Post geplaatste dieren

Daisy (update)

Hoi!

Wat leuk dat we gisteren werden gebeld om te vragen hoe met Daisy gaat. Heel zorgvuldig dat jullie nabellen. Het gaat fantastisch. We zijn erg gelukkig met haar en zij met ons. Ze slaapt graag in de serre in de zon of in de buurt van ons.

Groetjes Karin

 

Pieter en Pien

Dag allemaal,

Vorig jaar juli hebben wij Pieter en Pien bij jullie opgehaald. Sindsdien wonen ze in een prachtige konijnenvilla in ‘s-Gravendeel. In hun ren staat ook een grote boom, waar ze in de zomer heerlijk in de schaduw zitten. Ze zijn duidelijk geen fan van kouder weer, want dan zitten ze al snel heerlijk in hun hoge hok waar ze lekker uitzicht hebben. 

Het gaat heel goed met ze. Ze zijn van de week door de dierenarts nagekeken en gevaccineerd. Ze zijn hartstikke gezond en ze doen het heel goed! Ze zijn nog steeds de dikste vriendjes. Ze liggen altijd dicht tegen elkaar aan te slapen. Waar Pieter is, is Pien (en andersom). Ze kunnen echt niet zonder elkaar!

Ze houden nog steeds niet van oppakken en Pieter wil nog steeds niet echt geaaid worden. Maar dat vinden wij gaan probleem. We genieten er elke dag van om ze vanaf de bank lekker buiten te zien spelen. Pien geniet er trouwens wel van om geaaid te worden en blijft daar ook lekker voor zitten.

Kortom…het gaat hartstikke goed met ze! Ze zijn nog steeds dikke vriendjes en wij zijn hartstikke blij met ze! 

Groetjes, Familie Veerman.

 

Saartje (update)

Goedemorgen,

We willen laten weten dat Saartje het nog steeds goed naar haar zin heeft. Er zijn al heel wat vogels en muizen gesneuveld, maar dat nemen we maar voor lief.

Groetjes, Sylvana.

 

Zack en Zoë

Beste mensen,

Aanstaande kerst wordt het alweer 3 jaar dat we deze lieverds bij jullie hebben opgehaald. Jullie hebben ze van de straat gered en ze waren de drukste 2 van het hele asiel. Deze buien hebben ze af en toe nog steeds. Dan rennen ze achter elkaar aan het hele huis en de straat door. Geweldig, je verveelt je geen moment met ze. 

Als je thuiskomt hoor je ze meteen van de trap afrennen en komen ze je begroeten. s’Nachts hebben ze elk hun vaste plekje bij ons op bed of in de logeerkamer die we ondertussen maar de kattenkamer noemen haha.

Dit berichtje is zomaar, om jullie te laten zien hoe deze broer en zus nu leven. Het kattenluikje staat dag en nacht open waar ze flink gebruik van maken. Het liefst brengen ze samen de dag door. En wij zouden nooit meer zonder ze kunnen!

Groetjes, Inge-Britt & Christian.

 

Tijgertje

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Zo’n 4 weken terug werd mijn moeder de nieuwe eigenaar van Tijger(tje). Ze is er zó blij mee: weg eenzaamheid, weer iets om voor op te staan en voor te zorgen, weer wandelen en dus meer contact met andere mensen en honden! Tijgertje past zich supersnel aan en het gaat prima.

Zoals afgesproken hierbij een foto van moeders en Tijger(tje). Bedankt voor jullie hulp!

Met vriendelijke groeten, Rick (zoon).

 

Yara (nu Kruimel)

Goedemiddag,

Sorry dat het eventjes heeft geduurd, maar hier is onze update van Kruimel (Yara).

Kruimel was in het begin heel schuw en ze verstopte zich constant, maar na een paar dagen begon ze al wat meer uit haar schulp te komen. Na een week alleen op een kamer te hebben gezeten met mij als gezelschap, wilde Kruimel toch het huis meer gaan ontdekken en hebben we haar kennis laten maken met onze andere kat Frummel. Ook dit ging in het begin met een beetje geblaas vanuit Frummels kant, maar nu spelen ze super lief met elkaar.

Kruimel is ondertussen ook echt een grote knuffelkont geworden en ze komt al uit haarzelf bij ons op schoot en begint ze meteen te spinnen. Kortom, wij zijn super blij met Kruimel en zij heeft het ook heel erg naar haar zin bij ons. In de bijlage zit een foto van Kruimel. Daar zit ze op haar veilige uitkijktoren naast haar favoriete knuffel.

Met vriendelijke groet, Suzanne.

 

Sjors (update)

Hallo, even een update over Sjors.

14 oktober is Sjors een jaar bij mij, en hij is echt een heel ander mannetje geworden. Aan het begin was het een hondje die overal van schrok, zelfs zijn eigen scheten sprong hij van op. Nu zie je dat het een nieuwsgierig hondje geworden is, die met de nodige voorzichtigheid, andere honden wil begroeten. Zelfs katten en andere dieren wil hij graag begroeten. Zelfs de baby kraai die op de grond zat werd vrolijk begroet. Ook mag Sjors altijd mee naar mijn werk, en rent en huppelt hij vrolijk rond. Hij begroet dan iedereen in een vaste route op mijn werk, en oweej als opeens zijn lievelingscollega van mij niet zit. 

Zelf het happen en bijten is al een half jaar niet meer voorgekomen. Enkel met trimmen bij zijn edele delen in de buurt, trek ik voor de zekerheid wel lederen handschoenen aan, omdat hij dan wel een zuur bekkie trekt. Bij zijn controle en rabius vaccinatie laatst, was hij heel angstig bij de dierenarts, maar ook heel rustig. Zelfs dan liet hij mij in zijn bekkie kijken, zodat de dierenarts het kon zien. 

Met zijn beroemde stelen van spullen gaat het ook beter. Ik hoef meestal maar een aantal keer los te zeggen, en hij laat het vallen, omdat hij weet dat hij dan beloond wordt. Een jaar geleden was dit anders en kon hij mij nog aanvallen.

Er zijn nog steeds een aantal punten die iets beter kunnen, maar als ik zijn vooruitgang zie, komt dat vast en zeker wel goed. Ook al blijft hij altijd een hond is het natuurlijk altijd uitkijken dat hij niet in situaties komt die hem uitlokken om te bijten. Maar over het algemeen laat hij nu veel toe, ook door andere mensen. Alleen als op m’n werk iemand iets doet waarvan ik bij Sjors zie dat hij het niet leuk vindt, grijp ik wel even in, voor het geval dat. 

Groetjes Sjors en André.

 

Gregor en Daily (nu Binkie en Messi)

Hoi,

27 augustus hebben we Binkie (bij jullie Gregor) en Messi (bij jullie Daily) bij jullie opgehaald. Het gaat heel goed met ze. Ze zijn gegroeid als kool. Ze slapen, spelen en stoeien samen en daarnaast zijn ze superlief. Ze zijn niet meer weg te denken in ons leven.

 Met vriendelijke groet, Ramona.  

 

Katana (nu Lotje)

Goedemorgen beste mensen van de Dierenstee,

Hierbij (zoals beloofd) een update over Katana. Althans, nu heet ze zo niet meer, het is Lotje geworden.Past goed bij haar.
Morgen is ze 2 weken hier en ze doet het fantastisch. We zijn zo blij met haar, ze geeft warmte, liefde, lol. Wat hebben we dat gemist.
En wat is ze mooi, met alle streepjes en vlekjes, dat was ons de eerste keer niet opgevallen. Ze is ook erg lief en erg aanhankelijk. En het is goed dat er bijna altijd iemand thuis is: ze vraagt (en krijgt) veel aandacht. Ze eet goed, ze slaapt vanaf dag 1 al op bed bij ons. En ze speelt ook er goed. Ze heeft echt haar dolle kwartiertjes, trap op en af. En we zijn blij (foto) dat we een flinke krabpaal gekocht hebben, wat gaat ze daar op tekeer.
Kortom, het gaat erg goed en we zijn heel blij en dankbaar dat we voor haar mogen zorgen. En we hebben de indruk dat dat geheel wederzijds is (ha ha).

Hartelijke groeten, Peter en Marjan. 

 

Daisy

Hoi!

Graag laat ik jullie weten dat wij enorm blij zijn met Daisy. Ze is zo lief en knuffelig. Precies wat wij hoopten.

We hebben een enerverende terugreis gehad van 1,5 uur. Daisy heeft van de zenuwen heel veel gepoept en wilde daarna natuurlijk de bench uit wat niet kon. Ze berustte wel in de situatie na wat klaaglijk miauw. Thuis aangekomen zat ze volledig onder de poep. Ik heb haar in de badkuip gezet en met babydoekjes helemaal schoon geboend. Dat vond ze gelukkig niet erg. Daarna ging ze zichzelf verder schoon likken.

Na deze bizarre start moest ze een paar uur wennen. Heeft lang op de trap gezeten en onder het bed van mijn zoontje. Wij zijn bij haar gaan zitten, dat vond ze fijn. De volgende dag ging ze het huis verkennen. Ze ligt heerlijk in de zon en slaapt het liefst bij de kinderen in bed. Heel gezellig! We snappen niet hoe het kan dat de vorige eigenaar zich niet heeft gemeld. Wij boffen er mee! 

Groetjes Karin.

 

Vera (update)

Dag,

Even een berichtje van Vera. Het gaat hier goed. Ze moet overal aan wennen, maar dat komt rustig aan wel goed. We zijn begonnen met de hondentrainster aan huis. Vera is een ondeugende puber en zeker ook een hele lieve hond. Ze knuffelt graag met ons en de kids. Ze slaapt ook steeds meer. Overdag vooral op kantoor als we thuis aan het werk zijn. ‘s Nachts blaft ze soms als ze een onbekend geluid hoort, maar dat wordt ook al minder. Ze leert snel. Ze is wel obsessief op eten gericht. Dus de honden eten nu apart van elkaar. Bedankt dat jullie Vera al veel geleerd hebben. Dat kunnen we nu mooi uitbouwen.

Groetjes Bas Marleen Jente Rinske.

 

Mick en Merel

Hi hi!

Een update van de poesjes, ze doen het super goed! Mick is echt een knuffelkont en Merel begint het allemaal ook al minder spannend te vinden. Ze moet nog wel iedere dag even worden overtuigd dat handen niet eng zijn, maar heerlijk kunnen aaien, maar dat gaat steeds beter. Verder spelen ze veel met balletjes, hengels met veren en elkaar en liggen ze vaak samen te slapen. We zijn super blij met ze! 🙂

Groetjes, Arnold en Eva.

 

Poekie

Beste Dierenstee,

Bij deze al wat foto’s van Poekie na de eerste 24 uur bij ons in huis. Ze doet het echt heel goed! Het eten, de kattenbak, slapen en natuurlijk spelen en kroelen gaat haar allemaal al super goed af. We zijn ontzettend blij met haar en ze past zich direct heel goed aan.

Veel succes daar en liefs van Poekie, Ruben en Romy.

 

Guusje (update)

Beste verzorgers,

Eind januari hebben wij Guusje bij jullie geadopteerd. Met veel geduld, liefde en aandacht is zij getransformeerd van een enorme angsthaas tot een heerlijke kroelkont en een grote lieverd. Vandaag heeft zij heerlijk liggen chillen in het zonnetje (zie bijgaande foto). We genieten elke dag van haar!

Groetjes, Petra. 

 

Vera

Hallo allemaal,

We willen even laten weten dat alles goed gaat met Vera. Ze hebben samen los in de keuken geslapen. Ging goed. Ze is heel nieuwsgierig 🧐😄. Eten samen is ook geen probleem. Nu ff rustig bijkomen.

Groeten van Bas Marleen Jente en Rinske & Bambi. 

 

Max en Tom

Beste mensen,

Ik en mijn zus waren 2 september langs gekomen om Tom en Max op te halen en hadden toen beloofd nog wat foto’s te sturen, maar was het tot nu helemaal vergeten 😅. Ze staan nu gezellig met z’n zevenen allemaal bij elkaar en het gaat beter dan we gehoopt hadden. Onze cavia’s vonden ze eigenlijk meteen al leuk en ze eten nu al alle zeven tegelijk uit een schaal hun groente (dit blijkt voor beertjes erg uitzonderlijk te zijn)!

Groetjes, Melissa en Mirelle.

 

Dirkje

Hoi medewerkers van Dierenstee,

Een weekje geleden Dirkje bij jullie opgehaald. Van de week nog even gebeld voor advies omdat onze kater Loev nogal wild was. Ik kan nu melden dat het goed gaat. Ze liggen zelfs af en toe bij elkaar. Dirkje is lekker speels, eet, drinkt en slaapt goed.

Met vriendelijke groet, Antoinette. 

 

Ben en Jerry

Beste iedereen,

Er was gevraagd of ik een update wilde geven hoe het met Ben en Jerry zou gaan, hierbij.

