Post geplaatste dieren

Kitty

Hallo!

Ruim twee weken geleden heb ik Kitty bij jullie opgehaald en hier zoals beloofd even een update. Ik heb het erg gezellig met haar, gaat supergoed. Ze is erg aanhankelijk, kletst veel, eet goed en is altijd enthousiast als ik thuiskom. Op schoot vindt ze nog een beetje spannend, maar ze blijft altijd in de buurt en wordt graag geaaid en aangehaald. Ze lijkt erg tevreden en voor mij geldt hetzelfde!

Met vriendelijke groet, Marley.

 

Allie

Hallo vorige verzorgers,

Hier even een berichtje van Allie om te vertellen hoe het met me gaat 😊

Ik vond het 3,5 week geleden erg spannend om met mijn nieuwe baasje Sylvia mee te gaan. In de auto heb ik me dan ook af en toe laten horen maar door mijn verlegen karaktertje wilde ik Sylvia natuurlijk ook niet teveel afschrikken.

Thuis aangekomen ben ik de eerste dagen maar onder de bank gekropen om aan alles te wennen. Hierdoor 2 dagen bijna niet gegeten of gedronken, maar wel netjes op de bak gegaan. Toen ik echter hoorde dat Sylvia zich daar ongerust om maakte, ben ik toch maar gaan eten. En nadat ik merkte dat Sylvia zelfs mijn drinken afwoog om me in de gaten te houden (die is niet te neppen hoor!) besloot ik toch ook maar om te gaan drinken. Gelukkig, ze was toen gerust…waardoor ik ook meer en meer kon ontspannen. Toen bleek dat ze mij lekker met rust liet zodat ik op mijn eigen tempo vertrouwen kreeg, heb ik haar maar beloond…en jeetje dat was eigenlijk heel fijn voor mij óók! Wat een kroelsessies die er volgden, ik geniet 😍

Als er visite komt, komt mijn oude plek weer goed van pas, veilig onder de bank…maar ik hoop dat dat mettertijd ook zal veranderen zodat ik vrij door MIJN huis kan bewegen zonder last te hebben van mijn angsten uit het verleden.

Al met al wil ik jullie bedanken voor de goede zorgen in jullie opvang maar ik heb mijn uiteindelijke ‘thuis’ in Casa Sylvia gevonden hoor…geen zorgen over mij❣

Liefs, kopje én een poot 👊 Allie.

 

Yani en Yoshi (nu Donder en Bliksem)

Goedendag,

Jullie hadden nog wat fotootjes van de broertjes Yani en Yoshi tegoed. Ze heten inmiddels Donder en Bliksem 😊.

Het gaat erg goed met ze en komen sinds kort ook al af en toe buiten in de tuin. En over een poosje komen ze even bij jullie logeren tijdens de vakantie.

Met vriendelijke groet, Martin.

 

Vladimir

Hallo daar lieve mensen van Dierenstee,

Gisteren, zaterdag, hebben we Vladimir meegenomen en we zijn gelijk begonnen met koppelen. Inmiddels is het hekje in het hok er uit en zijn ze dikke vrienden met elkaar! Ze hebben al een gezamenlijk rustplekje gevonden: op hun nachtverblijf.

Veel groeten, Fam. van Riemsdijk.

 

Aras

Goedemorgen,

Even een korte update om jullie op de hoogte te houden betreft Aras.

Het is allemaal nog heel pril natuurlijk, maar het gaat best goed! De eerste avond en de volgende dag was Aras nog wat nerveus (logisch natuurlijk), hetgeen zich uitte in krabben en het likken van zijn poten. De eerste avond al lag hij er ontspannen bij. De eerste nacht heeft Allan op de bank in de woonkamer geslapen en ik de tweede nacht en dat is goed gegaan, Aras was nog ietwat onrustig uiteraard in zijn nieuwe omgeving en kwam ieder uur even een knuffel halen waarna hij weer even ging slapen. Omdat ik vrijdagavond en zaterdag aan het werk was, was Aras vooral op Allan gefocust dus gisteren heb ik veel met hem getraind zodat hij nu weet dat ik er ook bij hoor. 😉 Vannacht hebben wij beide gewoon boven geslapen en is Aras beneden gebleven en dat is prima gegaan.

Vanmorgen had hij het eventjes moeilijk toen Allan naar zijn werk vertrok en ik nog boven in bed lag, maar na 5 min corrigeren vanaf boven ging hij onderaan de trap liggen en ben ik, toen hij rustig was, naar beneden gegaan waarna hij rustig op zijn plek is gaan liggen slapen. Na de eerste dag eet en drinkt hij alweer gewoon goed. Vandaag en morgen ben ik (Kim) alleen met hem maar heb er alle vertrouwen in dat dat prima zal verlopen. Ik ben erg verrast met hoe snel Aras dingen op pakt, dat maakt alles erg gemakkelijk! We moeten vooral nog werken aan alleen thuis kunnen blijven (dat zal met tijd bijna vanzelf gaan denk ik) en misschien zijn jachtinstinct onder appèl krijgen zodat we hem onder controle kunnen houden mochten we een kat tegen komen buiten, maar we kijken ernaar uit om daar samen aan te mogen werken!

We houden jullie op de hoogte!

Groet, Kim, Allan en Aras.

 

Xena

Lieve allemaal bij de Dierenstee,

Het was even spannend om naar mijn nieuwe huisje te gaan, maar ik heb het er super naar mijn zin. Ik voelde me gelijk helemaal thuis. 

Ik heb 4 hele lieve baasjes die heel erg veel met mij kroelen. Ik lig dan ook erg graag op schoot en op bed bij iedereen. Spelen doe ik ook heel erg graag en dan vooral met een rood laserlampje, dan ren ik de hele kamer door. Ik wilde al heel snel heel graag naar buiten, maar mijn baasjes wilde daar heel even mee wachten. Sinds afgelopen weekend mag ik lekker naar buiten. Ik klim graag in de bomen en ren lekker door het gras voor het huis en in de achtertuin. Er is zelfs een kat in de buurt die graag vriendinnen met me wil worden. Ik weet nog niet of ik dat wil, maar ik heb haar niet gelijk weggejaagd. Oh en mijn baasjes vinden mij soms wel een beetje stout haha. Als mijn baasjes lekker chips eten wil ik dat eigenlijk ook en probeer ik het stiekem te pakken, maar dit mag blijkbaar niet haha… Ze zijn wel zo lief om me af en toe een lekker kattensnoepje te geven.

Nou lieve medewerkers van de Dierenstee, jullie zien dat ik een goed thuis heb getroffen bij baasjes die nu al heel veel van mij houden. Ik vind ze ook super lief en als ze thuiskomen laat ik dat dan ook goed weten. Ik ren dan snel naar ze toe, geef heel veel kopjes en praat tegen ze.

Heel veel liefs Xena.

 

Toby (Update)

Lieve allemaal,

Wij willen jullie namens ons hele gezin en Toby een fantastisch 2020 wensen!

Toby is nu alweer ruim 4 weken bij ons en het gaat heel goed met hem! We hebben er een hele lieve en trouwe vriend bij! We genieten volop van elkaar en zien hem veranderen! Hij is echt een hond met een ‘duister’ verleden wat we steeds merken aan onverwachte reacties van hem. Regelmatig zouden we willen dat Toby ons zou kunnen vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt. We hebben hem een lekker warm en liefdevol thuis gegeven en knuffelen wat af. We wandelen en fietsen veel met hem en intussen heeft hij kennisgemaakt met onze familie en vrienden! Deze ontmoetingen zijn allemaal heel goed verlopen en we kunnen Toby overal mee naartoe nemen. Alleen zijn is nog lastig dus daar gaan we komende tijd flink mee aan de slag. We gaan volgende week proberen zo snel mogelijk in te schrijven voor een hondentraining.

We zijn al met Toby naar het strand en bos geweest wat mooie plaatjes heeft opgeleverd! We komen snel langs met hem zodat jullie hem weer even kunnen zien en knuffelen en wij weer lekkere brokken mee kunnen nemen.

We wensen alle dieren in de Dierenstee een fijn thuis toe en jullie weer heel veel kracht en plezier toe met jullie werk. We worden zeker donateur en dragen jullie een zeer warm hart toe!

Hartelijke groet van de familie Kalkhoven.

 

Max

Goedemiddag!

Wij willen jullie graag wat foto’s van Max zijn eerste kerst bij ons sturen.

Na zijn cadeautjes uitgepakt te hebben, veel lekkers heeft gegeten en gespeeld, was het toch tijd voor een familiefoto, al was Max toe aan een tukje. 😂 Fijne dagen!

Met vriendelijke groet, Emma.

 

Nessy en Nibbit (nu Noortje en Zus)

Dag,

Ik heb een verhaaltje met plaatjes gemaakt over de afgelopen 2 of is het nu alweer 3 of 4 weken… de tijd gaat zo snel…
https://syrinx.knorrie.org/~knorrie/foto/kittens/
Er is nog een hoop tijd nodig voor Zus blijkbaar, maar ik hoop dat ze op een dag ook een knuffel wil krijgen. In ieder geval is Noortje er om dat te doen namens mij tot die tijd.

Hans.

 

Mara (nu Noortje)

Dierenstee Numansdorp,

Hier een berichtje over de poes Mara. Ze heet nu Noortje, bij een nieuwe kans hoort ook een nieuwe naam.

De eerste paar dagen was Noortje nog erg bang en verstopte ze zich, maar inmiddels komt ze krioelend om mijn benen mij begroeten. Waar ik ben is zij, zooo leuk en lief.😺

Ik wil jullie ook complimenteren met de goede huisvesting in het asiel, zo schoon, netjes en ruimtelijk. Liefdevol gaan jullie met de dieren om en zoeken met passie een nieuw adres voor een tweede kans van een dier in nood. Wij zijn blij met Noortje en hopen dat alle  dieren  ook zo’n kans krijgen. 

Een hartelijke groet, Gerda. 

 

Duco

Hallo allemaal,

Hier even een berichtje van de baasjes van Duco de boxer. Het gaat heel goed met Duco… Wij zijn heel erg blij met hem en willen hem nooit meer kwijt. Wat is het toch een lieverd! 

Hij kan heel goed los lopen. Alleen met andere honden is hij wel heel enthousiast maar daar werken we aan.

Groetjes, Brenda.

 

Toby (Update)

Goedemorgen,

Hier gaat alles zo ongelofelijk goed! Toby is heerlijk op z’n gemak, heeft zijn streken en heeft vannacht voor het eerst alleen geslapen! We zijn zo trots op hem! Wat een wereldhond. Voor ons voelt het of hij hier al jaren is. zo apart.

Groetjes van Patricia en een lik van Toby.

 

Toby

Goedemorgen,

Wij hebben een heerlijk weekeind gehad met Toby. Hij is echt super lief, reageert goed op andere honden en komt steeds meer tot rust. Sloopt alle knuffels die in z’n buurt komen maar is wel te corrigeren. We nemen lekker de tijd om aan elkaar te wennen.

Hij kan absoluut niet alleen zijn. Ook niet ‘s nachts. Hopelijk gaat hij dat nog leren als alles meer gewend is. Ik zal jullie halverwege de week even bellen zodat jullie op de hoogte blijven van ons Toby avontuur!

Warme groet van ons en een likkus van Toby, Patricia.

 

Beesie

Hoi,

Zaterdag 9 november waren we bij jullie in het asiel en hebben we Beesie geadopteerd.

Inmiddels zijn we ongeveer 1,5 week verder en heeft ze het goed naar haar zin bij ons (zie foto). Af en toe is ze nog een beetje schrikkerig en verlegen, maar ze vraagt steeds vaker om onze aandacht en we mogen haar steeds vaker aaien. We hebben er alle vertrouwen in dat ze zich steeds meer op haar gemak zal gaan voelen. Wel kan ze niet wachten om buiten op avontuur te gaan. Na hoeveel weken mag ze ongeveer naar buiten? Op internet lees ik verschillende dingen, ben erg benieuwd hoe jullie hierover denken.

Groetjes, Ayleen.

 

Rex

Hoi,

Even een update over Rex… Wat een schitterend beestje. Hij doet het goed. Lief voor de meiden, lekker speels. Hij luistert goed en slaapt heerlijk ’s nachts. De eerste wandelingen zijn goed gegaan (trekken is al minder, behalve op weg naar huis) en los in de tuin gaat prima. Alleen thuis is ook geen probleem. Kortom, tot nu toe alles helemaal oké. Alleen het stiekem op de bank slapen nog afleren… 😊

Groetjes, Jordi & Marielle, Juul en Silke.

 

Charlie

Hoi hoi,

Zoals beloofd wat foto’s van Charlie nu. Het gaat heel goed met haar en ze is al helemaal uit haar schulp gekropen. Ze vindt het heerlijk om buiten te spelen met haar kleine broertje maar samen in de bank liggen en kroelen vindt ze ook heel fijn. Ik ben super blij met haar en ze is echt mijn maatje!

Groetjes, Resy en Charlie.

 

Bollie (nu Marie)

Goedenavond!

Het mailtje heeft even geduurd maar ik wilde Bollie even goed laten wennen en aankijken hoe ze het zou gaan doen!

Het eerste wat ik heb gedaan is haar naam veranderd, ondanks dat het echt een dikkerdje is en Bollie daar goed bij paste wilde ik toch haar nieuwe avontuur met een nieuwe naam beginnen. Ze heet nu Marie, naar de witte kitten van de Aristocats. Ze was de eerste paar uur erg zenuwachtig en bibberig. Maar na eenmaal rustig haar nieuwe verblijf verkend te hebben en al wat tunnels gegraven te hebben leek ze zich aardig thuis te voelen. Ze zoekt graag je hand op en is een echte avonturier, haar nieuwe huisje was dus al gauw volledig verkend. Ik hoop dat ze nog een heerlijk lang hamsterleven kan hebben in haar nieuwe villa 😉

Groetjes Melissa en Marie.

 

Boef en Buddy

Goedemiddag,

Met Boef en Buddy gaat het goed, eten gaat wat wisselend maar zijn nog lekker aan het wennen. Andere honden zijn nog wat spannend voor ze. Verder zijn ze echte kroelkippen en de kinderen zijn dol op ze. Ze grijpen elke gelegenheid aan even te knuffelen of bij je te zitten.  

 Met vriendelijke groet, Mariska.

 

Donnie

Het gaat goed met Donnie. Hij heeft best wat tijd nodig gehad om goed te kunnen wennen en zijn plekje te vinden. Hij zit inmiddels bij de andere drie konijnen en dat gaat goed. Met het andere mannetje is hij nog niet echt vriendjes, maar er is meer dan genoeg ruimte om elkaar een beetje te ontlopen. Met de andere twee vrouwtjes gaat het prima. Hij zit graag boven op de oude stoel die er staat, lekker om zich heen te kijken en het overzicht te bewaren.

Hij is nieuwsgierig, maar erg op zijn hoede door alles wat hij heeft meegemaakt, maar dag bij dag komt hij steeds meer een beetje los.

Groetjes Maureen.

 

Sam

Een foto van Sam en Moos. Ze zijn dolgelukkig met z’n tweetjes en onafscheidelijk. Heel leuk om te zien hoe Sam, het mannetje (witte), die ik via jullie heb is opgeleefd!

Groetjes Pauline. 

 

Moppie

Graag wil ik jullie laten weten dat het goed gaat met Moppie, het konijntje dat ik 11 september jl. heb meegenomen na de date met ons konijn Jules.

Na het overlijden van Jules’ vriendinnetje Koosje dachten wij er goed aan te doen om hem een tweede liefde te gunnen. Dat ging niet zo makkelijk als wij dachten. Jules was het daar duidelijk niet mee eens. Na Moppie een aantal dagen in een ren in de tuin te hebben gezet (onze konijnen lopen vrij in de tuin met twee schuilhokken) en wat over en weer gesjouw om de geurtjes te mengen, zochten ze elkaar steeds op. Zij aan de ene kant van de ren, hij aan de andere kant. We dachten dus dat het wel tijd was om ze los te laten. Dat was fout gedacht, want zodra de ren open ging, gingen ze elkaar te lijf. De plukken haar vlogen in het rond. We hebben ze echt uit elkaar moeten halen. Dus terug naar af maar weer. Na enkele dagen hebben we weer een poging gedaan. Ze gingen elkaar niet te lijf, maar zochten elkaar ook niet op. Als Moppie een poging deed bij Jules in de buurt te komen, joeg hij haar direct weg.
We twijfelden erg of we er wel goed aan deden Moppie te houden, maar aangezien het een schattig, lief konijntje is en wij haar al in ons hart hadden gesloten, vonden we dat Jules er maar aan moest wennen. Dat bleek een goede keus. Langzaam maar zeker zag je toenadering. De dag dat hij haar ineens schoon ging likken, was een enorme mijlpaal. Stukje bij beetje accepteerde hij haar steeds meer.

En nu, zo’n zes weken na haar komst, zag ik tot mijn verbazing dat Jules Moppie heeft toegelaten in het hoge binnenhok. Een terrein waar ze tot nu toe niet welkom was. Zo zie je maar, een tweede liefde in een konijnenleven is mogelijk, ook al heeft het in dit geval wat tijd nodig gehad. En Moppie? Die is blij met de ruimte, de vrijheid en een vriendje voor het leven.De plakpoep die ze had, is zo goed als weg. Ze is inmiddels zindelijk en eet als de beste. Droogvoer, hooi, stro, alles vindt ze lekker. We hopen dat Jules en zij nog lang plezier van elkaar zullen hebben en wij van hen.

Groeten, Anja.

 

Kees (Update)

Beste medewerkers,

Kees is nu 4 weken bij mij en het gaat heel goed met hem!!! Hij lijkt gewend en het goed naar zijn zin te hebben. We wandelen heel veel waar hij van geniet. Kees blijkt een enorme knuffelkont zijn. Hij vindt het lekker om geaaid te worden over zijn buik.😊 Hij heeft kennisgemaakt met m’n twee neefjes. Die vinden hem superleuk. En Kees hen denk ik ook, want het ging goed. En ik ben met Kees op pad geweest met de bus. Ging prima!

Vriendelijke groeten, Melanie.

 

Daan en Demi (nu Ollie en Vicky)

Hallo Dierenstee,

Ollie en Vicky zijn nu alweer een week bij ons. Het wennen is goed gegaan en ze voelen zich al aardig thuis bij ons. Ze eten en drinken goed en zijn erg actief en speels. We zijn erg blij met ze!

Groeten Carolijn.

 

Ayda

Dag,

Ayda is vandaag precies een maand bij ons en we zijn dolgelukkig met haar! Ze is superlief en past vrijwel naadloos in ons gezin. Ayda leek al snel goed geaard te zijn bij ons in huis en in de buurt. Alleen de katten in de buurt lokten nogal heftige reacties uit, maar dat wordt al minder. Na een paar eerste blije dagen wilde ze een paar dagen nauwelijks eten (kan ook aan het dieetvoer gelegen hebben) maar nu gaat dat ook weer goed.

Ayda heeft in de eerste week hier haar laatste inenting gehad, en haar staart heelt goed – haar pluim groeit langzaam terug. Inmiddels zijn wel al een paar weken op de hondenschool bezig en Ayda wordt daar steeds alerter en enthousiaster. Elke week wandelen we een beetje verder: ze zit nu al op zo’n 8 a 10 km per dag. Ze gaat overal mee naar toe; trein, bus, tram en metro doet ze ook allemaal prima. Maar lekker buiten rennen doet ze het liefst. Met al dat bewegen gaat het goed met het afvallen: Ze is al zo’n 1,5 kg lichter.  Binnen is ze super makkelijk en gezellig en we spelen steeds vaker spelletjes (het rookworst-piepspeeltje van de Hema is favoriet). Ze komt tegen mijn dochtertje aan liggen als die moet huilen. Erg bijzonder.

Kortom, Ayda is voor ons een lot uit de loterij. En we wilden jullie nog een keer bedanken voor de geweldige begeleiding en zorg, zowel voor Ayda als voor ons 🙂

Warme groet, Jessica, Lucie en Zoë.

 

Malko (nu Job, update)

Hallo allemaal,

Ik heb net gezwommen en voel me prima. Toen ik bij jullie in mei op bezoek kwam liep ik een beetje mank, dat is al lang weer over. Op de foto bleek dat er een splinter, een stukje bot, in de knieholte van mijn rechter voorpoot irriteerde. Heb lang kleine ommetjes moeten maken, maar er is altijd wel iets interessants te ruiken en het was toch erg warm. Ik heb veel plezier in mijn leven.

Groetjes  van mij en mijn baasjes.

 

Bas

Goedemiddag allemaal,

Het lijkt goed te komen met Tiger en Bas. Tiger moeten we een beetje steunen. Hij blaast alleen als Bas vol enthousiasme op hem af komt. Dat overziet hij niet, zoals zoveel dingen. Bij het vervangen van de vuilniszakken blaast hij ook steevast, evenals wanneer ik hem te snel voorbij loop als hij zit te eten. Bij beide katten zit geen greintje agressie gelukkig.

Onze zoon wilde graag een schootkat. Tiger ligt wel naast je, slaapt bij ons op bed en is erg op mij gefocust, maar al met al geen schootkat dus. Bas is dat wel en heeft het helemaal gevonden bij onze zoon. Groetjes van Bas, hij wil niet meer terug.

Elvira.

 

Rowi (update)

Hoi,

Hierbij nog wat foto’s van lieve Rowi in haar nieuwe huisje 🙂 Het kale plekje op haar buik is ook al minder geworden (toen we haar net hadden zagen we dat ze daar beetje kaal was). Haar lievelingsspeeltje is een verfrommeld toiletpapiertje en ze snoept en knuffelt heel graag. We zijn heel dankbaar met haar

Vera. 

 

Lucy (nu Bonnie)

Beste,

Hierbij wat leuke foto’s van ons nieuwe liefdeskoppel Bonnie en Clyde. Bonnie ( voorheen Lucy) doet het hartstikke goed en is heel ondernemend. Ze is al 3 keer ontsnapt uit de ren dus we hebben wat aanpassingen moeten doen. Ook is ze behoorlijk aaibaar aan het worden en komt ze graag bij je snuffelen. Clyde heeft dus goeie invloed op haar. Andersom is Clyde erg beschermend naar haar dus wat ons betreft een successtory!

Groetjes, Elles. 

 

Kees

Beste medewerkers,

Kees is nu 4 dagen bij mij en hij lijkt het heel goed te doen! Hij geniet enorm van het wandelen wat we 4x per dag doen. Trekken aan de lijn doet hij de eerste paar minuten dat hij buiten is vanuit enthousiasme maar daarna gaat het vrij goed. De ene keer luistert hij beter naar commando’s dan de andere keer, maar ik hou vol en dan pikt hij ze op. Hij snuffelt aan andere honden en laat zich besnuffelen en soms negeert hij ze.

Hij moet enorm wennen aan alle nieuwe geluiden en geuren. En dan begint hij uit het niets te blaffen. Ik schrik me dan kapot 😉 Ik ben er achtergekomen dat hij bang is voor luchtballonnen. Er zijn 3 opstapplaatsen in de buurt. Ze vliegen heel laag over mijn woning en soms zijn het er wel 10 in een 1/2 uur tijd.

Ik ben aan het oefenen met Kees om hem alleen thuis te laten en dat lijkt ook goed te gaan. De buren horen hem niet. Ik ben superblij met Kees, het is echt een leuke hond!!!

Vriendelijke groeten, Melanie.

 

Chico (nu Pipo)

Beste allemaal,

Wat leuk dat jullie gisteren hebben gebeld om te informeren hoe het met Chico gaat. Nou, met Pipo (kleine verandering van naam die hij EER aandoet 🙂 ) gaat het dus echt goed. Hij is een blije enthousiaste dankbare hond en helemaal onderdeel van ons (mannen)gezin. Hij heeft in onze andere viervoeter Meis een trouwe metgezel gevonden. Ze zijn samen een komisch koppel en helemaal dol op elkaar. Op verzoek stuur ik nog wat recente foto’s. 

Groeten van Pipo, Meis, Etienne, Monique en de jongens.

 

Jumpie en Johnny (nu Poppie en Teun, update)

Zoals beloofd sturen we nog even een foto van het nieuwe verblijf van Poppie en Teun. Er is een overdekt gedeelte, dmv een net, waar ze ‘s nachts verblijven en er is een open gedeelte waar ze overdag ook mogen spelen. Ze zijn zó ontzettend lief, leuk, grappig, ondernemend en nieuwsgierig! Het is nog veel leuker dan we hadden verwacht. Ze worden altijd helemaal enthousiast als we naar ze toe gaan. Ze springen dan op schoot (vooral Poppie) en vinden het heerlijk om geaaid te worden.

Helaas zit het broertje van Teun (Bran) nog steeds in de opvang. We hopen dat er snel een leuk plekje voor hem zal komen. Als hij een beetje wat van zijn broertje heeft, zal hij wel wat bewegingsvrijheid moeten hebben want Teuntje gaat graag op onderzoek uit.

Ook hebben we gemerkt dat het heel fijn is voor konijnen om samen te zijn. Dus eigenlijk is dit een oproep aan iedereen die 1 konijn heeft om er een 2e bij te nemen. Je zult zien hoe vrolijk en blij de konijntjes daarvan worden 🙂

Een lieve groet van Poppie en Teun en hun baasjes.

 

Doley (nu Roef, update)

Hallo medewerkers van De Dierenstee,

Het is nu een jaar geleden dat ik Roef bij jullie heb opgehaald.

Het gaat heel goed met hem. Hij heeft zich helemaal aangepast aan het leven als huiskat. Hij is net zo graag binnen als buiten en blijft altijd in de buurt. Ik kan hem helaas nog niet benaderen. Als ik te dichtbij kom roeft hij er nog steeds vandoor. Dat is duidelijk een instinctieve reactie. Als we op bed liggen mag ik hem wel voorzichtig aaien. Hij is dus vooral bang voor benen. Op de foto samen met Pixie, ook uit de Dierenstee. Ik hoop ooit nog met Roef te kunnen knuffelen.

Anne Martine.

 

Chico (update)

Het gaat nog steeds super zowel thuis als buiten, loslopen gaat goed tot hij iets ziet. Hij doet het echt super naar andere honden en mag soms even lekker rauzen. Katten zijn erg spannend, als er eentje voor hem wegrent, dan is het maar al te leuk om er achteraan te gaan. Zwemmen is iets TE leuk; geen zwembad is te klein. Bij een plonsgeluid wordt hij al gek van blijdschap waardoor we helaas de onze weg hebben gedaan. Hij was er niet uit te houden haha. Op de bank liggen mag niet, dus als de baasjes komen kijken springt hij er snel af.

Christiaan.

 

Lizzy en Shiba

Hallo,

Hierbij een update over Lizzy en Shiba. De dames zijn nu bijna 2 maanden bij ons in huis.

In het begin was het even wennen natuurlijk. Maar al snel hadden ze door waar alles was, hoe ons dagelijks ritme is. En na iets meer dan 3 weken mochten ze naar buiten. Lizzy vond dat in het begin nog een beetje spannend. Shiba zat al heel snel verderop in een tuin. Inmiddels zijn ze helemaal gewend. Overdag vaak lekker buiten, ze spelen graag met kikkers. Die nemen ze als cadeautje dan mee naar binnen. Verder af en toe ruzie met de buurkater, soms winnen zij, soms wint hij. Ook een hond die spontaan de tuin in liep maakte op niet zo’n fijne manier kennis met Lizzy. Ze sprong met alle nagels uit op zijn rug. Exit hond, ik denk niet dat hij nog eens in onze tuin stapt. 

Binnen liggen ze graag te suffen, op bed, vensterbank, in mand of op schoot.  Het zijn echt 2 lieve en ook pittige dames. We hebben er veel plezier van.

Met vriendelijke groet, Evelyn. 

 

Jaap (nu Pim, update)

Goedemorgen,

Hierbij nog een kleine update van jullie geliefde Jaap. Inmiddels heet Jaap nu Pim en het gaat heel goed met hem. 

Zijn baasje was een weekje weg dus hij moest even op het huis passen. Een aantal keer per dag ging iemand bij hem kijken en dat begreep hij helemaal. Hij herkende onze auto’s al 🙂 

Verder is het een lekkere luiwammes en geniet hij van de liefde die hij krijgt van zijn baasjes. Op de foto’s in de bijlage zie je hoe goed Pim kan helpen met het huishouden 😉 Soms komt de zwerfkat nog in hem naar boven en bezorgt hij mijn oma kopzorgen omdat hij ‘s nachts niet thuiskomt. Maar gelukkig zit hij dan telkens de volgende ochtend weer voor het raam te wachten en is iedereen weer opgelucht 😉

Met vriendelijke groet, Vera. 

 

Zeus en Zorro

Lieve Dierenstee,

Wat zijn we dankbaar voor Zeus & Zorro! ❤️❤️❤️❤️❤️

Lieve groet, Sander, Nathalie, Ninthe en Yfke.

 

Aramis

Hallo Annelinn,

Inmiddels zijn we alweer twee weken verder. In die twee weken hebben we Aramis nog beter leren kennen en onze afwegingen gemaakt hoe nu verder, omdat Charlotte er nog steeds niet voor heeft gekozen om enige toenadering te zoeken. Wij hebben besloten dat wij Aramis, ondanks het gedrag van Charlotte, toch graag een nieuw huis willen bieden.

Aramis is een hele trouwe kater en hij kan het heel goed vinden met onze honden Elroy en Bas. Wel merken wij dat Aramis nog veel moet leren op het gebied van geluiden en gebeurtenissen om hem heen. Omdat hij nog regelmatig schikt van de gebeurtenissen om hem heen gaat hij nog steeds aan een lange lijn naar buiten.

Aramis is heel vriendelijk en wij hebben geen uitval/ongewenst gedrag meer bij hem waargenomen. Zelfs het tuigje omdoen om naar buiten te gaan was vanaf het begin geen probleem. Ook merken wij dat hij zich steeds meer thuis gaat voelen, omdat hij sinds enkele weken zichzelf heel goed kan vermaken met het speelgoed dat wij hem aanbieden. Ook helpt hij graag mee met klussen!

Gezien de ontwikkeling van Aramis hebben wij er vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen met deze stoere kater. Charlotte laten wij haar eigen keuzes maken. Ze was al veel buiten en heeft in de schuur een heerlijke plek waar ze vrij in en uit kan lopen.

Dankjewel dat wij Aramis bij jullie mochten komen ophalen en een dikke knuffel van Aramis dat hij bij jullie heeft mogen logeren.

Groet, Jan Willem en Gerda.

 

Alexia (nu Mija) en Ayla

Goedendag,

Wij sturen jullie deze mail om te informeren over Ayla en Mija (Alexia).

Het was voor beiden een stressvolle verhuizing. Zodra ze thuis waren verstopte Ayla zich in de garage en Mija op een kamer op de 2e verdieping. Beiden aten goed en gingen naar de bak, al had Mija soms een ongelukje. We wisten beiden dat we veel geduld moesten hebben voor deze twee mooie en lieve dames. 

Mija was de eerste die in de woonkamer durfde te komen en zo steeds meer van het huis ging ontdekken. Ze vindt snoepjes erg lekker en durft daar al heeeel erg voor dichtbij te komen. We gingen er vanuit dat dit bij Ayla een stuk langer zou duren. Maar……..sinds afgelopen week is ze uit de garage en uit de kleinste hoekjes gekomen. Ook Mija had dit in de gaten en was gelijk smoorverliefd op Ayla. Rare sprongen, rare geluidjes, op haar rug liggen en willen spelen. Vanaf nu zijn Mija en Ayla onafscheidelijk van elkaar, geven kopjes aan elkaar, rennen met elkaar, spelen met elkaar en eten met elkaar. We gaan ons nu richten om ze aaibaar te maken, Mija is al heel dichtbij, maar ook hier hebben we alle tijd voor. Ze spelen, slapen, eten, knipogen, dus doen alles wat relaxte en ontspannen poesjes horen te doen. We zijn erg blij met ze en hebben onze harten gestolen .

Gr Daphne en Alexander.

 

Tiamo (nu Tommie, update)

Beste Dierenstee,

Ik kon het toch niet laten om na ruim vier maanden nog even een update te geven over onze Tommie. Het gaat ongelooflijk goed met hem! Dat is natuurlijk leuk om te kunnen vertellen.

We zijn na wat verhuisvertraging lekker helemaal gesetteld op het nieuwe adres en dat heeft hij moeiteloos doorstaan. We maakten ons wel een klein beetje zorgen hoor: eerst een nieuwe eigenaar en dan twee keer wennen aan een nieuw territorium. Maar Tommie liet zich helemaal niet van de wijs brengen en focust zich voortdurend op die eigenaar waarmee hij zich helemaal senang voelt. Zoals ik vaak tegen Vera zeg: “Tommie vindt álles best, zolang we maar met z’n drieën zijn.” Hij durft tegenwoordig zelfs met ons te varen op de Biesbosch. De eerste keer aan boord gaan was super spannend, maar tegenwoordig staat hij woest te kwispelen als we ‘vaaaaarennnnn’ roepen bij het inpakken van de picknickmanden. Lekker de natuur in, maar dan de hele dag op je handdoek op de boeg. #hondenleven.

Met zijn gezondheid gaat het hartstikke goed. Zijn conditie is enorm verbeterd (de mijne ook trouwens…) maar hij is vooral ook heel goed op gewicht gekomen. Toen we hem bij jullie ophaalden woog hij ca. 42 kilo, maar de laatste keer bij de dierenarts was dat een keurige 50 kilo, schoon aan de haak. In het begin had hij een grote voer-behoefte maar die is nu geleidelijk afgenomen. Hij eet het tegenwoordig verspreid over de dag op z’n gemak op. Ook bedelen heeft hij keurig afgeleerd, daar valt hij niet meer op te betrappen. Hij weet dat hij geen mensenvoer krijgt, en als wij ’s avonds een schaal koekjes op tafel zetten, dan krijgt ook hij een lekkere hondensnack en ligt hij tevreden aan onze voeten. Hij krijgt goed krachtvoer, Barca, wat kennelijk ook aan politie- en sporthonden wordt gegeven. Z’n ontlasting is dan ook optimaal tegenwoordig, daar hebben we geen problemen meer mee. Ook z’n vacht is heel veel mooier geworden. Had hij voorheen nog een wat vale droge vacht met kale plekken, tegenwoordig een prachtig glanzende vacht met een dikke vette speknek en wat vetrollen op z’n schouders en z’n buikje. Staat ‘m goed hoor!

We hebben onderhand ook ontdekt welk ras hij nu eigenlijk is. Op de formulieren en in z’n paspoort stonden wat verschillende duidingen als Bull Mastiff, Engelse Mastiff, Onherleidbare Kruising. Maar hij blijkt naar alle waarschijnlijkheid een Boerboel te zijn! We zagen die voorbij komen op YouTube en dat zag er gelijk bekend uit. Navraag bij een Nederlandse fokker bevestigde dat hij zeer waarschijnlijk tot dat ras behoort; wat in zichzelf overigens niet heel eenduidige uiterlijke kenmerken heeft omdat het ras een tijdje bijna verdwenen is geweest. Hij zou met 50 kilo dan een relatief kleine Boerboel zijn, want ze zijn er ook van 90 kilo! Qua karakter deelt hij zeker ook wel in de eigenschappen van de Boerboel. Ik heb hem leren kennen als een ontspannen hond, met leuk gevoel voor humor, hij is nog heel speels met z’n zes jaar en héél intelligent. Je hoeft alles maar 3x voor te doen en dan doet hij het voortaan fluitend na (behalve fluiten, dat lukt hem niet). Hoewel hij hartstikke lief is voor alle mensen op straat denk ik dat je een héél groot probleem hebt als je iets krenkt wat hij lief heeft: want hij is ook wel een beetje waaks geworden. Álles áltijd in de gaten houden. Onvermoeibaar. Hij heeft hier een enorm territorium, het recreatiegebied Madestein waar we twee keer per dag vijf kwartier wandelen, lekker zonder riem. Maar bij elke verandering aan de omgeving moet dat uitvoerig besnuffeld en in kaart gebracht worden. Allemaal kenmerken die zeker bij de Boerboel horen. In huis heeft hij twee hondenmanden waar hij op zich graag gebruik van maakt, maar de vaste plek blijft toch wel op de grond naast het bureau van de baas, languit op de grond en met z’n kop van me af: want er kan maar ineens gevaar uit zo’n gang komen natuurlijk. Hoewel ik zorg dat z’n waaksheid niet gaat domineren (alert mag, maar alleen ik bepaal wat er gebeurt en wie er binnenkomt) voelt het toch ook wel heel veilig hoor, zo’n grote trouwe schildwacht om je heen.

Voor de rest doet hij het zoals gezegd hartstikke goed. Andere reuen zijn nog stééds wat moeizaam voor hem, maar daar kunnen we hem tegenwoordig goed in begeleiden. Hij loopt vrijwel altijd los maar staat (relatief) goed onder appèl. We weten in ieder geval onder welke omstandigheden we hem naar ons toe moeten roepen vóórdat het te laat is, dus dat brengt ons allemaal een hoop rust. In huis heeft hij de schone taak als ‘Chef Duiven’ die hij heel serieus neemt: duiven die neerstrijken bij de waslijn worden met militaire precisie verjaagd. Altijd eerst zónder blaffen, maar als het moet dan mag het van de baas. Maar niet met dat hele maffe hoogje blafje wat hij destijds bij jullie had hoorrrr… die heeft hij gaandeweg ingeruild voor een zéér zware zuivere blaf. En hárd ook! Hij zit duidelijk een stuk beter in z’n vel dan tijdens die turbulente periode rondom zijn vorige eigenaar, zowel letterlijk als figuurlijk. Hij is een zéér gewaardeerd gezinslid geworden waar we héél veel van houden.

Jullie nogmaals bedankt voor de goede opvang die hij heeft gekregen. Ik weet zeker dat het de transitie voor hem veel makkelijker heeft gemaakt.

Hartelijke groet, Tommie, Die Lange en Die Blonde.

 

Koen

Hallo Dierenstee,

Hier weer een kleine overwinning met Koen. Inmiddels de bak en het eten kunnen verplaatsen naar de keuken en dat ging in 1 keer goed. Ook dwaalt hij nu wat rond in de tuin. Als ik weer naar binnen ga komt hij ook…dus eigenlijk geen problemen. En het aaien lukt nu ook eindelijk…waar hij volop van geniet dan. Verder over de schutting komt hij nog niet, maar dat is een kwestie van tijd.

Groetjes Marieke.

 

Dunya (nu Libby, update)

Hallo allemaal van de Dierenstee,

Libby (jullie kennen haar als Dunya) is nu bijna 2 weken bij ons en ze is al aardig gewend. Het kleed waar ze op de foto’s op ligt is haar lievelingsplekje (en ook speelkameraad trouwens, ze weet bijna het hele kleed in haar eentje om te draaien en ermee te vechten, erg leuk om te zien!) maar ook voor het raam zit ze graag. Ze kroelt erg graag en kan dan enorm hard spinnen. Niet te geloven dat er zo veel geluid uit zo’n kleine poes kan komen! Ze eet ook erg veel en graag. Volgens ons is ze ook al een beetje aangekomen in gewicht. 

Zij en onze kater Jonas beginnen elkaar langzaam een beetje te accepteren. Ze snuffelen soms voorzichtig aan elkaar, liggen ook al wat vaker bij elkaar in de buurt. Soms is er ook wel wat onenigheid, maar dat blijft bij een klein grauwtje of een dikke staart, maar daar zijn ‘t katten voor toch?! Kortom; ze is heel erg lief en gezellig en we zijn heel blij dat ze ons vriendinnetje is geworden! 

Groetjes, Erik en Mireille.

 

Dunya (nu Libby)

Hallo beste mensen van De Dierenstee,

We hebben gisteren poes Dunya bij jullie gehaald (we hebben haar trouwens Libby genoemd), ze begint al een beetje op haar gemak te raken bij ons in Gorkum. Ze eet enorm goed en kroelt heel graag. Onze andere kater Jonas bemoeit zich nog niet zo veel met haar, maar dat is volgens mij alleen maar goed omdat ze zo de tijd krijgt om aan alle nieuwe dingen te wennen. We zijn erg blij met haar. Ze is superlief!

