Stippie

Haar snoet begint al een beetje grijs te worden, maar dat is ook niet zo vreemd als je onlangs je tiende verjaardag hebt gevierd. Stippie mag zichzelf dus al tot de senioren rekenen, maar doet met haar energie meer aan een jonge hond denken! Dat merk je al bij de eerste kennismaking, want echt iedereen, zowel bekend als onbekend, wordt door Stippie met veel enthousiasme begroet. Ze is dol op mensen en vindt het heerlijk om samen met haar baas dingen te ondernemen, zoals zwemmen en meerennen naast de fiets. Ook een autoritje vindt Stippie gezellig. Andersom is het als baas net zo leuk om iets met Stippie te doen, want haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Stippie is ook nog eens heel lief en fijn in de omgang. Echt een leuk huisgenootje!
Wie al staat te popelen om kennis te maken met Stippie, raden we toch aan om even verder te lezen, want als toekomstig baas van Stip moet je wel met een paar dingen rekening houden. Zo is het uitlaten een flinke uitdaging…. Stippie trekt enorm aan de riem, zeker als er iets voorbijkomt. Wij zijn met dit gedrag aan de slag gegaan en door intensieve training is er al enige verbetering te zien. Dat trainen moet na de adoptie uiteraard worden voortgezet. Daarnaast moet de nieuwe eigenaar van Stippie aan de slag met de basiscommando’s, want die beheerst ze helaas niet.
Een ander belangrijk aandachtspunt is Stippies relatie met andere honden. Of eigenlijk het ontbreken ervan… Stippie moet niets van andere honden hebben. Ze weet zich tijdens een wandeling goed in te houden en zal niet uitvallen als er een soortgenoot langskomt, maar dan moet die wel op afstand blijven. Komt de andere hond te dichtbij, dan laat Stippie duidelijk weten daar niet van gediend te zijn. Een plek zonder andere huisdieren is dus een vereiste. En veel tijd en aandacht zijn dat ook, want als Stip zich verveelt heeft ze de neiging om spullen te gaan slopen. Bij ons zijn inmiddels al diverse ballen, manden en kleden door Stippie ‘bewerkt’. Mocht ze even alleen thuis moeten blijven, dan kan Stippie in een bench, dit is ze gewend.
Voor deze lieve Stafford zoeken we een ervaren baas die stevig in zijn of haar schoenen staat. Iemand die voldoende tijd heeft om met Stippie aan de slag te gaan en zo het ongewenste (trek)gedrag af te leren en haar de basiscommando’s bij te brengen. Als er daarnaast ook nog veel tijd overblijft om samen te knuffelen en leuke dingen te ondernemen, gaat Stippie een geweldige oude dag tegemoet!

 

Naam: Stippie Kan bij kinderen: Vanaf 6 jaar
Geslacht: Teef Gesteriliseerd: Nee
Ras: Amerikaanse Staffordshireterriër Kan alleen thuis zijn: Ja
Leeftijd: 10 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Trekt
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Nee


Terug naar het overzicht