren gewend is en voor Rose totaal niet. Uiteindelijk na een paar uur werd het rustig en gingen ze in de nacht samen hooi eten.Nu een week verder zien wij een gelukkig stel samen. Dior heeft wel een beetje de overhand gezien hij ook wat ouder is. Rose wil steeds meer aandacht van ons, is ook niet meer zo bang voor aaien maar het oppakken vind ze nog helemaal niks. Ze zet dan graag haar nagels in ons en die zijn nogal scherp op dit moment. Die gaan wij binnenkort knippen.Het dominante van Rose zien wij op dit moment nog maar zelden. Misschien had ze dat omdat ze natuurlijk al een hele hoop heeft meegemaakt. Ze heeft nu een leuk vriendje en zijn, zoals wij dat zien, een gelukkig stel samen.
Wij willen jullie nogmaals danken voor de fijne hulp en het snelle schakelen. Wij zullen binnenkort weer een update sturen hoe het met ze gaat.

Met vriendelijke groet, Robin & Wendy. 

 

Jersey en Missy (update)

Hallo,

Zomaar even een berichtje van Jersey en Missy die ik ruim twee jaar geleden bij jullie haalde (8 december 2020). Allang omgedoopt tot Miep en Toos hoor. Vond ik leuker. Ze maken het beide goed!

Hartelijke groet, Mariëlle.

 

Sam (update)

Beste mensen,

Vandaag is Sammie officieel jarig – één jaar na zijn opname bij de Dierenstee. Dus bij deze enkele foto’s – voornamelijk van de afgelopen zomer.

Zijn rijk bestaat nu uit onze woning, ons terras, en (onder begeleiding) de gemeenschappelijke entree en bergingshal. Hij houdt de buren in de gaten en wordt graag geknuffeld als mensen door de gemeenschappelijke entree lopen. De helft van onze buren waren meteen verliefd op hem – en de anderen zitten nog in de opleiding. In het begin sprong hij een paar keer over de heg, om de gemeenschappelijke tuin te verkennen, maar hij heeft het inmiddels door dat dit niet mag. Er is helaas een te hoog risico dat hij in een ander gebouw opgesloten zou raken. Misschien gaan we de gemeenschappelijke tuin volgend jaar voorzichtig samen verkennen – mits Sammie begrijpt dat we dit uitsluitend samen doen.

Sammie traint graag met zijn speciaal gemaakte stevige trainingsmuizen (zonder oren, ogen of staarten die los kunnen raken). Hierdoor is het hem twee keer gelukt een echt muisje te pakken (dat hij gelukkig vrij snel heeft laten lopen). Zijn trainingsmuizen zijn dus meer dan gewoon speelgoed!

Verder verblijft hij graag op warme plekken – ‘s zomers op de terrasstenen en ‘s winters op zijn warmtemat en op de plekken waaronder warme waterbuizen lopen (verwarming en tapwater). En hij ontvangt graag bezoek – ook van de dierenarts, die elke maand langskomt voor een korte gezondheidscheck en om zijn prikje Solensia te geven.

Groeten, Chris en Sammie.

 

Sky (nu Beer)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Beer heeft het nog steeds erg naar z’n zin. Zoals je kan zien, heeft hij vriendjes gemaakt! Beer is een ontzettend lief en zacht konijn en zal eerder weglopen dan de confrontatie aan gaan. Maar met veel geduld en ruimte zoekt hij toch z’n vriendin op!

Groetjes van Marianne en Tygo en een knuffel van Beer.

 

Goose

Goedemorgen,

Gisteren een week geleden Goose bij jullie gehaald. Hij had nogal een reputatie, maar deze heeft hij hier bij ons in huis nog niet waargemaakt. Hij is gewoon super lief en leuk. En hij is ook nog eens prachtig om te zien.

Groetjes Carla en Dirk. 

 

Fleur (nu Kyra)

Hallo, wie kent mij nog?

5 jaar geleden kwam ik bij jullie met de naam Fleur. Gelukkig had ik heel snel een nieuw baasje gekregen en mocht ik net voor de kerst mee naar de boerderij. Mijn naam is veranderd in Kyra en ik ben 5 jaar en 7 maanden.

