Skye (langzitter)

De foto’s zeggen genoeg: Skye is een vrolijke jongen! En dat is best een beetje bijzonder, want hij heeft veel meegemaakt de laatste jaren. De nu ruim zes jaar oude Skye woonde een paar jaar geleden al bij ons en werd toen geadopteerd door een geweldige baas. Helaas overleed deze man onverwacht en moesten we voor Skye opnieuw op zoek naar een fijn thuis. Helaas hebben we nog steeds niet de juiste plek voor hem gevonden. Het is niet terecht om dat volledig aan Skye te wijten, want Skye is een ontzettend lieve hond! Hij is eigenlijk altijd in een goed humeur, is energiek en enthousiast, dol op spelen en heel loyaal aan zijn baas. Maar Skye is ook een onzekere jongen die heel gevoelig is voor de emoties van mensen. Als Skye jouw spanning voelt of merkt dat je twijfelt of onzeker bent, dan wordt Skye dat zelf ook. Uit die onzekerheid kan hij grommen en snappen.
Helaas heeft Skye bij zijn laatste eigenaren ook echt gebeten en dat heeft te maken met zijn bezitsnijd. Dit houdt in dat Skye dingen verdedigt die van hem zijn. In zulke situaties zal hij gaan grommen en als je toch iets van Skye wil pakken, kan hij ook snappen of echt bijten. Dit gedrag heeft hij helaas al een paar keer laten zien. Als mensen hier niet goed mee om weten te gaan, zien we dat die bezitsnijd erger wordt en grote vormen aan kan nemen, zoals het beschermen van een hele ruimte. Dit is dus echt een heel groot aandachtspunt bij Skye. Het moet een nieuwe baas niet afschrikken én die persoon moet met dit gedrag aan de slag gaan. Wij trainen Skye hier ook in, maar omdat de opvang niet zijn echte thuis is, is dit wat lastiger.
Voor Skye is een baas die duidelijk is, niet twijfelt en echt de leiding neemt daarom ook enorm belangrijk. We zoeken voor Skye dus een rustig en nuchter persoon die niet teveel emotie legt in het contact. Iemand die met beide benen op de grond staat, want daar is Skye echt enorm bij gebaat. Hij doet het niet goed bij meerdere mensen in huis, dus we plaatsen Skye bij iemand alleen. Een rustige omgeving (bijvoorbeeld in een rustig dorp of buiten de bebouwde kom) is ook een must.Tijdens een wandeling reageert Skye over het algemeen goed op andere honden, maar we denken dat het te druk voor hem wordt als hij met een soortgenoot samenwoont. Aan de riem loopt Skye overigens netjes mee, maar uit opwinding kan hij ook flink trekken (en Skye is een flinke en sterke jongen van 35 kilo!).
Een ritje in de auto vindt Skye heerlijk en hij kan even alleen thuis blijven. We zien momenteel wel dat Skye niet altijd alles heel houdt in zijn kennel, maar we vermoeden dat hij dit in een thuissituatie niet (meer) zal doen. Skye snakt naar die fijne thuissituatie! En naar die baas
die begrip heeft voor wat Skye heeft meegemaakt en hem de rust, maar vooral de duidelijkheid en consequente leiding kan bieden die hij zo hard nodig heeft. Daar krijg je een geweldig maatje voor terug!

 

Naam: Skye Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Reu Gecastreerd: Ja
Ras: Kruising Duitse herder Kan alleen thuis zijn: Ja (opbouwen)
Leeftijd: 6,5 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Wisselend Gedrag aan de lijn: Trekt
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht