Post geplaatste dieren

Borre (update)

Hallo allemaal,

Hier een kleine update over Borre. Hij ligt nu heerlijk zijn ochtendslaapje te doen, want vroeg opstaan, lopen en eten is heel vermoeiend…
Het gaat super goed met Borre! Overdag werken wij thuis en dan slaapt hij heel erg veel en af en toe krijgt hij dan aandacht, daar heeft hij helemaal vrede mee. Aan het einde van de werkdag gaan we vaak met de fietskar (hij vindt de kar geweldig, lekker liggen en kijken) naar de Wollebrand. Dan kan hij met de tienmeterlijn ‘los lopen’. Echt los lopen vinden we nog een beetje spannend, want soms kan hij zo wegrennen en niet meer luisteren, of we komen net een hond tegen waar hij niet zo mee matcht. Want met andere mannelijke zwarte honden of labradoodles kan hij niet zo goed mee overweg. Dus we vermijden liever het conflict. Maar over het algemeen gaan het los lopen super goed, hij houdt ons heel goed in de gaten en trekt een sprintje als we een andere afslag nemen.
Naast het loslopen zijn we nog steeds bezig met het oefenen om alleen thuis te zijn. Want grote paniek bij Borre als we weggaan, wat natuurlijk niet gek is omdat we sinds zijn komst altijd thuis zijn. Maar hij kan al een tijdje een half uur alleen thuis zijn, dus dit bouwen we rustig aan op.

Niet lang na Borre zijn komst zijn we begonnen met de basiscursus bij Hondenschool Westland. Door corona was het een aantal weken uitgesteld. Maar hij is super leergierig, wil alles goed doen en als hij het niet snapt dan haalt hij zijn trukendoos uit de kast: zit, af, plat… Afgelopen vrijdag hadden we examen en hij is geslaagd met alleen maar ‘goed’ en ‘zeer goed’. Wij zijn natuurlijk super trots op hem. Over twee weken starten we met de vervolgcursus.

Laatst ben ik met Borre en nachtje bij mijn ouders en hun hond Pip wezen slapen. Want een wat langere tijd met Pip zijn, zorgt ervoor dat Borre stappen maakt. Borre en Pip zijn helemaal gek op elkaar en ze moeten elkaar aanraken als ze liggen. En we gaan elke week trouw naar de markt. Eerst kaas, dan vis en daarna naar de hondenkraam. Tegenwoordig gaat hij op een afstandje zitten wachten bij de kaas- en viskraam. En hij weet precies wanneer we naar de hondenkraam lopen. Na het kopen van wat lekkers komt de man Borre altijd wat geven. Hij kan zelfs al uit de man zijn hand de snoepjes pakken. En daarna loopt hij trots over de markt richting huis.

Omdat we dichtbij het strand wonen gaan we minimaal 1x per week naar het strand. Dat vindt hij geweldig, lekker achter de bal aanrennen. En we zijn vorige week voor het eerst op een terrasje gaan zitten. Borre had goed uitzicht over de hondjes op het strand, dus hij vermaakte zich prima.

Groeten, Milan, Lisa en Borre.

 

Wizzy en Bloempje

Goedemorgen,

Graag sturen we een kleine update over Bloempje & Wizzy. Het is nu bijna een week geleden dat ze bij ons zijn komen wonen. En wat zijn ze toch leuk! Bloempje moest de eerste middag even wennen en was nog een beetje verlegen. Wizzy daarentegen was direct helemaal enthousiast. Maar ook Bloempje kwam na die eerste middag steeds meer uit haar schulp en ze zijn samen helemaal happy bij ons. En wij zijn enorm blij met hen! 

Elke dag mogen ze ook even lekker door de tuin huppelen en dat vinden ze reuze interessant. We hadden zeker verwacht lieve konijntjes te treffen, maar Bloempje & Wizzy zijn zoveel meer! Zo lief, enthousiast en altijd even vrolijk komen ze je begroeten.

Lieve groetjes van Bloempje, Wizzy, Vincent en Ilse.

 

Ben en Zinzi

Goedemiddag,

Het gaat goed met Zinzi en Ben. Ze worden steeds rustiger en kunnen steeds meer hebben. Overdag zonderen ze zich nog wel af, maar ze verstoppen zich niet. De nachten vindt Ben wat zwaarder. Hij houdt er niet van als de deuren van de slaapkamers dicht zijn en gaat dan miauwen totdat de deur open gaat. Dit kan de hele nacht doorgaan. Wordt wel wat minder. Ze vinden het heerlijk om te kroelen en vechten soms letterlijk om de aandacht.

Ik had niet verwacht dat ze zo snel dit resultaat zouden behalen. Nu nog geduld hebben dat ze gewoon overdag in de woonkamer durven en niet schrikken als iemand langsloopt. De was kan ik al wel uitkloppen en ophangen waar ze bij zijn. Hier schrikken ze niet meer van. Ze gaan elke dag een stapje vooruit.

Met vriendelijke groet, Ilse.

 

Elmo

Hallo allemaal,

Hierbij een update van Elmo. We hebben hem nu bijna twee maanden (vanaf 5 maart). Hij is echt een lieverd! Hij is wel eens angstig, maar dat wordt steeds minder. Sinds kort mag hij ook in de tuin rondlopen, wel nog onder toezicht. Hij vindt het buiten super leuk!

Ook heeft hij de eerste verdieping ontdekt en ligt dan graag op bed. ‘s Ochtends wil hij even geaaid worden, maar voor de rest van de dag gaat hij eigenlijk zijn eigen gang. Hij geeft zelf aan wanneer hij geaaid wil worden en gaat dan als het genoeg is zelf weg. Ook eet en drinkt hij goed en gaat netjes op de kattenbak. Wij denken dat Elmo geen last (meer) heeft van zijn buikbreuk. De haren op zijn buik, die geschoren waren voor de operatie aan zijn buikbreuk, zijn bijna aangegroeid. 

Tot zover de update over Elmo. Wij hopen nog lang van zijn aanwezigheid te kunnen genieten!

Groetjes van de familie Bijl.

 

Evi (update)

Beste medewerkers,

Sinds eind oktober hebben wij poes Evi in huis. Ze doet het nog steeds heel goed. Nu ze blaasgruisdieet krijgt, plast ze niet meer buiten de bak en het contact met de andere twee katten gaat goed. Verder kletst ze wat af. Als we tegen haar praten, gaat ze spinnen en miauwen en als ze blikvoer verwacht trekt ze al haar charmes uit de kast en krijgt elk meubelstuk een kopje. Ze komt ook lekker bij ons op de bank liggen. Aaien is nog een brug te ver, maar dat hoeft ook helemaal niet. Ze is zo onwijs leuk en grappig. Ik stuur een filmpje mee waarop ze spint en babbelt. Hopelijk werkt het.

 Groetjes, Melissa.

 

Jersey en Missy (nu Miep en Toos, update)

Hallo!

Hier ben ik weer eens met een update.

Het gaat heel goed met de dames hoor. Op hun verzoek mag ik ze aanhalen, jaja. Alleen als zij er zin in hebben, andersom wordt dat niet op prijs gesteld 🙂 Andere mensen blijven nog heel eng, maar ook dat zal vast beter gaan in de toekomst. En zo niet, dan is dat ook goed.

Sinds een week laat ik ze buiten. Ik heb een kattenluik die werkt op hun chip. Het luik is inmiddels op hen geprogrammeerd en de jongste (Toos) is er al helemaal aan gewend. Tegenwoordig laat ik het in de nacht ook gewoon “open” (ik kan hem dicht zetten als ik wil, dat deed ik in het begin wel) en dat gaat goed! Mijn tuin is helemaal omheind maar als ze willen zouden ze eruit kunnen. Dat doen ze gelukkig (nog?) niet. Kennelijk is dit al spannend genoeg. Ben ik alleen maar blij mee, want oppakken doe ik ze nog steeds niet. Dus ja, mochten ze er toch vandoor gaan, hoe krijg ik ze dan in vredesnaam te pakken…. De jongste heb ik een paar keer wel opgepakt, gewoon even heel kort vier pootjes van de vloer en dat ging best wel. De oudste vond dat helemaal niet leuk. 

Ik doe er nog een foto bij van de dames in de tuin.

Hartelijke groet, Marielle.

 

Guusje (update)

Beste verzorgers,

Het is al weer even geleden dat we jullie een update hebben gegeven over Guusje.

