Post geplaatste dieren

Zara

Aan alle lieve medewerkers van De Dierenstee,

Even een berichtje van mij, Zara. Ik ben nu bijna 3 weken bij mijn nieuwe baasje en na een moeizaam eerste weekend waarin ik in een kast en op de bank heb geplast en gepoept, ging het geleidelijk aan beter. Ik heb intussen de werkkamer van mijn baasje ingepikt en zit daar meestal veilig verstopt achter de computer. Mijn baasje is voorlopig maar beneden gaan werken. Hij komt wel heel vaak bij mij zitten en vandaag vond ik het veilig genoeg om gewoon te gaan slapen. Ook durf ik nu wel langs hem heen te lopen als ik zin heb in een paar brokjes. ‘s Nachts sluip ik het huis rond om alles te verkennen. Ik durf dan zelfs even in de slaapkamer naar binnen. Verder poep en plas ik nu netjes op de bak. Ook durf ik nu aan het begin van de avond naar beneden te gaan. Eerst een keer op de drempel gezeten en alles rustig eens bekeken, maar als mijn baasje heel stil op de bank ligt durf ik wel naar binnen. Dan zit ik een meter bij hem vandaan op het kleed alles rustig in mij op te nemen. Niet heel lang, want het is nog steeds wel eng. Tot zover kort mijn belevenissen tot nog toe.

Liefs, Zara.

 

Nina

Beste medewerkers van De Dierenstee,

Enkele weken geleden hebben wij bij jullie ons konijn Binky laten koppelen aan voedster Nina. We hadden nog beloofd een berichtje en foto’s te sturen van hoe het inmiddels gaat om op de website te plaatsen. Dus bij deze:

De eerste paar dagen met Nina was erg wennen voor beiden. Binky had erg veel interesse in Nina, maar omdat onze buitenren ruim 16m2 groot is kon Nina steeds eenvoudig wegrennen en kwam het niet tot een goede nadere kennismaking. Dit tot frustratie van Binky en ook de kippen vanwege die twee druktemakers in het hok. We hebben ze toen met z’n tweetjes enkele dagen in de serre in een ren bij elkaar gezet voor een extra koppel date. Dit bleek een fantastisch besluit te zijn geweest. 

Inmiddels is de rust wedergekeerd en zijn ze constant gezellig bij elkaar in de grote ren. Zoals je op de foto kan zien is Binky heel gelukkig met z’n nieuwe vriendinnetje 🙂 Als we ze komen voeren laten ze zich gezellig aanhalen en ook Nina wordt steeds aanhankelijker. 

Groeten, Arnoud & Yvette. 

 

Tess

Goedemiddag ,

Hierbij even een update over Tess.

Tess gaat zich steeds meer thuis voelen en komt steeds dichterbij. Ze loopt en rent door het het huis heen en is grote vriendjes met de andere kat hier in huis (Jasper). Vandaag kwam ze voor het eerst op de bank kijken en lag zelfs even op schoot. Ze schrikt alleen nog van onverwachte bewegingen. Tess vindt het ook erg leuk om voetbal op tv kijken, waar ze vol bewondering voor de tv gaat zitten en alle voetballers op het scherm een klap geeft 😂😂

Met vriendelijke groet, Patrick.

 

Dena

Hallo,

Bij deze een berichtje m.b.t. Dena.

Ze is nu alweer een week in haar nieuwe thuis en het gaat heel erg goed. Vanaf het moment dat we bij jullie wegreden leek ze zich meteen op haar gemak te voelen. In de auto heeft ze rustig “geslapen” en eenmaal thuis aangekomen stond ze kwispelend voor de deur en kon ze niet wachten om naar binnen te gaan. Na een kleine verkenningsronde begon ze meteen te spelen en haar nieuwe mandje beviel ook meteen goed. Het leek eigenlijk alsof ze na een week vakantie weer thuis kwam zo snel en makkelijk voelde ze zich op haar gemak. Inmiddels heeft ze er nog een mandje bij want ze slaapt fijn bij mijn schoonmoeder op de slaapkamer.

Ze luistert heel erg goed, springt nergens op en wilt heel graag geaaid worden. Inmiddels heeft ze ook al een paar flinke wandelingen gemaakt met mij en mijn vriend en dat gaat ook heel goed. Ze heeft enorm veel energie dus het is leuk dat ze met ons mee kan tijdens lange wandelingen. Samen rennen vindt ze ook heerlijk en van spelen krijgt ze ook niet snel genoeg. Verder valt het ook reuze mee hoe ze op andere honden reageert.

Bij deze wil ik jullie dan ook heel erg bedanken. Mijn schoonmoeder is super blij met zo’n lief, knuffelig hondje. Dena is precies wat ze nodig had en andersom lijkt het Dena ook enorm goed te bevallen in haar nieuwe thuis. Dena is een leuke mix van een pittig hondje dat op een goede manier waaks is en tevens ook heel graag geknuffeld wilt worden. 

Ik hoop dat we nog lang van haar kunnen genieten! Tot de volgende keer. 

Groetjes Desirée.

 

Doezel en Ginny (update)

Goedemorgen,

Bij deze nog eens de groetjes van ons en onze leuke katten. Het gaat erg goed, al vechten ze soms samen om de aandacht. Gelukkig zijn ze wel graag samen en we hopen dus dat vooral Ginny daar nog milder in wordt. Ze is erg jaloers….

Groetjes Dirk &  Bart.

 

Luna

Hi!

Ik wou even laten weten hoe het met Luna gaat 🙂 Zij gedraagt zich heel goed, zij vraagt het altijd als zij naar buiten wilt en blaft bijna nooit, alleen tijdens het spelen 😀

De katten hebben haar wel gezien, maar ze rennen nog steeds weg van haar, dus voor nu hebben wij gekozen om ze apart te houden (maar wij ruilen hun dekens elke dag, zodat ze eerst aan de geur kunnen wennen). Ze is heel enthousiast over de katten, maar ze beweegt heel snel en ze zijn nog even bang voor haar, maar gelukkig niet agressief:). Wij moesten ook een anti-schrok voerbak voor haar kopen, omdat ze heel snel wilt eten en hierdoor stikte ze een beetje. Maar de bak helpt en nu gebeurt dat niet meer!

Zij vindt het ook nog een beetje erg als ze alleen blijft, maar wij doen ons best om haar dit te leren. Ze heeft veel botten gekregen om haar bezig te houden 🙂

Met vriendelijke groet, Marta.

 

Monk

Geacht team,

Het is alweer bijna drie weken geleden dat ik Monk bij jullie ophaalde. Hij leek zich eigenlijk meteen thuis te voelen, alleen at hij de eerste dagen nauwelijks; alsof hij de caro croc niet lustte. Dus kocht ik diverse andere merken; ook daar was ie niet enthousiast over. Maar na ruim een week blijkt hij opeens alles te lusten en laat hij het zich goed smaken. Het is alsof hij nooit weg is geweest; komt steeds gezellig bij me op schoot of in de buurt zitten. Water drinkt hij het liefst rechtstreeks uit de kraan.
Spannend is wel hoe hij zal reageren als hij naar buiten mag; ook hier in de buurt is een aantal dominante katers (niet gecastreerd), dus ik hoop niet dat hij hier ook in huis gaat plassen. Tot nu toe is hij volledig zindelijk.

Hartelijke groet, Mieke.

 

Sammy

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Zoals beloofd even een berichtje over Sammy; 2 weken geleden  gehaald. Het gaat erg goed met hem.Een kater die erg graag aangehaald en opgepakt kan worden. Een volger, nieuwsgierig, een eter, zeer ontspannen, af en toe de kolder in zijn koppie. Mag af en toe de tuin al in en kijkt daar nieuwsgierig rond. We zijn allebei blij met hem. Een goede keuze! Veel succes en plezier in jullie  werk.

Groetjes, Aart en Tineke.

 

Meissie (update)

Hallo lieve mensen

Misschien worden jullie een beetje gek van de Meissie verhalen, maar dit moet ik echt met jullie delen. Het is te leuk om niet te doen namelijk.

Meissie heeft een spelletje bedacht dat ze meerdere keren per dag wil spelen. Bij voorkeur met mijn zoon. Ze is verzot plastic tasjes, parkeert haar mooie kont erop en rolt op haar rug om gekroeld te worden. Niks bijzonders zou je denken. Ware het niet dat ze het zakje dan stevig vasthoudt met pootjes en bekkie en niet meer loslaat. Ze gaat dan de strijd met mijn zoon aan om dat tasje en een bepaald moment laat ze toch los. Ze gaat dan in aanvalshouding zitten, plat op de grond met een wiebelkont en als mijn zoon dan het tasje openhoudt duikt ze als een dolle, head first, dat tasje in en poten en koppie steken aan alle kanten eruit, want niks is bestand tegen die nageltjes. Als hij het tasje dan ook nog iets van de grond tilt, is ze helemaal blij. Klauwen, grauwen, happen en gek doen.

