Shiva

Bijzondere baas gezocht! Iemand die begrip heeft voor het gedrag van Shiva en haar in haar waarde laat, want dat verdient ze echt.
Het verhaal van Shiva begint drie jaar geleden als ze als kitten in een jong gezin terechtkomt. Dat gaat prima, al blijkt Shiva wel een energieke en soms wat pittige kant te hebben. Ze is heel speels en heeft uitdaging nodig en daarom wordt er veel met Shiva gespeeld en heeft ze de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Daarnaast heeft Shiva ook zeker een lieve en aanhankelijke kant, die ze bijvoorbeeld toont als ze gezellig bij haar baasjes op schoot komt liggen. Maar na een aantal gebeurtenissen, waaronder een verblijf in een pension, verandert het gedrag van Shiva. Ze wordt schrikachtiger en feller en probeert iedereen in het gezin aan te vallen. Shiva is duidelijk een hele gevoelige poes die snel stress ervaart en dat uit door de aanval op te zoeken.
Die gevoeligheid zien we in de opvang ook, want Shiva heeft zichtbaar moeite met nieuwe situaties. Ze trekt zich terug en zoekt geen contact. Shiva ervaart natuurlijk veel prikkels bij ons, zo deelt ze haar kamer met meerdere katten. Toch kunnen die haar over het algemeen wel benaderen en lijkt het vooral de nieuwe omgeving te zijn waar Shiva ‘last’ van heeft. Dat kunnen we helaas niet voor haar veranderen, maar we proberen Shiva wel op haar gemak te stellen en gelukkig lijkt ze zich langzaamaan wat meer op haar gemak te voelen. We mogen haar zelfs voorzichtig aaien!
Voor Shiva is het heel belangrijk dat ze kan verhuizen naar een rustige plek. Een plek waar zo min mogelijk prikkels zijn, zonder jonge kinderen en bij voorkeur zonder andere huisdieren. In de juiste omgeving zal Shiva weer tot rust kunnen komen en hopelijk komt dan ook haar lieve karakter weer tevoorschijn. Nu toont Shiva ons dat nog niet, maar we weten dat er een gevoelig en lief meisje in haar schuilt. Wel met een pittit randje en dat moet haar toekomstige baas wel kunnen waarderen. Wie geef Shiva een kans en accepteert haar zoals ze is?

 

Naam: Shiva Kan bij kinderen: Vanaf 12 jaar
Geslacht: Poes Gesteriliseerd: Ja
Ras: Europese Korthaar Wordt graag aangehaald: Ja
Leeftijd: 3 jaar Moet naar buiten: Ja
Kan bij katten: Wisselend Speciale zorg: Gevoelig karakter
Kan bij honden: Nee Meet Your Match: –

Terug naar het overzicht