Post geplaatste dieren

Jumpie en Johnny (nu Poppie en Teun, update)

Zoals beloofd sturen we nog even een foto van het nieuwe verblijf van Poppie en Teun. Er is een overdekt gedeelte, dmv een net, waar ze ‘s nachts verblijven en er is een open gedeelte waar ze overdag ook mogen spelen. Ze zijn zó ontzettend lief, leuk, grappig, ondernemend en nieuwsgierig! Het is nog veel leuker dan we hadden verwacht. Ze worden altijd helemaal enthousiast als we naar ze toe gaan. Ze springen dan op schoot (vooral Poppie) en vinden het heerlijk om geaaid te worden.

Helaas zit het broertje van Teun (Bran) nog steeds in de opvang. We hopen dat er snel een leuk plekje voor hem zal komen. Als hij een beetje wat van zijn broertje heeft, zal hij wel wat bewegingsvrijheid moeten hebben want Teuntje gaat graag op onderzoek uit.

Ook hebben we gemerkt dat het heel fijn is voor konijnen om samen te zijn. Dus eigenlijk is dit een oproep aan iedereen die 1 konijn heeft om er een 2e bij te nemen. Je zult zien hoe vrolijk en blij de konijntjes daarvan worden 🙂

Een lieve groet van Poppie en Teun en hun baasjes.

 

Doley (nu Roef, update)

Hallo medewerkers van De Dierenstee,

Het is nu een jaar geleden dat ik Roef bij jullie heb opgehaald.

Het gaat heel goed met hem. Hij heeft zich helemaal aangepast aan het leven als huiskat. Hij is net zo graag binnen als buiten en blijft altijd in de buurt. Ik kan hem helaas nog niet benaderen. Als ik te dichtbij kom roeft hij er nog steeds vandoor. Dat is duidelijk een instinctieve reactie. Als we op bed liggen mag ik hem wel voorzichtig aaien. Hij is dus vooral bang voor benen. Op de foto samen met Pixie, ook uit de Dierenstee. Ik hoop ooit nog met Roef te kunnen knuffelen.

Anne Martine.

 

Chico (update)

Het gaat nog steeds super zowel thuis als buiten, loslopen gaat goed tot hij iets ziet. Hij doet het echt super naar andere honden en mag soms even lekker rauzen. Katten zijn erg spannend, als er eentje voor hem wegrent, dan is het maar al te leuk om er achteraan te gaan. Zwemmen is iets TE leuk; geen zwembad is te klein. Bij een plonsgeluid wordt hij al gek van blijdschap waardoor we helaas de onze weg hebben gedaan. Hij was er niet uit te houden haha. Op de bank liggen mag niet, dus als de baasjes komen kijken springt hij er snel af.

Christiaan.

 

Lizzy en Shiba

Hallo,

Hierbij een update over Lizzy en Shiba. De dames zijn nu bijna 2 maanden bij ons in huis.

In het begin was het even wennen natuurlijk. Maar al snel hadden ze door waar alles was, hoe ons dagelijks ritme is. En na iets meer dan 3 weken mochten ze naar buiten. Lizzy vond dat in het begin nog een beetje spannend. Shiba zat al heel snel verderop in een tuin. Inmiddels zijn ze helemaal gewend. Overdag vaak lekker buiten, ze spelen graag met kikkers. Die nemen ze als cadeautje dan mee naar binnen. Verder af en toe ruzie met de buurkater, soms winnen zij, soms wint hij. Ook een hond die spontaan de tuin in liep maakte op niet zo’n fijne manier kennis met Lizzy. Ze sprong met alle nagels uit op zijn rug. Exit hond, ik denk niet dat hij nog eens in onze tuin stapt. 

Binnen liggen ze graag te suffen, op bed, vensterbank, in mand of op schoot.  Het zijn echt 2 lieve en ook pittige dames. We hebben er veel plezier van.

Met vriendelijke groet, Evelyn. 

 

Jaap (nu Pim, update)

Goedemorgen,

Hierbij nog een kleine update van jullie geliefde Jaap. Inmiddels heet Jaap nu Pim en het gaat heel goed met hem. 

Zijn baasje was een weekje weg dus hij moest even op het huis passen. Een aantal keer per dag ging iemand bij hem kijken en dat begreep hij helemaal. Hij herkende onze auto’s al 🙂 

Verder is het een lekkere luiwammes en geniet hij van de liefde die hij krijgt van zijn baasjes. Op de foto’s in de bijlage zie je hoe goed Pim kan helpen met het huishouden 😉 Soms komt de zwerfkat nog in hem naar boven en bezorgt hij mijn oma kopzorgen omdat hij ‘s nachts niet thuiskomt. Maar gelukkig zit hij dan telkens de volgende ochtend weer voor het raam te wachten en is iedereen weer opgelucht 😉

Met vriendelijke groet, Vera. 

 

Zeus en Zorro

Lieve Dierenstee,

Wat zijn we dankbaar voor Zeus & Zorro! ❤️❤️❤️❤️❤️

Lieve groet, Sander, Nathalie, Ninthe en Yfke.

 

Aramis

Hallo Annelinn,

Inmiddels zijn we alweer twee weken verder. In die twee weken hebben we Aramis nog beter leren kennen en onze afwegingen gemaakt hoe nu verder, omdat Charlotte er nog steeds niet voor heeft gekozen om enige toenadering te zoeken. Wij hebben besloten dat wij Aramis, ondanks het gedrag van Charlotte, toch graag een nieuw huis willen bieden.

Aramis is een hele trouwe kater en hij kan het heel goed vinden met onze honden Elroy en Bas. Wel merken wij dat Aramis nog veel moet leren op het gebied van geluiden en gebeurtenissen om hem heen. Omdat hij nog regelmatig schikt van de gebeurtenissen om hem heen gaat hij nog steeds aan een lange lijn naar buiten.

Aramis is heel vriendelijk en wij hebben geen uitval/ongewenst gedrag meer bij hem waargenomen. Zelfs het tuigje omdoen om naar buiten te gaan was vanaf het begin geen probleem. Ook merken wij dat hij zich steeds meer thuis gaat voelen, omdat hij sinds enkele weken zichzelf heel goed kan vermaken met het speelgoed dat wij hem aanbieden. Ook helpt hij graag mee met klussen!

Gezien de ontwikkeling van Aramis hebben wij er vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met deze stoere kater. Charlotte laten wij haar eigen keuzes maken. Ze was al veel buiten en heeft in de schuur een heerlijke plek waar ze vrij in en uit kan lopen.

Dankjewel dat wij Aramis bij jullie mochten komen ophalen en een dikke knuffel van Aramis dat hij bij jullie heeft mogen logeren.

Groet, Jan Willem en Gerda.

 

Alexia (nu Mija) en Ayla

Goedendag,

Wij sturen jullie deze mail om te informeren over Ayla en Mija (Alexia).

Het was voor beiden een stressvolle verhuizing. Zodra ze thuis waren verstopte Ayla zich in de garage en Mija op een kamer op de 2e verdieping. Beiden aten goed en gingen naar de bak, al had Mija soms een ongelukje. We wisten beiden dat we veel geduld moesten hebben voor deze twee mooie en lieve dames. 

Mija was de eerste die in de woonkamer durfde te komen en zo steeds meer van het huis ging ontdekken. Ze vindt snoepjes erg lekker en durft daar al heeeel erg voor dichtbij te komen. We gingen er vanuit dat dit bij Ayla een stuk langer zou duren. Maar……..sinds afgelopen week is ze uit de garage en uit de kleinste hoekjes gekomen. Ook Mija had dit in de gaten en was gelijk smoorverliefd op Ayla. Rare sprongen, rare geluidjes, op haar rug liggen en willen spelen. Vanaf nu zijn Mija en Ayla onafscheidelijk van elkaar, geven kopjes aan elkaar, rennen met elkaar, spelen met elkaar en eten met elkaar. We gaan ons nu richten om ze aaibaar te maken, Mija is al heel dichtbij, maar ook hier hebben we alle tijd voor. Ze spelen, slapen, eten, knipogen, dus doen alles wat relaxte en ontspannen poesjes horen te doen. We zijn erg blij met ze en hebben onze harten gestolen .

Gr Daphne en Alexander.

 

Tiamo (nu Tommie, update)

Beste Dierenstee,

Ik kon het toch niet laten om na ruim vier maanden nog even een update te geven over onze Tommie. Het gaat ongelooflijk goed met hem! Dat is natuurlijk leuk om te kunnen vertellen.

We zijn na wat verhuisvertraging lekker helemaal gesetteld op het nieuwe adres en dat heeft hij moeiteloos doorstaan. We maakten ons wel een klein beetje zorgen hoor: eerst een nieuwe eigenaar en dan twee keer wennen aan een nieuw territorium. Maar Tommie liet zich helemaal niet van de wijs brengen en focust zich voortdurend op die eigenaar waarmee hij zich helemaal senang voelt. Zoals ik vaak tegen Vera zeg: “Tommie vindt álles best, zolang we maar met z’n drieën zijn.” Hij durft tegenwoordig zelfs met ons te varen op de Biesbosch. De eerste keer aan boord gaan was super spannend, maar tegenwoordig staat hij woest te kwispelen als we ‘vaaaaarennnnn’ roepen bij het inpakken van de picknickmanden. Lekker de natuur in, maar dan de hele dag op je handdoek op de boeg. #hondenleven.

