Post geplaatste dieren

Samson (nu Sammy)

Goedemorgen,

Bijgevoegd een foto en een filmpje van Sammy (voorheen Samson). Ik vond Samson zo’n grote naam voor zo’n tengere kat en Sammy klinkt liever.

Hij heeft het prima naar z’n zin, is ook een hele makkelijke kat. Heeft z’n vaste plekjes in het raamkozijn en het ene stoeltje bij het raam, hoewel hij nu op mijn bureaublad zit en me aantikt dat hij aangehaald wilt worden.

Hij houdt niet van op schoot zitten en oppakken is ook nog een dingetje, maar het tuigje verdraagt hij probleemloos, ik hou hem nog even aan de lijn als hij buiten wil. Het is verder een hele makkelijke kat, niet bang van de stofzuiger en eet als een dijker, vindt ook alles lekker. Ik kook koolvisfilet voor hem, was ik ook gewend bij m’n vorige katten. Snackjes waardeert hij ook erg. Wel hoest hij af en toe raar, net of hij zich verslikt. Maar al met al zijn we happy met elkaar, ook als ik een paar uur weg ben slaapt hij rustig door.

Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen hoe het  een voormalige gast vergaat in z’n nieuwe thuis.

Groetjes, Joke.

 

Tommie (update)

Hoi verzorgers van De Dierenstee,

Ik wil jullie nog even laten weten dat Tommie, mijn lieve suikerkat, ook wel Sugar Ray genoemd, of Ratelkat (hij ratelt met zijn staart alsof ie nog kan sproeien) afgelopen maandag aan zijn gebit is geholpen. Het weekend ervoor heb ik zaterdag een volledige dagcurve gemaakt, zondag gemeten op een aantal cruciale tijdstippen. We wilden er van overtuigd zijn dat Tommie niet in een hypo zou schieten tijdens de narcose. Het resultaat was zodanig dat Tommie afgelopen maandag middag is geholpen en het is heel goed verlopen. Er was naast de hoektand waar een stukje af was, nog wel van alles aan de hand. Dus de tandenfee heeft er weer behoorlijk wat tandjes bij. Zijn smoeltje ruikt nu veel beter!

Tommie heeft het hartstikke goed doorstaan. Maandag en dinsdag nog op natvoer en een paar dagen op Novacam, woensdag alweer gewoon aan de brokjes. En zijn meetwaarden daarna waren allemaal volgens verwachting. Hij herstelt hartstikke goed. Er nu al niets meer van te merken dat ie geopereerd is. Helemaal de oude. Ook zijn suikerwaarden waren gisteren erg mooi. Om 14u 4.5 mmol/l en om 18u 9.8 mmol/l. Daar ben ik dik en dik tevreden.

Inmiddels ben ik ook een aantal mensen om mij heen aan het verzamelen die voor Tommie kunnen zorgen wanneer een keertje niet kan: Team Tommie. Ook dat gaat goedkomen. Tommie en ik zijn gek op elkaar. Het is ook echt een schatje.

Groet, Arse.

 

Venkel

Beste dierenasiel Dierenstee,

28 juni heb ik Venkel bij jullie opgehaald en bij deze wilde ik nog even laten weten dat het goed met haar gaat. Ze leeft nu nog naast ons andere konijntje, omdat hij nog niet zo lang geleden gecastreerd is, maar over twee weken zullen we ze gaan koppelen. Hier wat fotootjes met hoe het nu gaat.

Met vriendelijke groet, Fibi.

 

Mien en Moppie

Hi medewerkers van de Dierenstee,

Vandaag Moppie en Mien opgehaald.

Na een half uur onder de bank had Mien het wel gezien en kwam op schoot en heeft daar heerlijk gelegen. Ze is ons allemaal al afgegaan met op schoot gaan. Ook al tot 10 centimeter van de hond geweest, dus dat was leuk om te zien. Moppie kwam al wat sneller tevoorschijn, maar schoot ook steeds achter de bank. Want ja, die hond en de andere kat (die hun ook wel een beetje eng vindt), dat is toch best wat qua indrukken. Hierbij wat foto’s hoe Mien al lekker op schoot zit .

Groetjes Familie Rebbers.

 

Aileen

Hallo team van De Dierenstee,

Dirk en ik hebben in april de lieve Aileen geadopteerd en wilden jullie bij deze even een update sturen van deze fantastische hond.

Een tijd geleden had ik gebeld over een bult die zij bij haar oor had. Die is ondertussen volledig weg, scheen maar een soort puistje geweest te zijn. Hierover wilde ik jullie eigenlijk al veel eerder hebben geinformeerd. Verder komt zij nu eindelijk aan 😊. Wij zijn veel bezig geweest met voeding.  

Ook hebben wij nu 2 keer een hondentherapeute advies laten geven. Hierdoor wordt Aileen steeds zelfverzekerder en zijn er geen plasongelukjes meer geweest. Zij is een fantastische, blije, speelse hond en in huis bij ons zelfs super rustig geworden. Ook bij de (schoon)ouders op bezoek doet zij het super goed. Wij zijn enorm blij en dankbaar voor Aileen!

 Groetjes, Mareike en Dirk.

 

Pioen

Dag Annelinn,

Via deze weg wil ik jullie laten weten dat Pip en Pioen helemaal gesetteld zijn samen. Erg leuk om te zien hoe ze met elkaar omgaan.

Ik heb de manier waarop jullie mij op de hoogte hielden (telefonisch, per mail en met fotos) als erg prettig ervaren. Dank daarvoor!

Met vriendelijke groet, Lisa, Pip en Pioen.

 

Bobbi

Beste Annelinn,

Bobbi was na 1 dag volledig op haar gemak. Ik ben heel erg blij met haar en alsnog bedankt.

Gr, Ruth.

 

Yasmine

Hallo,

Hierbij een update vanuit Den Haag. Het gaat heel goed met Yasmine en Duvel, Yasmine is steeds meer op haar gemak!

Yasmine is wel erg hongerig en valt meteen aan als er brokjes worden neergelegd. Ook krijgt ze hier groenten, maar Duvel moet daar nog een beetje aan wennen. Jullie gaven aan 30 gram per dag per konijn aan brokken hè? Dan kunnen we dat proberen aan te houden.

Groet Meike en Tijn.

 

Iago en Aladdin (update)

Goedemorgen,

Weer even een update hoe het met Aladdin en Iago gaat. Ze doen het super goed en worden steeds socialer, ze komen zelfs op de bank zitten bij ons. Verder lopen ze regelmatig los in huis, wat ook heel goed gaat!

 Groetjes,Celesta, Ricardo, Aladdin & Iago.

 

Maximus

Dag medewerkers van De Dierenstee,

Tweeënhalve week geleden hebben we Maximus bij De Dierenstee opgehaald, en we kunnen jullie vertellen dat Max al helemaal gewend is hier. Al na een uur klom hij op schoot, en je merkt elke dag aan hem dat hij het naar zijn zin heeft. Het lijkt net of hij hier al jaren woont! Hij verliest nog steeds veel haren, maar dat zal op den duur wel minder worden.

Het lopen gaat prima, zeker nu de hechtingen uit zijn rechtervoorpoot verwijderd zijn. Hij klimt en springt, alsof hij wel al zijn teentjes nog heeft… We maken zijn homeopathische druppeltjes nog op, maar als het flesje leeg is kan hij wel zonder.

Hij is speels en heeft ook voorkeur voor sommige speelgoedjes. Max is een echte knuffelkater. Hij ligt graag te spinnen op onze schoot of op de bank. We laten hem steeds meer kamers in huis ontdekken. Max heeft ook in de gaten dat er ook een tuin is. Hij staat vaak voor het raam te kijken, of hij snuffelt bij de tuindeuren en de garagedeur. Als hij 4 weken bij ons is willen we hem voorzichtig kennis laten maken met de tuin. We denken dat hij het dan heel fijn zal vinden om buiten te zijn!

We zijn blij dat we de beslissing hebben genomen om de baasjes van Max te worden. Hij is zo lief en gemakkelijk! We willen jullie bedanken voor de goede zorgen voor Max toen hij – als zwerver – bij jullie is binnengekomen en voor alle adviezen die we kregen toen we Max gingen halen. Jullie zullen hem waarschijnlijk nog wel eens terugzien, want als wij op vakantie gaan (we hebben nu nog niets gepland) willen we hem bij De Dierenstee in het pension brengen.

Hartelijke groeten van Kees en Ina…en van Max.

 

Ben en Zinzi (update)

Goedenavond,

Hier even een berichtje over Ben en Zinzi. Vorige week mochten ze voor het eerst naar buiten. Dit vinden zijn geweldig. Zinzi weet al precies wanneer iedereen uit bed moet. Dus als mijn dochter een keertje kan uitslapen, staat Zinzi voor de deur te miauwen. Dit ie leuk om te zien.

Ben is lekker met Zinzi buiten en verkent de hele boel. Ze voelen zich steeds beter op hun gemak bij ons.

Groetjes Ilse.

 

Tommie

Hallo alle verzorgers bij De Dierenstee en mijn gastgezin,

Ik ben in Zaltbommel aangekomen. Was een hele relaxte rit. In tunnels laat ik wel luid van me horen, maar verder prima. Heb af en toe wat gezongen. Nu lig ik lekker te chillen in een soort garage. Van mijn baasje mag ik straks de rest van het huis zien. Ze hebben een lieve kaart gemaakt om me welkom te heten. Ik denk dat ik het hier wel naar mijn zin heb al. Dank voor alle goede zorgen. En ik zal zeker nog wat foto’s sturen als ik helemaal op mijn gemak ben.

Doeiiiii, Tommie.

 

Bunny

Bunny en Joep doen het heel goed en zijn al continu samen! We hadden een uurtje een tussenschot tussen de ren gezet maar ze zaten continu aan elkaar te snuffelen en proberen uit te vogelen hoe ze bij elkaar konden komen. We hebben later ook het kattenluikje naar het huisje open gezet en dat hebben ze ook beide al helemaal onderzocht en hun behoefte gedaan op de kattenbakjes binnen, volgens mij voelen ze zich wel thuis! 🙂 Hier nog een foto van de twee! Heel erg bedankt voor alles nog! We zullen goed voor Bunny zorgen!

Groetjes, Ruby en Effy.

 

Dena (update)

Hallo allemaal,

Bij deze weer eens wat foto’s en een update over Dena.

Het gaat super goed met haar. Ze krijgt er maar geen genoeg van om lekker geaaid te worden en fijn te wandelen. Het is echt een heerlijk makkelijk en lief hondje.

In mijn laatste mail vroeg ik nog naar de geschiedenis met kinderen, aangezien ze heel agressief naar mijn nichtje toe reageerde. Inmiddels hebben ze elkaar al wat beter leren kennen en kan mijn nichtje haar lijn vasthouden, een snoepje geven en voorzichtig aaien. Van beide kanten moet nog wat vertrouwen komen, maar ten opzichte van de eerste ontmoeting tussen hun gaat het al veel beter dan we hadden verwacht.

We hebben gelukkig alleen maar positieve dingen te melden. Mijn schoonmoeder heeft nu weer echt een maatje en je ziet ook duidelijk dat Dena erg geniet van de rust en regelmaat en dat ze helemaal op haar gemak is.

Groetjes Desirée.

 

Duvel (nu Bassie)

Goedemorgen,

Bassie is alweer enkele weken bij ons in huis en het gaat hartstikke goed. Het was natuurlijk even wennen, voor ons allemaal, maar hij heeft zijn draai helemaal gevonden. Eerst wat schrikachtig en hij zat vaak verstopt onder de bank op zolder, maar hij heeft nu echt alle hoekjes en gaatjes onderzocht en gaat lekker zijn eigen gang. Hij is erg lief en rustig.

Hij vindt het heerlijk om aangehaald te worden en heel dicht in de buurt of naast je te relaxen/slapen. Ondertussen is hij ook al een paar keer buiten geweest. Tot nu toe heeft dat niet erg zijn interesse en beperkt Bassie het buitenleven tot de tuin. Kortom, een hele prima match. We vinden het allemaal heel gezellig zo.

Groeten, Jacko, Aram en Levi.

 

Mandarijntje en Blue (nu Zuko en Sokka)

Hoii!

Ik ben zojuist gebeld door een collega, bij deze nog even de foto’s en een video van Mandarijn en Blue, nu Zuko en Sokka!

Zoals verteld staat het hok 24/7 open, hier krijgen ze dan hun voer en salade ‘s ochtends en ‘s avonds. Ze hebben de hele dag toegang tot hooi en water via een bakje en drinkfles. Zuko is kort geschoren door de dierenarts na haar sterilisatie, Sokka is binnenkort ook aan de beurt. Het gaat super goed met ze en ik ben er super blij mee!

Groetjes, Romana, Zuko en Sokka!

 

Poema (nu Pim)

Goedemiddag,

Afgelopen vrijdag hebben wij Poema bij jullie opgehaald. Bij deze een kleine terugkoppeling. Poema (omgedoopt tot Pim) gedraagt zich alsof hij hier al maanden woont 🙂
Hij spint heel veel, in de keuken laat hij zacht miauwend weten ook wat te eten willen, hij weet de bak op de eerste etage (goed voor de lijn) prima te vinden en hij ligt veel bij ons op schoot of naast ons op de bank. Wat betreft voer: hij eet zijn dieetvoer keurig op.

Kinderstemmen aan de voorkant van het huis zijn niet aan hem besteed (oren gespitst, kop omhoog), maar hij heeft door dat die buiten blijven en niet binnen komen. En dus ontspant hij daarna ook direct weer. Verder heeft ie vandaag de rust gevonden om te spelen met een nep-muis en een speeltje aan een elastiek. Het lijkt er dus op dat hij het met ons wel gaat uithouden. En wij met hem!

Met vriendelijke groet, Martine en Matthijs.

 

Iago en Aladdin

Goedemorgen,

Aladdin en Iago doen het super goed. Ze moesten even wennen, maar inmiddels mogen we ze zelfs aaien! Aladdin is een echte avonturier en gaat veel op onderzoek uit, Iago is wat rustiger en wacht wat meer af maar doet het ook super goed!

Bedankt voor de uitleg en rondleiding afgelopen zaterdag.

Groet, Celesta en Ricardo.

 

Frey

 

Hier zijn wat foto’s van Frey en zijn vriendin Lola, hopelijk vinden jullie dat leuk!

 

Shinzo

Hoi,

We wilden jullie even een leuke update geven van Shinzo.

Hij luistert goed naar ons, heeft zijn rust gevonden en heeft ons afgelopen week al zoveel plezier geleverd. Hij heeft de honden van onze familie ontmoet en dat verliep ook heel goed.

Vriendelijke groeten, Sophie & Rutger.

 

Rozemarijn en Distel (nu Lilo en Stitch)

Goedemiddag,

Naar aanleiding van het telefoongesprek dat onze baas vanmiddag heeft gevoerd met 1 van jullie vrijwilligers, sturen wij jullie wat foto’s van ons nieuwe huis. Wij hebben inmiddels nieuwe namen, wij heten nu Lilo en Stitch, Lilo is de (volledig grijs met witte oren) voedster en Stitch is de ram (lang en kort haar, 1 blauw oog en een grote witte baan over zijn rug).

Wij doen het beiden super goed, wel was het erg wennen toen wij gescheiden moesten worden. We hebben inmiddels vrienden gemaakt met de poes die hier al woonde en ook gaan we mee met ‘verhaaltjestijd’als het kind (ook onze nieuwe vriend) des huizes naar bed gaat. Wij mogen lekker door het huis rennen en we springen ook lekker op alle meubels die er staan.

Over ongeveer een maand mogen we eindelijk weer samen, zodra we weer samen zijn volgen er meer foto’s.

Groetjes, Lilo & Stitch.

 

Sofietje

Goedemiddag lieve mensen,

Vorig jaar 12 mei heb ik Sofietje bij jullie opgehaald. 16 mei aanstaande wordt ze 7 jaar. We zijn nog steeds heel blij met elkaar en we blijken echt een prima match te zijn.

Het leek me leuk om dit even met jullie te delen. Van succesverhalen wordt iedereen vrolijk.

Lieve groet van Leontine en Sofietje 😊

 

Meloen, Druifje en Kersje

Hallo hallo,

Hierbij even een kleine update van Blacky (Kersje), Stipje (Druifje) en Dotje (Meloentje). Het gaat heel goed met ze. Ik heb ze eerder apart gehouden van de mannen, maar ze konden elkaar wel zien, dat ging eigenlijk heel goed. Later heb ik ze een keertje samen gedaan in de grote ren, toen was ik er wel steeds bij hoor. Ik heb dat steeds wat langer geprobeerd en ze hebben het heel leuk / gezellig met z’n allen.

Wij zijn nu nog even bezig met onze nieuwe keuken, maar als dat klaar is gaat mijn man beginnen met hun nieuwe hok en buitenverblijf. Dat gaat heel mooi worden, foto’s volgen als dat af is. Ik ben heel blij met de konijntjes!

Gr Belia.

 

Sieb

Goedemiddag,

Hierbij een berichtje uit Friesland. Wij dachten dat jullie wel wilden weten hoe het met Sieb gaat. Nou…het gaat heel erg goed. Helemaal tot rust gekomen en ook zijn huidje is weer bedekt met haar. Je kunt goed aan hem merken dat hij zich thuis voelt. Hij is erg vriendelijk maar dominant en ook heel erg speels. Hij vindt het heerlijk om buiten te wandelen en te zwemmen. Sieb is, waar wij ook zijn. Andere honden is nog wel een dingetje, maar ook dat wordt beter. Het liefst loopt hij los door het hoge gras en rent hij graag achter de stok of bal aan. En vervolgens komt hij dan thuis en gaat languit in de zon liggen slapen.

We hebben hem nu 10 maanden en merken echt een groot verschil. Hij kan mee op visite, is vriendelijk maar wel waaks. Alhoewel, als puntje bij paaltje komt, is die waaksheid vooral angst voor het onbekende😊

Hartelijke groet, Andries en Corinne.

 

Borre (update)

Hallo allemaal,

Hier een kleine update over Borre. Hij ligt nu heerlijk zijn ochtendslaapje te doen, want vroeg opstaan, lopen en eten is heel vermoeiend…
Het gaat super goed met Borre! Overdag werken wij thuis en dan slaapt hij heel erg veel en af en toe krijgt hij dan aandacht, daar heeft hij helemaal vrede mee. Aan het einde van de werkdag gaan we vaak met de fietskar (hij vindt de kar geweldig, lekker liggen en kijken) naar de Wollebrand. Dan kan hij met de tienmeterlijn ‘los lopen’. Echt los lopen vinden we nog een beetje spannend, want soms kan hij zo wegrennen en niet meer luisteren, of we komen net een hond tegen waar hij niet zo mee matcht. Want met andere mannelijke zwarte honden of labradoodles kan hij niet zo goed mee overweg. Dus we vermijden liever het conflict. Maar over het algemeen gaan het los lopen super goed, hij houdt ons heel goed in de gaten en trekt een sprintje als we een andere afslag nemen.
Naast het loslopen zijn we nog steeds bezig met het oefenen om alleen thuis te zijn. Want grote paniek bij Borre als we weggaan, wat natuurlijk niet gek is omdat we sinds zijn komst altijd thuis zijn. Maar hij kan al een tijdje een half uur alleen thuis zijn, dus dit bouwen we rustig aan op.

Niet lang na Borre zijn komst zijn we begonnen met de basiscursus bij Hondenschool Westland. Door corona was het een aantal weken uitgesteld. Maar hij is super leergierig, wil alles goed doen en als hij het niet snapt dan haalt hij zijn trukendoos uit de kast: zit, af, plat… Afgelopen vrijdag hadden we examen en hij is geslaagd met alleen maar ‘goed’ en ‘zeer goed’. Wij zijn natuurlijk super trots op hem. Over twee weken starten we met de vervolgcursus.

Laatst ben ik met Borre en nachtje bij mijn ouders en hun hond Pip wezen slapen. Want een wat langere tijd met Pip zijn, zorgt ervoor dat Borre stappen maakt. Borre en Pip zijn helemaal gek op elkaar en ze moeten elkaar aanraken als ze liggen. En we gaan elke week trouw naar de markt. Eerst kaas, dan vis en daarna naar de hondenkraam. Tegenwoordig gaat hij op een afstandje zitten wachten bij de kaas- en viskraam. En hij weet precies wanneer we naar de hondenkraam lopen. Na het kopen van wat lekkers komt de man Borre altijd wat geven. Hij kan zelfs al uit de man zijn hand de snoepjes pakken. En daarna loopt hij trots over de markt richting huis.

Omdat we dichtbij het strand wonen gaan we minimaal 1x per week naar het strand. Dat vindt hij geweldig, lekker achter de bal aanrennen. En we zijn vorige week voor het eerst op een terrasje gaan zitten. Borre had goed uitzicht over de hondjes op het strand, dus hij vermaakte zich prima.

Groeten, Milan, Lisa en Borre.

 

Wizzy en Bloempje

Goedemorgen,

Graag sturen we een kleine update over Bloempje & Wizzy. Het is nu bijna een week geleden dat ze bij ons zijn komen wonen. En wat zijn ze toch leuk! Bloempje moest de eerste middag even wennen en was nog een beetje verlegen. Wizzy daarentegen was direct helemaal enthousiast. Maar ook Bloempje kwam na die eerste middag steeds meer uit haar schulp en ze zijn samen helemaal happy bij ons. En wij zijn enorm blij met hen! 

Elke dag mogen ze ook even lekker door de tuin huppelen en dat vinden ze reuze interessant. We hadden zeker verwacht lieve konijntjes te treffen, maar Bloempje & Wizzy zijn zoveel meer! Zo lief, enthousiast en altijd even vrolijk komen ze je begroeten.

Lieve groetjes van Bloempje, Wizzy, Vincent en Ilse.

 

Ben en Zinzi

Goedemiddag,

Het gaat goed met Zinzi en Ben. Ze worden steeds rustiger en kunnen steeds meer hebben. Overdag zonderen ze zich nog wel af, maar ze verstoppen zich niet. De nachten vindt Ben wat zwaarder. Hij houdt er niet van als de deuren van de slaapkamers dicht zijn en gaat dan miauwen totdat de deur open gaat. Dit kan de hele nacht doorgaan. Wordt wel wat minder. Ze vinden het heerlijk om te kroelen en vechten soms letterlijk om de aandacht.

Ik had niet verwacht dat ze zo snel dit resultaat zouden behalen. Nu nog geduld hebben dat ze gewoon overdag in de woonkamer durven en niet schrikken als iemand langsloopt. De was kan ik al wel uitkloppen en ophangen waar ze bij zijn. Hier schrikken ze niet meer van. Ze gaan elke dag een stapje vooruit.

Met vriendelijke groet, Ilse.

 

Elmo

Hallo allemaal,

Hierbij een update van Elmo. We hebben hem nu bijna twee maanden (vanaf 5 maart). Hij is echt een lieverd! Hij is wel eens angstig, maar dat wordt steeds minder. Sinds kort mag hij ook in de tuin rondlopen, wel nog onder toezicht. Hij vindt het buiten super leuk!

Ook heeft hij de eerste verdieping ontdekt en ligt dan graag op bed. ‘s Ochtends wil hij even geaaid worden, maar voor de rest van de dag gaat hij eigenlijk zijn eigen gang. Hij geeft zelf aan wanneer hij geaaid wil worden en gaat dan als het genoeg is zelf weg. Ook eet en drinkt hij goed en gaat netjes op de kattenbak. Wij denken dat Elmo geen last (meer) heeft van zijn buikbreuk. De haren op zijn buik, die geschoren waren voor de operatie aan zijn buikbreuk, zijn bijna aangegroeid. 

Tot zover de update over Elmo. Wij hopen nog lang van zijn aanwezigheid te kunnen genieten!

Groetjes van de familie Bijl.

 

Evi (update)

Beste medewerkers,

Sinds eind oktober hebben wij poes Evi in huis. Ze doet het nog steeds heel goed. Nu ze blaasgruisdieet krijgt, plast ze niet meer buiten de bak en het contact met de andere twee katten gaat goed. Verder kletst ze wat af. Als we tegen haar praten, gaat ze spinnen en miauwen en als ze blikvoer verwacht trekt ze al haar charmes uit de kast en krijgt elk meubelstuk een kopje. Ze komt ook lekker bij ons op de bank liggen. Aaien is nog een brug te ver, maar dat hoeft ook helemaal niet. Ze is zo onwijs leuk en grappig. Ik stuur een filmpje mee waarop ze spint en babbelt. Hopelijk werkt het.

 Groetjes, Melissa.