Post geplaatste dieren

Rosa

Goedendag beste mensen,

Update over Rosa. In de auto miauwde ze zacht tot de Haringvlietbrug. Thuisgekomen stapte ze voorzichtig uit haar koffer. Liep door de kamer te snuffelen en kroop achter de bank. Als wij aan haar roepen komt ze voorzichtig te voorschijn, wil gelijk kopjes geven en geaaid worden .

Tot nu toe gaat et echt goed. Ze kijkt op van een auto die voorbij gaat of de klok die slaat ..zo’n raar ding hé… kruip ik veilig achter de bank. En nu net, ja je gelooft het niet, springt ze op schoot en kroelen. Eventjes ging ze liggen en nu kroop ze voor het eerst in haar mandje. Het is tot nu toe genieten, de rest komt wel.

Hg Karin en Nadine.

 

Picanto en Stonic (nu Jip en Janneke)

Ha medewerkers van de Dierenstee,

Even een mailtje van ons, we hebben het goed naar ons zin op ons nieuwe adres, we eten en drinken goed. Zijn erg ondernemend, maar ook erg lief. Van de week waren we al uit de ren gebroken, maar gelukkig weer gevangen achter in de tuin en maatregelen getroffen dat het niet weer gebeurt.

Groetjes van Jip en Janneke.

 

Jacky

Beste Dierenstee,

Het is deze week alweer 7 jaar geleden dat ik Jacky bij jullie heb opgehaald. Hij is inmiddels 17 jaar en 5 maanden en het gaat gezien zijn leeftijd best goed. De wandelingen zijn wat kort en als hij moe is gaat hij in de hondenbuggy. We zijn nog heel gelukkig met elkaar! Bijgevoegd een recente foto.

Vriendelijke groet van Sara.

 

Swen

Hi iedereen bij de Dierenstee!

We zijn inmiddels ruim twee maanden verder en willen graag een update sturen over onze lieve Swen! Het gaat super goed met Swen en hij is al helemaal gewend in zijn nieuwe huisje. Hij voelde zich al heel snel thuis, en daar zijn we maar al te blij mee!

Met maar liefst 3 verdiepingen en een grote tuin tot zijn beschikking, is hij al flink aan het ravotten geweest. Hij heeft ontzettend veel energie en heeft echt al leven in de brouwerij gebracht. Naast dat hij graag speelt met de hengel met veren eraan, is hij ook fan van een tukkie doen op het grote bed (het liefst op gewassen beddengoed of handdoeken 😉), in zijn kartonnen krabmeubel én in de vensterbank, waar hij lekker uit het raam kan kijken en alles en iedereen in de gaten kan houden.

Inmiddels komt Swen ook regelmatig tussen zijn baasjes in liggen op de bank, maar zit hij ook lekker warm op schoot. Dat vinden wij maar al te gezellig! We houden ontzettend veel van Swen en zijn mega blij dat we hem een goed en liefdevol huisje kunnen bieden.

Tot de volgende update! Liefs van Swen en zijn baasjes Michelle en Carlo.

 

Dopey

Hoi Esmée,

Ik wil even laten weten dat het goed gaat met Dopey en Eef, ze zijn goede maatjes geworden. We zijn super blij met hem, wat een heerlijk relaxt beestje is het. 

Ze zitten als ik niet thuis ben nog even in een paneelren, omdat ik een laurierboom heb waar hij bij kan en die moet ik nog even kort snoeien.

Verder merk ik wel dat hij een enorme eetlust heeft. Alles wat hij krijgt gaat meteen op. In het begin at hij alles op voor Eef de kans kreeg, maar inmiddels lijkt zij daaraan gewend en valt zij ook meteen aan op de voerbak. Ze realiseert zich vast dat het snel eten of niet eten is… haha. Bedankt voor jullie hulp en wellicht tot ziens voor een logeervakantie.

Met vriendelijke groet, Marieke.

 

Midas

Goedemorgen mensen van dierenasiel De Dierenstee,

Vandaag precies 1 jaar geleden kwamen wij bij jullie langs en hebben wij Midas opgehaald. We zochten een speelmaatje voor onze kitten die we toen al hadden. Hierbij een update!