Mijn baasje zegt dat ik nu een beetje m’n wilde haren kwijtraak, maar ja…het leven is 1 groot feest en ik ben gewoon super enthousiast. Een beetje ondeugend blijf ik natuurlijk wel… Maar dat vinden m’n baasjes ook leuk aan me. En als ik het iets te bont maak, dan kijk ik heel onschuldig want daar ben ik ook heel goed in.

Ik heb het super naar mijn zin op de boerderij. En mijn baasjes zijn heel blij met me. Ik heb ook allerlei vriendjes daar. Maar wat ik het allerliefste doe… is ZWEMMEN. En dan natuurlijk de sneeuw…En na een drukke dag ga ik lekker languit.

Mijn baasjes en ik wensen jullie hele fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2023. Dat jullie maar heel veel hondjes en andere dieren gelukkig mogen maken met een nieuw ‘thuis’.

Een dikke knuffel van Kyra.

 

Hummer (geadopteerd in 2010!)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Zelf had ik al het plan om jullie een berichtje te sturen over één van onze katten, Hummer, maar ik hoorde dat jullie volgend jaar een jubileumjaar hebben en iets willen gaan doen met verhalen over in het verleden geadopteerde dieren. Dus dubbel enthousiast stuur ik jullie hierbij een bericht.

Na een paar weken, nam mijn vriend contact op met de Dierenstee om te vragen wat er met Hummer was gebeurd wat dit gedrag kon verklaren. Dit was geheel onbekend. Wél werd er verteld dat Hummer al 3 of 4 keer terug is gebracht door voorgaande baasjes omdat er niets met hem te beginnen was maar dat men niet wist wat hij had meegemaakt of dat hij niet was gesocialiseerd. Dit weten we jammer genoeg nog steeds niet.

Bijgesloten een huidige foto van Hummer.

Hartelijke groeten, Jolanda. 

 

Luna (update)

Alweer bijna 8 maanden woont Luna in haar nieuwe thuis. Het gaat goed met haar. Steelt de harten van de mensen en soms een bal van andere honden. Op de cursus gaat het goed.

Samen wensen wij jullie een goed en mooi jaar 2023.

Joke.

 

Una

Hallo,

Het is alweer een hele tijd geleden dat we jullie een update gestuurd hebben van Una. Ze heeft zich best wel weer een tijdje afgezonderd. De strijd tussen Una en Merel, onze grijze en oudste (17), blijft bestaan. Merel heeft een bepaalde frustratie en ze duldt Una niet om haar heen. Zodra er een oogcontact is dan verdwijnt Una en Merel er achteraan met een hoop herrie en een dikke staart.

In de slaapkamer van Angel, onze zoon, heeft Una een heerlijk plekje gevonden op een stoel met overdag een periode zon. Dit is voor haar haar veilige haven of onder ons bed. Verder kan je haar overdag overal vinden, op ons bed, op Angel zijn bed in de vensterbank behalve in de woonkamer, dat blijft lastig vanwege die grijze. Gelukkig slaapt die veel en is er voldoende ruimte.

Haar contact met onze witte Roosje (12) is prima, soms tot overmaat van ramp voor Roosje heeft ze een zwarte schaduw die haar in heel veel dingen volgt, zelfs als Roos met rust gelaten wil worden. Samen eten uit een bakje is mogelijk.

Oppakken van Una blijft wel een dingetje, maar als je haar dan vast hebt en gaat zitten dan kan je haar los laten zonder dat ze weggaat. Stiekem is het wel een beetje een knuffeldoos en het is vertederend om te merken dat ze soms lijkt te luisteren. Ga maar naar de kamer en dan gaat ze, kom maar en ze komt, allemaal natuurlijk toeval want een kat is geen hond en laat zich niet sturen.

We zijn blij dat ze bij ons is en dat lijkt ook zo te zijn van haar kant. Bedankt dat we regelmatig jullie boekje krijgen, vinden we leuk. Ga door met jullie goede werk en we wensen jullie hele fijne kerstdagen en goed 2023.

Groetjes van Henk en Brigitte.

 

Quinta en Lex (nu Sjors en Pippa)

Beste vrijwilligers van de dierenopvang,

Hier een update van Lex en Quinta. Wij noemen ze nu Sjors en Pippa 🙂 Ze zijn nu sinds een dag weer terug van de dierenarts en het gaat goed met ze gelukkig. 