Groetjes, Erik en Mireille.

 

Redbell (nu Sara, update)

Dag mensen van De Dierenstee,

Even een berichtje van Sara. Ik ben nu acht maanden in mijn nieuwe huis en heb het prima naar mijn zin. Ondanks mijn indeling als spion ben ik inmiddels een enorme kroelkat geworden en wil ik het liefst de hele dag aandacht. Eten en snoepjes liefst ook de hele dag, maar het vrouwtje is bang dat ik straks te dik wordt dus krijg ik niet zo veel als ik zou willen. Soms ren ik met mijn kleine zusje (eigenlijk heb ik haar geadopteerd) door het huis, maar ik kan ook heel lui zijn. Kijk maar naar de foto.

Groeten, Sara.

 

Bram

Hallo allemaal!

Vandaag is een bijzondere dag, want vanmorgen lagen Bram die ik bij jullie vandaan heb (op 30-3-2019) en mijn Beppie van ook al 17 jaar, samen in 1 mandje!! Hoe geweldig is dat! Ze hebben wel een beetje hulp gehad hoor van mij, maar anders zijn ze beiden nog te verlegen en zou er nooit wat gaan gebeuren!

Het gaat goed met Bram. Hij heeft vanaf dag 3 toch wel een ander favoriet mandje ipv het bedje. Een mandje op bed! Dat kan natuurlijk ook! Hij woog vandaag 4 kg dus ook dat is goed. Ontlasting gelukkig ook in orde. Eten gaat ook best. Hij komt het nu vragen elke ochtend in de keuken. Gewoon Gourmet zalm of tonijnmousse en soms wat brokjes RC Urinary. 

Bram wast alleen zijn gezicht en daarom ook zijn pootjes, dus de rest moet ik een beetje bijhouden. Maar kammen vindt ie ook al niet heel erg fijn. Nouja,…. Hij heeft iig geen klitten in zijn vacht. Ze zijn lief voor elkaar en voor mij en ik voor hen. Dus ik ben helemaal blij!

Met vriendelijke groet, José.

 

Jumpie en Johnny (nu Poppie en Teun)

Hallo,

Even een berichtje van onze konijntjes Jumpie en Johnny (Poppie en Teun). De reis is prima gegaan en eenmaal thuis waren ze erg nieuwsgierig naar hun nieuwe huisje. Zo grappig om te zien dat ze het hok helemaal gingen verkennen van binnen en van buiten. Om ze te verwelkomen hebben we ze wat zuurdeksels gegeven en dat vonden ze heerlijk. Onze hond was ook even heel nieuwsgierig maar lijkt er nu al aan gewend, want ze kijkt er al niet eens meer naar om. We merken wel dat Jumpie (Poppie) het allemaal nog een beetje spannend vindt, Johnny (Teun) laat zich makkelijker aaien en het lijkt net of hij Poppie geruststelt door haar te likken. 

Wij zijn heel blij met onze konijntjes en we gaan gauw aan de slag met de definitieve ren zodat ze lekker kunnen spelen en ontdekken.

Een vrolijke groet van Poppie en Teun en hun baasjes.

 

Snuffie

Beste oude verzorgers,

Hierbij een paar fotootjes van Snuf op z’n huidige plekje. Ondertussen is hij gewend geraakt en we hebben het heel gezellig samen! 🙂 

Met vriendelijke groet, Annik. 

 

Rowi

Hallo,

We hadden beloofd een update te sturen, maar had niet verwacht dat ik jullie nu al een mail kon sturen.

Rowi is meteen op onderzoek gegaan toen ze thuiskwam. Ze is nog onzeker en zodra je in haar ogen een onverwachte beweging maakt haalt ze uit, maar dat begrijpen we helemaal 🙂 Ze heeft al gegeten en gedronken en de kattenbak ontdekt (nog niet gebruikt). Tot onze verbazing begon ze binnen 5 minuten al te spinnen en kwam ze bij ons allebei al op schoot liggen! Onze andere kat Merel heeft het er iets moeilijk mee, maar met veel geduld en liefde weten we zeker dat alles goed gaat komen.

Jullie ook allemaal bedankt voor de goede zorgen voor Rowi en alle andere dieren die in het asiel zitten❤

Groetjes Vera, Sean, Merel en Rowi.

 

Kai (nu Cooper, update)

Hallo ik ben Cooper (Kai), hier is even een update van mij. 

Ik ben nu bijna een jaar bij mijn nieuwe baasjes. Ik heb het ontzettend naar mijn zin. Op de foto zie je wat mijn favoriete plekje is. Ik ben geen kat die graag speelt maarja, dat moeten ze maar accepteren. Mijn baasjes hebben ook een fijn balkon waar ik graag ben. Waar ik ontzettend bang van ben is onweer. Brrrrr, ik ga dan veilig in mijn kattenbak liggen. Ohja, de nachten slaap ik graag boven het hoofd van mijn vrouwtje, ik duw dan net zo lang tot ik goed lig😸.

Groetjes van Cooper en haar baasjes.

 

Tikker (Update)

Goedemorgen,

Een kleine update over Tikker. Het gaat goed met hem. De kuur heeft geholpen, geen vieze neus meer of rochelen in zijn longen. Hij is graag buiten. We hebben hem tot gisteren aan een lange lijn gehad en dat vond hij prima, want buiten was ook spannend. Gisteren hebben we hem zelfstandig laten gaan. Hij heeft zoveel ruimte dat hij het af en toe niet kan bevatten en dan komt hij even thuis mauwen😉.

Groeten, Johan, Marie-José, Marieke en Tikker.

 

Jackson (nu Bram)

Goedemorgen,

Hierbij wat informatie omtrent Bram. Na 2 dagen onder een kast gelegen te hebben is Bram helemaal gewend en uit dit door niet van onze zijde te wijken.

De eerste nacht is hij op onderzoek gegaan en heeft eten, water en zijn wc gevonden. Nu heeft hij zijn eigen plek op de bank. Rust is wel belangrijk voor hem. Kan inmiddels goed alleen zijn, ook als wij even weggaan of hem even geen aandacht geven. Meneer gaat dan lekker rusten. Komt goed met Bram.

Mvg , Arie. 

 

Tiger (Update)

Goedemorgen,

Tiger is jarig vandaag en ik ook. Hij 8 en ik 48. Tiger is inmiddels een droom van een kat. Sociaal, aanhankelijk, superkroel. Hij heeft een dynamisch leventje nu. Elk weekend gaat hij mee naar de camping en zowel thuis als op de camping loopt hij buiten. Thuis heeft hij vriendschap met andere katers en poezen. Heel grappig om ze te zien spelen. Af en toe komt er ook een kat binnen. Die wordt dan met vriendelijke kirrende geluidjes ontvangen.

Het enige wat hij nooit leuk vindt, is als hij in het reismandje moet. Hij blaast dan en ziet er dan uit of hij je elk moment kan verscheuren. De eerste keer dacht ik ‘ogen dicht en pakken maar’. Echter, als je hem op zo’n moment oppakt, doet hij toch helemaal niks. Hij verzet zich niet, laat zich ondanks zijn geblaas en woeste uiterlijk als een lappenpop opnemen en in het reismandje stoppen.
Daarna verloopt alles soepel, ligt hij rustig, laat hij zich uitgebreid aaien tijdens de rit.
Hij kruipt voor niemand meer weg, ook niet voor bezoek. Relaxed ligt hij midden tussen de gamende jongeren, ook als ze hem benaderen en aaien.

Binnen 3 maanden is hij dus weer helemaal terug bij wie hij waarschijnlijk was voordat hij afgestaan werd. Eind goed, al goed voor Tiger.

Groetjes van een onherkenbare Tiger en zijn blije baasjes.

 

Banjer

Beste Dierenstee,

Twee kleine weekjes geleden hebben wij Banjer bij jullie opgehaald. Het is een ontzettend lief beestje en we zijn ontzettend dankbaar om hem hier om ons heen te hebben. Hij was de eerste daagjes wat schrikkerig, maar al snel gedroeg hij zich alsof hij hier al jaren rondliep. Het liefst ligt ie de hele dag naast je, of net met zijn hoofdje op je been. En ook bij vreemden komt hij vaak een kopje halen. Hierbij nog een foto van onze knappe man in zijn nieuwe huisje. Bedankt voor alle hulp!

Groetjes, Fleur.

 

Iris (nu Nara, update)

Hallo allemaal.

Ik dacht pas; laat ik nog even een laatste update geven over poes Nara (aka Iris) die als heel bang poesje bij jullie binnen was gekomen.

Inmiddels gaat het echt veel beter, als ik alleen thuis ben is het bijna een ‘normale’ poes. Zodra er onbekenden binnenkomen verstopt ze zich nog meteen (en laat zich dan pas weer zien als ze minimaal een uur weg zijn), maar inmiddels zijn er een paar gezichten die ze vaker heeft gezien en dan komt ze zowaar tevoorschijn en laat ze zich door diegenen aaien. Maar zoals gezegd; als ik gewoon alleen thuis ben komt ze vaak bij me zitten, ook op schoot, en hobbelt ze een beetje achter me aan.

Alleen met het probleem van haar nagels (die moeten echt geknipt worden) weet ik nog niet wat ik daarmee ga doen. Mij lukt het niet, en naar de dierenarts brengen gaat echt een trauma zijn. Maar al met al gaat het boven verwachting goed dus!

Grt. Nico.

 

Jaap (nu Pim)

Goedemiddag,

Jaap heet inmiddels Pim en hij heeft het erg naar zijn zin in Puttershoek. Hij heeft zaterdag gelijk heel het huis verkend en heeft ook al een fijn ‘verstop’plekje op zolder gevonden. Ook het eten ging direct goed en de kattenbak had hij ook vrijwel direct gevonden. Een echte slimme kat  

Met vriendelijke groet, Vera.

 

Chico

Hallo allemaal,

Wij genieten met elkaar van Chico in ons gezin. Hij went goed. Is erg aanhankelijk en buiten een heerlijke vrijheidstrijder. Samen met onze Meis gaat het prima. Van mannen heeft hij geen last, met onze volwassen zoons gaat het top. Hij eet normaal, is blij ons te zien bij thuiskomst en komt knuffels halen. De indruk tot nu toe is positief.

Tot ziens, Monique, Etienne, Thomas en Arthur.

 

Schumi

Beste,

Een kleine update over Schumi.
Het gaat goed! Ze slaapt veel en eet als een bootwerker;-)
Schumi en de andere viervoetige huisgenoten gaat ook vanaf het begin prima. Ze heeft een paar keer geblazen aan het begin maar de anderen reageerden er niet op en dat was het dan. Denk niet dat ze ooit tegen elkaar aan zullen gaan liggen maar dat hoeft ook niet. Gezellig in vrede parallel naast elkaar leven is ook prima! Ze is nog wel veel boven en vindt de hond (een puber) soms wat druk. Maar tegelijkertijd weerhoudt het haar nergens van. Ik heb het idee dat ze helemaal aan het bijkomen is van de ervaringen van de laatste maanden, maar natuurlijk ook nog aan ons aan het wennen is. Het gaat helemaal goed komen is onze indruk en we zijn blij dat ze er is!

Groetjes Monique en Michel.

 

Demon (nu Torro)

Hallo allemaal,

Hier een bericht uit Limburg over Torro ( Demon).

Torro is nu alweer een week in Limburg en heeft het prima naar zijn zin. Vanaf het begin was hij enthousiast en aanhankelijk. Wat een heerlijk manneke is dat. We hoeven de riem maar te pakken en hij staat al bij de deur om naar buiten te gaan. Lopen gaat steeds beter. Ontmoetingen met andere honden en mensen gaat ook prima. Het kruizensnuiven moeten we hem nog echt afleren. Katten zijn niet zo zijn ding.

Torro is ook al bij een dagopvang geweest voor te socialiseren met andere honden. Daar kon hij de hele dag met een aantal honden in een wei spelen. Geweldig vond hij dat. In de auto zitten is nog steeds niet zijn ding. Hij hijgt nog steeds erg en we zijn een manier aan het zoeken om hem te kunnen kalmeren. Misschien heeft het wat meer tijd en gewenning nodig.

Eten gaat ook prima. Het lijkt wel of hij de hele dag door honger heeft. Zodra iemand in de keuken staat, is Torro er ook bij. Eigenlijk ontgaat hem niets. Hij heeft alles in de gaten. ’s Avonds gaat hij mee naar boven en slaapt op zijn matrasje naast ons bed. Elke ochtend word je vrolijk begroet door 2 vrolijke ogen en een kwispelende staart. Je kunt ook heerlijk stoeien met Torro maar daarna komt ie als een baby bij ons liggen. Kortom, wij zijn heel gelukkig met Torro en het allerbelangrijkste is dat Torro ook hier gelukkig is.

Gr. Torro, Peter en Karin.

 

Bandit (nu Pepper)

Goedenavond,

Wij willen jullie laten weten dat het erg goed met Bandit gaat! Wij noemen hem trouwens Pepper wat op zijn papier staat en waar hij goed naar luistert! Hij is dikke vrienden met de Rottweiler Bab en ze spelen leuk samen. Ze lopen heel de dag eigenlijk lekker buiten op het erf maar kunnen ook altijd naar binnen als ze willen. Bandit is erg waaks! Dat vinden wij heel fijn. Naar vrienden en bekenden gedraagt hij zich super!!! Hij is echt heel grappig en leergierig en slaapt s’nachts op de bank maar kruipt halverwege de nacht sneaky bij ons op bed!! Hij is echt al een lid van het gezin. Kortom, wij zijn echt heel blij met hem!

Marscha.

 

Tiamo (nu Tommie, update)

Beste Dierenstee,

Bij deze nog een tweede en ook laatste verslagje van Tommie. Want we houden hem natúúrlijk in huis.

Tommie doet het de afgelopen twee weken hartstikke goed. Hij heeft het stinkend naar z’n zin met ons en gedraagt zich voorbééldig. Althans, naar mensen in ieder geval wel. Andere honden (reuen in het bijzonder) vindt hij nog steeds wel heel spannend. Ik heb daar vorige week enkele interessante artikelen over gelezen en sindsdien een actief beloningsbeleid ingesteld voor wat betreft het negeren of positief benaderen van andere honden. Dat gaat nog niet helemaal zoals ik van hem zou willen, maar zoals bij alles ervaar ik dat zijn leercurve heel steil is en hij goed z’n best doet. Hij hecht er veel aan om het ons naar de zin te maken en dat is een goed teken in zichzelf. Het slagingspercentage zit sinds deze week al zo’n beetje rond de 65% (komende vanaf 25%) dus het komt wel goed. Het is natuurlijk ook allemaal even wennen op zo’n nieuw territorium vol prikkels van een drukke stad. Daarnaast observeer ik dat hij beslist niet agressief is, maar wel heel dominant. Dat triggert steeds de andere honden die hem vervolgens een sneer geven waarop hij dan aanslaat. Zelfs dan reageert hij niet agressief terug, maar hij laat zich duidelijk de kaas niet van ’t brood eten.

Die dominante houding is natuurlijk niet nodig, maar aan de andere kant hebben wij onszelf ook een stuk aangepast naar hem en accepteren wij dat Tommie nu eenmaal niet het type hond is die per se met andere honden wil spelen. Hij vindt mensen leuk, speelt ook heel graag met ons, maar rondom andere honden schiet hij in een bescherm-modus en dat moeten we hem dan ook maar gunnen; ondanks dat ongewenst gedrag nog steeds wat bijgeschaafd kan worden dus. Ik moet er trouwens ook bij zeggen… tussen u en mij gezwegen zitten we hier een beetje tussen de Haagse kakkers en vrijwel alle tuttige honden hier zijn gecastreerd (en hun tuttige baasjes lijken dat vaak ook te zijn…haha). Andere honden lijken daardoor niet gewend te zijn dat er verhoudingen moeten worden vastgesteld tijdens zo’n eerste kennismaking en dat maakt ze onrustig of onzeker, idem voor hun baasjes die vaak ook zichtbaar terughoudend reageren als Tommie ze geheel zelfverzekerd nadert. Ondanks dat wijzelf al zover zijn dat we zo ontspannen mogelijk anderen benaderen merken we dat er bij de andere kant veel spanning op de lijn zit. Het ligt dus niet alleen aan hem, maar hopelijk kunnen we hem wel een beetje zachter maken op dit gebied. Dat is voor iedereen leuker. Zeker nu hij sinds een week ook al heel veel los kan lopen en dat verder perfect doet.

Ook met z’n gezondheid gaat het helemaal goed. Zowel eten als drinken doet hij goed, hij is de afgelopen twee weken al een heel stuk op het streefgewicht gekomen en ook slapen en spelen doet hij veel en goed. Zijn poten heb ik gisteravond met Tommie’s gevoel voor humor geïnspecteerd om te zoeken naar het snee wondje maar die kon ik niet meer vinden. Humor? Op een goed moment mompelde ik tegen hem dat z’n ballen ongeveer tussen z’n knieën hangen maar néééé z’n “handpalmen” vond hij toch wel héél privé en moest hij met vrolijk gevoel voor drama onder z’n kop verstoppen. Haha.

Vera en ik willen jullie in ieder geval hartelijk bedanken voor jullie goede zorgen voor hem toen hij plotseling opvang nodig had. Zo graag als hij vorige week terugkwam bij jullie en bij de dierenarts was voor ons opnieuw veelzeggend over de warme verzorging die hij bij jullie gekregen heeft. Veel dank daarvoor. Wij willen die dank ook blijven uiten voor zolang Tommie onderdeel is van ons gezinnetje via een bescheiden jaarlijkse financiële bijdrage aan het asiel waarvan we hopen dat jullie ook andere honden op eenzelfde manier naar een nieuwe roedel kunnen begeleiden. Als jullie mij de rekeninggegevens kunnen toesturen dan zal ik de bank daar opdracht toe geven.

Met vriendelijke groet, Tommie, Vera en Alexander.

 

Redbell (nu Sara, update)

 

Een paar maandjes geduld en dan blijk ik toch een schootkat te zijn!

Groeten Sara.

 

Lizzy

Ha Annelinn,

Ik kom net van de dierenarts (Lizzy had jeuk aan haar oren) en ze weegt 33 kg! Ze ziet er echt geweldig uit, is vrolijk en actief, heeft gisteren al weer in zee gezwommen. Het gaat echt heel goed met haar, je zou haar eens moeten rond zien rennen! We zijn super blij met haar en Diesel ook!

Met vriendelijke groet, Ellen.

 

Tiger (Update)

Hoi Dierenstee medewerkers,

Tiger doet het goed, kroelt je helemaal gek, maar blijft voorlopig nog wel erg nerveus van geluiden, bewegingen, de deurbel (hij schrok zo dat hij haast van zijn stokje ging) en wil gelukkig ook niet naar buiten. Maar die serre is wel wat .

Kroel van Tiger, en oh, favoriete vrijwilligster; voor een stokje zoals je had meegegeven vergeet hij al zijn angst en springt hij bij je op schoot.

Groetjes, Tiger en Elvira.

 

Lizzy

Ha Annelinn,

Ik kom net van de dierenarts (Lizzy had jeuk aan haar oren) en ze weegt 33 kg! Ze ziet er echt geweldig uit, is vrolijk en actief, heeft gisteren al weer in zee gezwommen. Het gaat echt heel goed met haar, je zou haar eens moeten rond zien rennen! We zijn super blij met haar en Diesel ook!

Met vriendelijke groet, Ellen.

 

Tiamo (nu Tommie)

Goedemorgen Dierenstee,

Bij deze een verslagje van de eerste dag met Tommie (Tiamo).

Gelukkig kan ik schrijven dat hij alle verwachtingen overtreft. Hij is inderdaad een hele ontspannen hond waar geen vleugje onzekerheid of kwaad in zit. Bij thuiskomst in Den Haag was hij de auto op precies het juiste moment zat. Autorijden zelf ging helemaal prima, maar de vele stoplichten leek hij nog niet helemaal te begrijpen. Eenmaal aangekomen bij het park waar wij altijd parkeren wilde hij toch wel héél graag uitstappen. Prima dus.

