Post geplaatste dieren

Queenie

Hoi,

Na een week lang wisselen en ruilen tussen hok en tuin zijn we gisteren begonnen met korte momenten bij elkaar met vandaag het resultaat zoals op de foto te zien. Dus ik heb het idee dat dit wel goed gaat komen!! Fijn, want we vinden Queenie een ontzettend leuk konijn. Ze maakt enorme hoge sprongen en kan lekker hard rennen door de tuin. Als ze nog dichter bij elkaar gaan komen, tegen elkaar aan gaan liggen, dan zal ik daar nog eens een foto van maken. Bedankt voor de tips.

Groetjes, Judith.

 

Shadow (nu Marley)

Goedemiddag,

Wij denken dat jullie het leuk zouden vinden om te weten hoe het met de geadopteerde dieren gaat. We hebben Shadow (nu Marley) in oktober 2017 bij jullie geadopteerd.

Marley doet het goed. Wij zijn heel blij met hem. Hij is super lief, ondeugend, speels en een zeurpiet 🙂 Hij is groot en denkt dat hij een schoothondje is 🙂 Het gaat ook steeds beter met hem en de katten. Marley is 3 maanden geleden geopereerd aan zijn kruisband die hij spelend had gescheurd. Hij is nu nog in de revalidatieperiode, maar het gaat steeds beter en de orthopeed is tevreden. Hij is nu een beetje op gewicht, maar er zou nog 1-2 kg bij mogen. Hij komt niet makkelijk aan. Maar hij ziet er goed uit zo. We proberen wel het juiste voer voor hem te vinden. Hij heeft vaak last van veel jeuk. Het lijkt dat hij beter reageert op voer obv konijn maar het is steeds proberen, met trial en error. Wij denken nog een hond te gaan adopteren zodat hij een maatje kan hebben, dus zijn we nu weer op zoek.

Groeten, Veronica.

 

Buster (Update)

Hallo daar allemaal,

Hier weer eens een berichtje van Buster. Weten jullie dat ik vorige week 1 jaar jong ben geworden en oh wat was mijn konijnentaart lekker (zie foto).

Hier gaat alles heel goed met mij. Het was in de winter wel even een spannende tijd, want mijn lieve vriendinnetje liep mank en bleek erg ziek te zijn. Gelukkig hebben onze baasjes besloten om haar pootje eraf te halen, zodat ze nu weer vrolijk rond kan huppelen met 3 pootjes. We hebben toen een tijd binnen gezeten en daar werd ik wel heel ondeugend van. Ook deed ik even niet meer zo lief tegen mijn vriendinnetje, want ja, ik wil dan wel de baas zijn hoor. Maar wanneer het kon, gingen wij weer naar buiten en oh wat was dat ook weer fijn. Mijn vriendin Ko kon weer heel fijn rennen en wat gaat ze nu snel op 3 poten, dus ja, ik laat mij graag nog wassen door haar en ben echt wel een beetje de baas nu hoor (niet verder vertellen), maar doe wel erg lief. En wat ben ik dol op de kinderen. Vaak maken ze leuke dingen voor ons om doorheen te kruipen en plukken vers gras en maken een konijnentaart van allemaal groenvoer. We zijn hele grote tunnels aan het graven onder de grond. Dat is zo leuk, maar ja, wit blijf ik niet hoor.

Ik vind het fijn als jullie weten dat het goed met mij gaat en dat ik het super naar mijn zin heb. Geef iedereen maar een konijnenpoot van mij.

Lieve groetjes van Buster, Ko en de hele mensenfamilie.

 

Tarka en Desna

Hallo,

Even een korte update. Met foto’s natuurlijk. Het gaat top. De heren hebben een prachtige ruime ren met nachthok (ieder een eigen hokje), waar vooral Tarka graag in ligt. Cursus gaat goed, de trainster vertelde afgelopen week dat ze nog nooit een hond had meegemaakt die zo graag wil werken voor een koekje als Desna. De heren (alle vier) doen hun uiterste best en genieten ervan. En natuurlijk kilometers wandelen. En dan kan het onderweg gebeuren dat ik aan het opletten ben op het verkeer en Desna net ergens een spoor ruikt van wat het dan ook mag wezen en dan struikelen we weer bijna over elkaar. De eerste keer kreeg ik een snauw, dus heb ik hem maar even duidelijk verteld dat we beiden moeten opletten en ik ook niet naar hem zal snauwen als hij dat ook niet naar mij doet. Sindsdien struikelen we nog steeds af en toe over elkaar, maar wordt er niet meer gesnauwd. Prachtig om het verschil in karakters, eigenschappen en humeuren te ontdekken.
Vorige week een voetbalfeestje gehad en dan genieten de honden van de aandacht. En gedragen zich dan keurig als iedereen een stukje met ze wil wandelen.

Met vriendelijke groet, Carla.

 

Malko (nu Job)

Hallo alle lieve medewerkers,

Hier even een berichtje van mij. Nou, het bevalt me hier prima, krijg lekker eten, slaap veel (vooral de eerste twee en een halve week), mag op de bank, ga veel uit, loop vaak los en heb heel veel vriendjes. Mijn baasjes zeggen dat ik steeds meer “hond” wordt, laat steeds meer van mezelf zien. Zwem en draaf of ren zelfs of ben eigenwijs. Er zijn hier veel geurtjes en routes om te wandelen. Iedereen die me ziet vindt me lief, dus bof ik.

Ik wil jullie heel erg bedanken, want door jullie goede zorgen, warmte en aandacht, ga ik nu nog een fijn leven tegemoet. Een jank en knuffel van Malko (maar hier noemen ze me Job).

Jullie krijgen de groeten van mijn baasjes Maggy en Dion, tot ziens.

 

Stampertje

Hallo,

Een foto van de koppelpoging met Stampertje op de gang. Iedere dag een paar keer, even wennen aan elkaar. Ik denk dat Stampertje de broek aan heeft….

Met vriendelijke groet, Louwrie.

 

Bassie

Beste heer, mevrouw,

Afgelopen 6 januari hebben wij de kater Bassie bij jullie opgehaald. Bij deze wil ik jullie (en eventueel de oude baasjes) mededelen dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij ons in Hillegersberg.

Bassie gaat graag naar buiten, speelt het liefs met de twee katers van de achterbuurman en is nog steeds een beetje onhandig tijdens bomen klimmen 🙂 Vandaag nam hij zn eerste muis verovering mee naar binnen.

Met vriendelijke groet, Nina, Ruud en Ari.

 

Bailey

Hallo,

Hier even een berichtje over Bailey. We hebben haar begin januari opgehaald bij De Dierenstee en het gaat heel goed met haar. In het begin verstopte ze zich graag achter de bank of onder de tafelstoel en was ze overal bang voor. Wel merkten we na een paar maanden dat ze niet lekker in haar vel zat. Ze spuugde elke keer ’s ochtends haar eten uit en haar ontlasting stonk. Ook ging ze steeds meer krabben, tenslotte had ze twee kale plekken boven haar ogen. We zijn toen naar de dierenarts gegaan en het bleek dat ze een voedselallergie had ontwikkeld. Na een antibioticakuur en dieetvoeding knapte ze steeds meer op. Nu krijgt ze dus speciaal hypoallergene voeding en gaat het heel goed met haar!

Ze is ontzettend lief en zit graag bij ons allemaal op schoot. Langzaamaan werd haar leefgebied ook steeds groter en nu komt ze zelfs buiten! Ze vindt het heerlijk om over de straat te rollebollen en op vogeltjes te loeren. Maar ze blijft wel in de buurt want zodra het spannend wordt, rent ze snel naar binnen. Kortom we zijn ontzettend blij met Bailey en zouden echt niet meer zonder haar kunnen!

Groeten van de familie Leenheer.

 

Tazz

Beste allemaal,

Graag deel ik de ontwikkeling van Tazz.

Tazz loopt/kruipt niet altijd meer weg als ik ga staan of in de kamer kom waar zij ook is. Ze kijkt eens wat ik ga doen en blijft liggen, of komt later op haar gemak overeind om een andere plek te zoeken. Als ik thuiskom en ik roep haar dan geeft ze antwoord en zit ze op de trap om me te begroeten. En het mooist is dat ze sinds twee weken geaaid kan worden door mijn hand! Eerst ging dat tijdens het samen spelen een soort van per ongeluk, daarna probeerde ik het voorzichtig weer opnieuw en nu komt ze er zelf om vragen en gaat ze er soms bij liggen op de vloer. En dan voel ik dat ze heel zacht aan het spinnen is. Ik ben enorm trots op haar!

Hartelijke groet, Jeanette. 

 

Mikky

Goedemiddag medewerkers van Dierenasiel de Dierenstee,

Dinsdag 3 april jl. hebben wij poes Mikky bij jullie opgehaald en middels deze mail wil ik jullie graag laten weten hoe het met haar gaat. De eerste week hebben we haar nauwelijks gezien. Ze verstopte zich op zolder achter in de verste hoek, waar wij niet goed bij konden. Overdag liet zij zich niet zien, maar wij merkten ’s ochtends dat haar bakje leeg was en dat ze van de kattenbak gebruik had gemaakt. We hebben haar maar zoveel mogelijk met rust gelaten. De tweede week lag ze steeds vaker op het bed van onze jongste zoon van 14, die op zolder slaapt. Blijkbaar is de zolder een veilige plek. Daar liet ze zich aanhalen en gaf ze kopjes. Wel bleef ze heel schrikachtig. Pas in de derde week kwam ze steeds vaker beneden en zat ze bijzonder graag in alle vensterbanken naar buiten te loeren. Ze bleef schrikachtig en angstig. Toen het afgelopen week mooi weer was, zat ze steeds vaker achter de hordeur in de keuken naar buiten te loeren, ze wilde zo graag naar buiten. Dit weekend was het dan zover. Ook buiten is zij schrikachtig, maar haar nieuwsgierigheid is veel sterker. Ze is heel ondernemend en we zien haar buiten veel rustiger dan binnen. Vooral buiten maakt zij een gelukkige indruk. We denken dat zij altijd wel schrikachtig zal blijven en haar rust nodig heeft, maar we hebben alle vertrouwen in een goede toekomst met Mikky. Ze heeft van ons alle vier het hart gestolen. We zijn heel blij met haar. Het is een heel lief dier.