Vorige week was het dan zover en konden wij Ben en Jerry ophalen. Eenmaal thuis bleek het hok, voor ons gevoel echt te klein en hebben we gelijk heel het hok en ren verbouwd. Ze hebben nu een heerlijke ren van 3 bij 3 waar ze heerlijk in kunnen graven, wat ze ook doen! en een overdekt strohok van 80x60x180, die echt de favoriet is. Ze vinden het heerlijk om met stro in de weer te zijn en nog een nachthok met ren, waar we een extra beschutting in hebben gemaakt en dat noemen we het zaagselhok, hier krijgen ze lekker hun eten. We genieten intens van ze, ze zijn zo leuk en lief. Mijn zoon Raff geniet er van om ze elke avond eten te geven, lekker tegen ze te kletsen en een aai over de oortjes te geven en ze vinden het echt allemaal best en volgens mij ook wel gezellig!

Mvg, Ben en Jerry en hun personeel;-) 

 

Moos (update)

Goedemorgen!

Moses went prima aan ons nieuwe thuis en hij wordtrustig. Ook andere honden zijn nu veel minder interessant. Wij mogen hem kammen en wassen en van aaien en spelen houdt hij sowieso.
Hij is zo graag thuis, dat wij nu tot drie uren zonder hem weggaan en hij blaft niet: hij slaapt!😂

Beste groeten, Ruth, Milan, kat Benjamin en natuurlijk Moses.

 

Froukje (nu Sophie)

Gaat erg goed met Sophie (Froukje)!

Vriendelijke groet, Demelza.

 

River en Maxime (nu River en Styx)

Beste Dierenstee,

Wou even laten weten (en laten zien) dat het heel goed gaat met River en Styx (voormalig bekend als Maxime). Het was niet altijd even makkelijk om hun vertrouwen te winnen, maar rustig aan op hun eigen tempo zijn het vandaag de dag twee hele lieve knuffelkaters.

Ze hebben het nog steeds naar hun zin en hebben er twee “kleine zusjes” bij (Luna, grijs-wit & Morgana, zwart-wit) en nog een “grote zus” Berry de Duitse Staande. Ze gaan met z’n allen heel lief met elkaar om. Mijn partner en ik zijn nog elke dag zielsgelukkig met onze grote mannetjes. Nogmaals heel erg bedankt :).

Met vriendelijke groet, Senna.

 

Kira (update)

Goedendag medewerkers van De Dierenstee,

Hierbij een groet van Kira, zij is begin augustus 2020 bij jullie opgehaald. Ondanks haar hoge leeftijd van 18 jaar, gaat het nog steeds erg goed met haar.  Afgelopen juni zijn is de medicatie voor haar schildklier opnieuw afgestemd en zit ze nog beter in haar vel.

Naast veel slapen is ze nog actief, met traplopen in het trappenhuis als haar favoriet. Maar er gaat niks boven de dag beginnen in de ochtendzon op het balkon, en haar dag afsluiten op schoot. 

Groetjes, Eric.

 

Stripe (nu Spoekie)

Beste medewerkers van De Dierenstee,

Gisteravond kon Spoekie zich niet langer bedwingen. Nadat zij ruim een uur voor me bij de bank had gezeten en meerdere malen aanstalten maakte om erop te springen, was het dan eindelijk zover. Zij sprong en landde naast me op de bank, draaide wat rond en ging vervolgens zo ver mogelijk bij me vandaan liggen op de armleuning. Een hele overwinning na 3 maanden.

Mij dochter en ik merken dat ze week na week rustiger wordt, maar nog steeds laat zij zich niet aanhalen. Overigens zijn wij ervan overtuigd dat dit wel een keer komt en zo niet, ook goed. Ik merk ook duidelijk dat zij bij mij afstandelijker/voorzichter is dan bij mijn dochter.

Spoekie is een hele speelse en nieuwsgierige poes en volgens ons ook een hele lieve poes, daarnaast is ze ook ontzettend lui want ze kan de hele dag in haar mandje liggen slapen. Daarbij maakt het niet uit of ik thuis ben of niet. ‘s Avonds begint ze te leven en ‘s nachts hoor ik haar regelmatig met haar speeltjes als ik in bed lig. Zodra ze weer een stap verder is, dat is naar alle waarschijnlijkheid als ze zich aan laat halen en/of bij ons komt zitten, laat ik het uiteraard weten.