Ze is zo slim dat ze precies weet wanneer de strijd om het tasje gaat, want dan is ze hartstikke fel en wanneer het weer kriebeltijd is. Het tasjesgevecht vindt minstens 3x per dag plaats en als mijn zoon op zijn kamer is, sleept ze het tasje mee, deponeert het bij hem, miauwt met haar unieke stemmetje en rent dan terug naar de woonkamer als hij vraagt ‘Moet je??’ om daar op hem te wachten. Zodra ze hem hoort ploft ze vast op haar rug  om geaaid te worden en het zakje terug te veroveren.

Na het ravotten is het officieel kroeltijd en dat bekkie van haar is goud waard als ze na het spelen lekker in zijn armen ligt en geniet van de kriebels. Dan snort ze nog harder dan normaal. Snorren doet ze sowieso de hele dag. Wilde dit heel graag met jullie delen. 

Groet, Petra.

 

Zumba (nu Mochi, update)

Hoi allemaal!

Ik dacht, ik stuur weer even een nieuwe update van Zumba (nu Mochi). Ze is nu al weer een paar maandjes bij mij en ze doet het super! Je zou haar niet meer terug herkennen, hoe jullie haar beschreven is nu totaal het tegenovergestelde.

Ze is echt een lieverd, wil heel graag kroelen en slaapt elke avond heel lief naast mij op haar grote zachte kussen. En als ik dan wakker word, dan zit ze netjes naast mij en wacht tot ik rechtop ga zitten. Dan rolt zij op haar rug en gaat met haar kopje op mijn benen liggen; tijd voor een lange knuffelsessie. Het is ook echt een dametje, eist de aandacht op en maakt dat goed duidelijk haha, maar ik vind dat stiekem wel grappig. 

Ze speelt heel graag met de meest simpele dingen, elastiekjes, aluminumfolie balletjes en bubbeltjesfolie en gaat dan als een razende tekeer. Ook visite vindt ze prima en durft er ook gewoon naartoe, vraagt zelfs voor aandacht of komt er gezellig bij liggen. Iedereen wil dan ook met haar spelen, want ze doet zo heerlijk fanatiek mee.

Ik ben zo ontzettend blij met haar, ze is al echt mijn kameraadje. Ze heeft duidelijk haar rust gevonden en ik kan mijn leven niet meer zonder haar denken. Nogmaals bedankt voor de goede zorgen en natuurlijk nog een paar foto’s van hare hoogheid.

Groetjes, Amy.

 

Bunny

Beste,

Ik kan met veel plezier melden dat Bunny helemaal op zijn plekje is met zijn nieuwe vriendin Stampertjuh.

Super bedankt voor de goede service en de leuke speeddate. Bij deze nog wat foto’s van het stel.

Met vriendelijke groet, Kevin.

 

Minoes

Wat was het spannend en ja, eerst grondig onderzoek: woonkamer, etensbak en water. Al snel is het een bekende plek en zoooo relaxed. Zooooo blij mee, ik denk een hele goede match😍 Ze laat zich graag kriebelen😀

Enorm bedankt voor het vertrouwen en ik hoop een mooi leventje in het vooruitzicht. Dit alvast als eerste berichtgeving over Minoes.

 

Meissie

Foto van ons poeskind in haar favoriete positie. Ze is helemaal thuis, waar wij zijn is zij, ze speelt graag met alles wat ze leuk vindt en houdt ervan gekriebeld te worden. Ze houdt me gezelschap bij het werken en is specialist in het openen van pagina’s, functies veranderen van het toetsenbord en verzenden van chatberichten aan collega’s. Ze plant haar achterwerk pontificaal op het toetsenbord na er even overheen gebanjerd te hebben. Ook kan ze overweg met de PlayStation maar ze snapt niet waar die poppetjes nu allemaal heengaan. Ze zitten in elk geval niet aan de achterkant van het beeldscherm, daar heeft ze al gezocht. Elke avond heeft ze haar dolle kwartiertje, dan sjeest ze als een dolle door het huis, springt op de bedden, bank, bureaus, verzin het maar. Grappig is dat ze ontzettend spraakzaam is, ze kletst de hele dag door.  Voor alles heeft ze een uniek geluidje en we beginnen het te snappen.

Slapen doet ze ‘s nachts bij ons, het liefst bovenop ons, met haar pootjes tegen je gezicht. Heel schattig zijn haar snurkgeluidjes. En volgens mij droomt ze altijd van lekker eten want ze smakt en likt haar bekkie af in haar slaap.

Kortom: Meissie heeft de hele familie (en vrienden) om haar poezelige pootje gewonden, we zijn allemaal verliefd op haar.

Lieve groet, Fam.Langenkamp en Meissie. 

 

Lexus en Olivia (update)

Hi,

Hierbij nog een keer een update over Lex en Olivia. En natuurlijk een aantal foto’s.
Gaat erg goed met ze, moet ik zeggen. We beginnen allemaal aan elkaar te wennen. Olivia is echt super speels en wil het liefst bij je liggen. Je merkt dat ze echt nog jong is en de grenzen af en toe opzoekt. Lex is natuurlijk nog wat schuw, maar ik kan hem aardig goed benaderen. Hij komt nog niet bij je liggen, maar ik betrap hem er soms wel op dat hij ‘s avonds toch net even wat dichterbij komt liggen. Of als ik aan het werk ben bij mij op zolder komt liggen. Ik kan hem aaien en dat doe ik ook veel, maar mijn jongste dochter en man vindt hij soms nog eng. Ik heb ook al een paar keer gemerkt dat hij niet echt naar grote hoogte springt. Hij probeerde het een keer maar dat lukt niet echt. Misschien toch iets overgehouden aan de aanrijding? We gaan het later wel zien als hij naar buiten gaat. Ook heeft hij al een tijdje een wondje aan z’n oor. Heb zalf gekocht en mag dat ook wel aanbrengen maar hij krabt het steeds open. Misschien toch maar een kapje voor hem halen (zal hij niet leuk vinden).
Verder zoeken ze elkaar ook steeds meer op. Olivia is gek op de staart van Lex (arm beest) en dat is haar favoriete speeltje. Als hij het zat is krijgt ze een tik en dan druipt ze wel af. Verder spelen de kinderen veel met hun, vooral met Olivia.

Ik ben inmiddels met Olivia ook al naar de dierenarts geweest. Prikje gehaald en algemene check. Zag er allemaal goed uit.Gaat dus goed met de diertjes. Denk dat ze het straks buiten ook leuk zullen hebben, maar daar wachten we nog even mee.

Groetjes, Lucienne. 

 

Dennis

Hallo

Ik zou nog foto’s sturen van Dennis. De eerste weken was hij heel bang en was ik in wanhoop of hij zou aarden hier.

Op aanraden van iemand met verstand van poezen ging hij in een bench om te wennen aan het nieuwe huishouden. Inmiddels is Dennis al circa twee weken uit de bench en hij maakt iedere dag stappen. Hij speelt, zit op schoot, is nieuwsgierig, het is een heel fijne kameraad.

Bedankt voor jullie goede zorgen, namens Dennis, Natascha.

 

Keiita

Goedemorgen allemaal,

Op 2 juli heb ik Keiita bij jullie opgehaald. Dus is ze alweer bijna 3 maanden bij me en het gaat heel goed met haar. Op weg naar huis heeft ze in de auto geen kik gegeven. Eenmaal thuis heeft ze gelijk het hele huis (is niet zo groot) verkend en dat was ze al gauw gewend. Alleen moest ze ook nog aan mij wennen, maar dat is ook goed gekomen. Ze is heel lief en rustig, maar ze kan ook heel goed proberen haar zinnetje te krijgen. En met haar spelen vindt ze ook leuk. Dus jullie begrijpen wel dat ik heel blij met haar ben.

Groetjes Thea.

 

Poespoes

Goedemorgen.

Hier een berichtje van het nieuwe huisje van Poespoes. Wat zijn wij ontzettend blij met haar. We zijn al zaterdag thuisgekomen en ze had maar heel even de tijd nodig. Immer snuffelen en kwam al snel op schoot liggen. Kroelen, kroelen en kroelen. De hele dag wil ze lekker bij je zijn. Al snel ging ze wat eten en drinken. Ze speelt af en toe met een muisje, maar merendeels lekker kroelen. 

We zijn super blij met onze keuze voor Poespoes. We hopen dat ze nog lang bij ons mag blijven en dat wij nog lang van Poespoes kunnen genieten. Super bedankt dat wij alle tijd mochten nemen om een poes uit te zoeken die bij ons past. Fijne dag en hopelijk komen de rest van de katten in net zo’n goed huis terecht als Poespoes. 

Met vriendelijke groet, Martinique.

 

Humpie Bamboe

Hallo allemaal,

Humpie Bamboe, geboren 28-5-2018, geadopteerd 21-12-2018. Humpie Bamboe geniet volop. De tuin is haar domein, daar speelt ze zo graag, ze loopt in en uit door het kattenluik. Ze heeft 2 poezenvriendinnen, Cleo Feliz en Abby Jane. De 3 musketiers hebben een hoop lol en elke dag maken ze me aan het lachen. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien, is ze een sterke, prachtige poes geworden.

