Smiegel

Die blik! Wat een prachtige kater is de drie jaar oude Smiegel toch! Met dezelfde intense blik kan hij naar ons kijken en we vragen ons dan iedere keer weer af wat er in Smiegel omgaat….. Hij heeft namelijk twee gezichten; die van lieve kater die aandacht wil, maar ook die van pittige kerel die duidelijk kan laten weten het ergens niet mee eens te zijn.
In eerste instantie hield Smiegel ons het liefst op afstand en blies hij als we hem wilden benaderen, maar tegelijkertijd zocht hij ook contact door naar ons te miauwen. Inmiddels voelt Smiegel zich goed op zijn gemak bij ons, maar hij blijft verschillende signalen afgeven. Dat komt ook wel een beetje overeen met de informatie die we over Smiegel kregen. Bij zijn eerste eigenaresse was hij een afwachtende, maar ook hele lieve kater die graag op schoot lag. Smiegel groeide daar op in een vrij beschermde omgeving. Hij leefde binnenshuis en kwam niet in aanraking met soortgenoten. Toen zijn baasje niet meer voor Smiegel kon zorgen, verhuisde hij naar een plek waar hij heel ander gedrag liet zien en uit het niets kon uithalen. Die verhuizing zal ook een hele overgang zijn geweest voor een kat als Smiegel, die weinig gewend was.
We denken dat Smiegel in de juiste omgeving zeker weer ‘de oude’ kan worden, maar hij zal wel altijd wispelturig blijven. Het is in ieder geval heel belangrijk dat zijn nieuwe baas hem alle tijd geeft om te wennen en Smiegel in een redelijk rustig thuis terechtkomt. Laat Smiegel bepalen wanneer hij toenadering wil zoeken en geaaid wil worden en je krijgt er vast een fijne huisgenoot, met een pittig randje, voor terug. Nu nog de juiste match vinden voor deze mooie en bijzondere kater!

 

Naam: Smiegel Kan bij kinderen: Vanaf 12 jaar
Geslacht: Kater Gecastreerd: Ja
Ras: Europese Korthaar Wordt graag aangehaald: Ja
Leeftijd: 3,5 jaar Moet naar buiten: Ja
Kan bij katten: Ja Speciale zorg: Pittig karakter
Kan bij honden: Onbekend Meet Your Match: Kameraad

Terug naar het overzicht