Groetjes Rianne en Joost.

 

Kyra (update)

Goedemorgen medewerkers van de Dierenstee.

Hoera…..op 18 december is Kira 20 jaar geworden. Met een heerlijke kip/kaas taart heeft zij haar verjaardag gevierd.

Gelukkig gaat het weer goed met Kira, op het moment is ze fysiek weer op orde, dit na het verlies van haar achterpootje in september. Ze loopt weer door het hele huis en sinds kort rent ze ook stukjes…. De bank is geheel haar domein geworden overdag en ‘s nachts geniet ze van het dekbed. Ook heeft ze nog speelse momenten met een muisje maar de aandacht zakt wel snel weg.

Wat gebleven is, is haar lieve karakter, altijd in voor een knuffel of kopjes geven……en heerlijk op schoot liggen tot ze al spinnend in slaap valt. Op naar de 21 jaar.

Groetjes, Eric.

 

Jagger

Alles gaat goed met Jagger en Marie, ze zijn een leuk koppeltje samen!

Sylke. 

 

Otje (update)

Lieve verzorgers van het Dierenopvangcentrum de Dierenstee,

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik Otje mee naar huis mocht nemen, die bij jullie gekoppeld was met mijn konijn Anouk.
Het gaat super goed met ze en ze zijn nog steeds stapelgek op elkaar. Het was een match made in heaven, want ze zijn allebei pittig van karakter (dominant), even oud en vooral lekker ondeugend samen. Precies wat Anouk nodig had als maatje.
Nogmaals bedankt voor het koppelen. Wij hopen nog velen jaren van dit heerlijke stel te mogen genieten.

Groetjes Desiree en natuurlijk Anouk & Otje.

 

Midas

Hallo lieve mensen van de Dierenstee,

Hierbij een update van onze lieve Midas. Midas is nu inmiddels al 2 weken in ons gezin en wat doet hij het goed! Vanaf moment 1 voelde hij zich al helemaal thuis bij ons!

Midas is een lieve, aanhankelijke, speelse kat en inmiddels al de beste maatjes met onze zoon😊. Midas is een kroelkont en spinnen kan hij als de beste! Soms is hij ondeugend en moeten wij hem even terugfluiten maar dat mag de vreugde niet drukken, want wij hebben dan stiekem de grootste lol om hem. Zijn krabpaal is zijn favoriete plekje lekker bij raam zodat hij naar buiten kan kijken. ‘s Nachts ligt hij het liefst lekker tussenin bij ons in bed. We hebben er een maatje bij en zijn super gelukkig met hem!

Groetjes Monique, Matthieu en Railey.

 

Fiep

Beste Dierenstee team,

Wij wilden jullie even een update over Fiep geven. De eerste 2 dagen was Fiep heel bang en heeft zich bijna de hele tijd achter de boeken in de boekenkast verstopt. Wij hebben ze gewoon met rust gelaten en haar eten in de kast gezet. Op de derde dag liet ze zich opeens zien. Wij waren heel verbaasd omdat ze aan het eind van de dag zelfs op mijn schoot kwam zitten! Ik denk dat ze heeft gezien dat het onze kat bevalt en het gewoon heeft nagedaan.

Elke dag wordt ze minder schuw en komt dichter en dichter bij ons bij. Ze is inmiddels ook vrienden geworden met Squetcho en zij speelt en knuffelt heel veel met hem en ons. Sinds dag 4 is ze ook elke dag aan het spinnen als ze bij ons of Squetcho zit. Wij hebben ze nog steeds niet geaaid, dat vindt ze nog te spannend. Maar dat is oké, wij hebben alle tijd en dat komt vanzelf goed. Het belangrijkste is dat ze met Squetcho goed terechtkomt. Wij zijn heel blij dat wij haar een rustig en veilig thuis kunnen bieden en willen ze echt niet meer missen ☺️

Met vriendelijke groeten, Boris & Nis.

 

Timo (update)

Beste allemaal,

Onlangs was het alweer een jaar geleden dat ik, samen met mijn zoons Gijs en Tijn, Timo bij jullie opgehaald hebben.Graag laat ik weten dat het heel goed gaat met deze actieve senior. Hierbij even wat recente foto’s.

Met vriendelijke groet, Monique, Gijs, Tijn en Timo.