Post geplaatste dieren

Noir

Hallo,

Filmpje was niet gelukt, dan maar een foto van Noir en Nina. Mooi weekend.

Elisabeth. 

 

Guusje

Beste verzorgers,

Bijgaand een aantal foto’s van Guusje. Ik ben zo trots op haar en wil dit uiteraard graag met jullie delen. Guusje gaat met de dag vooruit en wordt zelfs al een beetje nieuwsgierig. Ze durft ook al met een hengeltje te spelen en komt steeds vaker om het hoekje kijken als ik bij haar in de kamer ben. Zo leuk! Wat ook heel grappig is aan Guusje is dat wanneer ze natvoer krijgt, Guusje de laatste stukjes met haar pootje uit haar etensbakje haalt en van haar pootje aflikt. Guusje eet en drinkt gelukkig goed, doet alles netjes op de bak en begint beetje bij beetje te ontspannen. De kennismaking met Lizzy hebben we nog even vooruit geschoven, omdat Guusje de eerste keer na de kennismaking met Lizzy erg gestresst reageerde. Wel hebben ze naast elkaar gegeten met de deur dicht en we proberen elkaars geuren te vermengen zodat ze daaraan alvast kunnen wennen. Binnenkort willen we ze weer naast elkaar laten eten maar dan met de deur op een kiertje zonder dat ze elkaar zien. Stapje voor stapje komt het hopelijk goed. We houden jullie op de hoogte.

Groetjes, Petra.

 

Jersey en Missy (nu Miep en Toos, update)

Hallo!

Ik maak een vorderingen met ze joh! Echt heel leuk. Miep liet zich vorige week ineens aaien en dat wordt steeds meer. Niet alleen meer als ik haar eten (natvoer) geef, maar ook op andere plekken en tijdstippen. Ook Toos laat zich steeds meer aaien. Dat is iets van deze week. Echt heel leuk en ben er heel blij mee. Je moet inderdaad heel veel geduld hebben. Dat wist ik en dat heb ik ook zeker. Nu wordt het “uitbetaald” en de voldoening is groot!

Hartelijke groet, Marielle.

PS. Nog een mooie foto van Toos die een vogel buiten ziet (is wel ingezoomd hoor, maar alsnog best scherp).

 

Gio (nu Tommie)

Hoi!

Wij hebben Gio drie weken geleden opgehaald en we wilden even laten weten hoe het met hem gaat. Dit bericht mag van ons door gestuurd worden naar zijn vorige baasje als hij dat zou willen.

Wij hebben hem Tommie genoemd. Het ging heel goed met wennen. Hij had meerdere verstopplekjes tot zijn beschikking, maar vanaf dag één kwam hij vooral veel gezelligheid, knuffels en kopjes halen. Spelen met touwtjes en balletjes.

De kinderen hadden thuisschool dus rustig wennen kon niet. Maar dat was dus geen probleem! Hij vond het wel gezellig! Hij komt elke avond op schoot en laat zich heerlijk aaien. In het begin kom hij nog wel eens happen als hij er klaar mee was. Nu hebben we sneller door wanneer hij het niet meer fijn vindt en hij is ons nu ook meer gewend. Kammen gaat ook goed! 

We zijn heel blij met hem. Hij is een echte knuffelkont. Over een tijdje mag hij de tuin verkennen. Eerst nog even knus binnen.

Groetjes, Hugo en Ilse.

 

Diva (uitgezet in 2009!)

Dear all,

It is with a lot of happiness that I would like to say that I adopted Diva.

Diva was found many many years ago in the factory were I work. Some employees started feeding her and because of that she became very dependent on humans. When I started working there in 2019, I tried to capture her, but without success. That’s when I contacted you and discovered that Diva was born in 2009 and was put back in nature in 2010 as a wild cat to hunt mice. 

This year, because of the very low temperatures, I decided to try to catch her again, because I was afraid that she was gonna die from the cold. I think she was a bit tired, because it was very easy to catch her. Now, after so many years, she finally has a home. She is sooo sweet and she is adapting very well. ❤️❤️❤

Kind Regards, Lilian. 

 

Gerrie (update)

Goedemiddag allen,

In augustus 2020 heb ik Gerrie bij jullie opgehaald. Gerrie was 1 van de laatste die jullie plaatsten vanuit een groot aantal katten die gevangen waren uit een loods. Ik wilde even laten weten hoe het gaat.

Gerrie is helemaal thuis! Hij heeft leren mauwen na afkijken van de anderen, en op een avond in september mocht ik hem opeens aaien! Dat was eng, maar jeetje dat smaakte naar meer.

Gerrie is nu lekker wat aangekomen en vermaakt zich goed. Als wij een rondje lopen met de hond loopt hij het rondje mee. En ondanks dat hij lang buiten heeft geleefd, blijft het hier bij een rondje achtertuin en wat rennen en springen, maar daarna weer lekker naar binnen. We zijn erg blij met hem.

Groetjes, Lenneke.

 

Pollewop

Hi allemaal,

Ik zou nog wat foto’s opsturen van Pollewop in haar nieuwe huis. Bij deze! Het gaat heel goed met haar en ze heeft het wel naar haar zin geloof ik!