Met zijn gezondheid gaat het hartstikke goed. Zijn conditie is enorm verbeterd (de mijne ook trouwens…) maar hij is vooral ook heel goed op gewicht gekomen. Toen we hem bij jullie ophaalden woog hij ca. 42 kilo, maar de laatste keer bij de dierenarts was dat een keurige 50 kilo, schoon aan de haak. In het begin had hij een grote voer-behoefte maar die is nu geleidelijk afgenomen. Hij eet het tegenwoordig verspreid over de dag op z’n gemak op. Ook bedelen heeft hij keurig afgeleerd, daar valt hij niet meer op te betrappen. Hij weet dat hij geen mensenvoer krijgt, en als wij ’s avonds een schaal koekjes op tafel zetten, dan krijgt ook hij een lekkere hondensnack en ligt hij tevreden aan onze voeten. Hij krijgt goed krachtvoer, Barca, wat kennelijk ook aan politie- en sporthonden wordt gegeven. Z’n ontlasting is dan ook optimaal tegenwoordig, daar hebben we geen problemen meer mee. Ook z’n vacht is heel veel mooier geworden. Had hij voorheen nog een wat vale droge vacht met kale plekken, tegenwoordig een prachtig glanzende vacht met een dikke vette speknek en wat vetrollen op z’n schouders en z’n buikje. Staat ‘m goed hoor!

We hebben onderhand ook ontdekt welk ras hij nu eigenlijk is. Op de formulieren en in z’n paspoort stonden wat verschillende duidingen als Bull Mastiff, Engelse Mastiff, Onherleidbare Kruising. Maar hij blijkt naar alle waarschijnlijkheid een Boerboel te zijn! We zagen die voorbij komen op YouTube en dat zag er gelijk bekend uit. Navraag bij een Nederlandse fokker bevestigde dat hij zeer waarschijnlijk tot dat ras behoort; wat in zichzelf overigens niet heel eenduidige uiterlijke kenmerken heeft omdat het ras een tijdje bijna verdwenen is geweest. Hij zou met 50 kilo dan een relatief kleine Boerboel zijn, want ze zijn er ook van 90 kilo! Qua karakter deelt hij zeker ook wel in de eigenschappen van de Boerboel. Ik heb hem leren kennen als een ontspannen hond, met leuk gevoel voor humor, hij is nog heel speels met z’n zes jaar en héél intelligent. Je hoeft alles maar 3x voor te doen en dan doet hij het voortaan fluitend na (behalve fluiten, dat lukt hem niet). Hoewel hij hartstikke lief is voor alle mensen op straat denk ik dat je een héél groot probleem hebt als je iets krenkt wat hij lief heeft: want hij is ook wel een beetje waaks geworden. Álles áltijd in de gaten houden. Onvermoeibaar. Hij heeft hier een enorm territorium, het recreatiegebied Madestein waar we twee keer per dag vijf kwartier wandelen, lekker zonder riem. Maar bij elke verandering aan de omgeving moet dat uitvoerig besnuffeld en in kaart gebracht worden. Allemaal kenmerken die zeker bij de Boerboel horen. In huis heeft hij twee hondenmanden waar hij op zich graag gebruik van maakt, maar de vaste plek blijft toch wel op de grond naast het bureau van de baas, languit op de grond en met z’n kop van me af: want er kan maar ineens gevaar uit zo’n gang komen natuurlijk. Hoewel ik zorg dat z’n waaksheid niet gaat domineren (alert mag, maar alleen ik bepaal wat er gebeurt en wie er binnenkomt) voelt het toch ook wel heel veilig hoor, zo’n grote trouwe schildwacht om je heen.

Voor de rest doet hij het zoals gezegd hartstikke goed. Andere reuen zijn nog stééds wat moeizaam voor hem, maar daar kunnen we hem tegenwoordig goed in begeleiden. Hij loopt vrijwel altijd los maar staat (relatief) goed onder appèl. We weten in ieder geval onder welke omstandigheden we hem naar ons toe moeten roepen vóórdat het te laat is, dus dat brengt ons allemaal een hoop rust. In huis heeft hij de schone taak als ‘Chef Duiven’ die hij heel serieus neemt: duiven die neerstrijken bij de waslijn worden met militaire precisie verjaagd. Altijd eerst zónder blaffen, maar als het moet dan mag het van de baas. Maar niet met dat hele maffe hoogje blafje wat hij destijds bij jullie had hoorrrr… die heeft hij gaandeweg ingeruild voor een zéér zware zuivere blaf. En hárd ook! Hij zit duidelijk een stuk beter in z’n vel dan tijdens die turbulente periode rondom zijn vorige eigenaar, zowel letterlijk als figuurlijk. Hij is een zéér gewaardeerd gezinslid geworden waar we héél veel van houden.

Jullie nogmaals bedankt voor de goede opvang die hij heeft gekregen. Ik weet zeker dat het de transitie voor hem veel makkelijker heeft gemaakt.

Hartelijke groet, Tommie, Die Lange en Die Blonde.

 

Koen

Hallo Dierenstee,

Hier weer een kleine overwinning met Koen. Inmiddels de bak en het eten kunnen verplaatsen naar de keuken en dat ging in 1 keer goed. Ook dwaalt hij nu wat rond in de tuin. Als ik weer naar binnen ga komt hij ook…dus eigenlijk geen problemen. En het aaien lukt nu ook eindelijk…waar hij volop van geniet dan. Verder over de schutting komt hij nog niet, maar dat is een kwestie van tijd.

Groetjes Marieke.

 

Dunya (nu Libby, update)

Hallo allemaal van de Dierenstee,

Libby (jullie kennen haar als Dunya) is nu bijna 2 weken bij ons en ze is al aardig gewend. Het kleed waar ze op de foto’s op ligt is haar lievelingsplekje (en ook speelkameraad trouwens, ze weet bijna het hele kleed in haar eentje om te draaien en ermee te vechten, erg leuk om te zien!) maar ook voor het raam zit ze graag. Ze kroelt erg graag en kan dan enorm hard spinnen. Niet te geloven dat er zo veel geluid uit zo’n kleine poes kan komen! Ze eet ook erg veel en graag. Volgens ons is ze ook al een beetje aangekomen in gewicht. 

Zij en onze kater Jonas beginnen elkaar langzaam een beetje te accepteren. Ze snuffelen soms voorzichtig aan elkaar, liggen ook al wat vaker bij elkaar in de buurt. Soms is er ook wel wat onenigheid, maar dat blijft bij een klein grauwtje of een dikke staart, maar daar zijn ‘t katten voor toch?! Kortom; ze is heel erg lief en gezellig en we zijn heel blij dat ze ons vriendinnetje is geworden! 

Groetjes, Erik en Mireille.

 

Dunya (nu Libby)

Hallo beste mensen van De Dierenstee,

We hebben gisteren poes Dunya bij jullie gehaald (we hebben haar trouwens Libby genoemd), ze begint al een beetje op haar gemak te raken bij ons in Gorkum. Ze eet enorm goed en kroelt heel graag. Onze andere kater Jonas bemoeit zich nog niet zo veel met haar, maar dat is volgens mij alleen maar goed omdat ze zo de tijd krijgt om aan alle nieuwe dingen te wennen. We zijn erg blij met haar. Ze is superlief!

Groetjes, Erik en Mireille.

 

Redbell (nu Sara, update)

Dag mensen van De Dierenstee,

Even een berichtje van Sara. Ik ben nu acht maanden in mijn nieuwe huis en heb het prima naar mijn zin. Ondanks mijn indeling als spion ben ik inmiddels een enorme kroelkat geworden en wil ik het liefst de hele dag aandacht. Eten en snoepjes liefst ook de hele dag, maar het vrouwtje is bang dat ik straks te dik wordt dus krijg ik niet zo veel als ik zou willen. Soms ren ik met mijn kleine zusje (eigenlijk heb ik haar geadopteerd) door het huis, maar ik kan ook heel lui zijn. Kijk maar naar de foto.

Groeten, Sara.

 

Bram

Hallo allemaal!

Vandaag is een bijzondere dag, want vanmorgen lagen Bram die ik bij jullie vandaan heb (op 30-3-2019) en mijn Beppie van ook al 17 jaar, samen in 1 mandje!! Hoe geweldig is dat! Ze hebben wel een beetje hulp gehad hoor van mij, maar anders zijn ze beiden nog te verlegen en zou er nooit wat gaan gebeuren!

Het gaat goed met Bram. Hij heeft vanaf dag 3 toch wel een ander favoriet mandje ipv het bedje. Een mandje op bed! Dat kan natuurlijk ook! Hij woog vandaag 4 kg dus ook dat is goed. Ontlasting gelukkig ook in orde. Eten gaat ook best. Hij komt het nu vragen elke ochtend in de keuken. Gewoon Gourmet zalm of tonijnmousse en soms wat brokjes RC Urinary. 

Bram wast alleen zijn gezicht en daarom ook zijn pootjes, dus de rest moet ik een beetje bijhouden. Maar kammen vindt ie ook al niet heel erg fijn. Nouja,…. Hij heeft iig geen klitten in zijn vacht. Ze zijn lief voor elkaar en voor mij en ik voor hen. Dus ik ben helemaal blij!

Met vriendelijke groet, José.

 

Jumpie en Johnny (nu Poppie en Teun)

Hallo,

Even een berichtje van onze konijntjes Jumpie en Johnny (Poppie en Teun). De reis is prima gegaan en eenmaal thuis waren ze erg nieuwsgierig naar hun nieuwe huisje. Zo grappig om te zien dat ze het hok helemaal gingen verkennen van binnen en van buiten. Om ze te verwelkomen hebben we ze wat zuurdeksels gegeven en dat vonden ze heerlijk. Onze hond was ook even heel nieuwsgierig maar lijkt er nu al aan gewend, want ze kijkt er al niet eens meer naar om. We merken wel dat Jumpie (Poppie) het allemaal nog een beetje spannend vindt, Johnny (Teun) laat zich makkelijker aaien en het lijkt net of hij Poppie geruststelt door haar te likken. 

Wij zijn heel blij met onze konijntjes en we gaan gauw aan de slag met de definitieve ren zodat ze lekker kunnen spelen en ontdekken.

Een vrolijke groet van Poppie en Teun en hun baasjes.

 

Snuffie

Beste oude verzorgers,

Hierbij een paar fotootjes van Snuf op z’n huidige plekje. Ondertussen is hij gewend geraakt en we hebben het heel gezellig samen! 🙂 

Met vriendelijke groet, Annik. 

 

Rowi

Hallo,

We hadden beloofd een update te sturen, maar had niet verwacht dat ik jullie nu al een mail kon sturen.

Rowi is meteen op onderzoek gegaan toen ze thuiskwam. Ze is nog onzeker en zodra je in haar ogen een onverwachte beweging maakt haalt ze uit, maar dat begrijpen we helemaal 🙂 Ze heeft al gegeten en gedronken en de kattenbak ontdekt (nog niet gebruikt). Tot onze verbazing begon ze binnen 5 minuten al te spinnen en kwam ze bij ons allebei al op schoot liggen! Onze andere kat Merel heeft het er iets moeilijk mee, maar met veel geduld en liefde weten we zeker dat alles goed gaat komen.

Jullie ook allemaal bedankt voor de goede zorgen voor Rowi en alle andere dieren die in het asiel zitten❤

Groetjes Vera, Sean, Merel en Rowi.

 

Kai (nu Cooper, update)

Hallo ik ben Cooper (Kai), hier is even een update van mij. 

Ik ben nu bijna een jaar bij mijn nieuwe baasjes. Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Op de foto zie je wat mijn favoriete plekje is. Ik ben geen kat die graag speelt maarja, dat moeten ze maar accepteren. Mijn baasjes hebben ook een fijn balkon waar ik graag ben. Waar ik ontzettend bang van ben is onweer. Brrrrr, ik ga dan veilig in mijn kattenbak liggen. Ohja, de nachten slaap ik graag boven het hoofd van mijn vrouwtje, ik duw dan net zo lang tot ik goed lig😸.

Groetjes van Cooper en haar baasjes.

 

Tikker (Update)

Goedemorgen,

Een kleine update over Tikker. Het gaat goed met hem. De kuur heeft geholpen, geen vieze neus meer of rochelen in zijn longen. Hij is graag buiten. We hebben hem tot gisteren aan een lange lijn gehad en dat vond hij prima, want buiten was ook spannend. Gisteren hebben we hem zelfstandig laten gaan. Hij heeft zoveel ruimte dat hij het af en toe niet kan bevatten en dan komt hij even thuis mauwen😉.

Groeten, Johan, Marie-José, Marieke en Tikker.

 

Jackson (nu Bram)

Goedemorgen,

Hierbij wat informatie omtrent Bram. Na 2 dagen onder een kast gelegen te hebben is Bram helemaal gewend en uit dit door niet van onze zijde te wijken.

De eerste nacht is hij op onderzoek gegaan en heeft eten, water en zijn wc gevonden. Nu heeft hij zijn eigen plek op de bank. Rust is wel belangrijk voor hem. Kan inmiddels goed alleen zijn, ook als wij even weggaan of hem even geen aandacht geven. Meneer gaat dan lekker rusten. Komt goed met Bram.

Mvg , Arie. 

 

Tiger (Update)

Goedemorgen,

Tiger is jarig vandaag en ik ook. Hij 8 en ik 48. Tiger is inmiddels een droom van een kat. Sociaal, aanhankelijk, superkroel. Hij heeft een dynamisch leventje nu. Elk weekend gaat hij mee naar de camping en zowel thuis als op de camping loopt hij buiten. Thuis heeft hij vriendschap met andere katers en poezen. Heel grappig om ze te zien spelen. Af en toe komt er ook een kat binnen. Die wordt dan met vriendelijke kirrende geluidjes ontvangen.

Het enige wat hij nooit leuk vindt, is als hij in het reismandje moet. Hij blaast dan en ziet er dan uit of hij je elk moment kan verscheuren. De eerste keer dacht ik ‘ogen dicht en pakken maar’. Echter, als je hem op zo’n moment oppakt, doet hij toch helemaal niks. Hij verzet zich niet, laat zich ondanks zijn geblaas en woeste uiterlijk als een lappenpop opnemen en in het reismandje stoppen.
Daarna verloopt alles soepel, ligt hij rustig, laat hij zich uitgebreid aaien tijdens de rit.
Hij kruipt voor niemand meer weg, ook niet voor bezoek. Relaxed ligt hij midden tussen de gamende jongeren, ook als ze hem benaderen en aaien.

Binnen 3 maanden is hij dus weer helemaal terug bij wie hij waarschijnlijk was voordat hij afgestaan werd. Eind goed, al goed voor Tiger.

Groetjes van een onherkenbare Tiger en zijn blije baasjes.

 

Banjer

Beste Dierenstee,

Twee kleine weekjes geleden hebben wij Banjer bij jullie opgehaald. Het is een ontzettend lief beestje en we zijn ontzettend dankbaar om hem hier om ons heen te hebben. Hij was de eerste daagjes wat schrikkerig, maar al snel gedroeg hij zich alsof hij hier al jaren rondliep. Het liefst ligt ie de hele dag naast je, of net met zijn hoofdje op je been. En ook bij vreemden komt hij vaak een kopje halen. Hierbij nog een foto van onze knappe man in zijn nieuwe huisje. Bedankt voor alle hulp!

Groetjes, Fleur.

 

Iris (nu Nara, update)

Hallo allemaal.

Ik dacht pas; laat ik nog even een laatste update geven over poes Nara (aka Iris) die als heel bang poesje bij jullie binnen was gekomen.

Inmiddels gaat het echt veel beter, als ik alleen thuis ben is het bijna een ‘normale’ poes. Zodra er onbekenden binnenkomen verstopt ze zich nog meteen (en laat zich dan pas weer zien als ze minimaal een uur weg zijn), maar inmiddels zijn er een paar gezichten die ze vaker heeft gezien en dan komt ze zowaar tevoorschijn en laat ze zich door diegenen aaien. Maar zoals gezegd; als ik gewoon alleen thuis ben komt ze vaak bij me zitten, ook op schoot, en hobbelt ze een beetje achter me aan.

Alleen met het probleem van haar nagels (die moeten echt geknipt worden) weet ik nog niet wat ik daarmee ga doen. Mij lukt het niet, en naar de dierenarts brengen gaat echt een trauma zijn. Maar al met al gaat het boven verwachting goed dus!

Grt. Nico.

 

Jaap (nu Pim)

Goedemiddag,

Jaap heet inmiddels Pim en hij heeft het erg naar zijn zin in Puttershoek. Hij heeft zaterdag gelijk heel het huis verkend en heeft ook al een fijn ‘verstop’plekje op zolder gevonden. Ook het eten ging direct goed en de kattenbak had hij ook vrijwel direct gevonden. Een echte slimme kat  

Met vriendelijke groet, Vera.

 

Chico

Hallo allemaal,

Wij genieten met elkaar van Chico in ons gezin. Hij went goed. Is erg aanhankelijk en buiten een heerlijke vrijheidstrijder. Samen met onze Meis gaat het prima. Van mannen heeft hij geen last, met onze volwassen zoons gaat het top. Hij eet normaal, is blij ons te zien bij thuiskomst en komt knuffels halen. De indruk tot nu toe is positief.

Tot ziens, Monique, Etienne, Thomas en Arthur.

 

Schumi

Beste,

Een kleine update over Schumi.
Het gaat goed! Ze slaapt veel en eet als een bootwerker;-)
Schumi en de andere viervoetige huisgenoten gaat ook vanaf het begin prima. Ze heeft een paar keer geblazen aan het begin maar de anderen reageerden er niet op en dat was het dan. Denk niet dat ze ooit tegen elkaar aan zullen gaan liggen maar dat hoeft ook niet. Gezellig in vrede parallel naast elkaar leven is ook prima! Ze is nog wel veel boven en vindt de hond (een puber) soms wat druk. Maar tegelijkertijd weerhoudt het haar nergens van. Ik heb het idee dat ze helemaal aan het bijkomen is van de ervaringen van de laatste maanden, maar natuurlijk ook nog aan ons aan het wennen is. Het gaat helemaal goed komen is onze indruk en we zijn blij dat ze er is!

Groetjes Monique en Michel.

 

Demon (nu Torro)

Hallo allemaal,

Hier een bericht uit Limburg over Torro ( Demon).

Torro is nu alweer een week in Limburg en heeft het prima naar zijn zin. Vanaf het begin was hij enthousiast en aanhankelijk. Wat een heerlijk manneke is dat. We hoeven de riem maar te pakken en hij staat al bij de deur om naar buiten te gaan. Lopen gaat steeds beter. Ontmoetingen met andere honden en mensen gaat ook prima. Het kruizensnuiven moeten we hem nog echt afleren. Katten zijn niet zo zijn ding.

Torro is ook al bij een dagopvang geweest voor te socialiseren met andere honden. Daar kon hij de hele dag met een aantal honden in een wei spelen. Geweldig vond hij dat. In de auto zitten is nog steeds niet zijn ding. Hij hijgt nog steeds erg en we zijn een manier aan het zoeken om hem te kunnen kalmeren. Misschien heeft het wat meer tijd en gewenning nodig.

Eten gaat ook prima. Het lijkt wel of hij de hele dag door honger heeft. Zodra iemand in de keuken staat, is Torro er ook bij. Eigenlijk ontgaat hem niets. Hij heeft alles in de gaten. ’s Avonds gaat hij mee naar boven en slaapt op zijn matrasje naast ons bed. Elke ochtend word je vrolijk begroet door 2 vrolijke ogen en een kwispelende staart. Je kunt ook heerlijk stoeien met Torro maar daarna komt ie als een baby bij ons liggen. Kortom, wij zijn heel gelukkig met Torro en het allerbelangrijkste is dat Torro ook hier gelukkig is.

Gr. Torro, Peter en Karin.

 

Bandit (nu Pepper)

Goedenavond,

Wij willen jullie laten weten dat het erg goed met Bandit gaat! Wij noemen hem trouwens Pepper wat op zijn papier staat en waar hij goed naar luistert! Hij is dikke vrienden met de Rottweiler Bab en ze spelen leuk samen. Ze lopen heel de dag eigenlijk lekker buiten op het erf maar kunnen ook altijd naar binnen als ze willen. Bandit is erg waaks! Dat vinden wij heel fijn. Naar vrienden en bekenden gedraagt hij zich super!!! Hij is echt heel grappig en leergierig en slaapt s’nachts op de bank maar kruipt halverwege de nacht sneaky bij ons op bed!! Hij is echt al een lid van het gezin. Kortom, wij zijn echt heel blij met hem!

Marscha.

 

Tiamo (nu Tommie, update)

Beste Dierenstee,

Bij deze nog een tweede en ook laatste verslagje van Tommie. Want we houden hem natúúrlijk in huis.

Tommie doet het de afgelopen twee weken hartstikke goed. Hij heeft het stinkend naar z’n zin met ons en gedraagt zich voorbééldig. Althans, naar mensen in ieder geval wel. Andere honden (reuen in het bijzonder) vindt hij nog steeds wel heel spannend. Ik heb daar vorige week enkele interessante artikelen over gelezen en sindsdien een actief beloningsbeleid ingesteld voor wat betreft het negeren of positief benaderen van andere honden. Dat gaat nog niet helemaal zoals ik van hem zou willen, maar zoals bij alles ervaar ik dat zijn leercurve heel steil is en hij goed z’n best doet. Hij hecht er veel aan om het ons naar de zin te maken en dat is een goed teken in zichzelf. Het slagingspercentage zit sinds deze week al zo’n beetje rond de 65% (komende vanaf 25%) dus het komt wel goed. Het is natuurlijk ook allemaal even wennen op zo’n nieuw territorium vol prikkels van een drukke stad. Daarnaast observeer ik dat hij beslist niet agressief is, maar wel heel dominant. Dat triggert steeds de andere honden die hem vervolgens een sneer geven waarop hij dan aanslaat. Zelfs dan reageert hij niet agressief terug, maar hij laat zich duidelijk de kaas niet van ’t brood eten.

Die dominante houding is natuurlijk niet nodig, maar aan de andere kant hebben wij onszelf ook een stuk aangepast naar hem en accepteren wij dat Tommie nu eenmaal niet het type hond is die per se met andere honden wil spelen. Hij vindt mensen leuk, speelt ook heel graag met ons, maar rondom andere honden schiet hij in een bescherm-modus en dat moeten we hem dan ook maar gunnen; ondanks dat ongewenst gedrag nog steeds wat bijgeschaafd kan worden dus. Ik moet er trouwens ook bij zeggen… tussen u en mij gezwegen zitten we hier een beetje tussen de Haagse kakkers en vrijwel alle tuttige honden hier zijn gecastreerd (en hun tuttige baasjes lijken dat vaak ook te zijn…haha). Andere honden lijken daardoor niet gewend te zijn dat er verhoudingen moeten worden vastgesteld tijdens zo’n eerste kennismaking en dat maakt ze onrustig of onzeker, idem voor hun baasjes die vaak ook zichtbaar terughoudend reageren als Tommie ze geheel zelfverzekerd nadert. Ondanks dat wijzelf al zover zijn dat we zo ontspannen mogelijk anderen benaderen merken we dat er bij de andere kant veel spanning op de lijn zit. Het ligt dus niet alleen aan hem, maar hopelijk kunnen we hem wel een beetje zachter maken op dit gebied. Dat is voor iedereen leuker. Zeker nu hij sinds een week ook al heel veel los kan lopen en dat verder perfect doet.

Ook met z’n gezondheid gaat het helemaal goed. Zowel eten als drinken doet hij goed, hij is de afgelopen twee weken al een heel stuk op het streefgewicht gekomen en ook slapen en spelen doet hij veel en goed. Zijn poten heb ik gisteravond met Tommie’s gevoel voor humor geïnspecteerd om te zoeken naar het snee wondje maar die kon ik niet meer vinden. Humor? Op een goed moment mompelde ik tegen hem dat z’n ballen ongeveer tussen z’n knieën hangen maar néééé z’n “handpalmen” vond hij toch wel héél privé en moest hij met vrolijk gevoel voor drama onder z’n kop verstoppen. Haha.

Vera en ik willen jullie in ieder geval hartelijk bedanken voor jullie goede zorgen voor hem toen hij plotseling opvang nodig had. Zo graag als hij vorige week terugkwam bij jullie en bij de dierenarts was voor ons opnieuw veelzeggend over de warme verzorging die hij bij jullie gekregen heeft. Veel dank daarvoor. Wij willen die dank ook blijven uiten voor zolang Tommie onderdeel is van ons gezinnetje via een bescheiden jaarlijkse financiële bijdrage aan het asiel waarvan we hopen dat jullie ook andere honden op eenzelfde manier naar een nieuwe roedel kunnen begeleiden. Als jullie mij de rekeninggegevens kunnen toesturen dan zal ik de bank daar opdracht toe geven.

Met vriendelijke groet, Tommie, Vera en Alexander.

 

Redbell (nu Sara, update)

 

Een paar maandjes geduld en dan blijk ik toch een schootkat te zijn!

Groeten Sara.

 

Lizzy

Ha Annelinn,

Ik kom net van de dierenarts (Lizzy had jeuk aan haar oren) en ze weegt 33 kg! Ze ziet er echt geweldig uit, is vrolijk en actief, heeft gisteren al weer in zee gezwommen. Het gaat echt heel goed met haar, je zou haar eens moeten rond zien rennen! We zijn super blij met haar en Diesel ook!

Met vriendelijke groet, Ellen.

 

Tiger (Update)

Hoi Dierenstee medewerkers,

Tiger doet het goed, kroelt je helemaal gek, maar blijft voorlopig nog wel erg nerveus van geluiden, bewegingen, de deurbel (hij schrok zo dat hij haast van zijn stokje ging) en wil gelukkig ook niet naar buiten. Maar die serre is wel wat .

Kroel van Tiger, en oh, favoriete vrijwilligster; voor een stokje zoals je had meegegeven vergeet hij al zijn angst en springt hij bij je op schoot.

Groetjes, Tiger en Elvira.

 

Lizzy

Ha Annelinn,

Ik kom net van de dierenarts (Lizzy had jeuk aan haar oren) en ze weegt 33 kg! Ze ziet er echt geweldig uit, is vrolijk en actief, heeft gisteren al weer in zee gezwommen. Het gaat echt heel goed met haar, je zou haar eens moeten rond zien rennen! We zijn super blij met haar en Diesel ook!

Met vriendelijke groet, Ellen.

 

Tiamo (nu Tommie)

Goedemorgen Dierenstee,

Bij deze een verslagje van de eerste dag met Tommie (Tiamo).

Gelukkig kan ik schrijven dat hij alle verwachtingen overtreft. Hij is inderdaad een hele ontspannen hond waar geen vleugje onzekerheid of kwaad in zit. Bij thuiskomst in Den Haag was hij de auto op precies het juiste moment zat. Autorijden zelf ging helemaal prima, maar de vele stoplichten leek hij nog niet helemaal te begrijpen. Eenmaal aangekomen bij het park waar wij altijd parkeren wilde hij toch wel héél graag uitstappen. Prima dus.

Eenmaal thuisgekomen (nu nog even in ons oude huis) was er een trap te overwinnen. Dat leek hij voor het eerst te moeten doen, maar hij liet zich rustig helpen. Nu we net terug zijn van de ochtend-uitlaatronde en hij het voor de vierde keer deed ging het helemaal soepel en als vanzelf. Het valt ook niet mee om vier van die grote poten te moeten coördineren terwijl je omlaag kijkt, maar hij loopt langzaam achter me in de knieholte en dat gaat dus goed.

In huis is hij voorbeeldig. Natuurlijk moest alles goed besnuffeld worden en natuurlijk moest hij in het begin nog bij alles meelopen en meekijken. Op zo’n eerste dag mag dat natuurlijk best, tegen de avond werd het meelopen (wat natuurlijk ook met ‘controleren’ geassocieerd kan worden) al veel minder. Ik was zelf heel blij dat hij z’n nieuwe mand eenmaal ontdekte als een veilige eigen plek. In het begin lag hij er demonstratief naast en kwam hij vooral onder m’n bureau aan m’n voeten liggen. Hij vond dat wel gezellig en kwam me steeds al zijn speelgoed brengen. Gaandeweg dus toch maar die mand waar bij thuiskomst al gelijk een grote kluif in gelegd werd en een héle fijne ‘stress tennisbal’ die hij niet kapot kan bijten (Nou ja, nog niet althans, maar hij doet aardig z’n best en vindt het een gouden greep).

Vera had een lunch in Utrecht dus de mannûh hadden lekker het huis alleen. Hij vermaakte zich goed en lijkt opvallend veel van muziek te houden. Hoge en rustige tonen als Eva Cassidy genieten de voorkeur van Tommie maar ook cello en piano zijn heerlijk om bij weg te dromen, lekker languit in het zonnetje tijdens z’n kluifmissie. Halverwege de dag lekker gespeeld en even in het winkelstraatje geweest. Ook dat ging goed. Andere honden negeerde hij, behalve degene waar hij positieve interesse in had. Kleine kinderen in het voorbijgaan liep hij straal voorbij, wat ik een fijn teken vind aangezien er nogal wat jonge kinderen in de familie zijn. Drinken doet hij goed (niet te veel, niet te weinig) en ook eten ’s avonds ging er heerlijk in. Hij lijkt de voederbakken op een standaard wel prettig te vinden want hij schrokt in ieder geval niet.

Toen Vera thuiskwam werd het even verwarrend, maar op een leuke manier. Want met wie moet je nou spelen als je wilt laten zien dat je ze allebei wel heel gezellig vindt? Tommie had dat snel opgelost. Die brengt gewoon beurtelings zijn bal of touw naar mij en dan naar Vera. Onvermoeibaar afwisselen en precies om de beurt. De mand werd ook door hemzelf door het huis heen geschoven tussen ons in. Dat mag natuurlijk best, maar niet midden in huis. De avond verliep verder helemaal goed. We gingen zelf pas laat eten waardoor hij al eerder had gegeten maar hij liet zich makkelijk corrigeren op het niet bedelen. ’s Avonds de mand naast het bed vond hij fijn. Wél even proberen of hij er niet zelf bij mocht natuurlijk, maar geen sprake van. Ook niet als ik nou ál mijn speelgoed kom brengen? Nee, ook dan niet. Eerst wat schoorvoetend in de mand, maar hij accepteerde het al snel. Hij heeft na de laatste plasronde van de avond geslapen als een roos. Geen gepiep of gejank.

Vanochtend was hij pas rond 08.00 uur wakker toen Vera even naar ’t toilet ging. Gelijk kwispelend aan het bed om een aai te halen en weer terug de mand in. Dat herhaalde hij zo’n vier keer in korte tijd maar bij de laatste keer ging hij met z’n rug naar me toe zitten, de oortjes plat en de vacht omhoog. Dát herkende ik gelijk als onvrede waarop ik uit bed sprong om hem snel enthousiast te begroeten en uit te laten. Het was immers ook 08.10 uur en ja hoor, eenmaal buiten gelijk twee grote plassen. Na thuiskomst gelijk een beker voer waar hij al netjes op ‘blijf commando’ voor gaat zitten uit zichzelf en vervolgens vrolijk spelend door het huis. Mijn eigen koffieritueel lijkt hij wel op waarde te gaan schatten want hij kreeg zomaar een klein scheutje halfvolle koffiemelk in z’n voederbak en laat dat nou reuze lekker zijn.

Hij ligt nu lekker in z’n mand naar de muziek te luisteren terwijl ik m’n eigen opstaan-ritueel uitvoer en we gaan rond 11.00 uur eens het middelgrote rondje lopen. Ondanks dat ik hem eigenlijk de komende twee weken prikkelarm wil houden en slechts kleine rondjes wil doen overweeg ik toch wel heel sterk om alvast naar het bos te gaan met daar een afgesloten weiland als hondengebied. Aangezien het al zo goed met hem gaat en hij zeer ontspannen op ons gefixeerd is durf ik het eigenlijk wel aan om hem daar even los te laten rennen. Mocht hij ons nou helemaal uit het oog verliezen houden we dat gewoon kort, en zo niet dan kan hij alvast genieten van z’n nieuwe territorium want we wonen daar straks op de hoek. Mochten jullie toch denken dat dit nog even geen goed idee is, als hondenexperts die hem al langer kennen, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet, Alexander, Vera en Tommie.

 

Doley (Update)

Hierbij een bericht over Roef, voorheen Doley. Hij heet nu Roef omdat hij lang hard wegrende als ik in zijn buurt kwam. Dat wordt wel minder, maar het is duidelijk een instinctieve reactie.

Hij woont inmiddels 6 maanden bij me. Ik heb hem nog niet echt kunnen aaien, maar geduld is een schone zaak. Hij slaapt wel elke nacht tegen mijn benen aan. Tussen hem en Pixie gaat het prima, het is net een moeder met haar ondeugende kind. Buiten is hij vaak te vinden langs de vijver. Aan het leven als huiskat heeft Roef zich moeiteloos aangepast. Loungen en bingewatchen, je zou niet geloven dat hij een zwerver is geweest!

Anne Martine.

 

Tiger

Goedemorgen,

Hier een berichtje van Tigger (Tiger). Toen we donderdag het kistje openmaakten, kwam hij er vrij rustig uit en ging direct op onderzoek uit. Toen hij alles gezien had, verschanste hij zich onder de bank (geen verrassing). ’s Avonds toen wij allemaal op de bank zaten, verhuisde hij naar de open trap in de kamer. Hij snuffelde aan onze handen en er is verder geen onvertogen woord gevallen. ’s Nachts heeft hij zijn bakje leeggegeten en keurig op de kattenbak gepoept en geplast.

Vrijdag was het eigenlijk hetzelfde verhaal: onder de bank, maar hij kwam iets eerder op de avond eronder vandaan en verschanste zich weer op de trap. Hij snuffelde aan onze handen en liet zich aaien over zijn kop. Hij ging zelfs een beetje spinnen. Toen we naar bed gingen drentelde hij boven rond, was zichtbaar nieuwsgierig maar ook vreselijk bang bij iedere kraak in de vloer, bij elke beweging etc. Zaterdagochtend troffen we hem aan op de trap en hij verdween weer als de wiedeweerga onder de bank.

Vandaag kwam hij onder het avondeten onder de bank vandaan terwijl we aan tafel zaten. Hij durfde langs ons te lopen en snuffelde wat bij zijn etensbak en kattenbak om vervolgens weer op de trap te gaan liggen (daar heb je zo’n fijn overzicht….) . Aaien ging weer en we zetten net als de avond ervoor de slaapkamerdeur open. Daar heeft hij heel de avond lopen spelen (dat horen we goed met de houten vloeren) en toen ik boven iets ging pakken vond ik hem achter het gordijn op de vensterbank. Hij schrok zich weer een hoedje, heel zielig vind ik dat om te zien, maar hij bleef zitten terwijl ik hem geruststelde en snel het gordijn weer sloot.  Hij kwam af en toe naar beneden om wat te eten en om naar de bak te gaan. Nu ligt hij wederom op de trap en wij gaan zo naar boven om te slapen.

Een hypersociale kat hebben we er natuurlijk nog niet aan, maar hij heeft nog geen ene keer geblazen of geslagen. Hij heeft trouwens ook nog nooit gemauwd. Wat voor stem zou hij hebben? Hij is zichtbaar van goede wil, maar als ik bij hem onder de bank lig, zie ik hoe hij van alle geluiden vreselijk schrikt, bijvoorbeeld als hij de tuindeur hoort en iemand in de serre bezig hoort. Het was ook nog niet helemaal ideaal, want uitgerekend vrijdag en zaterdag kwam de schilder ’s ochtends vroeg voor de dakkapel, maar die is nu gelukkig klaar.

We hopen dat hij zijn goede vorderingen in gestaag tempo voortzet, maar we zijn tot nu toe zeker niet ontevreden. Hij heeft heel hard gespind vandaag en liet zich over heel zijn rug aaien, prrrr.

Groetjes, Elvira.

 

Xena (nu Zaza)

Beste allen,

Hierbij even een berichtje om jullie te laten weten hoe goed het met Zaza (voorheen Xena) gaat en dat ze vandaag is gesteriliseerd! Het is goed gegaan en ze mocht al snel weer terug naar huis.

Zaza en Elsie vinden elkaar leuk (heeft even wat tijd gekost, vooral voor Elsie, maar inmiddels is het dikke mik). Zo jagen ze iedere ochtend rond een uur of 5 achter elkaar aan door het appartement. Ook moet er regelmatig gewassen worden. Zaza houdt van spelen. Maar naast alle balletjes, touwtjes, hengeltjes, tunnels of spelen met Elsie, lijkt ze nog het meest te genieten van het los pulken van de plakplintjes van het laminaat 😉 En Zaza zoekt nog steeds graag de hoogte op 🙂

Kortom, Zaza is geliefd en op haar plek en ze heeft zelfs van Elsie een lievere poes gemaakt. Ik ben nog iedere dag heel blij dat ik haar een warm thuis mag geven.

Groetjes, Femke. 

 

Stip

Hallo Dierenstee!

We hebben even geduld moeten hebben, maar Girl en Stip hebben elkaar gevonden! Alles gaat goed met Stip en hij voelt zich steeds meer thuis.

Groetjes Mariëlle. 

 

Humpie

Hallo Annelinn en collega’s,

Ja ik ben het, Humpie Bamboe vanuit m’n thuis in Hellevoetsluis. Ik heb m’n butler Linda gevraagd om foto’s naar jullie te sturen, zodat jullie kunnen zien waar ik woon en wat ik doe. Ik speel elke dag vanaf ongeveer 6.30 uur tot 13.30 uur en dan ben ik wel een beetje wild, m’n butler noemt me dan Tornado Daarna ga ik relaxen en slapen, het liefst lekker languit liggen. Eind van de middag ga ik weer spelen en ‘s avonds gaan we altijd samen spelen.

Ik krijg lekkere licht verteerbare brokjes en medicijnen door zacht vlees en ik drink veel water. Er staan twee kattenbakken, want door die Giardia parasiet is m’n ontlasting zacht en moet ik vaker op de bak, dus als ze niet thuis is en ik heb 1 bak vies gemaakt, dan heb ik toch nog een schone bak staan.

‘s Nachts verplaats ik m’n speeltjes van boven naar beneden en andersom, dan sleep ik van alles heen en weer, ja ik heb het druk hoor, maar ik slaap ‘s nachts ook wel tussendoor, de ene keer bij Linda op bed en de andere keer op het logeerbed, net waar ik zin in heb. Ik mag nog niet alleen naar buiten, maar ik wil zo graag, dus in het weekend gaan we steeds samen op avontuur in de tuin, zelfs in de regen wil ik naar buiten. Spelen vind ik het allerleukst, ik heb twee krabmeubels, heel veel speeltjes, ga helemaal los op m’n mand en trek graag sprintjes door het huis.

Elke dag kruip ik even op schoot om te kroelen, maar een kwartier is genoeg, dan ga ik weer wat anders doen. Tussendoor kom ik steeds even gedag zeggen, een aai vragen en een kopje geven. Kortom, ik vermaak me prima. Dank jullie wel voor de goede zorgen in het asiel

Een kroel en kopjes van mij en de hartelijke groeten van Linda.

 

Boelie

Boelie haar tweede dag bij ons. Laat zich nog niet aanhalen, speelt wel met balletjes en stokje. De honden weet ze van zich af te houden. Deze zetten we geregeld in de bench. Slaapt op verstopplekjes nog. Kijkt graag naar buiten. Is zindelijk, eet goed.

Groet van Boelie.

 

Poes

Hallo beste mensen van De Dierenstee,

Over 2 weekjes ben ik alweer een jaar bij mijn lieve baasjes.
In het begin moest ik heel erg wennen aan alle nieuwe geluiden, maar voor de rest voelde ik mij al snel thuis. Ik kon mijn eten en drinken, maar vooral de schoot van mijn baasjes al gelijk vinden.
Dat is dan ook wat ik het liefst doe, lekker op schoot of in mijn krabpaal dutten. Verder ben ik ook helemaal gek van de trap. Lekker rennen en op mijn kop hangen om te kunnen spelen met mijn baasjes. Hierbij wou ik dus graag laten weten dat ik helemaal op mijn plek ben en het heel erg naar mijn zin heb in mijn huisje!

Heel veel kopjes van Poes en groetjes van mijn baasjes.

 

Bravo

Hallo allemaal,

Ik wilde even zeggen dat Bravo, de kat die wij 11 januari bij jullie hebben opgehaald, al heel goed kan wennen aan zijn nieuwe omgeving en zijn nieuwe vriendin! Hij blijkt zeer vriendelijk en rustig en kan zeer goed ‘praten’ als bijvoorbeeld de deur naar boven open moet of als hij ook eten wil hebben. Met onze Kitty (op leeftijd: 14 jaar) gaat het redelijk goed. Ze zitten samen in het raam, op de bank en eten samen (wel met nog wat ruimte ertussen). Hij komt ook al op schoot en vindt het gezellig om tv te kijken. Kortom, het gaat prima.

Groeten, Fam. Borst.

 

Ukkie (en Tazz)

Goedendag,

Ukkie is al weer 3 maanden bij mij en het gaat heel goed met haar. Ze is wat groter geworden en ze is niet meer zo mager. Na een wenningsperiode van een paar weken kunnen Tazz en Ukkie het steeds beter met elkaar vinden. Ze spelen met elkaar en dagen elkaar uit. Ze houden ook wel van een eigen plek en willen ook wel eens alleen zijn. Dat kan makkelijk in mijn huis.

Ukkie houdt wel van kroelen en komt regelmatig bij mij op schoot liggen. ‘s Nachts ligt ze op bed bij mij voeten en sinds kort komt Tazz daar ook bij liggen.

Hartelijke groet, Jeanette.

 

Bruno (Update)

Hoi Annelinn,

Nog even een berichtje uit de ‘provincie’. Bruno en ik kunnen het steeds beter met elkaar vinden, we zijn twee handen op een buik. We zijn inmiddels goed ingespeeld op elkaar, ik mag zeggen dat dit de liefste Rottweiler is die ik ooit heb gehad. Ik ben er heel gek mee, hij is goed waaks en beschermt het erf zeer goed met veel lawaai, maar dat was ook de bedoeling. Hij is qua vreten onverzadigbaar, maar dat houd ik wel in de gaten. Bij jullie vonden ze hem al iets te dik, dus ik houd hem binnen de perken. Ik ben er heel gelukkig mee. Nogmaals hartelijk dank voor jullie bemiddeling en de goede zorgen. Ik verwacht binnenkort nog een bedrag en zal een donatie aan jullie doen. Kan nog even op zich laten wachten, het bedrag moet van de provincie komen en ik weet nog niet wanneer ze het uitbetalen. Maar het komt, dat is nu beloofd.

Met vriendelijke groeten, Paul.

 

Update Iris (nu Nara)

Hallo allemaal,

Ik zal jullie niet blijven spammen, maar wilde toch nog even kwijt dat Nara de laatste 2 weken flinke stappen aan het zetten is. Ze zit eigenlijk amper meer in haar schuilplek, loopt me vaak achterna, miauwt heel zachtjes naar me, wil graag geaaid worden en komt (als ik op de grond zit) vaak bij me liggen en heel soms zelfs even op mijn schoot. Op de bank / bed durft ze nog niet als ik er ook op zit, maar ik denk dat dit een kwestie van tijd is. Alleen zodra er iemand anders dan ik in huis is kruipt ze meteen weg en blijft daar zeker een half uur/uur zitten tot ze zeker weet dat diegene weg is… Ik heb haar nagels nog niet laten knippen, omdat het echt een probleem gaat zijn om haar bij de DA te krijgen, maar ga volgende week een nieuwe krabpaal halen, misschien dat dat iets helpt. Tot zover de update!

Groetjes, Nico.

 

Lynne

L.S.

Dit is een kleine foto impressie van Lynne die we geadopteerd hebben. Ze is nog niet helemaal zindelijk, af en toe een paar foutjes, but we are working on it. Ze is al heel erg opgenomen door de roedel en is vol energie. We denken dat ze het wel naar haar zin heeft.

Met vriendelijke groet, Ed.

 

Mimi

Beste heer, mevrouw,

Mimi is nu bijna 2 maanden bij ons en wat een lieverd van een kat is het! We zijn onwijs blij met haar komst en haar kopjes die ze elke keer komt geven. Het is een echte kroelkat die lekker van aandacht houdt! Mimi wordt lekker verwend (zo af en toe ) en heeft het erg naar haar zin. Ze is nog lekker speels, houdt van dollen en vraagt constant om aandacht. Een huis zonder Mimi zou niet meer te bedenken zijn!

Met vriendelijke groet, Ilse.

 

Buster (nu Jenny)

Hoi lieve medewerkers van De Dierenstee,

We willen graag laten weten dat het met Buster (nu Jenny) erg goed gaat! Bij de dierenarts is alles goed gegaan, ze had alleen tandsteen, dus ze heeft alle tandjes mogen behouden, heel fijn!
Na een dag op een kamertje apart durfde ze zich voorzichtig te laten zien. Op dag twee konden we al voorzichtig kroelen met elkaar en op dag drie kwam ze zelfs al zelf kroeltjes halen! Onze andere kat heeft ze alleen nog ontmoet onder de deur door, maar het lijkt erop dat ze wel zin heeft om haar wereld te vergroten, want ze blijft kletsen tegen onze kater! Wennen blijft het nog wel, want als we opstaan schiet ze nog vaak weg, maar stukje bij beetje lijkt het een hele kroelkip te worden, ze ontdooit lekker hier in huis!

Lieve groetjes van Jenny.

 

Bunny (nu Boy) en Belle (nu Bella)

Goedemorgen,

Het is alsof Boy en Bella al jaren bij mij wonen, onvoorstelbaar. Ze voelden zich na een uurtje al helemaal thuis en snappen ook hoe alles werkt (zindelijk, wanneer hun moeder even wil zoenen, wanneer ze wat lekkers krijgen). Kortom, deze broer en zus genieten volop en hebben wanneer ik thuis ben de gelegenheid om los te lopen in de kamer. Ze weten dat ze niet verder mogen dan de helft van de kamer omdat daar nog twee konijnen wonen. Samen knuffelen, even lekker spelen en rennen of tevreden een pluk hooi eten, alles mag hier.

Boy en Bella zijn ondernemend, rustig, ondeugend en houden zeker zo nu en dan van een flinke knuffel door hun moeder (ik dan). Ze zijn absoluut handtam, maar mogelijkerwijs komt dat ook omdat we allemaal het idee hebben dat ze hier dus al jaren wonen en thuis horen.

Ook Avi en Finn hebben kennis met ze gemaakt. Deze agapornissen komen bij jullie vandaan (waren in beslag genomen bij een uithuiszetting). Zij zagen meteen dat er nieuwe konijnen waren en gingen pal voor ze op de grond zitten.

Groeten, Boy en Bella (en alle overige dieren) en Nicole.

 

Lola

Hoi Annelin,

Ik wilde je nog even laten weten dat Lola een super lieverd is en een top scheepskatje 🙂 Volgens mij heeft ze het goed naar haar zin. Geen plasjes naast de kattenbak en dagelijks geeft/ontvangt ze kroelies in overvloed. Met kater Takkie gaat het ook prima.

3 blije snoetjes hier!

Groetjes, Anne-Ruth.

 

Mop (nu Moppie)

Beste medewerkers van De Dierenstee,

Op 14 december zijn wij Mop (nu Moppie) bij jullie op wezen halen. In de Dierenstee was het een heel rustig en aanhalig poesje. We zijn al wat ouder en dachten; dat is nou net wat voor ons, nadat wij onze poes, ook een zwervertje die wij 9 jaar geleden ook uit de Dierenstee gehaald hebben, moesten laten inslapen wegens nierfalen. De eerste dag kwam Moppie al gelijk bij ons op schoot, ze ging ook gelijk het huis verkennen en ging ook op de kattenbak. We wilden de eerste nacht haar eigenlijk in een kamertje doen waar de kattenbak ook staat, maar we hebben alles open gelaten en wat gebeurt er, ze lag toen we wakker werden, tussen ons in op bed lekker te slapen. Ze doet alles goed en weet al goed de weg in huis en ze weet precies waar het eten vandaan komt en als het aan Moppie ligt blijft ze eten. Ze speelt en kroelt heel graag. Verder kan ze heel druk zijn, maar slaapt ook heel graag. Ik weet zeker dat zij het wel gaat redden bij ons.

Groetjes Moppie, Mar en Adrie.

 

Smartie en Bounty

Goedemorgen iedereen bij De Dierenstee,

Na ruim een week wilden we even iets van ons laten horen. Na ons vertrek zijn we nieuwe bandjes en riempjes gaan kopen, mooie grote mand waar de dames allebei inpassen en een zak lekker eten. Daarna snel door naar Diepenheim, prima in de auto gegaan met allebei.

