Spruitje en Genie

Spruitje en Genie zijn twee lieve, maar ook hele knappe konijntjes van respectievelijk twee en drie maanden oud. Het duo is in de opvang geboren, hun moeders  Yasmine (van Genie) en Pioen (van Spruitje) bleken bij binnenkomst zwanger te zijn. De konijntjes uit deze nestjes zijn aan elkaar gekoppeld. Op dit moment hebben we dan ook een aantal leuke setjes die een fijn thuis zoeken en rammetje Genie en voedster Spruitje zijn een van hen.
Ze hebben beiden een langharige vacht die veel verzorging nodig heeft. Minimaal eens per week moet het duo geborsteld worden en een keer in de maximaal twee maanden moet hun vacht worden getrimd. Uiteraard kunnen we je hier uitgebreid over informeren en we verkopen ook geschikte borstels.
De mooie vacht van Spruitje en Genie kan ook beter niet nat worden, dan gaan de haren veel sneller klitten. Let daar dus op als je het duo buiten laat wonen, hun verblijf moet dan overdekt zijn. Uiteraard kunnen Spruitje en Genie ook binnenshuis leven.

Alle jonge koppeltjes worden (uiteraard) per twee geplaatst en kosten € 30,00 per stuk. Na plaatsing zullen de konijnen eerst naast elkaar moeten wonen in plaats van bij elkaar, want Spruitje en Genie zijn bijna vruchtbaar. Vanaf vier tot vijf maanden oud moeten de rammen gecastreerd worden. Dit kan voor een gereduceerd tarief bij onze dierenarts, De Hitsert in Zuid-Beijerland. Je kunt hiervoor bij ons (vooraf) een doorverwijzing halen.

 

Naam: Spruitje en Genie Moet bij soortgenoten: N.v.t.
Geslacht: Voedster en ram Geschikt voor kinderen: Redelijk
Rasgroep: Kruising Angora Geneutraliseerd: Nee
Leeftijd: 3 / 2 maanden Speciale zorg: Konijnen hebben veel verzorging nodig

Terug naar het overzicht