Hartelijke groet, Goos

 

Taco (nu Boomer, update)

Hallo allemaal,

Ik heb een blog waar ik over verschillende dingen mijn leven schrijf. Aangezien Boomer nu ook een onderdeel van mijn leven is, heb ik ook een blogpost over hem geschreven. Deze keer gaat het over het adoptieproces. Mochten jullie het leuk vinden dit te lezen, hierbij de link. Uiteraard mogen jullie dit ook delen, mochten jullie dit willen. https://www.reizendestrijdster.nl/een-hond-adopteren/

Groetjes Veerle.

 

Tess (update)

Goedenavond ,

Tess heeft voor het eerst sneeuw gezien en ervaren ..en ze voelt zich erg op haar gemak in de tuin. Heb wat foto’s meegestuurd van de eerste reactie dat de deur openging op zondag.

Met vriendelijke groet, Patrick.

 

Robijn

Hallo lieve schatten van De Dierenstee!

Even een kleine update op het kleine zeehondentoetje.
Madame eet zeer goed (ze wordt wel enorm verwend ook, naast brokjes (3 soorten) staat er ook standaard nat voer tot haar beschikking. Ik vond haar vrij dunnetjes en ik las dat poezen met een hartprobleem moeite hebben op gewicht te blijven én weinig eetlust hebben, en natuurlijk om haar een beetje te binden). En daarnaast krijgt ze na trauma (stofzuiger etc) een plakje rosbief (naturel biologisch, onze dierenarts aan de Dordtsestraatweg weet hiervan en zegt zelfs dat dit gezonder is dan regulier natvoer)
Eten gaat dus hartstikke goed, kattenbak gaat ook super (prima drolletjes geen vreemde kleuren / geuren).

Qua angst is het een ontzettende angsthaas (maar nu zijn het geloof ik alleen katers die ‘ballen’ hebben, onze Saar / Terror is ook een enorme held op sokken), maar ze komt steeds vaker kroelen en even kijken wat ik aan het doen ben. Spinnen doet ze non-stop!
Ook viel me op dat ze zeer snel moe is en heel veel slaapt (ook gelezen dat dit normaal is bij hartproblemen). Wanneer ze gegeten heeft, een stukje gelopen, op de bank gesprongen en er weer af, stort ze als het ware in elkaar, dan ligt ze languit op de vloer op adem te komen (terwijl ze keihard spint en met haar handjes woelt, naar mijn idee heeft ze er dus zelf geen last van).
Ze heeft gister haar eerste muis (wel samen) gevangen en dit vond ze wel een heel spectakel!

Al met al gaat het hartstikke goed met haar! Los van hoe zij het zelf vindt, ben ik natuurlijk ook aan het opletten en observeren. En daarbij viel me op dat ze een lichte verdikking op haar neusje heeft (nu zegt dat niets natuurlijk!) maar ze niest ook vrij veel (zonder spetters), ze lijkt niet benauwd of buiten adem.

Ook heeft ze onze Saar al ontmoet (in de draagkrat) en dit ging wonderbaarlijk goed ook! Alleen toen ze beiden een koekje kregen, trok onze Saar een licht blaasje (Saar slaat normaliter potten en planten uit vensterbanken bij het zien van een andere kat), Robijn was hier echter niet door geïntimideerd en ze hebben 3x neus-neus contact gehad zonder blazen of enige discomfort (waren beiden erg geïnteresseerd in elkaar). Wij hebben er dus het volste vertrouwen in dat we de poezen bij elkaar kunnen laten komen om te logeren of op visite zonder dat ze elkaar afmaken. Alleen het delen van snoepjes vindt onze Saar (9jaar, 9kilo) niet zo’n succes, maar daar vinden we wel wat op! 🙂

Met vriendelijke groet, Gina, Terror & Robijntje.

 

Cindy

Hoi,
Hier gaat alles goed met Cindy. Ze krijgt genoeg knuffels van de kinderen en tussen haar en onze hond gaat het ook goed. Ze vinden elkaar nog een beetje spannend maar liggen wel alle twee op de bank met ons.

Groetjes, Moniek.

 

Meissie (update)

Meissie wordt met de dag vrijer, vrolijker  ondeugender. Ze slaapt elke nacht in een paar armen, meestal de mijne en gaat voor niks opzij. Ze is verzot op plastic tasjes en dozen. Elke doos, groot of klein is een uitdaging. Evert, een klein stoffen eekhoorntje heeft ze uitgeroepen tot lievelingsspeeltje en die laat ze alle hoeken van de dozen zien. Ze ontpopt zich tot een klein acrobaatje. Als haar favoriete gezinslid, Chris (21), thuiskomt wil ze eerst uitgebreid gekriebeld en geknuffeld worden om vervolgens in zijn nek te klauteren om te wachten op het snoepje dat ze altijd krijgt. Als hij het gepakt heeft, balanceert ze over zijn arm naar de grond om vervolgens op zijn knie te springen en het snoepje te krijgen. In de keuken staat een doosje waar ze graag in zit. Daar bewaart ze ook haar trofeeën. Dat is alles wat ze de moeite waard vindt om te bewaren. Sokken, zakjes, knijpers en alles wat we kwijt zijn.

Lieve groet, Fam. Langenkamp.

 

Moos (update)

Beste groeten van een erg gestresst hondje, hahaha.

Wij hebben een mooi huisje in Enschede met veel bossen en parken. Moos laat ons zien wanneer hij is bang (donker, vuurwerk, aggressie, mensen, grote auto’s) en zijn paniek wordt langzaaaaaaaam minder, dus ook zijn grommen. En hij wordt meer en meer een vrolijke hond, die andere honden in de buurt accepteert. Spelen? Hij deelt speelgoed met mij, niet met Milad, haha… Stokjes, kleding en schoenen zijn nu ook interessant!! 

Kater Benjamin is geaccepteerd. Ook iedere klap die Moos van Benjamin ontvangt. Benjamin mag ook van zijn eten pakken, Moos wacht tot Benjamin vol zit. Dus: Wij kijken met veel lachen in de toekomst. Bedankt voor deze fijne hond.

Groetjes, Ruth.

 

Jersey en Missy (nu Missy en Toos, update)

Hallo,

Hier even een kort berichtje. Alles gaat goed hier! Ze raken steeds meer gewend. Aaien is – op een enkele uitzondering na – nog uit den boze. Ze spelen heel graag en de mandjes die ik voor ze aanschaf vinden ook gretig aftrek. Ik kan ze helaas niet zo goed paaien met iets lekkers. Voor het meeste halen de dames gewoon hun neus op! 😁

Hartelijke groet, Mariëlle.

 

Sjors (update)

Hallo,

het is alweer even geleden, dus ik dacht, ik geef een update over Sjors. Allereerst nog de beste wensen voor 2021.

Sjors en ik zijn goed het nieuwe jaar ingekomen, ondanks dat er met het vuurwerkverbod nog behoorlijk werd geknald, heeft Sjors er niet echt iets op uit gedaan, hooguit een of twee keer opkijken.

Het gaat steeds beter met hem, ondanks dat hij soms nog zijn eigenwijze momenten heeft en Oost- Indisch doof is. Inmiddels wil hij naar een hond toe als hij er een ziet van zijn formaat. Grote honden zijn nog spannend, maar wel snuffelbaar. Hij heeft zelfs probeert met twee katten te spelen, al waren de katten er niet zo van gediend. Je merkt echt dat zijn angst stukken minder wordt en hij nu weet dat andere honden niet eng hoeven te zijn. Alhoewel hij er wel op letten moet als een andere hond wil. Want als bijvoorbeeld dat leuke hondje van mijn nicht er aankomt, wil hij er naar toe, ook al laat dat hondje de tanden zien en gromt.

Bijten heeft hij absoluut niet meer gedaan, zelfs als kleine kinderen te wild met hem spelen. Al grijp ik wel op tijd in als ik merk dat het teveel voor hem wordt.

Autorijden vindt hij inmiddels ook leuk. Ik hoef de auto deur maar open te doen en hij springt erin. Ook al kan ik hem inmiddels gerust een aantal uur alleen laten als het moet, neem ik hem af en toe wel mee naar het werk als ik niet weet hoe lang het duren gaat. Ook al mocht er eerst geen hond mee naar het werk, is Sjors welkom en maakt iedereen aan het lachen.

Ik werk bij een stichting en daar zit een groep mensen bij met een niet aangeboren hersenaandoening, die helemaal opfleuren als Sjors er als een dolle komt aanrennen om iedereen te begroeten. En Sjors vindt alles best, en vindt het zo fijn dat ik hem dan in de gaten moet houden dat hij niet stiekem mijn kantoor verlaat om snel naar beneden te hollen en de mensen te begroeten.

Sjors liet ik al los lopen door het bos, maar sinds drie weken mag hij ook los lopen met uitlaten. Dit alleen waar geen drukke hoofdweg is. En hij doet het aardig goed. Soms droomt hij nog een beetje te veel en dan moet ik echt luid roepen, dat mensen denken dat ik schreeuw. Maar Sjors merkt dan dat ik hem roep en komt als een dolle bij mij. Maar bij voet lopen gaat steeds beter en hij luistert dan aardig goed. Alhoewel, als hij zijn lievelings lantarenpaal ziet voor mijn huis, moet hij er als een dolle heen rennen.

Groetjes, Sjors en André.

 

Borre

Hallo vrijwilligers van de Dierenstee,

Hier een berichtje vanuit het Westland over Borre. Vandaag is het 3 jaar geworden! En dat gaan we zeker vieren. Vanochtend heeft hij een knuffel met piepje gekregen, want het slopen van dat soort speelgoed is zijn favoriet. En vanmiddag gaan we met Lizzy en Pip, de honden van onze ouders, wandelen in het bos. Loslopen in het bos is naast het slopen van speeltjes zijn favoriete bezigheid. Of nou ja lopen… huppelen doet Borre vanwege zijn blijdschap.

Ondertussen is Borre alweer 3,5 maand bij ons, wat gaat het snel en wat is hij gegroeid afgelopen maanden. Iedere week ontwikkelt hij zich verder. Het gaat met kleine stapjes, maar deze stapjes maken we heel bewust mee. Het moment dat hij tussen mijn benen kwam liggen voor de tv, wat hij nu overigens iedere avond wil doen en anders blijft hij je net zo lang aankijken totdat we op de grond gaan zitten. Na een weekendje met Pip (zij kwispelt de hele tijd) kwispelt hij steeds meer, als hij andere honden ziet, als we thuiskomen, als we gewoon buiten lopen. Het is echt een vrolijke hond geworden. Dit was ook het weekendje dat we een vrijwilliger van jullie in het bos tegen kwamen. Wat was dat toevallig en wat deed dat ons ook beseffen dat hij zo is veranderd.