Midas was de eerste paar dagen een heel schuw katje die alleen maar achter de wasmachine zat. Toen hij na een aantal dagen onze andere kitten zag, was het liefde op het eerste gezicht. Het duurde een hele tijd voordat hij ons vertrouwde, maar nu komt hij aangerend om ons te begroeten zodra wij thuiskomen. Onbekende mensen vindt hij nog wel heel spannend, maar ook dat gaat steeds iets beter. Midas is uitgegroeid tot een gezonde, knappe, speelse, blije, jong volwassen kat! Heel erg bedankt voor de goede zorgen!

Met vriendelijke groet, Jeffrey en Elisa. 

 

Dipsy

 

Mia

Goedemorgen,

Na drie toch wat spannende weken voor Mia en Pyke hebben ze gisteren en vannacht voor het eerst geheel samen in het hok doorgebracht.  Ze waren naar elkaar toe aan het graven, dus besloten het hek ertussen uit te halen. Ze tasten nog een beetje af, maar eten samen en laten elkaar verder gewoon doen. 

Hopelijk zullen ze elkaar nog meer gaan opzoeken maar het lijkt me de moeite waard dit nog de tijd te geven.

Met vriendelijke groet, Janneke.

 

JayJay (nu Deva)

Goedemorgen lieve mensen,

Via deze weg willen wij jullie even een update geven over JayJay. Vandaag is zij precies een week bij ons en ze doet het al vanaf dag één super goed! De eerste paar uur waren natuurlijk even wennen, maar al vrij snel voelde zij zich thuis, wat wij nooit zo snel hadden verwacht.

Ze wil graag geaaid worden en speelt heel leuk met haar speeltjes. Vooral de zelfgemaakte speeltjes van mijn moeder zijn favoriet. Ze is lief voor iedereen, ook als er (voor haar) vreemden komen deinst ze niet terug en zoekt de gezelligheid meteen op! Als wij de trap op- of af gaan, ligt mevrouw languit op de treden en heeft dan zoiets: je stapt maar over mij heen als je er langs wilt, ik lig hier prima! Eten, drinken en op de kattenbak gaan, gaat vanaf het begin ook al heel goed.

Zodra ze eten / iets lekkers krijgt of als ze überhaupt iets hoort ritselen in de keuken, dan zit mevrouw er zo bij (zie foto). Ze is zo lekker nieuwsgierig haha!

We zijn super blij met haar en kunnen haar nu al niet meer wegdenken binnen ons gezin. Dankbaar dat wij haar in ons leven mogen hebben! Wel hebben wij haar een andere naam gegeven, namelijk: Deva. Wij vonden dit iets beter bij haar passen dan JayJay.

Binnenkort zullen wij jullie weer een foto + update sturen. Voor nu in ieder geval alvast een goed weekend gewenst. Liefs en een pootje van Deva.

Met vriendelijke groet, Wendy en Gerald.

 

Iduna

Hallo!

Hierbij een korte update over Iduna. Zij is nu ruim twee weken bij mij en het gaat heel goed met haar! Ze was al vlug gewend aan haar nieuwe omgeving: toen ik haar thuisbracht kwam ze al direct uit haar reismand om haar nieuwe huisje te verkennen, en sindsdien voelt ze zich helemaal op haar gemak. Ook gebruikt ze sinds het begin al netjes de kattenbak, en eet en drinkt ze goed. Ik heb het medicijn voor haar blaas opgemaakt, en ik koop nu brokjes die de urinewegen ondersteunen. Die zullen hopelijk ook helpen om blaasproblemen in de toekomst te voorkomen.

Verder is ze een heel gezellig en lief huisgenootje. Het liefst is ze zoveel mogelijk bij mij in de buurt, en ligt ze lekker in haar mandje te slapen. Ook speelt ze af en toe graag met haar muisje of andere speeltjes. Ze is ook gek op haar natvoer en kattensnoepjes. Ze vindt het enorm gezellig als er visite langskomt, dan maakt ze een rondje door de woonkamer om van iedereen aandacht te krijgen! Ik ben erg blij met haar, en ik denk dat zij het hier ook goed naar haar zin heeft. Bedankt voor jullie hulp, en voor jullie goede zorgen voor haar!

Met vriendelijke groet, Angela.

 

Kira (update)

Hallo medewerkers van de Dierenstee,

Hierbij een zomerse groet van Kira, alweer twee jaar geleden bij jullie opgehaald. Ze geniet nog volop van alle leuke dingen, maar het liggen in zon blijft haar favoriete tijdverdrijf.

