Vera (langzitter)

Onze mooie en lieve Vera is twee jaar oud, maar heeft in haar eerste levensjaren helaas al veel meegemaakt… Vera woonde al eerder bij ons, ze werd toen na een paar maanden geadopteerd door een fijn gezin waar al een andere Mechelse herder woonde. Helaas bleken de aanwezige prikkels toch te veel voor Vera en moesten we opnieuw voor haar op zoek naar een baas. Een hele ervaren baas die bekend is met (het karakter van) Mechelse herders, want Vera is niet de makkelijkste hond. Ze is ontzettend lief, maar staat daarbij wel altijd ‘aan’ en ze kan een hoop spanning opbouwen. Kan Vera die spanning niet kwijt, dan kan ze gaan snappen. Het is voor Vera daarom heel belangrijk om te leren dat ze vanuit rust veel meer kan bereiken dan vanuit opwinding. Die rust heeft Vera ook nodig, ze is immers nog jong. Een baas die zelf rustig van aard is, heeft absoluut een positieve invloed op Vera. Iemand die alle tijd heeft om met Vera aan de slag te gaan, want in de eerste plaats moet ze natuurlijk nog het een en ander leren. De commando’s beheerst Vera en het meelopen aan de lijn gaat redelijk, al kan Vera ook flink trekken, bijvoorbeeld als ze een andere hond tegenkomt. Vera heeft eerder met een reu samengewoond, maar dit ging helaas niet altijd goed samen. Daarom plaatsen we Vera nu niet meer bij een soortgenoot, het bezorgt haar te veel prikkels.
Het alleen thuis blijven is nog wel een (groot) aandachtspunt, want Vera is graag bij haar baas in de buurt en vertoont verlatingsangst als je weggaat. Ze is dan ook geen hond om veel alleen te zijn, maar echt een huisgenoot waar je dingen mee moet ondernemen. Vera heeft een baas nodig die met haar gaat werken, die met haar wil speuren of een (honden)sport wil beoefenen. Vera zelf is overal voor te porren en ze is enorm fanatiek. Ze werkt heel graag voor haar baas werkt en doet alles wat je haar vraagt. Vera is een lieve en intelligente hond die graag wil leren!
We zoeken voor Vera één baas, dat werkt voor haar het beste. Ze bouwt het liefst met een persoon een band op, iemand die haar een veilig gevoel geeft en met haar gaat werken. Vera heeft een baas nodig die duidelijk en consequent is en veel tijd aan haar kan besteden. Daarbij is een rustige omgeving met weinig prikkels heel belangrijk, want Vera is erg waaks en reageert op zo ongeveer alles.
Kortom: Vera is een hele gevoelige en
(ietwat onzekere) dame die nog een hoop moet leren, maar ze is klaar voor een actief en avontuurlijk leven en voor een eigen baas waar ze trouw aan mag zijn! Heb je ervaring met Mechelse herders en wil je graag komen kennismaken met Vera? Neem dan contact met ons op!

 

Naam: Vera Kan bij kinderen: Nee
Geslacht: Teef Gesteriliseerd: Nee
Ras: Mechelse Herder Kan alleen thuis zijn: Opbouwen
Leeftijd: 2 jaar Kan in de auto: Ja
Kan bij honden: Nee Gedrag aan de lijn: Trekt
Kan bij katten: Nee Kent basiscommando’s: Ja

 

Terug naar het overzicht