Maar ook de oplettendheid die hij naar ons heeft. Op het strand of in het bos houdt hij ons goed in de gaten. Tuurlijk pakt hij soms nog wel eens een andere route, maar dan komt hij weer vrolijk naar ons toe huppelen. Sinds van de week begroet hij vrolijk mijn moeder, laat zich door haar aaien en valt zelfs tussen haar benen in slaap. Dit doet hij zeker nog niet bij anderen, maar alleen bij de vrouwen die hij iedere week ziet en vertrouwt.

Sinds 2 weken zijn we begonnen om hem 1 ochtend in de week bij een van onze ouders te brengen. Er zal in de toekomst zeker een moment komen, dat wij beiden een dag weg zijn. Omdat hij dit nog spannend vindt, oefenen we het nu al. Slapen doet hij er niet, dus we krijgen een lekkere vermoeide hond terug. Het liefst is hij de hele dag bij ons, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Dus we zijn nog steeds aan het oefenen om hem alleen thuis te laten. Helaas door een verkeerde ervaring, zijn we weer terug bij af. Maar met rust, heel veel oefenen en het vertrouwen naar hem uiten komen we er!

Sinds kort heeft hij er ook een nieuwe vriend bij, de man van de hondenkraam op de markt. Spannend dat het soms is door de mensen, zijn alle beloningen die hij krijgt het zeker waard.

Kortom, wij zijn super trots op Borre want hij is zo gegroeid in zo’n korte tijd en soms zien we nog de oude onzekere Borre terug. Maar die laatste zien we met de week minder en we hebben er alle vertrouwen in dat jullie hem over een tijdje niet meer terug herkennen. Als de lockdown voorbij is en jullie het leuk vinden, zouden we een keer met Borre langs kunnen komen.

Groetjes, Milan, Lisa & Borre.

 

Tjoekie

Goedemiddag,

Ik woon nu 24 uur op bij mijn nieuwe baas en het gaat goed met mij. Eerste uur kroop ik weg, maar nu heb ik beneden het hele huis, op de garage en bijkeuken na, verkend. Ik eet en drink goed en weet mijn bak prima te vinden. Ik kom zelfs al bij mijn 2 medebewoners spontaan op schoot springen. ’s Nachts slaap ik in mijn “veilige” plekje achter de bank in de kamer. Vanmorgen heb ik heerlijk in de zon en op de verwarming naar de vogels buiten liggen kijken. Jullie nog heel hartelijk bedankt voor de goede zorgen en opvang in de Dierenstee.

Met vriendelijke groet, Tjoek = Trein = Trijntje mijn 2e bijnaam.

 

Taco (nu Boomer, update)

Hallo Annelin,

Ik stuur je bij deze een foto van Boomer met een snuffelmat die ik voor hem gemaakt heb. Hij is wel een beetje lui, want hij ging er op een gegeven moment bij liggen. Het gaat nog steeds goed met hem, we hebben het gezellig zo samen 😉

Groetjes Veerle.

 

Diesel

Hallo allemaal,

Kennen jullie deze knapperd nog? Diesel, alweer 3 jaar geleden geadopteerd uit jullie opvang. Inmiddels is Diesel alweer 10 en verkeert hij in goede gezondheid (hij weegt ook inmiddels meer dan 50 kilo, toen we hem kregen maar 41). Hij geniet een paar keer per dag van een wandeling in het Amsterdamse bos en van heel veel knuffels van onze familie. Hij is onmisbaar in ons gezin, we zijn echt super blij dat hij bij ons terecht is gekomen.

Hartelijke groet van Wendy en Aniel en een slobber van Diesel.

 

Zara (update)

Goedemorgen,

Met Zara gaat het goed. Ik kan het moeilijk vergelijken met andere katten, ook omdat ik niet eerder zelf een kat heb gehad. Ze eet goed en wordt steeds nieuwsgieriger, ik kan op anderhalve meter van haar voerbakje zitten en dan komt ze gewoon eten en deze week liep ze daarna heel even naar mijn voeten om aan mijn pantoffels te snuffelen. Daarna was ze weer snel weg. Als ik binnenkom is ze nog altijd heel erg op haar hoede, maar ze komt steeds vaker even kijken in de woonkamer als ik bijvoorbeeld in de keuken bezig ben. Als ik een propje papier naar haar gooi, gaat ze er achteraan om er mee te spelen. Als het maar op een veilige afstand is. Ook lege plastic flesjes vindt ze heel leuk. Deze week ben ik weer op “haar” kamer aan het werk gegaan, zodat we heel veel bij elkaar zijn. Ik dacht dat ze dan misschien wat meer naar de woonkamer zou gaan, maar dat doet ze nog niet. Ik weet niet zo goed wat je kunt verwachten na bijna 2 maanden, maar ik heb niet het idee dat ze nog zo’n bang en ongelukkig katje is.

Met vriendelijke groet, Jurgen.

 

Jersey en Missy (nu Miep en Toos, update)

Hallo,

Hier ben ik weer. Ze maken nog steeds progressie hoewel het bij Miep (Jersey) wel heel langzaam gaat. Toos (Missy) heeft heel veel energie en speelt graag en rent de trap op en af, heel leuk. Ze hebben ook wat gesloopt maar ach, dat hoort er een beetje bij. De oudste vindt het leuk om op kabels te knagen helaas….die van mijn (computer)muis was doorgebeten! 😄

Vriendelijke groet, Mariëlle.

 

Malko (update)

Hallo vriendjes,

Het gaat goed met me. Ik wandel, heb plezier en slaap veel. Ik ben zo’n lieve en zachte hond en daar is mijn baasje heel blij mee. Helaas is mijn baas overleden, maar hebben we het samen heel gezellig.

We wensen jullie een heel gezond 2021 en hopen dat er meer honden opgekalefaterd worden.

Groetjes Job en Maggy uit Nijmegen.

 

Taco (nu Boomer, update)

Hallo,

Hierbij een aantal foto’s van Boomer en een filmpje. Bij klassieke muziek met een vrouwelijke sopraan is dit zijn reactie. Ik heb nog een aantal filmpjes van hem die ook erg leuk zijn, maar dat kan de mail niet aan 😉. Mochten jullie die nog willen laat het weten, dan mail ik ze!

Groetjes Veerle.

 

Lady (update)

Beste verzorgers van Lady,

Lady is nu al bijna 3 weken bij ons in huis en het gaat erg goed!

De eerste paar dagen hebben we haar nauwelijks gezien, ze verstopte zich overdag, in de nacht ging ze het huis verkennen. Eten, drinken en de kattenbak gaan vanaf eerste moment goed. Ze is een beetje voorzichtig, alles is vreemd/eng en moet uitvoerig onderzocht worden. We zijn inmiddels aan elkaar gewend, we mogen haar aanhalen/kroelen en ze is niet meer angstig voor ons. Ze komt ons echt opzoeken en zodra we uit bed zijn komt ze kroelen langs onze benen. Regelmatig slaapt ze ’s nachts bij ons op bed, bij onze voeten. Spelen doet ze graag met een laser lampje.

Vandaag zijn we erg geschrokken, we dachten dat ze er vandoor was, 3 x hele huis doorzocht, brokjes gerammeld, geroepen en overal onder en in kijken. Na een paar uur zagen we bij toeval een poot onder een opgevouwen dekbed uitkomen die op bed lag, ze had een heerlijk plekje gevonden (zie foto).  

Ze is was bang/voorzichtig en af en toe blaast ze wat als je haar aanraakt op een moment dat ze dit niet verwacht of wil, maar verder herkennen we haar niet in de omschrijving van jullie/vorige eigenaar. Ze is nog niet buiten geweest, nog niet op schoot en we hebben haar nog niet opgetild, we laten haar rustig wennen. Alleen maar positieve ervaringen tot nu toe, dus ze mag niet meer weg!

Dank namens Lady voor alle goede zorgen, lekker eten en de koppeling aan mijn nieuwe “verzorgers”.  

Groeten, Rob en Annet.

 

Kyro

Hallo mensen van de Dierenstee,

Op 28 oktober ben ik bij jullie weggegaan. Dat was wel een hele reis hoor. Ik was benieuwd waar ik terecht zou komen. Het viel me best mee. Ik snuffel graag bij de kieren naar een beetje buitenlucht, maar ook binnen verveel ik me bepaald niet. Met een strootje of een propje papier kan ik me helemaal uitleven. Er zijn grote ramen waar aan de andere kant brutale vogels me uitdaagden. Soms nam ik een flinke sprong, wat me wel wat kopzeer gaf. Ik weet nu dat een raam niet meegeeft.
Verder blijk ik een zeer welopgevoede kat, ben ik af en toe heerlijk ondeugend (maar dat wordt hier in het algemeen wel gewaardeerd) en houd ik ervan om ‘s avonds nog even lekker te worden aangehaald. En als mijn baasje dat vergeet, dan herinner ik haar er wel even aan hoor. Bovendien is er een aardige jongen die mij mijn eten geeft en veel met me speelt. Vooral jachtspelletjes en “verstoppertje” vind ik leuk. We zijn echt gek op elkaar. Ik heb wel vier kartonnen dozen waarin ik wisselend heerlijk slaap. Favoriet is die met het papier van de Sinterklaaspakjes.

Ik zal er wat foto’s bij doen, misschien vinden jullie dat leuk. Ik heb besloten om hier te blijven. Alleen dat Limburgs miauwen, dat valt nog niet mee.

Groetjes en een kopje, Kyro. 

 

Lizzy

Hallo allemaal,

Even een berichtje hoe het met Lizzy gaat. Ik ben super blij met haar. Ze voelde zich gelijk thuis en sliep s’avonds al tegen mij aan in bed.
Ze is heel lief, maar heeft ook een eigen willetje wat heel goed is. Maar agressie heb ik bij haar niet meegemaakt. We maken leuke situaties met haar mee. Visite van een kennis met hond, waar ze helemaal niet bang voor is en duidelijk laat merken dat het haar thuis is. Ze is heel benieuwd hoe het buiten is. In het nieuwe jaar gaan we het proberen. Lizzy en ik wensen jullie fijne feestdagen 🎄

Met vriendelijke groet, Sharon.

