Timo

Je ziet het al aan zijn grijze snuit: deze knapperd is niet meer een van de jongsten. En dat is Timo met zijn twaalf jaar ook zeker niet, maar wat een lieverd is hij en wat gunnen we hem nog een fijn thuis!
Natuurlijk komt ouderdom met wat gebreken en dat is ook aan Timo te merken. Hij hoort niet meer zo goed en ook zijn zicht wordt minder. Maar gelukkig heeft Timo nog voldoende energie om leuke dingen met zijn baas te ondernemen! Hij is voor zijn leeftijd nog heel actief en vindt het heerlijk om bijvoorbeeld te speuren en te wandelen. Tijdens een wandeling loopt Timo goed mee aan lijn, maar hij kan wel erg uitvallen naar andere honden. Timo is ook nog eens heel sterk, dus als baas moet je letterlijk stevig in je schoenen staan als Timo een soortgenoot tegenkomt. Maar zo’n hekel als Timo aan andere honden heeft, zo leuk vindt hij mensen! Timo is altijd enthousiast als hij je ziet, altijd vrolijk en ook nog eens heel braaf. Wel is Timo vrij nerveus en wat gevoelig voor stress. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij nu wat last heeft van zijn darmen. Timo krijgt daarom speciaal voer dat licht verteerbaar is. De mogelijkheid bestaat dat Timo dit voer niet meer nodig heeft op het moment dat hij weer rust ervaart. Bij ons is dat niet altijd het geval, hoezeer we het Timo ook naar de zin proberen te maken. Zo vindt hij het niet fijn om in de kennel te verblijven en dat laat onze senior luid en duidelijk weten!
Rust en veel liefde, dat is wat we voor Timo zoeken en wat we hem ontzettend gunnen. Een rustig thuis waar hij de tijd krijgt om te wennen. Een plek waar Timo niet te veel alleen thuis hoeft te blijven en waar hij van een liefdevolle oude dag mag gaan genieten.

 

Naam: Timo Kan bij kinderen: Vanaf 12 jaar
Geslacht: Reu Gecastreerd: Nee
Ras: Mechelse Herder Kan alleen thuis zijn: Ja (opbouwen)
Leeftijd: 12 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Goed
Kan bij katten: Ja Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht