Post geplaatste dieren

Iris (nu Nara)

Goedemiddag!

Met Iris (die inmiddels Nara heet) gaat het volgens mij redelijk goed. Ik weet natuurlijk niet hoe ze zich nu gedraagt ten opzichte van bij de vorige eigenaar. Ze kruipt bij mij in ieder geval steeds meer uit haar schulp, en komt nu ook echt uit haar schuilplaats als ik haar aai. Dan loopt ze ook even rond in de woonkamer, en komt ze een paar keer een aai halen voordat ze toch weer terug gaat naar haar kartonnen doos. Maar ze besteedt in ieder geval steeds meer tijd ‘buiten’, dus dat is positief. Ze schrikt ook steeds minder van plotselinge bewegingen etc., al is ze natuurlijk nog lang niet zo ver als een ‘normale’ poes.

Groetjes, Nico.

 

Poetie

Het is al bijna twee weken geleden dat we Poetie hebben opgehaald. Ze heeft eerst twee dagen en nachten onder de bank gezeten, maar daarna kwam ze er voorzichtig onderuit en begon zelfs al kopjes te geven en te spinnen. Snoepjes vindt ze heerlijk en ook is ze niet meer zo bang van handen. Ze doet haar behoeften netjes op de bak, op een enkel ongelukje na. We zijn blij dat Poetie hier is en we denken dat ze hier helemaal gaat opbloeien.

Met vriendelijke groet, Pieter Jan & Maria.

 

Luca

Hallo dierenasiel de Dierenstee

Luca heeft het al super naar zijn zin hier hoor! Hier staat hij op de foto met zijn dames (van links naar rechts: Punkie, Luca, Vlekkie, Lulu). We hopen dat het bij jullie ook goed gaat.

Mvg, Familie van Mersbergen.

 

Lola

Beste Annelinn,

Het gaat heel erg goed met Lola, inmiddels Aaltje, of roepnaam Ali. Jullie beschrijving van haar was raak. Ze is niet bang, heel ondernemend en heel sociaal, en inderdaad probeert ze alle afschermingen, hekken etc. open te maken. Toen ik haar bij jullie gehaald had, was ze bij aankomst thuis heel snel ontspannen, ze voelde zich erg snel thuis. In de dagen daarna wist ze van gekkigheid niet wat ze met alle ruimte in huis aan moest. Ze genoot, en geniet nog steeds zichtbaar van de vrijheid die ze nu heeft.

Ik heb haar de eerste maanden goed laten wennen aan alle ruimte binnen en buiten. Daarna kreeg ze erg veel last van haar hormonen en is ze gesteriliseerd. Nu is ze hersteld en lijkt ze toe aan gezelschap, ik ben dus nu aan het rondkijken naar een maatje voor haar.

Hartelijke groeten, Eliane en Aaltje.

 

Bruno (update)

Hierbij een foto van Bruno. Ik heb hem gevraagd of hij terug wil naar jullie, maar dat wil hij niet. Hij is zeer lief en aanhankelijk, zeer speels en beresterk. Vanmorgen kwam hij met een weidepaal van eikenhout aanrennen, zie foto. Hij is in huis de rust zelve, maar goed waaks en alert. Kortom, onze combinatie baas-hond past meer dan uitstekend, ik ben er zeer blij mee en Bruno ook.
Bedankt Dierenstee, jullie doen goed werk en ik wil alle mensen die een hond zoeken aanraden eerst eens naar een asiel te gaan. Dit is onze derde asielhond en het waren de allerfijnste voor ons.

Groeten, Paul.

 

Des

Medewerkers,

Kennen jullie mij (Des) nog. Ik woon nu in Westwoud waar ik het heel erg naar mijn zin heb. Mijn baasje zegt dat ik een verschrikkelijk lieve hond ben. Dat vindt zijn familie ook. Heel leuke mensen maar die hebben jullie ook al ontmoet. Als beloning heb ik afgelopen dinsdag al besloten geen nachtelijke avonturen meer te ondernemen en ben daarom helemaal stil! Ik moet ook nog zeggen dat er vier banken staan beneden. Lijkt mij overdreven omdat we het met de helft ook af kunnen. Maar mijn baasje schijnt dat leuk te vinden. Ik heb een favoriete bank. Kan ik helemaal languit op liggen en laat dan een plekje open waar mijn baasje van mij ook mag zitten. Heel gezellig! Wil ik privé, dan slaap ik op mijn eigen bed.

Een fijn weekend en een hartelijke groet van mij en mijn baasje.

Des en Henny.

 

Bruno

Bruno is goed overgekomen, geen problemen, hij voelt zich al thuis. Bedankt voor deze nieuwe grote vriend, ik ben er super blij mee. Ook Bruno krijgt een superfijn thuis zoals zijn negen voorgangers! Dank voor alle goede zorgen, ook namens Bruno, petje af voor jullie werk! Binnenkort laat ik weten hoe het met ons gaat.

Groeten, Paul.

 

Doley

Goedemiddag mensen van de Dierenstee,

Hier een update over Doley, die nu een week bij me is. Hij is prima zindelijk en eet goed. Zodra hij Pixie ziet komt hij uit zijn schuilplaats, hij heeft veel belangstelling voor haar. Voor Pixie is hij nog wel de indringer, maar ik twijfel er niet aan dat het met die twee helemaal goed gaat komen.  

Voor mij is Doley nog steeds bang, maar het gaat wel iets beter, hij is niet meer panisch. Gisteren geprobeerd hem met een vinger aan te raken maar toen kreeg ik toch wel een tik. Spelen met een hengel durft hij ook nog niet aan. Hij is ’s avonds en ’s nachts wel actiever, dat zal in het asiel ook zo geweest zijn. 

Anne Martine.

 

Krijn (update)

Beste lezer,

Na een lange tijd weer een update van onze lieve kat Krijn. In de zomer is hij 3,5 week naar een pension geweest en toen wij hem op kwamen halen waren we blij verrast. Hij zag er goed uit en hij stopte niet met knuffelen en wilde ook graag weer mee naar huis. Thuis had hij gelijk weer zijn plekje gevonden. Hij heeft recent zijn entingen gehad en een gebitsreiniging dus zijn gebit is weer helemaal schoon.  

Krijn doet het erg goed ook met de jonge kinderen die hier wel eens over de vloer komen! Hij vertoont ook goed gedrag en geeft duidelijk aan wanneer hij naar buiten wil of even lekker zijn rust wilt. Nog steeds is het echt een kroelkont en we genieten nog elke dag van hem. Ook met de andere dieren in het huis waaronder de vogel doet hij niks mee en loopt er gewoon langs. Ook hebben we gras in de tuin en hij vindt het heerlijk om daar in te spelen en ligt nog altijd graag te zonnebaden. Wij zijn dolgelukkig met hem en hij is echt een kat van goud!

Groetjes, Gail.

 

Pip

Goedemorgen,

Wil jullie zeggen dat het heel goed gaat met Pip. Hij heeft het erg naar zijn zin. Met Pip en Bono gaat het goed, alleen meisje Sara blaast nog naar Pip soms. We zijn erg blij met hem.
Mochten jullie nog vragen hebben over Pip, hoor ik jullie nog wel.

Groetjes Esther.

 

Pukkie

Hallo,

Hierbij een update van Pukkie.
Ze had nog veel te leren en is nu bijna een perfect hondje naar onze hand. Ze is intelligent, alert  en waaks, luistert bijna feilloos en kan ook veel kroelen. Ook is ze gesteriliseerd en goed bekomen en het eten ging na ons laatste contact met jullie perfect (alweer lang geleden).

Toon en Marja.

 

Luigi (nu Codi)

Beste verzorgers van de Dierenstee,

Graag willen we jullie een update geven van Luigi, die nu als Codi door het leven gaat. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien is meneer al goed gewend aan zijn nieuwe luizenleventje.
Met keuze uit twee banken om op te liggen, een park voor de deur en genoeg eten in zijn bak geniet hij met volle teugen.
Mijn moeder en broer moeten nog even wennen aan zijn lengte (soms missen er wat stokbroden van het aanrecht of springt hij ineens in de vensterbank). Het is een schat van een beest, al heeft hij soms nog wat moeite met bepaalde honden uit de buurt. Hiervoor zijn we op zoek naar een trainer die ons kan helpen dit op te lossen. Ook met de kat gaat het gelukkig goed, ze zijn allebei lekker jaloers als de ander aandacht krijgt. Trekken tijdens de wandeling doet hij niet meer en hij gaat braaf zitten om op zijn eten te wachten. Speelgoed van Kong is ook onderweg want zijn voetbal was binnen 10sec kapot!

We willen jullie bedanken voor de goede zorg en hopen dat deze foto’s jullie goed zullen doen!

Met vriendelijke groet, Marion, David, Annique en vooral Codi!

 

Jack

Beste familie van het dierenasiel ‘Dierenstee’,

Vandaag is het twee jaar geleden dat Elvia en Anwar mij uit het dierenasiel hebben meegenomen! Ik wil jullie bedanken dat ik bij deze familie mag wonen. Het is geen gemakkelijke periode voor mij geweest. Maar ik werd met liefde, aandacht, begrip en zorg behandeld en zo ben ik gaan wennen aan mijn nieuwe thuis.

Ik heb heel veel geleerd de afgelopen periode, hoe ik mij netjes dien te gedragen in gezelschap van kinderen en gasten. Hoe ik mij dien te gedragen wanneer ik buiten loop en andere dieren ontmoet. Ik ben heel sociaal geworden. Natuurlijk zijn er kleine dingen die ik nog dien te leren, maar over het algemeen heb ik het naar mijn zin en ben gelukkig hier!

Ik ben gezond, ik krijg alle aandacht die ik verdien, ik ga met vakanties naar Centerparcs etc. etc. Nogmaals, ik ben jullie heel dankbaar dat ik via jullie bij deze familie mocht wonen. Tot een andere keer en groetjes voor iedereen die mij nog herinnert!

JACK.

 

Simba

L.S.

Wat later dan gepland hier een berichtje omtrent Simba, die vier weken geleden door ons bij jullie is geadopteerd.

De omschrijving van het karakter en doen en laten van Simba (zoals beschreven op jullie site) komt helemaal overeen met de werkelijkheid. Vanaf de eerste dag heeft ze het hart van ons gestolen, ze is heel alert en werkelijk een schat van een dier; we zouden werkelijk niets negatiefs over haar kunnen bedenken.

Ze eet en drinkt vanaf de eerste dag goed en heeft inmiddels ook wel haar vaste slaapplekjes gevonden maar haar favoriet is toch wel haar eigen mandje. Sinds een kleine anderhalve week is ze ook wat meer aan het spelen met o.a. een speelmuis of balletje; een genot om naar te kijken overigens. Kortom, we zijn echt heel erg blij met haar aanwezigheid en gezelschap en iedereen wordt bij thuiskomst vriendelijk door haar begroet.

Met vriendelijke groet, familie van Ast.

 

Lou-Lou

Beste mensen van de opvang,

Lou-Lou is al weer ruim een week bij ons. Eigenlijk ging het na een dag al goed. Ze zijn onafscheidelijk en een perfecte match!

Groetjes, Louwrie.

 

Todz (nu Simba, update)

Hoi allemaal,

Graag wil ik jullie laten weten hoe het nu met Simba gaat. Hij kwam hier met 14 weken en had toen de naam Todz. De introductie met mijn andere kat Snabbel verliep redelijk gemakkelijk, met een paar dagen waren het vriendjes. Al snel zag Simba dat Snabbel een leuk vriendje is waar hij mee kan spelen, maar hij leerde ook op zijn ‘kats’ dat er grenzen zijn bij Snabbel. Simba ontwikkelde zich als een heerlijke kater die graag wil spelen en nieuwsgierig is, maar toch ook op zijn hoede is. Hij heeft veel van Snabbel geleerd en gekopieerd en noem hem voor de grap wel eens een mini kloon van Snabbel. Ondanks dat Simba veel heeft mee gemaakt het eerste jaar (oogproblemen die nu verholpen zijn) is hij uitgegroeid tot een grote knuffelkater.

Groetjes, Hannelore.

 

Kay (nu Cooper)

Hallo,

Ik ben Cooper, voorheen Kay. Zo’n balkon is best eng en ik schrik overal enorm van. Van speeltjes moet ik niets hebben, ik denk dat ik dit niet gewend ben. Mijn nieuwe baasjes proberen het wel. Ik slaap ook op de grond, ik heb zeker nooit een mandje of iets dergelijks gehad, ze hebben er wel 1 voor mij. Maar misschien ga ik erin als ik gewend ben. s’Nachts ga ik wel op het bed liggen, vlakbij het hoofd van het vrouwtje. Af en toe blaas en bijt ik wel, ik moet dit wel afleren. Dus ik ga de komende 14 dagen mijn stinkende best doen.

Groetjes van Cooper en zijn baasjes.

 

Yara

Hallo,

Ik wilde een update geven over Yara. Ze is een geweldige hond en ze is super lief. Hierbij wat foto’s van Yara.

Melany en Michiel.

 

Queenie

Hoi,

Na een week lang wisselen en ruilen tussen hok en tuin zijn we gisteren begonnen met korte momenten bij elkaar met vandaag het resultaat zoals op de foto te zien. Dus ik heb het idee dat dit wel goed gaat komen!! Fijn, want we vinden Queenie een ontzettend leuk konijn. Ze maakt enorme hoge sprongen en kan lekker hard rennen door de tuin. Als ze nog dichter bij elkaar gaan komen, tegen elkaar aan gaan liggen, dan zal ik daar nog eens een foto van maken. Bedankt voor de tips.

Groetjes, Judith.

 

Shadow (nu Marley)

Goedemiddag,

Wij denken dat jullie het leuk zouden vinden om te weten hoe het met de geadopteerde dieren gaat. We hebben Shadow (nu Marley) in oktober 2017 bij jullie geadopteerd.

Marley doet het goed. Wij zijn heel blij met hem. Hij is super lief, ondeugend, speels en een zeurpiet 🙂 Hij is groot en denkt dat hij een schoothondje is 🙂 Het gaat ook steeds beter met hem en de katten. Marley is 3 maanden geleden geopereerd aan zijn kruisband die hij spelend had gescheurd. Hij is nu nog in de revalidatieperiode, maar het gaat steeds beter en de orthopeed is tevreden. Hij is nu een beetje op gewicht, maar er zou nog 1-2 kg bij mogen. Hij komt niet makkelijk aan. Maar hij ziet er goed uit zo. We proberen wel het juiste voer voor hem te vinden. Hij heeft vaak last van veel jeuk. Het lijkt dat hij beter reageert op voer obv konijn maar het is steeds proberen, met trial en error. Wij denken nog een hond te gaan adopteren zodat hij een maatje kan hebben, dus zijn we nu weer op zoek.

Groeten, Veronica.

 

Buster (Update)

Hallo daar allemaal,

Hier weer eens een berichtje van Buster. Weten jullie dat ik vorige week 1 jaar jong ben geworden en oh wat was mijn konijnentaart lekker (zie foto).

Hier gaat alles heel goed met mij. Het was in de winter wel even een spannende tijd, want mijn lieve vriendinnetje liep mank en bleek erg ziek te zijn. Gelukkig hebben onze baasjes besloten om haar pootje eraf te halen, zodat ze nu weer vrolijk rond kan huppelen met 3 pootjes. We hebben toen een tijd binnen gezeten en daar werd ik wel heel ondeugend van. Ook deed ik even niet meer zo lief tegen mijn vriendinnetje, want ja, ik wil dan wel de baas zijn hoor. Maar wanneer het kon, gingen wij weer naar buiten en oh wat was dat ook weer fijn. Mijn vriendin Ko kon weer heel fijn rennen en wat gaat ze nu snel op 3 poten, dus ja, ik laat mij graag nog wassen door haar en ben echt wel een beetje de baas nu hoor (niet verder vertellen), maar doe wel erg lief. En wat ben ik dol op de kinderen. Vaak maken ze leuke dingen voor ons om doorheen te kruipen en plukken vers gras en maken een konijnentaart van allemaal groenvoer. We zijn hele grote tunnels aan het graven onder de grond. Dat is zo leuk, maar ja, wit blijf ik niet hoor.

Ik vind het fijn als jullie weten dat het goed met mij gaat en dat ik het super naar mijn zin heb. Geef iedereen maar een konijnenpoot van mij.

Lieve groetjes van Buster, Ko en de hele mensenfamilie.

 

Tarka en Desna

Hallo,

Even een korte update. Met foto’s natuurlijk. Het gaat top. De heren hebben een prachtige ruime ren met nachthok (ieder een eigen hokje), waar vooral Tarka graag in ligt. Cursus gaat goed, de trainster vertelde afgelopen week dat ze nog nooit een hond had meegemaakt die zo graag wil werken voor een koekje als Desna. De heren (alle vier) doen hun uiterste best en genieten ervan. En natuurlijk kilometers wandelen. En dan kan het onderweg gebeuren dat ik aan het opletten ben op het verkeer en Desna net ergens een spoor ruikt van wat het dan ook mag wezen en dan struikelen we weer bijna over elkaar. De eerste keer kreeg ik een snauw, dus heb ik hem maar even duidelijk verteld dat we beiden moeten opletten en ik ook niet naar hem zal snauwen als hij dat ook niet naar mij doet. Sindsdien struikelen we nog steeds af en toe over elkaar, maar wordt er niet meer gesnauwd. Prachtig om het verschil in karakters, eigenschappen en humeuren te ontdekken.
Vorige week een voetbalfeestje gehad en dan genieten de honden van de aandacht. En gedragen zich dan keurig als iedereen een stukje met ze wil wandelen.

Met vriendelijke groet, Carla.

 

Malko (nu Job)

Hallo alle lieve medewerkers,

Hier even een berichtje van mij. Nou, het bevalt me hier prima, krijg lekker eten, slaap veel (vooral de eerste twee en een halve week), mag op de bank, ga veel uit, loop vaak los en heb heel veel vriendjes. Mijn baasjes zeggen dat ik steeds meer “hond” wordt, laat steeds meer van mezelf zien. Zwem en draaf of ren zelfs of ben eigenwijs. Er zijn hier veel geurtjes en routes om te wandelen. Iedereen die me ziet vindt me lief, dus bof ik.

Ik wil jullie heel erg bedanken, want door jullie goede zorgen, warmte en aandacht, ga ik nu nog een fijn leven tegemoet. Een jank en knuffel van Malko (maar hier noemen ze me Job).

Jullie krijgen de groeten van mijn baasjes Maggy en Dion, tot ziens.

 

Stampertje

Hallo,

Een foto van de koppelpoging met Stampertje op de gang. Iedere dag een paar keer, even wennen aan elkaar. Ik denk dat Stampertje de broek aan heeft….

Met vriendelijke groet, Louwrie.

 

Bassie

Beste heer, mevrouw,

Afgelopen 6 januari hebben wij de kater Bassie bij jullie opgehaald. Bij deze wil ik jullie (en eventueel de oude baasjes) mededelen dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij ons in Hillegersberg.

Bassie gaat graag naar buiten, speelt het liefs met de twee katers van de achterbuurman en is nog steeds een beetje onhandig tijdens bomen klimmen 🙂 Vandaag nam hij zn eerste muis verovering mee naar binnen.

Met vriendelijke groet, Nina, Ruud en Ari.

 

Bailey

Hallo,

Hier even een berichtje over Bailey. We hebben haar begin januari opgehaald bij De Dierenstee en het gaat heel goed met haar. In het begin verstopte ze zich graag achter de bank of onder de tafelstoel en was ze overal bang voor. Wel merkten we na een paar maanden dat ze niet lekker in haar vel zat. Ze spuugde elke keer ’s ochtends haar eten uit en haar ontlasting stonk. Ook ging ze steeds meer krabben, tenslotte had ze twee kale plekken boven haar ogen. We zijn toen naar de dierenarts gegaan en het bleek dat ze een voedselallergie had ontwikkeld. Na een antibioticakuur en dieetvoeding knapte ze steeds meer op. Nu krijgt ze dus speciaal hypoallergene voeding en gaat het heel goed met haar!

Ze is ontzettend lief en zit graag bij ons allemaal op schoot. Langzaamaan werd haar leefgebied ook steeds groter en nu komt ze zelfs buiten! Ze vindt het heerlijk om over de straat te rollebollen en op vogeltjes te loeren. Maar ze blijft wel in de buurt want zodra het spannend wordt, rent ze snel naar binnen. Kortom we zijn ontzettend blij met Bailey en zouden echt niet meer zonder haar kunnen!

Groeten van de familie Leenheer.

 

Tazz

Beste allemaal,

Graag deel ik de ontwikkeling van Tazz.

Tazz loopt/kruipt niet altijd meer weg als ik ga staan of in de kamer kom waar zij ook is. Ze kijkt eens wat ik ga doen en blijft liggen, of komt later op haar gemak overeind om een andere plek te zoeken. Als ik thuiskom en ik roep haar dan geeft ze antwoord en zit ze op de trap om me te begroeten. En het mooist is dat ze sinds twee weken geaaid kan worden door mijn hand! Eerst ging dat tijdens het samen spelen een soort van per ongeluk, daarna probeerde ik het voorzichtig weer opnieuw en nu komt ze er zelf om vragen en gaat ze er soms bij liggen op de vloer. En dan voel ik dat ze heel zacht aan het spinnen is. Ik ben enorm trots op haar!

Hartelijke groet, Jeanette. 

 

Mikky

Goedemiddag medewerkers van Dierenasiel de Dierenstee,

Dinsdag 3 april jl. hebben wij poes Mikky bij jullie opgehaald en middels deze mail wil ik jullie graag laten weten hoe het met haar gaat. De eerste week hebben we haar nauwelijks gezien. Ze verstopte zich op zolder achter in de verste hoek, waar wij niet goed bij konden. Overdag liet zij zich niet zien, maar wij merkten ’s ochtends dat haar bakje leeg was en dat ze van de kattenbak gebruik had gemaakt. We hebben haar maar zoveel mogelijk met rust gelaten. De tweede week lag ze steeds vaker op het bed van onze jongste zoon van 14, die op zolder slaapt. Blijkbaar is de zolder een veilige plek. Daar liet ze zich aanhalen en gaf ze kopjes. Wel bleef ze heel schrikachtig. Pas in de derde week kwam ze steeds vaker beneden en zat ze bijzonder graag in alle vensterbanken naar buiten te loeren. Ze bleef schrikachtig en angstig. Toen het afgelopen week mooi weer was, zat ze steeds vaker achter de hordeur in de keuken naar buiten te loeren, ze wilde zo graag naar buiten. Dit weekend was het dan zover. Ook buiten is zij schrikachtig, maar haar nieuwsgierigheid is veel sterker. Ze is heel ondernemend en we zien haar buiten veel rustiger dan binnen. Vooral buiten maakt zij een gelukkige indruk. We denken dat zij altijd wel schrikachtig zal blijven en haar rust nodig heeft, maar we hebben alle vertrouwen in een goede toekomst met Mikky. Ze heeft van ons alle vier het hart gestolen. We zijn heel blij met haar. Het is een heel lief dier.

Hartelijk dank voor jullie hulp en prettige samenwerking. De vragenlijst die wij van jullie meekregen, klopt goed met het beeld dat wij inmiddels van Mikky hebben. Ook wil ik langs deze weg nogmaals mijn waardering uitspreken over hoe jullie alles op orde hebben. De verblijven zien er prachtig, schoon en bijzonder diervriendelijk uit. We werden uitvoerig en bijzonder vriendelijk geïnformeerd toen we kwamen kijken bij jullie in het asiel.

Met vriendelijke groeten, Elisabeth.

 

Bert en Ernie

Zoals beloofd stuur ik enkele foto’s van de cavia’s + het zelfgemaakte hok met meerdere etages en trappen. De bruine cavia ging meteen fanatiek op de trappen lopen en de andere hebben we na veel training geleerd om trappen af te lopen (op is een beetje te eng voor hem).

Het gaat nog steeds erg goed met ze. De bruine cavia heeft een antibioticakuur moeten volgen vanwege een ontstoken traanbuis. De andere cavia maakt dan steeds zijn oogje schoon, erg schattig. Aan oppakken en aaien raken ze ook steeds meer gewend.

 Groetjes, Martine en Cor.

 

Quint (Update)

Lieve allemaal van de Dierenstee

Het is alweer een tijdje geleden, maar hier is even een update van Quint. Met Quint en natuurlijk ook Donna gaat het heel goed, ook saampjes. Twee keer per dag komen we wandelen aan het Spui, ze kunnen daar heerlijk rennen, snuffelen, chillen en met deze temperaturen het water in. Het is daar lekker rustig (geen verkeer) en af en toe komt Quint een hond tegen die hij wel ok vindt!!

Quint vond (vindt) het water een beetje spannend ,maar is er ook nieuwsgierig naar, vandaag heeft hij voor het eerst (een paar centimeter) gezwommen. Hij was helemaal ervan onder de indruk en heeft het daarna niet meer gedaan. Ondanks alle beweging (vier keer per dag uitlaten) en nog steeds het handje voer lijkt hij geen gewicht meer te verliezen. Maar volgens mij zit hij goed in z’n velletje. We hebben een superleuk en komisch hondje aan Quint!!

Groetjes Jeanet.

 

Panda

Beste dierenasiel,

Het gaat goed met Panda de poes. Ze is nu een maand bij ons en ze heeft het erg naar haar zin. Soms merken we wel dat ze naar buiten wil, dat is haar zelfs al een keer gelukt maar ze is wel weer teruggekomen. Nu ik dit schrijf speelt ze met haar staart, maar ze laat zich niet optillen of borstelen maar aaien dan weer wel. Ze weet goed de weg in huis en doet wat ze wil.

Met vriendelijke groet, Elian en Martijn.

 

Pukkie

Hallo allemaal,

Wij willen jullie informeren hoe het met Pukkie gaat. Ze doet het heel erg goed, ze is heel lief, luistert goed, loopt goed aan de lijn en ze is een grote kroelkont. Wij zijn heel erg blij met haar en hopen nog lang plezier van haar te hebben.

Hierbij sturen we jullie een foto en zoals je ziet heeft deze dame ons voetenbankje al toegeëigend. Zo zit ze op haar gemak naar buiten te kijken, grappig! Wij zijn heel blij dat Pukkie aan ons gekoppeld is, bedankt daarvoor.

Groetjes van Toon, Marja en Pukkie.

 

Angel

Goedemorgen,

Hierbij wilde ik even doorgeven dat alles goed gaat met onze Angel. Angel heeft het prima naar haar zin bij ons en is een echte knuffelkat geworden. Af en toe nog wel een beetje terughoudend maar dat komt zeker goed. Daarnaast kan ze ook erg ondeugend en speels zijn, dus ik denk dat ze het prima naar haar zin heeft. Wij hebben totaal geen spijt van haar en beginnen al van haar te houden.

Groetjes Sharda en Kazim.

 

Dena

Goedemorgen,

Twee weken geleden hebben wij Dena opgehaald uit het asiel van Numansdorp. Misschien vinden jullie het ook wel leuk te weten waar ze terecht is gekomen.

Nou, helemaal in een gat in Brabant, Sprang Capelle, in het buitengebied met een eigen weide en een groot natuurgebied om de hoek en geen kinderen. Samen met een tienjarige Duitse Herder heeft ze het helemaal naar haar zin. Overdag mee naar kantoor waar ze iedereen mag begroeten en een hoop aandacht krijgt en lekker slapen onder het bureau. En ’s avonds mee de polder in waar ze lekker los mag lopen en alle geuren mag verkennen. Ze luistert perfect en we zijn al helemaal verliefd op haar. Nadelen heeft ze ook…. Ze snurkt nogal luid (op de bank voor de tv, die moet dan wat harder gezet worden).

Met hartelijke groet, Henk Jan & Yvonne.

 

Aagje

Hallo Dierenstee,

Op 28 december 2017 haalde ik de onhandelbare Aagje op. Zij was heel boos, niet te benaderen, blies veel en moest onder een roesje naar de dierenarts. Nou….. daar is helemaal niets meer van over!

Toen Aagje bij thuiskomst op ontdekking uitging, duurde het welgeteld 10 minuten toen ze haar eerste kopje kwam geven. Ik wist niet wat ik meemaakte…. dit had ik pas na een lange wenperiode verwacht! Binnen een week bleek dat ze blaasontsteking had en moest ik dus naar de dierenarts…. Ze was heel lief, ging zo de reismand in en ook bij de dierenarts zelf was er geen blaasactie van haar te bekennen. Aagje bleek blaasgruis te hebben en moet de rest van haar leven op speciaal dieet, maar ze eet het lekker op en na de medicijnkuur was ze weer helemaal opgeknapt. Ook is ze goed zindelijk…. altijd even spannend in een nieuw huis!

Ze is ontzettend aanhankelijk, komt direct op schoot zodra ik op de bank ga zitten, maar als ik daar even geen zin in heb vindt ze dat ook prima en zoekt ze een ander plekje. De vensterbank is haar favoriet, daar ligt inmiddels een dekentje 🙂 Als het wel kan…. ligt ze erbij zoals te zien is op de foto (hoe schattig zijn haar zwarte kussentjes)!

Kortom, het gaat dus heel erg goed met Aagje! Blazen doet ze niet meer, ook niet met visite en kinderen over de vloer. Het is gewoon een hele gezellige kroelkat die me gezellig komt begroeten als ik thuiskom.

Groetjes, Josina.

 

Bayco

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn we alweer ongeveer 5 weken verder sinds we Bayco bij jullie adopteerden. Ik wil even laten weten dat we blij met hem zijn en dat het goed met hem gaat.

We gaan met Bayco naar de hondencursus, 1 x per week. Lekker afstanden wandelen en trainen voor ons, want de Nijmeegse Vierdaagse komt er ook weer aan en Bayco vindt het alleen maar leuk om mee te gaan. Soms grijpt hij nog naar onze handen, maar dat wordt steeds minder. Ook het gedrag naar vreemde mensen valt gelukkig reuze mee.

Bedankt en groetjes van ons en Bayco.

 

Jussi

Hoi Annelinn en anderen,

Hierbij eindelijk een berichtje van onze kant. Het gaat hartstikke goed met Jussi! Vanaf de tweede nacht slapen Dapper en Jussi bij elkaar en volgens mij sinds enkele dagen nu ook samen op hetzelfde vetkussen! Ze kunnen het goed met elkaar vinden en spelen dan ook de hele dag met elkaar.

Hartelijke groeten en een poot van Jussi !

 

 

Bliss (nu Blinkie)

Goedemiddag,

Hier een laatste update van Blinkie (Bliss).
Alles gaat hier goed en ze gaat ondertussen ook al naar buiten. Zij en de andere kat gaan nu goed met elkaar om. We zijn er vier maanden mee zoet geweest, maar met resultaat. Blinkie is een hele vrolijke, blije kat.

Groeten, Martin en Sam.

 

Twix (nu Rosse)

Hoi Annelinn,

Hierbij een foto van Rosse (Twix) en Maurice. Zijn ze niet lief samen?

Groetjes, Els en Peter.

 

Nick (nu Katchi)

Hello there,

This is Alican and Gesine, the new owners of Nick.

Well, Katchi (aka Nick) is doing very well. I am keeping him in my bedroom and at the end of the 3rd day, he already got used to me and to the room. He is not scared anymore. He is eating, drinking a lot. He is still a bit scared when some sounds come outside, but it is ok, he is slowly getting there. My boy is pretty active in the nights. He is sleeping with me and in the nights he is jumping down for food and toilet. I am so proud. In the end we are so happy with him and want to thank you again for everything.

Cheers, Alican & Gesine.

 

Muis

Lieve mensen van De Dierenstee

Op 1 november van 2017 heb ik Muis opgehaald en ik wil graag laten weten dat het heel goed met haar gaat.

Ze was gelijk al thuis bij mij, ze kroop vanaf het begin niet weg en direct ging ze goed eten. Ik heb zelf twee weken in het ziekenhuis gelegen en de buurvrouw heeft goed voor haar gezorgd en gespeeld met haar. Sinds ik weer thuis ben uit het ziekenhuis ging het ook weer goed en nu twee weken terug heb ik ze voor het eerst buiten gelaten. Dat vindt ze heel fijn! Ze blijft niet lang buiten en als ik haar roep of ik rammel met het bakje kattensnoepjes komt ze meteen! ‘s Nachts houd ik haar binnen, wat ze ook niet erg vindt. Ik wil even laten weten dat ik heel blij met haar ben en Muis heeft het erg naar haar zin. 

Vriendelijke groeten van Gonnie.

 

Ludo (nu Moss)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Wij wilden jullie even een update sturen over onze Moss, volle naam Maurice Moss. Jullie hadden hem de naam Ludo gegeven maar daar hadden we niet zo’n klik mee, dus hebben we hem vernoemd naar iemand van onze favoriete serie 🙂 .

Hij had even bij mijn ouders gezeten waar hij het erg gezellig had met de dames en later is hij naar Utrecht gekomen. Hij maakte zich gelijk thuis en stak overal zijn neus in om vervolgens over de bank (en over ons) heen en weer te lopen omdat hij zo graag gekroeld wordt. Hij is ook helemaal verliefd op mijn vader en moeder en toen zij weggingen was hij even van streek (ik denk dat hij dacht dat hij bij hen hoorde) maar later op de avond ging dat beter. Het is ook zoveel om aan te wennen.

Hij loopt goed mee met uitlaten, geeft netjes aan wanneer hij moet en wil overal lekker speuren.
‘s Nachts had hij het wat moeilijker, dus hebben we hem maar bij ons in de slaapkamer gelegd waar hij ook in bed heeft geslapen, lekker tussenin. We zijn helemaal gek op hem en doen niets liever dan knuffelen en spelen met hem. Hij ligt nu lekker met zijn kop op mijn schoot te slapen.

Hartstikke bedankt voor alle goede zorgen, we hebben er een fantastisch maatje uit gekregen.

Vriendelijke groet, Suus & Max.

 

Weiss (Update)

Hallo,

Hier weer een kleine update over Weiss die wij juli 2017 hebben geadopteerd.

Het gaat bijzonder goed met Weiss, hij is aardig veranderd (positief) sinds wij hem enkele maanden geleden kregen. In het begin had hij veel behoefte aan rust en was meer een einzelganger, maar nu is hij erg sociaal geworden en zoekt graag de gezelligheid van het gezin op. Zo komt hij graag bij ons op de bank als we tv kijken en achtervolgt hij ons als we in de tuin aan het werk zijn.

In het begin hield hij niet van aaien of aandacht….maar nu is hij gek op aaien en kammen! Hij blijft natuurlijk een echte kat (zelfstandig) en het gezin is er voor hem en niet andersom…. Heerlijk vinden we dat. Het is zo’n lieve kater en we houden van zijn zelfstandige karakter, we zouden hem niet meer kunnen missen.

We zouden graag een extra kat bij jullie komen ophalen (we kijken vaak op jullie website) maar dat willen we Weiss niet aandoen, want met andere katten omgaan vindt hij nog moeilijk (de buurkatten proberen het van tijd tot tijd, maar dat wordt niet dooor Weiss gewaardeerd).

Groet, familie Wijbenga & Weiss.

 

Smokey Joe (Update)

Beste mensen van de Dierenstee,

Na een jaar in Delft, hierbij een foto van (Smokey) Joe. Deze foto is alweer van een paar maanden terug, maar laat goed zien hoe het met Joe gaat denk ik. Hij zit lekker buiten op de tafel, maar houdt wel alles in de gaten, want het is zijn tuin.

Bedankt voor jullie werk voor de dieren!

Groeten uit Delft, Lenno.

 

Avi en Finn

Hoi,

Avi en Finn maken het goed! Ze komen al wat meer los en zijn erg ondernemend. Alle speeltjes in de voliere zijn al volop getest. Morgen komt er nog een slaaphuisje zodat ze lekker kunnen wegkruipen. Het vertrouwen wordt langzaam gewonnen. Veel aandacht geven en tegen ze praten. Ze kwetteren vaak luidkeels terug. Ze krijgen de volle aandacht en kunnen hopelijk snel los in de kamer gaan vliegen (en samen bank hangen)!

Groet, Nicole en alle beesten.

 

Krijn (Update)

Beste,

Hierbij een update van onze lieve kat Krijn. Alles gaat super goed en hij voelt zich al erg thuis! Hij gaat nog steeds graag naar buiten, maar op dit moment wel minder ivm vuurwerk etc. We hebben al voor Oud en Nieuw pilletjes meegekregen van de dierenarts zodat hij wat rustiger is, want hij vindt het allemaal maar eng. Hij is nog steeds een lieve lobbes! Eerder wilde hij nooit op schoot maar af en toe komt hij ook op je schoot slapen! Hij vindt het heerlijk om bij het gezin te zijn, maar wanneer het allemaal druk wordt, bijvoorbeeld als er kleine kinderen op bezoek komen of met verjaardagen, zoekt hij graag een plekje voor zichzelf en loopt hij verstandig weg. Hij zou namelijk nooit uithalen of iets in die richting! Dan gaat hij meestal even boven liggen. Hij vindt het heerlijk om te kroelen en gaat er ook helemaal voor liggen! Wij zijn nog steeds heel erg blij met hem en hij hoort er helemaal bij!

Met vriendelijke groet, Gail en een kopje van Krijn.

 

Quint

Hallo lieve medewerkers van de Dierenstee,

Hierbij even een update over Quint. De autorit naar huis verliep goed. Bij thuiskomst werd er natuurlijk grondig gesnuffeld in alle hoeken en gaten. Dat heeft een uurtje geduurd en toen viel hij in slaap op de grond. In de woonkamer staat er voor Quint een bench en een mandje. Zijn voorkeur gaat duidelijk uit naar de bench waar hij uit eigen beweging graag in ligt.
Het uitlaten gaat heel goed, hij heeft het dan erg naar zijn zin en huppelt vrolijk mee. Gisteren en vandaag zijn we even de polder in geweest, daar heeft hij los kunnen lopen. Jeetje, wat een snuffelkont is Quint; alles willen zien, overal op of onder, echt super leuk. En roepen is gelijk komen, helemaal top hoor. De nacht is muisstil verlopen, Quint sliep natuurlijk in zijn bench (het deurtje blijft open). Al met al gaat het met Quint goed, het is een vrolijk baasje.

Groetjes, Jan en Jeanet.

 

Diesel

Hallo allemaal,

Het is alweer even geleden dat we Diesel hebben geadopteerd en we dachten dat jullie het leuk zouden vinden om te horen en zien hoe het met hem gaat.

Het gaat prima met Diesel. Hij heeft behoorlijk wat medische klachten gehad: gebitsproblemen en een hardnekkige huidinfectie. Na een operatie, de nodige antibioticum kuren en medische shampoos hebben we volgens mij het ergste wel achter de rug. Hij is wel wat aangekomen, maar krijgt al vanaf het begin dat hij bij ons is voer voor een hond van 70 kilo, maar weegt nog steeds maar 43 kilo. Hij kwam op 39 bij jullie binnen, dus erg veel krijgen we er niet aan! We denken dat het misschien nog lukt om hem wat zwaarder te krijgen, maar voor zijn botten structuur is het natuurlijk ook helemaal niet zo erg als hij niet te zwaar is. We weten natuurlijk niet hoe hij eruit zag voordat hij verwaarloosd bij jullie kwam, misschien is het altijd al een slanke den geweest.

Zijn conditie is wel enorm verbeterd. Er stond volgens mij in jullie beschrijving dat hij liever een knuffel krijgt dan dat hij wandelt, maar we hebben hem langzaam aan steeds fitter gekregen en hij rent nu als een dolle achter zijn balletje aan. Ook echt heel hard! Het is bijna moeilijk te geloven dat hij al 7 is, want hij kan ook door voor een hond van een paar jaar. Wij vinden het heel leuk om te zien dat hij eigenlijk steeds fitter wordt.

Hij kan nog wel wat bazig zijn naar andere grote reuen. Dat was in het begin voor ons echt wel wennen, want onze Boston Terriër heeft helemaal niets dominants. Nu hebben we geleerd (na een hondentrainer te hebben ingeschakeld) hoe we de signalen kunnen oppikken als hij door ons wat bijgestuurd moet worden en gaat het eigenlijk wel goed. Maar een grote reu, die moet hij eigenlijk altijd wel even uittesten.

Al met al zijn wij ontzettend blij met hem. En we denken ook dat hij blij is met ons 🙂  Hij is ontzettend lief naar de kinderen toe, die zijn ook dol op hem.

Met vriendelijke groet,
Aniel, Wendy, Isabel, Zoe, Sophia, Spike en een dikke knuffel van Diesel.

 

Dior (Update)

Hallo,

Dior is alweer zo’n 3 maanden bij ons en graag stuur ik jullie nog een foto! Wat ben ik blij dat ze bij ons is, super lief en een echte knuffelaar! Ze is aangekomen en haar vacht begint te glanzen. Ondanks ik geen ‘kattenliefhebber’ was, ben ik helemaal om! Ze huppelt lekker achter je aan, luistert zelfs naar haar naam en wil verder alleen maar kroelen. Kan niet meer zonder haar!

Groetjes, Mariska.

 

Mars (nu Samba)

Hallo mensen van de Dierenstee,

Op maandag 20 november hebben wij een bezoek gebracht aan jullie dierenasiel en ton hebben wij Mars meegenomen. Inmiddels zijn we 4 eken verder en ik wil jullie laten weten hoe het gaat.

Ten eerste heet Mars tegenwoordig Samba (omdat wij al onze huisdieren ‘muzieknamen’ geven). In eerste instantie was Samba schuw (zoals verwacht) en bleef ze onder de tafel zitten, ‘s avonds ging ze al voorzichtig op verkenning uit. Ze at meteen goed en de kattenbak kon ze meteen ook goed vinden. Ze was al gauw met eten te lokken en dat hebben we – uiteraard – ook gedaan. De eerste 3 weken is ze alleen beneden in de huiskamer geweest, daarna hebben we af en toe de deur open gezet. Nu komt ze ook af en toe boven. Met de hond (Jazz) gaat het ook ontzettend goed. Sinds anderhalve week geeft ze Jazz kopjes en ‘stalkt’ ze haar (ze lijkt soms wel een pilootijsje, zoals ze af en toe aan Jazz geplakt lijkt te zitten) en sinds een paar dagen slapen ze samen op de bank. Sinds gisteravond zelfs lepeltje-lepeltje. Wij kunnen haar nog niet zomaar aaien, maar dat is een kwestie van tijd. Ze komt wel veel naar ons toe (in eerste instantie voor eten natuurlijk) en reageert ook als ik tegen haar praat. Kortom, we zijn allemaal hartstikke blij met Samba (en met Jazz gaat het ook beter sinds zij er is).

Hartelijke groeten, Desiree.

 

Bram

Hoi allemaal,

Inmiddels is Bram nu 2 daagjes bij ons! Hij is erg nieuwsgierig en ondernemend, komt steeds vaker bij ons om te snuffelen en voorzichtig een aai te ontvangen Vanuit de woonkamer gaat hij zelfs terug naar zijn kamer om te keutelen en te plassen op zijn toiletbak! Top 🙂

De knaagdierenopvang in Ridderkerk kon ons voor nu niet verder helpen, alleen maar buitenkonijnen. We staan nu op de wachtlijst bij het Knaaghof te Rijswijk, duimen voor snel bericht! Al te veel leuke foto’s maar hier één, zodat jullie kunnen zien waar Bram verblijft en hoe relaxed hij erbij ligt! Wij zijn erg blij!!

Groetjes, Shirly, Dennis, Nora & Bram.

 

Donnie

Goedenavond,

Hierbij een mailtje over Donnie. Het gaat heel goed met hem! Heeft elke dag zijn gekke momenten, rent dan door het huis, trap op/af en speelt met zijn speeltjes. Maar ook heeft hij z’n slaapmomenten, de meeste tijd van de dag haha!

We zijn heel blij met hem!

Groetjes Carmen.

 

Rambo

Beste mensen van de Dierenstee,

Rambo is inmiddels al tweeënhalve week bij ons en we zijn allemaal dol op hem. Hij is super lief, heel gezellig en loopt ‘als een hondje’ achter ons aan (vooral als we richting de keuken gaan hahaha). Hij scharrelt lekker het hele huis door, eet en drinkt goed en doet het netjes op de bak. Als we binnenkomen, komt hij ons ook gezellig begroeten en kopjes geven. En ‘s avonds ligt hij lekker op de bank of op de vensterbank.

Hartelijke groet, Marc, Ellen, Noah, Jimmy, Maren en Wende.

 

Buster

Hallo allemaal,

Hier een update over Buster en zijn nieuwe vriendin Ko. De eerste week hebben ze apart gezeten en daarna steeds een iets langere tijd bij elkaar onder toezicht. Sinds vrijdag ging het steeds beter en Ko rende niet steeds weg, maar bleef met haar hoofd plat liggen. En vaak billen naar elkaar en wel gewoon eten en wassen. En toen was daar het moment dat Buster Ko ging likken op haar hoofd!

Zaterdag ze voor het eerst bij elkaar laten slapen en wel nog een keer wezen kijken, maar de ene lag boven en de andere was beneden. Dus alles was rustig. De volgende dag liggen ze met een kleine afstand van elkaar languit en ook het eten is gezellig (wel allebei een eigen bak of  groentesalade), maar best dicht bij elkaar. Graven wordt ook al gedaan en ondertussen is bijna het hele hek van de scheiding weg. Nu wilde ik tikken dat ze nog niet naast elkaar liggen, maar ik kijk net naar buiten en ze liggen naast elkaar 🙂  Zo lief! Dus ja, het kost even, maar ik zeg: koppeling geslaagd en wij zijn heel blij met onze nieuwe, lieve en ondernemende vriend.

Namens ons en Buster nog bedankt voor alle goede zorgen, want wat is het een lieverd. Geven jullie het ook door aan de vrijwilligster die ons die zaterdag heeft geholpen?

Groetjes van Buster, Ko, Renata, Rangie en Landy.

 

Tazz

Beste mensen van de Dierenstee,

Op 30 oktober heb ik Tazz bij jullie opgehaald, zij heeft zeven maanden bij jullie gewoond, ik denk dat jullie haar nog wel herinneren. Ik had beloofd dat ik een keer zou laten weten hoe het met haar gaat.

Nou, het gaat erg goed met haar, ze is nu drie weken bij me en laat zich steeds vaker zien. Op dit moment komt zij even de huiskamer in met een speeltje. Dit is de eerste keer dat zij dit in gezelschap doet! Ze heeft een veilig plekje in de keuken achter en naast de koelkast, dat heeft zij zelf gevonden in de eerste nacht dat zij bij mij was. En daar gaat ze nog steeds naar toe als ik ga staan en lopen. Ze komt ook niet dicht bij mij, ze houdt er zeker 1,5 meter afstand tussen.

Tazz eet en drinkt goed, en maakt goed gebruik van de kattenbak. ‘s Nachts komt ze wel mijn slaapkamer in en gaat aan het voeteneind van mijn bed zitten en met mijn voeten spelen, maar pas geleden beet zij in mijn teen, dat vond ik wat minder leuk. Ik heb haar niet gestraft, maar duidelijk en toch vriendelijk ‘nee’ gezegd. Dat moest een keer herhaald worden en nu maar afwachten of zij het niet meer doet.

Dit wou ik met jullie delen. Veel succes met jullie werk en bedankt dat jullie goed voor Tazz hebben gezorgd.

Hartelijke groet, Jeanette.

 

Axe

Hoi,

Zoals jullie waarschijnlijk al van Karin weten, gaat alles goed met Axe. Hij is best wel gelukkig met zijn grote tuin en is heeeel ondeugend. Als ik me omdraai, ligt hij op de bank maar dat mag niet van het vrouwtje.
Uitlaten is wel een dingetje 🙂  Axe is ook al een paar keer ongeveer 45 minuten alleen geweest buiten de bench en heeft niks gesloopt, maar hij lag wel op de bank 😉

Grt, Sonja, René en een dikke slobber van Axe.

 

Claus

Goedemorgen,

Graag wil ik jullie laten weten dat Claus het goed naar zijn zin heeft bij ons. Het is een heel lief mannetje en is erg aanhankelijk.

Sinds vorige week durft hij ineens niet meer naar beneden. Hij is op een avond ergens van geschrokken. Wij denken dat hij zichzelf in de ruit zag en toen dacht dat er nog een andere kat was. Hij ging in sluiphouding door de woonkamer op zoek naar het gevaar. Nu wil hij alleen nog maar op de 1e en de 2e verdieping verblijven. Mij maakt het niet uit. Ik wacht het moment af dat hij zelf weer naar beneden komt. Ik voeg een foto toe zodat jullie hem zelf kunnen zien.

Groet, Thea.

 

Duko

Hallo,

Hier foto’s van Duko, misschien leuk voor bij jullie aan het prikbord!

Groetjes, Ester & Fernando.

 

 

Piet (nu Tweety)

Hoi allemaal,

Het gaat heel goed met Tweety, hij is de gehele dag uit zijn kooi. Dit is zijn favoriete plek in de huiskamer. Hij is al tam maar praat nog niet.

Groetjes van Tweety en Laura.

 

Boomer en Benji

Boomer & Benji.

Zo heten wij. Twee broers van 9 jaar en al die tijd zijn we bij elkaar gebleven. Wij wonen sinds vrijdag 13 oktober niet meer in de Dierenstee maar zijn verhuisd naar Oud-Beijerland. En voor ons is vrijdag de 13e echt geen ongeluksdag geworden.

Ons nieuwe personeel Rob & Marianne doen hun stinkende best om ons te laten wennen aan ons nieuwe huis, nou dat lukt ze aardig. Ik, Benji, (die witte) ben wel wat te zwaar maar daar werken ze al aan. Als ik amper een uurtje lig, word ik opgepakt en moet ik gaan lopen. En weet je, na 2 weken voel ik me eigenlijk wel lekker want dat heeft heus geholpen.

En ik, Boomer, hahaha, ik heb de grootste lol soms. Ik huppel wat af en ben nogal ondeugend. Maar ik ben ook wel blij dat mijn broer en ik samen zijn gebleven. We zijn vanmiddag voor het eerst naar buiten geweest in de tuin. Ik kreeg een riempje om en Benji liep helemaal los. Nou, dat gaat wel veranderen, want hij mag dan wel te zwaar zijn, vlug is ‘ie nog wel hoor. Ik ben ook wel ietsiepietsie te zwaar, maar dat ren ik er wel af met zoveel ruimte.

Wij zijn met zijn allen naar dierenarts Brasker geweest en daar bleek dat Benji al ruim 1,5 kilo minder te zwaar was en Boomer al ruim een pondje er had afgerend. Van voedingsdeskundige Chantal hebben we aparte voeding voorgeschreven gekregen, dat gaat met ons helemaal goed komen. Op de foto zie je ons lekker saampies op de bank liggen. We kijken ook graag naar buiten. Hier hangen veel vogelkastjes en zien we ook veel vogels, dus dat wordt nog wat.

Maar al met al, wij zijn goed terechtgekomen en met ons vieren gaan we het heel gezellig maken.

Groetjes, Boomer, Benji, Rob & Marianne.

 

Jagger

Hallo,

Met Jagger gaat alles prima, hij is lief en kan ook nog heerlijk spelen! Zoals beloofd nog een paar foto’s!

Groetjes, Caroline.

 

Bandit (nu Boris)

Vandaag is Bandit (nu Boris) twee weken bij ons.
Ondanks het feit dat hij nog niet naar buiten kan heeft hij het goed naar zijn zin! En wij ook 🙂


Met vriendelijke groet, Fam. Lambregtse

 

 

Rooie (nu Sam)

Goedemiddag Annelinn,

Ik zou nog een berichtje sturen hoe het Rooie vergaat. Rooie is inmiddels omgedoopt tot Sam en het is voor ons wonderlijk om een ‘kitten’ van 11 jaar in huis te hebben. Hoe bedoel ik dat? Alles is nieuw voor hem. Sam komt, denken wij, van een bovenhuis of flat, want hij weet niet wat een trap is. Die gaat hij dan ook niet op. Ook een kattenluikje is abacadabra. Hij krijgt les. De eerste voetstapjes buiten waren ook een hele belevenis; 3 tegels en dan gauw weer naar binnen. Inmiddels heeft Sam wel de hele tuin verkend, maar hij denkt dat kippen bejaagd moeten worden evenals eenden. En nee, hij kan niet over water lopen, daar is hij ook achter. Een krabplank vindt Sam niks, hij geeft hem kopjes en krabt daarna de plukken uit het tapijt. Hij drinkt uit de kraan en dat is zo ongeveer de grootste bevrediging die je hem kan geven, wat moet hij afgezien hebben al die tijd in het asiel! Borstelen vindt Sam heerlijk en hij gaat heel goed met kinderen, blijft heel rustig liggen. Sam heeft nog een bizarre gewoonte; likken aan cellofaan en plastic! Nog nooit meegemaakt met een kat. Het territorium verdedigen doet hij nog niet, hij weet amper dat dat hoort, dus voorlopig wandelen hier de nodige buurkatten rustig door de tuin. Het ziet er al met al naar uit, dat Sam het hier prima naar zijn zin heeft en wij zijn ook zeer op hem gesteld. Het zal dus wel een blijvertje zijn.

Met vriendelijke groet, Petra en Wim.

 

Dior

Lieve Dior is niet meer bij ons weg te slaan!
Zelfde avond komt ze al bij ons liggen en kroelt alleen maar 🙂

Groetjes Mariska.

 

 

Woezel, Pip en Droppie

Hallo Dierenstee,

Hierbij een paar foto’s van Droppie, Woezel en Pip. Ze hebben het prima naar hun zin. Hadden na 2 dagen al een ontsnappingsplek gevonden en waren op onderzoek in onze tuin! Verder zetten ze geregeld de hele ren op de kop en zijn heel ondernemend. Leuk om te zien, we genieten heel erg van ze en onze kleindochter ook!

 Hartelijke groetjes, Terry en Jan.

 

Jason

Hallo,

Vorige maand hebben m’n vriend en ik Jason geadopteerd bij jullie uit het asiel. We willen laten weten dat het heel goed met hem gaat!! Hij was heel schuw maar we zien hem elke dag wat meer uit z’n schulp kruipen. Hij loopt inmiddels al door heel het huis heen en wij kunnen hem aaien, wat hij eigenlijk heel fijn vindt! Daarnaast merken we ook dat hij steeds speelser wordt, heel leuk om te zien :).

Met vriendelijke groet, Zoey.

 

Konijn Liv (nu Libby) en parkiet Jay

Goedemorgen Dierenstee,

Een aantal weken geleden hebben wij Vlaamse Reus Liv en grasparkiet Jay opgehaald en ik wil vertellen dat het heel goed met ze gaat.

Liv hebben we omgedoopt tot Libby. Het roept makkelijker en het komt van het Engelse liberation, wat goed bij haar past na alles wat ze heeft meegemaakt. Na een week begon ze zich thuis te voelen. Ze begon steeds meer rond te rennen en te springen, zo leuk om te zien. In het begin at ze alleen maar haar brokken en hooi, maar langzaam wende ze ook aan de groente en fruit die m’n man van zijn moestuin meeneemt. Ze loopt nu al rond te stuiteren als hij komt, want wie weet zit er wat lekkers bij. De wondjes bij haar ogen en op haar rug zijn genezen en daar zie je niets meer van. Koppelen met konijn Harry is nog niet gelukt. Zolang het hek ertussen zit snuffelen ze aan elkaar en is het prima. De cavia’s kunnen wel over het hele veld en dat vindt ze prima. Ik zie een blij konijn en dat is het belangrijkst.

Parkiet Jay was meteen op zijn gemak bij de andere parkieten. Met de eerste kennismaking begroette hij iedereen zo enthousiast , die ze zoiets hadden van: ‘rustig aan druktemaker’. Hij is nu helemaal opgenomen in de groep. Mochten jullie grasparkieten binnen krijgen, dan zijn deze altijd van harte welkom, want we hebben ruimte zat.

Groetjes, Adriana.

 

Claus

Goedemorgen beste mensen,

7 september heb ik Claus bij jullie opgehaald. Claus heeft zich 1 avond verstopt in huis. Daarna was dit over en ontpopte hij zich tot een sociale, ondeugende en zeer aanhankelijke kat. Waarbij de bank, vensterbank en de schoot van de eigenaar zeer favoriet zijn.
Ook binnen mijn omgeving wordt hij ervaren als allemansvriend. Bij bezoek wordt er meteen kennisgemaakt. En als hij dan ook nog aangehaald wordt zijn het de grootste vrienden. Claus is niet de baas in mijn huis (hoewel)…….. maar al snel is mijn huis veranderd in een kattenhuis!

Groetjes, Annika.

 

Misty

Goedemorgen allemaal,

Graag geven wij jullie een update over Misty.
Zij is nu ruim een week bij ons en wat hebben we al een hoop bereikt met haar. Ook nog een heleboel te leren hoor; andere honden, overstekende rivierkreeften en visite blijven een trigger. Maar het gaat eigenlijk elke dag wel een stukje beter. Met dank aan jullie eerlijke betoog over Misty wisten wij goed wat ons te wachten stond; een pittige meid die nog e.e.a. te leren heeft, maar ook een enorme knuffelkont die tevreden snurkt en leergierig is. Ik heb gisterenavond twee keer geprobeerd om een review te plaatsen, echter lukte dit niet via Facebook.
Wat wij waarderen is dat jullie echt jullie best doen om ervoor te zorgen dat de dieren een thuis krijgen waar zij passen, maken het niet mooier dan het is en geven bruikbare tips en trucs. Vooral Karin en Jeroen hebben ons geholpen om Misty beter te begrijpen. Wij zijn erg blij met haar, zullen met haar blijven oefenen, trainen en uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Van ons krijgen jullie een dikke 5 sterren.

Vriendelijke groet, Olaf, Sabrina, Scott en Misty.

 

Bumper

Hi,

Een update over Bumper

Bumper doet het ontzettend goed! Hij heeft zijn plekjes in huis al gevonden. De eerste avond durfde hij al op onderzoek uit te gaan en is zich daarna steeds meer op zijn gemak gaan voelen. Het is een echte smikkelkont want hij zou de hele dag door kunnen eten! Dat kwam gisteravond goed uit toen hij stiekem door de achterdeur naar buiten glipte. Wij vonden dat erg spannend maar gelukkig gaat de liefde van een man door de maag We zijn superblij met Bumper!

Groetjes, Robin, Daniek en Sonja.

 

Elizabeth

Goedenavond,

Elisabeth is inmiddels 2 weken bij ons. Ze was in het begin heel bang voor ons en onze andere kat en heeft de eerste week boven op de overloop gezeten. We hebben daar alles voor haar neergezet zodat ze rustig kon wennen. Na een week (veel sneller dan we hadden verwacht) kwam ze voor het eerst uit zichzelf beneden kijken. Inmiddels komt ze helemaal niet meer boven. Ze komt zelfs al uit zichzelf bij ons op schoot. Met de andere kat gaat het inmiddels ook goed. Ze zullen niet elkaars beste vrienden worden, maar zolang ze niet te dicht in elkaar buurt komen gaat alles goed.

Germar.