 

Lady

Goedenavond,

even een berichtje van ons en namens Lady 😊

Ze doet het hier heel goed. De eerste middag en avond zat ze onder een opstapje verstopt in de keuken en liep ze s nachts het huis te verkennen. Iedere dag zien we een beetje meer van haar, ze lag eerst ergens ver weg onder de schuine kap, maar inmiddels zelfs in een bureaustoel naast mijn man onder het bureau. Ok, hij moet niet teveel bewegen, maar anders slaapt ze dus zelfs al heel dichtbij ons.

Ze is nog erg voorzichtig en op haar hoede, maar het huis is aardig verkend en inmiddels volgt ze ons in de vensterbank als we buiten zijn. Ook hoor ik haar s nachts kletsen tegen de buurkatten die ze ziet lopen, dan komt er heel wat geluid uit bij mevrouw😉. Ze speelt graag op de open trap met ons en loopt ‘s morgens langs onze benen in de badkamer. Eten kun je haar goed mee paaien en lokken, het zal nog wel even duren voor ze echt relaxt is. Het valt ons op dat ze echt veel slaapt, ze heeft duidelijk wat in te halen.

We hebben nog weinig foto’s van haar kunnen maken, die sturen we binnenkort zeker nog. We laten haar liever even goed wennen en dan is ze ook wat rustiger om een poosje op dezelfde plek te blijven zitten 😀

Ze heeft al een warm plekje bij ons veroverd hoor. Ze is lief, maar ze is dd behoorlijk beschadigd door een slechte ervaring. Ze kan uit het niets blazen of een dikke staart krijgen, ook als ze meters bij ons vandaan is, dus van een geluidje of een beweging. Hopelijk zal dat slijten, maar dat heeft gewoon tijd nodig.

Bedankt voor jullie goede zorgen, we houden jullie op de hoogte en wensen jullie fijne dagen.

m.vr.gr. Annet.

 

Jersey en Missy (nu Miep en Toos)

Goedemiddag!

Inmiddels al weer bijna twee weken verder en wat maken ze een progressie! Dacht ik dat Miep (Jersey) de meest ondernemende was….mis gedacht. Toos (Missy) is het hele huis aan het verkennen. Zit inmiddels graag in de vensterbank naar de vogeltjes te loeren. Ze speelt ook graag met een touwtje. Zodra ik in de ochtend uit bed ben en naar beneden ga, komt zij ook na enkele minuten naar beneden. Miep zit eigenlijk de hele dag ergens verstopt. Gisteravond waren ze wel samen in de buurt van mij. Heel gek: ze zijn geen tapijt of vloerkleed gewend. Met een touwtje krijg ik er wel wat kattenpootjes op, maar met het volle gewicht erop durven ze nog niet. Komt vast ook nog wel.

Hartelijke groet, Marielle.

 

Buster (nu Nijn, update)

Hallo allemaal,

Hierbij wil ik laten weten dat het met Nijn goed gaat. Het is een lief, ondeugend en ondernemend konijn. We genieten elke dag van hem. Ondertussen vindt hij kriebelen op zijn kont helemaal geweldig en gaat er dan helemaal voor zitten. Vandaag voor de entingen naar de dierenarts en daarna even binnen kerstfoto’s gemaakt. 

Buiten geniet hij met Ko van de hele tuin en komt hij regelmatig bij het huis om wat lekkers vragen. Even op de mat en daarna weer lekker naar buiten om te rennen/graven/eten en slapen. Als je hem roept, komt hij vaak kijken 😀 In de zomer vindt hij het buiten eten helemaal geweldig, want ja, er is altijd wel wat lekkers (vooral droog brood of een stukje komkommer/andijvie)

Wij wensen jullie allemaal fijne kerstdagen toe.

Groetjes van Nijn & Ko, Renata, Sven, Rangie en Landy.

 

Kira (update)

Hallo allemaal,

Hoera……Kira is vandaag 18 jaar geworden!!

Het gaat goed met haar, na haar in augustus bij jullie opgehaald te hebben heeft ze haar plek helemaal gevonden. Haar gezondheid is niet (verder) achteruitgegaan, afgelopen november is ze uitgebreid gecontroleerd bij de dierenarts en is, op haar schildklier na, gezond verklaard. Kira wil nog steeds graag aangehaald worden, in de tussentijd heeft ze de vensterbank en het bed opgeëist als haar favoriete plekken om te slapen of te dommelen….

Ze speelt graag met diverse speeltjes, maar houdt het dan wel na 15 minuutjes voor gezien. Verder bedelt ze wel eens om een extra hapje en is ook erg blij met visite die langskomt. Op naar 2021 ….

Groetjes, Eric. 

 

Sandy en Todz

Hi allemaal,

Korte update met betrekking tot onze nieuwe huisgenoten. Ze zijn volledig gesetteld nu en ook helemaal relaxed. Waar ze in het begin heel schrikkerig waren, zijn ze nu vooral ………., “chill” 😋
Ze spelen, eten en slapen maar zijn daarnaast steeds meer geïnteresseerd in de rest van het huis! Kortom, het gaat echt lekker. We maken ons klaar voor de kerst, we houden jullie op de hoogte.

Prettige feestdagen, Rob en Federica. 

 

Mandy (nu Indy)

Beste Annelinn en andere verzorgers,

Bij deze even een berichtje om te laten weten dat het heel goed gaat met Mandy (Nu Indy). Bij jullie sprong ze al direct heel enthousiast in de auto en ook tijdens de rit heeft ze het geweldig gedaan. Naarmate het autorijden wat langer duurde, werd ze iets zenuwachtig maar dat was helemaal over toen ze haar nieuwe huisje mocht verkennen.

Ze is momenteel zelfs al zo op haar gemak bij ons dat ze een beetje pubergedrag begint te vertonen. Stiekem ‘s nachts toch bij ons in bed kruipen of op de bank als wij de kamer uit zijn. Verder doet ze het echt super goed! Ze is heel makkelijk en loopt buiten redelijk netjes naast ons aan de lijn. Ze is over het algemeen super nieuwsgierig naar nieuwe dingen en na een paar dagen iets minder eten en drinken van de zenuwen is dat nu ook weer goed. Het wondje op haar zij is langzaamaan aan het helen. Helaas had ze in een paar onbewaakte minuten het weer twee keer open gelikt. Daardoor heeft ze dus nog steeds de kap op binnenshuis…. jammer voor haar maar het is voor het goede doel. Als er iemand voorbij ons huis komt blaft of gromt ze, maar dat is na onze goedkeuring meestal snel weer klaar. En ook in mijn werkplaats gedraagt ze zich voorbeeldig. We hebben wel door hoe ontzettend slim ze is en hebben al diverse “koek-zoek” speurtochten door huis georganiseerd voor haar. Kortom, iedereen vermaakt zich hier prima.

Bij deze wat foto’s waarop je duidelijk kan zien “dat het hier best wel te doen is” volgens Indy! 😉 Nogmaal heel hartelijk bedankt voor al jullie goede zorgen!

Groetjes van ons allen, Bjorn, Daphne en Indy.

 

Snoes (nu Gijs) en Fly (nu Ayla)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Hier is dan eindelijk een bericht van Snoes en Fly. Wij hebben ze eind augustus bij jullie opgehaald, dus ruim drie maanden geleden alweer.

Het gaat heel erg goed met ze!  Na eerst een week op de kattenkamer te hebben gezeten, hebben ze samen het hele huis verkend. Langzamerhand ontspanden ze steeds meer en begonnen ze ook te spelen en door het huis te rennen. Ze zijn dol op elkaar en doen eigenlijk alles samen, dat is leuk om te zien! Snoes laat zich al een tijd aaien en optillen. Fly heb ik vorige week pas voor het eerst kunnen aaien, ze bleef tot nu toe uit onze buurt.  We hebben ze andere namen gegeven: Snoes heet nu Gijs en Fly heet nu Ayla. Ze luisteren nog niet naar hun nieuwe namen, bij Gijs/Snoes komt dat ook doordat hij slechthorend is. Gisteren hebben we ze voor het eerst even in de tuin gelaten, dat vonden ze heel erg leuk, vanmorgen wilden ze gelijk weer!  

Trouwens, toen we ze bij jullie kwamen halen, waren we onder de indruk van jullie mooie asiel! We konden zien dat de dieren goed verzorgd werden. Succes met dit mooie werk!

Met vriendelijke groeten, Edith.

 

Taco (nu Boomer)

Hallo iedereen,

Ik zou deze week nog contact opnemen om een afspraak te maken voor Taco (die nu Boomer heet) zijn gedrag. Ik ben sinds vorige week begonnen met de clickertraining en zou graag, wanneer dit goed gaat, een keer langskomen. Dit zou dan een nieuwe fase van die training zijn, het oefenen met andere honden erbij. Op dat punt ben ik nu nog niet, maar wanneer het zover is zal ik contact opnemen.

Hij piept nog af en toe een klein beetje. Vooral wanneer we ‘s ochtends naar beneden komen is hij erg enthousiast , zullen we maar zeggen 😉 Het bijten en springen doet hij nog wel, maar het is wel te corrigeren, alleen wanneer hij heeeeeel enthousiast is moet hij gewoon even afkoelen.
Toch zien we echt veranderingen en vooruitgang bij hem. Hij is erg lief en wil het graag goed doen. Ook kauwt hij wat af op zijn botten, daar kan die geen genoeg van krijgen. Voor visite is die ook heel lief en we zijn beide nog steeds super blij met hem.

Fijn weekend en tot horens, Veerle.

 

Evi

Beste medewerkers,

Een Evi-update: Evi zoekt steeds meer het contact met de andere katten op en ze komt zelfs in de buurt van me op de bank liggen (zie foto). 

Ze heeft nog wel veel last van haar blaas, waardoor ze soms een ongelukje in huis had. Daarom staan er nu door het hele huis kattenbakken en dan is ze keurig zindelijk. Het dieetvoer heeft haar in ieder geval van de pijn bij het plassen afgeholpen. Ze miauwt nu niet meer als ze op de bak gaat. Maar als ze iets lekkers wil, dan laat ze luid en duidelijk van zich horen. En ook als ze wil communiceren dat we te dichtbij komen miauwt ze. We zijn echt hartstikke gek op haar. Hierbij een foto van hoe ze hier op de bank bij de verwarming ligt. Ziet er best ontspannen uit toch 😁

Groetjes Melissa.

 

Knabbel en Pip

Hallo! 

Zoals beloofd een foto van deze 2 schatjes. Ik ben echt gek op ze.😍.

Groetjes Lieke.

 

Zara

Aan alle lieve medewerkers van De Dierenstee,

Even een berichtje van mij, Zara. Ik ben nu bijna 3 weken bij mijn nieuwe baasje en na een moeizaam eerste weekend waarin ik in een kast en op de bank heb geplast en gepoept, ging het geleidelijk aan beter. Ik heb intussen de werkkamer van mijn baasje ingepikt en zit daar meestal veilig verstopt achter de computer. Mijn baasje is voorlopig maar beneden gaan werken. Hij komt wel heel vaak bij mij zitten en vandaag vond ik het veilig genoeg om gewoon te gaan slapen. Ook durf ik nu wel langs hem heen te lopen als ik zin heb in een paar brokjes. ‘s Nachts sluip ik het huis rond om alles te verkennen. Ik durf dan zelfs even in de slaapkamer naar binnen. Verder poep en plas ik nu netjes op de bak. Ook durf ik nu aan het begin van de avond naar beneden te gaan. Eerst een keer op de drempel gezeten en alles rustig eens bekeken, maar als mijn baasje heel stil op de bank ligt durf ik wel naar binnen. Dan zit ik een meter bij hem vandaan op het kleed alles rustig in mij op te nemen. Niet heel lang, want het is nog steeds wel eng. Tot zover kort mijn belevenissen tot nog toe.

Liefs, Zara.

 

Nina

Beste medewerkers van De Dierenstee,

Enkele weken geleden hebben wij bij jullie ons konijn Binky laten koppelen aan voedster Nina. We hadden nog beloofd een berichtje en foto’s te sturen van hoe het inmiddels gaat om op de website te plaatsen. Dus bij deze:

De eerste paar dagen met Nina was erg wennen voor beiden. Binky had erg veel interesse in Nina, maar omdat onze buitenren ruim 16m2 groot is kon Nina steeds eenvoudig wegrennen en kwam het niet tot een goede nadere kennismaking. Dit tot frustratie van Binky en ook de kippen vanwege die twee druktemakers in het hok. We hebben ze toen met z’n tweetjes enkele dagen in de serre in een ren bij elkaar gezet voor een extra koppel date. Dit bleek een fantastisch besluit te zijn geweest. 

Inmiddels is de rust wedergekeerd en zijn ze constant gezellig bij elkaar in de grote ren. Zoals je op de foto kan zien is Binky heel gelukkig met z’n nieuwe vriendinnetje 🙂 Als we ze komen voeren laten ze zich gezellig aanhalen en ook Nina wordt steeds aanhankelijker. 

Groeten, Arnoud & Yvette. 

 

Tess

Goedemiddag ,

Hierbij even een update over Tess.

Tess gaat zich steeds meer thuis voelen en komt steeds dichterbij. Ze loopt en rent door het het huis heen en is grote vriendjes met de andere kat hier in huis (Jasper). Vandaag kwam ze voor het eerst op de bank kijken en lag zelfs even op schoot. Ze schrikt alleen nog van onverwachte bewegingen. Tess vindt het ook erg leuk om voetbal op tv kijken, waar ze vol bewondering voor de tv gaat zitten en alle voetballers op het scherm een klap geeft 😂😂

Met vriendelijke groet, Patrick.

 

Dena

Hallo,

Bij deze een berichtje m.b.t. Dena.

Ze is nu alweer een week in haar nieuwe thuis en het gaat heel erg goed. Vanaf het moment dat we bij jullie wegreden leek ze zich meteen op haar gemak te voelen. In de auto heeft ze rustig “geslapen” en eenmaal thuis aangekomen stond ze kwispelend voor de deur en kon ze niet wachten om naar binnen te gaan. Na een kleine verkenningsronde begon ze meteen te spelen en haar nieuwe mandje beviel ook meteen goed. Het leek eigenlijk alsof ze na een week vakantie weer thuis kwam zo snel en makkelijk voelde ze zich op haar gemak. Inmiddels heeft ze er nog een mandje bij want ze slaapt fijn bij mijn schoonmoeder op de slaapkamer.

Ze luistert heel erg goed, springt nergens op en wilt heel graag geaaid worden. Inmiddels heeft ze ook al een paar flinke wandelingen gemaakt met mij en mijn vriend en dat gaat ook heel goed. Ze heeft enorm veel energie dus het is leuk dat ze met ons mee kan tijdens lange wandelingen. Samen rennen vindt ze ook heerlijk en van spelen krijgt ze ook niet snel genoeg. Verder valt het ook reuze mee hoe ze op andere honden reageert.

Bij deze wil ik jullie dan ook heel erg bedanken. Mijn schoonmoeder is super blij met zo’n lief, knuffelig hondje. Dena is precies wat ze nodig had en andersom lijkt het Dena ook enorm goed te bevallen in haar nieuwe thuis. Dena is een leuke mix van een pittig hondje dat op een goede manier waaks is en tevens ook heel graag geknuffeld wilt worden. Ik hoop dat we nog lang van haar kunnen genieten! Tot de volgende keer. 

Groetjes Desirée.