Onlangs is ze uitgebreid onderzocht en verkeert in goede gezondheid, wat fijn is, gezien haar leeftijd van 19 jaar. Gelukkig kan ze dag en nacht op een veilig balkon, wat ze graag doet, al is het maar om de vogeltjes te bekijken in de bomen overdag.

Groet, Eric.

 

Ismael (nu Simon)

Hallo allemaal,

We wilden laten weten dat Ismael (ondertussen omgedoopt tot Simon), zijn thuis heeft gevonden. Wat een genot is hij, zo lief en gezellig! Bedankt, voor de goede zorgen en het vertrouwen.

Liefs, Familie Klein.

 

Tiamo (nu Tommie, update)

Beste Dierenstee,

Na circa 3,5 jaar weer eens een update van onze lieve Tommie. Hij doet het fantastisch en is een trouwe vriend, speelmaatje, grote knuffelbeer en bodyguard met zijn 50+ kg. Hij hoort helemaal bij ons en we gaan regelmatig samen op pad en elke dag naar het bos. Inmiddels wordt hij al een beetje grijs. Hij is dan ook al bijna 9 jaar! Een kennis van ons heeft een prachtig schilderij van hem gemaakt, zie de foto.

Hartelijk dank voor jullie goede zorgen destijds. Jullie hebben hem veel liefde gegeven op een moment dat hij dat hard nodig had.

Groeten, Vera en Alexander.

 

Mickey en Minnie (nu Keesje en Lotje)

 

Mikki

Beste medewerkers en vrijwilligers van de Dierenstee,

Even een update over Mikki. Het gaat heel goed met hem, na een paar dagen wennen is Mikki snel uitgegroeid tot een vrolijke en speelse huisgenoot die gezellig terugmauwt als je tegen ‘m praat. Hij is erg aanhankelijk en is vrijwel altijd bij me in de buurt, volgens mij heeft hij het prima naar z’n zin hier!

Groeten, Eva.

 

Mickey (nu Tom, update)

Goedemiddag allemaal,

Kennen jullie hem nog (zie foto in bijlage)? Even een berichtje van Tom (Mickey).

Het is echt een schat van een beest. Praat gezellig de hele dag door. Ons ochtendritueel is wanneer uit bed dat we even moeten knuffelen. Soms zelfs 5 minuten lang. Mocht ik toch naar mijn werk moeten, dan zit hij bij aankomst voor het raam en word ik op afstand al begroet (hij kent mijn auto).

Dan gaat ie naar buiten waar hij heerlijk op het balkon geniet in zijn nieuw gekochte huisje. Meestal ligt ie lekker languit. Zelfs met regen gaat ie daar graag even schuilen. In de avond komt ie vaak nog even op schoot liggen, maar ook wel regelmatig in zijn mandje.

Hij speelt nog supergraag. Ook met eten gaat het nu heel goed. Het is geen obsessie meer en is heel relaxed. Hij krijgt zijn eten in een aantal delen gedurende de dag door en laat zelfs soms wat staan voor een later moment. Spugen heeft ie al een flinke tijd niet meer gedaan. Er is geen dag dat Tom niet vrolijk is.

Vriendelijke groetjes, Dick.

 

Soja en Tofu

 

Lotus

Hej!

Ik had beloofd om een foto te sturen van Lotus en Muffin. Later zal ik ook een filmpje sturen 😊. 

Het gaat heel goed tussen Lotus en Muffin. Ze zijn een fijn koppel.

Hartelijke groet, Esther. 

 

Mogli (update)

Hallo allemaal,

Het gaat heel goed met Buddy, wat zijn we blij met hem! Elke dag kruipt hij iets meer uit zijn schulp en ontdekt hij nieuwe dingen. Hij is heel mooi, lief en slim en kletst er al lekker op los. Miauw lijkt ‘melk’ te betekenen😊

Noortje houdt de wacht bij haar voerbak en favoriete slaapplekjes, dat maakt Buddy allemaal niets uit, want die moet nog zoveel andere dingen onderzoeken.

Met Noortje spelen, dat komt later. Wij gaan er vanuit dat we nog veel plezier van en met deze twee lieve poezen gaan beleven.

Groeten uit Brabant! Johan en Jacqueline, Noortje en Buddy.