Guusje heeft een enorme transformatie doorgemaakt. Ze is van een zielige angsthaas getransformeerd naar een super lieve kroelerd! Wat een schat is Guusje! Als ze me ziet, komt ze meteen naar me toe om kopjes te geven en dan laat ze zich op haar zij vallen om duidelijk te maken dat ze graag geaaid wil worden. Tijdens het aaien gaat ze dan meestal op haar rug liggen en lekker rollen en natuurlijk heel hard spinnen. Guusje zoekt ook vaak contact met Lizzy, wat gelukkig ook al een stuk beter gaat, alleen Lizzy is nog wel de dominante van het stel en wil Guusje nog wel eens een tik geven, maar ze accepteert Guusje gelukkig steeds beter.

We zijn zo blij met Guusje in ons gezin, echt een heerlijk dier om in huis te hebben! Wat een lieverd!! Een en al liefde. ♡ We hopen nog heel lang van haar te mogen genieten!

Groetjes, Petra.

 

Bibi

Hallo allemaal,

Even een kort eerste berichtje over Bibi. De reis naar Brabant is goed gegaan. Bibi was direct erg op haar gemak in haar nieuwe huis. Ze is erg actief, vrolijk en nieuwsgierig. Bo vindt het gezellig dat er weer wat leven in de brouwerij is. So far so good 😍

Groetjes, Bo, Bibi, Jacqueline.

 

Miesje

Je hoeft niet te vragen of Miesje het naar haar zin heeft.

Gr Johan. 

 

Guus

Beste Suzanne,

Het gaat goed met Guus. Hij is al een stuk minder schrikachtig en geeft ons het idee dat hij al jaren bij ons woont. Guus is nog jong en onze vorige poes was behoorlijk op leeftijd, dus het speelse brengt wel wat leven in de brouwerij. We genieten van hem.

Hij maakt geen aanstalten om naar buiten te willen. Blijkbaar vindt hij het wel best binnen. Als hij er aan toe is, mag hij naar buiten. 

Met vriendelijke groet, Petra en Cees en natuurlijk Guus.

 

Sjors en Eddy

Het gaat goed met Sjors en Eddy. Eddy is lekker nieuwsgierig en Sjors vindt het allemaal wel prima. Had meteen de mand voor zichzelf bedacht😉 Daar komt Eddy niet meer in. Eddy vindt onze vis erg interessant.

Groeten, Fam.van Driel.

 

Harry

Beste mensen van De Dierenstee,

Een maand terug haalden wij kat Harry op. Harry is nog steeds schuw maar laat zich steeds vaker zien en dat hebben we gelukkig kunnen vastleggen.

Mvg, Zelda.

 

Bono (nu Panda)

Dear Annelinn and Suzanne,

As promised, we are giving news about Bono.

After many brainstorming we have decided to rename him Panda. The choice was actually obvious given his black and white colors, fluffy fur and his general plumpy style.

Panda is enjoying life in our living room, chasing the sun, the sound of food and spying on birds through the windows. He started playing with his toys and sometimes he talks to us. He remains a shy cat but he is getting confidence. He is relaxed around us although still a bit scared by strong noises or quick moves. But overall I think he is very happy with us and we are happy to have him/

Kind Regards, Alice.

 

Bunnie

Goedemiddag,

Hierbij wil ik jullie laten weten dat het koppelen van Janneman en Bunnie goed is gegaan. Ze zijn echt maatjes (zie foto).

Groeten, Joris.

 

Ted

Hi allen,

Bijgevoegd een foto van Ted, het gaat super goed met ‘m. Hij is ontzettend lief, we zijn heel blij met ‘m! Bedankt nog voor alles.

Groetjes, Paul, Dianne, Len, Tijme & Ted. 

 

Billy en Lotte

Goedemiddag,

Ik wil even een update plaatsen hoe het met Billy en Lotte gaat.

Ze lijken bij mij helemaal op hun plek, huppelen vrolijk rond en laten zich (als ze daar zin in hebben) graag aaien. Billy lijkt me nu volledig te vertrouwen, Lotte heeft af en toe nog haar momenten dat ze zich graag terugtrekt. Helemaal leuk om te zien dat ze allebei een eigen karakter hebben.

Ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan en vooral het telefoontje met nog wat vragen en tips na een maand wordt zeker op prijs gesteld!

Met vriendelijke groet, Wouter.

 

Tjoeki

Goedemorgen medewerkers van De Dierenstee,

Zoals afgesproken nog even een bericht van poes Tjoeki. Wij zijn erg blij met haar komst. Het is een vriendelijke, sociale en aanhankelijke poes. Zij houdt vooral van lekker eten, ontspannen luieren in de zon en zit heel graag op schoot. Wist bak, krabpaal enz.  onmiddellijk te vinden en te gebruiken. Komt uit zichzelf niet op de slaapkamer en wacht ’s morgens keurig onder aan de trap. Heeft een “eigen stoel” aan de keukentafel wat soms wat extra’s oplevert…

Nogmaals dank voor jullie goede zorgen in Numansdorp en de goede match die jullie gemaakt hebben. 

Met vriendelijke groeten, Fam. Ligtmans.

 

Rolls

Beste mensen van De Dierenstee,

Allereerst, Rolls is een hartstikke lieve kat, zoals ik (Karin) al had gezegd bij jullie in het asiel.

Op weg naar huis lag hij zo rustig in de kattenreismand dat je niet eens merkte dat hij in de auto was, zo lief. Eenmaal thuis Rolls voorgesteld aan de andere katten. Dat ging ook heel soepel. De eerste 2 dagen, donderdag en vrijdag, verstopte Rolls zich nog veel. Maar ik bleef maar kletsen tegen Rolls. Zaterdag had hij ondertussen een plekje gevonden in de krabpaal en ik mocht heel voorzichtig al een knuffel bij hem neerleggen. Zondag durfde Rolls al wat dichter bij mij te komen en deed hij al een paar keer effe spelen met de speeltjes. Maar wat er maandagavond gebeurde had ik totaal niet verwacht of zien aankomen. Rolls kwam naar mij toe en wou geaaid worden.

Zo snel had ik echt niet verwacht dat Rolls bij mij zou komen voor een aai. Had gedacht, daar gaat weken of maanden overheen. Maar hij komt nu meerdere malen per dag bij mij voor een aaitje.

Het gaat dus heel erg goed met Rolls hier, boven verwachting goed! Ook de relatie met de andere katten gaat goed.

Groeten Karin en Marcel.

 

Noir

Hallo,

Filmpje was niet gelukt, dan maar een foto van Noir en Nina. Mooi weekend.

Elisabeth. 

 

Guusje

Beste verzorgers,

Bijgaand een aantal foto’s van Guusje. Ik ben zo trots op haar en wil dit uiteraard graag met jullie delen. Guusje gaat met de dag vooruit en wordt zelfs al een beetje nieuwsgierig. Ze durft ook al met een hengeltje te spelen en komt steeds vaker om het hoekje kijken als ik bij haar in de kamer ben. Zo leuk! Wat ook heel grappig is aan Guusje is dat wanneer ze natvoer krijgt, Guusje de laatste stukjes met haar pootje uit haar etensbakje haalt en van haar pootje aflikt. Guusje eet en drinkt gelukkig goed, doet alles netjes op de bak en begint beetje bij beetje te ontspannen. De kennismaking met Lizzy hebben we nog even vooruit geschoven, omdat Guusje de eerste keer na de kennismaking met Lizzy erg gestresst reageerde. Wel hebben ze naast elkaar gegeten met de deur dicht en we proberen elkaars geuren te vermengen zodat ze daaraan alvast kunnen wennen. Binnenkort willen we ze weer naast elkaar laten eten maar dan met de deur op een kiertje zonder dat ze elkaar zien. Stapje voor stapje komt het hopelijk goed. We houden jullie op de hoogte.

Groetjes, Petra.

 

Jersey en Missy (nu Miep en Toos, update)

Hallo!

Ik maak een vorderingen met ze joh! Echt heel leuk. Miep liet zich vorige week ineens aaien en dat wordt steeds meer. Niet alleen meer als ik haar eten (natvoer) geef, maar ook op andere plekken en tijdstippen. Ook Toos laat zich steeds meer aaien. Dat is iets van deze week. Echt heel leuk en ben er heel blij mee. Je moet inderdaad heel veel geduld hebben. Dat wist ik en dat heb ik ook zeker. Nu wordt het “uitbetaald” en de voldoening is groot!

Hartelijke groet, Marielle.

PS. Nog een mooie foto van Toos die een vogel buiten ziet (is wel ingezoomd hoor, maar alsnog best scherp).

 

Gio (nu Tommie)

Hoi!

Wij hebben Gio drie weken geleden opgehaald en we wilden even laten weten hoe het met hem gaat. Dit bericht mag van ons door gestuurd worden naar zijn vorige baasje als hij dat zou willen.

Wij hebben hem Tommie genoemd. Het ging heel goed met wennen. Hij had meerdere verstopplekjes tot zijn beschikking, maar vanaf dag één kwam hij vooral veel gezelligheid, knuffels en kopjes halen. Spelen met touwtjes en balletjes.

De kinderen hadden thuisschool dus rustig wennen kon niet. Maar dat was dus geen probleem! Hij vond het wel gezellig! Hij komt elke avond op schoot en laat zich heerlijk aaien. In het begin kom hij nog wel eens happen als hij er klaar mee was. Nu hebben we sneller door wanneer hij het niet meer fijn vindt en hij is ons nu ook meer gewend. Kammen gaat ook goed! 

We zijn heel blij met hem. Hij is een echte knuffelkont. Over een tijdje mag hij de tuin verkennen. Eerst nog even knus binnen.

Groetjes, Hugo en Ilse.

 

Diva (uitgezet in 2009!)

Dear all,

It is with a lot of happiness that I would like to say that I adopted Diva.

Diva was found many many years ago in the factory were I work. Some employees started feeding her and because of that she became very dependent on humans. When I started working there in 2019, I tried to capture her, but without success. That’s when I contacted you and discovered that Diva was born in 2009 and was put back in nature in 2010 as a wild cat to hunt mice. 

This year, because of the very low temperatures, I decided to try to catch her again, because I was afraid that she was gonna die from the cold. I think she was a bit tired, because it was very easy to catch her. Now, after so many years, she finally has a home. She is sooo sweet and she is adapting very well. ❤️❤️❤

Kind Regards, Lilian. 

 

Gerrie (update)

Goedemiddag allen,

In augustus 2020 heb ik Gerrie bij jullie opgehaald. Gerrie was 1 van de laatste die jullie plaatsten vanuit een groot aantal katten die gevangen waren uit een loods. Ik wilde even laten weten hoe het gaat.

Gerrie is helemaal thuis! Hij heeft leren mauwen na afkijken van de anderen, en op een avond in september mocht ik hem opeens aaien! Dat was eng, maar jeetje dat smaakte naar meer.

Gerrie is nu lekker wat aangekomen en vermaakt zich goed. Als wij een rondje lopen met de hond loopt hij het rondje mee. En ondanks dat hij lang buiten heeft geleefd, blijft het hier bij een rondje achtertuin en wat rennen en springen, maar daarna weer lekker naar binnen. We zijn erg blij met hem.

Groetjes, Lenneke.

 

Pollewop

Hi allemaal,

Ik zou nog wat foto’s opsturen van Pollewop in haar nieuwe huis. Bij deze! Het gaat heel goed met haar en ze heeft het wel naar haar zin geloof ik!

Hartelijke groet, Goos

 

Taco (nu Boomer, update)

Hallo allemaal,

Ik heb een blog waar ik over verschillende dingen mijn leven schrijf. Aangezien Boomer nu ook een onderdeel van mijn leven is, heb ik ook een blogpost over hem geschreven. Deze keer gaat het over het adoptieproces. Mochten jullie het leuk vinden dit te lezen, hierbij de link. Uiteraard mogen jullie dit ook delen, mochten jullie dit willen. https://www.reizendestrijdster.nl/een-hond-adopteren/

Groetjes Veerle.

 

Tess (update)

Goedenavond ,

Tess heeft voor het eerst sneeuw gezien en ervaren ..en ze voelt zich erg op haar gemak in de tuin. Heb wat foto’s meegestuurd van de eerste reactie dat de deur openging op zondag.

Met vriendelijke groet, Patrick.

 

Robijn

Hallo lieve schatten van De Dierenstee!