Hartelijke groeten van Linda, Humpie Bamboe, Cleo Feliz, Abby Jane.

 

Tut (nu Luna)

Goedemiddag,

Inmiddels alweer bijna 3 weken is Tut, of voor ons nu Luna, bij ons. Langzaamaan vindt ze haar draai en loopt ze steeds wat zekerder het huis door!! De kinderen zijn nog een beetje spannend, maar ook daar went ze langzaam aan😊

De tuin is ze ook op haar gemakje aan het verkennen, maar het liefst ligt ze in haar eigen hoekje in haar poezenhok. Dit wilden we jullie even laten weten.

Groetjes Danielle.

 

Doerak

Hallo,

Het gaat prima met Doerak, hij voelt zich al helemaal thuis. Hij eet en drinkt goed en kroelt bijna de hele dag door, wij zijn er erg blij mee. Bedankt.

Met vriendelijke groet, Arja. 

 

Lexus en Olivia

Goedemorgen,

Nou, de eerste nacht zit erop. We hadden onze handen er gisteren wel gelijk vol aan, haha. Beide hadden lekker zitten ‘angstpoepen’ in de kattenmanden. Dus dat was stinken in de auto. Olivia kwam schoon uit de mand, maar Lex niet. Maar ik mocht hem voorzichtig, in de mand, een beetje schoonmaken. De eerste paar uur heeft hij onder de trap gezeten. Maar al snel ging hij ontdekken en begin van de avond zat hij naast me op de bank en heb ik hem zelfs even geaaid. Helaas deed hij ‘s avonds wel een plasje op de bank. Hoop dat het eenmalig was.
Die kleine was toch wel van streek gisteren. Erg aan het overgeven. Maar tegelijkertijd heel nieuwsgierig en kroelen. ‘s Avonds hebben ze allebei nog wel wat gegeten en vanmorgen ook weer. Nacht was rustig. Beetje aan het mauwen maar volgens mij hebben ze gewoon geslapen. Alles was nog heel vanmorgen haha. Dus voor ons allemaal wennen. maar heb er vertrouwen in dat het wel goed komt. Zal jullie over een tijdje wel weer een update sturen.

Groetjes, Lucienne Emile Charlotte en Josephine.

 

Kira

Hallo allemaal,

Het is alweer 2 weken geleden dat Kira is opgehaald bij jullie.

Thuis aangekomen maakte ze direct een inspectieronde door het huis, om hierna het balkon te ontdekken wat gedurende de daaropvolgende warme week haar favoriete plek is geworden. Overdag is het rustig aan met lange slaapsessies, maar er zit genoeg energie in de oude dame. Ze speelt nog regelmatig met haar lievelingsmuis of andere speeltjes. Ook schuwt ze niet om te lopen door het huis, het liefst door de ene deur naar buiten en via het balkon door de andere deur weer naar binnen. Kroelen doet ze erg graag als ze wakker is, en ook gekamd worden op het balkon vindt ze geweldig….hier gaat ze speciaal voor liggen.

Het was even wennen voor haar om een plekje te vinden in een stoel, maar inmiddels weet ze deze ook te vinden. Eten, drinken en de gang naar de kattenbak gaan gelukkig ook goed. Gelukkig heeft ze haar plekje gevonden en kan ze genieten van haar oude dag…

Groetjes, Eric.

 

Salami (nu Saartje)

Hallo bewoners van De Dierenstee,

Afgelopen woensdag werd ik in een transportdoos gestopt. Ik ben tijdens de autorit flink aan het miauwen geweest om mijn ongenoegen hierover kenbaar te maken. Toen eindelijk de doos openging na zeker een kwartier, kroop ik voorzichtig om me heen kijkend uit de doos. Gelukkig rook ik geen andere kat(ten) en om mijn aanwezigheid kenbaar te maken, ging ik overal mijn spoor uitzetten. In de keuken, de gang, de trap, een kamertje boven en de douche. Ik ging overal kopjes tegen geven. Ik had het razend druk, want de mensen om me heen moesten ook heel erg veel kopjes van me krijgen. Ik kreeg het nog veel drukker, toen alle deuren opengingen. Vooral in de kamer moest alles een kopje krijgen.

De volgende ochtend had ik mijn etensbakje helemaal leeggegeten, speelde met een veer aan een touwtje (om mijn nieuwe baasje een plezier te doen) en probeerde een balletje te vermorzelen tussen mijn poten. Ook ging ik naast mijn nieuwe baasje op de bank liggen en wist niet of ik op zijn schoot of tegen hem aan moest gaan liggen.

Op vrijdagmorgen ging ik als eerste mijn nieuwe baasje begroeten, jongens, wat kan die lekker aan mijn oren friemelen, ik wist niet hoe snel ik van het vrouwtje naar het baasje moest om ze kopjes te geven en om aangehaald te worden.

Het is nu maandag en ik heb het gevoel dat ik hier al minstens zes weken ben. Ik ben zo blij dat jullie van De Dierenstee deze mensen voor mij uitgezocht hebben, beter zou ik het niet kunnen wensen! Ik hoop jullie later nog eens bericht te doen en voor ik het vergeet, mijn nieuwe baasjes noemen mij Saartje en als ik veel zin heb, luister ik zelfs naar die nieuwe naam.

Groetjes van Saartje, vroeger Salami.  

 

Targo

Goedemiddag,

Targo, wij hebben deze bijzondere Siamese kat op 3 juli bij het dierenasiel De Dierenstee mogen ophalen.

De autorit naar zijn nieuwe huis is rustig verlopen en thuisgekomen was het voor Targo wel wat nieuw, maar dat ging heel snel de goede kant op. Hij deed alles wat je van een Siamese poes kan verwachten. Praten, kroelen, en ook als wel wat schuchter op schoot komen. Helaas vertoonde hij na 3 dagen verkoudheidsverschijnselen en werd erg benauwd. Dierenartsbezoeken en medicijnen werkten aanvankelijk niet en gezien de hevige benauwdheid vreesden wij het ergste. De dierenarts heeft toen  Dexacortone voorgeschreven met een hele goede uitkomst. Targo is nu, na de volledige kuur een heerlijke kat die zijn butler en huishoudster heeft gevonden. Wij zijn erg gelukkig met deze bijzondere Siamees Targo.

Met vriendelijke groet, José en Roel.

 

Gert en Evert

Het gaat echt super goed met Gert en Evert. Zij genieten van het lekker slapen op bed, het spelen met een kartonnen doos en het kattenspeelgoed! Ook zitten zij gezellig bij mij op de bank en kijken we met elkaar tv. Beide kunnen heel hard spinnen😸. Het zijn twee super lieve katten!! Heel erg bedankt dat ik hen mocht adopteren!! Zouden jullie de vorige eigenaar, die nu in een verzorgingstehuis zit, willen laten weten dat het goed met hen gaat? De foto’s mag je ook aan de oude eigenaar doorgeven.

Mvg Maaike.

 

Abigail (nu Skia)

Beste Suzanne en andere medewerkers van De Dierenstee,

Na drie weken een kleine update over Abigail. Ze heet tegenwoordig Skia (na een familietraditie om alle katten ‘schaduw’ te noemen in verschillende talen, Skia is Grieks).

Het gaat boven verwachting goed met haar. Hoewel ze de eerste dag nog onder het bed zat, kwam ze de volgende dag al tevoorschijn, terwijl een van ons op bed zat, om wat te eten en te drinken. Sindsdien durft ze elke dag een beetje meer en sinds een week mogen we haar ook al kroelen en komt ze zelfs naar ons toe als ze aandacht wil. Sinds deze week mag ze langzaam de rest van het huis verkennen (tot nu toe zat ze op de logeerkamer), dit vindt ze interessant maar ook nog erg spannend.

Skia en Llanthu, onze andere kat, hebben elkaar gezien met een rekje ertussen, maar tot nu toe is Llanthu nog niet echt gediend van deze nieuwe indringer. Máár, hij blaast al niet meer als hij haar ziet, dus met babystapjes wordt het nog wel wat. Als hun dekentjes uitgewisseld worden, wordt er altijd druk gesnuffeld en ook onder de deur door wordt er gesnuffeld.

Joseline.

 

Heather (nu Nori)

Hi!!

We are very happy with Heather (Nori now) and she is very happy with us! She already goes through the whole house and plays with Miso! She is alone in her room when we are not at home and during the night but she is pretty adapted! And Miso accepted her well!

Thank you for everything!

Groetjes, Ione & David.

 

Gerrie

Goedemiddag allemaal,

Even nieuws over Gerrie, die ik nu bijna twee weken geleden heb opgehaald. Het gaat goed! Gerrie loopt al tussen de andere katten door en zelfs als wij in de buurt staan, wil hij sinds vandaag zelfs blijven kijken en kruipt hij niet weg. Bijgevoegd wat foto’s van de lieverd.

Vriendelijke groet, Lenneke.

 

Raven

Hallo allemaal.

Ik heb vorige week zaterdag Raven opgehaald bij jullie en ik zou af en toe wat foto’s sturen. Hij is nu ongeveer een weekje bij ons en het gaat super. Hij is vriendjes geworden met Spike (onze Rottweiler). Hij vindt het heerlijk om met me te gaan wandelen. En als ik beneden kom met schoenen of als ik mijn jas pak, dan staat die al heel enthousiast in de gang. De eerste dagen vond hij het natuurlijk spannend en vreemd en lag hij vaak of op de grond of in zijn bench (de deuren hiervan staan altijd open). En hij komt nu steeds vaker uit zich zelf naar me toe om geaaid te worden. Hij is ondertussen ook al gewassen en gekamd natuurlijk. Gister ben ik samen met Raven en mijn vriend naar het strand geweest en dit vond hij heerlijk, een beetje rondrennen achter de bal aan. En als hij even alleen thuis blijft met Spike zitten ze samen al voor de deur op ons op te wachten.

Ik ben nog steeds super blij met Raven en ben heel blij dat ik hem genomen heb. Het is echt een prachtbeestje.

Groetjes, Salina.

 

Astro en Daantje

Goedemorgen,

Afgelopen week heb ik jullie beloofd wat foto’s te sturen vanonder katten, bij deze. Ik wilde nog even zeggen dat jullie erg goed werk doen! Ga zo door!! Alvast een fijn weekend.

M.v.g. Raymond.

 

Billy

Hoi Annelinn

Het gaat super goed met Billy. Ze voelde zich gelijk thuis bij ons. We lopen heel wat af met haar en dat gaat ook goed. Ze trekt af en toe nog wel, maar dan vooral als ze een andere hond ziet.

Ze is heel lief en speels. Ze luistert ook goed. Meestal hebben we maar een woord nodig. Stefano en ik zijn echt gek op haar. Ze heeft haar plekje wel gevonden bij ons. Jullie krijgen haar dus niet meer terug😉

Groetjes Stefano en Marga. 

 

Noedel (nu Snatch) en Sproet

Goedemorgen lieve mensen van De Dierenstee,

Hier eindelijk een berichtje over Noedel (wij noemen hem Snatch) en Sproet. Het is alweer bijna 2 weken geleden dat we ze opgehaald hebben en het is inderdaad een avontuur en niet altijd even makkelijk.

Maandag 29 juni thuisgekomen. We hadden ze in de woonkamer gedaan en dat vonden ze erg spannend (zoals verwacht). Lagen onder het bureau van kantoortje in de zij-uitbouw. Later op de avond (met wat moeite) uit de woonkamer gekregen. Waarna ze op de zoldertrap en voorzolder hun intrek namen.

Dat is (nog steeds) de plek waar ze veel verblijven. Voer, krabpaal en kattenbak ook daar gezet, omdat ze nog te schichtig waren om beneden te komen. Sproet blaast nog regelmatig en Snatch is alleen maar heel druk, fel etc.

Dinsdag 30 juni, radio neergezet voor geluid en stemmen om te wennen. Verder is er geluid van buiten, dus veel indrukken voor ze. Sproet kwam ’s morgens al gedag zeggen en ik mocht hem aaien, dat was erg fijn. Snatch is nog heel terughoudend, bang en fel met uitslaan etc. Wanneer ik ga kijken of alles goed is, blaast Sproet weer en volgende moment is hij weer rustig. Snatch speelt (?) wild, ruw en maakt veel rotzooi. Vooral ‘s nachts in de weer. Elke ochtend een verrassing wat we aantreffen.

Woensdag 1 juli. Voer en kattenbak beneden in de hal gezet. Ze komen naar beneden voor eten etc. en vliegen daarna meteen weer naar boven, zoldertrap of op de voorzolder. Nog steeds af en toe blazen van Sproet, Snatch nog niet te benaderen. Hij zit vastgeplakt (Siamees) aan zijn grote broer. Dat lijkt eerst heel schattig, maar merk dat het af en toe benauwend is voor Sproet. Zijn reactie is dan schichtig naar mij toe en tik of uithaal naar Snatch. Sproet is heel verdraagzaam naar Snatch en die spookt van alles uit.

Rest van de week komen ze regelmatig naar beneden. In ochtend word ik begroet door Sproet en en passant aai ik Snatch ook. Inmiddels heeft hij door dat ik dat ben en vindt het wel lekker, maar heel spannend en ik krijg nog af en toe een haal. Ze komen soms ook ’s avonds naar beneden als we rustig zitten. De wk deur staat nog open, kattenluik gebruiken ze nog niet. Snatch is erg overheersend en Sproet is heel verlegen en (volgens mij) veel te lief. Hij komt nog niet veel voor zichzelf op t.o. Snatch.

De kamerplanten zijn voor Snatch niet veilig en de aarde erin ook niet. Daar zijn we mee bezig om te kijken of we dat af kunnen leren. Puur door Nee te zeggen en met vingers te knippen. Verder als ze iets goed doen met andere lieve woorden belonen.

Ze hebben bij elke beweging, heel veel haarverlies, zijn heel zachte kleefharen. Ik hoop wel dat dat op termijn minder gaat worden. Stofzuigen (zondag 5 juli voor het eerst gedaan) vonden ze verschrikkelijk en de rest van de dag lagen ze op voorzolder. Daar zullen ze aan moeten wennen hihi..

Het gaat iedere dag wat beter, maar ik hoop echt dat het gaat lukken om ze normaal te kunnen benaderen zonder heel voorzichtig te moeten zijn. Ene keer kan ik Sproet overal aaien, zelfs kammen en 2 tellen later kijkt hij me aan alsof ik een moordenaar ben. Zijn ogen staan op bepaalde manier alsof hij me niet herkent en zeker niet vertrouwt. Dan kan ik hem niet aaien en wil hij geen contact.

Woensdag 8 juli kleine mijlpaal. Ik mocht Snatch echt aaien, wel alleen op zijn rug. Niet vanaf de voorkant te benaderen, maar toch heel fijn. Hij vindt het duidelijk heerlijk en reageert er goed op, totdat hij echt beseft dat ik het ben en dan ineens is het niet goed en tikt hij of gaat weg. Later nog een keer gedaan en dat ging ook redelijk goed. Hij wordt rustiger en dat is fijn. Snatch heeft de vissen ontdekt en dat is een heel interessant iets wat hij graag van dichtbij bekijkt.

De karakters komen nu goed naar buiten, vind ik. Sproet is een heel lieve, (helaas wat) bange rustige kat die lekker relaxt wil zijn en af en toe zijn ding wil doen. Snatch is een beetje een ADHD kat die veel (negatieve) aandacht vraagt. Sproet heeft nu af te toe ‘ruzie’ met hem en bijt een beetje van zich af. Dat is goed denk ik, anders loopt die kleine steeds over hem heen.

Speelt nog steeds heel veel en erg ruw, bekleding van trap is er al af geweest. Hij gebruikt het kattenluik goed en dat is ook fijn. Sproet gebruikt het af en toe. Snatch moedigt hem om te komen door zijn poot door het luik te doen of zijn kop half en zo Sproet mee te krijgen, erg leuk om te zien.

Krijg inmiddels elke dag lieve kopsessie van Sproet, ook als er geen eten is. Wanneer ze heel lang boven zijn (elke dag nog), dan ga ik kijken en neem ze mee naar beneden. Dat gaat ook goed.

Helaas heeft Snatch weer een nieuw ding. De waterbak als zwembad, visvijver (?) gebruiken. Sinds 3 dagen ligt ieder moment de hal vol met de inhoud van de waterbak. Geen idee waarom en ik hoop dat dit tijdelijk is. Het is erg vervelend.

Ze komen vaker in de woonkamer, soms als ik ze ga halen, soms uit zichzelf en dan lopen ze er redelijk rustig rond. Sproet heeft nu ook de vissen ontdekt en die zijn heel interessant.

De kamerplanten worden redelijk met rust gelaten en ook de aarde blijft in de pot.

Het liefste gun ik ze dat ze helemaal relaxed kunnen zijn, op ieder moment benaderbaar en de alertheid minder wordt en het vertrouwen groter.

Ron en Christine.

 

Gabriël (nu Tommie)

Hallo lieve mensen,

Hier wat foto’s van onze Tommie, die we 3 maanden geleden bij jullie als Gabriël hebben mogen ophalen. Hij heeft even moeten wennen, maar is nu helemaal op z’n gemak. Het liefst brengt hij zijn dagen door met eten en heel veel tukjes. Buiten vindt hij niet heel boeiend, maar lekker knuffelen daarentegen vindt hij het einde. ‘s Avonds zoekt hij ons gezelschap en slaapt dan op schoot. Onze kinderen vinden het heel fijn om Tommie te vertroetelen en soms mag hij zelfs op bed slapen en wordt dan voorgelezen. Kortom: wij zijn heel blij met Tommie en hij, geloven wij, ook wel met ons.

Veel groeten, Michael, Danielle, Floortje, Iris en natuurlijk Tommie. 

 

Mischka

Hoi hoi,

Dit is Mischka nu na een week verder in ons huisje. Mischka heeft het al behoorlijk naar zijn zin in het huisje en is al lekker zijn eigen plekjes aan het zoeken en ondeugend aan het zijn.
Mischka is af en toe wel een beetje ondeugend, maar wordt dan wel op een goede manier gestraft. Mischka vindt dat niet altijd zo leuk, maar komt al snel weer knuffels en kopjes geven nadat hij ervan geleerd heeft. Verder heeft Mischka verschillende slaapplekjes die van hem zijn en ons ook wegkijkt als wij er zitten, dan gaan we toch maar even opzij voor onze vriend, zodat hij lekker kan gaan slapen. Als dank daarvoor krijgen we weer heerlijke kopjes en knuffels.
Lopen kan niet meer veilig, want voor je het weet loopt Mischka tussen je benen. Ondertussen hebben we ons zelf maar aangeleerd om te lopen als een pinguïn. Zo kan hij ons goed in de gaten houden en ons helpen zoeken als een kastje opengaat naar de juiste spullen.

Verder gaat het heel goed met mij en ondanks dat ik wat stout ben af en toe, mag ik zelfs tegen de grote baas aan liggen kroelen. Terwijl hij dat eerst niet wilde hihi, ik heb volgens mij nu al hun harten gestolen. Doei doei, ik stuur binnenkort wel weer een wat kleinere update!

Groetjes Mischka, Shawn en Janou.

 

Buster (nu Jenny) en Eddy

Lieve mensen van De Dierenstee,

We zijn alweer 1,5 jaar verder nadat we Buster (nu Jenny) hebben opgehaald bij jullie. Ze was zo intens bang en verlegen, maar ook toen al zagen we dat ze een enorm lief karakter heeft. Ze heeft het heel fijn bij ons en haar huisgenoten. Ze geniet van de tuin en de zon, ze is echt een mooi weer poes en is vaak in de zomer buiten te vinden. En als we op bed liggen komt ze graag een kroel halen. Erg zoet, ze geniet hier heel erg van (en wij ook :-))
Een half jaar later hebben we Eddy de kitten bij jullie opgehaald. Na een moeilijke start vanwege darmproblemen is hij uitgegroeid tot een super grappige stevige kater. Hij is enorm nieuwsgierig naar alles, maar vooral naar alle buurtkaters en poezen. Als hij maar een potentiële vriend/ vriendin spot, staat hij met zijn neus klaar om te begroeten. Dat valt over het algemeen best aardig 😉 gelukkig! Daarnaast heeft hij de leuke eigenschap om als een hond achter de tuinsproeier aan te hollen, het liefst er doorheen totdat hij helemaal doorweekt is! Echt super gezellig met deze 2 kanjers erbij! Nogmaals enorm bedankt voor jullie lieve zorgen voor alle dieren!

Warme groet Martijn & Christien.

 

Moos (update)

Groetjes van Moos!

Hij HOUDT van knuffelen! Wordt iedere dag rustiger en hij blaft veel minder (als er honden in de buurt zijn). Bedankt voor deze prachtige hond! Wij houden erg van hem!

 

Sofietje (update)

Goedemiddag lieve mensen,

Sofietje mag vandaag voor het eerst naar buiten. Ik heb dit moment langer uit willen stellen, omdat ik erg aan haar gehecht ben geraakt. Het is wederzijds, want Sofietje volgt me als een hond. Daarom moet ik erop vertrouwen dat ze bij me terugkomt. Er is een kattenluikje geplaatst, zodat ze zelf mag bepalen wanneer ze vertrekt en thuis komt. Vol spanning heb ik het luikje voor haar geopend. Voorzichtig ging ze erdoorheen. Na enig aarzelen liep ze verder. Toen ze de schuur van mijn buurman in ging, ben ik gaan kijken, maar zag haar niet. Ik heb het maar losgelaten en ben koffie gaan zetten. Nog voor de koffie klaar was, was Sofietje alweer bij mij. Ik had de deur open laten staan. Ook de deuren naar mijn terras waren na 5,5 weken eindelijk open. Samen zijn we daar koffie gaan drinken en na een ontdekkingstocht ging Sofietje bij mij buiten op de bank liggen. Gezellig! Om toch nog een poging te wagen om haar aan het kattenluikje te laten wennen, gingen we daar samen nog even kijken. Ze ging voorzichtig weer naar buiten. Ik ging meteen naar binnen met de deur dicht en liet haar zien dat ze ook terug kon via het luikje. Eerst snapte ze het niet en zat ze hard te miauwen voor het raampje van het luikje. Maar nadat ik dat een paar keer heen en weer bewoog, deed ze zelf een poging en was weer binnen. Fijn! Dit hebben we twee keer herhaald en toen besloot ze toch maar weer als een hondje achter me aan te lopen. Nu maar afwachten tot ze weer naar buiten durft. Het is een spannend avontuur. Voor haar en voor mij. Het is nu in ieder geval heerlijk dat ze lekker, eindelijk buiten, bij mij op de bank blijft liggen.

Groetjes van Leontine en Sofietje.

 

Pluis (nu Otje)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Een kleine maand geleden heb ik bij jullie de bange poes Pluis opgehaald. Arme Pluis zat weggedoken in een hoekje en ik had verwacht veel geduld te moeten hebben voor ze zich helemaal op haar gemak zou voelen in haar nieuwe huis. Niks is minder waar! Pluis gaat nu verder onder de naam Otje en wat doet ze het ontzettend goed. Na een kleine drie uur was het al mogelijk om bij haar te komen voor kopjes en kroelen, twee dagen later liep ze het huis al rond alsof ze er altijd heeft gewoond.

Overdag is ze vaak op de vensterbank aan het suffen in het zonnetje en ‘s avonds komt ze altijd even om het hoekje kijken of haar eten al klaar staat. Eten doet ze heel goed en ze eet altijd in sneltreinvaart netjes haar bordje leeg. Ze gaat vooral haar eigen gang in huis, is voor geluiden vrij schrikachtig en kan dan weg schieten. Verstoppen in een hoekje doet ze nauwelijks. Ik ben ontzettend trots op haar hoe ze het doet! Wanneer ze op haar plekje ligt in de vensterbank is het ook een echte kroelkip en vindt ze het heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden. Het gaat dus heel goed met Otje en in combinatie met mij gaat het ook super. Ik denk dat ze echt haar plekje heeft gevonden!

Groetjes, Inge.

 

Zumba (nu Mochi)

Goedemorgen!

Het is misschien een beetje vroeg voor een “echte” update, maar Zumba (Mochi nu) doet het zo goed, dat ik het jullie moest laten zien.

De eerste dag zat ze heel de dag onder de bank, maar in de avond kwam ze er al onderuit en ging ze alles verkennen en wilde alleen maar met me kroelen en bij me liggen. En volgende dag was hetzelfde, maar toen kwam ze al eerder onder de bank vandaan en kwam ze weer bij me. Als ik ook maar iets zei kwam ze gelijk weer naar me toegerend en wilde alleen maar geaaid worden haha. Daarna eerste dag werken, halve dagen, en toen ik terugkwam lag ze als de koningin van het huis in de vensterbank.

Ze zit nu continu bij me op de bank en wil niks anders dan aandacht haha! Het is echt zo’n verschil van de verhalen van jullie en hoe ze was, ik ben echt zo blij. Als ze ergens bang voor is gaat ze nog wel onder de bank, daar voelt ze zich het veiligst, maar zodra dat moment voorbij is komt ze er onder vandaan en komt weer bij me. Ze eet goed, drinkt goed en plast en poept netjes op de bak.

Eigenlijk is ze al de poes waar ik durfde van te dromen, alleen moet ze zich nog iets zekerder voelen in huis, maar dat komt wel. Ik ben zo blij met haar en voor haar, ik denk dat de rust haar heel goed doet.

Bedankt voor jullie goede zorgen ook en ik zal over een paar weken weer even een update geven als jullie dat leuk vinden.

Groetjes, Amy.

 

Ollie

Beste Dierenstee,

Ollie maakt het heel goed!

 

Met vriendelijke groet, Amber.

 

Doezel en Ginny

Hoi Annelinn of collega,

Ik wil vertellen dat het goed gaat met Ginny en Doezel. Ze gaan op de bak, spelen, komen naar ons toe voor een aai en een likje en hebben al een favoriete rustplek. Doezel maakt leuke geluidjes als hij speelt.

Groet Dirk & Bart.

 

Moos

Prima hier!

Katers geen probleem, paarden geen probleem, lange wandeling gemaakt. Nu lekker gegeten en moe.

Groetjes, Moos.