Hartelijk dank voor jullie hulp en prettige samenwerking. De vragenlijst die wij van jullie meekregen, klopt goed met het beeld dat wij inmiddels van Mikky hebben. Ook wil ik langs deze weg nogmaals mijn waardering uitspreken over hoe jullie alles op orde hebben. De verblijven zien er prachtig, schoon en bijzonder diervriendelijk uit. We werden uitvoerig en bijzonder vriendelijk geïnformeerd toen we kwamen kijken bij jullie in het asiel.

Met vriendelijke groeten, Elisabeth.

 

Bert en Ernie

Zoals beloofd stuur ik enkele foto’s van de cavia’s + het zelfgemaakte hok met meerdere etages en trappen. De bruine cavia ging meteen fanatiek op de trappen lopen en de andere hebben we na veel training geleerd om trappen af te lopen (op is een beetje te eng voor hem).

Het gaat nog steeds erg goed met ze. De bruine cavia heeft een antibioticakuur moeten volgen vanwege een ontstoken traanbuis. De andere cavia maakt dan steeds zijn oogje schoon, erg schattig. Aan oppakken en aaien raken ze ook steeds meer gewend.

 Groetjes, Martine en Cor.

 

Quint (Update)

Lieve allemaal van de Dierenstee

Het is alweer een tijdje geleden, maar hier is even een update van Quint. Met Quint en natuurlijk ook Donna gaat het heel goed, ook saampjes. Twee keer per dag komen we wandelen aan het Spui, ze kunnen daar heerlijk rennen, snuffelen, chillen en met deze temperaturen het water in. Het is daar lekker rustig (geen verkeer) en af en toe komt Quint een hond tegen die hij wel ok vindt!!

Quint vond (vindt) het water een beetje spannend ,maar is er ook nieuwsgierig naar, vandaag heeft hij voor het eerst (een paar centimeter) gezwommen. Hij was helemaal ervan onder de indruk en heeft het daarna niet meer gedaan. Ondanks alle beweging (vier keer per dag uitlaten) en nog steeds het handje voer lijkt hij geen gewicht meer te verliezen. Maar volgens mij zit hij goed in z’n velletje. We hebben een superleuk en komisch hondje aan Quint!!

Groetjes Jeanet.

 

Panda

Beste dierenasiel,

Het gaat goed met Panda de poes. Ze is nu een maand bij ons en ze heeft het erg naar haar zin. Soms merken we wel dat ze naar buiten wil, dat is haar zelfs al een keer gelukt maar ze is wel weer teruggekomen. Nu ik dit schrijf speelt ze met haar staart, maar ze laat zich niet optillen of borstelen maar aaien dan weer wel. Ze weet goed de weg in huis en doet wat ze wil.

Met vriendelijke groet, Elian en Martijn.

 

Pukkie

Hallo allemaal,

Wij willen jullie informeren hoe het met Pukkie gaat. Ze doet het heel erg goed, ze is heel lief, luistert goed, loopt goed aan de lijn en ze is een grote kroelkont. Wij zijn heel erg blij met haar en hopen nog lang plezier van haar te hebben.

Hierbij sturen we jullie een foto en zoals je ziet heeft deze dame ons voetenbankje al toegeëigend. Zo zit ze op haar gemak naar buiten te kijken, grappig! Wij zijn heel blij dat Pukkie aan ons gekoppeld is, bedankt daarvoor.

Groetjes van Toon, Marja en Pukkie.

 

Roosje

Beste mensen van de Dierenstee,

Zaterdag 3 maart hebben wij Roosje een nieuw thuis geboden in ons huis. De eerste avond en nacht was zij erg angstig en heeft zij onder de bank gezeten. De dagen erna kwam zij er steeds vaker uit en is zij met begeleiding naar buiten gegaan. Ze was heel aanhankelijk en lag vaak ook op de bank bij ons, echt een lieverd!

Ze was aan de ene kant heel nieuwsgierig en wilde alles graag ontdekken, aan de andere kant was zij erg schrikachtig en schoot dan weer onder de bank. De afgelopen week is zij niet meer onder de bank geweest en gisteren hebben we haar kattenluik geïnstalleerd. Zij is daarna, met wat ‘instructie’, aanmoediging en hulp, alleen naar buiten gegaan en ook weer naar binnen gekomen.

Haar zindelijkheid is nog niet goed, maar gelukkig hebben wij geen hoogpolig tapijt, dus een ongelukje is zo weer opgeruimd. Wij gaan ervan uit dat dit wel beter gaat na een aantal maanden. Alles is toch nog erg nieuw voor haar.

Het afvallen gaat prima, zij is nog niet op gewicht, maar dat komt wel. Ze heeft veel beweging en ruimte hier in huis en buiten. En we geven haar iedere ochtend en avond per keer 1 zakje nat voer, en er staan altijd wat brokjes. Het droog voer eet ze heel af en toe, vooral na het nat voer en dan nog wat tussendoor. Dus ze krijgt meer dan in het asiel, maar toch valt ze af omdat ze meer beweging krijgt.

Tot slot zijn wij erg blij met haar en genieten als wij haar naar de vogeltjes in onze tuin zien kijken en de leuke geluidjes horen die zij dan maakt. Ze hoort nu echt bij ons en wij willen haar graag een goed leven geven hier in de polder!

Met vriendelijke groet, Ingrid.

 

Angel

Goedemorgen,

Hierbij wilde ik even doorgeven dat alles goed gaat met onze Angel. Angel heeft het prima naar haar zin bij ons en is een echte knuffelkat geworden. Af en toe nog wel een beetje terughoudend maar dat komt zeker goed. Daarnaast kan ze ook erg ondeugend en speels zijn, dus ik denk dat ze het prima naar haar zin heeft. Wij hebben totaal geen spijt van haar en beginnen al van haar te houden.

Groetjes Sharda en Kazim.

 

Dena

Goedemorgen,

Twee weken geleden hebben wij Dena opgehaald uit het asiel van Numansdorp. Misschien vinden jullie het ook wel leuk te weten waar ze terecht is gekomen.

Nou, helemaal in een gat in Brabant, Sprang Capelle, in het buitengebied met een eigen weide en een groot natuurgebied om de hoek en geen kinderen. Samen met een tienjarige Duitse Herder heeft ze het helemaal naar haar zin. Overdag mee naar kantoor waar ze iedereen mag begroeten en een hoop aandacht krijgt en lekker slapen onder het bureau. En ’s avonds mee de polder in waar ze lekker los mag lopen en alle geuren mag verkennen. Ze luistert perfect en we zijn al helemaal verliefd op haar. Nadelen heeft ze ook…. Ze snurkt nogal luid (op de bank voor de tv, die moet dan wat harder gezet worden).

Met hartelijke groet, Henk Jan & Yvonne.

 

Aagje

Hallo Dierenstee,

Op 28 december 2017 haalde ik de onhandelbare Aagje op. Zij was heel boos, niet te benaderen, blies veel en moest onder een roesje naar de dierenarts. Nou….. daar is helemaal niets meer van over!

Toen Aagje bij thuiskomst op ontdekking uitging, duurde het welgeteld 10 minuten toen ze haar eerste kopje kwam geven. Ik wist niet wat ik meemaakte…. dit had ik pas na een lange wenperiode verwacht! Binnen een week bleek dat ze blaasontsteking had en moest ik dus naar de dierenarts…. Ze was heel lief, ging zo de reismand in en ook bij de dierenarts zelf was er geen blaasactie van haar te bekennen. Aagje bleek blaasgruis te hebben en moet de rest van haar leven op speciaal dieet, maar ze eet het lekker op en na de medicijnkuur was ze weer helemaal opgeknapt. Ook is ze goed zindelijk…. altijd even spannend in een nieuw huis!

Ze is ontzettend aanhankelijk, komt direct op schoot zodra ik op de bank ga zitten, maar als ik daar even geen zin in heb vindt ze dat ook prima en zoekt ze een ander plekje. De vensterbank is haar favoriet, daar ligt inmiddels een dekentje 🙂 Als het wel kan…. ligt ze erbij zoals te zien is op de foto (hoe schattig zijn haar zwarte kussentjes)!

Kortom, het gaat dus heel erg goed met Aagje! Blazen doet ze niet meer, ook niet met visite en kinderen over de vloer. Het is gewoon een hele gezellige kroelkat die me gezellig komt begroeten als ik thuiskom.

Groetjes, Josina.

 

Bayco

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn we alweer ongeveer 5 weken verder sinds we Bayco bij jullie adopteerden. Ik wil even laten weten dat we blij met hem zijn en dat het goed met hem gaat.

We gaan met Bayco naar de hondencursus, 1 x per week. Lekker afstanden wandelen en trainen voor ons, want de Nijmeegse Vierdaagse komt er ook weer aan en Bayco vindt het alleen maar leuk om mee te gaan. Soms grijpt hij nog naar onze handen, maar dat wordt steeds minder. Ook het gedrag naar vreemde mensen valt gelukkig reuze mee.

Bedankt en groetjes van ons en Bayco.

 

Jussi

Hoi Annelinn en anderen,

Hierbij eindelijk een berichtje van onze kant. Het gaat hartstikke goed met Jussi! Vanaf de tweede nacht slapen Dapper en Jussi bij elkaar en volgens mij sinds enkele dagen nu ook samen op hetzelfde vetkussen! Ze kunnen het goed met elkaar vinden en spelen dan ook de hele dag met elkaar.

Hartelijke groeten en een poot van Jussi !

 

 

Bliss (nu Blinkie)

Goedemiddag,

Hier een laatste update van Blinkie (Bliss).
Alles gaat hier goed en ze gaat ondertussen ook al naar buiten. Zij en de andere kat gaan nu goed met elkaar om. We zijn er vier maanden mee zoet geweest, maar met resultaat. Blinkie is een hele vrolijke, blije kat.

Groeten, Martin en Sam.

 

Twix (nu Rosse)

Hoi Annelinn,

Hierbij een foto van Rosse (Twix) en Maurice. Zijn ze niet lief samen?

Groetjes, Els en Peter.

 

Nick (nu Katchi)

Hello there,

This is Alican and Gesine, the new owners of Nick.

Well, Katchi (aka Nick) is doing very well. I am keeping him in my bedroom and at the end of the 3rd day, he already got used to me and to the room. He is not scared anymore. He is eating, drinking a lot. He is still a bit scared when some sounds come outside, but it is ok, he is slowly getting there. My boy is pretty active in the nights. He is sleeping with me and in the nights he is jumping down for food and toilet. I am so proud. In the end we are so happy with him and want to thank you again for everything.

Cheers, Alican & Gesine.

 

Muis

Lieve mensen van De Dierenstee

Op 1 november van 2017 heb ik Muis opgehaald en ik wil graag laten weten dat het heel goed met haar gaat.

Ze was gelijk al thuis bij mij, ze kroop vanaf het begin niet weg en direct ging ze goed eten. Ik heb zelf twee weken in het ziekenhuis gelegen en de buurvrouw heeft goed voor haar gezorgd en gespeeld met haar. Sinds ik weer thuis ben uit het ziekenhuis ging het ook weer goed en nu twee weken terug heb ik ze voor het eerst buiten gelaten. Dat vindt ze heel fijn! Ze blijft niet lang buiten en als ik haar roep of ik rammel met het bakje kattensnoepjes komt ze meteen! ‘s Nachts houd ik haar binnen, wat ze ook niet erg vindt. Ik wil even laten weten dat ik heel blij met haar ben en Muis heeft het erg naar haar zin. 

Vriendelijke groeten van Gonnie.

 

Ludo (nu Moss)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Wij wilden jullie even een update sturen over onze Moss, volle naam Maurice Moss. Jullie hadden hem de naam Ludo gegeven maar daar hadden we niet zo’n klik mee, dus hebben we hem vernoemd naar iemand van onze favoriete serie 🙂 .

Hij had even bij mijn ouders gezeten waar hij het erg gezellig had met de dames en later is hij naar Utrecht gekomen. Hij maakte zich gelijk thuis en stak overal zijn neus in om vervolgens over de bank (en over ons) heen en weer te lopen omdat hij zo graag gekroeld wordt. Hij is ook helemaal verliefd op mijn vader en moeder en toen zij weggingen was hij even van streek (ik denk dat hij dacht dat hij bij hen hoorde) maar later op de avond ging dat beter. Het is ook zoveel om aan te wennen.

Hij loopt goed mee met uitlaten, geeft netjes aan wanneer hij moet en wil overal lekker speuren.
‘s Nachts had hij het wat moeilijker, dus hebben we hem maar bij ons in de slaapkamer gelegd waar hij ook in bed heeft geslapen, lekker tussenin. We zijn helemaal gek op hem en doen niets liever dan knuffelen en spelen met hem. Hij ligt nu lekker met zijn kop op mijn schoot te slapen.

Hartstikke bedankt voor alle goede zorgen, we hebben er een fantastisch maatje uit gekregen.

Vriendelijke groet, Suus & Max.

 

Weiss (Update)

Hallo,

Hier weer een kleine update over Weiss die wij juli 2017 hebben geadopteerd.

Het gaat bijzonder goed met Weiss, hij is aardig veranderd (positief) sinds wij hem enkele maanden geleden kregen. In het begin had hij veel behoefte aan rust en was meer een einzelganger, maar nu is hij erg sociaal geworden en zoekt graag de gezelligheid van het gezin op. Zo komt hij graag bij ons op de bank als we tv kijken en achtervolgt hij ons als we in de tuin aan het werk zijn.

In het begin hield hij niet van aaien of aandacht….maar nu is hij gek op aaien en kammen! Hij blijft natuurlijk een echte kat (zelfstandig) en het gezin is er voor hem en niet andersom…. Heerlijk vinden we dat. Het is zo’n lieve kater en we houden van zijn zelfstandige karakter, we zouden hem niet meer kunnen missen.

We zouden graag een extra kat bij jullie komen ophalen (we kijken vaak op jullie website) maar dat willen we Weiss niet aandoen, want met andere katten omgaan vindt hij nog moeilijk (de buurkatten proberen het van tijd tot tijd, maar dat wordt niet dooor Weiss gewaardeerd).

Groet, familie Wijbenga & Weiss.

 

Smokey Joe (Update)

Beste mensen van de Dierenstee,

Na een jaar in Delft, hierbij een foto van (Smokey) Joe. Deze foto is alweer van een paar maanden terug, maar laat goed zien hoe het met Joe gaat denk ik. Hij zit lekker buiten op de tafel, maar houdt wel alles in de gaten, want het is zijn tuin.

Bedankt voor jullie werk voor de dieren!

Groeten uit Delft, Lenno.

 

Avi en Finn

Hoi,

Avi en Finn maken het goed! Ze komen al wat meer los en zijn erg ondernemend. Alle speeltjes in de voliere zijn al volop getest. Morgen komt er nog een slaaphuisje zodat ze lekker kunnen wegkruipen. Het vertrouwen wordt langzaam gewonnen. Veel aandacht geven en tegen ze praten. Ze kwetteren vaak luidkeels terug. Ze krijgen de volle aandacht en kunnen hopelijk snel los in de kamer gaan vliegen (en samen bank hangen)!

Groet, Nicole en alle beesten.

 

Krijn (Update)

Beste,

Hierbij een update van onze lieve kat Krijn. Alles gaat super goed en hij voelt zich al erg thuis! Hij gaat nog steeds graag naar buiten, maar op dit moment wel minder ivm vuurwerk etc. We hebben al voor Oud en Nieuw pilletjes meegekregen van de dierenarts zodat hij wat rustiger is, want hij vindt het allemaal maar eng. Hij is nog steeds een lieve lobbes! Eerder wilde hij nooit op schoot maar af en toe komt hij ook op je schoot slapen! Hij vindt het heerlijk om bij het gezin te zijn, maar wanneer het allemaal druk wordt, bijvoorbeeld als er kleine kinderen op bezoek komen of met verjaardagen, zoekt hij graag een plekje voor zichzelf en loopt hij verstandig weg. Hij zou namelijk nooit uithalen of iets in die richting! Dan gaat hij meestal even boven liggen. Hij vindt het heerlijk om te kroelen en gaat er ook helemaal voor liggen! Wij zijn nog steeds heel erg blij met hem en hij hoort er helemaal bij!

Met vriendelijke groet, Gail en een kopje van Krijn.

 

Quint

Hallo lieve medewerkers van de Dierenstee,

Hierbij even een update over Quint. De autorit naar huis verliep goed. Bij thuiskomst werd er natuurlijk grondig gesnuffeld in alle hoeken en gaten. Dat heeft een uurtje geduurd en toen viel hij in slaap op de grond. In de woonkamer staat er voor Quint een bench en een mandje. Zijn voorkeur gaat duidelijk uit naar de bench waar hij uit eigen beweging graag in ligt.
Het uitlaten gaat heel goed, hij heeft het dan erg naar zijn zin en huppelt vrolijk mee. Gisteren en vandaag zijn we even de polder in geweest, daar heeft hij los kunnen lopen. Jeetje, wat een snuffelkont is Quint; alles willen zien, overal op of onder, echt super leuk. En roepen is gelijk komen, helemaal top hoor. De nacht is muisstil verlopen, Quint sliep natuurlijk in zijn bench (het deurtje blijft open). Al met al gaat het met Quint goed, het is een vrolijk baasje.

Groetjes, Jan en Jeanet.

 

Diesel

Hallo allemaal,

Het is alweer even geleden dat we Diesel hebben geadopteerd en we dachten dat jullie het leuk zouden vinden om te horen en zien hoe het met hem gaat.

Het gaat prima met Diesel. Hij heeft behoorlijk wat medische klachten gehad: gebitsproblemen en een hardnekkige huidinfectie. Na een operatie, de nodige antibioticum kuren en medische shampoos hebben we volgens mij het ergste wel achter de rug. Hij is wel wat aangekomen, maar krijgt al vanaf het begin dat hij bij ons is voer voor een hond van 70 kilo, maar weegt nog steeds maar 43 kilo. Hij kwam op 39 bij jullie binnen, dus erg veel krijgen we er niet aan! We denken dat het misschien nog lukt om hem wat zwaarder te krijgen, maar voor zijn botten structuur is het natuurlijk ook helemaal niet zo erg als hij niet te zwaar is. We weten natuurlijk niet hoe hij eruit zag voordat hij verwaarloosd bij jullie kwam, misschien is het altijd al een slanke den geweest.

