Post geplaatste dieren

Pablo (update)

Beste medewerker Dierenstee,

Vandaag is Pablo naar de dierenkliniek in Roosendaal geweest voor de controle van zijn bekkenfractuur. De arts was niet ontevreden, maar zag op de röntgenfoto één ding dat problemen zou kunnen geven: een donkere vlek rond de kop van de schroef in het bekken. Als Pablo daarvan klachten krijgt, dan moet de schroef eruit, anders kan deze blijven zitten. In dat geval moeten we weer contact op nemen. Vooralsnog geen reden tot ingrijpen. 

De bench-rust is bij deze opgeheven. Pablo mag vrij in huis lopen en het is ook geen probleem als hij op of van de bank af springt. Lopen moet langzaam opgebouwd worden, eerst kleine stukjes, dan geleidelijk steeds langer. Pablo moet voorlopig nog aan de lijn en mag nog niet hard lopen, dus niet met de bal gooien. We hebben dus van de gelegenheid gebruik gemaakt om een héél klein stukje met Pablo aangelijnd door het bos te lopen. Pablo heeft ervan genoten (en wij ook).

Vriendelijke groeten, René, Henny, …. en Pablo.

 

Boaz en Benthe (nu Balou en Luna)

Geachte heer, mevrouw,

Onze kittens die we vorig jaar bij jullie hebben geadopteerd zijn vorige week 1 geworden, dus dit leek mij een goed moment om een kleine update te sturen.
Balou en Luna, toen nog Boaz en Benthe, zijn een onmisbaar deel van ons geworden. Balou eet alles wat hij te pakken kan krijgen en komt ‘s avonds het liefst bij je knuffelen. Luna jaagt graag en kletst ook met je. Beide zijn ze ontzettend lief voor ons en voor elkaar, aangezien ze bijna nooit hissen, bijten of krabben.

Ze hebben soms nog wel wat klachten van hun longen waarbij ze moeten hoesten, waarover we toen ook contact hadden, maar door hun medicatie zijn ze voornamelijk weer klachtenvrij.

Lieve groet, Age, Lea, Balou en Luna. 

 

Pablo

Beste medewerker Dierenstee,

We hebben Pablo nu 11 dagen. Pablo maakt het goed hier, en raakt al prima aan ons gehecht (en wij aan hem). Pablo is een lieve hond en we zijn reuze blij met hem. Natuurlijk moet hij vanwege het herstel van zijn bekkenoperatie nog benchrust houden, en dat valt hem wel eens zwaar, want hij heeft heel veel energie. We wisselen het verblijf in de bench af met liggen op de bank (zie foto), en tijdens uitstapjes zit hij in de hondenbuggy, koppie naar buiten want hij wil alles zien. Katten die hij vanuit de buggy ziet, die negeert hij, maar duiven en kraaien, dat is een ander verhaal, dan gaat hij gek. Het is maar goed dat hij vastzit, want anders gaat hij er beslist achteraan.
Verder is Pablo een echte knuffelaar, als je even stopt met aaien kan hij heel zielig piepen, alsof hij vermoord wordt. Pablo kan niet wachten tot hij vrij door het huis mag lopen. Als je de bench opent, dan moet je hem héél vlug pakken, want hij is razendsnel.

Vriendelijke groeten, René, Henny, en…. Pablo.

 

Luna

Beste medewerkers Dierenstee,

Twee weken is Luna nu bij mij. Samen met Adi en enkele goede vrienden kan ze wennen aan haar nieuwe huis en nieuwe mand.

Luna is vrolijk en gezellig en erg lief. We spelen met de bal. Doen zoekspelletjes en maken wandelingen, zoals hier op de foto in ons Plassengebied. Luna is erg nieuwsgierig. Veel nieuwe dingen komen op haar af. In juni begint de hondencursus in Nieuwkoop voor haar.

Bezoek thuis ontvangen is voor haar heel erg moeilijk. Het opspringen ben ik aan het afleren. Daar heeft ze nog veel hulp bij nodig. En ik geduld en wat tijd.

Met vriendelijke groeten, Luna en Joke.

 

Woezel (update)

Goedemorgen,

Hierbij nog even een update over onze Woezel. Ze begint zich steeds meer thuis te voelen hier. Ze is nog wel schrikkerig, vooral ten opzichte van mijn man. Hij kan haar af en toe aaien, maar soms rent ze hard weg. Hopelijk zal dat met de tijd nog beter gaan. Ondanks dat ze nog schrikkerig is, is het wel een blij poesje! Ze kletst (miauwt) veel en is erg gek op eten. Spelen met de verenhengel of gewoon een lintje vindt ze ook leuk. Zoals jullie de foto kunnen zien vindt ze het heerlijk om af en toe even in de tuin te scharrelen. Dan gaat ze helemaal liggen rollen en gras eten. 

We vinden het heel fijn om te zien dat ze zo opbloeit en weer gewoon poes kan zijn, daar worden wij ook blij van!

Hartelijke groet, Marja.

 

Stripe (nu Poekie)

Beste medewerkers van De Dierenstee,

Vandaag precies 1 jaar geleden heb ik Spoekie (Pluizenbol), voormalige naam Stripe, opgehaald. Het was een zeer angstige poes die maandenlang in haar mandje onder de kast heeft gelegen en alleen in de nacht tevoorschijn kwam om te eten en op de bak te gaan.Als je te dicht bij haar langsliep, begon zij te blazen en haalde ze naar je uit, dus hebben we haar alle ruimte en rust gegeven. Dit samen met lekkere brokjes, een schone bak, diverse speeltjes en heel veel geduld heeft ertoe geleid dat ik nu een prachtige poes heb rondlopen, die niet meer bang voor mij en mijn dochter is.

Overdag ligt zij meestal in haar krabpaal te slapen en ‘s avonds komt zij naar mij toe en zoekt zij gezelschap. Ik moet dan met haar spelen en zij ligt dan op haar rug te rollen. Dat spelen doe ik met mijn hand onder een deken, zij komt dan ook langs om kopjes te geven, echter zodra zij mijn hand ziet deinst zij terug. Heel af en toe komt zij aan mijn vingers snuffelen maar dat is een uitzondering.Zodra voeten en handen in het zicht zijn en bewegen is het foute boel, dat zal haar trauma uit het verleden zijn wat (nog) opspeelt.

Toch kan ik merken dat zij met name de laatste weken steeds meer het contact zoekt als ik thuiskom of ben, ik praat tegen haar en Spoekie begint steeds vaker terug te praten. Op het moment dat zij dat doet, prijs ik haar natuurlijk de hemel in. 

Heel af en toe springt zij bij me op de bank, maar dan moet ik wel doodstil blijven zitten, bij de minste beweging gaat Spoekie er vandoor. Lukt het me om stil te zitten, dan gaat zij op een gegeven moment lekker liggen slapen, dit doet zij meestal met haar rug naar mij toe. Dat laatste is voor mij een teken dat zij mij vertrouwt, net als dat zij voor me op de grond ligt met haar buik omhoog.

Al met al ben ik heel blij met haar en kan me niet meer voorstellen dat zij niet rond zou lopen, nu alleen het laatste stapje nog, het aanhalen. Mocht dat niet komen, wat ik me bijna niet voor kan stellen, is het ook goed.

Met vriendelijke groet, Remco en Nikki.

 

James (nu Dikkie)

Goedemiddag,

Ik wil jullie graag vertellen hoe het met James gaat. Twee weken geleden zijn wij hem op gaan halen bij de Dierenstee. In het begin was hij overdag zeer angstig, maar s’avonds komt hij graag bij ons zitten. Maar wat een lieve kat is het!! Hij wordt heel graag aangehaald en gaat steeds meer zijn draai vinden in ons gezin. Hij is heel rustig en is echt een knuffelaar. Hij gaat (nog) niet graag naar buiten, maar dat gaat ook wel goed komen. 

Wij zijn heel blij met Dikkie (James lag een beetje moeilijk omdat een pasgeboren neefje zo heet). We hopen nog lang plezier van hem te hebben.

Groetjes van Familie van der Heiden.

 

Zoef en Browny

Beste allemaal,

Drie weken geleden hebben we Zoef en Browny geadopteerd. De eerste week moesten ze even wennen aan alle nieuwe geluiden en het verblijf, maar ze waren vooral heel nieuwsgierig. Inmiddels zijn ze helemaal gewend. Ze springen en knabbelen de dag door en hebben het naar hun zin. Ook wij zijn helemaal verliefd op dit duo!

Groetjes, Anne Marie, Iris en Patrick.

 

Link (update)

Beste allemaal,

Na een lange dag hard werken komt ons baasje ineens aan met een krantje. En staat daar toch ineens onze Link in. Sta er helemaal versteld van, wat leuk en trots zijn wij op onze grote jongen, die nog elke dag een klein stapje vooruit durft te zetten.

Met heel veel liefde en vriendelijke groetjes, Dylan, Siep en Link.

 

Bollie

Goedenavond,

Ik denk, ik stuur jullie even een mailtje hoe het met Billy en Bollie gaat. Ze zijn helemaal gelukkig, springen en rennen in het rond en zijn heel erg nieuwsgierig. Erg leuk om te zien.

Ik wil jullie nogmaals hartelijk danken voor alle moeite die jullie hebben genomen om Billy aan Bollie te koppelen!

 

Pepper

Goedemorgen,

Ik zou nog wat laten weten hoe het met Pepper gaat. Het gaat hartstikke goed met Pepper. Eerste dagen even alles verkennen, maar voelde zich al gauw op zijn gemak. Hij is sinds verleden week ook lekker buiten aan het spelen en komt om de haverklap even om het hoekje kijken om te kroelen, eten of even tukkie doen. Het is echt een lieverd.

Groetjes Chantal, Fyke en Jayda.

 

Jasmin

Goedemorgen allemaal,

Wat foto’s van het love duo haha. Gaat echt geweldig, ze zijn continu samen. Heel leuk om te zien, ze zijn erg blij, iedereen hier in huis.