Overigens heeft Spoekie ook een achternaam gekregen van mijn dochter. Officieel heet ze Spoekie Pluizenbol, oftewel mevrouw Pluizenbol van haar achternaam.

Met vriendelijke groet, Remco.

 

Samson (nu Sammy)

Goedemorgen,

Bijgevoegd een foto en een filmpje van Sammy (voorheen Samson). Ik vond Samson zo’n grote naam voor zo’n tengere kat en Sammy klinkt liever.

Hij heeft het prima naar z’n zin, is ook een hele makkelijke kat. Heeft z’n vaste plekjes in het raamkozijn en het ene stoeltje bij het raam, hoewel hij nu op mijn bureaublad zit en me aantikt dat hij aangehaald wilt worden.

Hij houdt niet van op schoot zitten en oppakken is ook nog een dingetje, maar het tuigje verdraagt hij probleemloos, ik hou hem nog even aan de lijn als hij buiten wil. Het is verder een hele makkelijke kat, niet bang van de stofzuiger en eet als een dijker, vindt ook alles lekker. Ik kook koolvisfilet voor hem, was ik ook gewend bij m’n vorige katten. Snackjes waardeert hij ook erg. Wel hoest hij af en toe raar, net of hij zich verslikt. Maar al met al zijn we happy met elkaar, ook als ik een paar uur weg ben slaapt hij rustig door.

Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen hoe het  een voormalige gast vergaat in z’n nieuwe thuis.

Groetjes, Joke.

 

Tommie (update)

Hoi verzorgers van De Dierenstee,

Ik wil jullie nog even laten weten dat Tommie, mijn lieve suikerkat, ook wel Sugar Ray genoemd, of Ratelkat (hij ratelt met zijn staart alsof ie nog kan sproeien) afgelopen maandag aan zijn gebit is geholpen. Het weekend ervoor heb ik zaterdag een volledige dagcurve gemaakt, zondag gemeten op een aantal cruciale tijdstippen. We wilden er van overtuigd zijn dat Tommie niet in een hypo zou schieten tijdens de narcose. Het resultaat was zodanig dat Tommie afgelopen maandag middag is geholpen en het is heel goed verlopen. Er was naast de hoektand waar een stukje af was, nog wel van alles aan de hand. Dus de tandenfee heeft er weer behoorlijk wat tandjes bij. Zijn smoeltje ruikt nu veel beter!

Tommie heeft het hartstikke goed doorstaan. Maandag en dinsdag nog op natvoer en een paar dagen op Novacam, woensdag alweer gewoon aan de brokjes. En zijn meetwaarden daarna waren allemaal volgens verwachting. Hij herstelt hartstikke goed. Er nu al niets meer van te merken dat ie geopereerd is. Helemaal de oude. Ook zijn suikerwaarden waren gisteren erg mooi. Om 14u 4.5 mmol/l en om 18u 9.8 mmol/l. Daar ben ik dik en dik tevreden.

Inmiddels ben ik ook een aantal mensen om mij heen aan het verzamelen die voor Tommie kunnen zorgen wanneer een keertje niet kan: Team Tommie. Ook dat gaat goedkomen. Tommie en ik zijn gek op elkaar. Het is ook echt een schatje.

Groet, Arse.

 

Venkel

Beste dierenasiel Dierenstee,

28 juni heb ik Venkel bij jullie opgehaald en bij deze wilde ik nog even laten weten dat het goed met haar gaat. Ze leeft nu nog naast ons andere konijntje, omdat hij nog niet zo lang geleden gecastreerd is, maar over twee weken zullen we ze gaan koppelen. Hier wat fotootjes met hoe het nu gaat.

Met vriendelijke groet, Fibi.

 

Mien en Moppie

Hi medewerkers van de Dierenstee,

Vandaag Moppie en Mien opgehaald.

Na een half uur onder de bank had Mien het wel gezien en kwam op schoot en heeft daar heerlijk gelegen. Ze is ons allemaal al afgegaan met op schoot gaan. Ook al tot 10 centimeter van de hond geweest, dus dat was leuk om te zien. Moppie kwam al wat sneller tevoorschijn, maar schoot ook steeds achter de bank. Want ja, die hond en de andere kat (die hun ook wel een beetje eng vindt), dat is toch best wat qua indrukken. Hierbij wat foto’s hoe Mien al lekker op schoot zit .

Groetjes Familie Rebbers.