Zijn conditie is wel enorm verbeterd. Er stond volgens mij in jullie beschrijving dat hij liever een knuffel krijgt dan dat hij wandelt, maar we hebben hem langzaam aan steeds fitter gekregen en hij rent nu als een dolle achter zijn balletje aan. Ook echt heel hard! Het is bijna moeilijk te geloven dat hij al 7 is, want hij kan ook door voor een hond van een paar jaar. Wij vinden het heel leuk om te zien dat hij eigenlijk steeds fitter wordt.

Hij kan nog wel wat bazig zijn naar andere grote reuen. Dat was in het begin voor ons echt wel wennen, want onze Boston Terriër heeft helemaal niets dominants. Nu hebben we geleerd (na een hondentrainer te hebben ingeschakeld) hoe we de signalen kunnen oppikken als hij door ons wat bijgestuurd moet worden en gaat het eigenlijk wel goed. Maar een grote reu, die moet hij eigenlijk altijd wel even uittesten.

Al met al zijn wij ontzettend blij met hem. En we denken ook dat hij blij is met ons 🙂  Hij is ontzettend lief naar de kinderen toe, die zijn ook dol op hem.

Met vriendelijke groet,
Aniel, Wendy, Isabel, Zoe, Sophia, Spike en een dikke knuffel van Diesel.

 

Dior (Update)

Hallo,

Dior is alweer zo’n 3 maanden bij ons en graag stuur ik jullie nog een foto! Wat ben ik blij dat ze bij ons is, super lief en een echte knuffelaar! Ze is aangekomen en haar vacht begint te glanzen. Ondanks ik geen ‘kattenliefhebber’ was, ben ik helemaal om! Ze huppelt lekker achter je aan, luistert zelfs naar haar naam en wil verder alleen maar kroelen. Kan niet meer zonder haar!

Groetjes, Mariska.

 

Mars (nu Samba)

Hallo mensen van de Dierenstee,

Op maandag 20 november hebben wij een bezoek gebracht aan jullie dierenasiel en ton hebben wij Mars meegenomen. Inmiddels zijn we 4 eken verder en ik wil jullie laten weten hoe het gaat.

Ten eerste heet Mars tegenwoordig Samba (omdat wij al onze huisdieren ‘muzieknamen’ geven). In eerste instantie was Samba schuw (zoals verwacht) en bleef ze onder de tafel zitten, ‘s avonds ging ze al voorzichtig op verkenning uit. Ze at meteen goed en de kattenbak kon ze meteen ook goed vinden. Ze was al gauw met eten te lokken en dat hebben we – uiteraard – ook gedaan. De eerste 3 weken is ze alleen beneden in de huiskamer geweest, daarna hebben we af en toe de deur open gezet. Nu komt ze ook af en toe boven. Met de hond (Jazz) gaat het ook ontzettend goed. Sinds anderhalve week geeft ze Jazz kopjes en ‘stalkt’ ze haar (ze lijkt soms wel een pilootijsje, zoals ze af en toe aan Jazz geplakt lijkt te zitten) en sinds een paar dagen slapen ze samen op de bank. Sinds gisteravond zelfs lepeltje-lepeltje. Wij kunnen haar nog niet zomaar aaien, maar dat is een kwestie van tijd. Ze komt wel veel naar ons toe (in eerste instantie voor eten natuurlijk) en reageert ook als ik tegen haar praat. Kortom, we zijn allemaal hartstikke blij met Samba (en met Jazz gaat het ook beter sinds zij er is).

Hartelijke groeten, Desiree.

 

Bram

Hoi allemaal,

Inmiddels is Bram nu 2 daagjes bij ons! Hij is erg nieuwsgierig en ondernemend, komt steeds vaker bij ons om te snuffelen en voorzichtig een aai te ontvangen Vanuit de woonkamer gaat hij zelfs terug naar zijn kamer om te keutelen en te plassen op zijn toiletbak! Top 🙂

De knaagdierenopvang in Ridderkerk kon ons voor nu niet verder helpen, alleen maar buitenkonijnen. We staan nu op de wachtlijst bij het Knaaghof te Rijswijk, duimen voor snel bericht! Al te veel leuke foto’s maar hier één, zodat jullie kunnen zien waar Bram verblijft en hoe relaxed hij erbij ligt! Wij zijn erg blij!!

Groetjes, Shirly, Dennis, Nora & Bram.

 

Donnie

Goedenavond,

Hierbij een mailtje over Donnie. Het gaat heel goed met hem! Heeft elke dag zijn gekke momenten, rent dan door het huis, trap op/af en speelt met zijn speeltjes. Maar ook heeft hij z’n slaapmomenten, de meeste tijd van de dag haha!

We zijn heel blij met hem!

Groetjes Carmen.

 

Rambo

Beste mensen van de Dierenstee,

Rambo is inmiddels al tweeënhalve week bij ons en we zijn allemaal dol op hem. Hij is super lief, heel gezellig en loopt ‘als een hondje’ achter ons aan (vooral als we richting de keuken gaan hahaha). Hij scharrelt lekker het hele huis door, eet en drinkt goed en doet het netjes op de bak. Als we binnenkomen, komt hij ons ook gezellig begroeten en kopjes geven. En ‘s avonds ligt hij lekker op de bank of op de vensterbank.

Hartelijke groet, Marc, Ellen, Noah, Jimmy, Maren en Wende.

 

Buster

Hallo allemaal,

Hier een update over Buster en zijn nieuwe vriendin Ko. De eerste week hebben ze apart gezeten en daarna steeds een iets langere tijd bij elkaar onder toezicht. Sinds vrijdag ging het steeds beter en Ko rende niet steeds weg, maar bleef met haar hoofd plat liggen. En vaak billen naar elkaar en wel gewoon eten en wassen. En toen was daar het moment dat Buster Ko ging likken op haar hoofd!

Zaterdag ze voor het eerst bij elkaar laten slapen en wel nog een keer wezen kijken, maar de ene lag boven en de andere was beneden. Dus alles was rustig. De volgende dag liggen ze met een kleine afstand van elkaar languit en ook het eten is gezellig (wel allebei een eigen bak of  groentesalade), maar best dicht bij elkaar. Graven wordt ook al gedaan en ondertussen is bijna het hele hek van de scheiding weg. Nu wilde ik tikken dat ze nog niet naast elkaar liggen, maar ik kijk net naar buiten en ze liggen naast elkaar 🙂  Zo lief! Dus ja, het kost even, maar ik zeg: koppeling geslaagd en wij zijn heel blij met onze nieuwe, lieve en ondernemende vriend.

Namens ons en Buster nog bedankt voor alle goede zorgen, want wat is het een lieverd. Geven jullie het ook door aan de vrijwilligster die ons die zaterdag heeft geholpen?

Groetjes van Buster, Ko, Renata, Rangie en Landy.

 

Tazz

Beste mensen van de Dierenstee,

Op 30 oktober heb ik Tazz bij jullie opgehaald, zij heeft zeven maanden bij jullie gewoond, ik denk dat jullie haar nog wel herinneren. Ik had beloofd dat ik een keer zou laten weten hoe het met haar gaat.

Nou, het gaat erg goed met haar, ze is nu drie weken bij me en laat zich steeds vaker zien. Op dit moment komt zij even de huiskamer in met een speeltje. Dit is de eerste keer dat zij dit in gezelschap doet! Ze heeft een veilig plekje in de keuken achter en naast de koelkast, dat heeft zij zelf gevonden in de eerste nacht dat zij bij mij was. En daar gaat ze nog steeds naar toe als ik ga staan en lopen. Ze komt ook niet dicht bij mij, ze houdt er zeker 1,5 meter afstand tussen.

Tazz eet en drinkt goed, en maakt goed gebruik van de kattenbak. ‘s Nachts komt ze wel mijn slaapkamer in en gaat aan het voeteneind van mijn bed zitten en met mijn voeten spelen, maar pas geleden beet zij in mijn teen, dat vond ik wat minder leuk. Ik heb haar niet gestraft, maar duidelijk en toch vriendelijk ‘nee’ gezegd. Dat moest een keer herhaald worden en nu maar afwachten of zij het niet meer doet.

Dit wou ik met jullie delen. Veel succes met jullie werk en bedankt dat jullie goed voor Tazz hebben gezorgd.

Hartelijke groet, Jeanette.

 

Axe

Hoi,

Zoals jullie waarschijnlijk al van Karin weten, gaat alles goed met Axe. Hij is best wel gelukkig met zijn grote tuin en is heeeel ondeugend. Als ik me omdraai, ligt hij op de bank maar dat mag niet van het vrouwtje.
Uitlaten is wel een dingetje 🙂  Axe is ook al een paar keer ongeveer 45 minuten alleen geweest buiten de bench en heeft niks gesloopt, maar hij lag wel op de bank 😉

Grt, Sonja, René en een dikke slobber van Axe.

 

Claus

Goedemorgen,

Graag wil ik jullie laten weten dat Claus het goed naar zijn zin heeft bij ons. Het is een heel lief mannetje en is erg aanhankelijk.

Sinds vorige week durft hij ineens niet meer naar beneden. Hij is op een avond ergens van geschrokken. Wij denken dat hij zichzelf in de ruit zag en toen dacht dat er nog een andere kat was. Hij ging in sluiphouding door de woonkamer op zoek naar het gevaar. Nu wil hij alleen nog maar op de 1e en de 2e verdieping verblijven. Mij maakt het niet uit. Ik wacht het moment af dat hij zelf weer naar beneden komt. Ik voeg een foto toe zodat jullie hem zelf kunnen zien.

Groet, Thea.

 

Duko

Hallo,

Hier foto’s van Duko, misschien leuk voor bij jullie aan het prikbord!

Groetjes, Ester & Fernando.

 

 

Piet (nu Tweety)

Hoi allemaal,

Het gaat heel goed met Tweety, hij is de gehele dag uit zijn kooi. Dit is zijn favoriete plek in de huiskamer. Hij is al tam maar praat nog niet.

Groetjes van Tweety en Laura.

 

Boomer en Benji

Boomer & Benji.

Zo heten wij. Twee broers van 9 jaar en al die tijd zijn we bij elkaar gebleven. Wij wonen sinds vrijdag 13 oktober niet meer in de Dierenstee maar zijn verhuisd naar Oud-Beijerland. En voor ons is vrijdag de 13e echt geen ongeluksdag geworden.

Ons nieuwe personeel Rob & Marianne doen hun stinkende best om ons te laten wennen aan ons nieuwe huis, nou dat lukt ze aardig. Ik, Benji, (die witte) ben wel wat te zwaar maar daar werken ze al aan. Als ik amper een uurtje lig, word ik opgepakt en moet ik gaan lopen. En weet je, na 2 weken voel ik me eigenlijk wel lekker want dat heeft heus geholpen.

En ik, Boomer, hahaha, ik heb de grootste lol soms. Ik huppel wat af en ben nogal ondeugend. Maar ik ben ook wel blij dat mijn broer en ik samen zijn gebleven. We zijn vanmiddag voor het eerst naar buiten geweest in de tuin. Ik kreeg een riempje om en Benji liep helemaal los. Nou, dat gaat wel veranderen, want hij mag dan wel te zwaar zijn, vlug is ‘ie nog wel hoor. Ik ben ook wel ietsiepietsie te zwaar, maar dat ren ik er wel af met zoveel ruimte.

Wij zijn met zijn allen naar dierenarts Brasker geweest en daar bleek dat Benji al ruim 1,5 kilo minder te zwaar was en Boomer al ruim een pondje er had afgerend. Van voedingsdeskundige Chantal hebben we aparte voeding voorgeschreven gekregen, dat gaat met ons helemaal goed komen. Op de foto zie je ons lekker saampies op de bank liggen. We kijken ook graag naar buiten. Hier hangen veel vogelkastjes en zien we ook veel vogels, dus dat wordt nog wat.

Maar al met al, wij zijn goed terechtgekomen en met ons vieren gaan we het heel gezellig maken.

Groetjes, Boomer, Benji, Rob & Marianne.

 

Jagger

Hallo,

Met Jagger gaat alles prima, hij is lief en kan ook nog heerlijk spelen! Zoals beloofd nog een paar foto’s!

Groetjes, Caroline.

 

Bandit (nu Boris)

Vandaag is Bandit (nu Boris) twee weken bij ons.
Ondanks het feit dat hij nog niet naar buiten kan heeft hij het goed naar zijn zin! En wij ook 🙂


Met vriendelijke groet, Fam. Lambregtse

 

 

Rooie (nu Sam)

Goedemiddag Annelinn,

Ik zou nog een berichtje sturen hoe het Rooie vergaat. Rooie is inmiddels omgedoopt tot Sam en het is voor ons wonderlijk om een ‘kitten’ van 11 jaar in huis te hebben. Hoe bedoel ik dat? Alles is nieuw voor hem. Sam komt, denken wij, van een bovenhuis of flat, want hij weet niet wat een trap is. Die gaat hij dan ook niet op. Ook een kattenluikje is abacadabra. Hij krijgt les. De eerste voetstapjes buiten waren ook een hele belevenis; 3 tegels en dan gauw weer naar binnen. Inmiddels heeft Sam wel de hele tuin verkend, maar hij denkt dat kippen bejaagd moeten worden evenals eenden. En nee, hij kan niet over water lopen, daar is hij ook achter. Een krabplank vindt Sam niks, hij geeft hem kopjes en krabt daarna de plukken uit het tapijt. Hij drinkt uit de kraan en dat is zo ongeveer de grootste bevrediging die je hem kan geven, wat moet hij afgezien hebben al die tijd in het asiel! Borstelen vindt Sam heerlijk en hij gaat heel goed met kinderen, blijft heel rustig liggen. Sam heeft nog een bizarre gewoonte; likken aan cellofaan en plastic! Nog nooit meegemaakt met een kat. Het territorium verdedigen doet hij nog niet, hij weet amper dat dat hoort, dus voorlopig wandelen hier de nodige buurkatten rustig door de tuin. Het ziet er al met al naar uit, dat Sam het hier prima naar zijn zin heeft en wij zijn ook zeer op hem gesteld. Het zal dus wel een blijvertje zijn.

Met vriendelijke groet, Petra en Wim.

 

Dior

Lieve Dior is niet meer bij ons weg te slaan!
Zelfde avond komt ze al bij ons liggen en kroelt alleen maar 🙂

Groetjes Mariska.

 

 

Woezel, Pip en Droppie

Hallo Dierenstee,

Hierbij een paar foto’s van Droppie, Woezel en Pip. Ze hebben het prima naar hun zin. Hadden na 2 dagen al een ontsnappingsplek gevonden en waren op onderzoek in onze tuin! Verder zetten ze geregeld de hele ren op de kop en zijn heel ondernemend. Leuk om te zien, we genieten heel erg van ze en onze kleindochter ook!

 Hartelijke groetjes, Terry en Jan.

 

Jason

Hallo,

Vorige maand hebben m’n vriend en ik Jason geadopteerd bij jullie uit het asiel. We willen laten weten dat het heel goed met hem gaat!! Hij was heel schuw maar we zien hem elke dag wat meer uit z’n schulp kruipen. Hij loopt inmiddels al door heel het huis heen en wij kunnen hem aaien, wat hij eigenlijk heel fijn vindt! Daarnaast merken we ook dat hij steeds speelser wordt, heel leuk om te zien :).

Met vriendelijke groet, Zoey.

 

Konijn Liv (nu Libby) en parkiet Jay

Goedemorgen Dierenstee,

Een aantal weken geleden hebben wij Vlaamse Reus Liv en grasparkiet Jay opgehaald en ik wil vertellen dat het heel goed met ze gaat.

Liv hebben we omgedoopt tot Libby. Het roept makkelijker en het komt van het Engelse liberation, wat goed bij haar past na alles wat ze heeft meegemaakt. Na een week begon ze zich thuis te voelen. Ze begon steeds meer rond te rennen en te springen, zo leuk om te zien. In het begin at ze alleen maar haar brokken en hooi, maar langzaam wende ze ook aan de groente en fruit die m’n man van zijn moestuin meeneemt. Ze loopt nu al rond te stuiteren als hij komt, want wie weet zit er wat lekkers bij. De wondjes bij haar ogen en op haar rug zijn genezen en daar zie je niets meer van. Koppelen met konijn Harry is nog niet gelukt. Zolang het hek ertussen zit snuffelen ze aan elkaar en is het prima. De cavia’s kunnen wel over het hele veld en dat vindt ze prima. Ik zie een blij konijn en dat is het belangrijkst.

Parkiet Jay was meteen op zijn gemak bij de andere parkieten. Met de eerste kennismaking begroette hij iedereen zo enthousiast , die ze zoiets hadden van: ‘rustig aan druktemaker’. Hij is nu helemaal opgenomen in de groep. Mochten jullie grasparkieten binnen krijgen, dan zijn deze altijd van harte welkom, want we hebben ruimte zat.

Groetjes, Adriana.

 

Claus

Goedemorgen beste mensen,

7 september heb ik Claus bij jullie opgehaald. Claus heeft zich 1 avond verstopt in huis. Daarna was dit over en ontpopte hij zich tot een sociale, ondeugende en zeer aanhankelijke kat. Waarbij de bank, vensterbank en de schoot van de eigenaar zeer favoriet zijn.
Ook binnen mijn omgeving wordt hij ervaren als allemansvriend. Bij bezoek wordt er meteen kennisgemaakt. En als hij dan ook nog aangehaald wordt zijn het de grootste vrienden. Claus is niet de baas in mijn huis (hoewel)…….. maar al snel is mijn huis veranderd in een kattenhuis!

Groetjes, Annika.

 

Misty

Goedemorgen allemaal,

Graag geven wij jullie een update over Misty.
Zij is nu ruim een week bij ons en wat hebben we al een hoop bereikt met haar. Ook nog een heleboel te leren hoor; andere honden, overstekende rivierkreeften en visite blijven een trigger. Maar het gaat eigenlijk elke dag wel een stukje beter. Met dank aan jullie eerlijke betoog over Misty wisten wij goed wat ons te wachten stond; een pittige meid die nog e.e.a. te leren heeft, maar ook een enorme knuffelkont die tevreden snurkt en leergierig is. Ik heb gisterenavond twee keer geprobeerd om een review te plaatsen, echter lukte dit niet via Facebook.
Wat wij waarderen is dat jullie echt jullie best doen om ervoor te zorgen dat de dieren een thuis krijgen waar zij passen, maken het niet mooier dan het is en geven bruikbare tips en trucs. Vooral Karin en Jeroen hebben ons geholpen om Misty beter te begrijpen. Wij zijn erg blij met haar, zullen met haar blijven oefenen, trainen en uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Van ons krijgen jullie een dikke 5 sterren.

Vriendelijke groet, Olaf, Sabrina, Scott en Misty.

 

Bumper

Hi,

Een update over Bumper

Bumper doet het ontzettend goed! Hij heeft zijn plekjes in huis al gevonden. De eerste avond durfde hij al op onderzoek uit te gaan en is zich daarna steeds meer op zijn gemak gaan voelen. Het is een echte smikkelkont want hij zou de hele dag door kunnen eten! Dat kwam gisteravond goed uit toen hij stiekem door de achterdeur naar buiten glipte. Wij vonden dat erg spannend maar gelukkig gaat de liefde van een man door de maag We zijn superblij met Bumper!

Groetjes, Robin, Daniek en Sonja.

 

Elizabeth

Goedenavond,

Elisabeth is inmiddels 2 weken bij ons. Ze was in het begin heel bang voor ons en onze andere kat en heeft de eerste week boven op de overloop gezeten. We hebben daar alles voor haar neergezet zodat ze rustig kon wennen. Na een week (veel sneller dan we hadden verwacht) kwam ze voor het eerst uit zichzelf beneden kijken. Inmiddels komt ze helemaal niet meer boven. Ze komt zelfs al uit zichzelf bij ons op schoot. Met de andere kat gaat het inmiddels ook goed. Ze zullen niet elkaars beste vrienden worden, maar zolang ze niet te dicht in elkaar buurt komen gaat alles goed.

Germar.

 

Nijntje (nu Prinses)

Hallo alle lieve mensen bij de Dierenstee,

Ik heb een enerverende week achter de rug. Zaterdag was mijn speed date met Witsie, wat een leuke, gekke jongen (met hangoren, hoe dan!)! Nu woon ik in Made, samen met Witsie. Eerst kreeg ik mijn eigen hok en kon ik over het grasveld bij Witsie op bezoek. We liepen regelmatig bij elkaar binnen, Brabantse gezelligheid, noemen ze dat hier. Verder is het hier best rustig, er zijn twee poezen (die vind ik lief) en kwartels! Die zingen heel hard!
Gisteravond was het pyjama party bij Witsie en toen ben ik voor het eerst blijven logeren. Vandaag kregen we ontbijt op bed in het huis van Witsie. Zolang hier ook eten is, wil ik best bij Witsie blijven!

Lieve groetjes van Prinses.

 

Joep (Update)

Hallo allemaal,

Zoals je ziet op de foto is Joep zijn vacht nu mooi volgroeid en heeft hij het prima naar zijn zin. Hij is graag buiten en blijft af en toe een nachtje weg. We zijn dikke maatjes en jullie krijgen hem niet meer terug hoor (en dat ‘snurken’ doet-ie nog steeds)!
Dit was de laatste groet van Joep. Bedankt voor jullie goede zorgen.

Sylvia.

 

Swiffer

Hallo,

Graag willen wij jullie even laten weten dat het heel goed gaat met Swiffer. Inmiddels eet hij goed en is hij vandaag voor het eerst naar de kapper geweest.
Volgens ons is hij hier al goed gewend, hij heeft vanaf het begin een knuffeltje gekregen waar hij graag mee speelt. We hebben een rollijn aangeschaft om hem wat meer bewegingsvrijheid te geven tijdens het wandelen, we merken dat hij hier veel plezier aan heeft. Ook komen we bij ons in het park regelmatig andere honden tegen, waarmee hij al vriendjes is geworden.

Zijn gedrag in huis is prima (goed opgevoed); heeft zijn vaste plekjes waar hij graag ligt en slaapt (hij kan flink snurken), gaat niet de trap op naar boven, springt niet uit zichzelf op de bank en schooit niet om eten. We hebben veel gezelligheid van hem, hij is een echte knuffelbeer!

Met vriendelijke groeten, Raja, Lisa en Iris.

 

Jim

Beste,

Hierbij wat foto’s van de witte Vlaamse reus die ik enige tijd geleden heb geadopteerd. Hij heeft het prima naar zijn zin en is ook goede vriendjes geworden met mijn voedster 🙂

Groetjes, Selina.

 

Sammy

Hoi allemaal,

Hierbij dan eindelijk de beloofde foto’s van Sammy van de afgelopen 2 weken, in z’n nieuwe huis!

In de eerste week heeft hij apart gezeten van m’n andere kat (Garfield) en heeft hij genoten van de slaapplekjes binnen en buiten, kwam op schoot liggen en kroop zelfs een keer in mijn nek om daar vervolgens 10 minuten te blijven hangen… wat een gekkerd! Afgelopen vrijdagavond heb ik ze rustig aan bij elkaar in dezelfde ruimte gelaten (om dit het hele weekend aan te kunnen kijken) en dat verliep best voorspoedig; Sammy blies af en toe een beetje als Garfield te dichtbij kwam, maar verder gebeurde er weinig! Ze tolereren elkaar, denk ik, best aardig en zijn beide confrontatie vermijdend, dat scheelt! 🙂

Groetjes, Lonneke. 

 

Weiss

Hallo,

Hier even een bericht van de nieuwe ouders van Weiss. Wij hebben hem afgelopen maandag opgehaald.
Het gaat heel goed met Weiss, hij heeft het erg naar zijn zin en dat laat hij ook merken! Hij is super lief!

Groet, familie Wijbenga & Weiss.

 

Freekie (nu Misha) en Spicy (nu Icheb)

Hoi Lucinda en de rest van Dierenstee,

Zoals beloofd een update over de katten. Zoals jullie kunnen zien hebben de heren hun plekjes gevonden.

Freekie (nu Misha) houdt van rondrennen en de bal brengen om te spelen. Is verzot op het kattengras zoals je kan zien, waarom er naast zitten en eten als je erop kan liggen. Hij zit graag op schoot, vogelfilmpjes kijken, maar ook op zijn stoel of in het raam. We zijn er ook achter gekomen dat Misha deuren kan openen die niet goed dicht zijn getrokken. Zo stond hij plots buiten in het donker tot zijn schrik. Hij rende meteen naar binnen. Dus nu doen we beide tussendeuren goed dicht wanneer we naar buiten gaan.

Spicy (nu Icheb) hebben we vanaf dag 1 al gewoon gezien. Hij ligt graag in het raam (ieder heeft een eigen tafel) of op de grote stoel. We mogen hem al aaien tijdens het eten, dan komt hij zelfs kopjes geven. Buiten de keuken vind hij het nog eng om geaaid te worden, dus daar geven we hem nog ruimte in. Hij ligt graag in de buurt van ons. Voor onze voeten, of in het raam. En volgt ons naar de diverse kamers. Vandaag ging hij zelfs de badkamer in voor de eerste keer. En hij speelt nu zelfs met balletjes, knuffels en touwtjes sinds 3 dagen. Hij komt echt uit zijn schulp.

De mannen samen is soms wat botsen, zoals altijd met katten. Ze moeten hun rang vinden. En Icheb snapt nog niet dat je ook met andere katten kan spelen. Maar hij begint nu zelf al wat te spelen, dus we denken dat ze over een jaar wel speels achter elkaar aan zullen rennen.

We zien enorme stappen vooruit in deze korte tijd. Ze ruiken aan elkaar zonder ruzie, ze slapen dicht bij elkaar overdag en ze eten samen. Het langs elkaar heen moeten lopen is wat eng soms en zorgde voor klappen. Of wanneer Icheb van mening was dat Misha meer eten kreeg. Dat weten we nu, dus we laten hem duidelijk beide bakken zien en dat vindt hij goed. Ook dat ze nu ieder een eigen poepbak hebben, heeft enorm veel rust gegeven. Dat bleek al vrij snel niet te werken, één kattenbak. En ‘s avonds zorgen we voor rust voor vooral Icheb door ze te scheiden. We hopen ze binnenkort gewoon samen te kunnen laten slapen. Maar we willen eerst dat beide mannen hun plek hebben voor rust ‘s nachts.

Het was een enorme opluchting om weer thuis te zijn voor de mannen na een dierenartsavontuur. Vooral Icheb dacht dat hij weer weg gedaan werd en was dus enorm blij om terug te zijn. Hij kwam na afloop ons helemaal kopjes geven en ging meteen in zijn raam slapen. Vooral na dit bezoek weten we zeker dat de mannen zich thuis voelen hier met ons. We zijn ook enorm blij met de beide heren! Zoals je zult begrijpen houden we ze 🙂 Ze hebben hun forever home gevonden ^_^

Met vriendelijke groet en bedankt, Kalynda en Anneke.

 

Mel

Hoi hoi,

Het is een tijdje geleden alweer dat ik Mel bij jullie ophaalde.

Ik wilde jullie al eerder een berichtje sturen, maar door drukte met school en andere dingen is het er een beetje bij ingeschoten. Hierbij toch nog een berichtje over Mel!

Mel heeft het prima naar haar zin. Ze slaapt vooral heel veel haha. Een heel huis voor haarzelf dus, wat wil je met zo veel slaapplekjes. Eigenlijk direct toen ik haar reismandje open deed begon ze rond te lopen alsof het haar huisje was, wat nu ook stiekem wel zo is.

Mel is redelijk wat afgevallen door het vele traplopen wat ze nu doet. En wat ze stiekem best fanatiek doet hahaha. Wie weet wilde ze zelf wel afvallen! Eten en drinken gaat gewoon goed en de gezondheid verder ook naar mijn idee! Laatst heb ik zelf de hond van mijn ouders op visite gehad. Vond ze een beetje eng maar na een u,urtje lag Mel gewoon op haar eigen plekjes en de hond paste zich gelukkig aan.

Lieve groetjes, Verena. En een miauw van Mel! Want praten; daar stopt ze echt niet mee hoor!

 

Sunny

Goedemiddag,

Sunny en Siebe zijn inmiddels getrouwd en het gaat super goed. Samen eten, samen relaxen en elkaar regelmatig even wassen. Sunny heeft een lief en ondernemend karakter. Ook vindt ze het heerlijk om kusjes op haar koppie te krijgen van haar mensen baasje. Ze is al aardig gewend hoor en weet precies wanneer ze verse groente krijgt.