 

Bobo (nu Raymond)

Goeiedag,

Ik dacht dat jullie het misschien wel leuk vonden om weer wat terug te horen over de kat, bij jullie bekend als Bobo, en nu bij ons bekend als Raymond. Aangezien toen ik hem kocht ik hoorde dat jullie graag nog horen hoe het met hem gaat. Het is nu ongeveer 2 weken geleden en hij is compleet veranderd, in de goeie zin, Hij speelt, komt knuffelen en miauwt om je aandacht te krijgen. Dus een hele verandering van hoe hij eerst was, heel angstig en totaal niet knuffelig. Het is een superkat! Ik bedank jullie nog voor de fijne hulp in het dierenasiel.

Mvg, Aegidia.

 

Toby (update)

Hallo lieve allemaal,

Afgelopen weekeind was Toby alweer een half jaar bij ons! Wat gaat de tijd snel en wat zijn we blij met hem! We zijn zo dankbaar dat we hem een veilig en warm nest kunnen bieden! Mede dankzij jullie enorme inzet voor de dieren!

Voor allemaal weer een fijne week en een warme groet vanuit Strijen!

Familie Kalkhoven.

 

Bomba (nu Krummel, update)

Hallo Suzanne,

We willen je nog even een update geven over Bomba/Krummel.

We zijn super gek met hem en we vinden hem een lot uit de loterij! Hij is heel lief en heeft wat minder baldadige uurtjes. Hij kan heerlijk spelen en de tuin vindt hij nog steeds helemaal te gek. Maar een dagje binnen is ook prima. Hij kan heerlijk spelen met de kleinkinderen, die dat prachtig vinden! Hij weegt nu 3,8 kg en toen hij kwam woog hij 2,9. Hij heeft altijd honger en weet dat ook heel goed aan te geven. Dan rammelt hij gewoon met zijn etensbakje!

Luisteren doet hij goed en ik kan hem nu ook goed borstelen (met de oefenkoekjes op tafel😃). Al met al een super hondje voor ons! We zijn heel blij dat wij hem mee hebben kunnen nemen.

Mochten jullie een keer in Gelderland komen, dan zijn jullie van harte uitgenodigd samen met je zoontje. Zou leuk zijn om hem dan nog een keer te zien.

Heel veel groeten, André en Sylvia.

 

Donald en Minnie (nu Buddy en Babe)

Goedemiddag,

Wij hebben drie weken geleden twee konijntjes bij jullie gehaald: Donald en Minnie. Het gaat heel goed met ze. Ze heten inmiddels Buddy (Donald) en Babe (Minnie). Ze zijn heel tam en lief. We hebben ze inmiddels tijdelijk uit elkaar moeten halen, maar Buddy wordt over twee weken gecastreerd, dus over een tijdje kunnen ze weer bij elkaar.

Groeten, Cindy.

 

Diva en Simba

Hoi medewerkers van De Dierenstee,

Hier even een update over Diva en Simba. Het gaat goed met ze. We leren elkaar steeds beter kennen.

Het zijn enorme lekkerbekken. Simba is een echte zonaanbidder, in elke zonnestraal gaat hij liggen. Ze vinden het leuk om te spelen. Het gaat heel goed en we genieten van de aanwezigheid van Diva en Simba.

Groetjes Marieke.

 

Tiger en Bas (update)

Goedemorgen!

Tiger is nu ruim een jaar bij ons en Basje hebben we afgelopen september bij jullie opgehaald. Hoewel Tiger niet direct toegankelijk was voor Basje, zijn er nooit grote problemen geweest. Wat luchtboksen van Tiger zijn kant; een tik met zijn poot op de geopende zak met brokjes in mijn hand als Basje te dichtbij kwam naar zijn zin, met als gevolg een keuken bezaaid met brokjes 😊, met brede schouders vanuit de tuin aan komen lopen toen Basje nietsvermoedend achter de glazen deur in de serre naar buiten zat te kijken. Toen dat niet hielp, gaf hij, Tiger, met zijn poot een dreun op de serredeur, niet normaal zo hard, haha. Bas rende met volle vaart het huis binnen. Haha, het was net Tom en Jerry.

Na een poosje werd Bas het gezeik zat. Als de dreigende poot van Tiger weer eens tevoorschijn kwam bij de etensbakjes, richtte hij zich op en sprong in de zit houding met opgeheven pootje naar Tiger. Bas is in tegenstelling tot Tiger totaal niet atletisch, en het zag er dan ook uit als Kung Fu Panda – Kung Fu Basje in dit geval. Maar, het maakte indruk, Tiger keek met grote ogen van verbazing en trok zich terug. Gelukkig niet te veel. Optreden tegen het afwerende gedrag van Tiger was geen optie. Hij deed niet echt kwaad en hij is zo kwetsbaar. Eén keer heb ik er iets van gezegd tegen hem. Hij kroop de hele dag voor me weg. Dat moeten we niet hebben natuurlijk.

Inmiddels zijn de zaken totaal veranderd. We hebben Team Tiger en Basje in huis. Samen slapen ze bij ons op bed, samen trekken ze erop uit, ze neuzen en ze werken elke ochtend vanaf 7 uur samen aan project “Krijg het baasje zijn bed uit, wij willen eten en naar buiten”. Basje is dit weekend samen met Tiger voor het eerst meegegaan naar de camping. Ik achterin met twee katten, elk in een bench. Tiger keek blij en was doodkalm. Hij wist waar hij naartoe ging. Basje was totaal in paniek, kwijlen, bibberen, hijgen, poepen. Wat was dat verschrikkelijk zielig. In onze recreatiewoning aangekomen heb ik zijn achterkant moeten wassen met water en zeep. Bas ging op bed liggen, waste zich niet droog. Ik heb hem geborsteld en toegedekt om warm te worden want hij was inmiddels ijskoud. Bas herstelde snel en ging zaterdagochtend met Tiger naar buiten. Na hun ochtendwandeling deze zondagochtend liggen ze samen op het bovenste stapelbed. Bas zo dicht mogelijk naar Tiger toe. Bas ligt er misschien wat typisch bij op de foto, daar heeft hij een abonnement op. Ik kan er niks aan doen 😊.

Vanavond moeten we helaas weer terug naar huis. Ik probeer Basje in het kattentuigje te doen en hem dan zo mee te nemen in de auto. Hopelijk speelt zijn claustrofobie dan wat minder op.

Elvira, Tiger en Bas.

 

Sofietje

Dinsdag 12 mei 2020 haalde ik Sofietje uit het Asiel.

Sofietjes kroop graag weg. Dit was ze blijkbaar gewend in haar vorige huis. Meteen bij thuiskomst kroop ze weg en vond ik haar uiteindelijk onder mijn bed. Ver weg verstopt. De eerste avond kwam ze af en toe voorzichtig bij mij kijken, wat al heel dapper was.

De eerste ochtend samen was een grote zoektocht voor mij. Een vriendin adviseerde me om eens in een kast te kijken. En jawel! Ik heb haar daar die dag laten liggen. Ging af en toe kijken om te praten en te aaien. Want geaaid worden vindt ze heerlijk. Tegen de avond zette ik de kastdeur open en deed het licht aan. Dat gaf haar een reden om toch maar uit die kast te komen en bij mij te kijken. ‘s Avonds kwam ze voorzichtig bij mij op de bank zitten en kwam ze regelmatig om een aai over bol te krijgen.

Ondanks dat een reden voor afstaan was dat ze onzindelijk was, is daar bij mij niets van gebleken. Sofietje zorgt heel goed voor zichzelf en is netjes en schoon.

Deze nacht kwam ze bij me op bed liggen. De volgende ochtend begon mijn zoektocht opnieuw. Deze keer vond ik haar achter de plinten van het keukenblok. Knap! Omdat ik dat geen veilige plek vond, heb ik alle plinten weg gehaald, totdat ze begreep dat dit niet zo’n fijne verstopplek was als ze had gehoopt. De plinten heb ik dezelfde dag nog goed vastgemaakt.

De avonden worden steeds gezelliger. Sofie zoekt me steeds meer op en komt dan lekker bij me liggen. Op zaterdag had ze weer een prachtig verstopplekje gevonden. Tussen twee palletkussens. Heel creatief. Omdat ik haar met rust laat, maar mezelf wel regelmatig laat zien en praat en aai, gaat ze me boven verwachting steeds meer vertrouwen.

Ik laat haar stukje bij beetje meer kennismaken met mijn huis door deuren open te doen, waar ze rustig mag ontdekken. Ik begin eraan te wennen dat ik niet in paniek hoef te raken als ik haar soms echt niet kan vinden. Ze zoekt me vanzelf weer op. Begint ook zachtjes te mauwen als we oogcontact maken en maakt me duidelijk dat ze aandacht wilt.

Vrijdag 15 mei werd Sofietje 6. Ze komt ‘s nachts bij mij op bed liggen. Lekker tegen mij aan, luid spinnend, tot we allebei slapen.

Zondag 17 mei ging ze boven verwachting in zowaar met een speeltje spelen wat ik (ondanks dat het asiel zei dat ze waarschijnlijk niet zou gaan spelen) toch had gekocht.