 

Pablo (update)

Beste medewerker Dierenstee,

Vandaag is het precies twee maanden geleden dat we Pablo geadopteerd hebben. En vandaag heeft die kleine wildebras voor het eerst toegang gehad tot de krat met hondenspeelgoed van onze vorige minpin Cailin. We denken dat zijn herstellende bekken dat wilde gespeel nu wel aankan. Het was dolle pret, stuiterend door de kamer, en daarna uitgevloerd op zijn gele lievelingsdeken.

Vriendelijke groeten, René, Henny en Pablo. 

 

Udo (nu Mike)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Mike, alias Udo, is nu ruim drie weken in het Haagse. Na een eerste paar spannende dagen in een vreemde omgeving met vreemde mensen en dieren ging hij langzaam wennen. De introductie moest wel iets rustiger en consequenter dan bij het ophalen werd geadviseerd.

Mike is ontzettend nieuwsgierig en wordt tussen de energiepieken door graag aangehaald. Nog een paar weekjes wachten en dan mag hij naar buiten.

Met vriendelijke groet, Aletta, Mike, Harvey.

 

Jones

Goedemiddag kanjers van de Dierenstee,

Het gaat heel erg goed met Jones. Nu 3 weken bij ons, ongelofelijke schat is het.

Groeten Bart.

 

Pablo (update)

Beste medewerker Dierenstee,

Vandaag zijn we met Pablo de Bunkerroute gaan lopen door de duinen bij de Punt (bij Ouddorp). En later naar het strand bij de Brouwersdam. We hadden de indruk dat de ervaring “strand” nieuw was voor Pablo. Na de eerste verbazing bleef hij rennen, voor zover de uitlooplijn dat toeliet, want helemaal los, dat durven we nog niet.

Vriendelijke groeten, René, Henny, ….. en Pablo.

 

Mogli (nu Buddy)

Hallo Esmée,

Hierbij alvast een kort eerste bericht over Mogli. Wij noemen hem nu Buddy – dat vinden wij een mooie combinatie van Uddel en Mogly 🙂 Allereerst willen wij alle medewerkers en vrijwilligers van de Dierenstee enorm bedanken voor jullie hulp. Jullie doen erg goed werk en we zijn blij dat jullie Buddy aan ons konden matchen.

De reis naar huis ging heel goed, hij was erg rustig in zijn mandje en heeft zelfs een beetje liggen kroelen en spinnen. Thuis ging alles ongeveer zoals jullie hadden voorspeld. Buddy ging vanuit het mandje onder de kast en Noortje keek enigszins geschrokken en verbaasd toe.Zaterdag overdag hebben we Buddy niet veel gezien, maar in de avond kwam hij even in de huiskamer kijken. Noortje vond dat heel vreemd, heeft hem van een afstandje bekeken, maar er is niet gevochten (Noortje kan wel heel hard ‘grommen’ – maar dat vindt Buddy niet interessant).Zondag overdag heeft Buddy vooral veel buiten in de ren gezeten, zondagavond konden we al aaien en kroelen, hij eet en drinkt goed. Noortje houdt afstand, dat vinden wij prima. Wij houden jullie op de hoogte van de vorderingen die Buddy ongetwijfeld nog gaat maken!

Groetjes uit Brabant, Johan, Jacqueline, Noortje en Buddy.

 

Sunny

Hallo,

Mijn moeder had jullie pas aan de telefoon over hoe het met Sunny gaat en toen werd er gezegd dat we ook foto’s mochten sturen, dus bij deze!

Hartelijke groeten, Lieke.

 

Layla (update)

Vanaf het begin was alles echt wennen voor Layla. Maar met veel geduld, wat rust en een kleine aanmoediging kom je heel ver .

In het begin absoluut geen directe maatjes, maar alles op afstand bekijken en het een plekje geven en vooral op Layla haar eigen tempo. Kunnen nu wel zeggen dat het dik is geslaagd voor de dames, zijn inmiddels beste maatjes. En blij dat ze een mooi thuis heeft gevonden bij ons en bij Sofie. Nogmaals bedankt namens een blije familie hier.  

Met vriendelijke groet  : Pieter, Christa, Layla & Sofie.

 

Olly (update)

Hallo allemaal,

Nog een paar plaatjes van Olly in zijn nieuwe huis; hij heeft het -denken we – prima naar zijn zin :-).

Hartelijke groeten, Judith.