Skye (Gereserveerd)

De foto’s zeggen genoeg: Skye is een vrolijke jongen! En dat is best een beetje bijzonder, want hij heeft veel meegemaakt de laatste jaren. Skye woonde vier jaar geleden ook bij ons en werd toen geadopteerd door een geweldige baas. Helaas overleed deze man vorig jaar geheel onverwacht en moesten we voor Skye opnieuw op zoek naar een fijn thuis. Gelukkig vonden we die al snel, maar toch is Skye weer terug bij ons. Het is niet terecht om dat volledig aan Skye te wijten, want Skye is een ontzettend lieve hond! Hij is eigenlijk altijd in een goed humeur, is energiek en enthousiast, dol op spelen en heel loyaal aan zijn baas. Maar Skye is ook een onzekere jongen die heel gevoelig is voor de emoties van mensen. Als Skye jouw spanning voelt of merkt dat je twijfelt of onzeker bent, dan wordt Skye dat zelf ook. Uit die onzekerheid kan hij grommen en snappen en verdedigt hij bijvoorbeeld zijn speeltje of iets lekkers. Skye heeft nog nooit gebeten, maar zijn manier van reageren kan veel mensen zeker afschrikken.
Voor Skye is een baas die duidelijk is, niet twijfelt en echt de leiding neemt enorm belangrijk. We zoeken voor Skye dus een rustig en nuchter persoon die niet teveel emotie legt in het contact. Iemand die met beide benen op de grond staat, want daar is Skye echt enorm bij gebaat. Daarnaast willen we hem graag in een rustig thuis plaatsen, het liefst zonder andere huisdieren. Tijdens een wandeling reageert Skye over het algemeen goed op andere honden, maar we denken dat het te druk voor hem wordt als hij met een soortgenoot samenwoont. Aan de riem loopt Skye overigens netjes mee, maar uit opwinding kan hij ook flink trekken (en dan is hij sterk!). Verder is even alleen thuis blijven geen probleem voor Skye en vindt hij een ritje in de auto heerlijk!
Medio maart viert Skye zijn vijfde verjaardag en we hopen dat hij die bij zijn nieuwe baas kan vieren. Een baas die begrip heeft voor de verdrietige periode die Skye achter de rug heeft en hem de rust en duidelijkheid kan bieden die hij nodig heeft. Daar krijg je een geweldig maatje voor terug!

 

Naam: Skye Kan bij kinderen: Vanaf 16 jaar
Geslacht: Reu Geneutraliseerd: Ja
Ras: Kruising Duitse Herder Kan alleen thuis zijn: Ja
Leeftijd: 4,5 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Wisselend Gedrag aan de lijn: Goed, kan trekken
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja


Terug naar het overzicht