Nogmaals dank voor jullie inspanning! 

Met vriendelijke groet, Patrick.

 

Bono (update)

 

Bowdy (nu Bowie)

Hoi,

Het is nu 3 maanden geleden dat ik Bowie aka Bowdy bij jullie heb opgehaald. Ik moest van hem zeggen dat:

Hij met blijdschap op mij wacht, staat te roepen aan de andere kant van de deur, dat hij dan zijn liefde laat zien, hij gek is op water uit de kraan, dat hij voor het eerst buiten op stap is geweest, maar het eigenlijk al voor gezien houdt, dat hij gek is op losliggende veters en zijn speelmuisje, dat hij en Sid de kater die ik al had, vrienden zijn geworden. Maar HET hoogtepunt is samen tv kijken op mijn schoot of op mijn zij, of samen op bed liggen of naast mijn computer liggen mijn werk in de gaten houdende. Kortom,  het gaat meer dan uitstekend. 

Groetjes, Bianca.

 

Joop en Daan (update)

Hallo,

Weten jullie het nog? Wij zijn Joop en Daan en we zijn 18 december vorig jaar opgehaald. Het gaat heel goed met ons. Dat wilden we nog even vertellen.We spelen nu ook buiten en dat vinden we heerlijk. Daantje is nog wel een beetje een bangerd, maar het is al een enorme vooruitgang sinds hij thuis is. Kroelen doen we allebei heel graag, net als eten en lekker slapen. 

Groetjes en een poot van Joop en Daan.

 

Inki

Goedemiddag Dierenstee,

Een paar weken geleden hebben wij konijntje Inki opgehaald.

Bij deze wil ik melden dat het heel goed met haar gaat. Ze is een beetje een adhd konijn en heeft het druk met graven, knagen of gewoon lekker rondrennen. Maar af en toe heeft ze tijd om Billy een wasbeurt te geven of andersom. En heel soms blijft ze ook even zitten, zodat ik een kriebel achter haar oren mag geven Maar niet te lang, want er is zoveel te doen. 😊

Groetjes, Adriana.

 

Sam

 

Emmy en Elliott

Goeiedag,

Jullie vroegen nog om foto’s van Emmy en Elliot.
Ze vermaken zich hier prima en rennen nog aardig het huis door. (energie genoeg dus 😉).

Groetjes, Pepijn.

 

Maxi

Goedemorgen,

Donderdag hebben we Maxi opgehaald. Wat een lieverd is het. Mijn ouders zijn erg blij met zijn gezelschap en Maxi zelf heeft zijn plekje er ook al snel gevonden. Hierbij wat leuke foto’s.

Groet Jolanda.

 

Ferrow en Bowen (nu Bo en Fin, update)

Even een update van (voor jullie Bowen en Fellow) de leukste konijntjes. Ze genieten van het heerlijke weer en alle vrijheid in de tuin. Ze knabbelen aan alles maar bij voorkeur winterwortel.

Veel groetjes van ze!

 

Bono (update)

Vannacht nog apart gezeten. Vanmorgen nog even achter elkaar aangerend en in de billen gebeten en nu moe en tevreden samen in het nachthok. Hopen dat het goed blijft gaan

Groetjes Betsy.

 

Nola (update)

Hoi,

Hierbij nog wat foto’s van Nola, lekker languit in het zonnetje wat de woonkamer in schijnt. Ze komt ook op schoot en ligt lekker relaxed in haar mandje. 

Groetjes, Karin.

 

Bono

Bono en Penotti hebben al even bij elkaar gezeten. Penotti is wat bazig en Bono heel relaxt!

Alberta.

 

Nola

Hoi, hierbij wat foto’s van Nola.

Groetjes, Karin 

 

Woezel (update)

Goedemiddag,

Het gaat steeds wat beter met Woezel, ze is nog steeds erg schrikkerig, maar komt wel wat meer beneden op de bank/vensterbank liggen. Dus dat is een goed teken! Alvast fijn weekend.

Hartelijke groet, Marja.

 

Charlie

Goedemorgen,

Hierbij een kleine update van Charlie.

Het gaat goed met Charlie, al moest ze wel even wennen aan de hond. We kregen dan van die staarwedstrijden. Veilig tussen de benen van mijn man. Max is super lief voor haar.

In het begin lag Charlie in een houding waarbij ze snel weg kon, dat werd later anders. Op de foto ligt ze naast me te slapen op de eetkamerbank. Ik heb hier ook een filmpje van, want ze snurkte erg hard 😱, ze overstemde de TV.

In het begin bleef zo vooral boven en ging op onderzoek uit. Charlie gaat goed op de kattenbak en kan om haar eten vragen. Stel je voor dat ik niet snel genoeg ben 🙂 Langzaam komt ze meer naar beneden en af en toe gaat ze de tuin in. Nu is het weer nog niet geweldig, dus dat is een kwestie van tijd. Ik geloof dat ze het naar haar zin heeft. Wij hebben het in ieder geval met haar naar ons zin.

M.v.g. Fam. Sparenberg.