Hartelijke groeten, Nicole en beestenbende.

 

Joep (Update)

Hallo,

Het gaat prima met Joep. Hij geniet erg van het buiten zijn. Hij was erg snel gewend; dat is een voordeel van een wat oudere kat. Ik ben heel blij met hem, hij houdt van een knuffel, maar gaat ook lekker zijn eigen gang. Hij eet goed en zijn vacht groeit langzaam maar zeker weer aan. Hij houdt erg van een beetje lui zonnebaden, maar kan razendsnel reageren als de buurkat door zijn tuin wil lopen.

Groeten van Joep. 

 

Beer

Hallo mensen van De Dierenstee,

Beer is inmiddels 2 maanden bij mij en hij heeft zich in de tussentijd ontwikkeld tot een vrolijk en ondeugend maatje. Een heel verschil met toen hij in april hier kwam, de eerste weken heeft hij veel in zijn huisje gezeten en was hij erg bang en schuw met veel blazen. Alleen voor zijn eten en op de bak gaan kwam hij eruit. Heel langzaam heb ik zijn vertrouwen kunnen winnen met veel geduld, spelen en kattensnoep. Als je hem nu 2 maanden later zou terugzien, is het een totaal ander dier wat veel speelt, erg lief is en nu pas is gaan leven, lijkt het. Kortom; een lot uit de loterij en een prijsdier!

Mvg, Guido.

 

Djen

Goedemiddag,

Hier nog even een verhaaltje over Djen zoals beloofd.

De eerste dag na binnenkomst was het uiteraard even wennen, ze heeft wat rond gekeken en is toen boven gebleven. Later in de avond kwam ze naar beneden terwijl er visite was en die groette ze. ‘s Avonds heeft ze wat gegeten en netjes de eerste keer in de bak de behoefte gedaan. s’ Ochtends heeft ze normaal gegeten en buiten op het balkon gekeken en alles onderzocht, wat ze zeker wel spannend vond. Tevens heb ik een krabpaal gehaald en daar maakt ze mooi gebruik van. Af en toe daagt ze nog wel uit en dan krijgt ze haar speelse bui. Ze weet ook wat ze wel en niet mag en dat is wel mooi om te zien, dat ze toch probeert uit te dagen. Hierbij nog wat foto’s. In ieder geval super bedankt.

Groetjes, Mike.

 

Wolfje

Lieve mensen van De Dierenstee,

Bijna een maand geleden hebben wij poes Wolfje bij jullie opgehaald, om haar een nieuw thuis te geven. We hadden beloofd om even te laten weten hoe het gaat, bij dezen!

Wolfje maakt het heel goed. De eerste dag moest ze erg wennen: ze heeft toen angstig in de kattenbak gezeten. In de avond kwam ze er heel voorzichtig uit. Daarna vond ze een slaapplekje onder de bank, waar ze de eerste dagen alleen even vandaag kwam om naar de kattenbak te gaan en wat te eten. Inmiddels voelt ze zich helemaal thuis. Haar favoriete plekje is de vensterbank waarvandaan ze alles goed in de gaten kan houden. Ze scharrelt nu gezellig door het huis en komt regelmatig om een aaitje vragen. Ze lijkt in niets meer op het bangerikje van de dag van de verhuizing!

We zijn erg blij met Wolfje en we hebben de indruk dat Wolfje ook blij is met ons en haar nieuwe thuis.

Hartelijke groet, Anna en Gerben

 

Pip

Hallo,

Sinds een maand heeft Pip een vriendinnetje: Pep!
Het gaat goed samen en ze zijn lief voor elkaar!

Groetjes, familie Rademaker.

 

Joep

Hallo Lucinda en Annelinn,

De eerste 5 dagen met Joep zijn erg goed gegaan. Hij is erg snel gewend en ik zie een tevreden kat lekker in het zonnetje liggen. Hij is zelfs al alleen de omgeving gaan verkennen, hij wilde dolgraag naar buiten. 2x met hem meegelopen, vandaag weet hij de weg alleen terug. Hij is lief en aanhankelijk en kennelijk best slim. Ik wil hem niet meer kwijt.

Sylvia.

 

Coco en Dropje (nu Pixar en Paniek)

Goedemorgen,

Zoals beloofd nog een berichtje over hoe het gaat met de katers. We hebben ze inmiddels andere namen gegeven, ik hoop niet dat dat erg is; Pixar en Paniek. De laatste naam lijkt niet zo aardig, maar was zo toepasselijk de eerste tijd, dat we nu helemaal gewend zijn aan Paniek of Piekie. Het gaat erg goed met ze, ze zijn veel buiten en ze hebben het volgens ons helemaal naar hun zin. Pixar (grijswit) blijkt een echt knuffeldier, Paniek houdt de boot nog wat af, maar ‘s ochtends komt hij ook vaak een aai halen. Ze zijn ook nog hartstikke lief voor elkaar, ze stoeien wat af.  We zijn erg blij met ze!

Trix en Sander.

 

Jip

Hallo,

Alvast een update van Jip. Ik heb Jip nu 9 daagjes in mijn huis, maar het gaat echt super goed met hem. Af en toe is het even blazen tegen Alysia (mijn andere katje) maar ze kunnen voor de rest goed opschieten met elkaar. Jip wil het liefst heel de dag kroelen en geaaid worden en vindt het ook heerlijk om op mijn bed te slapen, ondanks de drie mandjes die ik in huis heb. Ook de krabpalen vindt hij niet erg interessant, maar de deurmat en de bank hebben het aardig te verduren. Verder vindt hij het, naast het slapen, heerlijk om in de tuin te lopen en is gek op de kattensnoepjes en kattenmelk. Het is echt een schat.

Groetjes, Jermaine, Jip en Alysia.

 

Winnie

Beste Dierenstee,

Hier even een korte 1e update van hoe het met Winnie gaat;

Lieve Winnie is nu al bijna 2 weken bij ons en volgens mij vindt ze het steeds gezelliger. Iedere dag ga ik eventjes bij haar zitten in de kamer waar ze nu nog zit om te wennen. En dan na verloop van tijd komt ze tevoorschijn en gaat ze me eens even van een afstand bekijken. s’Nachts komt ze pas echt tot leven, iedere ochtend als we de huiskamer inlopen vinden we wel iets nieuws wat op de grond ligt, dan glimlachen we. Want Winnie is een echte avonturier als ze ‘s nachts de kamer onderzoekt. Overdag slaapt ze nog veel in een hoekje achter de bank, en natuurlijk vindt ze ons nog wel spannend en eng. Maar, het begin is er al. Ze eet en drinkt en gaat op de kattenbak als we in de huiskamer zitten, en ze speelt ook met een prop papier als we die gooien. Ze kijkt ook al nieuwsgierig naar de dichte deur als ze de andere kat erachter hoort mauwen 🙂 Maar ik ga ze pas aan elkaar voorstellen als Winnie iets meer zelfvertrouwen heeft.

Groetjes, Paul en Annemarie.

 

Hulk Hogan (Update)

Hoi hoi,

Hier weer een kort verslagje van Siba.
Het gaat heel goed met hem, hij heeft het naar zijn zin hier bij ons.
Hoewel hij vaak liever lui dan moe is, hij is zo lief. Ja, we zijn echt super blij met de kleine Siba (Hulkie Hogan )

Groetjes van Jolanda.

 

Poes (Update)

Lieve medewerkers van de Dierenstee,

Het liefst had ik op 21 maart al een berichtje gestuurd, maar ik kom er pas nu aan toe: Corrie (voorheen: Poes) is alweer een jaar bij ons! Ze doet het fantastisch en heeft het ontzettend naar haar zin.

In september zijn wij verhuisd naar een huis met een tuin(tje), waarin ze, nu het weer wat lekkerder wordt, voorzichtig rondscharrelt. Ze heeft in de tuin meteen een lekker plekje in de zon uitgezocht (zie foto). Ze ontdekt steeds weer nieuwe dingen, maar vindt de andere katten uit de buurt nog wel erg eng (als ze die gespot heeft, sprint ze terug naar binnen – bewegen doet ze dus genoeg!). Tot onze verrassing loopt ze eigenlijk steeds beter; het feit dat ze trappen moet lopen in huis lijkt haar goed te doen. Waar ze in het begin bij ons nog veel van kwaaltjes last had, lijkt ze nu goed in haar vel te zitten! Zelfs het knippen van haar nagels gedoogt ze steeds beter

Succes met het mooie werk dat jullie voor beestjes als Corrie doen en lieve groet van ons!

Maarten, Meike en Corrie.

 

Nelson en Pablo

De eerste keer dat we Pablo en Nelson (die inmiddels beter luistert naar ‘Nelsie’) zagen, werden we meteen verliefd. De hondjes zaten samen in de kantine, Pablo onthaalde ons met al zijn enthousiasme bij de deur en Nelson zat kwispelend op de tuinbank.

We zijn nu een maand verder. Pablo en Nelson wonen bij ons in Oud-Beijerland, we lopen elke dag over het Boezempad. Als wij thuis zijn, dan mogen ze op de bank, dan kroelen ze het liefst. Daarnaast liggen er genoeg kleedjes en kussens in huis, die mogen absoluut niet ontbreken. Nelson heeft er inmiddels een maatje bij gekregen: een teckel-knuffel, wel zo toepasselijk, die gaat overal mee naar toe (zie foto). Pablo is meer van de speeltjes, binnen 1 dag zijn alle speeltjes piep(er)-vrij gebeten, maar ook dan blijven ze leuk en interessant.

Het is super om de baasjes te mogen zijn van Pablo en Nelson, ze zijn hartstikke lief en het is geweldig om thuis te komen met zo’n leuk welkomstcomité. Wij hebben het idee dat Pablo en Nelson hun thuis hebben gevonden.