Eenmaal thuisgekomen (nu nog even in ons oude huis) was er een trap te overwinnen. Dat leek hij voor het eerst te moeten doen, maar hij liet zich rustig helpen. Nu we net terug zijn van de ochtend-uitlaatronde en hij het voor de vierde keer deed ging het helemaal soepel en als vanzelf. Het valt ook niet mee om vier van die grote poten te moeten coördineren terwijl je omlaag kijkt, maar hij loopt langzaam achter me in de knieholte en dat gaat dus goed.

In huis is hij voorbeeldig. Natuurlijk moest alles goed besnuffeld worden en natuurlijk moest hij in het begin nog bij alles meelopen en meekijken. Op zo’n eerste dag mag dat natuurlijk best, tegen de avond werd het meelopen (wat natuurlijk ook met ‘controleren’ geassocieerd kan worden) al veel minder. Ik was zelf heel blij dat hij z’n nieuwe mand eenmaal ontdekte als een veilige eigen plek. In het begin lag hij er demonstratief naast en kwam hij vooral onder m’n bureau aan m’n voeten liggen. Hij vond dat wel gezellig en kwam me steeds al zijn speelgoed brengen. Gaandeweg dus toch maar die mand waar bij thuiskomst al gelijk een grote kluif in gelegd werd en een héle fijne ‘stress tennisbal’ die hij niet kapot kan bijten (Nou ja, nog niet althans, maar hij doet aardig z’n best en vindt het een gouden greep).

Vera had een lunch in Utrecht dus de mannûh hadden lekker het huis alleen. Hij vermaakte zich goed en lijkt opvallend veel van muziek te houden. Hoge en rustige tonen als Eva Cassidy genieten de voorkeur van Tommie maar ook cello en piano zijn heerlijk om bij weg te dromen, lekker languit in het zonnetje tijdens z’n kluifmissie. Halverwege de dag lekker gespeeld en even in het winkelstraatje geweest. Ook dat ging goed. Andere honden negeerde hij, behalve degene waar hij positieve interesse in had. Kleine kinderen in het voorbijgaan liep hij straal voorbij, wat ik een fijn teken vind aangezien er nogal wat jonge kinderen in de familie zijn. Drinken doet hij goed (niet te veel, niet te weinig) en ook eten ’s avonds ging er heerlijk in. Hij lijkt de voederbakken op een standaard wel prettig te vinden want hij schrokt in ieder geval niet.

Toen Vera thuiskwam werd het even verwarrend, maar op een leuke manier. Want met wie moet je nou spelen als je wilt laten zien dat je ze allebei wel heel gezellig vindt? Tommie had dat snel opgelost. Die brengt gewoon beurtelings zijn bal of touw naar mij en dan naar Vera. Onvermoeibaar afwisselen en precies om de beurt. De mand werd ook door hemzelf door het huis heen geschoven tussen ons in. Dat mag natuurlijk best, maar niet midden in huis. De avond verliep verder helemaal goed. We gingen zelf pas laat eten waardoor hij al eerder had gegeten maar hij liet zich makkelijk corrigeren op het niet bedelen. ’s Avonds de mand naast het bed vond hij fijn. Wél even proberen of hij er niet zelf bij mocht natuurlijk, maar geen sprake van. Ook niet als ik nou ál mijn speelgoed kom brengen? Nee, ook dan niet. Eerst wat schoorvoetend in de mand, maar hij accepteerde het al snel. Hij heeft na de laatste plasronde van de avond geslapen als een roos. Geen gepiep of gejank.

Vanochtend was hij pas rond 08.00 uur wakker toen Vera even naar ’t toilet ging. Gelijk kwispelend aan het bed om een aai te halen en weer terug de mand in. Dat herhaalde hij zo’n vier keer in korte tijd maar bij de laatste keer ging hij met z’n rug naar me toe zitten, de oortjes plat en de vacht omhoog. Dát herkende ik gelijk als onvrede waarop ik uit bed sprong om hem snel enthousiast te begroeten en uit te laten. Het was immers ook 08.10 uur en ja hoor, eenmaal buiten gelijk twee grote plassen. Na thuiskomst gelijk een beker voer waar hij al netjes op ‘blijf commando’ voor gaat zitten uit zichzelf en vervolgens vrolijk spelend door het huis. Mijn eigen koffieritueel lijkt hij wel op waarde te gaan schatten want hij kreeg zomaar een klein scheutje halfvolle koffiemelk in z’n voederbak en laat dat nou reuze lekker zijn.

Hij ligt nu lekker in z’n mand naar de muziek te luisteren terwijl ik m’n eigen opstaan-ritueel uitvoer en we gaan rond 11.00 uur eens het middelgrote rondje lopen. Ondanks dat ik hem eigenlijk de komende twee weken prikkelarm wil houden en slechts kleine rondjes wil doen overweeg ik toch wel heel sterk om alvast naar het bos te gaan met daar een afgesloten weiland als hondengebied. Aangezien het al zo goed met hem gaat en hij zeer ontspannen op ons gefixeerd is durf ik het eigenlijk wel aan om hem daar even los te laten rennen. Mocht hij ons nou helemaal uit het oog verliezen houden we dat gewoon kort, en zo niet dan kan hij alvast genieten van z’n nieuwe territorium want we wonen daar straks op de hoek. Mochten jullie toch denken dat dit nog even geen goed idee is, als hondenexperts die hem al langer kennen, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet, Alexander, Vera en Tommie.

 

Doley (Update)

Hierbij een bericht over Roef, voorheen Doley. Hij heet nu Roef omdat hij lang hard wegrende als ik in zijn buurt kwam. Dat wordt wel minder, maar het is duidelijk een instinctieve reactie.

Hij woont inmiddels 6 maanden bij me. Ik heb hem nog niet echt kunnen aaien, maar geduld is een schone zaak. Hij slaapt wel elke nacht tegen mijn benen aan. Tussen hem en Pixie gaat het prima, het is net een moeder met haar ondeugende kind. Buiten is hij vaak te vinden langs de vijver. Aan het leven als huiskat heeft Roef zich moeiteloos aangepast. Loungen en bingewatchen, je zou niet geloven dat hij een zwerver is geweest!

Anne Martine.

 

Tiger

Goedemorgen,

Hier een berichtje van Tigger (Tiger). Toen we donderdag het kistje openmaakten, kwam hij er vrij rustig uit en ging direct op onderzoek uit. Toen hij alles gezien had, verschanste hij zich onder de bank (geen verrassing). ’s Avonds toen wij allemaal op de bank zaten, verhuisde hij naar de open trap in de kamer. Hij snuffelde aan onze handen en er is verder geen onvertogen woord gevallen. ’s Nachts heeft hij zijn bakje leeggegeten en keurig op de kattenbak gepoept en geplast.

Vrijdag was het eigenlijk hetzelfde verhaal: onder de bank, maar hij kwam iets eerder op de avond eronder vandaan en verschanste zich weer op de trap. Hij snuffelde aan onze handen en liet zich aaien over zijn kop. Hij ging zelfs een beetje spinnen. Toen we naar bed gingen drentelde hij boven rond, was zichtbaar nieuwsgierig maar ook vreselijk bang bij iedere kraak in de vloer, bij elke beweging etc. Zaterdagochtend troffen we hem aan op de trap en hij verdween weer als de wiedeweerga onder de bank.

Vandaag kwam hij onder het avondeten onder de bank vandaan terwijl we aan tafel zaten. Hij durfde langs ons te lopen en snuffelde wat bij zijn etensbak en kattenbak om vervolgens weer op de trap te gaan liggen (daar heb je zo’n fijn overzicht….) . Aaien ging weer en we zetten net als de avond ervoor de slaapkamerdeur open. Daar heeft hij heel de avond lopen spelen (dat horen we goed met de houten vloeren) en toen ik boven iets ging pakken vond ik hem achter het gordijn op de vensterbank. Hij schrok zich weer een hoedje, heel zielig vind ik dat om te zien, maar hij bleef zitten terwijl ik hem geruststelde en snel het gordijn weer sloot.  Hij kwam af en toe naar beneden om wat te eten en om naar de bak te gaan. Nu ligt hij wederom op de trap en wij gaan zo naar boven om te slapen.

Een hypersociale kat hebben we er natuurlijk nog niet aan, maar hij heeft nog geen ene keer geblazen of geslagen. Hij heeft trouwens ook nog nooit gemauwd. Wat voor stem zou hij hebben? Hij is zichtbaar van goede wil, maar als ik bij hem onder de bank lig, zie ik hoe hij van alle geluiden vreselijk schrikt, bijvoorbeeld als hij de tuindeur hoort en iemand in de serre bezig hoort. Het was ook nog niet helemaal ideaal, want uitgerekend vrijdag en zaterdag kwam de schilder ’s ochtends vroeg voor de dakkapel, maar die is nu gelukkig klaar.

We hopen dat hij zijn goede vorderingen in gestaag tempo voortzet, maar we zijn tot nu toe zeker niet ontevreden. Hij heeft heel hard gespind vandaag en liet zich over heel zijn rug aaien, prrrr.

Groetjes, Elvira.

 

Xena (nu Zaza)

Beste allen,

Hierbij even een berichtje om jullie te laten weten hoe goed het met Zaza (voorheen Xena) gaat en dat ze vandaag is gesteriliseerd! Het is goed gegaan en ze mocht al snel weer terug naar huis.

Zaza en Elsie vinden elkaar leuk (heeft even wat tijd gekost, vooral voor Elsie, maar inmiddels is het dikke mik). Zo jagen ze iedere ochtend rond een uur of 5 achter elkaar aan door het appartement. Ook moet er regelmatig gewassen worden. Zaza houdt van spelen. Maar naast alle balletjes, touwtjes, hengeltjes, tunnels of spelen met Elsie, lijkt ze nog het meest te genieten van het los pulken van de plakplintjes van het laminaat 😉 En Zaza zoekt nog steeds graag de hoogte op 🙂

Kortom, Zaza is geliefd en op haar plek en ze heeft zelfs van Elsie een lievere poes gemaakt. Ik ben nog iedere dag heel blij dat ik haar een warm thuis mag geven.

Groetjes, Femke. 

 

Stip

Hallo Dierenstee!

We hebben even geduld moeten hebben, maar Girl en Stip hebben elkaar gevonden! Alles gaat goed met Stip en hij voelt zich steeds meer thuis.

Groetjes Mariëlle. 

 

Humpie

Hallo Annelinn en collega’s,

Ja ik ben het, Humpie Bamboe vanuit m’n thuis in Hellevoetsluis. Ik heb m’n butler Linda gevraagd om foto’s naar jullie te sturen, zodat jullie kunnen zien waar ik woon en wat ik doe. Ik speel elke dag vanaf ongeveer 6.30 uur tot 13.30 uur en dan ben ik wel een beetje wild, m’n butler noemt me dan Tornado Daarna ga ik relaxen en slapen, het liefst lekker languit liggen. Eind van de middag ga ik weer spelen en ‘s avonds gaan we altijd samen spelen.

Ik krijg lekkere licht verteerbare brokjes en medicijnen door zacht vlees en ik drink veel water. Er staan twee kattenbakken, want door die Giardia parasiet is m’n ontlasting zacht en moet ik vaker op de bak, dus als ze niet thuis is en ik heb 1 bak vies gemaakt, dan heb ik toch nog een schone bak staan.

‘s Nachts verplaats ik m’n speeltjes van boven naar beneden en andersom, dan sleep ik van alles heen en weer, ja ik heb het druk hoor, maar ik slaap ‘s nachts ook wel tussendoor, de ene keer bij Linda op bed en de andere keer op het logeerbed, net waar ik zin in heb. Ik mag nog niet alleen naar buiten, maar ik wil zo graag, dus in het weekend gaan we steeds samen op avontuur in de tuin, zelfs in de regen wil ik naar buiten. Spelen vind ik het allerleukst, ik heb twee krabmeubels, heel veel speeltjes, ga helemaal los op m’n mand en trek graag sprintjes door het huis.

Elke dag kruip ik even op schoot om te kroelen, maar een kwartier is genoeg, dan ga ik weer wat anders doen. Tussendoor kom ik steeds even gedag zeggen, een aai vragen en een kopje geven. Kortom, ik vermaak me prima. Dank jullie wel voor de goede zorgen in het asiel

Een kroel en kopjes van mij en de hartelijke groeten van Linda.

 

Boelie

Boelie haar tweede dag bij ons. Laat zich nog niet aanhalen, speelt wel met balletjes en stokje. De honden weet ze van zich af te houden. Deze zetten we geregeld in de bench. Slaapt op verstopplekjes nog. Kijkt graag naar buiten. Is zindelijk, eet goed.

Groet van Boelie.

 

Poes

Hallo beste mensen van De Dierenstee,

Over 2 weekjes ben ik alweer een jaar bij mijn lieve baasjes.
In het begin moest ik heel erg wennen aan alle nieuwe geluiden, maar voor de rest voelde ik mij al snel thuis. Ik kon mijn eten en drinken, maar vooral de schoot van mijn baasjes al gelijk vinden.
Dat is dan ook wat ik het liefst doe, lekker op schoot of in mijn krabpaal dutten. Verder ben ik ook helemaal gek van de trap. Lekker rennen en op mijn kop hangen om te kunnen spelen met mijn baasjes. Hierbij wou ik dus graag laten weten dat ik helemaal op mijn plek ben en het heel erg naar mijn zin heb in mijn huisje!

Heel veel kopjes van Poes en groetjes van mijn baasjes.

 

Bravo

Hallo allemaal,

Ik wilde even zeggen dat Bravo, de kat die wij 11 januari bij jullie hebben opgehaald, al heel goed kan wennen aan zijn nieuwe omgeving en zijn nieuwe vriendin! Hij blijkt zeer vriendelijk en rustig en kan zeer goed ‘praten’ als bijvoorbeeld de deur naar boven open moet of als hij ook eten wil hebben. Met onze Kitty (op leeftijd: 14 jaar) gaat het redelijk goed. Ze zitten samen in het raam, op de bank en eten samen (wel met nog wat ruimte ertussen). Hij komt ook al op schoot en vindt het gezellig om tv te kijken. Kortom, het gaat prima.

Groeten, Fam. Borst.

 

Ukkie (en Tazz)

Goedendag,

Ukkie is al weer 3 maanden bij mij en het gaat heel goed met haar. Ze is wat groter geworden en ze is niet meer zo mager. Na een wenningsperiode van een paar weken kunnen Tazz en Ukkie het steeds beter met elkaar vinden. Ze spelen met elkaar en dagen elkaar uit. Ze houden ook wel van een eigen plek en willen ook wel eens alleen zijn. Dat kan makkelijk in mijn huis.

Ukkie houdt wel van kroelen en komt regelmatig bij mij op schoot liggen. ‘s Nachts ligt ze op bed bij mij voeten en sinds kort komt Tazz daar ook bij liggen.

Hartelijke groet, Jeanette.

 

Bruno (Update)

Hoi Annelinn,

Nog even een berichtje uit de ‘provincie’. Bruno en ik kunnen het steeds beter met elkaar vinden, we zijn twee handen op een buik. We zijn inmiddels goed ingespeeld op elkaar, ik mag zeggen dat dit de liefste Rottweiler is die ik ooit heb gehad. Ik ben er heel gek mee, hij is goed waaks en beschermt het erf zeer goed met veel lawaai, maar dat was ook de bedoeling. Hij is qua vreten onverzadigbaar, maar dat houd ik wel in de gaten. Bij jullie vonden ze hem al iets te dik, dus ik houd hem binnen de perken. Ik ben er heel gelukkig mee. Nogmaals hartelijk dank voor jullie bemiddeling en de goede zorgen. Ik verwacht binnenkort nog een bedrag en zal een donatie aan jullie doen. Kan nog even op zich laten wachten, het bedrag moet van de provincie komen en ik weet nog niet wanneer ze het uitbetalen. Maar het komt, dat is nu beloofd.

Met vriendelijke groeten, Paul.

 

Update Iris (nu Nara)

Hallo allemaal,

Ik zal jullie niet blijven spammen, maar wilde toch nog even kwijt dat Nara de laatste 2 weken flinke stappen aan het zetten is. Ze zit eigenlijk amper meer in haar schuilplek, loopt me vaak achterna, miauwt heel zachtjes naar me, wil graag geaaid worden en komt (als ik op de grond zit) vaak bij me liggen en heel soms zelfs even op mijn schoot. Op de bank / bed durft ze nog niet als ik er ook op zit, maar ik denk dat dit een kwestie van tijd is. Alleen zodra er iemand anders dan ik in huis is kruipt ze meteen weg en blijft daar zeker een half uur/uur zitten tot ze zeker weet dat diegene weg is… Ik heb haar nagels nog niet laten knippen, omdat het echt een probleem gaat zijn om haar bij de DA te krijgen, maar ga volgende week een nieuwe krabpaal halen, misschien dat dat iets helpt. Tot zover de update!

Groetjes, Nico.

 

Lynne

L.S.

Dit is een kleine foto impressie van Lynne die we geadopteerd hebben. Ze is nog niet helemaal zindelijk, af en toe een paar foutjes, but we are working on it. Ze is al heel erg opgenomen door de roedel en is vol energie. We denken dat ze het wel naar haar zin heeft.

Met vriendelijke groet, Ed.

 

Mimi

Beste heer, mevrouw,

Mimi is nu bijna 2 maanden bij ons en wat een lieverd van een kat is het! We zijn onwijs blij met haar komst en haar kopjes die ze elke keer komt geven. Het is een echte kroelkat die lekker van aandacht houdt! Mimi wordt lekker verwend (zo af en toe ) en heeft het erg naar haar zin. Ze is nog lekker speels, houdt van dollen en vraagt constant om aandacht. Een huis zonder Mimi zou niet meer te bedenken zijn!

Met vriendelijke groet, Ilse.

 

Buster (nu Jenny)

Hoi lieve medewerkers van De Dierenstee,

We willen graag laten weten dat het met Buster (nu Jenny) erg goed gaat! Bij de dierenarts is alles goed gegaan, ze had alleen tandsteen, dus ze heeft alle tandjes mogen behouden, heel fijn!
Na een dag op een kamertje apart durfde ze zich voorzichtig te laten zien. Op dag twee konden we al voorzichtig kroelen met elkaar en op dag drie kwam ze zelfs al zelf kroeltjes halen! Onze andere kat heeft ze alleen nog ontmoet onder de deur door, maar het lijkt erop dat ze wel zin heeft om haar wereld te vergroten, want ze blijft kletsen tegen onze kater! Wennen blijft het nog wel, want als we opstaan schiet ze nog vaak weg, maar stukje bij beetje lijkt het een hele kroelkip te worden, ze ontdooit lekker hier in huis!

Lieve groetjes van Jenny.

 

Bunny (nu Boy) en Belle (nu Bella)

Goedemorgen,

Het is alsof Boy en Bella al jaren bij mij wonen, onvoorstelbaar. Ze voelden zich na een uurtje al helemaal thuis en snappen ook hoe alles werkt (zindelijk, wanneer hun moeder even wil zoenen, wanneer ze wat lekkers krijgen). Kortom, deze broer en zus genieten volop en hebben wanneer ik thuis ben de gelegenheid om los te lopen in de kamer. Ze weten dat ze niet verder mogen dan de helft van de kamer omdat daar nog twee konijnen wonen. Samen knuffelen, even lekker spelen en rennen of tevreden een pluk hooi eten, alles mag hier.

Boy en Bella zijn ondernemend, rustig, ondeugend en houden zeker zo nu en dan van een flinke knuffel door hun moeder (ik dan). Ze zijn absoluut handtam, maar mogelijkerwijs komt dat ook omdat we allemaal het idee hebben dat ze hier dus al jaren wonen en thuis horen.

Ook Avi en Finn hebben kennis met ze gemaakt. Deze agapornissen komen bij jullie vandaan (waren in beslag genomen bij een uithuiszetting). Zij zagen meteen dat er nieuwe konijnen waren en gingen pal voor ze op de grond zitten.

Groeten, Boy en Bella (en alle overige dieren) en Nicole.