Rico

Maak kennis met onze jongste bewoner: Rico! Deze leuke Mechelse herder is een jaar oud en staat, letterlijk, te springen om met zijn nieuwe baas mee te gaan. Uiteraard gunnen we Rico dat van harte, maar we raden je als geïnteresseerde wel aan om eerst het verhaal van Rico goed te lezen, voordat je contact met ons opneemt.
Het verhaal van Rico begint in Tsjechië. Vanuit dat land werd hij geadopteerd en kwam hij in een fijne, maar achteraf gezien te drukke, omgeving terecht.
Naast die omgeving is de onzekerheid van zijn voormalige baas een reden dat we nu voor Rico op zoek zijn naar een nieuw thuis. Die onzekerheid leidde er namelijk toe dat Rico al op jonge leeftijd flink kon uitvallen naar andere honden én mensen, met name aan de riem. En laat Rico nu een goed voorbeeld zijn van een hond die écht een duidelijke en consequente leider als baas nodig heeft. Want ben je onzeker, dan neemt Rico de leiding over en gaat hij zijn baas ook extreem beschermen. Dat is ook wat er bij zijn vorige eigenaar gebeurde en wat nu bij ons een belangrijk aandachtspunt is geworden als we met Rico trainen.
Daarnaast is Rico snel overprikkeld en dat kan echt door álles zijn. Een tractor, een fietser of zelfs een vogel: Rico wordt erdoor geprikkeld en als het hem te veel wordt, kan hij om zich heen gaan happen. Oók naar zijn baas. Rico uitlaten is daarom nog een hele uitdaging, want hoewel hij netjes met je meeloopt aan de riem, kan elke prikkel Rico doen opspringen. We leren hem momenteel om te gaan met zijn prikkels door middel van snuffelen en het verleggen van zijn focus. Gelukkig is Rico een hond die graag iets leert én graag wil werken voor zijn baas. Voor mensen die hij kent, is Rico ook heel lief. Het ligt dan ook niet aan zijn karakter dat Rico op zijn leeftijd al op zoek is naar een nieuwe baas, maar dat Rico niet bij elke persoon en in elke thuissituatie past is wel duidelijk.
Waar Rico dan wel past? In ieder geval in een omgeving met zo min mogelijk prikkels. Niet midden in een woonwijk, maar het liefst ergens buiten de bebouwde kom. Niet alleen omdat Rico snel overprikkeld is, maar ook omdat hij nogal waaks is en veel en snel blaft. De ideale plek voor Rico is een rustig thuis, waar niet dagelijks bezoek over de vloer komt, met een ruime en hoog omheinde tuin waar Rico lekker in kan rondlopen. En hoewel Rico niet met alle honden goed overweg kan, kan de aanwezigheid van een stabiele teef een goede invloed op hem hebben. Zo kon Rico het goed vinden met een andere jonge Mechelse herder die eerder bij ons in de opvang woonde. Zij mocht Rico corrigeren en hij leerde weer van haar. Wat zou het fijn zijn als Rico weer zo’n goede klik zou hebben met een soortgenoot! Andere huisdieren zijn overigens geen optie en we plaatsen Rico ook niet bij kinderen.
Belangrijk om te vertellen is ook dat Rico geen typische ‘huishond’ is, maar een hond waar mee gewerkt moet worden. De liefhebbers van dit ras weten dan wat we bedoelen! En die liefhebbers zoeken we ook, want zij weten wat een hond als Rico nodig heeft. Dus heb jij ervaring met Mechelse herders en beschik je over veel tijd en aandacht om Rico te laten uitgroeien tot een fijne huisgenoot? Dan staat niet alleen Rico te springen om kennis met je te maken, maar wij ook!

 

Naam: Rico Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Reu Gecastreerd: Nee
Ras: Mechelse Herder Kan alleen thuis zijn: Matig
Leeftijd: 1 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Ja (teef) Gedrag aan de lijn: Goed, kan trekken
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht