Shinzo (Gereserveerd)

Liefhebbers van de Shiba Inu opgelet; deze knappe vent zoekt een nieuw thuis! Shinzo is zijn naam en hij is acht jaar oud. Als we Shinzo in een paar woorden zouden moeten omschrijven, dan komen zijn eigenzinnigheid en eenkennigheid duidelijk naar voren. Om met dat laatste te beginnen: Shinzo is een echte Shiba Inu, dus erg op zichzelf. Hij houdt niet van teveel poespas aan zijn lijf. Geaaid of geborsteld worden, aan- en aflijnen, het zijn allemaal dingen waar Shinzo wat gespannen van wordt. Hem tot iets dwingen is niet aan de orde, want dan durft Shinzo te bijten. Als hij ergens geen zin in heeft, dan doet Shinzo het ook echt niet. Wil hij aandacht, dan vraagt hij daar zélf om.
En dan zijn eenkennigheid. Shinzo heeft het liefst een goede band met maar één persoon. Het vraagt veel tijd en aandacht, maar als Shinzo je eenmaal gaat erkennen als baas zal die goede band zeker ontstaan en is Shinzo ook eerder geneigd om naar je te luisteren.
Richting andere honden komt de zelfverzekerheid van Shinzo duidelijk naar voren, want ook in het contact met soortgenoten laat hij zich niet de les lezen! Shinzo durft dan best de confrontatie aan te gaan, hem los laten lopen is dan ook geen goed idee. Er zijn dus veel dingen die Shinzo niet leuk vindt of niet wil, maar waar doe je hem nu wél een plezier mee? Met lekker wandelen en rennen bijvoorbeeld en Shinzo speelt ook graag. Een speeltje moet wel worden omgeruild en niet afgepakt, Shinzo kan erg bezitterig zijn over speelgoed, voer en botjes. Je doet Shinzo trouwens ook veel plezier met een autoritje, hij vindt het heerlijk om lekker met zijn snuit uit het raam te hangen!
Shinzo is, kortom, een hele bijzondere, energieke en intelligente hond die zijn grappige momenten heeft. Maar hij is zeker niet geschikt voor elke baas en elke thuissituatie. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die een liefhebber is van dit ras en er (veel) ervaring mee heeft. Iemand die het eigenwijze en zelfverzekerde karakter van Shinzo wel kan waarderen en hem in zijn waarde laat. Interesse in deze prachtige hond of wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Naam: Shinzo Kan bij kinderen: Vanaf 16 jaar
Geslacht: Reu Geneutraliseerd: Nee
Ras: Shiba Inu Kan alleen thuis zijn: Ja
Leeftijd: 8 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Goed, kan trekken
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja


Terug naar het overzicht