Kortom, Sofietje en ik zijn een hele goede match. En ik geniet van dit poezenbeestje

Groet Leontine.

 

Klaas

Goedemiddag,

Ik heb een maand of drie geleden een kat bij jullie gekocht, Klaas. En dacht, het is wel leuk om even wat foto’s en een tekstje te sturen hoe het met hem gaat.

Ik heb Klaas nu drie maanden en hij is helemaal gewend. Hij kroelt, speelt en mauwt heel wat af. Als ik slaap ligt hij altijd naast me en kroelen we de hele avond. Hij is vaak buiten te vinden. Klaas is echt een maatje en ben er heel blij mee!

Yara.

 

Toby (update)

Goedemorgen allemaal,

Hier weer een berichtje uit Strijen. We hopen dat het met iedereen goed gaat en dat alle dieren het ook goed maken ondanks de ‘corona’ regels!

Met Toby gaat het heel goed! We kunnen ons niet voorstellen dat hij eind van de maand alweer een half jaar bij ons is! Hij vindt het geweldig dat iedereen veel thuis aan het werk is. Eigenlijk moet hij  leren om zich los te weken van ons en dus ook even alleen thuis kan zijn. Maar dat is even op de lange baan geschoven. Gelukkig gaat Maryke hem en vooral ook ‘ons’ daarin begeleiden. Wat een nazorg! Echt geweldig dat jullie dat doen!

We genieten enorm van onze viervoeter en hij is zooooo lief! We merken dat hij steeds wat relaxter wordt en ons meer en meer gaat vertrouwen. Maar dat het tijd nodig heeft zijn trauma’s de baas te worden is wel duidelijk!

We wandelen heel veel met hem en hij kan steeds beter met andere honden omgaan. De hond van vrienden is echt z’n maatje. Gelukkig hebben de honden geen 1,5 meter regel en kunnen we af en toe toch samen de polder in. Wat een genot om ze dan lekker langs de kreek te zien schooieren!

Toby gaat steeds meer spelen en zoekt daar zelf z’n maatjes voor uit. Als Paul of onze zoon beneden zijn komt hij direct met het flostouw aan en dan die ogen…. Die kijken je dan zo aan dat er gespeeld moet worden! Heerlijk in de tuin waar lekker de ruimte is.

Heel veel succes met alles en van ons allemaal een warme groet en een poot van Toby!

 

Rahja

Beste mensen van de Dierenstee,

Onze Rahja wordt op 11 mei 1 jaar. Sinds augustus 2019 woont ze bij ons en genieten wij van haar! Samen met haar stiefbroertje Reza geniet Rahja van een heerlijk leven. Samen vrij ravotten in de tuin, samen eten, samen slapen. Het is een heerlijk stel ..samen. Ik stuur jullie een collage vanaf dat ze kwam, met ongeveer 10 weken tot nu.

Met vriendelijke groeten van Loes, Piet, Reza en Rahja.

 

Lacky (nu Lucky)

Hallo,

Lucky vindt het hier leuk.🙂 Hij kan soms ook nog weleens bijten… Hij is echt super lief! En Madelief en Lucky kunnen het goed samen hebben en daar ben ik blij om!😀 Ze wassen elkaar ook en liggen/zitten gezellig bij elkaar.

Lucky kan ook wel eens eigenwijs zijn…. Hij was 2 keer op het dak geklommen. We hebben ze 1 keer samen in de tuin vrijgelaten… Dat doen we nu niet meer, omdat we zien wat Lucky allemaal kan en we zijn dan bang dat hij ontsnapt en dat willen we voorkomen. Ze mogen ook weleens met de ren op het gras. Lucky kan onwijs goed springen!

Groetjes Femke. 

 

Chaya (nu Chayla)

Goedendag,

Ongeveer 2 jaar geleden hebben wij Chayla bij U opgehaald. Ze is helemaal opgebloeid, een hele fijne lieve hond geworden en helemaal op haar gemak. Het liefst de hele dag buiten lekker op de bank bij haar grote vriend, onze Rottweiler Beer.

Bijgaand wat fotootjes gewoon om te laten weten dat alles goed gaat met haar en om te zeggen dat we nog heel blij met haar zijn 😍

Mvg, Ronald.

 

Bashful en Dopey (nu Snuffie en Diamant)

Hoi Dierenstee,

Het gaat heel goed met Snuffie en Diamant (alias Bashful en Dopey)! De reis was even heel spannend voor hen, maar ze trokken snel weer bij in hun nieuwe verblijf.

Vanmorgen zaten ze elkaar te wassen en ze eten en drinken allebei goed. Zelfs Dopey ‘durft’ al in de buurt te komen.

Groetjes, Sarah en Iza.

 

Sleepy

 

Ze hebben elkaar helemaal gevonden!

 

Tarka en Desna (update)

Hallo,

Bijna 2 jaar dat Desna en Tarka ons gezin vervolmaken. Ze passen zo bij ons. Desna met zijn enorme behoefte aan eten en liefde, zijn trauma’s die maken dat iedereen zich bewust moet zijn van jezelf aanpassen aan een ander, want wij vinden dat Desna dat veelvoudig waard is.
En Tarka, vanaf dag 1 een wederzijdse liefde met onze oudste zoon. Die steeds meer accepteert dat onderdeel zijn van een gezin betekent dat je bij veel meer mensen hoort dan slechts jouw uitverkoren. Dus af en toe laat hij blijdschap en verbondenheid zien aan de rest van het gezin. Kijkt hij me s morgens aan om zeker te weten dat ik hem kom aaien, ook al komt hij niet mijn kant op. Hoe dankbaar ben ik met deze twee, die passen in ons bijzonder gezin. Maken dat onze oudste zich verbindt en ons pleegkind ziet wat het betekent om trauma’s te hebben en toch geliefd te zijn. Wat genieten we met elkaar, lachen we om de fratsen die ze hebben en  accepteren we de bijzonderheden van elkaar.

Met vriendelijke groet, Carla.

 

Bobby (update)

Hallo allemaal,

Het is alweer ruim 5 weken geleden dat Bobby bij ons is komen wonen, vanaf dag 1 lijkt hij zich bij ons thuis te voelen. Het vele wandelen vindt hij heerlijk, samen met Becky onze Rat Terriër/ Jack Russell die ook bij ons is komen wonen vanuit een asiel.

Bobby is een vrolijke en lieve hond. Alleen zijn als het baasje (alleen bij de vader van het gezin, de rest is dan vaak gewoon thuis) vindt hij nog steeds moeilijk, maar wordt beter.

Hij weegt ongeveer 22 kilo nu, door goed gezond eten en veel beweging. Wij zijn super trots op hem, nu nog 4 kilo eraf en dan zijn wij helemaal blij… Bobby is ook speels aan het worden, als een jonge pup, terwijl hij 27 april toch 9 jaar oud wordt… Fijn om te merken dat hij zich prettig en gelukkig voelt bij ons, wij houden van hem zoals hij is, ook met de bobbels hier en daar.

Groetjes, fam. Hop.

 

Duco (update)

Hallo lieve allemaal,

Het is nu 8 maanden geleden dat Duco in ons leven is gekomen en o, wat zijn wij blij met hem en hij ook met ons… Bijgevoegd een foto van hem van hoe gelukkig hij nou is…

Lieve groetjes uit Lent, baasjes Duco.

 

Mickey en Katrien (nu Roef en Riek)

Hier een chill foto van inmiddels hetende Riek & Roef!! Ze hebben het heerlijk en trekken zich niks van de honden of wat dan ook aan!!

Blij met de nieuwe leukste aanwinsten!!

Gr, Miranda.

 

Bonnie

Beste Suzanne,

Bonnie is helemaal op haar gemak. Dat ging vrij snel gelukkig. De rit terug ging vlot en en bleef rustig in de vervoersbox.

Bij thuiskomst ging ze de ruimte verkennen om vervolgens nog een paar uur in de berging op het kleedje te zitten en af en toe om de hoek te kijken. We hebben wat brokjes en water bij haar gezet toen. De eerste avond kwam ze al bij ons op de bank zitten! Ze sprint lekker, brabbelt wat, heeft lekker gegeten incl. de tot poeder gemaakte pilletjes door nat voer en de kattenbak ook gevonden onder moeite. Die hebben we vanmorgen al even verschoond (normale behoefte).

Ik ben heel blij met Bonnie! En Bonnie ook met mij zo te merken. Ze trippelt achter mij aan, geeft veel kopjes en komt naast mij liggen. Ze kijkt wat op balkon rond en durft zelfs op bed te springen ‘s ochtends. Fijn te zien dat ze zich ook schoonhoudt. Ze likt zich normaal (en ook tussen pootjes). Alles wijst erop dat ze op haar gemak is.

Mijn Paasdagen kunnen niet meer stuk. Wens jullie ook een goede 2e Pasen en dank voor alle goede zorgen! Bonnie is echt aan het stralen en dat heeft ze ook aan jullie zorgvuldige aandacht en werk te danken 🙏

Groet, Josefine.

 

Gucci

Goedendag,

Ik heb enkele weken geleden de kat Gucci bij jullie geadopteerd, hierbij wil ik jullie op de hoogte houden hoe het inmiddels gaat. In het begin vond ze het nog wat spannend, maar ze heeft het snel naar haar zin gekregen en voelt zich inmiddels helemaal thuis. Een rustige omgeving heeft haar erg goed gedaan en ze is nu heel ontspannen. Eten en drinken gaat ook goed en ze is ook al gewend aan bezoek. Op vreemden loopt ze op af, overdag is ze rustig en speelt af en toe met speeltjes, ‘s Avonds komt ze vaak bij je liggen op de bank. Als ik doordeweeks thuiskom, staat ze mij al op te wachten en krijgt ze een snoepje, ze achtervolgt je ook graag. Ben zeer tevreden!

Met vriendelijke groet, Johan.

 

Bomba (nu Krummel)

Hallo lieve verzorgers en verzorgsters,

Hier een mail van mij, Bomba! Hoewel, zo heet ik nu niet meer. Mijn baasjes hebben me een nieuwe naam gegeven: Krummel. Dat vonden ze beter bij mij passen, maar dat maakt ook niet zoveel uit, want als ze roepen dan kom ik gewoon. Want je weet nooit of ik dan iets lekkers krijg.

Ik wil jullie vertellen dat ik het hier goed maar mijn zin heb en hier wil blijven. Het is vandaag 2 weken geleden dat ik ben geadopteerd en ik heb niet echt hoeven wennen. De eerste dagen heb ik nog een beetje rustig aan gedaan en lieve gezichtjes opgezet (je weet wel, een beetje mijn kop scheef houden), zodat ze meteen helemaal weg waren van me. Daarna kon ik het niet meer volhouden en kwam mijn baldadigheid weer naar boven. Ik geloof niet dat ze dat zo erg vinden, maar ze hadden wel gauw door dat ik het woordje ‘nee’ wel kende. Dat was jammer, want ik word nu wel steeds geremd en moet ik steeds luisteren. Maar dat is ook wel weer leuk, want dan zijn ze heel blij en vinden ze me heel lief. Ik luister nu ook al naar ‘blijf’. Ik moet steeds zitten en wachten voordat ik mijn eten krijg. Ik doe dat maar, want anders duurt het nog langer voordat ik iets krijg. Maar ik zou er liever direct op af stormen! Zoals je op een bijgevoegde foto kunt zien, heb ik het kastje al gevonden waar mijn eten en koekjes in zitten! En ze weten best wat ik bedoel als ik ervoor ga zitten.

We hebben hier ook een fijne tuin en ik vind het super fijn om daar in te spelen. Dan zoek ik steentjes en zand en bijt mijn nieuwe tandjes (ja, ik heb net nieuwe voortandjes onder en boven) er bijna op kapot. Ik begon ook al aan de bloemen (tulpen) , maar dat mocht denk ik niet van mijn baasjes, want die hebben ze weggehaald. Jammer! Maar goed, ik kan er heerlijk in rennen en door de heg kijken naar de kindjes die daar buiten spelen. Ik zou graag mee willen doen, maar dat mag nu nog even niet.

Mijn eerste ervaring met een andere hond (een spaniël) was prima vond ik. Alleen wilde zij ook steeds de bal en dan gromde zij steeds naar me. Maar daar liet ik me niet door afleiden hoor! Verder kan ik me ook binnen heerlijk uitleven en ligt er overal speelgoed van mij. Ik moet nog wel veel slapen en dat kan ik heerlijk op schoot van André of Sylvia (zo heten mijn baasjes). Ik vind ze alle twee even lief.

Overdag doe ik al mijn plasjes en hoopjes buiten en de laatste nachten gaat dat ook goed. Dan staat André al om 6 uur met me buiten in het donker. Maar dat heeft hij toch maar voor me over! Ach, ik ben ook heel blij als ik ze weer zie hoor, als ze uit de gang komen of van boven. Dan rol ik op mijn rug voor hun voeten en ben helemaal weer blij. En dan wind ik ze zo weer om mijn pootje en steel ik weer hun harten. Dus dat is wel wederzijds denk ik!

Ik heb hier een plek gevonden waar ik wil blijven, dus jullie begrijpen dan misschien wel dat ik niet terug kom. Ik ben hier helemaal happy!! Wel wil ik Suzanne nog bedanken dat ze mij ook een fijne plek heeft gegeven voordat ik ben geadopteerd (nog een heleboel likjes van mij)!

Heel veel likjes en een dikke poot van Krummel!

 

Ben

Hallo team Dierenstee,

Bij deze even een update over Ben. Wij hebben Ben 7 weken geleden opgehaald bij jullie. Ben was toen een schrikachtige kat die liever geen contact wilde met mensen.

De eerste 2 weken heeft hij zich steevast verschuild achter de wasmachine en kwam alleen erachter vandaan als er echt niemand in de buurt was. Wij konden dit goed volgen omdat we allemaal camera’s hebben om Ben in de gaten te houden zonder hem te storen. Zo zagen we dat hij gelukkig goed at en dat hij ‘s nachts ook lekker actief was in de schuur.

Na 2-3 weken begon Ben zich iets meer op zijn gemak te voelen en kwam hij zelfs naar ons toe vanuit de schuurzolder als we hem riepen om eten te geven. Langzaamaan voelde Ben zich steeds vrijer en op zijn gemak …. zodat we na 4 weken het probeerde om hem buiten te laten.

Met angst om ons hart hebben we toen het kattenluik opengezet en de deur….. maar Ben kwam na zijn eerste bezoek aan de tuin toch weer terug! Ook liet Ben zich zachtjes aan aaien en af en toe heeft hij zelf zin om kopjes te geven! Ben is nog wel een beetje schrikachtig voor onverwachte dingen of nieuwe mensen, maar dat geeft niets, Ben mag rustig alle tijd nemen die hij nodig heeft.

Sindsdien heeft Ben het buitenleven helemaal ontdekt en is er gek van. Hij gaat gemiddeld 30 keer per dag door het kattenluik naar binnen en buiten en vindt het heerlijk dat hij zijn eigen ‘deur’ heeft!  Ondanks dat er veel concurrentie is (er zijn vele katten in onze buurt) voor hem, is Ben heer en meester over zijn eigen royale schuur en tuin en dat laat hij merken naar de buurtkatten.

Sinds een week voelt onze Ben zich zelfs zo vertrouwd dat hij nu ook de woonkamer heeft ontdekt en af en toe ‘s avonds zelfs bij ons komt liggen. Kortom…. Het gaat super met Ben en we zijn erg blij met hem!

Met vriendelijke groet, de ouders van Ben.

 

Aristo (nu Muschi)

Bedankt voor jullie telefoontje. Het gaat goed met Aristo, nu Muschi. Ze is al goed gewend, eet goed en ook haar tabletjes neemt ze keurig in.  Ze vindt het heerlijk om aaitjes te krijgen en tegelijkertijd houdt ze ook nog wat afstand en dat mag. In de nacht slaapt ze op het voeteneinde van ons bed en overdag heeft ze inmiddels al allerlei plekjes, zoals het een echte kat betaamt. Ze eet goed en als ze honger heeft komt ze mij waarschuwen, gaat voor mij zitten en begint dan te miauwen en loopt dan naar de keuken waar ze voor haar etensbakje gaat zitten. Het is een lief diertje en we zijn ontzettend blij met haar. Bijgaand een foto, waarop jullie kunnen zien dat ze zich al helemaal thuis voelt. Hartelijke groet en bedankt voor jullie telefoontje, heel attent!

Ute en Muschi. 

 

Dior

Hallo,

Wat een gekke tijd is het toch! Graag wil ik jullie na bijna 3 jaar een foto sturen van ons oude dametje Dior. Deze diva wordt dit jaar al 19 en ze doet het nog super. Elke dag genieten we van deze lieve,eigenwijze poes. 🤗 Zo blij dat we haar gevonden hebben bij jullie.

Groetjes, Dior en Mariska.

 

Bobby

Hallo allemaal,

Wat heeft Bobby het naar z’n zin bij ons en Becky (de Jack Russell)! Hij is in de afgelopen 1,5 week al bijna 1,5 kilo afgevallen. 5x per dag een heerlijke wandeling van een half uur samen met Becky en gezond eten…

Alleen als het baasje weg is van huis, al is t voor een boodschapje, blijft hij huilen tot-ie weer thuiskomt. En begroet iedereen altijd erg enthousiast als die weer thuis komt.

Wij zijn, ondanks dat hij alleen zijn nog altijd moeilijk vindt, heel blij met zijn komst bij ons gezin. Het is een ontzettende lieve en warme hond en met Becky kan hij het erg goed vinden. Heel veel sterkte allemaal met de nu moeilijkere omstandigheden door het Corona-virus. 

Groetjes, familie Hop.