De dames voelden zich direct behoorlijk thuis, beetje vreemd natuurlijk, omdat het nog naar andere honden rook. Eerste dagen was nogal wennen; wat kunnen ze wel, wat niet en waar luisteren ze naar, durfden ze ook nog niet los te laten etc. De dagen daarna steeds beter, doen af en toe een plas in huis maar het luikje in de deur is ontdekt en gaat beter, vooral Smartie gaat uit zichzelf naar buiten. We denken dat ze nog even de mind-setting moeten krijgen dat dit nu hun nest is.

Het bos! Een beleving voor de dames en we gaan iedere dag met ze ernaar toe. Eerst Bounty los en sinds twee dagen ook Smartie. Wat heeft dat beestje een plezier, rent zich helemaal uit de naad, speelt graag met je en luistert gelukkig goed. Bounty luistert een stuk minder, maar kunnen we tenminste bijhouden, haha. Onze dochter is er met haar Mopshond en ook met z´n drietjes gaat het goed, er wordt al voorzichtig gespeeld en de aandacht voor elkaar is sterk, leuk voor iedereen.

Bezoek gaat prima, sinds een dag of twee eerst de haartjes even rechtop maar dan is iedereen welkom in HUN huis haha. We zijn met ze naar onze dierenarts geweest. Deze gaf ook aan dat ze goed gezond zijn, hebben Rabiës enting erbij gekregen en Bounty haar loopprobleem zit in de kniegewrichten waar we weinig aan kunnen doen. Banden schuiven naast de gewricht baan, veel korte stukjes lopen en hiermee opbouwen was zijn advies. Voor ons geen probleem, ze (beide trouwens) is een schat en wil het liefst de hele dag op schoot zitten.

Wij zijn er gek mee, heerlijke lieve hondjes die veel aandacht voor ons hebben en lief naar andere honden en mensen zijn en het volgens onszelf fijn vinden hier.

Fijne feestdagen en goed uiteinde, Smartie, Bounty, Hélène en Rob.

 

Bruno (Update)

Hoi Annelinn,

Met Bruno en mij gaat het heel goed, het is een perfecte kameraad. Ben er heel blij mee. Ik en Bruno wensen jou en heel het team fijne kerstdagen en een heel gelukkig en succesvol nieuwjaar. Dat vele dieren een lieve baas of bazin mogen vinden. Bij Bruno is het in ieder geval gelukt. Hij beschouwt de drie hectare als zijn revier. En loopt het elke morgen in zijn eentje helemaal af. Ik ben een bevoorrecht mens zo’n hond te hebben getroffen.

Fijne dagen. Groeten van Paul.

 

Des (Update)

Medewerkers,

Ben met mijn baasje en zijn dochter Mona naar zijn zoon Roy op bezoek geweest. Wij doen dat 1 x per 2 weken. Hij woont in het kader van begeleid wonen in Enkhuizen. Daar zijn elf appartementjes bewoond door vier mannen en zeven dames. Heel erg leuk, ook omdat ik erg populair ben geworden daar. Afgelopen dinsdag waren we er dus, maar we kregen nauwelijks de kans om verder te komen dan de hal. Vijf (!) dames plus een begeleidster stonden al te wachten op ons, lees MIJ. Mijn baasje dacht dat hij steeds beter in de markt lag bij de dames en stond te glunderen. Doch niet hij werd om de hals gevallen doch ik. Het werden wel tien heel stevige vrijpartijen. Mijn baasje stond echt voor joker en de uitsmijter kwam op naam van een bewoonster. Zij vertelde hem zo terloops dat ze honden veel leuker vond dan mensen. Dat kon hij in zijn zak steken en mijn staart was moe van het zwaaien.

Thuis hebben we geen kerstuitingen. Mijn baasje geeft niets om kerstbomen in huis. Hij ziet ze liever in de tuin. Hij heeft ooit een hond gehad (lang geleden) die de boom gebruikte als pispaaltje. Dus geen boom in huis. Die sufferd denkt dat alle honden hetzelfde zijn en doen. Heeft hij het toch mooi mis. Nu heeft hij alleen 21 huisjes, kerken, ijsbanen eens uitgestald staan. Ook erg leuk, vooral als het licht gaat branden.

Met mij gaat het heel goed. Ik vind het prachtig in Westwoud te zijn, en mijn baasje is helemaal weg van mij. Een heel fijne kerst voor jullie allen en tot de volgende keer.

Groeten van mij en mijn baasje.

 

Oscar (Update)

Goedenavond,

In navolging van onderstaande, hierbij weer een korte update over Oscar. Het gaat heel goed met hem, hij wordt steeds zekerder en vertrouwt ons volledig. We kunnen hem soms oppakken, maar dat vindt hij nog wel eng. Aaien is geen probleem en met een kleine beloning kan ik hem borstelen. Het is nog steeds een veelvraat. Hij volgt een dieet, maar probeert alles te doen om wat extra brokjes te vinden van de kittens.

Groeten, Renate.

 

Mel

Beste medewerkers van De Dierenstee,

Allemaal hele fijne feestdagen en een heel goed 2019!
Groetjes vanuit mijn happy new home.

Mel.

 

Zack en Zoë

Beste team,

Gisteren hebben wij Zack en Zoë opgehaald. Wat een enorme schatjes! Het eerste uurtje thuis was even spannend, Zoë was iets afstandelijker dan Zack. Maar gisterenavond lag Zack heerlijk languit op de bank. Zoë wil heel graag spelen en kroelen, maar echt bij je liggen doet ze (nog) niet. Wel krijg je regelmatig kopjes en lieve geluidjes.

Met vriendelijke groet, Inge-Britt en Christian.

 

Streep (nu Zwartje) en Sheba (nu Vlekje)

Beste,

Bij deze willen wij jullie laten weten dat alles helemaal goed gaat met de katjes. Vanaf dag een voelden ze zich meteen thuis. Gingen zich niet verstoppen, maar gelijk op onderzoek uit. Zwartje is wat ondernemender, Vlekje is wat terughoudender. Ze zijn wel heel nieuwsgierig en houden ook ontzettend van aandacht. Ze komen lekker uit hun zelf op schoot en slapen ‘s avonds bij onze zoon op bed. Dat is iets waar hij heel graag wilde, dus het zijn twee loten uit de loterij. Fijne feestdagen.

Sylvain, Aimée, Timm, Vlekje en Zwartje.

 

Redbell (nu Sara)

Dag allemaal,

Even een berichtje van Redbell. Tegenwoordig heet ik Sara. Ik loop al lekker door het huis en slaap op een stoel. De slaapkamer vind ik nog een beetje eng. De eerste dagen heb ik me in een la in de kast verstopt, maar dat doe ik nu niet meer. Aaien vind ik heel lekker, maar oppakken gaat me echt te ver. Oh ja, sinds kort heb ik een klein zusje waar ik leuk mee speel en die ik een beetje bemoeder.

Groeten Sara.

 

Oscar

Hoi beste mensen van de Dierenstee,

Op 26 september hebben wij Oscar opgehaald, de asielkat die bij jullie zat. Zoals beloofd zou ik jullie op de hoogte houden van zijn vorderingen.
Oscar was extreem bang, verlamd van angst zelfs. De eerste week heeft hij vooral geschuild achter een poef boven op een van de slaapkamers. We konden hem met wat lekkers wel uit zijn hoekje lokken, maar dat vond hij vooral heel spannend en dat ging ook regelmatig gepaard met wat geblaas en af en toe een pets met zijn pootje. Een week later kwamen onze twee nieuwe Maine Coon kittens. De kennismaking met de kittens was nog heel voorzichtig, maar Oscar leek het wel oké te vinden. Daarna hebben we Oscar en de kittens gedurende de dag in de woonkamer bij elkaar gezet en na een tijdje begon Oscar eindelijk wat van zijn angst af te komen. De kittens en hij klikken prima. Hij leert volgens mij ook wat speels gedrag door hun en er wordt flink gesnuffeld. Als ze te ver gaan geeft hij het aan met een pets met zijn poot en dan weten zij voldoende.

Ook Mark en ik hebben het vertrouwen van Oscar gewonnen. Hij lijkt de angst opzij te hebben gezet en komt nu zelfs voor knuffels bij ons. Als we aan tafel zitten voel je soms ineens zijn grote kop die tegen je been drukt, omdat hij aandacht wil.

Het gaat dus supergoed met Oscar. Ik heb het gevoel dat hij sinds dit weekend een soort van bevrijd is in zijn hoofd. Hij duikt niet meer weg en ligt gewoon lekker ontspannen te slapen. Het is een flinke jongen met een zeer grote eetlust en wat overgewicht. Daar zijn we ook mee bezig om hem weer gezond en fit te krijgen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met hem.

Groeten, Renate.

 

Vlekkie (nu Coco)

Hoi (ex) vrienden,

Ik ben al helemaal gesetteld bij mijn nieuwe baasjes. De eerste dag liep ik bij thuiskomst direct mijn reiskoffer uit en kreeg mijn nieuwe baasje gelijk kopjes. Daarna keek ik op mijn gemakje het hele appartement rond. Binnen een uur lag ik al languit te slapen bij mijn nieuwe baasje op schoot, ik mocht haar direct! Ook mijn andere baasje vond ik lief en gelukkig mocht ik die nacht bij mijn baasjes in bed slapen. Ik heb geluk, want ik mag dit nog steeds. Daar ben ik blij mee, want ik ben erg gehecht aan mijn vaste plekje op bed.

Helaas had ik op mijn tweede dag last van mijn pootje en bleek ik een verstuikte enkel te hebben. Gelukkig kreeg ik pijnstilling van de dierenarts en voelde ik me na een aantal dagen weer de oude!