Even een kleine update op het kleine zeehondentoetje.
Madame eet zeer goed (ze wordt wel enorm verwend ook, naast brokjes (3 soorten) staat er ook standaard nat voer tot haar beschikking. Ik vond haar vrij dunnetjes en ik las dat poezen met een hartprobleem moeite hebben op gewicht te blijven én weinig eetlust hebben, en natuurlijk om haar een beetje te binden). En daarnaast krijgt ze na trauma (stofzuiger etc) een plakje rosbief (naturel biologisch, onze dierenarts aan de Dordtsestraatweg weet hiervan en zegt zelfs dat dit gezonder is dan regulier natvoer)
Eten gaat dus hartstikke goed, kattenbak gaat ook super (prima drolletjes geen vreemde kleuren / geuren).

Qua angst is het een ontzettende angsthaas (maar nu zijn het geloof ik alleen katers die ‘ballen’ hebben, onze Saar / Terror is ook een enorme held op sokken), maar ze komt steeds vaker kroelen en even kijken wat ik aan het doen ben. Spinnen doet ze non-stop!
Ook viel me op dat ze zeer snel moe is en heel veel slaapt (ook gelezen dat dit normaal is bij hartproblemen). Wanneer ze gegeten heeft, een stukje gelopen, op de bank gesprongen en er weer af, stort ze als het ware in elkaar, dan ligt ze languit op de vloer op adem te komen (terwijl ze keihard spint en met haar handjes woelt, naar mijn idee heeft ze er dus zelf geen last van).
Ze heeft gister haar eerste muis (wel samen) gevangen en dit vond ze wel een heel spectakel!

Al met al gaat het hartstikke goed met haar! Los van hoe zij het zelf vindt, ben ik natuurlijk ook aan het opletten en observeren. En daarbij viel me op dat ze een lichte verdikking op haar neusje heeft (nu zegt dat niets natuurlijk!) maar ze niest ook vrij veel (zonder spetters), ze lijkt niet benauwd of buiten adem.

Ook heeft ze onze Saar al ontmoet (in de draagkrat) en dit ging wonderbaarlijk goed ook! Alleen toen ze beiden een koekje kregen, trok onze Saar een licht blaasje (Saar slaat normaliter potten en planten uit vensterbanken bij het zien van een andere kat), Robijn was hier echter niet door geïntimideerd en ze hebben 3x neus-neus contact gehad zonder blazen of enige discomfort (waren beiden erg geïnteresseerd in elkaar). Wij hebben er dus het volste vertrouwen in dat we de poezen bij elkaar kunnen laten komen om te logeren of op visite zonder dat ze elkaar afmaken. Alleen het delen van snoepjes vindt onze Saar (9jaar, 9kilo) niet zo’n succes, maar daar vinden we wel wat op! 🙂

Met vriendelijke groet, Gina, Terror & Robijntje.

 

Cindy

Hoi,
Hier gaat alles goed met Cindy. Ze krijgt genoeg knuffels van de kinderen en tussen haar en onze hond gaat het ook goed. Ze vinden elkaar nog een beetje spannend maar liggen wel alle twee op de bank met ons.

Groetjes, Moniek.

 

Meissie (update)

Meissie wordt met de dag vrijer, vrolijker  ondeugender. Ze slaapt elke nacht in een paar armen, meestal de mijne en gaat voor niks opzij. Ze is verzot op plastic tasjes en dozen. Elke doos, groot of klein is een uitdaging. Evert, een klein stoffen eekhoorntje heeft ze uitgeroepen tot lievelingsspeeltje en die laat ze alle hoeken van de dozen zien. Ze ontpopt zich tot een klein acrobaatje. Als haar favoriete gezinslid, Chris (21), thuiskomt wil ze eerst uitgebreid gekriebeld en geknuffeld worden om vervolgens in zijn nek te klauteren om te wachten op het snoepje dat ze altijd krijgt. Als hij het gepakt heeft, balanceert ze over zijn arm naar de grond om vervolgens op zijn knie te springen en het snoepje te krijgen. In de keuken staat een doosje waar ze graag in zit. Daar bewaart ze ook haar trofeeën. Dat is alles wat ze de moeite waard vindt om te bewaren. Sokken, zakjes, knijpers en alles wat we kwijt zijn.

Lieve groet, Fam. Langenkamp.

 

Moos (update)

Beste groeten van een erg gestresst hondje, hahaha.

Wij hebben een mooi huisje in Enschede met veel bossen en parken. Moos laat ons zien wanneer hij is bang (donker, vuurwerk, aggressie, mensen, grote auto’s) en zijn paniek wordt langzaaaaaaaam minder, dus ook zijn grommen. En hij wordt meer en meer een vrolijke hond, die andere honden in de buurt accepteert. Spelen? Hij deelt speelgoed met mij, niet met Milad, haha… Stokjes, kleding en schoenen zijn nu ook interessant!! 

Kater Benjamin is geaccepteerd. Ook iedere klap die Moos van Benjamin ontvangt. Benjamin mag ook van zijn eten pakken, Moos wacht tot Benjamin vol zit. Dus: Wij kijken met veel lachen in de toekomst. Bedankt voor deze fijne hond.

Groetjes, Ruth.

 

Jersey en Missy (nu Missy en Toos, update)

Hallo,

Hier even een kort berichtje. Alles gaat goed hier! Ze raken steeds meer gewend. Aaien is – op een enkele uitzondering na – nog uit den boze. Ze spelen heel graag en de mandjes die ik voor ze aanschaf vinden ook gretig aftrek. Ik kan ze helaas niet zo goed paaien met iets lekkers. Voor het meeste halen de dames gewoon hun neus op! ?

Hartelijke groet, Mariëlle.

 

Sjors (update)

Hallo,

het is alweer even geleden, dus ik dacht, ik geef een update over Sjors. Allereerst nog de beste wensen voor 2021.

Sjors en ik zijn goed het nieuwe jaar ingekomen, ondanks dat er met het vuurwerkverbod nog behoorlijk werd geknald, heeft Sjors er niet echt iets op uit gedaan, hooguit een of twee keer opkijken.

Het gaat steeds beter met hem, ondanks dat hij soms nog zijn eigenwijze momenten heeft en Oost- Indisch doof is. Inmiddels wil hij naar een hond toe als hij er een ziet van zijn formaat. Grote honden zijn nog spannend, maar wel snuffelbaar. Hij heeft zelfs probeert met twee katten te spelen, al waren de katten er niet zo van gediend. Je merkt echt dat zijn angst stukken minder wordt en hij nu weet dat andere honden niet eng hoeven te zijn. Alhoewel hij er wel op letten moet als een andere hond wil. Want als bijvoorbeeld dat leuke hondje van mijn nicht er aankomt, wil hij er naar toe, ook al laat dat hondje de tanden zien en gromt.

Bijten heeft hij absoluut niet meer gedaan, zelfs als kleine kinderen te wild met hem spelen. Al grijp ik wel op tijd in als ik merk dat het teveel voor hem wordt.

Autorijden vindt hij inmiddels ook leuk. Ik hoef de auto deur maar open te doen en hij springt erin. Ook al kan ik hem inmiddels gerust een aantal uur alleen laten als het moet, neem ik hem af en toe wel mee naar het werk als ik niet weet hoe lang het duren gaat. Ook al mocht er eerst geen hond mee naar het werk, is Sjors welkom en maakt iedereen aan het lachen.

Ik werk bij een stichting en daar zit een groep mensen bij met een niet aangeboren hersenaandoening, die helemaal opfleuren als Sjors er als een dolle komt aanrennen om iedereen te begroeten. En Sjors vindt alles best, en vindt het zo fijn dat ik hem dan in de gaten moet houden dat hij niet stiekem mijn kantoor verlaat om snel naar beneden te hollen en de mensen te begroeten.

Sjors liet ik al los lopen door het bos, maar sinds drie weken mag hij ook los lopen met uitlaten. Dit alleen waar geen drukke hoofdweg is. En hij doet het aardig goed. Soms droomt hij nog een beetje te veel en dan moet ik echt luid roepen, dat mensen denken dat ik schreeuw. Maar Sjors merkt dan dat ik hem roep en komt als een dolle bij mij. Maar bij voet lopen gaat steeds beter en hij luistert dan aardig goed. Alhoewel, als hij zijn lievelings lantarenpaal ziet voor mijn huis, moet hij er als een dolle heen rennen.

Groetjes, Sjors en André.