Lieve groetjes, Arend-Jan, Hanna, Pablo en Nelson.

 

DJ en MC (Update)

foto - kopie

Dag medewerkers van Dierenstee,

In mei 2015 hebben we DJ en MC, nu Diede en Charlie, bij jullie opgehaald. Broer en zus, 10 jaar oud en voor de 3e keer terug in het asiel. Ze waren schuw, enorm zwaar, doffe vacht, Charlie was erg op zichzelf en Diede was onbetrouwbaar. Hij blies en haalde uit. Een mooie uitdaging!!
Wat een geweldig stel is dit!! In de eerste maanden hebben we Charlie bijna niet gezien. Ze verbleef veelal op zolder en wilde niet aangehaald worden. Diede zocht wel contact, maar hij is nogal onhandig. Hij kan plotseling
bijten of krabben en schrikt hier zelf van. In de afgelopen twee jaar is hun vertrouwen gegroeid en hebben ze hun draai gevonden. Ze zijn altijd bij ons in de buurt, rennen rond achter speelgoed muizen aan of liggen op de bank te slapen. Ze zijn afgevallen, glimmen prachtig en ze kruipen tegenwoordig bij ons op schoot. Wie had dat gedacht?!! Diede blijft onbetrouwbaar maar het is hem vergeven. We genieten enorm van elkaar.

Succes met jullie zorg en liefde voor de dieren die het zo hard nodig hebben!!

Groet, Simone uit Delft.

 

Thomas (nu Freek)

Hoi!

Hier een update over Thomas! We hebben Thomas’ roepnaam veranderd in Freek, wat hij gelukkig helemaal oké vindt. Ik noem hem af en toe ook nog opeens Thootje, maar dat vindt hij helemaal prima. Freek vindt naar buiten kijken heeeeel interessant, de auto’s, mensen, voorbij vliegende vogels en zelfs muggen, maar we hebben nog niet het idee dat Thomas ook echt naar buiten wil. Hij is, ondanks af en toe wat schrikkerig voor onverwachte geluiden en bewegingen, heel erg tevreden met de situatie. Ligt het liefst bij ons in plaats van zijn mandje, speelt ‘s nachts het liefst op ons bed in plaats van ons te laten slapen, haha! Freek lijkt hier en daar nog een beetje onzeker, maar ik hoop dat hij snel wat brutaler durft te worden, vinden we juist wel leuk als een kat dat heeft. En als dat niet bij hem past, dan is dat ook helemaal goed!

 Groetjes, Alwin, Saske en Freek.

 

Mister (nu Romeo)

Beste medewerkers van de Dierenstee,

Mister wil weer even van zich laten horen. Hij heet nu Romeo en heeft zijn Julia gevonden. Na de eerste voorzichtige kennismaking met haar zijn de twee nu onafscheidelijk. Waar de een is, is de ander. En als ze niet tegen elkaar aan liggen te slapen, zijn ze elkaar aan het likken en verzorgen. Zelfs drinken aan hetzelfde flesje gaat meestal tegelijk.

Nu het buiten weer een beetje warmer wordt, mag hij samen met Julia af en toe wat langer naar binnen. Daar krijgt hij soms een standje als hij aan de planten wil eten en glijdt hij uit op de gladde vloer, maar verder kan hij lekker uit de voeten eh … pootjes in de kamer, waar vooral veel valt te ontdekken. Kortom, Mister heeft het erg naar zijn zin in Barendrecht en doet jullie de hartelijke groeten.

Groeten van Jan en Jolanda.

 

Swiebert (Update)

Hallo daar,

Hier weer eens een berichtje van mij, Swiebert.
Ik ben maar kort in het asiel geweest, maar toch wordt er nog wel eens aan terug gedacht. Wat heb ik mijzelf verkocht aan de mensen bij wie ik nu woon. Ik sloofde me echt een beetje uit en met succes! Ze zijn nu nog steeds dol op mij, daar krijg je wel een beetje kapsones van hoor. Hoewel…een beetje…haha! Bijna elke week hoor ik de jongste hier in huis zeggen: “wat ben je toch een leuke kat!” Terwijl hij toch echt de enige hier in huis is, die ik af en toe een mep verkoop. Maar ik zit toch ook heel graag bij hem op schoot, dus we zijn aan elkaar gewaagd.

Verder wordt er goed voor mij gezorgd. Ik krijg eten dat ik lekker vind… ik ben nogal kieskeurig. En ja, er is wel iets veranderd moet je weten. Voor ik in het asiel kwam, was ik een ‘binnenkat’. Maar nu ben ik liever buiten dan binnen. Ja, ik ga af en toe even mijn neus laten zien ( dat vinden ze thuis fijn ) en dan neem ik een hapje en dan ga ik weer op pad. Ik struin wat af hier om het huis. Hier een foto van mij op een favoriet plekje. Ik heb er meerdere! Nou, ik ga nog even op pad, over een half uurtje komen de kinderen uit school, en ik wil graag op tijd terug zijn voor een aaisessie…

De groetjes van een tevreden kater.

 

Moby

Goedemorgen,

Moby doet het goed. Hij is nog niet helemaal op zijn gemak, maar het geprrrr is niet van de lucht.
Hij gaat netjes op de bak, durft nog niet in de serre (zoef naar binnen, toen we hem lekker daar in het zonnetje wilden zetten) en verkent de hele boel. Springt overal op en heeft vannacht op een dekbed op de bank geslapen. Bij ons of bij Zewar heeft hij wel gekeken, maar durfde nog niet op bed.
Na het eten stijgt zijn trek en hebben we het even zwaar. Mijn vorige kat was een halve wilde. Die zag er prachtig uit en at idd haast niks en bedelde niet, terwijl de andere kat dat wel deed. Dus ik weet dat Moby zat krijgt, maar het is wel even moeilijk. De vensterbanken voor de ramen zijn wel erg interessant.

Hij komt niet meer terug hoor. Hij is erg lief. Geef Red een kroel.

Groetjes Elvira.

 

Minnie en Jimmy

Hallo allemaal,

Minnie en Jimmy doen het goed in hun nieuwe verblijf.
Ze zijn super lief en we zijn er erg blij mee.

Gr. Sandrina.

 

Skittle

Beste asielmedewerkers en vrijwilligers,

Bijna twee weken geleden hebben we Skittle bij jullie opgehaald. En we hebben de indruk dat we zijn goedgekeurd als huis en personeel!

De eerste uren heeft ze besteed aan het van boven tot onder besnuffelen en bekijken van alle hoekjes en gaatjes van het huis. Ze snapte meteen waar haar voerbakje en de kattenbak staan en de bank ligt heerlijk (en een schoot nog beter!). Ze wordt steeds aanhankelijker en komt nu naar de deur en rolt op haar rug om ons te begroeten. We denken dat ze straks heel graag ook naar buiten zal gaan, maar dat moet helaas nog heel even wachten…

Het is grappig te merken hoe iedere kat weer eigen dingen meebrengt. Zo is Skittle b.v. helemaal niet bang voor de stofzuiger, dat waren we niet gewend. Ze is heel goed in klimmen en springen! Spinnen lijkt ze niet echt te kunnen, maar als ze geniet kun je soms met je hand een hele lichte vibratie in haar lijfje voelen. En ze heeft duidelijk cat-nip genen!

Het is erg gezellig om ’s avonds weer met een kat op schoot te kunnen zitten, en we hopen dat we nog lang van elkaar mogen genieten!

Met vriendelijke groet, Rob en Jetty.

 

Boudewijn (nu Siërra)

Hallo,

Hier een berichtje over Boudewijn, die nu bij zijn baasjes eigenlijk Siërra heet. In het begin is alles nog een beetje eng. Hij verdween gelijk achter de bank, maar is er toch na een tijdje achter gekomen dat zijn baasjes toch wel een klein beetje lief zijn 🙂 Nu is ie niet meer van de bank weg te slaan, zoveel mogelijk kroelen en zoveel mogelijk plek in beslag nemen en lekker schaamteloos languit liggen! Spelen vindt ‘ie inmiddels ook best leuk, daar moest ‘ie aan het begin weinig van hebben. Siërra voelt zich al helemaal thuis hier, maar niet teveel andere mensen hoor, want dat is nog een beetje eng 😉 Uit paniek bijt of sla ik dan nog wel eens mensen per ongeluk 🙁 maar mijn baasjes vinden dat niet zo erg hoor!

Groetjes, Marco en Mariëlle en een knuffel van Siërra (Boudewijn).

 

Krijn

Beste Annelinn,

Toen we Krijn net uit zijn reisbox lieten ging hij meteen op onderzoek uit! En kwam meteen even knuffelen! Wat een schat!
Hij vond het wel spannend met grote oogjes, dat heeft hij nu nauwelijks meer, maar wel wat trekjes met zijn huid van stress. Dat is natuurlijk wel logisch als je ineens in een nieuw huisje komt. Toen ik hem ging aaien ging hij lekker rollen en ging ook al languit op de grond liggen en lekker wassen. Ook ging hij op de bank (daar mag hij wel komen, maar niet op de tafel) en ging hij liggen op de leuning en naar buiten kijken, de tuin in (naar de konijntjes en vogels die af en toe langskwamen). Even later kreeg hij eten en at het meteen lekker op 🙂 Hij heeft alleen nog niet gedronken of op de kattenbak gezeten, maar hij weet wel waar het is, dat hebben we hem even laten zien. Daarnet lag ik lekker op de bank, komt die lieverd ineens languit naast mij liggen om even lekker te kroelen!

Met vriendelijke groet, Gail.