Gister ben ik gesteriliseerd. De grap was, niemand wist dat dit nog niet gebeurd was. Maar toen ik een paar weken geleden krols werd, kon ik mijn baasjes niet langer voor de gek houden… Tijdens mijn operatie bleek dat mijn eierstokken en baarmoeder flink ontstoken waren. Ik had hier geen pijn aan hoor, maarja de hele boel moest er wel uitgehaald worden. Verder viel de operatie me alles mee, toen ik gistermiddag thuiskwam sprong ik gelijk weer in het raamkozijn om op mijn favoriete plekje naar buiten te kijken. Ik moet nu nog een paar dagen van die vieze antibiotica pillen nemen, maarja, als m’n baasjes zeggen dat het goed voor me is, dan geloof ik hun wel.

Verder vermaak ik me hier prima in mijn nieuwe appartement. Ik knuffel heel graag met mijn baasjes en ben dolblij als ze eindelijk weer thuis komen na hun werk. ‘s Avonds haal ik al mijn gemiste aandacht weer in en lig ik heerlijk bij hun op schoot. Overdag lig ik vaak in mijn mandje in het raamkozijn of op de bureaustoel. Zo nu en dan sta ik even op om een hapje te eten en vervolgens slaap ik weer verder. Ik ga weer verder uitrusten van mijn operatie, slaap lekker vrienden!

Liefs, Vlekkie (nu Coco).

 

Malko (Update)

Hallo lieve verzorgers,

Eindelijk weer een berichtje van mij. Het gaat goed met me. Ik kan lui en vaak snurkend op mijn eigen bank slapen maar gebruik ook de andere meubels, ik voel me helemaal thuis.

De uitjes vind ik steeds leuker, want ik herken steeds meer geuren en maak grote wandelingen in het bos of recreatiegebieden, want die hebben ze hier veel. Ik vind mijn soortgenoten erg leuk, dan kwispelt mijn staartje met mijn pluimpje eraan. Soms lachen ze me uit. Alleen bij de stoere jongens ga ik er met een boogje omheen, mijn vrouwtje vindt dat heel wijs van me.

Al met al ben ik hier goed ingeburgerd, herken hun gedrag en heb het voor elkaar om bij hun op de slaapkamer of soms zelfs lekker op bed bij ze te slapen.

Het enige wat ik nog steeds niet prettig vindt is als ze mij alleen thuis laten .De buren zeggen dat ik af en toe blaf en geef mijn baasjes een mooi jankconcert als ze thuis komen. We zijn dan allemaal heel blij om elkaar te zien. Ik ben helaas wel te dik, vindt eten veel te lekker. Maar ze doen hun best om me te laten afvallen. Een flinke poot van Job (Malko).

Groetjes van Dion en Maggy.

 

Doley (Update)

Goedemiddag,

Een update over Doley. Het gaat heel goed met Doley. Hij vindt het heerlijk om buiten te zijn, kan als een gek rondrennen en in bomen klimmen. Hij blijft gelukkig dicht in de buurt van mijn huis. Hij laat zich het huiskat zijn ook graag aanleunen, zeker nu het wat kouder wordt is hij best graag binnen. Als ik sta of rondloop is hij nog steeds angstig en loopt hij weg. Als ik rustig zit durft hij wel in de buurt te komen. En hij slaapt elke nacht tegen mijn benen aan, omdat hij bij Pixie in de buurt wil zijn. Ik heb hem helaas nog niet aan kunnen raken maar ik wil dat niet forceren.  

Ik heb contact opgenomen met het asiel in Amsterdam en vernomen dat hij daar als ongecastreerde zwerfkater is binnengekomen. Ik denk dus dat hij nooit of in ieder geval heel lang geen contact met mensen heeft gehad, dus eigenlijk maakt hij best snel vorderingen. Het zal nog even duren maar ik denk dat hij een echte huiskat zal worden.

Anne Martine.

 

Iris (Update)

Hoi Annelinn.

Ik kan me herinneren (volgens mij…) dat je een keer gezegd hebt dat Iris zich makkelijk op liet pakken door haar vorige eigenaar. Klopt dat? Want ik vraag me namelijk af of ik haar “makkelijk” en zonder het vertrouwen weer kapot te maken op kan pakken en in een reismandje kan krijgen. Vandaar dat ik ook benieuwd ben hoe ik haar het beste kan vervoeren naar de dierenarts mocht dat in de toekomst nodig zijn. Zonder het vertrouwen aan te tasten!

Verder gaat Iris/Nara wel langzaam vooruit! Ze zit nog steeds de meeste tijd in haar schuilplek/doos, maar gisteren kwam ze even naast me zitten op de grond en begon ze ook nog een paar salto’s te maken om vervolgens half op mijn been een paar aaien te komen halen…

Groetjes, Nico.

 

Des (Update)

Medewerkers,

Moet weer even wat vertellen. Mijn baasje maakt er een kermis van. Heeft beneden op verschillende plaatsen, daar waar er op- of afstapjes zijn, zwarte rubber automatten neergelegd. Zelf heeft hij geen auto en dan in de winkel met veel bravoure die dingen kopen. Verder heeft hij kleden op de grond gelegd, omdat ik wel eens te onstuimig ben en dan uit de bocht vlieg op de gladde vloer. Wat een uitslover! Ik laat hem zijn gang maar gaan en is hij tenminste weer even bezig geweest.  

Verder gaat het heel goed met mij. Mijn baasje en ik zijn erg gehecht aan elkaar en vinden het heerlijk om samen te zijn. Vaak lig ik op het ronde kleed en zit hij in het stoeltje ernaast en de radio heel veel aan. Hij speelt veel cd’s af. Country en western. Daar houdt hij van. Ook speelt hij veel cd’s af van zijn neef (zoon van zijn zus). Dat is een pianist (klassieke muziek). Die speelt over de hele wereld. Heeft pas in Carnegie Hall (New York) gespeeld. Staande ovaties! Als tussendoortjes heeft hij optredens gehad met Andre Kuipers (astronaut) en nu met Peter Kuipers Munniken. (weerman) Dat laatste is een aanrader, zegt mijn baasje. Nu zit hij wel op te scheppen, maar hij heeft totaal geen verstand van muziek. Durft bijna niet eens op een ladder te staan, laat staan dat hij weet wat een toonladder is.

Volgende keer zal ik het niet zo veel hebben over mijn ijdele baasje. Die zal ik leren wat te dimmen wat betreft zijn trotserigheid (wat een woord). 

Veel groeten van mij en mijn baasje.

 

Didi

Hoi,

Het gaat goed met Didi. Ze voelt zich al helemaal thuis. Totaal geen angst meer en ze schooiert ook al lekker buiten.

Groeten van Sander en Didi!

 

Iris (nu Nara)

Goedemiddag!

Met Iris (die inmiddels Nara heet) gaat het volgens mij redelijk goed. Ik weet natuurlijk niet hoe ze zich nu gedraagt ten opzichte van bij de vorige eigenaar. Ze kruipt bij mij in ieder geval steeds meer uit haar schulp, en komt nu ook echt uit haar schuilplaats als ik haar aai. Dan loopt ze ook even rond in de woonkamer, en komt ze een paar keer een aai halen voordat ze toch weer terug gaat naar haar kartonnen doos. Maar ze besteedt in ieder geval steeds meer tijd ‘buiten’, dus dat is positief. Ze schrikt ook steeds minder van plotselinge bewegingen etc., al is ze natuurlijk nog lang niet zo ver als een ‘normale’ poes.

Groetjes, Nico.

 

Poetie

Het is al bijna twee weken geleden dat we Poetie hebben opgehaald. Ze heeft eerst twee dagen en nachten onder de bank gezeten, maar daarna kwam ze er voorzichtig onderuit en begon zelfs al kopjes te geven en te spinnen. Snoepjes vindt ze heerlijk en ook is ze niet meer zo bang van handen. Ze doet haar behoeften netjes op de bak, op een enkel ongelukje na. We zijn blij dat Poetie hier is en we denken dat ze hier helemaal gaat opbloeien.

Met vriendelijke groet, Pieter Jan & Maria.

 

Luca

Hallo dierenasiel de Dierenstee

Luca heeft het al super naar zijn zin hier hoor! Hier staat hij op de foto met zijn dames (van links naar rechts: Punkie, Luca, Vlekkie, Lulu). We hopen dat het bij jullie ook goed gaat.

Mvg, Familie van Mersbergen.

 

Lola

Beste Annelinn,

Het gaat heel erg goed met Lola, inmiddels Aaltje, of roepnaam Ali. Jullie beschrijving van haar was raak. Ze is niet bang, heel ondernemend en heel sociaal, en inderdaad probeert ze alle afschermingen, hekken etc. open te maken. Toen ik haar bij jullie gehaald had, was ze bij aankomst thuis heel snel ontspannen, ze voelde zich erg snel thuis. In de dagen daarna wist ze van gekkigheid niet wat ze met alle ruimte in huis aan moest. Ze genoot, en geniet nog steeds zichtbaar van de vrijheid die ze nu heeft.

Ik heb haar de eerste maanden goed laten wennen aan alle ruimte binnen en buiten. Daarna kreeg ze erg veel last van haar hormonen en is ze gesteriliseerd. Nu is ze hersteld en lijkt ze toe aan gezelschap, ik ben dus nu aan het rondkijken naar een maatje voor haar.

Hartelijke groeten, Eliane en Aaltje.

 

Bruno (update)

Hierbij een foto van Bruno. Ik heb hem gevraagd of hij terug wil naar jullie, maar dat wil hij niet. Hij is zeer lief en aanhankelijk, zeer speels en beresterk. Vanmorgen kwam hij met een weidepaal van eikenhout aanrennen, zie foto. Hij is in huis de rust zelve, maar goed waaks en alert. Kortom, onze combinatie baas-hond past meer dan uitstekend, ik ben er zeer blij mee en Bruno ook.
Bedankt Dierenstee, jullie doen goed werk en ik wil alle mensen die een hond zoeken aanraden eerst eens naar een asiel te gaan. Dit is onze derde asielhond en het waren de allerfijnste voor ons.

Groeten, Paul.